Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 09:50   #3841
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:03   #3842
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 201

Witam
Kolejny piękny dzień u nas

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Widzę, że wczoraj stuknął mi 17 tydzień. Wymioty nadal są, praktycznie codziennie rano
Współczuję ale długo Cię trzyma...
Gratuluję wygranej

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41066878]Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P[/QUOTE]

bidulka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-30, 10:05   #3843
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Weroniskiek nie do pozazdroszczenia. Oby szybko odpuściło, bo męczące to dziadostwo strasznie

Miłego dzionka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:11   #3844
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry

weronisiek88 oby szybko przeszło !

Magalska dziękuję za kciuki

Miki gratuluję wygranej

Ja wpadłam tutaj tylko na chwilkę
Miłego dnia !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:14   #3845
Anoula
Zakorzenienie

Witam sie w 12 tygodniu jak dolaczalam do watku nie sadzilam ze to tak szybko zleci

p.s. przepraszam ze bez polskich znakow, ale znowu komp TZ ktory polskich znakow nie posiada.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:19   #3846
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Domi Powodzenia. Bądź egoistką po całości!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:22   #3847
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Witam sie w 12 tygodniu jak dolaczalam do watku nie sadzilam ze to tak szybko zleci

p.s. przepraszam ze bez polskich znakow, ale znowu komp TZ ktory polskich znakow nie posiada.

Oj lecą te tygodnie strasznie szybko, się nie obejrzymy a maluszki będą z nami

Domi - również trzymam kciuki za rozmowę z Tż-tem.

Czas wstać z wyrka

Stary 2013-05-30, 10:28   #3848
89Beatka
Wtajemniczenie

Cześć, kolejny brzydki dzień, o 8 rano przyszła burza i teraz wszędzie kałuże, ale zaakcentowany mam dzisiejszy dzień , ponieważ poczułam pierwsze ruchy dziecka wkońcu a byłam pewna ze je przegapie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:43   #3849
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodziłoby, że u mnie dziewczynka Ciekawe czy się sprawdzi.

Dla dziewczynki mam już imię, będzie Julia albo Amelia

Liczymy na jakąś fotorelację ze ślubu Mnie to czeka 20 lipca

Też mam nos zatkany Może inhalacje z soli morskiej Ci pomogą?

Bardzo współczuję Niestety wiem co czujesz, bo też jestem migrenowcem W ciąży na szczęście mnie nie łapie, jak były upały to pobolewała mnie głowa, ale tak że dało się wytrzymać. Mi bardzo pomogły tabletki, które brałam przed ciążą Divascan. Przepisał mi je neurolog. Niestety w ciąży nie można ich przyjmować. Strasznie się obawiam, że złapie mnie w dzień ślubu Przeważnie właśnie mam napady kiedy dużo się dzieje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Jedziemy dzisiaj do rodziny Tż zapraszać na ślub, a w niedziele poznanie rodziców

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Pochwalę się, że wygrałam na jednym z blogów 100 zł do wykorzystania w sklepie z rosyjskimi kosmetykami Zaopatrzyłam się w 5 produktów
Gratuluję wygranej!! a co do Divascanu - też go brałam i mi pomógł bo miałam właśnie bóle migrenowe i neurolog mi przepisał... a teraz do 20 tygodnia z bólami się meczyłam i mam nadzieję ze to koniec!

Cytat:
Widzę, że wczoraj stuknął mi 17 tydzień. Wymioty nadal są, praktycznie codziennie rano
Cytat:
Data już była ustalona zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży Pierścionek też był już jakiś czas temu kupiony, tylko Tż tak się czaił z zaręczynami

Kościelny
za 17 tydzień, zaraz 5 miesiąc , Właśnie też się zastanawiałam jak to wszystko zorganizowaliście.. a tu widzę wszystko zaplanowane Oby poszło po Twojej myśli

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41066878]Dziękuję Wam za rady. Melduję się dziś w jeszcze gorszym stanie, pół nocy nie mogłam oddychać przez nos, a potem już nawet przez usta. Sypialnia to jedyny pokój, w którym mamy dywany i to takie włochate i niestety noc mnie dobiła. Dziś ledwo widzę na oczy a gardło piecze mnie żywym ogniem. Zakraplam sobie sól morską do nosa, a na gardło to tylko cukierki eukaliptusowe żeby trochę je nawilżyć. Jako nie będzie przechodziło to zrobię inhalacje i poproszę męża o wyniesienie dywanów, wytrzepanie pościeli i wymycie porządnie sypialni. Ja nie mogę nawet pozamiatać bo się duszę. Teraz już nie będzie miał wyjścia :P[/QUOTE]
masakra, współczuję Ci bardzo.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć, kolejny brzydki dzień, o 8 rano przyszła burza i teraz wszędzie kałuże, ale zaakcentowany mam dzisiejszy dzień , ponieważ poczułam pierwsze ruchy dziecka wkońcu a byłam pewna ze je przegapie
U mnie też leje jak z cebra, oczywiście jak mam wolne to leje :/ i nigdzie wyjść nie wyjdę :/ Gratuluję poczucia ruchów

Witam i ja dopiero wstałam Zjadłam pyyyyyyyyszne płatki z mlekiem
W nocy tak mnie ból brzucha złapał... ale nie skurcze i nie twardniał i nie wiem od czego, a potem zaczęło boleć mnie serce, ale tylko jakieś 10 minut i przestało, więc na IP nie jechałam. potem spałam całą noc obudziłam się o 7 i zaś jakiś taki dziwny ból, jakby na wzdęcia ale nie miałam....a teraz już bez bolu

Chyba jest takie ch*jowe ciśnienie bo mnie łeb boli, choć nie jest to TEN ból...

poza tym, wczoraj zjadłam z mężem Pizze choć późno było, ale tylko dwa kawałeczki :P a dzisiaj będziemy Obliczać wydatki :p
Stary 2013-05-30, 10:56   #3850
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Super ..
A ja noc prawie nie przespana , nie mowiac ze sie polozylam dopiero po 2 . Tak mnie stresuje te moje dziecko takim ruszaniem sie w kratke - wczoraj prawie nic , w nocy wogole.. Dzis sobie pogadałam z rana z brzuchem i jakby cos sie ruszyło , wierci sie mała cwaniara ;D mam nadzieje ze nie zafunduje mi wiecej takich atrakcji do tego jeszcze wczoraj jak nie mogłam spać to znalazłam na wizazu watek o Terminacji ciazy - nie Wiem po co tam wogôle wchodziłam

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:09   #3851
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Super ..
A ja noc prawie nie przespana , nie mowiac ze sie polozylam dopiero po 2 . Tak mnie stresuje te moje dziecko takim ruszaniem sie w kratke - wczoraj prawie nic , w nocy wogole.. Dzis sobie pogadałam z rana z brzuchem i jakby cos sie ruszyło , wierci sie mała cwaniara ;D mam nadzieje ze nie zafunduje mi wiecej takich atrakcji do tego jeszcze wczoraj jak nie mogłam spać to znalazłam na wizazu watek o Terminacji ciazy - nie Wiem po co tam wogôle wchodziłam

Po co tam wchodziłaś? tylko sobie humor popsułaś, lepiej omijać takie strony skoro nie ma się potrzeby, teraz musisz się zrelaksować
Stary 2013-05-30, 11:16   #3852
niunia32
Zakorzenienie

bry

Ale dzisiaj pogoda... pierwsze moje Boże CIało, gdzie nie poszłam na Mszę na dworze i procesję.... Ale cały czas lało i dla córy raczej to by nie było rozrywką. siedzenie pod folią....

Rinco się czasem odzywa na MAmuśkach, pewnie nie wyrabia czasowo

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:23   #3853
Trele_Morele
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4139134

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-30, 11:57   #3854
maomami
Wtajemniczenie

Witam się z Wami dzisiaj deszczowo ;( chociaż słońce próbuje się gdzieś przebić przez chmury.
Ja już po kościele, masakra. Muszę stać w kościele gdzieś gdzie mam dużo powietrza albo wogóle na polu bo w momencie robi mi się słabo, serducho wali jak szalone, nogi mi się uginają, dramat. Ogólnie stać w miejscu bez ruchu godzinę jest mi już ciężko, muszę na chwilę przykucnąć, poruszać nogami, oprzeć się o coś. W kościele pełna kultura wszyscy się tylko patrzyli na mój bębenek, żadnej reakcji, ale bez łaski.
Ogólnie wczoraj wieczorem jak się położyłam plackiem na plecach to widziałam jak się malutka przemieszcza w brzuszku matko jakie to było cudowne, ja drapałam albo uciskałam chwilę jedno miejsce a ona mi odwzajemniała ale jak później chciałam żeby tatuś zobaczył jak się jego akrobatka wierci to chyba poszła spać łobuziara mała

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:00   #3855
nemosek
Zakorzenienie

Hej
Wstałam o 11
Ogólnie jest lepiej gardło pobolewa ale walczę.Musze zebrać trochę energii bo mam dzisiaj do siostry jechać na grilla.

Domi Powodzenia na rozmowie!!!
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
za sZybki powrot do zdrowia, a tz pewnie po Twojej kolacji zachwycony.. Mmmm.. Jakie pachnace buziaczki hihi
Ale zdrowie najwazniejsze

Tżta nie ma ze mną obecnie więc sama ze sobą znosiłam skutki czosnkowo-cebulowe

Dzastin
Dziękuję

Miki za poznanie rodziców
Szczęściaro też chciałabym coś wygrać
Ciekawa jestem co zamówiłaś,pewnie recenzja na blogu się znajdzie?

Weronisiek
Oj biedaku

Beatka Który to tydzień?Ale teraz już słonko wychodzi przynajmniej u mnie i robi sie coraz przyjemniej

Anoula za 12 tydzień

Cytat:
http://demotywatory.pl/4139134

A i dzisiaj 16 tydzień zaczynamy
Mam wrażenie że w ogóle mi brzuchol nie rośnie....jakby stanęło w miejscu.
U Was rośnie/rósł regularnie czy raczej jakoś tak wyskoczył od razu?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:05   #3856
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jakbym czytała siebie, też pisałam do dziewczyn że mam wrażenie że mi brzuch nie rośnie, że stanął w miejscu, a nie minęła chwila i wyskoczyła piłka Nie martw się brzuch napewno rośnie tylko my patrzymy i obserwujemy go codziennie i w pewnym momencie może się wydawać że stanął w miejscu, ale jakbyś zapytała kogoś kto Cie jakiś czas nie widział to uwierz zobaczył by różnicę

Uciekam dalej robić ptasie mleczko bo mnie dzisiaj coś wzięło, ciasta mi się nie chce piec a to takie szybkie i smaczne

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:12   #3857
acelinka
Zakorzenienie

heeeeej

mam w końcu chwilke, zaraz nadrobie chociać 3-4 stronki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:13   #3858
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja jestem w 18 tygodniu, i niedługo zacznę 5 miesiąc a brzuch mam dalej taki jakbym sobie dobrze pojadła, oby szybko mi nie urósł za dużo bo rozstepy wyjdą,a tendencje mam
Stary 2013-05-30, 12:19   #3859
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Dzisiaj dzidziuś kopnął mnie 2 razy na powitanie dnia

Cytat:
Miki idziemy w łeb w łeb i ja niestety też mam mega mdłości,na szczęscie bez wymiotów.Fatalnie się czuje Nadal źle przechodzę tą ciąże.Z córką czułam sie fanatstycznie.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:22   #3860
peppermint patty
Rozeznanie

Poniewaz u nie pogoda super poki co ucieklam relaksowac sie na dzialke....zasieg tu mam kiepski,wiec na forum dzis mnie nie ma.troche od tej cywilizacji sie odetne chociaz na 1dzien
Caluski dla was,nadrabiac bede pozniej

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:36   #3861
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

W dodatku zadbałam sobie o stópki zrobilam caly pedicure frez. i delikatnego french'a Zawsze jak robilam paznokietki panią w ciąży, to proponowałam coś delikatnego, niewinnego jak ich odmienny stan, teraz mogę to wypróbować na sobie w dodatku wykonalam henne brwi i manicure biologiczny jestem jak nowo narodzona

Dodaje załączniki w tym dzienniczku masz również wspomnienia z porodu, połogu jak dba o siebie, porównywanie cen na zakupach i wiele wiele innych Warto kupić naprawdę
dzienniczek super ja natalciowy w pewnym momencie zaniedbałam niestety, ale mam nadzieję że w wakacje wszystko uzupełnie i dla natalcia i dla dzidziuśka

ja się wybieram do koleżanki kosmetyczki i się wybrać nie umiem
Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1 przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
trzymam kciuki za jutro na pewno to będzie piękny dzień!

super że z dzidzią okej, oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Czytałam, że jak mama jest aktywna w dzień to dziecko śpi i nie daje znaków, a jak wieczorkiem mama kładzie się do snu to maluszek wtedy się wierci
no tak bo jak jest tak wybujany ten dzidziuś to trudno nie spać
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
pewnie to taki stres co już Cię będzie całe życie stresował ja zanim zaczęłam czuć ruchy, to czułam taki jakby napór, zaraz potem zaczęły si,ę kopniaczki
oooo własnie
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE]

Cytat:
Dziewczynki czy któraś z was pytała lekarza o picie piwa bezalkoholowego? ale chodzi mi o te 0.0% typu bawaria? ja mam ochote napić się tego, no ale się boje
ja piję bavarie, lekarza nie pytałama bo moim zdaniem nie ma o co

rybko może dla argumentacji pokaż tż forum? przecen będzie jeszcze dużo i na pewno kupicie coś w dobrej cenie, no ale czekanie do 7 miesiąca nie jest dobrym pomysłem, może postrasz troche tż że w 7 miesiącu to możesz leżeć plackiem albo coś

maomam Zuzia mega mi się podoba, już natalcia miała być Zuzią ale jakoś stanęło na natalce

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Dzisiaj dzidziuś kopnął mnie 2 razy na powitanie dnia

Miki idziemy w łeb w łeb i ja niestety też mam mega mdłości,na szczęscie bez wymiotów.Fatalnie się czuje Nadal źle przechodzę tą ciąże.Z córką czułam sie fanatstycznie.
kopniaczki

mam nadzieję że mdłości niedługo przejdą
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Poniewaz u nie pogoda super poki co ucieklam relaksowac sie na dzialke....zasieg tu mam kiepski,wiec na forum dzis mnie nie ma.troche od tej cywilizacji sie odetne chociaz na 1dzien
Caluski dla was,nadrabiac bede pozniej
ale zazdroszczę ładnej pogody u mnie lejeeeeee niestety

u nas okej wszystko, dzidzia rośnie i najprawdopodobniej jest dziewczynką (nie pamiętam czy Wam pisałam )
teraz zastanawiamy się nad imieniem ja bardzo chciałabym Olge, Zuzie albo Karolinke, jeszcze Iga mi się podoba debatujemy póki co, tż we wszystkich moich propozycjach coś nie pasuje ale sam nic nie zaproponował narazie, zobaczymy na czym stanie ostatecznie mamy duuuużo czasu

a poza tym to u nas remont nadal, neverending story normalnie no i odliczam tygognie do końca roku szkolnego juz tylko 4 tygodnie i będę leniuchować

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-05-30 o 12:37
Stary 2013-05-30, 12:43   #3862
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jakbym czytała siebie, też pisałam do dziewczyn że mam wrażenie że mi brzuch nie rośnie, że stanął w miejscu, a nie minęła chwila i wyskoczyła piłka Nie martw się brzuch napewno rośnie tylko my patrzymy i obserwujemy go codziennie i w pewnym momencie może się wydawać że stanął w miejscu, ale jakbyś zapytała kogoś kto Cie jakiś czas nie widział to uwierz zobaczył by różnicę

Uciekam dalej robić ptasie mleczko bo mnie dzisiaj coś wzięło, ciasta mi się nie chce piec a to takie szybkie i smaczne
To w takim razie czekam na piłkę
Ptasie mleczko mniam mniam

Cytat:
Ja jestem w 18 tygodniu, i niedługo zacznę 5 miesiąc a brzuch mam dalej taki jakbym sobie dobrze pojadła, oby szybko mi nie urósł za dużo bo rozstepy wyjdą,a tendencje mam
Ja też mam i pewnie się bez nich nie obejdzie,ale na razie zupełnie się tym nie martwię.Zaakceptowałam już moje dotychczasowe no bo co zrobić,musiałam je stolerować.Nie ma ich dużo ale musiałam je polubić dla własnego spokoju

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:49   #3863
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tez gratuluje
ja odnosze wrazenie ze brzuszek sie pojawil i stoi w miejscu, ale jak porownuje zdjecia to roznica jest.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas okej wszystko, dzidzia rośnie i najprawdopodobniej jest dziewczynką (nie pamiętam czy Wam pisałam )
teraz zastanawiamy się nad imieniem ja bardzo chciałabym Olge, Zuzie albo Karolinke, jeszcze Iga mi się podoba debatujemy póki co, tż we wszystkich moich propozycjach coś nie pasuje ale sam nic nie zaproponował narazie, zobaczymy na czym stanie ostatecznie mamy duuuużo czasu
Mi sie ostatnimi casy zaczela podobac Olga, ale TZ nie pasuje. Iga tez fajne krotkie imiona sie sprawdzaja
Stary 2013-05-30, 12:50   #3864
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
O to Ci maluszek wynagrodził za brzydką pogodę

Cytat:

a poza tym to u nas remont nadal, neverending story normalnie no i odliczam tygognie do końca roku szkolnego juz tylko 4 tygodnie i będę leniuchować
Gratuluję dziewuszki
Imiona bardzo ładne
My też narazie myślimy i czekam na propozycje męża U nas też dziewczynka

Ja w pracy...u nas normalny dzień dziś...ale tylko do 2 jestem, później mąż mnie zmienia Popołudniu wybieram się na kawkę do koleżanki. Ma dla mnie książkę " W oczekiwaniu na dziecko" Po drodze jeszcze wpadnę na małe zakupki...może jakiś stanior kupię i coś dla maluszka no i coś dla 10 miesięcznego Wojtusia wezmę, bo nie lubię do dziecka iść z pousta ręką
Stary 2013-05-30, 12:57   #3865
Anoula
Zakorzenienie

Moj TZ zaczal sie dzis dopytyac co kupie Juniorowi na dzien dziecka
Stary 2013-05-30, 12:59   #3866
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
O to Ci maluszek wynagrodził za brzydką pogodę

Gratuluję dziewuszki
Imiona bardzo ładne
My też narazie myślimy i czekam na propozycje męża U nas też dziewczynka

Ja w pracy...u nas normalny dzień dziś...ale tylko do 2 jestem, później mąż mnie zmienia Popołudniu wybieram się na kawkę do koleżanki. Ma dla mnie książkę " W oczekiwaniu na dziecko" Po drodze jeszcze wpadnę na małe zakupki...może jakiś stanior kupię i coś dla maluszka no i coś dla 10 miesięcznego Wojtusia wezmę, bo nie lubię do dziecka iść z pousta ręką
uwielbiam kupować prezenty dla takich maluszków miłęgo popołudnia
dziękujemy za gratulacje gin uparcie szukał jajuszek bo pamięta że mamy dziewczynke w domu, no ale się nie doszukał póki co
Cytat:
Tez gratuluje
ja odnosze wrazenie ze brzuszek sie pojawil i stoi w miejscu, ale jak porownuje zdjecia to roznica jest.

Mi sie ostatnimi casy zaczela podobac Olga, ale TZ nie pasuje. Iga tez fajne krotkie imiona sie sprawdzaja
mój tż stwierdził, że Olgi nie ma jak zdrabniać a Olgusia? Gusia? i kilka innych no nie wiem, zobaczymy poprzednio tez się długo zastanawialismy az tż powiedział "natalia" i mi się przypomniało że jakiś czas temu właśnie o tym imieniu dla dziecka myślałam i tak zostało

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Moj TZ zaczal sie dzis dopytyac co kupie Juniorowi na dzien dziecka
no i to jest prawidłowe podejście

ale fajnie z Wami popisać mam chwilke bo natalcia śpi a mama z facetem poszli do kościoła więc moge komp pookupywać tż siedzi w domu i remontuje biedaczek, schudł już nawet nie wiem ile przez ten remont i brak żony w domu
Stary 2013-05-30, 13:05   #3867
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
dzienniczek super ja natalciowy w pewnym momencie zaniedbałam niestety, ale mam nadzieję że w wakacje wszystko uzupełnie i dla natalcia i dla dzidziuśka

ja się wybieram do koleżanki kosmetyczki i się wybrać nie umiem

trzymam kciuki za jutro na pewno to będzie piękny dzień!

super że z dzidzią okej, oby tak dalej

no tak bo jak jest tak wybujany ten dzidziuś to trudno nie spać

oooo własnie

ja piję bavarie, lekarza nie pytałama bo moim zdaniem nie ma o co

rybko może dla argumentacji pokaż tż forum? przecen będzie jeszcze dużo i na pewno kupicie coś w dobrej cenie, no ale czekanie do 7 miesiąca nie jest dobrym pomysłem, może postrasz troche tż że w 7 miesiącu to możesz leżeć plackiem albo coś

maomam Zuzia mega mi się podoba, już natalcia miała być Zuzią ale jakoś stanęło na natalce

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

kopniaczki

mam nadzieję że mdłości niedługo przejdą

ale zazdroszczę ładnej pogody u mnie lejeeeeee niestety

dziewczynki i zazdroszczę

ja mam kolejna wizyte we wtorek,ale to dopiero gdzies 14 tydzień jest,wiec jeszcze nie powie nam co mamy

u nas imiona póki co:
dziewczynka-Marysia
chłopiec-Jaś
Stary 2013-05-30, 13:05   #3868
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
mój tż stwierdził, że Olgi nie ma jak zdrabniać a Olgusia? Gusia? i kilka innych no nie wiem, zobaczymy poprzednio tez się długo zastanawialismy az tż powiedział "natalia" i mi się przypomniało że jakiś czas temu właśnie o tym imieniu dla dziecka myślałam i tak zostało
sama mam imie, ktore mozna zdrabniac na milion roznych sposobow i dla mnie to akurat plus

Cytat:
no i to jest prawidłowe podejście
zdziwil mnie bo za body na dzien matki mnie ochranil ze na razie mielismy nic nie kupowac
Stary 2013-05-30, 13:06   #3869
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się z Wami dzisiaj deszczowo ;( chociaż słońce próbuje się gdzieś przebić przez chmury.
Ja już po kościele, masakra. Muszę stać w kościele gdzieś gdzie mam dużo powietrza albo wogóle na polu bo w momencie robi mi się słabo, serducho wali jak szalone, nogi mi się uginają, dramat. Ogólnie stać w miejscu bez ruchu godzinę jest mi już ciężko, muszę na chwilę przykucnąć, poruszać nogami, oprzeć się o coś. W kościele pełna kultura wszyscy się tylko patrzyli na mój bębenek, żadnej reakcji, ale bez łaski.
Ogólnie wczoraj wieczorem jak się położyłam plackiem na plecach to widziałam jak się malutka przemieszcza w brzuszku matko jakie to było cudowne, ja drapałam albo uciskałam chwilę jedno miejsce a ona mi odwzajemniała ale jak później chciałam żeby tatuś zobaczył jak się jego akrobatka wierci to chyba poszła spać łobuziara mała
Ale superowo ;D ja wlasnie nie umiem jej jeszcze wypatrzyc golym okiem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-30, 13:11   #3870
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
sama mam imie, ktore mozna zdrabniac na milion roznych sposobow i dla mnie to akurat plus

zdziwil mnie bo za body na dzien matki mnie ochranil ze na razie mielismy nic nie kupowac
no moje też można zdrabniac i zdrabniać

faceta nie zrozumiesz
Cytat:
Ale superowo ;D ja wlasnie nie umiem jej jeszcze wypatrzyc golym okiem

.
ja tez jeszcze nie widzę, pod ręka tylko kopniaczki już czuć ale leciuteńko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości