Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 10:00   #3451
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje!
Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie.
Macie jakieś pomysły, co by tu dać?
Odpadają pościele, ręczniki.
Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ciekawe czy to mają...w Ikei można kupić taką deskę obrotową http://mgural.pl/pl/drewniana-deska-taca-obrotowa.html u nas spisuje się świetnie jak są imprezki, nakłądam tam sery, wędlinki, w miseczkach oliwki itp...i można tym kręcić nie trzeba kombinować i sięgać daleko super sprawa i myślę przydatna a dużo osób tego nie ma

O widzę, że Teso ma podobny gust

I też się witam w ten ponuuury dzień...

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:04
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:05   #3452
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Nie umiem podziękować Wam wszystkim,ale bardzo jestem wdzięczna za tak serdeczne przyjęcie.
Paru słów o sobie nie jestem w stanie napisać, bo ja gadułą jestem z natury i zawsze cierpię na słowotok,ale spróbuję w dużym skrócie.
O ciąży dowiedziałam się bardzo późno,bo plamienia uznałam za objaw zmian hormonalnych po czterdziestym roku życia.Mam za sobą koszmar wizyt u ginekologów,z których jeden stwierdził,że "te przed 18 i te po 40 to w ogóle nie myślą" a drugi polecił mi szukać w internecie miejsca,gdzie mogę wykonać badania prenatalne.Skierowania do ręki nie dostałam,miałam je zrobić sama.I zrobiłam.
Teraz,po paru tygodniach od pobytu w szpitalu,jestem w stanie się wreszcie uśmiechnąć.Moje maleństwo nie ma żadnej wady genetycznej,ale żeby nie było tak słodko,ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej serduszka-operacja zalecana do szóstego miesiąca po urodzeniu.Za cztery tygodnie jedziemy do Łodzi na konsultację w tej sprawie.
Ciągle jeszcze pracuję,bo charakter mojej pracy na to pozwala;poza tym świetnie się czuję w ciąży i lubię być między ludźmi.
Dobranoc,życzę spokojności i niech żadne małe nóżki nie uciskają dziś pęcherzy
Witamy nową koleżankę i zapraszamy do gadulstwa
Tutaj gaduł jest dużo, więc na pewno się odnajdziesz!
Jeżeli chodzi o wadę serduszka jest tutaj i grabcze i teso, które też czekają jeszcze na konsultacje no i masz nas.
To szczęśliwy wątek, więc na pewno będzie wszystko w porządku !

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wow No naprawde super slodziak,ale jaki mądry, ze takie pytania zadaje
No i dla ciebie,ze mu tak ładnie odp.wiem, ze niektorzy rodzice wciąż chrzania dzieciom o motylkach i kapuscie bez sensu.

Mnie zgaga zabija. Nie wzięłam nic bo od tych leków na zgaga rzygam.
Brzuch mi cos boli. Napilam sie trochę mleka i zjadlam ogorkowa i wylądowałam na kiblu z tyłkiem
Masakra!

Potem Tz mnie prosił czy moze na rower pojechać i tak sie przymilal i zebym potem po niego zajechala do jego matki bo on tam przyjedzie bo taka ma trasę rowerowa. Mysle okay spoko. Niech se pojedzie. Miał ciężki dzien bo od rana musiał rekrutowac do pracy kilkadziesiąt osób.

Przyjeżdżam po niego o 20:00 , a on se siedzi w komputerowym z mamusia i cos jej pomaga. W domu okna zamknięte i niby klima chodzi w ogóle bez sensu bo nastawiona na wysoka temp. Zero tlenu.
Wyszłam na ogród i napisałam do Tz czy długo bo miałam go tylko odebrać i chciałam na lody jechać. Cały dzien na nie czekalam i byłam tez lekko głodna.
A on,ze zebym czekała. Pytam ile, a on ze nie wie. Nosz kumac mógł mi powiedzieć to bym nie spieszyla tak z przyjazdem i bym se wczesniej po lody zajechala
Mowie mu ze spuchlam juz i sie zle przez to czuje, a on mi to se posiedz w ogrodzie. Jasne kur*** i niech mnie komary zjedzą żywcem.
Po 2h wróciliśmy. Lodów nie kupiłam w końcu. Jestem zła i głodna i boli mi brzuch, a ten fiut mi mowi,ze ja sie sztucznie zle czuje, ze tak sie nastawiam zeby sie złe czuć. Śpi dzis na kanapie. Mam go dość Niech sie buja.

Ciotka od swojej znajomej ma dla mnie wozek z gondola i spacerowke , huśtawke i wiecej ubranek, a ten zamiast sie cieszyć , ze zaoszczędzi. Bo $ na wozek miał dać teść. Wiec jak da to bedzie na cos innego- to Tz w ogóle to nie obchodzi. Az mam chęć powiedzieć ciotce,ze nie chce wózka i niech Tz płaci i kupuje nowy jak mu to wisi bo ja mam przecież " bejbikowego juz pier****ca"

Musiałam sie wygadac
Tztowie jacyś odrealnieni są z tego co widzę i ciężko z nimi ostatnio
I dobrze, niech śpi na kanapie jak tak przeskrobał i może sobie przemyśli.
A Ty się juz nie denerwuj kochana!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Małgosia obudziła mnie o 6:30, że chce iść do Antka (sąsiad rok młodszy od niej) na basen. Wczoraj się umówili, że dziś jego mama wyciągnie basen i będą się kąpali! Szkoda, że jeszcze nie ma pogody na takie imprezy!

Mój mąż dziś też spał na kanapie, ale tylko dlatego, że zasnął przed TV. Ja sobie w nocy Małgosię obudziłam i zabrałam do siebie bo nie lubię spać sama!
Wczoraj jak się wykąpałam i w piżamkę przebrałam mój mąż miał ochotę na przytulanki! No się zdenerwowałam bo minutę wcześniej zakorkowałam się luteiną Nosz nie mógł mi wcześniej powiedzieć!
Co tam luteina, dla chcącego nic trudnego mela

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Lece nadrabiac wczorajsze zaleglosci.
A tak wogole to witam sie z Zakopanego
Zazdroszczę wyjazdu, my byliśmy w lutym z Tżtem i znajomymi i miło wspominam

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka z rana

en, dotka, niunia- witam wsrod lezakujacych ze skrocona szyjka:/ bedzie dobrze dziewczyny, tylko trzeba sie oszczedzac, a wytrwamy do konca. ja leze 75% czasu od 2 tygodni i daje rade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no jest tu nas parę więc chociaż tyle, że nie umrzemy z nudów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066391]Hej!

Ja wstałam, odbębniłam szpital (w sensie mój domowy:P), ugotowałam TŻowi mannę z banankiem, potem budyń waniliowy (ja nie wiem, czemu w tym domu nie stoi jeszcze jakiś mój pomnik:P), zrobiłam śniadanie, zjadłam i nadrabiam. Dziś pewnie wszystkie będą się tulić z TŻami, więc będzie mało stron :P

Ja chciałam jechać na cmentarz do babci, bo ma dzisiaj urodziny, ale leje jak z cebra i zobaczę po południu, co będziemy robić..
[/QUOTE]

leżę i się turlam

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko daję znać, że spokojnie sobie dojechałam

He he he wrócę do domu przed porodem
Dobrze, że nie urodzilaś na autostradzie

Witam się z Bezikiem na leżąco z łóżka
Wczoraj byliśmy w tym lidlu jeszcze tylko kupic pare rzeczy i zadzwoniła Mama Tżta, zmartwiła sie bardzo, kazała odpoczywac i w ogóle smutna była jak usłyszała wiesci ale mnie uspokajała, no ale mówi do mnie: "No to chociaz tyle ze zabieramy psa w sobote" (przed trzema ostatnimi wizytami pies siedział tam po 2 tyg bo był przygotowywany) no ale juz ma championa i wystawa, ktora bedzie 14 czerwca juz do tytułów póki co mu nic nie wnosi bo jest za mlody.. no i ustalilismy kiedys z tztem, ze 3 wystawy, a potem pas-juz nie jezdzi tak do nich..no i jak ja to usłyszałam od razu ryk w tym lidlu i mowie, ze nie tak miało byc, ze on niczego ze mna nie ustalał no i skonczyłam z nia gadac i sie wydarłam na cały sklep, ze jakim prawem on rozporządza naszym wspolnym psem bez konsultacji. Pytam go co toma znaczyc i ze inaczej ustalalismy, a on za moimi plecami cos robi. On na to mi mowi: "to w pierwszej kolejnosci jest pies wystawowy, a w drugiej Twoja przytulanka" na co ja juz nie wytrzymałam i na cały głos rycząc wykrzyczałam mu "To się sam ku*wa mać wystaw jak chcesz" i poszłam w cholerę łazić po sklepie. Za chwilę zadzwoniła jego mama i powiedziała, ze nie biorą psa, zebym sie nie denerwowała bo teraz jest najwazniejsze nasze zdrowie i ona musiala zle zrozumiec swojego meza (doskonale go zrozumiała, tylko udawała zebym sie nie denerwowała).. no.. i pies nie jedzie. A jak przyjada jutro do nas i Tz bedzie go chciał dac to zrobie taki lament ze na pewno juz nie pojedzie

No ale potem juz było ok, zrobiłam bardzo szybki obiad bo jednak chciałam zjesc cos co mi smakuje po całym tym dniu, a nie opierac sie na jajecznicy Tzta no i potem ciagle lezalam.. Tz sie chyba przejął trochę bo wypytywał co by było gdyby Bezik sie teraz urodził i czy to niebezpieczne i w ogóle..

W nocy brzuch mnie pobolewał i wczoraj wieczorem twardniał.. cholera wczesniej nie miałam w ogóle tych objawów przed wczorajsza wizytą, a odkąd usłyszałam diagnozę to normalnei wrak ciężarnej kobiety jak to też na psychikę działa to o ja Cie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:05   #3453
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Perse ja bym kupila dobra wyciskarke do czosnku. Kosztuje wlasnie z 50-60 zl i wszystkim moim znajomym wieczbie na to szkoda kasy. A jest to potrzebny sprzet;-)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:05   #3454
sarna405
Zadomowienie

Witam sie w 28tc leżąc w łóżku z mega katarem i pisząc z telefonu mysle ze sie nie zamuli :-P
Ja dzis spać nie mogłam bo naczytałam sie o pozycji spania ze najlepiej na lewym boku bo na plecach i na prawym nie dobrze spać. Ponieważ na plecach przechodzi jakas główna żyła i jak sie ja uciska to moze prowadzić do niedotlenienia dzidzi a ja tylko na plecach śpię lub na prawym boku na lewym nie mogę strasznie mi nie wygodnie i dzidziuś szaleje...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:07   #3455
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry
u nas piękny dzień już 25 stopni a ja w domu ale nie dam rady zejść po schodach mam leżeć to leze....
Stary 2013-05-30, 10:11   #3456
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

a mnie dzisiaj coś zaczęła kłóć brodawka w lewej piersi, w tej co miałam wycinanego guzka pamiętam że w poprzedniej ciąży tez tak miałam
pewnie kanaliki pracują już nad produkcją mleka... albo cuś
kłuje jak cholera ;( nie jest to przyjemne...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:15   #3457
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy w tym lidlu jeszcze tylko kupic pare rzeczy i zadzwoniła Mama Tżta, zmartwiła sie bardzo, kazała odpoczywac i w ogóle smutna była jak usłyszała wiesci ale mnie uspokajała, no ale mówi do mnie: "No to chociaz tyle ze zabieramy psa w sobote" (przed trzema ostatnimi wizytami pies siedział tam po 2 tyg bo był przygotowywany) no ale juz ma championa i wystawa, ktora bedzie 14 czerwca juz do tytułów póki co mu nic nie wnosi bo jest za mlody.. no i ustalilismy kiedys z tztem, ze 3 wystawy, a potem pas-juz nie jezdzi tak do nich..no i jak ja to usłyszałam od razu ryk w tym lidlu i mowie, ze nie tak miało byc, ze on niczego ze mna nie ustalał no i skonczyłam z nia gadac i sie wydarłam na cały sklep, ze jakim prawem on rozporządza naszym wspolnym psem bez konsultacji. Pytam go co toma znaczyc i ze inaczej ustalalismy, a on za moimi plecami cos robi. On na to mi mowi: "to w pierwszej kolejnosci jest pies wystawowy, a w drugiej Twoja przytulanka" na co ja juz nie wytrzymałam i na cały głos rycząc wykrzyczałam mu "To się sam ku*wa mać wystaw jak chcesz" i poszłam w cholerę łazić po sklepie. Za chwilę zadzwoniła jego mama i powiedziała, ze nie biorą psa, zebym sie nie denerwowała bo teraz jest najwazniejsze nasze zdrowie i ona musiala zle zrozumiec swojego meza (doskonale go zrozumiała, tylko udawała zebym sie nie denerwowała).. no.. i pies nie jedzie. A jak przyjada jutro do nas i Tz bedzie go chciał dac to zrobie taki lament ze na pewno juz nie pojedzie

W nocy brzuch mnie pobolewał i wczoraj wieczorem twardniał.. cholera wczesniej nie miałam w ogóle tych objawów przed wczorajsza wizytą, a odkąd usłyszałam diagnozę to normalnei wrak ciężarnej kobiety jak to też na psychikę działa to o ja Cie.
I Ty kochana mówisz, że będziesz złą matką skoro o pieskowego synka już tak walczysz...Skubana jestes

Masz rację, niech się uspokoją skoro jest za młody na razie na wystawy dalsze...ja się na tym ni w ząb nie znam...

A Tż może przemyslał, skoro tak zaczał sie zastanawiać co bedzie z Bezkiem...i dobrze niech do niego dociera.

Odpoczywaj kochana! Stres tez Ci do niczego nie potrzebny!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam sie w 28tc leżąc w łóżku z mega katarem i pisząc z telefonu mysle ze sie nie zamuli :-P
Ja dzis spać nie mogłam bo naczytałam sie o pozycji spania ze najlepiej na lewym boku bo na plecach i na prawym nie dobrze spać. Ponieważ na plecach przechodzi jakas główna żyła i jak sie ja uciska to moze prowadzić do niedotlenienia dzidzi a ja tylko na plecach śpię lub na prawym boku na lewym nie mogę strasznie mi nie wygodnie i dzidziuś szaleje...
Witaj w 28
Ja tez preferuję prawy bok:/ i tak mi brak rogala w nogach...muszę kołdrę rolować::/ a rogal spi sam w mieszkaniu..buuu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41067134]a mnie dzisiaj coś zaczęła kłóć brodawka w lewej piersi, w tej co miałam wycinanego guzka pamiętam że w poprzedniej ciąży tez tak miałam
pewnie kanaliki pracują już nad produkcją mleka... albo cuś
kłuje jak cholera ;( nie jest to przyjemne...[/QUOTE]

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:16
Stary 2013-05-30, 10:15   #3458
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My dzisiaj jedziemy do ciotki... Obiecaliśmy jej, że przyjedziemy na ślubie początkiem maja i wczoraj dzwoniła się upomnieć o wizytę
Wstawiam też zdjęcia Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...

Cytat:
Potem Tz mnie prosił czy moze na rower pojechać i tak sie przymilal i zebym potem po niego zajechala do jego matki bo on tam przyjedzie bo taka ma trasę rowerowa. Mysle okay spoko. Niech se pojedzie. Miał ciężki dzien bo od rana musiał rekrutowac do pracy kilkadziesiąt osób.

Przyjeżdżam po niego o 20:00 , a on se siedzi w komputerowym z mamusia i cos jej pomaga. W domu okna zamknięte i niby klima chodzi w ogóle bez sensu bo nastawiona na wysoka temp. Zero tlenu.
Wyszłam na ogród i napisałam do Tz czy długo bo miałam go tylko odebrać i chciałam na lody jechać. Cały dzien na nie czekalam i byłam tez lekko głodna.
A on,ze zebym czekała. Pytam ile, a on ze nie wie. Nosz kumac mógł mi powiedzieć to bym nie spieszyla tak z przyjazdem i bym se wczesniej po lody zajechala
Mowie mu ze spuchlam juz i sie zle przez to czuje, a on mi to se posiedz w ogrodzie. Jasne kur*** i niech mnie komary zjedzą żywcem.
Po 2h wróciliśmy. Lodów nie kupiłam w końcu. Jestem zła i głodna i boli mi brzuch, a ten fiut mi mowi,ze ja sie sztucznie zle czuje, ze tak sie nastawiam zeby sie złe czuć. Śpi dzis na kanapie. Mam go dość Niech sie buja.

Ciotka od swojej znajomej ma dla mnie wozek z gondola i spacerowke , huśtawke i wiecej ubranek, a ten zamiast sie cieszyć , ze zaoszczędzi. Bo $ na wozek miał dać teść. Wiec jak da to bedzie na cos innego- to Tz w ogóle to nie obchodzi. Az mam chęć powiedzieć ciotce,ze nie chce wózka i niech Tz płaci i kupuje nowy jak mu to wisi bo ja mam przecież " bejbikowego juz pier****ca"
Nieładnie się zachował bardzo Powinnaś mu nagadać porządnie albo go olać następnym razem.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki,

Ale sie dzis wzruszyłam, tż rano mówi do mnie, że dziś w nocy to on czuł bardziej młodego niż ja, wreszcie Okazało się, że jak spałam na lewym boku, w stronę tż (zawsze on się odwraca tak, że ja brzuszkiem dotykam jego pleców) to dziecko tak sie ruszało, że zbudziło tatusia aż. Mówił, że ja spałam smacznie jakby nigdy nic, a on delektował się kopniaczkami
Słodkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidziol 3D 3.jpg (23,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidziol 3D 7.jpg (22,9 KB, 38 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:18   #3459
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dzisiaj jedziemy do ciotki... Obiecaliśmy jej, że przyjedziemy na ślubie początkiem maja i wczoraj dzwoniła się upomnieć o wizytę
Wstawiam też zdjęcia Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...
e:
e no widać troszke buzinkę słodką

28.07.2013r.
Stary 2013-05-30, 10:21   #3460
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
ale ma słodkie usteczka
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:39   #3461
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
I Ty kochana mówisz, że będziesz złą matką skoro o pieskowego synka już tak walczysz...Skubana jestes

Masz rację, niech się uspokoją skoro jest za młody na razie na wystawy dalsze...ja się na tym ni w ząb nie znam...

A Tż może przemyslał, skoro tak zaczał sie zastanawiać co bedzie z Bezkiem...i dobrze niech do niego dociera.

Odpoczywaj kochana! Stres tez Ci do niczego nie potrzebny!
No walczyć o psa to ja umiem i wtedy to nawet zęby pokazuję
Odpoczywam kochana, nic innego nie robię.. chyba aż z nudów pójdę się wykąpać a to dopiero pierwszy dzien leżenia plackiem!

Cytat:
Dzień dobry
Ale ma usteczka wydęte Słodkie zdjęcia! I jak wyraźnie już widać buźkę, o jaaa!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 10:41   #3462
Agrafka86
Wtajemniczenie

Skylie bidulka. Faceci naprawdę są z Marsa Moi rodzice są na wczasach w Zakopanym
Idzia słodki ten Twój Tż
Sarna za tydzień, ja od miesiąca śpię tylko na lewym boku, bo na plecach źle mi oddychać, a prawego boku Niuniu nie lubi.
Magdalenn słodziutkie

Witajcie
Mi został już tylko jeden egzamin i sesja za mną Dzisiaj będziemy leniuchować z Tżtem Hmm no może pójdziemy na lody

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:45   #3463
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Hej brzuszki
Wpadłam tylko się przywitać bo dziś jest dzień dla mężusia
Mieliśmy iść na procesję ale leje i zimno więc chyba d.upa z tego. Jeszcze się zastanawiamy, najwyżej pójdziemy na połowę bo i tak całej chyba nie dałabym rady przejść
Pa, do napisania jutro

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:48   #3464
jakierka
Zadomowienie

Witam sie, brzychatki

Mam nadzieje, ze przespalyscie dobrze te noc i macie sporo energii na nadchodzacy dzien

Nie zdolalam Was nadrobic, poza tym wczoraj czytalam watek, ale jakos nie moglam sie wbic. Dlatego tez gratuluje "hurtowo" tym, ktore uslyszaly dobre wiesci na wizytach. A do wszystkich maluszkow, ktore juz pchaja sie na ten swiat apeluje aby jeszcze pogrzaly pupe w brzuszku u mamusi, bo nigzie nie bedzie Wam tak blogo jak wlasnie tam !

Trzymam tradycyjnie za dzisiejsze wizyty i gratuluje kolejnych tygodni!!

Przesylam duzo pozytywnej energii dla kazdej!!
Stary 2013-05-30, 10:49   #3465
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc brzydka pogoda pada i pierwszy raz sie ciesze bo nie bedzie mnie nosic aż tak jakby byla ladna pogoda. wlasnie sie dowiedzialam ze idziemy we wrzesniu na wesele... i w pazdzierniku he ale pewnie na chwile z mala tylko

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:49   #3466
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo
odkąd usłyszałam o szyjce itp mam wrażenie, że o wiele gorzej znoszę ciążę- twardnieje mi brzuch, szybciej się męczę, w samochodzie gorzej oddycha świadomość ma potężną siłę.

magdalennne- muszę Ci powiedzieć, że pampersy w auchan poszły ostro w górę. nie kosztują już 21,99 zł, a 22,01 także nie wiem czy to nadal się opłaca
Stary 2013-05-30, 10:51   #3467
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Tż oczywiście od rana zarobiony kończy kominek, ale obiecal mi, że po obiedzie jest juz tylko mój no i moze pojedziemy do teściów na kawkę.

Pogoda tylko nie sprzyja bo pada i pochmurno

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Nie umiem podziękować Wam wszystkim,ale bardzo jestem wdzięczna za tak serdeczne przyjęcie.
Paru słów o sobie nie jestem w stanie napisać, bo ja gadułą jestem z natury i zawsze cierpię na słowotok,ale spróbuję w dużym skrócie.
O ciąży dowiedziałam się bardzo późno,bo plamienia uznałam za objaw zmian hormonalnych po czterdziestym roku życia.Mam za sobą koszmar wizyt u ginekologów,z których jeden stwierdził,że "te przed 18 i te po 40 to w ogóle nie myślą" a drugi polecił mi szukać w internecie miejsca,gdzie mogę wykonać badania prenatalne.Skierowania do ręki nie dostałam,miałam je zrobić sama.I zrobiłam.
Teraz,po paru tygodniach od pobytu w szpitalu,jestem w stanie się wreszcie uśmiechnąć.Moje maleństwo nie ma żadnej wady genetycznej,ale żeby nie było tak słodko,ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej serduszka-operacja zalecana do szóstego miesiąca po urodzeniu.Za cztery tygodnie jedziemy do Łodzi na konsultację w tej sprawie.
Ciągle jeszcze pracuję,bo charakter mojej pracy na to pozwala;poza tym świetnie się czuję w ciąży i lubię być między ludźmi.
Dobranoc,życzę spokojności i niech żadne małe nóżki nie uciskają dziś pęcherzy
Uwielbiam takich lekarzy
Trzymam kciuki żeby z serduszkiem było ok.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

taaaaaa, ja właśnie dziś m.in. z tego powodu zaliczyłam mega dół, uryczałam się jak debilka, całe mam gały zapuchnięte Mąż się nasłuchał strasznych rzeczy, Norbertowi też niestety przez ten mój humor (i złe fizyczne samopoczucie) się dostało Jestem kiepską matką...
A w doope chcesz dostać????? jesteś super mamą i bez takich tekstów mi tu.....

Cytat:

Baty się należą Tżtowi za takie głupie teksty

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja babcia mówi, że pierwsze dziecko podobne jest do matki, drugie do ojca.
U mnie w rodzinie się to nie sprawdziło. Moja starsza podobna jest do ojca ja do mamy

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko daję znać, że spokojnie sobie dojechałam
No i super odpoczywaj i szykuj się na poród

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje!
Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie.
Macie jakieś pomysły, co by tu dać?
Odpadają pościele, ręczniki.
Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham!
[/QUOTE]

Ja nie pomogę bo sama mam z tym problem zawsze. W sobotę jedziemy złozyć po mszy (bo na mszy nie wysiedzę) życzenia Młodym i też nie wiem co kupić w ramach drobnego prezentu

Cytat:

No ale potem juz było ok, zrobiłam bardzo szybki obiad bo jednak chciałam zjesc cos co mi smakuje po całym tym dniu, a nie opierac sie na jajecznicy Tzta no i potem ciagle lezalam.. Tz sie chyba przejął trochę bo wypytywał co by było gdyby Bezik sie teraz urodził i czy to niebezpieczne i w ogóle..

En nie denerwuj się bo może przez to że się zdenerwowałas Ci ten brzuch twardniał.
Z drugiej strony psychika potrafi baaardzo wiele zdziałać....

Cytat:
Gratki za 28 tc
No i zdrówka
A z tym leżeniem to też nie ma co przesadzać. Skoro wygodniej Ci na prawym to leż więcej na prawym. Jakby cos się miało stać to organizm sam zareaguje i da Ci znać, że masz sie przekręcić.

Cytat:
Słodziak

miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:52   #3468
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo
odkąd usłyszałam o szyjce itp mam wrażenie, że o wiele gorzej znoszę ciążę- twardnieje mi brzuch, szybciej się męczę, w samochodzie gorzej oddycha świadomość ma potężną siłę.

magdalennne- muszę Ci powiedzieć, że pampersy w auchan poszły ostro w górę. nie kosztują już 21,99 zł, a 22,01 także nie wiem czy to nadal się opłaca
No autentycznie
W ogóle mi się macica do tej pory nie stawiała, a wczoraj jak się położyłam to normalnie KAMIEŃ, dobrze, że mi nie powiedziała, że już rodzę, bo widząc jak działa moja podświadomość pewnie już dzisiaj tuliłabym Bezika

Odnośnie promocji w Auchan to powiem jedno: rozbój w biały dzień, taka podwyżka

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 10:53   #3469
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ja też dzisiaj dzień z mężusiem. Szkoda, że nie wiem która jest z Rzeszowa, jeśli taka jest to poszłybyśmy razem jutro do lumpka
Trzymajcie się!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:53   #3470
d0tkaaa
Zakorzenienie

nudaaaa tz obiecał ze dzis poprzestawia meble tzn lozko i zobaczymy jak to bedzie z lozeczkiem ale znajac jego.. nie bedzie mu sie chcialo :P hahah

Odpada remont teraz bo jak moj tz twierdzi " bedzie sie kurzyc i jak bedziesz lezec i to wdychac" no ok. tylko mam jedno miejsce ktore bedzie nad lozeczkiem od ktorego odchodzi tapeta bo tam jest wezel do odczytywania wody bla bla ( tapeta odchodzi bo zem sama tapetowala pokoj plus wszyscy np corka sasiadki czy cos jak widzieli to odrywali wsumie moge to pokleic jakos ale mnie to drazni) i mysle co na to nakleic zeby to fajnie wygladalo to ma mniej wiecej 60*60 cm moze? Eh:P

musze wykupic jakis transfer na kinomaniaku i ogladac filmy hehhe

Zuza

Razem
Stary 2013-05-30, 10:54   #3471
sarna405
Zadomowienie

Słodki maluszek,do kogo podobny?hehe tak pięknie buźkę widać. Jak oni to znoszą tak miało tam miejsca taki wygiety
pragnie."
Stary 2013-05-30, 10:54   #3472
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41067268]ale ma słodkie usteczka [/QUOTE]

Mój tata stwierdził, że cała obrażona Madzia A moja mama, że mogłam jej tego nie pokazywać, bo będą się jej śniły koszmary, że on taki ściśnięty tam siedzi Biedy nogi musi trzymać koło głowy.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie
Mi został już tylko jeden egzamin i sesja za mną Dzisiaj będziemy leniuchować z Tżtem Hmm no może pójdziemy na lody
Gratulacje Szybko poszło

Cytat:
O kurcze, tego się nie spodziewałam

En trzymaj się dzielnie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:01   #3473
d0tkaaa
Zakorzenienie

powiedzcie mi jak to jest z tym becikowym? czy mozna ta kase wydac " na co sie chce " czy trzeba na dziecko wydac i paragony jakos komus pokazac czy cos? ( pytam bo kolezanka mowila ze trzeba na dziecko i paragony zbierac i im pozniej pokazac na co sie wydalo....)?

Zuza

Razem
Stary 2013-05-30, 11:03   #3474
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że ustawiłaś TŻ do pionu i że przytulasek zostaje w domku

Cytat:
Za tc A jeśli chodzi o pozycję, to najlepiej śpi mi się na prawym boku i nie zmuszam się na siłę do spania na lewym, zwłaszcze, że wtedy ciężej mi się oddycha.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas piękny dzień już 25 stopni a ja w domu ale nie dam rady zejść po schodach mam leżeć to leze....
Ale cieplutko macie

Cytat:
Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...
Jakie słodkie usteczka

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:06   #3475
sarna405
Zadomowienie

Mnie juz tez wszystko męczy. Moj 7 letni syn zaraz 8 lat to taka przylepa co dzień po kilka razy mnie całuje tuli a ja juz mam dość. Kocham go ale to aż nerwy bolą i tylko mnie szantażuje mama mnie nie kocha bo nie tuli bo nie całuje.a wczoraj stwierdził ze jak dziecko sie urodzi to będę tylko jego całowała. Co ja mam zrobić. Tłumacze mu ze go kocham ale nie raz mam dosyć juz bo wszystko mi dokucza dodam ze taka sama bylam. Jak bedzie mial juz swoją kobietę to chyba bedzie miała z nim dobrze:-Dmały romantyk
pragnie."
Stary 2013-05-30, 11:15   #3476
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

magdalenne jaki slodziak. Widac troszke buzki.

Witam sie.

Nadrobilam pobieznie, bo jakos kiepsko sie czuje. Brzuch mnie ciagnie do dolu, przez to plecy mnie bola i zaraz sie mecze. TZ zabral mala na procesje, bo przestalo padac. Ja mialam isc glowe myc, ale nie dam rady sie chyba pochylic nad brodzikiem, moze popoludniu zrobie podejscie. Ide umyje kuchenke - bo od tygodnia mnie "wola"

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:16   #3477
jakierka
Zadomowienie

Magdalenne - przesliczny maluszek!!

Teso - ja wlasnie wczoraj poczulam cos podobnego, przeszywajacy ostry bol, biegnacy tak jakby od sutka wglab. Prawdopodobnie kanaliki sie przygotowuje do swojej przyszlej roli. Jednak jezeli mialas narosl i bol bedzie sie utrzymywal, to skonsultuj to lepiej z lekarzem

Co do malego prezentu na slub, to ktos wspomnial o wyciskarce do czosnku. Powiem szczerze, ze fajny pomysl. Moja mama ma sprowadzona jeszcze z Rosji (ma juz z 20 lat minimum, taka z metalu) i to chyba najlepsza rzecz w jej kuchni Jezeli bedzie to solidne wykonanie (moze jakies fajnej firmy, typu Berghoff), to bylby to przydatny prezent. A deski do serow czy fajne miski to tez niezly pomysl
Stary 2013-05-30, 11:16   #3478
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak to jest z tym becikowym? czy mozna ta kase wydac " na co sie chce " czy trzeba na dziecko wydac i paragony jakos komus pokazac czy cos? ( pytam bo kolezanka mowila ze trzeba na dziecko i paragony zbierac i im pozniej pokazac na co sie wydalo....)?
Mozna na co się chce;-)

dzień dobry! ja dziś z rana w ryk, mąż się przymilal, przytulal, a mi tak fizycznie ciężko i w ogóle, że tylko chlipalam. I im bliżej porodu, tym bardziej się boję...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:29   #3479
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki,

Ale sie dzis wzruszyłam, tż rano mówi do mnie, że dziś w nocy to on czuł bardziej młodego niż ja, wreszcie Okazało się, że jak spałam na lewym boku, w stronę tż (zawsze on się odwraca tak, że ja brzuszkiem dotykam jego pleców) to dziecko tak sie ruszało, że zbudziło tatusia aż. Mówił, że ja spałam smacznie jakby nigdy nic, a on delektował się kopniaczkami
Ale super

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nadrobilam pobieznie, bo jakos kiepsko sie czuje. Brzuch mnie ciagnie do dolu, przez to plecy mnie bola i zaraz sie mecze. TZ zabral mala na procesje, bo przestalo padac. Ja mialam isc glowe myc, ale nie dam rady sie chyba pochylic nad brodzikiem, moze popoludniu zrobie podejscie. Ide umyje kuchenke - bo od tygodnia mnie "wola"
Żle się czujesz to do łóżka, a nie kuchenke myć
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:34   #3480
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Wpadam się przywitać tylko i zmykam do nauki bo już mi mało czasu zostało i muszę nadgonić
Buziolki dla Wszystkich

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości