|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Relacja z wizyty
![]() - Majeczka wymierzona na wszystkie strony, serduszko zdrowiutkie, nereczki itp wsio ok - Maja waży już 1390 gr, pięknie urosła moja córeczka - mama ma +1kg ![]() - szyjka długa i twarda - Maja dalej główką do góry, coś za dobrze jej sie siedzi ![]() - Majulka wymiarami jest tydzień do przodu i TP będzie około 10.08 I to koniec dobrych wieści...dostałam skierowanie do diabetologa, ale w innym mieście niż moje. Zdaniem gina to bd dobry specjalista. Wyjdzie na to ze czerwiec i lipiec spędze na kursowaniu po lekarzacg I w związku z ta cukrzyca gin zarządził ze na kilka dni przed TP mam sie stawić w szpitalu i bedą wywolywac nie wiem czemu. Ale smutno mi okropnie bo plnowalam na spokojnie z domu jechać jak odejdą wody i bedą skurcze![]() Mam tez skierowanie na mocz, morfologie i jakiś kwas moczowy
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
OMG ile ja sie wysiedziałam w poczekalni ginek sie 1,5 h spóźnił,szło wszystko jak krew z nosa,pozniej babcia po jakimś zabiegu sie zle poczuła i ją przepuściłam...Ogólnie szyjka zamknięta,łozysko jednak II stopień,wody w normie.Laura na razie sie nigdzie nie wybiera Ginek pobrał mi wymaz na paciora i kazał raz jeszcze powtórzyć toxo .Ogólnie nadal magnezik 3xdziennie,mam wypijac przynajmmniej 1,5 l wody dziennie (prawie mi wychodzi) i prowadzic oszczedny tryb zycia.Powiedziałam mu tez ze czasem bardzo boleśnie odczuwam ruchy Laury ,jakby mnie ktoś sztyletem dziabał ale nic sie nie dzieje,poprostu je tak czuje a ona tez spokojniutka nie jest i tak mame zaczepia ![]() Jestem uspokojona i zadowolona.Po weekendzie wyniki paciora i wtedy zobaczymy...... Aaaa no i Laura siedzi grzecznie głowką w dól i niech tak juz zostanie.A mnie się przytyło...całe 0,5 kg
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-05-29 o 20:58 |
|
|
|
#3393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga pozytywna wizyta![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
i jak ładnie wagowo się trzymasz, zazdroszczę
|
||
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Kurka nie fajne dzisiaj wiadomości z tych wizyt przynosicie
![]() ![]() My wczoraj rozpoczęliśmy 34tc ![]() Cytat:
najbardziej się ucieszę jeśli odziedziczy po nim oczyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś przez ostatnie 3 dni nie miałam siły tutaj zaglądać. Czuję się już zmęczona. Wszystko mnie boli. Od paru dniu cały dom jest na mojej głowie, zakupy, pranie, prasowanie, sprzątania, gotowanie.
Czasem już nie daję rady i po prostu padam na twarz po południu. Dzisiaj nawet miałam spięcie z TŻ, chciał jechać do siostry i szwagra ze mną na "kawe", ale mnie już siły brakuje. Wiadomo, że na samej kawie się nie skończy i będę musiała robić za kierowce. Ciężkie jest życie ciężarówki, lecę spać bo już ledwo siedze.
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- W końcu skusiłam się na Chirurgów, akurat lecą w telewizji, a TŻ wyszedł na łąwkę napić się piwka z kolegami
|
|
|
|
#3397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle sie naprodukowałam i nie zacytowało :/ wiec ogarne w skrócie: Oliath-fajny brzuszek,Lilo dumnie sie wypina ![]() En-trzymam za Was kciuki,szpital to nic fajnego ale da sie przezyc....Bedziecie z Bezem w dobrych rękach,tam na pewno odpoczniesz,potraktuj to jako relax -spij ile wlezie,nakup sobie gazetek,mam nadzieje ze poznasz jakies fajne cięzarówki do pogadania.A i mam nadzieje ze Bezikowi sie odwidzi i da mamie na spokojnie ogarnac wyprawke i tożsamość przede wszystkim ![]() Dotkaaa leż grzecznie i pachniej Zuzinka sie jednak upiera zeby miec literke R w miesiącu narodzin abyscie donosiły spokojnie sój dwupaczek
|
|
#3398 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
grzeczne dziewczynki![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za hemoglobinke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka trzymaj sie kochana Cytat:
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Majki no to nie dużo tydzień do przodu, u mnie były 2 tygodnie dziwne, ze skierował Cie do innego miasta mimo to że super specjalista to po co Cie ganiać, mi moja diabetolog powiedziała, że będziemy się widywać do 2 tyg do końca ciąży a co do wywoływania ze wzg na cukrzycę ciążową to też bardzo dziwne, ja się w poniedziałek pytałam swego gina o takie rzeczy to mi powiedział, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby rodzić normalnie jeżeli oczywiście będzie wszystko w porządku Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
rocky i misiaczka gratuluje udanych wizyt
![]() a z mojej relacji to chcialam zeby gin zrobil 3d zdjecie Zuzi ale lezy "przygotowana do porodu"glowa w dol i buzka w plecy...ale za to moj dowcipny gin stwierdzil ze posladki swietnie widac i zebym sobie popatrzyla..no to podlapalam i mowie czy cos tam nie wyroslo,ale nie,Zuzia zostaje Zuzia na dobre )to dobrze bo mam tyle ubranek dla.dziewczynki ze bym sie zalamala hahahah )a co do myslenia czy dziecko bedzie ladne to wydaje mi sie ze ze dla kazdej matki dziecko jest najpiekniejsze ja tylko nie chcialabym zeby moje dziecko bylo "dzikie"sie wstydzilo itp wiec od poczatku bedzie przebywac z duza iloscia osob itp (chociaz to pewnie nie od tego tez zalezy)no ale sprobowac mozna.kiedys ze szwagierka gadalysmy i nosek juz wiemy ze bedzie miala po mnie zadarty,usta po mnie duze hahaha a wlosy niech ma po tz :-P ciemne i geste.hehe |
|
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie w poczekalni babeczka miejsca ustąpiła ![]() Cytat:
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia sto lat
![]() Kobitki moje kochane a wiec nie bede duzo pisala bo przez moja gadule wszystkiego nie zapamietalam . Z Wanessa wszystko ok , Przeplywy serduszko i tp ok . Wanessa ladnie przybiera na wadze ma ponad kilogram juz ( wiecej napisze o wadze jak tylko dostane wyniki z usg bo przy wizycie mi daja) wiek dziecka mi sie pokryl z dniem OM) łożysko na tylnej stronie i sie nie odkleja bo nawet to sprawdzila jak powiedzialam ze bylo podejrzenie . Trzymam zate dziewczyny kciuki co maja jakis problem .
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza i spokój. Powiem wam, że winogrono z biedronki jest przepyszne
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak bd moje dziecko kochac ![]() Cytat:
Nie zrzucano Ci syna ? ![]() Cytat:
dla MajeczkiKurde ale czemu wywoływac? dlaczemu????Cytat:
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważnie, ze wszystko jest dobrzeCytat:
za udaną wizytę, super, ze Laura grzecznie siedzi w brzuszku mamy
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super I fajnie ze pozostaje dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ide ruchy policzyc i polezec bo padam.Moze pozniej zajrze chyba ze padne konkretnie
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie śmiał
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Dobra ja uciekam, miłej nocki |
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam dopisac ze jest ulozona glowa do dolu
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
i tym oto sposobem nie wygrałam licytacji, chyba ktos miał ustawiony jakis program bo juz dąłam duzo za duzo a tylko jedna osoba mnie przelicytowała z automatu buuu
chciałabym Was nadrobić ale nie wiem czy dam rade. Wrócilismy od teściów i jestem padnieta, mała mi tak wpycha sie w te zebra ze juz mnie cały tłów boli i to nie na zarty... |
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dobranoc gadułki, uciekam już spać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3413 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do wywoływania porodu, to nie wiem, mi gin nic nie mówił na ten temat. A kwas moczowy - u mnie to było robione pod kątem sprawdzenia, czy nerki funkcjonują dobrze. Cytat:
Brawo dla Pań za wizytę!!! ![]() Cytat:
Dobrze, że na koniec dnia dobre wiadomości... Mój Młody dzisiaj leniwy cały dzień, rusza się, przeciąga, ale mało.. Ciśnienie 119/74 praktycznie cały dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3414 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie raz już mówiłam, że chciałabym mieć ładne dziecko...Cytat:
Najważniejsze, że mała ładnie rośnie. A odnośnie diabetologa to się nie wypowiadam, bo nie mam doświadczeń żadnych.Cytat:
za wizytę. Na wieczór dobre wieści
|
|
#3415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41059493]Jedz na noc białe pieczywo i popij mlekiem. Jesz w ogóle późny posiłek?
Ja na noc jem wielką białą bułę z serem zawsze .[/QUOTE] Ja to szybciej myslę, że te ketony są bo juz od 4:30 nie spałam ... z głodu i ... chęci zrobienia siusiu ![]() A dziś musiałam trzymać pęcherz (do labka do 2 godz moge oddać, a czynne jest od 7:30) i głodem przymierać (krew na czczo), czyli zjadłam dopiero po 8, byłam 3,5 godz głodna. Tak się rzuciłam na to jedzenie, że cukier miałam po sniadaniu jak nigdy wysoki, bo 120.Dziś nie sikałam na paski, ale zawsze jak to robiłam to było ładnie wszystko, a tu taki myk. Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
No i chciałam podziękować za kolejne życzenia, jesteście cudowne. Pijcie te soczki, herbatki i kawki - stawiam ![]() Gratuluję wizyt, tulę wszytskie mamcie, które mają gorsze wyniki, krótsze szyjki i wszelkie inne problemy. Pomyślcie, że już nie długo, dacie radę, wszystkie damy. Oliath no ja sobie tak własnie myslalam jak Twoja szyjka. Ładnie trzyma:brawo:
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-29 o 22:21 |
||||
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Właśnie patrzylam na grafik tż
i musze rodzic 17.06
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam ostatnio, że dla kolegi z pracy urodziła się córa 1,5 miesiąca wcześniej
dziś się dowiedziałam, że powodem było odklejające się łożysko mała waży 1,7kg i leży w inkubatorze , stan stabilny |
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha bo to nie jest zwykle chorobowe. To ciaza:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
nic nie przechodzi moj bol plecnow, jak leze to jeszcze gorzej, najlepiej jakbym siedziala i sie nie prostowala. zobacze jak jutro rano, moze przez noc sie wszystko zregeneruje, maly sie rusza, zadnych bolow brzucha nie mam wiec to moze byc wyginanie sie kosci albo przygotowanie juz tam miejsca do porodu, poczekam do jutra, najwazniejsze ze brzuch nie boli w z przodu wydaje sie ok, tylko te plecy, po prostu nie moge sie wyprostowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

nie wiem czemu. Ale smutno mi okropnie bo plnowalam na spokojnie z domu jechać jak odejdą wody i bedą skurcze

ginek sie 1,5 h spóźnił,szło wszystko jak krew z nosa,pozniej babcia po jakimś zabiegu sie zle poczuła i ją przepuściłam...
Ginek pobrał mi wymaz na paciora i kazał raz jeszcze powtórzyć toxo .Ogólnie nadal magnezik 3xdziennie,mam wypijac przynajmmniej 1,5 l wody dziennie (prawie mi wychodzi) i prowadzic oszczedny tryb zycia.
Druga pozytywna wizyta

najbardziej się ucieszę jeśli odziedziczy po nim oczy

mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...
abyscie donosiły spokojnie sój dwupaczek

Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Nie raz już mówiłam, że chciałabym mieć ładne dziecko...