Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 11:34   #3181
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Co do przedszkola to powiem wam myk jaki zrobiła znajoma...

Wg mnie jest to bardzo! nie faire, ale tonący brzytwy się chwyta

Poszła zapisać dziecko tydzień przed oficjalnymi zapisami do przedszkola...
A że chłopiec słodki i otwarty na ludzi od razu podbił serce pani dyrektor...
Która podobno stwierdziła do tego, że młody nosi jej ulubione imię i przyjęła go poza kolejnością...

Młody poszedł do przedszkola od poniedziałku a od wtorku była oficjalna rekrutacja- z czego dzieci przyjęte nie podlegają rekrutacji...

I dzięki temu zajęli komuś miejsce kto uczciwie stanął do rekrutacji, bo niestety oni by się nie załapali

Ja nie umiem tak kombinować i ściemniać więc moje dziecko ma małe szanse na dostanie się

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:34   #3182
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Oliath Ty zawsze tak pięknie potrafisz wszystko opisać, że życie wydaje się być mniej skomplikowanym niż się początkowo wydaje

tweed gratki za tydzień Ty się tak nie wciągaj, bo znowu zaczniemy się martwić Twym zniknięciem

enlevee a ja Ci zazdroszczę, że chcesz wrócić do pracy po pół roku, bo to oznacza, że się w niej spełniasz, że lubisz to co robisz.. Ja się w mojej pracy nie realizuję, trwam w niej, bo nie mam perspektyw na nic lepszego i lepiej lub choćby tak samo płatnego. Na warunki nie mogę narzekać, ale co do rozwoju, to polityka firmy leży. Już nie wspomnę o Twoim otwarciu do ludzi.. ja jestem bliższa dzikostwu

madi piękny rebus stworzyłaś dla en

Neni
mój też często zapomina albo ciężko mu wytężyć mózg, zeby zrozumieć, że jestem w ciąży i niestety oznacza to wiele niedogodności.. organizm niedomaga i wszystko męczy..Ja muszę odpocząć gdy np. mam powynosić z łazienki wszystkie detergenty, pojemniki, koszyczki, gdzie mąż ma całą resztę odwalić- wysprzątać Jak się poryczę i nie powiem o co mi chodzi, to sam nie zakuma i ma mnie za wariatkę.. zamiast uznać, że hormony we mnie buzują.. I naprawdę zastanawiam się jakim cudem on nie wie, że ciężarne płaczą, wszystko je wyprowadza z równowagi i wymagają większej uwagi, czułości i zrozumienia.. hellou człowieku..w tv, filmach, prasie, życiu jest to przedstawiane aż do granic upierdliwości.. no faceci no Na pewno dzisiaj sobie wszystko wyjaśnicie i będzie znowu ok a kota następnym razie zamknij na balkonie i wyjdź z pokoju..jak zacznie się dobijać, to mąż chcąc nie chcąc sam będzie go wyciągał

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:36   #3183
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj szłam z sierścią i cały spacer ryczałam nad swoim marnym losem Więc Cię rozumiem doskonale

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, Edziu jak zwykle w porzadku Niestety moj mocz nie wygladal idealnie, dlatego zostanie wyslany na badania, byc moze zlapalam jakiegos wirusa. Nie ma co sie jednak martwic zawczasu, przyjda wyniki i wtedy sie okaze co i jak Szczepienie bylo troche bolesne i reka teraz nieco zesztywniala, ale to itak nic w porownaniu z tym co mnie czaka za ponad 2 m-ce
Teraz popijam kawke z moja ulubiona angielska drozdzowka (danish pecan maple) i za chwile wyrusze do pracy, na sczescie tylko na pol dnia
za porządnego Edzia
A za siuśki trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Myślę, że tu też gdzieś siedzi problem bo świadomie na Bezika się nie decydowaliśmy, tylko była to typowa wpadka. Dzieci planowaliśmy ale to za jakieś 5 lat, może też dlatego oboje przeżywamy to na swój sposób i mimo, że jest dzieckiem chcianym to wymógł zarówno na mnie jak i na Tżcie zmiany, na które nie do konca bylismy gotowi. Ale dla malenstwa wszystko, wiec trzeba się wziąć w garść i odchować szkraba na dzielnego faceta
Jeśli chodzi o Twojego TŻ to myślę, że on musi dojrzeć w sobie do zmian, które nastąpią w Waszym życiu, a do których tak na prawdę ciężko się teraz przygotować. Każdy się boi nieznanego i myślę, że stąd jego zmiana

Powiem Ci, że wpadka czy nie wpadka i tak trzeba swoje dorosnąć, przegryźć różne myśli w sobie i dojrzeć do nowej roli. Chyba nie ma na to odpowiedniego czasu... Jestem od Ciebie sporo starsza (jak to strasznie brzmi ), wybawiliśmy się z TŻ w życiu więcej niż się po sobie spodziewaliśmy, wzięliśmy ślub i ... jestem w ciąży. Sielanka-tak powinno być, a jak widzisz mam takie problemy jak Ty

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-29 o 11:39
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:41   #3184
dzoan
Zakorzenienie

jakierka gratuluję wizyty i trzymam za mocz
en za szyjkę
baloniku za tydzień

Stary 2013-05-29, 11:42   #3185
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Która podobno stwierdziła do tego, że młody nosi jej ulubione imię i przyjęła go poza kolejnością...

Młody poszedł do przedszkola od poniedziałku a od wtorku była oficjalna rekrutacja- z czego dzieci przyjęte nie podlegają rekrutacji...

I dzięki temu zajęli komuś miejsce kto uczciwie stanął do rekrutacji, bo niestety oni by się nie załapali

Ja nie umiem tak kombinować i ściemniać więc moje dziecko ma małe szanse na dostanie się
dla mnie te całe rekrutacje do przedszkola sa o du.pe potłuc. Nie wiem jakim cudem, np. nie dostaje sie dziecko rodziców którzy oboje pracuja i nie maja z kim go zostawic, a dostaje sie dziecko, którego jeden rodzic tylko pracuje a drugi już nie.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 35tc Rany,jeszcze tydzień i zacznę 9 miesiąc,jakoś to jeszcze słabo do mnie dociera Przepraszam,że nie nadrabiam,ale czas goni, mam dziś dużo do zrobienia i wpadłam tylko na chwilkę. Oglądałam wczoraj Bejbi blues i nie polecam Myślałam że to komedia jest... A okazało się,że film mega męczący i o uwaga,spoiler: nastolatkach z małym dzieckiem, które na końcu filmu umiera,bo jego mama zostawia je w skrytce na bagaże na dworcu centralnym Więc rozczarowałam się bardzo filmem, i tż miał rację, mówić żeby go nie oglądać.

Chciałam obejrzec ostatnio ten film, mniej wiecej znam jego tresc bo czytałam info.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:46   #3186
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomnialam Wam dopisac wczesniej, juz mam +11kg do przodu a ja jeszcze nie rozpoczelam 30tc
Tak? A ja mam +16 kg A TŻ wczoraj nakłamałam, że +14, bo się pytał ...
Cytat:
Kochana, ja mam +15kg w 33tyg więc i tak jesteś o 4 do przodu w porównaniu ze mną!
A Ty 1 kg z tyłu za mną ...
Cytat:
Margoś jest jedną wielką beksą i moi znajomi się juz przyzwyczaili, ze potrafię się rozpłakac mówiac, ze zapomniałam kupić chleb... I tak mam od urodzenia, nie ma to nic wspólnego z ciążą...
Powiem szczerze, że jest to strasznie irytujące i utrudniające życie ale nie umiem tego zmienić

Ojj, taka kochana jesteś
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Neni: bo nie doczytałam odpowiedzi.. albo przegapiłam.. Twój leżaczek/bujacze rozkłada się na płasko?
Nie rozkłada się na płasko niestety, ale jak się dobrze zakombinuje to nawet maluszka można włożyć tam na chwilę bez szkody
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ech to ja Was tu pociesze... ja mam +16kg to według mnie, a według lekarza +12kg bo on mnie wazył troche pozniej i wczesniejszej mojej wagi nie ma

A na ostatniej wizycie, staje na wagę, a lekarz:
- to ile 2kg, 1kg?
- nie, 4kg
- to pani zaszalała ale prosze sie nie przejmowac, dziecko troche wazy, woda zatrzymywana w organiźmie i cała reszta.
To mnie pocieszył
No to piona

Eh muszę iść sprzątać, bo dziś tych gości mamy.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:53   #3187
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego czuję się wyrodną matką, jak czytam, że Wy idziecie na rok macierzyńskiego, a ja chcę po 6 msc zostawić Bezika z kimś lub w żłobku i wrócić do tej rozpędnicy, którą miałam..
OMG En, no to ja jestem JUZ podwojnie wyrodna. Najstarsza wyslalam do zlobka po pol roku, bo dzienne studia zaczynalam, a Lale zostawilam z obca niania kiedy miala 3 (TRZY!) miesiace, bo dostalam fajna prace, ktora mam do dzis, i poza tym jak pisalam nie dawalam rady w domu, taki dol mnie lapal i deprecha. A sama wiesz, ze mam fajne, otwarte, dobre i madre corki, kochane takie. Widac im nie zaszkodzilo, ze mialy mame, ktorej sie pierze na doopie palilo
Cytat:
Już tu tyle rad padło...
Mój Tż od zawsze jest taki "oschły" jak to tłumaczy on taki już jest i żadna kobieta na świecie go nie zmieni- nawet ja
A ja jestem typem 100% przytulaśnego niedźwiadka więc ciągle się do niego przytulam i już biedny nawet jako karę to traktuje

Także En... przejmij stery i wyjdź z inicjatywą... może spróbuj wyciągnąć go do jakiejś knajpki na romantyczna kolację? Albo zapal świeczki jak wróci z pracy?

Tak czy siak życzę żeby Tż żeby po Twoich staraniach Tż zrozumiał ile miłości i czułości jest Ci teraz potrzebne!

Ja nie mamusia, ale mój Tż strasznie się boi, ze pójdzie w odstawkę, bo ja zajmę się Glutem i nagle przestanie mi być potrzebny
Wtedy mu mówię, że to dużo zależy ode mnie, ale jeszcze więcej od niego! Czy po prostu on da się odstawić, jeżeli będzie tak , że nie interesuje się Dzidziusiem w ogóle i wszystko ja robię, to niech nie liczy, że znajdę jeszcze czas dla niego I przede wszystkim jeżeli nie będzie okazywał mi tej miłości i czułości której będę potrzebować to będę szukać pewnie substytutu w miłości dziecka i do dziecka- a to największa krzywda jaką możemy wyrządzić całej naszej trójce!
No to lepiej, zeby nie mial coreczki, bo mu runa podwaliny wszechswiata jak go mala wokol palca owinie w trymiga
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieje, że dalej będzie podejmował takie słuszne decyzje bo zauważyłam, że w kwestiach związanych z małym nie odpuszczam i potrafię być bardzo wredna momentami - zwłaszcza, że to syn, więc bardzo będzie potrzebował OBECNEGO taty. Ja też wiele marzeń i planów odłożyłam na bok, bo mały. Myślę, że tż też się nic nie stanie, zwłaszcza, że światowej kariery póki co nie rozwinął
O, mowie Wam jak moj maz sie bal tych zmian i ograniczen! do 4 m-ca ciazy nie akceptowal w ogole mojego stanu i planowal sie wymigac ze wszystkiego. Panika malo powiedziane. Bo nie bedzie juz nigdy zwiedzal swiata na motorze, nie bedzie gral (tak, Tweed, ja tez mam muzyka ), nie bedzie wolny, normalnie koniec swiata i zycia!!!
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
W CIĄŻY JESTEM i ryczę nie wiem czemu... Tak ciężko to zrozumieć?
Ojjjj, ciezko ja sama siebie chwilami nie ogarniam, wiec jak mam od niego wymagac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:59   #3188
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

W takim panstwie przyszło nam żyć niestety, że ludzie muszą kombinować jak kon pod górę i się rozpychać łokciami żeby coś uzyskać od panstwa, które powinno to gwarantować, a nie rozdawać wedle uznania

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

enlevee a ja Ci zazdroszczę, że chcesz wrócić do pracy po pół roku, bo to oznacza, że się w niej spełniasz, że lubisz to co robisz.. Ja się w mojej pracy nie realizuję, trwam w niej, bo nie mam perspektyw na nic lepszego i lepiej lub choćby tak samo płatnego. Na warunki nie mogę narzekać, ale co do rozwoju, to polityka firmy leży. Już nie wspomnę o Twoim otwarciu do ludzi.. ja jestem bliższa dzikostwu
Wiesz, praca to nie jest szczyt moich marzen, ale nie chwaląc się w krótkim okresie czasu zdobyłam pewną "pozycję finansową" o której mogłam tylko śnić.. do tego ludzie są przefantastyczni, bo sama praca w sobie bardzo ciężka i obciążająca psychikę niestety

Cytat:

Jeśli chodzi o Twojego TŻ to myślę, że on musi dojrzeć w sobie do zmian, które nastąpią w Waszym życiu, a do których tak na prawdę ciężko się teraz przygotować. Każdy się boi nieznanego i myślę, że stąd jego zmiana

Powiem Ci, że wpadka czy nie wpadka i tak trzeba swoje dorosnąć, przegryźć różne myśli w sobie i dojrzeć do nowej roli. Chyba nie ma na to odpowiedniego czasu... Jestem od Ciebie sporo starsza (jak to strasznie brzmi ), wybawiliśmy się z TŻ w życiu więcej niż się po sobie spodziewaliśmy, wzięliśmy ślub i ... jestem w ciąży. Sielanka-tak powinno być, a jak widzisz mam takie problemy jak Ty
Chyba masz rację, musimy wszyscy dojrzeć do tego co ma nastąpić, a na to nie da się w żaden sposób przygotować na zaś, bo jak widać hormony dobijają człowieka "w trakcie akcji"
Mam nadzieję, że się pogodzicie z Mężem i nie będziesz płakać

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
dla mnie te całe rekrutacje do przedszkola sa o du.pe potłuc. Nie wiem jakim cudem, np. nie dostaje sie dziecko rodziców którzy oboje pracuja i nie maja z kim go zostawic, a dostaje sie dziecko, którego jeden rodzic tylko pracuje a drugi już nie.
no niestety

Cytat:
A Ty 1 kg z tyłu za mną ...
Mimo wszystko nie czuję potrzeby pościgu za Tobą, wybacz kochana
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:04   #3189
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:07   #3190
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Olala, ja dzis rozpoczynam 35 tc wg USG i 34 wg OM
za tydzień

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

U mnie dziś impreza: urodzinowo-imieninowa kończę 27 lat :pi wo:

Jak ten czas leci, przed chwilą było 18 No ale ja czuje się młodo, może nie na 18, ale tak na 22 jak najbardziej.

Ja zaczynam 32
za tydzień oraz Wszystkiego najlepszego podwójnego,spełnienia marzeń i dużo zdrówka! Udanego dzionka życzę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja też mam urodziny w czerwcu, ja też i to w dzień ojca
hej ja też mam urodziny 23 czerwca,może wspólną imprezkę urządzimy na wątku?

Cytat:
Witam wszystkie brzuchatki

Ja dzis wizytuje u poloznej, poslucham bicie mojego kochanego serduszka
Dzis rowniez bede miala szczepionke z przeciwcialami na ewentualny konflikt serologiczny.

Zycze wszystkim udanego dnia!
za wizytę. Dziwię się,że nie dostałaś żadnego info o szczep.p.krztuscowi. w całym NHS o tym trąbią i na każdym polskim poratlu w UK,wczoraj zaczęłam dopiero czytać,ale nie podjęłam jeszcze decyzji. Dobrze,że Ci siuśki wyślą do badania,bo te papierki to nic tak naprawdę nie pokazują konkretnego,odczyn jedynie. Również życzę udanego dnia

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaaa, no i witam się w 29tc
za tydzień

Cytat:
Do tego czuję się wyrodną matką, jak czytam, że Wy idziecie na rok macierzyńskiego, a ja chcę po 6 msc zostawić Bezika z kimś lub w żłobku i wrócić do tej rozpędnicy, którą miałam..
Po pierwsze przytulam mocno nie ma wyjścia,trzeba wszystko na hormony zrzucić i siedzenie w domku niestety,ale już niedługo i pewnie będziesz marzyła o spokoju i nudzie jaką masz teraz Trzymaj się Kochana
ps.ja też planuję siedzieć max pół roku i wracam do pracy,więc absolutnie nie czuj się wyrodną matką.
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 35tc
za tydzień. Filmu nie oglądałam,może kiedyś najdzie mi ochota,ale skoro nie polecasz,to odpuszczę go sobie teraz .

Witam się z Wami Kochane Brzuchatki i każdej życzę udanego dzionka dziś oraz zero jakichkolwiek dolegliwości
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:08   #3191
Marionette18
Raczkowanie

Witam dziewuszki!

Po pierwsze:
Idzia wszystkiego co sobie tylko wymarzysz!!!!

Po drugie:
Kochane, to hormony chca nas chyba rozwalic, ale nie dajmy sie!!! Moglabym plakac na zawolanie o kazdej porze dnia i nocy... Kazde slowo Tz wypowiedziane nie po mojej mysli sprawia, ze oczy mi sie szkla, a w gardle rosnie wielka gula!!! Zawsze wtedy staram sie myslec pozytywnie i odgonic od siebie ten czarny nastroj, nie mowie, ze zawsze sie udaje, ale probuje. Poza tym mam kochanego Tz, ktory zawsze mnie wspiera. Ja nie wiem, jak on ze mna wytrzymuje. Jest oaza cierpliwosci! Ostatnio zapytalam go jak on daje ze mna rade to powiedzial, ze na poczatku ciazy bylo gorzej i myslal, ze juz nie utrzyma swoich nerwow na wodzy, wiec pomyslalam ze Tz tez na swoj sposob przezywa negatywne aspekty ciazy muszac znosic moje humory i chyba kocham go milion razy bardziej niz rok temu i 2 milony bardziej niz dwa...

Dziewczyny nie zalamujcie mnie waga Chyba nikt na tym watku mnie nie przebije... +18kg a jutro zaczynam 33 tydz. Czasami czuje sie jak smok! Za tydzien lecimy z Tz do Polski, odwiedzic rodzinke przed przyjsciem na swiat malego i wiem, ze kazdy po cichu bedzie myslal ''ale przytyla'' i '' ciekawe jak ona to zrzuci''

Zastanawiam sie czy taki przyrost wagi moze byc zwiazany z tym, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 10kg a jak zaszlam w ciaze zaczelam normalnie jesc i waga leciala w gore... Jak myslicie? W kazdym razie mam zamiar ostro wziasc sie za siebie (jak juz to bedzie bezpieczne dla mnie i dla niunka) i motywuje sie tym, ze jak wczesniej udalo mi sie chudnac to teraz tez tak bedzie.

Czuje sie oczyszczona z negatywnych emocji

A tak poza tym witam nowa mamuske i zycze wszystkim milego dnia

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:09   #3192
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi

Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2013-05-29, 12:12   #3193
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej dwupaki

Ja juz od 7 na nogach,pozałatwialiśmy z Tzem sprawy.Obiadek juz gotowy-gulasz,kasza gryczana i mizeria

Na 13.30 wizyta ale jak to mówi Dotka -,,kapa" ogarnięta
resztkami sił dałam rade
Tz walczy z renowacją łózeczka
Stary 2013-05-29, 12:15   #3194
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Baloniku: brawa za tygodnie!!

Neni: no do 2h dziennie można w fotelikach czy bujaczkach nie na płasko rozkładanych

Envl: Oliath tylko potwierdza co napisałam wcześniej, zdrowie psychiczne matki jest meega ważne! więc jak będziesz czuła że chcesz isć do pracy, to idź.

Dołączam się do wagowych wyścigów +14,5kg w 35tc. Jestem kulką która sie toczy.. generalnie sama nabijam sie z siebie.. chociaż jak mój ojciec w weekend przywitał mnie "cześć gruba" to mu odpowiedziałam, żeby lepiej się ugryzł w język, bo gruba nie jestem, tylko mam duży brzuch z jego wnukiem. No ale mój tata czasami potrafi walnąć "miłym" tekstem.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Kejt, Rockyy; powodzenia na wizytach!

to ja idę coś zjeść, bo te kg skąś się muszą wziąć,:P

Margoś: no nie pomyślałabym że Ty taka płaczliwa.. a być nie fair też nie potrafię być.. więc pewnie trzeba będzie skrobać kaskę na prywatny żlobek albo kombinować, aby ktoś jak najdłużej z Małym posiedział.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:17   #3195
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
=Neni1984;41053285

Nie rozkłada się na płasko niestety, ale jak się dobrze zakombinuje to nawet maluszka można włożyć tam na chwilę bez szkody

No to piona

Eh muszę iść sprzątać, bo dziś tych gości mamy.
uff ciesze sie, że nie jestem sama

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki!

Po pierwsze:
Idzia wszystkiego co sobie tylko wymarzysz!!!!

Po drugie:
Kochane, to hormony chca nas chyba rozwalic, ale nie dajmy sie!!! Moglabym plakac na zawolanie o kazdej porze dnia i nocy... Kazde slowo Tz wypowiedziane nie po mojej mysli sprawia, ze oczy mi sie szkla, a w gardle rosnie wielka gula!!! Zawsze wtedy staram sie myslec pozytywnie i odgonic od siebie ten czarny nastroj, nie mowie, ze zawsze sie udaje, ale probuje. Poza tym mam kochanego Tz, ktory zawsze mnie wspiera. Ja nie wiem, jak on ze mna wytrzymuje. Jest oaza cierpliwosci! Ostatnio zapytalam go jak on daje ze mna rade to powiedzial, ze na poczatku ciazy bylo gorzej i myslal, ze juz nie utrzyma swoich nerwow na wodzy, wiec pomyslalam ze Tz tez na swoj sposob przezywa negatywne aspekty ciazy muszac znosic moje humory i chyba kocham go milion razy bardziej niz rok temu i 2 milony bardziej niz dwa...

Dziewczyny nie zalamujcie mnie waga Chyba nikt na tym watku mnie nie przebije... +18kg a jutro zaczynam 33 tydz. Czasami czuje sie jak smok! Za tydzien lecimy z Tz do Polski, odwiedzic rodzinke przed przyjsciem na swiat malego i wiem, ze kazdy po cichu bedzie myslal ''ale przytyla'' i '' ciekawe jak ona to zrzuci''

Zastanawiam sie czy taki przyrost wagi moze byc zwiazany z tym, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 10kg a jak zaszlam w ciaze zaczelam normalnie jesc i waga leciala w gore... Jak myslicie? W kazdym razie mam zamiar ostro wziasc sie za siebie (jak juz to bedzie bezpieczne dla mnie i dla niunka) i motywuje sie tym, ze jak wczesniej udalo mi sie chudnac to teraz tez tak bedzie.

Czuje sie oczyszczona z negatywnych emocji

A tak poza tym witam nowa mamuske i zycze wszystkim milego dnia
mysle, ze to woda zatrzymana w organiźmie, maluszek i cała reszta
A tak na serio, ja przed ciążą nie jadłam pewnych rzeczy i waga była stała, w ciazy zaczelam je jeść i poszła ostro w góre. Potem powrocilam do tego co z przed ciąży i ładnie tyłam - jesli mozna to tak nazwac a teraz u mnie tryb leżacy tez robi swoje, niestety Wierze jednak w to, ze po ciazy wroce do dawnego stanu

Franuś
Stary 2013-05-29, 12:17   #3196
Guuusiaa
Zadomowienie

Witamy się w 31 Tygodniu !

Mały ruchliwy i wydaje mi się że chyba się obrócił, bo strasznie się wypychał ostatnio, a teraz już nie wali tak po pęcherzu tylko dosyć mocno po żebrach i nie wygląda mi to na siłę rączek (raczej nóżek) .

Uwaga Uwaga! dałam radę Was nadrobić dokładnie 76 stron

Teraz pora zrobić obiadek, ziemniaczki, żeberka w coli i surówka z pora

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:19   #3197
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
załączam stan aktualny mojej łazienki :P niestety zdjęcie z tel. nie oddaje kolorów, poza tym światło z jednej żarówki, no ale łazienka biała z dodatkami wizażowymi

Edit: nie mam pojęcia dlaczego zdjęcie mi się przekręciło?
fajniusio
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uwaga, kto ma slabe nerwy niech nie otwiera
http://www.pudelek.pl/artykul/55511/...opiec_przezyl/
widziałam w Teleexpresie ,masakra :/
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

no głupia ta Twoja nadżera, moze się ciut przesiliłaś...oszczędzaj się więcej Rocky ok?

!
oszczedzam sie
Cytat:
dziewczyny mam juz wanienke, materac do łóżeczka, prześcieradło, nosidełko takie do noszenia dziecka przy sobie i fotelik do smaochodu
nawet becik do chrztu mam wszystko uzywane, wszystko po moich kuzynkach w bardzo dobrym stanie (kuzynka ma 5 lat).

Tylko teraz myśle czy by sie nie dało fotelika podpiąć jakos do stelaza z wózka, ale ten fotelik taki mało firmowy, wózek jedo a ja jestem zielona i nie wiem jaki adapter bedzie pasować- zielona jestem w tym temacie
Fajnie ja sie niestety nie znam w teamcie fotelikow
Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu,ale ciągle brak mi odwagi,żeby się odezwać
Termin porodu 30.08.Pod serduszkiem mały chłopiec, w domu odchowana śliczna panna,za chwilę
siedemnastoletnia.
Przygarniecie do swojego grona taką dojrzałą mamę?
witaj i pisz śmiało
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzieki za pamiec i troske. U nas doopa. W jednym miesniu brak przewodzenia. Minimalne szanse na to ze to jakis krwiak lub bliznowiec uciska na nerw :/ Zobaczymy jeszcze co wyjdzie na rezonansie, ale wyniki dopiero za tydzien.

)
Trzymam dalej
Stary 2013-05-29, 12:20   #3198
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Mały ruchliwy i wydaje mi się że chyba się obrócił, bo strasznie się wypychał ostatnio, a teraz już nie wali tak po pęcherzu tylko dosyć mocno po żebrach i nie wygląda mi to na siłę rączek (raczej nóżek) .

za tydzień i wielki podziw za nadrobienie 76 stron.
Stary 2013-05-29, 12:24   #3199
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za tydzień i wielki podziw za nadrobienie 76 stron.
Nadrabiałam 2 dni

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:25   #3200
dzoan
Zakorzenienie

Gusia za tydzień

Uciekam.. będziemy jechać z moimi rodzicami do Ikei kupić szafę, ostatnią do naszej sypialni i wreszcie porządek z ciuchami zrobić..żeby i dla Lola zwolniło się miejsce. Rodzice też sobie szafę kupują..

Stary 2013-05-29, 12:25   #3201
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za tydzień

za tydzień oraz Wszystkiego najlepszego podwójnego,spełnienia marzeń i dużo zdrówka! Udanego dzionka życzę

hej ja też mam urodziny 23 czerwca,może wspólną imprezkę urządzimy na wątku?

za wizytę. Dziwię się,że nie dostałaś żadnego info o szczep.p.krztuscowi. w całym NHS o tym trąbią i na każdym polskim poratlu w UK,wczoraj zaczęłam dopiero czytać,ale nie podjęłam jeszcze decyzji. Dobrze,że Ci siuśki wyślą do badania,bo te papierki to nic tak naprawdę nie pokazują konkretnego,odczyn jedynie. Również życzę udanego dnia

za tydzień

Po pierwsze przytulam mocno nie ma wyjścia,trzeba wszystko na hormony zrzucić i siedzenie w domku niestety,ale już niedługo i pewnie będziesz marzyła o spokoju i nudzie jaką masz teraz Trzymaj się Kochana
ps.ja też planuję siedzieć max pół roku i wracam do pracy,więc absolutnie nie czuj się wyrodną matką.
za tydzień. Filmu nie oglądałam,może kiedyś najdzie mi ochota,ale skoro nie polecasz,to odpuszczę go sobie teraz .

Witam się z Wami Kochane Brzuchatki i każdej życzę udanego dzionka dziś oraz zero jakichkolwiek dolegliwości
mozemy urzadzic tutaj imprezke ale ja wtedy planuje byc już na porodówce
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:27   #3202
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

podziwiam nadrobienie

Franuś
Stary 2013-05-29, 12:28   #3203
iwona335
Zakorzenienie

Rockyy jako jedyna zauważyłaś co napisałam i ze zadałam pytanie :sok:
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:29   #3204
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41048846]Dzięki Dziewczyny!!

Ciśnienie cały dzień utrzymuje się na poziomie 115/75-80.
Jak się nic nie będzie dodatkowo działo, to w poniedziałek na wizycie o tym powiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Trzymam -niech nie podskakuje
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja tez jutro wizytuje, ale po południu więc akrobacje lazienkowe mnie jutro czekaja hm....ciekawie brzmią te twoje ponczochy, myśle ze szef długo nie mógłby dojść do siebie po takim widoku hehe.
Swoją droga wyluzwana jesteś ze wybrałas na gina kogoś kogo znasz. Ja jak zobaczyłam ostatnio gina w Tesco to chowalam sie miedzy polkami

Idę spac
Na dobranoc fotka w klubie ze spacerku
Ja bym sie tam mojemu ginowi wyszczerzyła i dzien dobry powiedziała,fajny gosc z niego jest
Cytat:
Idzia sto lat! wszystkiego co najlepsze duzo powodów do radosci, słońca na niebie i dużo siły po porodzie do dźwigniecia tak ogromnej miłości, która nosisz pod serduchem
I dołączam się z życzonkami i ja
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41049815]Hej!

Gratuluję tygodni

Trzymam kciuki za wizyty!!!

IDZIA - spełnienia Marzeń

No wiem, ale wzrosło... To mnie martwi trochę, choć wzrost niewielki - było zwykle 110/70, a jest 120/80 (piszę wartości maksymalne).

Na moją SR chodzi babka, która ma dwie córki, 16 i 17 l I strasznie się cieszą na małego braciszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
mój brat miał 13 lat jak sie urodziłam i nie chciał siostry ale podobno jak mnie zobaczył to sie zakochał
Cytat:

Ja wczoraj miałam wieczorem doła.. jak ktoś nie lubi użalania się nad sobą to proszę nie czytać

Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie. Kiedyś oglądał ze mną seriale, rozmawiał, a teraz NIC. Raz na pół godziny zagada "Co tam Kula", a jak mu odpowiadam to przyjmuje to do wiadomości i wraca w swój wirtualny świat. Nie przytula mnie, nie ma żadnych zachowań, które świadczyć by mogły, że po prostu jesteśmy razem tak ja to odbieram..
Od paru dni codziennie wieczorem ryczałam pod prysznicem, a on potem myslał, ze mam czerwone oczy od alergii bo juz nie mogłam. Siedzę sama w domu od paru msc, nie mam do kogo przysłowiowej gęby otworzyć, czuję się do tego nieatrakcyjnie co tylko wspomaga cały ten stan. Moje dwie przyjaciółki lecą na weekend na Kretę, a ja siedzę w domu i znowu gapię się w ścianę. Mam ogromny kryzys i bałam się tego idąc na zwolnienie lekarskie, że przez to, że nie będę mieć normalnego trybu życia to tak się to skonczy. W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Poszłam do drugiego pokoju się położyć i popłakać i tak zasnęłam.
Potem poczułam, że jak przyszedł do łóżka to mnie przytulił.. ale cholera ja już nie mogę Czuję, że straciłam iskrę i dawną siebie po prostu.. kiedyś mega aktywna, bo tutaj, tam, siam.. a teraz ciągle w domu, a jak chcę żeby najbliższa osoba mnie przytuliła to nie
Przytulam
Powiedz mu raz jeszcze na spokojnie co cie boli,zacznijcie razem gdzies czesciej wychodzic,chocby z synem pieskowym.......... wytłumacz mu ze swirujesz i potrzebujesz jego wsparcia...no kurde w koncu musi to do niego dotrzec.................. .

Ja wczoraj lezałam i wspominałam ostatnie imprezy,szalenstwa i doszłam do wniosku ze siedze zamulona,ograniczona od listopada i ze mam nadzieje ze jak juz sie urodzi Laura to troche sie rozerwe i czesciowo wroce do dawnego zycia,spotkan towarzyskich itp. Bozeeeeee jak mi sie dyskoteka prawdziwa marzy jakas szalona imprezka

A poki co to wyprawa do sklepu mnie męczy
Stary 2013-05-29, 12:29   #3205
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

trzymam kciuki.

co wy sie tak ta waga przejmujecie - wazne zeby dziecko bylo zdrowe. Ja w pierwszej ciazy przy porodzie prawie 100 kg dobilam, w tej np. waze tyle teraz ile wazylam jak wrocilam po macierzynskim do pracy nie mamy tez na to zbytnio wplywu. Ja z Marysia malo jadlam w porownaniu z ta ciaza, ale tam szybciej tylam, a tu 8 kg na plusie to takie nic, a jem non stop, geba mi sie nie zamyka.

Teraz oskrobalam mlode ziemniaczki, czekam na TZ i zjemy sobie z maslanka juz sie nie moge doczekac.w planach mam upiec dwa placki, bo tesciowa oznajmila, ze jej siostra z warszawy przyjezdza, zeby bylo na jutro do kawy cos. Mnie tam bez roznicy, zamiast jednego bede miala dwa dla gosci, a podziele sie po polowie z tesciowa. W koncu dala mi wiejskie jajeczkaZa to obiad robi ona jutro, wiec spoko luz.

iwona czytalam odnosnie fotelika, ale sie na tym do konca nie znam. musisz sprawdzi na necie czy do twojego modelu wozka sie da wpiac, bo wiem ze nie kazdy fotelik sie da.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:31
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:32   #3206
ita83
Wtajemniczenie

dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
Stary 2013-05-29, 12:36   #3207
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Chyba nikt się nie zdziwi mocno jak napiszę, że na zakończenie wczorajszego wspaniałego dnia pokłóciłam się z mężem, spłakałam się okrutnie przez co źle spałam i czuję się teraz do bani

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa

Nie chcę Wam tu lamentować, bo zawsze byłam silną osobą, ale od pewnego czasu to się bardzo zmieniło.. Taka typowa rozmowa u nas co jest źle, co poprawić tak naprawdę nie istnieje, bo albo drzemy koty albo jest fajnie. A takiego stanu jak teraz po prostu nie było, chyba dlatego mnie to tak przeraża.. Tż jest osobą bardzo zamkniętą w sobie, mimo, że nie sprawia z zewnątrz takiego wrażenia.. do tego słowa "kocham Cię" mu przechodzą ciężko przez gardło.. co tu dużo mówić, słowa kocham Cię usłyszałam po 4 latach znajomości Ja naprawdę rozumiem, że mozna być introwertykiem i nie odbierzcie tego źle bo kocham Bezika strasznie mocno, ale czasami mam głupie myśli, że to wszystko dzieje się za wcześnie, że "stracę" siebie. Nie akceptuję się w takim wydaniu jak obecnie mimo, że i Wy i osoby z mojego otoczenia mówią, że nie wyglądam źle. Brakuje mi bliskości, uznania w oczach mojego faceta, brakuje mi tego pożądania, które jeszcze pare msc temu było.. Boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej, a ja tylko będę coraz bardziej zagłębiała się w tym stanie. Mam Mamę, mam Was.. ale kiedyś byłam duszą towarzystwa, buzi nie umiałam zamknąć i w pracy się spełniałam.. a teraz nie dość, że problemy z $ wieczne, moja niska samoocena to jeszcze relacje z Tżtem takie, a nie inne.
Ja go rozumiem, ze nie ma ochoty czasami gadać, skoro ledwie przychodzi do domu to ja mu wyskakuje z każdego zakamarka, bo kiedyś tak nie było.. ciągle w ruchu, niezależna i w ogóle..
Wiem, że jemu też jest ciężko, na pewno bo on nie jest taką osobą, która dużo mówi o swoich uczuciach, ale widzę, że się boi tego co przed nami, sytuacji z $.. widzę, że robi wszystko co w jego mocy i siedzi w pracy długie godziny..
Wczoraj przed tym wybuchem emocji przytuliłam się do niego, ale zaraz potem znowu komputer.. i jak widzę czasami jak się usmiecha do monitora, a do mnie zagaduje raz na godzinę to mnie chce rozerwac po prostu..

Zazdroszczę mu chodzenia do pracy, musu wyjścia z domu, do ludzi, zrobienia coś ze sobą, w sobote idzie na kawalerski kolegi.. a ja jak ta kwoka będę siedzieć i sprzątać, masakra..

Przed ciążą nie wyobrazałam sobie chodzenia bez seksownej bielizny na sobie, bez makijażu, bez szpilek.. teraz zrobiłam się kulista, w płaskich butach i majtkach na które wcześniej bym się nawet nie popatrzyła..Kiedyś byłam pewna siebie i nie płakałam, tylko wypinałam cycki do przodu i pokazywałam światu jaka jestem za*ebista- teraz? siedzę i wcinam ciasto, a żeby ukryć swoją pulchną twarz zakrywam się okularami.

Sądzę, że to głównie dlatego, że nie chodzę do pracy- spędzałam w niej 8-10h w tygodniu i do tego bardzo często w sobotę po parę godzin.. wtedy narzekałam, ale teraz tak bardzo doceniam jak to jest być ciągle "potrzebną".

Przepraszam dziewczyny, możecie nie czytać i nie bede miała Wam tego absolutnie za złe- po prostu musiałam gdzieś to napisać..
Pisz pisz co ci na żołądeczku leży ulzy Ci ja z lezką w oku wspominam jak w tamtym roku byłam zaganiania,praca,nauka... ...w miezyczasie imprezy...a teraz siedze w domu,500 km od naj najblizszych mi osób,z dala od znajomych.........tu ludzie zyją inaczej,spokojniej i ciezko mi sie tu było odnalezc i cholernie za Sląskiem tesknie
Cytat:
Ja tez po 6 miechach mam zamiar isc do pracy,finanse nas zmuszają..... a poza tym ...na chwile obecną chce....
Stary 2013-05-29, 12:38   #3208
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
mozemy urzadzic tutaj imprezke ale ja wtedy planuje byc już na porodówce
To będziemy celebrować potrójne urodzinki

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
Szybkiego powrotu do zdrowia zyczę
Stary 2013-05-29, 12:39   #3209
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwona: nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, dlatego nie pomogę. Sama pewnie podobną kwestię będę rozkminiać, jak mi wózek przyjdzie. Tylko, że może i lepiej jeśli nie będę mogła w foteliku wozić Maleństwa... bo sie zapomnę i źle mu na kręgosłup wyjdzie..

Ita: zdrówka dla całej rodzinki!

Gusia: brawa za wizytę i za cierpliwość w nadrabianiu!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:41   #3210
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Neni[/B] mój też często zapomina albo ciężko mu wytężyć mózg, zeby zrozumieć, że jestem w ciąży i niestety oznacza to wiele niedogodności.. organizm niedomaga i wszystko męczy..Ja muszę odpocząć gdy np. mam powynosić z łazienki wszystkie detergenty, pojemniki, koszyczki, gdzie mąż ma całą resztę odwalić- wysprzątać Jak się poryczę i nie powiem o co mi chodzi, to sam nie zakuma i ma mnie za wariatkę.. zamiast uznać, że hormony we mnie buzują.. I naprawdę zastanawiam się jakim cudem on nie wie, że ciężarne płaczą, wszystko je wyprowadza z równowagi i wymagają większej uwagi, czułości i zrozumienia.. hellou człowieku..w tv, filmach, prasie, życiu jest to przedstawiane aż do granic upierdliwości.. no faceci no Na pewno dzisiaj sobie wszystko wyjaśnicie i będzie znowu ok a kota następnym razie zamknij na balkonie i wyjdź z pokoju..jak zacznie się dobijać, to mąż chcąc nie chcąc sam będzie go wyciągał
Mój czasem dopóki dobitnie nie przypomne to zapomina ze mi hormony buzują i ze jego głupie czasem teksty doprowadzają mnie dom łez....
Cytat:
Rockyy jako jedyna zauważyłaś co napisałam i ze zadałam pytanie :sok:
staram sie jak moge

A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

spadam na obiados i do ginka,bd pozniej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości