Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 20:11   #3811
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Po cenie wnioskuję że to tańsze to może być krew do testu PAPP-a ten drugi test to chyba chodzi o najnowszy nieinwazyjny odpowiednik aminopunkcji -NIFTY. Tak to mniej więcej kosztuje w Polsce

A ja dzisiaj umieram, jestem migrenowcem, przez pierwsze trzy miesiące ciąży miałam tylko raz migrenę, co mnie strasznie ucieszyło. A od czwartego miesiąca mam już drugi raz, normalnie łykam garściami Ibuprom Max, tylko to na mnie działa. A teraz masakra, jak nie mogę brać tych tabletek, leżę i zdycham
W ciąży nie można brać IBUPROMU!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! odstaw jak najszybciej

EDIT -> źle przeczytałam!!! Przepraszam, wybacz
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka nie, ten właśnie ma rurkowe nogi. Chodziło mi o taki. Tego gwarantuje bezpieczeństwo.

aaabyniezwariowac.blogspo t.com/2013/01/lezaczek-bujaczek-fisher-price-cudowna.html?m=1

Rybko ja pościel kupowałam jak Mala miała rok .
Na śmierć zapomniałam, wysle Ci najpóźniej jutro liste.

Dostalam euthyrox ale mam do tego podejść na spokojnie. Najważniejsze było 12 pierwszych tygodni a wtedy powinno było być ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NO ja wiem, ale np. rożek albo materac wliczyłam do "pościeli" i prześcieradło.. Ja to nie wiem czy dobrze myślę, ale chcialam początkowo mojego dzidziusia właśnie w rożek zawiązać i niech tak śpi, a potem kupić taki mały śpiworek i tam, a pościel to jak podrośnie, w sensie podusia i kołderka... no ale nie wiem czy to dobrze myślę?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20197487/

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:17
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:13   #3812
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Aja, Ajeczka, Ajusia, Am, Ama, Amcia, Amciak, Ame, Amela, Amelajda, Amelcia, Amelciak, Ameleczka, Amelek, Ameli, Amelin, Amelinka, Amelka, Amell, Amelson, Amelu, Amelunia, Amelusia, Amelx, Amfa, Ami, Amiki, Amisia, Amitu, Amiś, Amiśka, Amka, Ammy, Amsi, Amusia, Amuś, Amy, Em, Meja, Mejusia, Mela, Melcia, Melia, Melina, Melis, Melisk, Meliś, Melka, Mell, Melli, Melly, Melunia, Meluś, Mesia, Mimi, Misia

przerażające zdrobnienia od Amelki
Moja siostrzenica ma tak na imię,wołamy do niej Ami,Amik,,Amiś,Amica pieszczotliwie,b o normalnie to Amelka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:14   #3813
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
bo on jest niereformowalny. Mówię mu wczoraj zeby podjechal do carrefoura bo są przeceny itd zeby kupił body, i śpiochy na taki i tak rozmiar, a on rzekomo nie zdążył ( choć wiem że zdażyłby jakby chciał..) więc nie kupił.. myślę sobie w pt pojade bo mam wolne wiec luz:P. Dzisiaj dzwonie do niego żeby mi przelał na konto stówkę, bo nie wziełam kasy a na karcie nic pyt sie po co, to mu mówie ze sa przeceny itd. i co????????????? NIE PRZELAŁ MI, mało tego powiedział że nie będziemy kupować jeszcze rzeczy dla malucha, że od 7 miesiaca zaczniemy ( gada jak moja mama... ) i że NA PEWNO SOBIE PORADZIMY. tylko że ja wiem, że będzie ciężko... a wypłate mam dopiero 10tego i nie mam kasy żeby nawet potajemnie kupić. a do 10tego to już pewnie nic nie bedzie z tych wyprzedaży i gówno kupie :/ a potem będzie w 7miesiącu bieganie i kupowanie wszystkiego na już. Przepłacimy 100% ale no nie da sie go przekonać. 5LAT pracuje w handlu wiec argimentacje mam dobrą, ale nic na niego nie działa :/ i się pokłóciliśmy przez telefon. Potem mi napisał, że robi sobie kanapki do pracy i nie ma czasu ze mną gadać a ja mu napisałam, że on wszystko tak na spokojnie, ale ja nie chce potem zostać sama z problemem co kupić bo mam tylko 100 zł. np. to mi odpisał : Przez swoje zachowanie zostaniesz z tym sama... " i aż musiałam iść na 40 minutową przerwę popłakać do WC bo mi tak przykro... No ale przed chwilą dzwonił i powiedział, że chodzi o to że on się boi tak wcześnie kupować bo nigdy nie wiadomo jak duży bąbel będzie, poco kupować czegos za dużo, że tak naprawdę nie mamy pojęcia co jest nam potrzebne a co będzie zbędne...... jak mu powiedziałam że z 10 tetr minimum to zrobił oczy i powiedział że wlaśnie widzi jak się znam.... po co aż tyle, 5 starczy będzie sie prac :/ I nie rozumiem jego toku myślenia, jak były kocyki w sprzedaży w biedrze to zaciągłam go tam pod pretekstem zakupów a jak zobaczył ocyk to mów : bierzemy! 14 zł to jak za darmo.." no i właśnie nie mogę go zrozumieć. . .
Facety

Cytat:
Po cenie wnioskuję że to tańsze to może być krew do testu PAPP-a ten drugi test to chyba chodzi o najnowszy nieinwazyjny odpowiednik aminopunkcji -NIFTY. Tak to mniej więcej kosztuje w Polsce

A ja dzisiaj umieram, jestem migrenowcem, przez pierwsze trzy miesiące ciąży miałam tylko raz migrenę, co mnie strasznie ucieszyło. A od czwartego miesiąca mam już drugi raz, normalnie łykam garściami Ibuprom Max, tylko to na mnie działa. A teraz masakra, jak nie mogę brać tych tabletek, leżę i zdycham
Współczuję, wiem jak jest. A próbowałaś przed ciążą Solfadeiny? Dla mnie była niezastąpiona. Tylko teraz zakazana w ciąży.

Cytat:
Anulka nie, ten właśnie ma rurkowe nogi. Chodziło mi o taki. Tego gwarantuje bezpieczeństwo.

aaabyniezwariowac.blogspo t.com/2013/01/lezaczek-bujaczek-fisher-price-cudowna.html?m=1

Rybko ja pościel kupowałam jak Mala miała rok .
Na śmierć zapomniałam, wysle Ci najpóźniej jutro liste.

Dostalam euthyrox ale mam do tego podejść na spokojnie. Najważniejsze było 12 pierwszych tygodni a wtedy powinno było być ok.

O widzisz. Dobrze, że pokazałaś, bo po tych opisach to nie wiedziałam na co zwracać uwagę. A przy moim starszym "lecę nie patrząc gdzie za to z prędkością światła" stabilność dla mnie bardzo istotna.
Dobrze, że u endo bez tragedii

Beatka ja na Bavarię też sobie pozwalam czasem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:14   #3814
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahh ok,to tego tez nie chcialam robic,bo to tylko prawdopodobienstwo.A trisomii to prawie pewnosc,stad ta cena.
Ryba,polecam jednak od poczatku spiworki.My rozka nie uzywalismy wogole.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:15
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:15   #3815
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No dokładnie, jak będę w piątek na wizycie to zapytam czy mogę posłuchać.Już prawie 4 tyg nie słyszałam

