|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje!
Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie. Macie jakieś pomysły, co by tu dać? Odpadają pościele, ręczniki. Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ciekawe czy to mają...w Ikei można kupić taką deskę obrotową http://mgural.pl/pl/drewniana-deska-taca-obrotowa.html u nas spisuje się świetnie jak są imprezki, nakłądam tam sery, wędlinki, w miseczkach oliwki itp...i można tym kręcić nie trzeba kombinować i sięgać daleko super sprawa i myślę przydatna a dużo osób tego nie ma ![]() O widzę, że Teso ma podobny gust I też się witam w ten ponuuury dzień... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-30 o 10:04 |
|
|
|
#3452 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Tutaj gaduł jest dużo, więc na pewno się odnajdziesz! Jeżeli chodzi o wadę serduszka jest tutaj i grabcze i teso, które też czekają jeszcze na konsultacje no i masz nas. To szczęśliwy wątek, więc na pewno będzie wszystko w porządku ! ![]() Cytat:
![]() I dobrze, niech śpi na kanapie jak tak przeskrobał i może sobie przemyśli. A Ty się juz nie denerwuj kochana! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066391]Hej! Ja wstałam, odbębniłam szpital (w sensie mój domowy:P), ugotowałam TŻowi mannę z banankiem, potem budyń waniliowy (ja nie wiem, czemu w tym domu nie stoi jeszcze jakiś mój pomnik:P), zrobiłam śniadanie, zjadłam i nadrabiam. Dziś pewnie wszystkie będą się tulić z TŻami, więc będzie mało stron :P Ja chciałam jechać na cmentarz do babci, bo ma dzisiaj urodziny, ale leje jak z cebra i zobaczę po południu, co będziemy robić.. [/QUOTE] leżę i się turlam ![]() Cytat:
![]() Witam się z Bezikiem na leżąco z łóżka ![]() Wczoraj byliśmy w tym lidlu jeszcze tylko kupic pare rzeczy i zadzwoniła Mama Tżta, zmartwiła sie bardzo, kazała odpoczywac i w ogóle smutna była jak usłyszała wiesci ale mnie uspokajała, no ale mówi do mnie: "No to chociaz tyle ze zabieramy psa w sobote" (przed trzema ostatnimi wizytami pies siedział tam po 2 tyg bo był przygotowywany) no ale juz ma championa i wystawa, ktora bedzie 14 czerwca juz do tytułów póki co mu nic nie wnosi bo jest za mlody.. no i ustalilismy kiedys z tztem, ze 3 wystawy, a potem pas-juz nie jezdzi tak do nich..no i jak ja to usłyszałam od razu ryk w tym lidlu i mowie, ze nie tak miało byc, ze on niczego ze mna nie ustalał no i skonczyłam z nia gadac i sie wydarłam na cały sklep, ze jakim prawem on rozporządza naszym wspolnym psem bez konsultacji. Pytam go co toma znaczyc i ze inaczej ustalalismy, a on za moimi plecami cos robi. On na to mi mowi: "to w pierwszej kolejnosci jest pies wystawowy, a w drugiej Twoja przytulanka" na co ja juz nie wytrzymałam i na cały głos rycząc wykrzyczałam mu "To się sam ku*wa mać wystaw jak chcesz" i poszłam w cholerę łazić po sklepie. Za chwilę zadzwoniła jego mama i powiedziała, ze nie biorą psa, zebym sie nie denerwowała bo teraz jest najwazniejsze nasze zdrowie i ona musiala zle zrozumiec swojego meza (doskonale go zrozumiała, tylko udawała zebym sie nie denerwowała).. no.. i pies nie jedzie. A jak przyjada jutro do nas i Tz bedzie go chciał dac to zrobie taki lament ze na pewno juz nie pojedzie ![]() No ale potem juz było ok, zrobiłam bardzo szybki obiad bo jednak chciałam zjesc cos co mi smakuje po całym tym dniu, a nie opierac sie na jajecznicy Tzta W nocy brzuch mnie pobolewał i wczoraj wieczorem twardniał.. cholera wczesniej nie miałam w ogóle tych objawów przed wczorajsza wizytą, a odkąd usłyszałam diagnozę to normalnei wrak ciężarnej kobiety ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Perse ja bym kupila dobra wyciskarke do czosnku. Kosztuje wlasnie z 50-60 zl i wszystkim moim znajomym wieczbie na to szkoda kasy. A jest to potrzebny sprzet;-)
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 28tc leżąc w łóżku z mega katarem i pisząc z telefonu mysle ze sie nie zamuli :-P
Ja dzis spać nie mogłam bo naczytałam sie o pozycji spania ze najlepiej na lewym boku bo na plecach i na prawym nie dobrze spać. Ponieważ na plecach przechodzi jakas główna żyła i jak sie ja uciska to moze prowadzić do niedotlenienia dzidzi a ja tylko na plecach śpię lub na prawym boku na lewym nie mogę strasznie mi nie wygodnie i dzidziuś szaleje...
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() u nas piękny dzień już 25 stopni a ja w domu
|
#3456 |
|
Konto usunięte
|
a mnie dzisiaj coś zaczęła kłóć brodawka w lewej piersi, w tej co miałam wycinanego guzka
pamiętam że w poprzedniej ciąży tez tak miałam ![]() pewnie kanaliki pracują już nad produkcją mleka... albo cuś kłuje jak cholera ;( nie jest to przyjemne... |
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, niech się uspokoją skoro jest za młody na razie na wystawy dalsze...ja się na tym ni w ząb nie znam... A Tż może przemyslał, skoro tak zaczał sie zastanawiać co bedzie z Bezkiem...i dobrze niech do niego dociera. Odpoczywaj kochana! Stres tez Ci do niczego nie potrzebny! ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Ja tez preferuję prawy bok:/ i tak mi brak rogala w nogach...muszę kołdrę rolować::/ a rogal spi sam w mieszkaniu..buuu ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41067134]a mnie dzisiaj coś zaczęła kłóć brodawka w lewej piersi, w tej co miałam wycinanego guzka pamiętam że w poprzedniej ciąży tez tak miałam ![]() pewnie kanaliki pracują już nad produkcją mleka... albo cuś kłuje jak cholera ;( nie jest to przyjemne...[/QUOTE] Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-30 o 10:16 |
||
|
|
|
#3458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj jedziemy do ciotki... Obiecaliśmy jej, że przyjedziemy na ślubie początkiem maja i wczoraj dzwoniła się upomnieć o wizytę ![]() Wstawiam też zdjęcia Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...Cytat:
Powinnaś mu nagadać porządnie albo go olać następnym razem.Cytat:
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywam kochana, nic innego nie robię.. chyba aż z nudów pójdę się wykąpać Cytat:
Słodkie zdjęcia! I jak wyraźnie już widać buźkę, o jaaa!
|
||
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Skylie
Moi rodzice są na wczasach w Zakopanym![]() Idzia słodki ten Twój Tż ![]() Sarna za tydzień, ja od miesiąca śpię tylko na lewym boku, bo na plecach źle mi oddychać, a prawego boku Niuniu nie lubi.Magdalenn ![]() Witajcie Mi został już tylko jeden egzamin i sesja za mną Hmm no może pójdziemy na lody
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej brzuszki
![]() Wpadłam tylko się przywitać bo dziś jest dzień dla mężusia ![]() Mieliśmy iść na procesję ale leje i zimno więc chyba d.upa z tego. Jeszcze się zastanawiamy, najwyżej pójdziemy na połowę bo i tak całej chyba nie dałabym rady przejść ![]() Pa, do napisania jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie, brzychatki
Mam nadzieje, ze przespalyscie dobrze te noc i macie sporo energii na nadchodzacy dzien ![]() Nie zdolalam Was nadrobic, poza tym wczoraj czytalam watek, ale jakos nie moglam sie wbic. Dlatego tez gratuluje "hurtowo" tym, ktore uslyszaly dobre wiesci na wizytach. A do wszystkich maluszkow, ktore juz pchaja sie na ten swiat apeluje aby jeszcze pogrzaly pupe w brzuszku u mamusi, bo nigzie nie bedzie Wam tak blogo jak wlasnie tam !Trzymam tradycyjnie za dzisiejsze wizyty i gratuluje kolejnych tygodni!! Przesylam duzo pozytywnej energii dla kazdej!!
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
brzydka pogoda pada i pierwszy raz sie ciesze bo nie bedzie mnie nosic aż tak jakby byla ladna pogoda. wlasnie sie dowiedzialam ze idziemy we wrzesniu na wesele... i w pazdzierniku he ale pewnie na chwile z mala tylko
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odkąd usłyszałam o szyjce itp mam wrażenie, że o wiele gorzej znoszę ciążę- twardnieje mi brzuch, szybciej się męczę, w samochodzie gorzej oddycha świadomość ma potężną siłę.magdalennne- muszę Ci powiedzieć, że pampersy w auchan poszły ostro w górę. nie kosztują już 21,99 zł, a 22,01 także nie wiem czy to nadal się opłaca
|
|
#3467 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Tż oczywiście od rana zarobiony kończy kominek, ale obiecal mi, że po obiedzie jest juz tylko mój no i moze pojedziemy do teściów na kawkę. Pogoda tylko nie sprzyja bo pada i pochmurno ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby z serduszkiem było ok Cytat:
jesteś super mamą i bez takich tekstów mi tu.....Cytat:
![]() Cytat:
No i super odpoczywaj i szykuj się na poród![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje! Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie. Macie jakieś pomysły, co by tu dać? Odpadają pościele, ręczniki. Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham! [/QUOTE] Ja nie pomogę bo sama mam z tym problem zawsze. W sobotę jedziemy złozyć po mszy (bo na mszy nie wysiedzę) życzenia Młodym i też nie wiem co kupić w ramach drobnego prezentu ![]() Cytat:
Z drugiej strony psychika potrafi baaardzo wiele zdziałać.... Cytat:
![]() No i zdrówka A z tym leżeniem to też nie ma co przesadzać. Skoro wygodniej Ci na prawym to leż więcej na prawym. Jakby cos się miało stać to organizm sam zareaguje i da Ci znać, że masz sie przekręcić. Cytat:
miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle mi się macica do tej pory nie stawiała, a wczoraj jak się położyłam to normalnie KAMIEŃ, dobrze, że mi nie powiedziała, że już rodzę, bo widząc jak działa moja podświadomość pewnie już dzisiaj tuliłabym Bezika Odnośnie promocji w Auchan to powiem jedno: rozbój w biały dzień, taka podwyżka
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj dzień z mężusiem. Szkoda, że nie wiem która jest z Rzeszowa, jeśli taka jest to poszłybyśmy razem jutro do lumpka
![]() Trzymajcie się!
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
nudaaaa tz obiecał ze dzis poprzestawia meble tzn lozko i zobaczymy jak to bedzie z lozeczkiem ale znajac jego.. nie bedzie mu sie chcialo :P hahah
Odpada remont teraz bo jak moj tz twierdzi " bedzie sie kurzyc i jak bedziesz lezec i to wdychac" no ok. tylko mam jedno miejsce ktore bedzie nad lozeczkiem od ktorego odchodzi tapeta bo tam jest wezel do odczytywania wody bla bla ( tapeta odchodzi bo zem sama tapetowala pokoj plus wszyscy np corka sasiadki czy cos jak widzieli to odrywali wsumie moge to pokleic jakos ale mnie to drazni) i mysle co na to nakleic zeby to fajnie wygladalo to ma mniej wiecej 60*60 cm moze? Eh:P musze wykupic jakis transfer na kinomaniaku i ogladac filmy hehhe
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Słodki maluszek,do kogo podobny?hehe tak pięknie buźkę widać. Jak oni to znoszą tak miało tam miejsca taki wygiety
|
#3472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41067268]ale ma słodkie usteczka
[/QUOTE]Mój tata stwierdził, że cała obrażona Madzia A moja mama, że mogłam jej tego nie pokazywać, bo będą się jej śniły koszmary, że on taki ściśnięty tam siedziCytat:
Szybko poszło![]() Cytat:
En trzymaj się dzielnie
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jak to jest z tym becikowym? czy mozna ta kase wydac " na co sie chce " czy trzeba na dziecko wydac i paragony jakos komus pokazac czy cos? ( pytam bo kolezanka mowila ze trzeba na dziecko i paragony zbierac i im pozniej pokazac na co sie wydalo....
|
|
|
|
#3474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o pozycję, to najlepiej śpi mi się na prawym boku i nie zmuszam się na siłę do spania na lewym, zwłaszcze, że wtedy ciężej mi się oddycha.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
Mnie juz tez wszystko męczy. Moj 7 letni syn zaraz 8 lat to taka przylepa co dzień po kilka razy mnie całuje tuli a ja juz mam dość. Kocham go ale to aż nerwy bolą i tylko mnie szantażuje mama mnie nie kocha bo nie tuli bo nie całuje.a wczoraj stwierdził ze jak dziecko sie urodzi to będę tylko jego całowała. Co ja mam zrobić. Tłumacze mu ze go kocham ale nie raz mam dosyć juz bo wszystko mi dokucza dodam ze taka sama bylam. Jak bedzie mial juz swoją kobietę to chyba bedzie miała z nim dobrze:-Dmały romantyk
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenne
Witam sie. Nadrobilam pobieznie, bo jakos kiepsko sie czuje. Brzuch mnie ciagnie do dolu, przez to plecy mnie bola i zaraz sie mecze. TZ zabral mala na procesje, bo przestalo padac. Ja mialam isc glowe myc, ale nie dam rady sie chyba pochylic nad brodzikiem, moze popoludniu zrobie podejscie. Ide umyje kuchenke - bo od tygodnia mnie "wola"
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Magdalenne - przesliczny maluszek!!
![]() Teso - ja wlasnie wczoraj poczulam cos podobnego, przeszywajacy ostry bol, biegnacy tak jakby od sutka wglab. Prawdopodobnie kanaliki sie przygotowuje do swojej przyszlej roli. Jednak jezeli mialas narosl i bol bedzie sie utrzymywal, to skonsultuj to lepiej z lekarzem ![]() Co do malego prezentu na slub, to ktos wspomnial o wyciskarce do czosnku. Powiem szczerze, ze fajny pomysl. Moja mama ma sprowadzona jeszcze z Rosji (ma juz z 20 lat minimum, taka z metalu) i to chyba najlepsza rzecz w jej kuchni Jezeli bedzie to solidne wykonanie (moze jakies fajnej firmy, typu Berghoff), to bylby to przydatny prezent. A deski do serow czy fajne miski to tez niezly pomysl
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
dzień dobry! ja dziś z rana w ryk, mąż się przymilal, przytulal, a mi tak fizycznie ciężko i w ogóle, że tylko chlipalam. I im bliżej porodu, tym bardziej się boję... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam się przywitać tylko i zmykam do nauki
bo już mi mało czasu zostało i muszę nadgonić Buziolki dla Wszystkich |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

dla ciebie,ze mu tak ładnie odp.wiem, ze niektorzy rodzice wciąż chrzania dzieciom o motylkach i kapuscie
bez sensu.

leżę i się turlam

Powinnaś mu nagadać porządnie albo go olać następnym razem.
Moi rodzice są na wczasach w Zakopanym
za dzisiejsze wizyty i gratuluje kolejnych tygodni!!

12.06.2010
bo już mi mało czasu zostało i muszę nadgonić