Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 18:36   #3331
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

GHIA trzymam kciuki, żeby TŻ dostał pracę

CYNAMONKU współczuję trzymam kciuki, żeby szybko wszystko było ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:37   #3332
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj maz byl zawsze mega twardy, zdystansowany, dla obcych niedostepny, oschly, pierwsze wrazenie - ponury, antypatyczny introwertyk. Zeby sie dokopac do milszej czesci, to zajmowalo duuuuzo czasu i energii A teraz?... nie do poznania facet. Lala rozwalila wszystkie skorupy, flanki i mury obronne, osuszyla fosy, starla w proch straze przyboczne i przerobila czarne zamczysko w przytulny, cieply zakatek dla kucykow, wrozek, serduszek i kwiatkow CZARY A przede wszystkim, nauczyla meza mowic najblizszym - KOCHAM CIĘ...
Ja tak się zastanawiam czy my mamy tego samego męża, albo może ja mam podwójne konto na wizażu i raz piszę w swojej osobie, a raz w twojej. Mój też taki oschły, zamknięty, a Małgosia rozmiękczyła go niemożebnie. Ja nie wiem jak ona to zrobiła - może tym wiecznym kocham cię tato, tęskniłam za tobą tato (mimo, że nie widziała go np pół godz), cz po prostu tym, że jest jego córką i wie, że to się nie zmieni. Modlę się, żeby drugą córę kochał tak samo, żeby umiał ją kochać.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Do tego wkurzam się, bo cały dzień próbuję dodzwonić się do kliniki, gdzie przyjmują prywatnie na porody ale w ramach NFZ też można, jak są wolne miejsca, tylko trzeba iść na wizytę kwalifikującą do porodu i cały dzień linia zajęta
Jeżeli dzwonisz do Medeora (dobrze kojarzę, że ty z łódzkiego?) to do 15 tylko, ale najlepiej od rana dzwonić. Choć zawsze mają pełno ludzi i ciężko się dodzwonić. Kwalifikacja jest od 36 t.c.

En widzę, że u ciebie hormony takie jak u mnie. Wczorajsza wieczorna rozmowa skończyła się moim wkurzeniem i łzami. Mój mąż nie rozumie hormonów i uważa, że powinnam iść do psychologa.

Idzia sto lat i lekkiego porodu

Czy o kimś zapomniałam komu mam złożyć życzenia?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:38   #3333
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
my zamawialismy, udało sie w miare szybko bo sporo bralismy, wiec sklep nie chcial stracic takiego klienta
bralismy dodatkowo podkład tikurilli. on troszkę pachniał jak się nim malowało a farba super, zero zapachu i ładnie wyglada, ma leciutki połysk. Kolor dobierali nam w sklepie bo ja sobie zażyczyłam złamaną biel, coś podobnego do bitej śmietany [COLOR="Silver"]
no to superancko
to już wiem dlaczego mnie olali, bo ja potrzebuję tylko 2,5 l na jedną ściankę a co to za zamówienie ???
wzięłam ostatecznie beckersa jakąś antyalergiczną, a kolor szary ;0
już nie mogę się doczekać efektu końcowego!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:42   #3334
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cynamonku nieładnie tak szaleć. Grzeczna bądź i nei truj się już!

Wysłałam smsa do męża, że mi się chce ogórków małosolnych i młodych ziemniaczków. Marudzi że kolejka, ale kupi
Poza tym poszłam do naszego sklepu z Małgosią dość szybkim marszem bo burza szła a mała się boi, i tak mnie kłuło na dole w brzuch że leżę teraz plackiem!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:43   #3335
Niunia20
Rozeznanie

te które mają blisko i nigdy nie były w Łowiczu na Bożym Ciele... zapraszam
http://lowicz.naszemiasto.pl/artykul...d.html#galeria
http://www.lowicz.eu/serwis/index.php?id=1521