Widziałyście Mamaroo,ale jaka cena i tylko do 9 kg.Ale bajer

http://allegro.pl/4moms-mamaroo-plus...256904920.html

Jak dla mnie ZABÓJCZA cena ale fajny bajer

pewnie gdybym spała na hajsie to i bym sie zastnowiła .:P
Stary 2013-05-29, 20:20   #3816
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Rybko bedziesz dziecko w rozku wiazać to będzie spokojne, bo ciasno jak u mamy. Ale potem będzie trudno je do swobody przyzwyczaic. Ja nie jestem zwolennikiem takiej formy.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:27   #3817
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Co do leżaczków i huśtawek, w pracy jak się opiekowałam maluchem to mieli taką huśtawkę http://allegro.pl/fisher-price-husta...246839520.html wszystko super dziecko się cieszyło, zainteresowane ale jednak trzeba mieć cały czas oko, bo jak się włączy na te szybsze obroty jak dzidziol większy to jednak nie jest to huśtawka mega stabilna. Tak powolutku dla kruszynki to spoko, ale później jak dzidziuś troszkę większy to jednak trzeba być blisko i np do toalety nie można wyjść i zostawić

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:28   #3818
ryba91
Zakorzenienie

to jednak rezygnuje z takiego rozwiązania, a szczerze nie polecacie kołderki na samym początku? Dlatego że dziecko może zarzucić sobie na buźkę? czy jak to tak serio wygląda?
Stary 2013-05-29, 20:42   #3819
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Super i gratuluję dziewczynki !

Dziewczyny weźcie kopnijcie mnie w . Zamiast się cieszyć z ciąży i ze wszystkiego chodze jakaś taka zmulona i bez życia...
Mieliśmy jutro z TŻ-tem iść załatwić ślub cywilny, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się z tego cieszyłam a on mi dzisiaj powiedział że nie dał mi jeszcze pierścionka to i ślubu jeszcze nie planuje . Do tego moja teściowa która ostatnimi czasy była dla mnie baaaaardzo miła dziś pokazała od nowa pazurki... Nagadała mojemu Damianowi że mogłabym poodkurzać bo ma syf w pokoju i muszę napisać tutaj że u nich w domu robię wszystko obiady, porządki w kuchni, łazience, u TŻ-ta w pokoju a jego poprosiłam tylko o to żeby wziął odkurzacz i poodkurzał a ona od razu go nastawiła że nic nie robię że tylko leże i mogłabym mu poodkurzać, przyszedł do pokoju i zrobił mi awanture... Poczułam się jak śmieć który jest im potrzebny tylko do tego żeby robić po nich porządki...
Pewnie mamusia go tak nauczyła,że on "nic nie musi".Nie przejmuj się kochana i ciesz się ciążą.
Poza tym wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek! 100 lat!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Wow!super wiesci!!!gratuluje dziewuszki,jutro juz ja podejrze,bo na tel.zdjecia mi sie nie odpalaja.

U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.

A odzywam sie dopiero teraz,bo po wizycie zakupy,po zakupach spiecie z moim Tz-jak to u nas bywa,ktorkie acz tresciwe...i jakos mi zabraklo juz dzis sil.
Dobrej nocki wszystkim.no i slonecznego dnia jutro...podladujmy bateryjki

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.
Widzę,że większość ma podobny problem.. rodzinka wcina się co do wyboru imion
Mojej mamie nie leży imię-Kornelia... więc już wymyśla... najpierw Klaudię a dziś mi oznajmiła (Trele),że może będzie mała Jagódka?
Strasznie mnie to irytuje... więc póki co już się nic nie odzywam na temat imienia dziecka

Cytat:
czy była któraś z dziewczyn na tym darmowym usg 3d/4d co były? Link tu któregś razu wstawialam ? teraz w rudzie slaskiej byly 26 maja :P

Margot- dopisane, śliczne ciuszki

dziewczyny, była na pół godzinnej przerwie i poszłam do tesco. Jak kogoś ineteresuje to :
5x skarpety (0-0) (0-3) za 15,40
3x body dł rękaw, z jakimś nadrukiem zwierzaczka, ale nie duży ten nadruk - 14,90
2x śpiochy 19,90
takie malutkie galotki za 12,90 materiałowe:P
kapcie 15,90
7x body z motywem myszki miki dł. rękaw 43,90
yyy byłam dziś w Tesco ale chyba ślepa byłam na te promocję... widziałam dużo innych ale jakoś nic nie wpadło mi w oko.

Cytat:
Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno.

Przy corce cere miałam jak aniol, żadnych mdlosci.

Wynik testu potrojnego-bardzo niskie ryzyko wad genetycznych.

Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff.
Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac

za wynik testu potrójnego.

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1 przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
Jeśli chodzi o dzidziusia, to byliśmy w poniedziałek na wizycie, zmieniliśmy lekarza i jest o niebo lepiej, taki lekarz to naprawdę skarb. Dostaliśmy bardzo dużo wydruków z usg niestety maleństwo nie chciało się dobrze pokazać i nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że jest zdrowe i pięknie rośnie, ma prawie 9cm poza tym usg genetycznego nie musimy robić, natomiast moja nadżerka się powiększa i dlatego mamy nie współżyć, gdyż może znów wystąpić krwawienie, nawet po badaniu podczas wizyty zaczęłam plamić i plamię do dziś, ale lekarz powiedział że ja tak będę miała.
Także trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia wam życzę. Odezwę się po ślubie, buziaki!
gratuluję udanej wizyty.

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Spisałam się i wszystko mi gdziś zjadło.....

No wiec ja po wizycie. Mały ruszał się nie było nawet jak go zmierzyć bo fiknął koziąłka i leżał na brzuchu. Nie miał zamiaru sie pokazywać.
Ponadto wszystko ok raczki, nóżki, kręgosłup, serduszko i takie tam.
W tym momencie ma 7,80 cm.
wszystkie parametry w normie. Zdziwiło mnie tylko że tu nie mierzą tej przezierności karkowej za to pobrali mi krew na prawdopodobieństwo wad genetycznych. Pani Dokror stwierdzila że nie widać zadnych nieprawidłowości, wiec trochę si uspokoiłam.
Wyniki z krwi maja być za okolo 10 dni.

A wizytę ktora mialam miec 3 czerwca przeniosłam na 31 maja bo w sobotę jade do Polski na 2 tyg.

Doktorka ktora roboła mi to usg to żona mojego doktora prowadzącego wiec przyjmuje w tej samej przychodni. Nie udalo jej sie zmierzyc noska bo mały cały czas leżał twarza w dół i powiedziala że moze sprobujemy w piatek.

Witam sie i ja

Myślałam,że dziś już nie zajrzę na watek a jednak...
Widzę,że był temat Tż-tów i sprzątania... no więc ja nie mogę narzekać... mój Tż jest delikatnym bałaganiarzem ale jak go poproszę o odkurzenie, czy pomoc w sprzątaniu to jeszcze nigdy mi nie odmówił

Dziś od rana jestem na nogach.. i wysiadam...
Najpierw sprawy urzędowe a później byliśmy w galerii bo chciałam sobie kupić górę od stroju bo ten stanik co mam jest mi za mały :-(
No i się zawiodłam bo nic nie kupiłam.. nic mi nie leżało... Do ndz musze coś wykombinować bo idziemy z znajomymi na Termy...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:43   #3820
De28
Wtajemniczenie

ryba-moj juz po tygodniu tak machal rekoma,ze zarzucal sobie kocyk na twarz.Dlatego mielismy spiworki.I dziecko nie wkladalo sobie nog pomiedzy szczebelki,bo mialo je w spiworku.Same zalety jak dla mnie.

Przyszedl spiworek do naszego maxi cosi Jak moj sie urodzi pod koniec pazdziernika,to spokojnie bede mogla go w ubranku do spiworka wlozyc i nie bede musiala go ubierac i rozbierac z kombinezonu.Pamietam,jak moj sie w pierwszym kombinezonie utopil stopy mial tam,gdzie sie zaczynaly nogawki

Mam ochote isc na saune i na basen,ten wieczorny,bez koniecznosci zakladania stroju kapielowego.Ciekawi mnie,czy jest cos takiego w Polsce? Do tej pory chodzilismy regularnie raz w miesiacu,teraz w pierwszym trymestrze nie chcialam ryzykowac.

Zmienilam posciel w 5 lozkach i zadyszki dostalam

A tak wyglada spiworek-praktyczne,bo mozna dziecko lzej ubrac i w sklepie nie musi kisic sie zima w kombinezonie

Ogon kota mi wszedl w kadr
[IMG=http://img823.imageshack.us/img823/4900/img51491.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:57
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:43   #3821
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Maomami moja sis ma bardzo podobna. Tylko nie znaleźliśmy tej rzekomej wtyczki na prad ,tylko baterie .

Rybko moja cora spala w spiworku.specjalnie wybrałam taki, ktory miał dopinane rekawki.
Potem pod kocykiem ale i tak wedrowala po lozeczku wiec tylko dodatkowo cieple skarpety dostawala na noc.

Podusi i tak nie dajesz nawet do 2 roku życia. My dawaliśmy flanelke. Miałam tylko 3 czy 4 prześcieradła frotte. Nigdy! jej pielucha nie wyciekla.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-29, 20:45   #3822
maomami
Wtajemniczenie

Zmykam do łóżeczka bo jakaś dzisiaj padnięta jestem. Dobrej nocki życzę wszystkim mamusiom

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:54   #3823
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
to jednak rezygnuje z takiego rozwiązania, a szczerze nie polecacie kołderki na samym początku? Dlatego że dziecko może zarzucić sobie na buźkę? czy jak to tak serio wygląda?
Ja chyba wolę śpiworek plus kocyk ewentualnie.Kołderki bym się bała na początku.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Dzastin Gdzie jedziesz do term?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 20:57   #3824
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Mi lekarz kazal pic lampke czerwonego wina tygodniowo na krew .. Nie praktykuje ale bezalkoholowe piwo pije czasami ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:03   #3825
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba wolę śpiworek plus kocyk ewentualnie.Kołderki bym się bała na początku.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Dzastin Gdzie jedziesz do term?

U Nas w Poznaniu są Termy Maltańskie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-29, 21:05   #3826
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Domi wszystkiego dobrego

My już u tesciow jestesmy i sobie odpoczywamy, dziś byla piekna pogoda to wiekszosc dnia spedzilismy na dworzu

Gratulacje za odbyte wizyty i trzymam kciuki za zblizajace się

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:30   #3827
anulka2205
Wtajemniczenie

De faktycznie fajne rozwiązanie z takim ocieplaczem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:53   #3828
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pewnie mamusia go tak nauczyła,że on "nic nie musi".Nie przejmuj się kochana i ciesz się ciążą.
Poza tym wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek! 100 lat!

Widzę,że większość ma podobny problem.. rodzinka wcina się co do wyboru imion
Mojej mamie nie leży imię-Kornelia... więc już wymyśla... najpierw Klaudię a dziś mi oznajmiła (Trele),że może będzie mała Jagódka?
Strasznie mnie to irytuje... więc póki co już się nic nie odzywam na temat imienia dziecka

yyy byłam dziś w Tesco ale chyba ślepa byłam na te promocję... widziałam dużo innych ale jakoś nic nie wpadło mi w oko.

za wynik testu potrójnego.

Szczęściara

gratuluję udanej wizyty.

Witam sie i ja

Myślałam,że dziś już nie zajrzę na watek a jednak...
Widzę,że był temat Tż-tów i sprzątania... no więc ja nie mogę narzekać... mój Tż jest delikatnym bałaganiarzem ale jak go poproszę o odkurzenie, czy pomoc w sprzątaniu to jeszcze nigdy mi nie odmówił

Dziś od rana jestem na nogach.. i wysiadam...
Najpierw sprawy urzędowe a później byliśmy w galerii bo chciałam sobie kupić górę od stroju bo ten stanik co mam jest mi za mały :-(
No i się zawiodłam bo nic nie kupiłam.. nic mi nie leżało... Do ndz musze coś wykombinować bo idziemy z znajomymi na Termy...
no to ja nie wiem, moze każde tsco ma jakieś wewnętrzne promocje? no bo w gazetce ich nie było a na sklepie owszem :P dla potwierdzenia jak będą to cykne foto w sobote
Stary 2013-05-29, 22:24   #3829
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ryba-moj juz po tygodniu tak machal rekoma,ze zarzucal sobie kocyk na twarz.Dlatego mielismy spiworki.I dziecko nie wkladalo sobie nog pomiedzy szczebelki,bo mialo je w spiworku.Same zalety jak dla mnie.

Przyszedl spiworek do naszego maxi cosi Jak moj sie urodzi pod koniec pazdziernika,to spokojnie bede mogla go w ubranku do spiworka wlozyc i nie bede musiala go ubierac i rozbierac z kombinezonu.Pamietam,jak moj sie w pierwszym kombinezonie utopil stopy mial tam,gdzie sie zaczynaly nogawki

Mam ochote isc na saune i na basen,ten wieczorny,bez koniecznosci zakladania stroju kapielowego.Ciekawi mnie,czy jest cos takiego w Polsce? Do tej pory chodzilismy regularnie raz w miesiacu,teraz w pierwszym trymestrze nie chcialam ryzykowac.

A tak wyglada spiworek-praktyczne,bo mozna dziecko lzej ubrac i w sklepie nie musi kisic sie zima w kombinezonie

Fajny ten ocieplacz,widać że cieplusi.

Na basen całkiem nago hm??
Pamiętam jak raz w Białce byłam w saunie i trzeba było się rozebrać do rosołu odważyłam się za namową Tżta, ale powiedziałam że to ostatni raz.Czułam się zażenowana

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dobranoc zmykam do łóżeczka

Męczy mnie migrena znowu.
Wzięłam apap,herbatka z cytryną wypita,dwie kromki z czosnkiem i cebulą zjedzone.
Mam nadzieję że jutro będę jak nowa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 22:53   #3830
magalska
Zadomowienie

Cytat:

Pamiętam jak raz w Białce byłam w saunie i trzeba było się rozebrać do rosołu odważyłam się za namową Tżta, ale powiedziałam że to ostatni raz.Czułam się zażenowana

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Wzięłam apap,herbatka z cytryną wypita,dwie kromki z czosnkiem i cebulą zjedzone.
za sZybki powrot do zdrowia, a tz pewnie po Twojej kolacji zachwycony.. Mmmm.. Jakie pachnace buziaczki hihi
Ale zdrowie najwazniejsze

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-29, 23:14   #3831
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
zastanów sie czy napewno chcesz ją robić? zdażają sie po niej poronienia, słyszałam o wielu przypadkach gdzie kobieta robiła amniopunkcje i poroniały po niej a gdy wyniki przychodziło okazywalo sie ze dziecko było zdrowe... moja mama ma nawet taką znajomą.
no chyba ze jesli sie okaze ze bedzie chore to bedziesz je chciała usunąć a jeśli nie to może lepiej nie robić i nie ryzykować?
Ja chyba bym zrobila . Zwariowalabym do konca ciazy. A odsetek poronienia jest tak Mały jak od wielu innych rzeczy ..

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Koala nie przesadzaj.
Amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym ale przy prawidlowym wykonaniu i postepowaniu po nim prawie 100 % kobiet donosi ciążę.
Wynik to nie tylko decyzja o usunięciu. Daje możliwość przygotowania sie do różnych wizyt u specjalistów, zabiegów czy tez porodu w najlepszym dla takiego dziecka ośrodku lub podawania lekow jeszcze w okresie plodowym. Chodzi o to by rodzic świadomie. Ja jestem za wykonywaniem tego badania!

Dokladnie tak uwazam! Piateczka !

KTOSIULA - ogol nogi bo na moim etapie mozesz nie dac juz rady

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
No dokładnie, jak będę w piątek na wizycie to zapytam czy mogę posłuchać.Już prawie 4 tyg nie słyszałam

Widziałyście Mamaroo,ale jaka cena i tylko do 9 kg.Ale bajer

http://allegro.pl/4moms-mamaroo-plus...256904920.html
Tez w Anglii bardzo popularne I mega wychwalane ale jak dla mnie to juz przesada ;D tak samo jak wanienka z hydromasazem I jacuzzi

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie boomba ten spiworek !!! Jak tylko kupie wozek z fotelikiem Maxi Cosi to bede miala taki spiworek ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 23:47   #3832
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny baaaaardzo dziękuję za wszystkie życzenia .
Przepraszam że nie wymieniam każdej z osobna ale troszkę by mi to zajęło

Ogólnie to zaczęłam cytować i gdzieś mi to wcięło ;/ a teraz już nie pamiętam co której miałam napisać dokładnie
W ogóle jakiś ciężki ten dzisiejszy dzień, nic tylko siąść i płakać.
TŻ mi dzisiaj wyjątkowo w wchodził a mnie to dodatkowo irytowało, wczoraj krzyczał i fochy pokazywał a dziś przemilusi, no ale... rozmowa nadal nas czeka ale chciałam uniknąć jej dzisiaj, jutro już nie popuszcze.

Dobrej nocki mamusie

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-29 o 23:50
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:02   #3833
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny baaaaardzo dziękuję za wszystkie życzenia .
Przepraszam że nie wymieniam każdej z osobna ale troszkę by mi to zajęło

Ogólnie to zaczęłam cytować i gdzieś mi to wcięło ;/ a teraz już nie pamiętam co której miałam napisać dokładnie
W ogóle jakiś ciężki ten dzisiejszy dzień, nic tylko siąść i płakać.
TŻ mi dzisiaj wyjątkowo w wchodził a mnie to dodatkowo irytowało, wczoraj krzyczał i fochy pokazywał a dziś przemilusi, no ale... rozmowa nadal nas czeka ale chciałam uniknąć jej dzisiaj, jutro już nie popuszcze.

Dobrej nocki mamusie
W takim rtazie za rozmowe i milego dnia mamusie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-30, 09:06   #3834
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja nie wiem, moze każde tsco ma jakieś wewnętrzne promocje? no bo w gazetce ich nie było a na sklepie owszem :P dla potwierdzenia jak będą to cykne foto w sobote
Nie musisz foto cykać
U Nas np. w jednym Tesco jest mega duży wybór rzeczy, a w drugim już jest mniejszy wybór...

Cytat:

Podziwiam za odwagę
Kuruj się

Dzień Dobry mamuśki

U Nas dziś słoneczko i 22 stopnie na plusie
Niedługo zabieramy się z Tż za porządki... bo proszą już się od tygodnia ale jakoś czasu nie było,później może na jakiś spacerek wyskoczymy...

Miłego dzionka, zajrzę później

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-30, 09:16   #3835
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

a ja wszędzie czytam, że jak poniżej 140 to synuś a powyzej córcia. Ja miałam 140, a raczej mój dzieć:P ale dwa razy śniło mi się, że to chłopczyk, więc na 70% myślę, że to dziewczynka:P Zawsze mam sny na odwrót
Wychodziłoby, że u mnie dziewczynka Ciekawe czy się sprawdzi.

Dla dziewczynki mam już imię, będzie Julia albo Amelia

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1 przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
Jeśli chodzi o dzidziusia, to byliśmy w poniedziałek na wizycie, zmieniliśmy lekarza i jest o niebo lepiej, taki lekarz to naprawdę skarb. Dostaliśmy bardzo dużo wydruków z usg niestety maleństwo nie chciało się dobrze pokazać i nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że jest zdrowe i pięknie rośnie, ma prawie 9cm poza tym usg genetycznego nie musimy robić, natomiast moja nadżerka się powiększa i dlatego mamy nie współżyć, gdyż może znów wystąpić krwawienie, nawet po badaniu podczas wizyty zaczęłam plamić i plamię do dziś, ale lekarz powiedział że ja tak będę miała.
Także trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia wam życzę. Odezwę się po ślubie, buziaki!
Liczymy na jakąś fotorelację ze ślubu Mnie to czeka 20 lipca

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE]

Też mam nos zatkany Może inhalacje z soli morskiej Ci pomogą?

Cytat:

Bardzo współczuję Niestety wiem co czujesz, bo też jestem migrenowcem W ciąży na szczęście mnie nie łapie, jak były upały to pobolewała mnie głowa, ale tak że dało się wytrzymać. Mi bardzo pomogły tabletki, które brałam przed ciążą Divascan. Przepisał mi je neurolog. Niestety w ciąży nie można ich przyjmować. Strasznie się obawiam, że złapie mnie w dzień ślubu Przeważnie właśnie mam napady kiedy dużo się dzieje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Jedziemy dzisiaj do rodziny Tż zapraszać na ślub, a w niedziele poznanie rodziców

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Pochwalę się, że wygrałam na jednym z blogów 100 zł do wykorzystania w sklepie z rosyjskimi kosmetykami Zaopatrzyłam się w 5 produktów

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:29   #3836
lusesita23
Zakorzenienie

Hej

wybaczcie,ale nie nadrobię
Stary 2013-05-30, 09:33   #3837
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Widzę, że wczoraj stuknął mi 17 tydzień. Wymioty nadal są, praktycznie codziennie rano

Stary 2013-05-30, 09:35   #3838
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wychodziłoby, że u mnie dziewczynka Ciekawe czy się sprawdzi.

Dla dziewczynki mam już imię, będzie Julia albo Amelia

Liczymy na jakąś fotorelację ze ślubu Mnie to czeka 20 lipca

Też mam nos zatkany Może inhalacje z soli morskiej Ci pomogą?

Bardzo współczuję Niestety wiem co czujesz, bo też jestem migrenowcem W ciąży na szczęście mnie nie łapie, jak były upały to pobolewała mnie głowa, ale tak że dało się wytrzymać. Mi bardzo pomogły tabletki, które brałam przed ciążą Divascan. Przepisał mi je neurolog. Niestety w ciąży nie można ich przyjmować. Strasznie się obawiam, że złapie mnie w dzień ślubu Przeważnie właśnie mam napady kiedy dużo się dzieje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Jedziemy dzisiaj do rodziny Tż zapraszać na ślub, a w niedziele poznanie rodziców

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Pochwalę się, że wygrałam na jednym z blogów 100 zł do wykorzystania w sklepie z rosyjskimi kosmetykami Zaopatrzyłam się w 5 produktów
Pamiętam,że ostatnio pisałaś o zaręczynach, a tu już data ustalona? no,no.no kościelny czy cywilne bierzecie?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-30, 09:40   #3839
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pamiętam,że ostatnio pisałaś o zaręczynach, a tu już data ustalona? no,no.no kościelny czy cywilne bierzecie?
Data już była ustalona zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży Pierścionek też był już jakiś czas temu kupiony, tylko Tż tak się czaił z zaręczynami

Kościelny

Stary 2013-05-30, 09:46   #3840
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Miki czyżby kalina (czy jakos tak?).
De ja mam spiworek po Alisie.pasuje do fotelika tako, wszystkich gondol i na sanki. Ma też przedluzke na nogi na większe dziecko . Z ociepleniem z owczej welny.
Co prawda planuje fotelik mqxi cosi ale może sie wpasuje. Zobaczymy

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości