|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Co do przedszkola to powiem wam myk jaki zrobiła znajoma...
Wg mnie jest to bardzo! nie faire, ale tonący brzytwy się chwyta Poszła zapisać dziecko tydzień przed oficjalnymi zapisami do przedszkola... A że chłopiec słodki i otwarty na ludzi od razu podbił serce pani dyrektor... Która podobno stwierdziła do tego, że młody nosi jej ulubione imię i przyjęła go poza kolejnością... Młody poszedł do przedszkola od poniedziałku a od wtorku była oficjalna rekrutacja- z czego dzieci przyjęte nie podlegają rekrutacji... ![]() I dzięki temu zajęli komuś miejsce kto uczciwie stanął do rekrutacji, bo niestety oni by się nie załapali Ja nie umiem tak kombinować i ściemniać więc moje dziecko ma małe szanse na dostanie się
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Oliath Ty zawsze tak pięknie potrafisz wszystko opisać, że życie wydaje się być mniej skomplikowanym niż się początkowo wydaje
tweed gratki za tydzień Ty się tak nie wciągaj, bo znowu zaczniemy się martwić Twym zniknięciem ![]() enlevee a ja Ci zazdroszczę, że chcesz wrócić do pracy po pół roku, bo to oznacza, że się w niej spełniasz, że lubisz to co robisz.. Ja się w mojej pracy nie realizuję, trwam w niej, bo nie mam perspektyw na nic lepszego i lepiej lub choćby tak samo płatnego. Na warunki nie mogę narzekać, ale co do rozwoju, to polityka firmy leży. Już nie wspomnę o Twoim otwarciu do ludzi.. ja jestem bliższa dzikostwu madi piękny rebus stworzyłaś dla en ![]() Neni mój też często zapomina albo ciężko mu wytężyć mózg, zeby zrozumieć, że jestem w ciąży i niestety oznacza to wiele niedogodności.. organizm niedomaga i wszystko męczy..Ja muszę odpocząć gdy np. mam powynosić z łazienki wszystkie detergenty, pojemniki, koszyczki, gdzie mąż ma całą resztę odwalić- wysprzątać Jak się poryczę i nie powiem o co mi chodzi, to sam nie zakuma i ma mnie za wariatkę.. zamiast uznać, że hormony we mnie buzują.. I naprawdę zastanawiam się jakim cudem on nie wie, że ciężarne płaczą, wszystko je wyprowadza z równowagi i wymagają większej uwagi, czułości i zrozumienia.. hellou człowieku..w tv, filmach, prasie, życiu jest to przedstawiane aż do granic upierdliwości.. no faceci no Na pewno dzisiaj sobie wszystko wyjaśnicie i będzie znowu ok
|
|
|
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za porządnego Edzia ![]() A za siuśki trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że wpadka czy nie wpadka i tak trzeba swoje dorosnąć, przegryźć różne myśli w sobie i dojrzeć do nowej roli. Chyba nie ma na to odpowiedniego czasu... Jestem od Ciebie sporo starsza (jak to strasznie brzmi ), wybawiliśmy się z TŻ w życiu więcej niż się po sobie spodziewaliśmy, wzięliśmy ślub i ... jestem w ciąży. Sielanka-tak powinno być, a jak widzisz mam takie problemy jak Ty
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-29 o 11:39 |
|||
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chciałam obejrzec ostatnio ten film, mniej wiecej znam jego tresc bo czytałam info. |
||
|
|
|
#3186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eh muszę iść sprzątać, bo dziś tych gości mamy. |
|||||
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), nie bedzie wolny, normalnie koniec swiata i zycia!!! Ojjjj, ciezko
|
|
#3188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że się pogodzicie z Mężem i nie będziesz płakać ![]() Cytat:
Mimo wszystko nie czuję potrzeby pościgu za Tobą, wybacz kochana
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać
i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3190 | |||
|
Rozeznanie
|
za tydzieńCytat:
za tydzień oraz Wszystkiego najlepszego podwójnego,spełnienia marzeń i dużo zdrówka! Udanego dzionka życzęhej ja też mam urodziny 23 czerwca,może wspólną imprezkę urządzimy na wątku? ![]() Cytat:
za wizytę. Dziwię się,że nie dostałaś żadnego info o szczep.p.krztuscowi. w całym NHS o tym trąbią i na każdym polskim poratlu w UK,wczoraj zaczęłam dopiero czytać,ale nie podjęłam jeszcze decyzji. Dobrze,że Ci siuśki wyślą do badania,bo te papierki to nic tak naprawdę nie pokazują konkretnego,odczyn jedynie. Również życzę udanego dnia ![]() za tydzieńCytat:
nie ma wyjścia,trzeba wszystko na hormony zrzucić i siedzenie w domku niestety,ale już niedługo i pewnie będziesz marzyła o spokoju i nudzie jaką masz teraz Trzymaj się Kochanaps.ja też planuję siedzieć max pół roku i wracam do pracy,więc absolutnie nie czuj się wyrodną matką. za tydzień. Filmu nie oglądałam,może kiedyś najdzie mi ochota,ale skoro nie polecasz,to odpuszczę go sobie teraz .Witam się z Wami Kochane Brzuchatki i każdej życzę udanego dzionka dziś oraz zero jakichkolwiek dolegliwości |
|||
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewuszki!
Po pierwsze: Idzia wszystkiego co sobie tylko wymarzysz!!!! Po drugie: Kochane, to hormony chca nas chyba rozwalic, ale nie dajmy sie!!! Moglabym plakac na zawolanie o kazdej porze dnia i nocy... Kazde slowo Tz wypowiedziane nie po mojej mysli sprawia, ze oczy mi sie szkla, a w gardle rosnie wielka gula!!! Zawsze wtedy staram sie myslec pozytywnie i odgonic od siebie ten czarny nastroj, nie mowie, ze zawsze sie udaje, ale probuje. Poza tym mam kochanego Tz, ktory zawsze mnie wspiera. Ja nie wiem, jak on ze mna wytrzymuje. Jest oaza cierpliwosci! Ostatnio zapytalam go jak on daje ze mna rade to powiedzial, ze na poczatku ciazy bylo gorzej i myslal, ze juz nie utrzyma swoich nerwow na wodzy, wiec pomyslalam ze Tz tez na swoj sposob przezywa negatywne aspekty ciazy muszac znosic moje humory i chyba kocham go milion razy bardziej niz rok temu i 2 milony bardziej niz dwa... Dziewczyny nie zalamujcie mnie waga Chyba nikt na tym watku mnie nie przebije... +18kg a jutro zaczynam 33 tydz.Zastanawiam sie czy taki przyrost wagi moze byc zwiazany z tym, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 10kg a jak zaszlam w ciaze zaczelam normalnie jesc i waga leciala w gore... Jak myslicie? W kazdym razie mam zamiar ostro wziasc sie za siebie (jak juz to bedzie bezpieczne dla mnie i dla niunka) i motywuje sie tym, ze jak wczesniej udalo mi sie chudnac to teraz tez tak bedzie. Czuje sie oczyszczona z negatywnych emocji A tak poza tym witam nowa mamuske i zycze wszystkim milego dnia
|
#3192 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
Ja juz od 7 na nogach,pozałatwialiśmy z Tzem sprawy.Obiadek juz gotowy-gulasz,kasza gryczana i mizeria Na 13.30 wizyta ale jak to mówi Dotka -,,kapa" ogarnięta resztkami sił dałam rade ![]() Tz walczy z renowacją łózeczka
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Baloniku: brawa za tygodnie!!
Neni: no do 2h dziennie można w fotelikach czy bujaczkach nie na płasko rozkładanych ![]() Envl: Oliath tylko potwierdza co napisałam wcześniej, zdrowie psychiczne matki jest meega ważne! więc jak będziesz czuła że chcesz isć do pracy, to idź. Dołączam się do wagowych wyścigów +14,5kg w 35tc. Jestem kulką która sie toczy.. generalnie sama nabijam sie z siebie.. chociaż jak mój ojciec w weekend przywitał mnie "cześć gruba" to mu odpowiedziałam, żeby lepiej się ugryzł w język, bo gruba nie jestem, tylko mam duży brzuch z jego wnukiem. No ale mój tata czasami potrafi walnąć "miłym" tekstem. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Kejt, Rockyy; powodzenia na wizytach! to ja idę coś zjeść, bo te kg skąś się muszą wziąć,:P Margoś: no nie pomyślałabym że Ty taka płaczliwa.. a być nie fair też nie potrafię być.. więc pewnie trzeba będzie skrobać kaskę na prywatny żlobek albo kombinować, aby ktoś jak najdłużej z Małym posiedział.
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak na serio, ja przed ciążą nie jadłam pewnych rzeczy i waga była stała, w ciazy zaczelam je jeść i poszła ostro w góre. Potem powrocilam do tego co z przed ciąży i ładnie tyłam - jesli mozna to tak nazwac a teraz u mnie tryb leżacy tez robi swoje, niestety Wierze jednak w to, ze po ciazy wroce do dawnego stanu
|
|||
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 31 Tygodniu ! Mały ruchliwy i wydaje mi się że chyba się obrócił, bo strasznie się wypychał ostatnio, a teraz już nie wali tak po pęcherzu tylko dosyć mocno po żebrach i nie wygląda mi to na siłę rączek (raczej nóżek) .Uwaga Uwaga! dałam radę Was nadrobić dokładnie 76 stron ![]() Teraz pora zrobić obiadek, ziemniaczki, żeberka w coli i surówka z pora
|
#3197 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie niestety nie znam w teamcie fotelikowCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień i wielki podziw za nadrobienie 76 stron.
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiałam 2 dni
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia
za tydzień Uciekam.. będziemy jechać z moimi rodzicami do Ikei kupić szafę, ostatnią do naszej sypialni i wreszcie porządek z ciuchami zrobić..żeby i dla Lola zwolniło się miejsce. Rodzice też sobie szafę kupują.. |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam nadrobienie
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy jako jedyna zauważyłaś co napisałam
i ze zadałam pytanie :sok:
|
|
|
|
#3204 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41048846]Dzięki Dziewczyny!!
Ciśnienie cały dzień utrzymuje się na poziomie 115/75-80. Jak się nic nie będzie dodatkowo działo, to w poniedziałek na wizycie o tym powiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam -niech nie podskakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41049815]Hej! Gratuluję tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty!!! ![]() IDZIA - spełnienia Marzeń ![]() ![]() ![]() No wiem, ale wzrosło... To mnie martwi trochę, choć wzrost niewielki - było zwykle 110/70, a jest 120/80 (piszę wartości maksymalne). Na moją SR chodzi babka, która ma dwie córki, 16 i 17 l I strasznie się cieszą na małego braciszka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mój brat miał 13 lat jak sie urodziłam i nie chciał siostry ale podobno jak mnie zobaczył to sie zakochał Cytat:
![]() Powiedz mu raz jeszcze na spokojnie co cie boli,zacznijcie razem gdzies czesciej wychodzic,chocby z synem pieskowym.......... wytłumacz mu ze swirujesz i potrzebujesz jego wsparcia...no kurde w koncu musi to do niego dotrzec.................. . Ja wczoraj lezałam i wspominałam ostatnie imprezy,szalenstwa i doszłam do wniosku ze siedze zamulona,ograniczona od listopada i ze mam nadzieje ze jak juz sie urodzi Laura to troche sie rozerwe i czesciowo wroce do dawnego zycia,spotkan towarzyskich itp. Bozeeeeee jak mi sie dyskoteka prawdziwa marzy jakas szalona imprezka ![]() A poki co to wyprawa do sklepu mnie męczy ![]()
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co wy sie tak ta waga przejmujecie - wazne zeby dziecko bylo zdrowe Teraz oskrobalam mlode ziemniaczki, czekam na TZ i zjemy sobie z maslanka juz sie nie moge doczekac. w planach mam upiec dwa placki, bo tesciowa oznajmila, ze jej siostra z warszawy przyjezdza, zeby bylo na jutro do kawy cos. Mnie tam bez roznicy, zamiast jednego bede miala dwa dla gosci, a podziele sie po polowie z tesciowa. W koncu dala mi wiejskie jajeczka Za to obiad robi ona jutro, wiec spoko luz.iwona czytalam odnosnie fotelika, ale sie na tym do konca nie znam. musisz sprawdzi na necie czy do twojego modelu wozka sie da wpiac, bo wiem ze nie kazdy fotelik sie da.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-05-29 o 12:31 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ulzy Ci ja z lezką w oku wspominam jak w tamtym roku byłam zaganiania,praca,nauka... ...w miezyczasie imprezy...a teraz siedze w domu,500 km od naj najblizszych mi osób,z dala od znajomych.........tu ludzie zyją inaczej,spokojniej i ciezko mi sie tu było odnalezc i cholernie za Sląskiem tesknie ![]() Ja tez po 6 miechach mam zamiar isc do pracy,finanse nas zmuszają..... a poza tym ...na chwile obecną chce....
|
|
#3208 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona: nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, dlatego nie pomogę. Sama pewnie podobną kwestię będę rozkminiać, jak mi wózek przyjdzie. Tylko, że może i lepiej jeśli nie będę mogła w foteliku wozić Maleństwa... bo sie zapomnę i źle mu na kręgosłup wyjdzie..
Ita: zdrówka dla całej rodzinki! Gusia: brawa za wizytę i za cierpliwość w nadrabianiu!!
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D spadam na obiados i do ginka,bd pozniej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Ty się tak nie wciągaj, bo znowu zaczniemy się martwić Twym zniknięciem 

), wybawiliśmy się z TŻ w życiu więcej niż się po sobie spodziewaliśmy, wzięliśmy ślub i ... jestem w ciąży. Sielanka-tak powinno być, a jak widzisz mam takie problemy jak Ty

:pi wo:

tak ja to odbieram..
12.06.2010