ja niestety będę siedzieć w domu pierwszy raz od kilkunastu lat

wczoraj wizyta u gin taka sobie .... szyjka się skróciła ma 23 mm
małemu po lekach za szybko bije serduszko mam zmniejszać dawkę i brać dowcipną luteinę ale najpierw wyleczyć zapalenie pimafucinem
a poza tym leżeć i gbs zrobić żebym w razie czego miała do porodu bo mały napiera na szyjkę
a z nowości moje żebra codziennie dostają tak w kość od kopania przez mojego smerfa że rano jak się budzę to jakbym z pola walki wróciła

znalazłam też pare fajnych ciuszków na all śpiochów i pajacy i chyba zamówię...
przywieźli dzisiaj zamówioną szafkę dla małego to jutro może rodzice przywiozą mi wanienkę i ciuszki
Stary 2013-05-29, 18:46   #3336
czarownica1
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41060089]no to superancko
to już wiem dlaczego mnie olali, bo ja potrzebuję tylko 2,5 l na jedną ściankę a co to za zamówienie ???
wzięłam ostatecznie beckersa jakąś antyalergiczną, a kolor szary ;0
już nie mogę się doczekać efektu końcowego!! [/QUOTE]

my bralismy 10 l farby i chyba 6 podkładu

ale beckers chyba tez ma te atesty, tyle ze tikurilla wyszła przed szereg i na ich znacznie wiecej niż norma każe
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:48   #3337
arrabbiata
Zadomowienie

Hej.
Jestem po wizycie u lekarki i szczerze mówiąc jestem przestraszona. Nie wiem, czy ona wyolbrzymia czy faktycznie jest tak poważnie. Moja macica jest asymetryczna i prawy róg jest dużo wyższy niż lewy i powiedziała, że przez to dziecko może nie mieć miejsca i prawidłowo się nie rozwijać Poza tym od 3 dni mam non stop twardy brzuch no i dostałam miesiąc zwolnienia, chociaż nie chciałam... i mam leżeć. Nie wiem co o tym myśleć, myślałam, że jest wszystko ok a tu coś takiego
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:51   #3338
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ależ mnie TŻ dzisiaj wymęczył i jeszcze wkurzał gadaniem... Najpierw pojechaliśmy do Urzędu Gminy po warunki zabudowy, potem do biura projektowego. A potem spacer po mieście po jeszcze 3 biurach - zdychałam normalnie A na dodatek wszyscy lokują się na 3 piętrze!!! Ja się pytam czy nie ma lokali na parterach? Wszędzie chcieli nas zabić cenami (no poza Panem, który zaczepił nas na ulicy jak usłyszał, że o tym gadamy i chce nam to zrobić na 1/3 ceny). Czy któraś z was jest może architektem?
A mój TŻ cały czas tylko jęczał, że wolno idę i jestem bez życia. W końcu mu powiedziałam, żeby nie przespał nocy, przymocował sobie 13kg do brzucha z bolącym kręgosłupem i wtedy pogadamy...

A i byliśmy na tym USG3D Pooglądaliśmy malucha, mamy film i zdjęcia Pamiątka będzie ładna
Mały ciągle pupą w dół, ale nogi ma na górze Dokładnie przysłania sobie nimi twarzyczkę. Wstawię wam później zdjęcie
Nasi niektórzy partnerzy chyba naprawdę nie rozumieją, że ciąża to wcale nie do konca taki wymarzony stan dla organizmu i po prostu jest nam ciężko

Dawaj foty z 3D4D bo widzę, że zadowolona jesteś mały akrobata Ci się szykuje!
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania
Biedny Cynamonku, ściskam i trzymam zeby to cholerstwo Cię opuściło raz, a dobrze!!! Trzymaj się i się nie dawaj

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A to moje drobne zakupki
- getry pepco
- niedrapki pepco
- czapeczki tesco
- suekieneczki tesco
- 2 smoczki 0+ nówki od siostry
ładne zakupy!

Cytat:
A Idzia owszem, mam dzisiaj imieniny Ale życzenia zostawcie na piątek
No to wszystkiego najlepszego- zdrowia, szczęścia, miłości, Małego słodkiego, który ,szybko z Ciebie wyleci niczym z procy

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.
najważniejsze, że wszystko w porządku ! No i wracaj szybko nam opowiadać !

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wysłałam smsa do męża, że mi się chce ogórków małosolnych i młodych ziemniaczków. Marudzi że kolejka, ale kupi
Poza tym poszłam do naszego sklepu z Małgosią dość szybkim marszem bo burza szła a mała się boi, i tak mnie kłuło na dole w brzuch że leżę teraz plackiem!
No to leż plackiem i się nie ruszaj!
dla Męża, widzę, że mimo wczorajszej kłótni daje coś z siebie!

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
te które mają blisko i nigdy nie były w Łowiczu na Bożym Ciele... zapraszam
http://lowicz.naszemiasto.pl/artykul...d.html#galeria
http://www.lowicz.eu/serwis/index.php?id=1521

małemu po lekach za szybko bije serduszko mam zmniejszać dawkę i brać dowcipną luteinę ale najpierw wyleczyć zapalenie pimafucinem
a poza tym leżeć i gbs zrobić żebym w razie czego miała do porodu bo mały napiera na szyjkę
a z nowości moje żebra codziennie dostają tak w kość od kopania przez mojego smerfa że rano jak się budzę to jakbym z pola walki wróciła

znalazłam też pare fajnych ciuszków na all śpiochów i pajacy i chyba zamówię...
przywieźli dzisiaj zamówioną szafkę dla małego to jutro może rodzice przywiozą mi wanienkę i ciuszki
Leż, leż i jeszcze raz leż- mamy coś wspólnego z tym leżeniem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:51   #3339
surka
Zakorzenienie

Co u was dzisiaj z tymi wizytami

Cytat:
A i byliśmy na tym USG3D Pooglądaliśmy malucha, mamy film i zdjęcia Pamiątka będzie ładna
Mały ciągle pupą w dół, ale nogi ma na górze Dokładnie przysłania sobie nimi twarzyczkę. Wstawię wam później zdjęcie
.
Czekam z niecierpliwością

Cytat:

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania
Oj współczuję, tzryma , żeby wszystko było dobrze

Cytat:
NIKT MI NIE ODPOWIEDZIAL NA PYTANKO O BIUSTONOSZE
Wiem, ze bylo, ale nie moge znalezc a ciekawa jestem czy ktos ma Alles Mama???? Albo cos innego poleca (dobrze podtrzymujacego, szerokie ramionka, do karmienia moze byc)?
Ja mam Alles Mama, ale nie nosiłam go, ale wydaje mi się super Na fiszbinach, miękki.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
2. Wiele z was wraca do pracy po pól roku why?? (Rozumiem gdy ktoś chce wrócić tak szybko bo lubi to co robi ale w innym przypadku )
Ja wracam ze względu na finanse i od razu będę szukała czegoś nowego. Niestety nie stać mnie na komfort siedzenia z dzidzią

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! wycieralam w kuchni blat i pozniej chcialam wziac garnek z woda i odcedzic szparagi i mnie mega chwycil bol kregoslupa na dole, nie moge sie wyprostowac, chodzic bo przy kazdym ruchu boli ;( boje sie ze cos moze byc nie tak, nie przechodzi od godziny idac do pokoju musialam trzymac sie scian
Odpoczywaj się, a jak nie przejdzie, jak tż wróci jeźdzcie na IP.

enlevee

Kolejna chce nas opóźnić i udać się na odchowalnie Położysz się na IP, będziesz na obserwacji, a Bezik poczeka jeszcze sobie w brzuszku. Masz się nie przemęczać.

Cytat:
Wrzucam brzusia mojego, ukonczone 34 tc wg USG i 33 wg OM, 96 w obwodzie - nic nie rosnie - i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...
Super brzuszek, taki chłopczykowy szpiczasty

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
my po wizycie, wszystko ok, Fi ma lepek na 33 tydzień, więc też pewnie wcześniej wylizie. Jedziemy jeszcze zamówić drzwi i wracam grzecznie do domu

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Czy poza mna i Margo jest jesxcze jakas mama ktora ma leniwe dziecie?moj malo sie wierci,wieczorami wiecej ale szalu nie ma....

MOja też raczej należy do leniwych, wypnie się na chwilę i spokój przez reszte dnia. Osiwieć można

Cytat:
Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:52   #3340
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem po wizycie u lekarki i szczerze mówiąc jestem przestraszona. Nie wiem, czy ona wyolbrzymia czy faktycznie jest tak poważnie. Moja macica jest asymetryczna i prawy róg jest dużo wyższy niż lewy i powiedziała, że przez to dziecko może nie mieć miejsca i prawidłowo się nie rozwijać Poza tym od 3 dni mam non stop twardy brzuch no i dostałam miesiąc zwolnienia, chociaż nie chciałam... i mam leżeć. Nie wiem co o tym myśleć, myślałam, że jest wszystko ok a tu coś takiego
Oj kochana niestety ja się nie znam i nigdy szczerze mówiąc o czymś takim nie słyszałam.. coś leżące dzisiaj mamy wszystkie wskazania, więc nie załamuj się i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-29, 19:02   #3341
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Pierwszy raz o tym słyszę? A jakoś częściej masz teraz chodzić do lekarza, żeby sprawdzać czy dzisdzia się prawidłowo rozwija? Odpoczywaj wszystko będzie dobrze
Stary 2013-05-29, 19:06   #3342
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
magolina wszystkiego naaaj tez
dziękuję

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6

Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza?

W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
za dobre wyniki, hemoglobina Ci ładnie skoczyła nie wiem co to jest RDW....

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Nie chwaliłam się, ale od poniedziałku wróciłam na jazdy i idę niedługo ustalić sobie egzamin

MAGOLINKA wszystkiego najlepszego solenizantko! Łatwego porodu i różowiutkiego, zdrowego bobaska!
Dziekuję
A co do jazd to szacunek bo mi by się nie chciało

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Co do rozmowy TŻ to już wrócił. Jest zadowolony, decyzja ostateczna w piątek. Szału co do wynagrodzenia nie ma, ale cóż oby tylko dostał pracę może jakoś się to ułoży Ja zabroniłam sobie się martwić dla Antosia muszę myśleć pozytywnie.
no to dalej trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości w piątek

Cytat:

Ciśnienie 150/100 białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Do napisania
Ojj kochana współczuje trzymam kciuki i najważniejsze, że jesteście pod opieką. Będzie dobrze, najważniejsze że Adaś szaleje - mój też taki łobuz

Cytat:
d0tkaaa

A to moje drobne zakupki
- getry pepco
- niedrapki pepco
- czapeczki tesco
- suekieneczki tesco
getry wymiatają

Cytat:
A Idzia owszem, mam dzisiaj imieniny Ale życzenia zostawcie na piątek
No to najlepszego bo w piątek zapomnę

Cytat:

Cytat:

Musisz jakoś dotrzymać te parę tygodni trzymam kciuki, żeby wszystko sie unormowało.

Aaaa i nie pisałam Wam, że oczywiście będąc u fryzjera zajrzałam cichaczem do lumpka i kupiłam 10 rzeczy dla Adaśka za 10 zł w tym zarąbiaszcze spodnie sztruksowe białe
A potem poszłam szybko do biedry i stojąc w mega kolejce z 3 rzeczami pani kasjerka wyłowiła mnie z kolejki i kazała podejść do kasy i raz dwa mnie obsłużyła

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Hej.
Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem
a to Twoja prowadząca lekarka???? i teraz dopiero zobaczyła?? nigdy o tym nie slyszałam i chyba wolałabym to skonsultować z innym lekarzem....
Trzymam kciuki, żeby było ok.
No i lez i odpoczywaj
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:07   #3343
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Aaaa i nie pisałam Wam, że oczywiście będąc u fryzjera zajrzałam cichaczem do lumpka i kupiłam 10 rzeczy dla Adaśka za 10 zł w tym zarąbiaszcze spodnie sztruksowe białe
A potem poszłam szybko do biedry i stojąc w mega kolejce z 3 rzeczami pani kasjerka wyłowiła mnie z kolejki i kazała podejść do kasy i raz dwa mnie obsłużyła
No to pokazuj szybko te łowy no i dla Pani kasjerki !!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-29, 19:09   #3344
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No więc ddziewczyny, byłam na wizycie i ... Dostałam skierowanie do szpitala. Z szyjka się dramatycznie nie pogorszyło, ale absolutnie nic lepiej, szyjka bardzo krótka, ujście przymkniete ale z.zewnątrz rozwarcie na opuszek czy jakoś tak. Ogólnie nie jest tragicznie, ale 2 tyg lepiej nie ryzykować do następnej wizyty.. Raczej na 100% nie wyjdzie Bezik terminowo tylko wcześniej, główkę ma bardzo nisko i cały czas nią napiera więc nie pomaga mamie.. W szpitalu mają ocenić czy mnie zostawiaja na obserwacji i podają sterydy dziecku żeby płuca się rozwinęły do końca czy nie.. pojutrze radziła pojechać najlepiej, a do tego czasu leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć..

Ehhhhh jak się wali to wszystko. Gdzie temu mojemu dziecku się tak spieszy jak nawet wózka ani lozeczka nie ma :/

trzymaj sie kochana i odpoczywaj jak lekarz kaze. A szpital to nie jest dramat, najwazniejsze aby Bezik dotrwal do odpowiednego tygodnia i bedzie juz z wami

Cytat:

Wrzucam brzusia mojego, ukonczone 34 tc wg USG i 33 wg OM, 96 w obwodzie - nic nie rosnie - i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...

EDIT: Sorki za farbe akrylowa na rece sie nie domylam
jaki piekny brzus - i jak na ten tydzien, malutki porownujac moj

Cytat:
Oj En. Będziemy trzymać kciuki, żeby Bezik jeszcze posiedzial w środku:-*

my po wizycie, wszystko ok, Fi ma lepek na 33 tydzień, więc też pewnie wcześniej wylizie. Jedziemy jeszcze zamówić drzwi i wracam grzecznie do domu

gratki za wizyte

Cytat:
hej ja tez juz po wizycie..

En to trzymaj sie w szpitalu sie Toba zaopiekuja i bedzie ok! Bedzik cos szybko chce wyjsc.

No wiec u mnie tak.. Zuzka wazy 2300 wiec przykoksila laska wszystko z nia ok.. no i tyle,reszta..niewiem od czego zaczac .. EN nie denerwuj sie bo mojej Zuzie tez sie spieszy na swiat,szyjke mam 2,5 gdzie norma min jest 2,5 plus kłucie w kapie i to co sie Was kiedys pytalam o twardnienie brzucha i uczucie jak na kupe to znak ze szyjka ( bardziej klucie) sie skraca,to stawianie to lekkie skurcze... mala juz lezy bardzo nisko i mam lezec w domu ( na szczescie nie dostalam skierowania do szpitala..) i NIC A NIC nie robic jak to moj gin ujol " musi Pani jeszcze 2 tyg dotrzymac chodziaz do 36/37 tyg" mowi ze teraz nic by sie nie stal no ale wiadomo... mowi ze napewno wczesniej urodze tzn w czerwcu. No wiec lezymy i odpoczywamy i pachniemy chodziaz i tak musze przygotowac rzeczy malej wyprac wyprasowac ale to na siedzaco i ogolnie sie ograniczac.. mam zrobic gbs ale oczywiscie w mojej diagnostyce robia to ale dopiero od 7czerwca.. bo coś tam.. a mi kazal dzis to zrobic i od dzis w nocy mialam 3 pimafucin chyba na lekkie cos tam w kapie ( i profilaktycznie aby kapa do porodu byla gotowa i zdrowa) Luteine dowcipna na twardnienia i te skurcze no i magnez 2 tabletki co 8 godzin.Jak sobie cos jeszcze przypomne to Wam napisze...
Pozniej bylismy w tym USC niewiedzialam ze takie mile panie pracuja w jakim kolwiek urzedzie Musielismy podpisac papiery okreslic kogo nazwisko bedzie nosic dziecko i czy TZ zdaje sobie sprawe ze dziecko trzeba " wychowywac" i "utrzymywac" heheh ) i mamy zaswiadczenie do szpitala co by TZ nie miał problemow z ogladnieciem malej.
Jak ktoras chce to zalatwic to musicie isc we dwojke z TZ wiadomo,dowody i zaswiadczenie o gin w ktorym sie jest tygodniu ciazy.

i lece Was nadrabiac i jeszcze loda wpalaszuje na to wszystko!
odpoczywaj dzielnie i czekajcie z mala do tego magicznego tygodnia

Cytat:
EVE dziękuję za rożek śliczny, i bodziak też super, miła niespodzianka. Dziękuję kochana
prosze bardzo, mnie tez sie ten wzor podoba, a co do bodziaka - Aleksowi go nie zaloze przeciez, a ja go dostalam na 68 rozmiar tak jak tam pisze, ale sugeruj sie ze to rozmiar 62. fajne zakupki w pepco i tesco ci sie udalo zrobic

magolinko sto lat kochana!!!!

Moja babka piaskowa wlasnie konczy sie piec, ide robic placek z jablkami jeszcze - to nic ze dzis rano pochlonelam 1/3 blachy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:09   #3345
kooocur
Zakorzenienie

Kurcze dziewczynki...poczytałam Was i się zmartwiłam

Co tu się dzieje?? Wszystkie dzieciaczki się spieszą.. szyjki krótkie, zatrucie ciążowe cynamonka, arrabbiatta jakies dziwne wieści o macicy...

Teraz to już będzie poważniej, ale żeby wszystkie naraz...

Podczytuje cały czas i 3 mam kciuki za wszystkie.. aby było dobrze!

Szczerze sama się wystraszyłam...wizyta dopiero za kilka dni..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:10   #3346
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Ogolnie to witam sie w 31tygodniu.

Cytat:
A gdzie zdjęcia

Dodałam się w neglizu
Stary 2013-05-29, 19:10   #3347
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Do napisania
OMG kochana, uwazaj na siebie i mojego zieciunia i szybciutko do zdrowia wracaj!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:14   #3348
enlevee
Zakorzenienie

no właśnie dzisiejsze wiesci to w wiekszosci wiesci o przyspieszeniu, co to sie z naszymi dziecmi podziało chyba bardzo chca wskoczyc na inny wątek, zdrajcy z nich

Ojciec Tzta dzwonił do mnie i sie pytał czy do nich przyjedziemy jutro ale powiedziałam, ze raczej nie. Jak powiedzialam Tztowi ze czeka go utrzymywanie domu w porzadku i mopowanie, odkurzanie to przyjął do wiadomości, więc chociaż tyle, że chyba nie zgniję w brudzie
Tylko, że musimy na chwilę podjechać na pocztę i do lidla, więc to będzie krótka wyprawa, ale pocieszająca- kupię sobie litr lodów i je zeżrę z bezilności

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-29, 19:15   #3349
d0tkaaa
Zakorzenienie

niunia to widze ze u nas bardzo podobnie...

niewiem co z tymu wizytami dzis,ale to szczesliwy wstek wiec wszystki bedzie ok

alez mi oczy lzawia niewiem czemu normalnie lzy mi leca i bola eh..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:18   #3350
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekamy na więcej wieści

Cytat:

Chyba jakaś lawina ruszyła... Niech jeszcze posiedzi trochę

Cytat:
Hej.
Idź na konsultację do innego lekarza. A poza tym tak nagle ci się zrobiłą asymetryczna? Nie martw się na zapas i wszystko posprawdzaj
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:18   #3351
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cos szalejecie z tymi dziećmi! Trzymac nogi mocno zacisniete i odpoczywac mi ladnie
Ja zrobilam kółko z psem w kolo osiedla i oczywiście już mnie wszystko kluje, brzuch twardy i czasem skurcz mnie lapnie, mimo nospy :banghead: a moja szyjka mocno trzyma! :p
Margolina najlepszego!
Stary 2013-05-29, 19:18   #3352
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witamy się w 31 Tygodniu !

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
Zdrówka życzę twoim chłopakom

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

Cytat:
no kupię sobie litr lodów i je zeżrę z bezilności
Należą ci się, nawet dzisiaj nie ochrzanię cię za kuszenie

Idzia Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego maluszka
Stary 2013-05-29, 19:20   #3353
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dzisiejsze wiesci to w wiekszosci wiesci o przyspieszeniu, co to sie z naszymi dziecmi podziało chyba bardzo chca wskoczyc na inny wątek, zdrajcy z nich

Ojciec Tzta dzwonił do mnie i sie pytał czy do nich przyjedziemy jutro ale powiedziałam, ze raczej nie. Jak powiedzialam Tztowi ze czeka go utrzymywanie domu w porzadku i mopowanie, odkurzanie to przyjął do wiadomości, więc chociaż tyle, że chyba nie zgniję w brudzie
Tylko, że musimy na chwilę podjechać na pocztę i do lidla, więc to będzie krótka wyprawa, ale pocieszająca- kupię sobie litr lodów i je zeżrę z bezilności
Przynajmniej lody możesz pojeść

Mój sprząta od początku mojej ciąży - nic nie mówię, chociaż daleko od ideału
No, ale grunt, że sprząta

Jutr będzie moja mama i będzie cały dom ogarniać po remoncie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:24   #3354
d0tkaaa
Zakorzenienie

surka fajne zakupy,ja kupilam tez te niedrapki co Ty w pepco i dwie slodkie czapeczki z uszami hahamoze jutri zrobie Wam zdjecia.

arrabita ja tez pierwszy raz slysze o asymetrycznej macicy?:-|

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:27   #3355
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, Edziu jak zwykle w porzadku Niestety moj mocz nie wygladal idealnie, dlatego zostanie wyslany na badania, byc moze zlapalam jakiegos wirusa. Nie ma co sie jednak martwic zawczasu, przyjda wyniki i wtedy sie okaze co i jak Szczepienie bylo troche bolesne i reka teraz nieco zesztywniala, ale to itak nic w porownaniu z tym co mnie czaka za ponad 2 m-ce
Teraz popijam kawke z moja ulubiona angielska drozdzowka (danish pecan maple) i za chwile wyrusze do pracy, na sczescie tylko na pol dnia

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 35tc
A co do filmu, to ja zaczęłam go z TŻ ostatnio oglądać i po 10 minutachskończyliśmy. Za to obejrzeliśmy drogówkę. Wiem, że to trochę uogólnienie, ale uważam, że takie przypadki, jakie zostały przedstawione w tym filmie zdarzają się bardzo często. Teraz może mniej niż kiedyś, ale dalej istnieją.
Stary 2013-05-29, 19:30   #3356
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Oj kochana niestety ja się nie znam i nigdy szczerze mówiąc o czymś takim nie słyszałam.. coś leżące dzisiaj mamy wszystkie wskazania, więc nie załamuj się i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze
No cóż, trzeba leżeć, to trzeba. Właśnie doczytałam, że u ciebie też nieciekawie Co to dzisiaj trzynasty piątek czy co......

Cytat:
Pierwszy raz o tym słyszę? A jakoś częściej masz teraz chodzić do lekarza, żeby sprawdzać czy dzisdzia się prawidłowo rozwija? Odpoczywaj wszystko będzie dobrze
Wizytę mam dopiero za miesiąc, usg za 2 tygodnie. Póki co będę leżeć

Cytat:

Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem
a to Twoja prowadząca lekarka???? i teraz dopiero zobaczyła?? nigdy o tym nie slyszałam i chyba wolałabym to skonsultować z innym lekarzem....
Trzymam kciuki, żeby było ok.
No i lez i odpoczywaj
Widziała to miesiąc temu i nic nie mówiła, ze z dzieckiem może być coś nie tak, tylko, że taka uroda mojej macicy a dzisiaj sobie wymyśliła jakieś nieprawidłowości
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:37   #3357
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaaa, no i witam się w 29tc

arrabbiata

A masz możlwiość skonsultować to z innym lekarzem? Z drugiej strony trochę dziwne, że widzi nieprawidłowości, a kolejna wizyta u niej dopiero za miesiąc
Stary 2013-05-29, 19:46   #3358
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

magolinko sto lat kochana!!!!
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Margolina najlepszego!
Dziekuję

Cytat:
Widziała to miesiąc temu i nic nie mówiła, ze z dzieckiem może być coś nie tak, tylko, że taka uroda mojej macicy a dzisiaj sobie wymyśliła jakieś nieprawidłowości
Dziwne to dla mnie, że na poprzedniej wizycie widziala i stwierdziła, że to taka uroda a teraz że to stwarza zagrożenie dla dziecka no to albo w tą albo w tą tym bardziej, że skoro może grozić Twojemu synkowi to dlaczego nie skierowała Cię na jakąś dalsza diagnostykę albo przynajmniej nie masz częściej wizyt????
Nie rozumiem
Ale ja bym dla świętego spokoju skonsultowala to z innym lekarzem.

dziewczyny zdjęcia łowów wrzuce jutro bo musze odpalać drugiego kompa a dziś mi sie już nie chce
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:49   #3359
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny co to się dzisiaj dzieje? Dzieciaki się spieszą, szyjki skracają, asymetryczność macicy...Jakiś dzień kiepskich wizyt. Odpoczywajcie, leżcie, a te "nie skracające się" trzymają bardzo mocno kciuki Musi być dobrze dziewczyny.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:50   #3360
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
na rynku wózki? nigdy nie widzialam
u mnie jest taki jeden duży gdzie można praktycznie wszystko kupić, a że to wschód to Białorusinów pełno i nam koniunkturę podbijają

Cytat:
hej ja tez juz po wizycie..
No wiec u mnie tak.. Zuzka wazy 2300 wiec przykoksila laska wszystko z nia ok.. no i tyle,reszta..niewiem od czego zaczac .. EN nie denerwuj sie bo mojej Zuzie tez sie spieszy na swiat,szyjke mam 2,5 gdzie norma min jest 2,5 plus kłucie w kapie i to co sie Was kiedys pytalam o twardnienie brzucha i uczucie jak na kupe to znak ze szyjka ( bardziej klucie) sie skraca,to stawianie to lekkie skurcze... mala juz lezy bardzo nisko i mam lezec w domu ( na szczescie nie dostalam skierowania do szpitala..) i NIC A NIC nie robic jak to moj gin ujol " musi Pani jeszcze 2 tyg dotrzymac chodziaz do 36/37 tyg" mowi ze teraz nic by sie nie stal no ale wiadomo... mowi ze napewno wczesniej urodze tzn w czerwcu. No wiec lezymy i odpoczywamy i pachniemy chodziaz i tak musze przygotowac rzeczy malej wyprac wyprasowac ale to na siedzaco i ogolnie sie ograniczac.. mam zrobic gbs ale oczywiscie w mojej diagnostyce robia to ale dopiero od 7czerwca.. bo coś tam.. a mi kazal dzis to zrobic i od dzis w nocy mialam 3 pimafucin chyba na lekkie cos tam w kapie ( i profilaktycznie aby kapa do porodu byla gotowa i zdrowa) Luteine dowcipna na twardnienia i te skurcze no i magnez 2 tabletki co 8 godzin.Jak sobie cos jeszcze przypomne to Wam napisze...
Pozniej bylismy w tym USC niewiedzialam ze takie mile panie pracuja w jakim kolwiek urzedzie Musielismy podpisac papiery okreslic kogo nazwisko bedzie nosic dziecko i czy TZ zdaje sobie sprawe ze dziecko trzeba " wychowywac" i "utrzymywac" heheh ) i mamy zaswiadczenie do szpitala co by TZ nie miał problemow z ogladnieciem malej.
Jak ktoras chce to zalatwic to musicie isc we dwojke z TZ wiadomo,dowody i zaswiadczenie o gin w ktorym sie jest tygodniu ciazy.

i lece Was nadrabiac i jeszcze loda wpalaszuje na to wszystko!
oj wypoczywaj

Cytat:
Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6

Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza?

W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
za pozytywne wyniki

Cytat:
chwal się zdjęciami

Cytat:

Do napisania
odpoczywaj

Cytat:
A to moje drobne zakupki
- getry pepco
- niedrapki pepco
- czapeczki tesco
- suekieneczki tesco
za zakupki

Cytat:

Cytat:
Hej.
oj

En trzymaj się kochana

Apeluję, żeby ten dzień się skończył i negatywne informacje razem z nim

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości