Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 13:37   #3511
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Wstalam pól godziny temu a TZ jeszcze śpi
Do pozna oglądaliśmy filmy a TZ z reka na moim brzuchu zachwycał sie kopniakami corki dziewczyny jak ja nie urodze źrebięcia to sie zdziwie tak tymi nozkami przebiera ze TZ az podskakiwal ze strachu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066391]Hej!

Ja wstałam, odbębniłam szpital (w sensie mój domowy:P), ugotowałam TŻowi mannę z banankiem, potem budyń waniliowy (ja nie wiem, czemu w tym domu nie stoi jeszcze jakiś mój pomnik:P), zrobiłam śniadanie, zjadłam i nadrabiam. Dziś pewnie wszystkie będą się tulić z TŻami, więc będzie mało stron :P

Ja chciałam jechać na cmentarz do babci, bo ma dzisiaj urodziny, ale leje jak z cebra i zobaczę po południu, co będziemy robić...

Z krwi.
Mój to w ogóle olewa cukrzycę, jestem pod opieką diabetologa i gin tylko się cieszy, że wszystko jest uregulowane.
Ja bym chciała, żeby mi zaplanowali wyjście Artusia wcześniej :P Już się nie mogę go doczekać

Tulcie się tulcie, tylko nie zapominaj o regularnych posiłkach!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
No należy ci sie pomnik zazycz sobie na urodzenie synka
Tez bym chciała mieć malutka juz w ramionach w 38/39 tc ale naczytalam sie ze wywoływanie porodu powoduje silniejsze skurcze niz normalne słyszałas coś o tym?

A z regularnoscia posiłków kiepsko bo dopiero teraz zjadłam śniadanie w związku ze wstąpienia o 13

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:49   #3512
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Dzięki Dziewczyny za propozycje prezentów! Podoba mi się ten z deską i nożem Ja jeszcze dorzucam, na co wpadłam dziś: pudełko na herbatkę z przegródkami.

Roxi - tulę i wiem, o czym piszesz. U nas jest finansowa masakra, a oczywiście wszystkie płatności do 10. i to w najsłabszym miesiącu, już się tu wczoraj skarżyłam, że spadły na nas finansowe plagi egipskie...

Rocky ja Cię podziwiam z tym liczeniem ruchów.
Ja jak się za to zabieram, to leń się poruszy łaskawie 3 razy, odechciewa mi się liczyć, a za godzinę się już dużo rusza, tylko ja wtedy nie pamiętam o liczeniu :P A poza tym nie umiem tego policzyć, jak on się przeciąga, bo nie wiem, kiedy się zaczyna ruch, a kiedy kończy

W ogóle to właśnie wstałam z drzemi, zjadłam III śniadanie, zaraz ogarnę mieszkanie, wezmę prysznic i robię obiad. Ale leniwy dzień... Ale nie ma co wychodzić z domu na taką pogodę, nawet nie mam butów żadnych (bo same baleriny, o wiązanych butach już dawno zapomniałam, a sandałki na ślub to mi chyba będzie musiał TŻ zapinać).

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No należy ci sie pomnik zazycz sobie na urodzenie synka
Tez bym chciała mieć malutka juz w ramionach w 38/39 tc ale naczytalam sie ze wywoływanie porodu powoduje silniejsze skurcze niz normalne słyszałas coś o tym?

A z regularnoscia posiłków kiepsko bo dopiero teraz zjadłam śniadanie w związku ze wstąpienia o 13
Słyszałam, że wywoływany poród jest trochę inny, niż normalny, ale czy ja wiem, czy to nie jest mit...

A co do regularności, noooo to Ci się należy po dupie! Przerwa między ostatnim posiłkiem a porannym nie powinna być taka długa, a pierwsze śniadanie powinno się jeść najpóźniej koło 8.30-9.
A ogólnie posiłki co 2,5-3 godziny, bo przy cukrzycy ważne jest utrzymywanie stałego poziomu cukru we krwi i nie doprowadzanie do skoków.
Ja jem z reguły tak: 7.30 - 9.30 - 12 - 15 - 18 - 20.30 - 23, albo 8 - 10 - 13 - 16 - 19 - 21 - 23. O 15 lub 16 obiad, pozostałe posiłki to śniadania/kolacje/podwieczorek, dużo warzyw oczywiście (nie jem już żadnego posiłku bez ogórka czy pomidora), no i same ciemności, żadnej białej mąki czy cukru.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:50   #3513
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Widze ze dużo z was martwi sie o kasę...No to ja tez....
Przyjdzie nam kupic cała wyprawke z naszych comiesięcznych pensji
Pisałam wam ze mieliśmy odłożone 10 tys na wyprawke i pozyczylismy znajomemu na "chwile"? No więc nadal nie oddal powiedział ze przelał na konto juz a na koncie nie ma. Minęły juz prawie 2 tyg od przelewu, noz kurcze ile idzie przelew zagraniczny TZ poprosił go o wysłanie potwierdzenia przelewu to powiedział ze pójdzie wyjaśnić to do banku.
No i doopa z kasa.
A mamy dla Mai:
Część ubranek
Wanienke
Odciagacz mleka
KONIEC

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 13:51   #3514
lemurki_malutkie
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41065604]
Lemurki - mój synek też prawdopodobnie ma tą samą wadę, więc nie jesteś z tym sama My mamy powtórne konsultacje za tydzień.[/QUOTE]
teso,ciekawa jestem,czy lekarz sugerował Ci już jakąś formę leczenia ewentualnej wady serduszka ?
Ja do tej pory usłyszałam jedynie enigmatyczne "trzeba załatać serce"i profilaktycznie nie wchodzę na związane z tym tematem strony w necie,bo pewnie w ogóle bym już spać nie mogła.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:52   #3515
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.
W końcu jakieś dobre wieści
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

wczoraj wizyta u gin taka sobie .... szyjka się skróciła ma 23 mm
małemu po lekach za szybko bije serduszko mam zmniejszać dawkę i brać dowcipną luteinę ale najpierw wyleczyć zapalenie pimafucinem
a poza tym leżeć i gbs zrobić żebym w razie czego miała do porodu bo mały napiera na szyjkę
a z nowości moje żebra codziennie dostają tak w kość od kopania przez mojego smerfa że rano jak się budzę to jakbym z pola walki wróciła
Leż i odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem po wizycie u lekarki i szczerze mówiąc jestem przestraszona. Nie wiem, czy ona wyolbrzymia czy faktycznie jest tak poważnie. Moja macica jest asymetryczna i prawy róg jest dużo wyższy niż lewy i powiedziała, że przez to dziecko może nie mieć miejsca i prawidłowo się nie rozwijać Poza tym od 3 dni mam non stop twardy brzuch no i dostałam miesiąc zwolnienia, chociaż nie chciałam... i mam leżeć. Nie wiem co o tym myśleć, myślałam, że jest wszystko ok a tu coś takiego
Też bym się wystraszyła! Co za babka, teraz Ci to mówi??
A może idź na konsultacje do kogoś innego??
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja bym nie chciała, żeby moje dziecko odziedziczyło po mnie nos, w duchu liczę, że będzie miał tatusiową urodę
A ja bym chciała żeby był podobny do TŻ
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:59   #3516
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41070631]

Słyszałam, że wywoływany poród jest trochę inny, niż normalny, ale czy ja wiem, czy to nie jest mit...

A co do regularności, noooo to Ci się należy po dupie! Przerwa między ostatnim posiłkiem a porannym nie powinna być taka długa, a pierwsze śniadanie powinno się jeść najpóźniej koło 8.30-9.
A ogólnie posiłki co 2,5-3 godziny, bo przy cukrzycy ważne jest utrzymywanie stałego poziomu cukru we krwi i nie doprowadzanie do skoków.
Ja jem z reguły tak: 7.30 - 9.30 - 12 - 15 - 18 - 20.30 - 23, albo 8 - 10 - 13 - 16 - 19 - 21 - 23. O 15 lub 16 obiad, pozostałe posiłki to śniadania/kolacje/podwieczorek, dużo warzyw oczywiście (nie jem już żadnego posiłku bez ogórka czy pomidora), no i same ciemności, żadnej białej mąki czy cukru.

Kolderka i podusia zawsze mnie skuszą. Oboje z TZ uwielbiamy spać, mam nadzieje że Majeczka pójdzie w nasze ślady.
Powiem ci ze mam problem z chlebem, bo w piekarni nie ma informacji o składzie na chlebie. Kupuje żytni ale czy może taki być to nie wiem

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

En dobrze pamietam że bedziesz karmić mm? Jakie wybierasz na początek? Trochę o tym czytałam ostatnio, ale ile matek tyle ulubionych mlek....

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 14:00   #3517
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Widze ze dużo z was martwi sie o kasę...No to ja tez....
Przyjdzie nam kupic cała wyprawke z naszych comiesięcznych pensji
Pisałam wam ze mieliśmy odłożone 10 tys na wyprawke i pozyczylismy znajomemu na "chwile"? No więc nadal nie oddal powiedział ze przelał na konto juz a na koncie nie ma. Minęły juz prawie 2 tyg od przelewu, noz kurcze ile idzie przelew zagraniczny TZ poprosił go o wysłanie potwierdzenia przelewu to powiedział ze pójdzie wyjaśnić to do banku.
No i doopa z kasa.
A mamy dla Mai:
Część ubranek
Wanienke
Odciagacz mleka
KONIEC
Nie no! Przyciśnijcie w jakiś sposób tego znajomego-przecież to Wasza kasa Nie cackajcie się i powiedzcie, że przez niego nie macie z czego wyprawki kupić. Na pewno ma sumienie i go to ruszy.

Mieliśmy niedawno podobny problem-pożyczyliśmy koledze 5 tys w grudniu i obiecał oddać do końca marca. W marcu poprosił o przedłużenie terminu do końca kwietnia, bo musi wziąć pożyczkę z banku żeby nas spłacić.... Pod koniec kwietnia zadzwonił, że "Yyyy nooooo wieeecieeee .... wziąłem tę pożyczkę, ale .... przegrałem tę kasę w kasynie"
TŻ się wkurzył i powiedział, że nie wie jak on to zrobi, ale kasa jest potrzebna na wyprawkę i remont i dziecko nie zaczeka. No i oddał, pożyczył od kogoś ....
Stary 2013-05-30, 14:01   #3518
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Ja po żytnim mam bardzo ładne cukry, ale z chlebem jest loteria, jak czytałaś nasz słodki wątek, to pewnie sama wiesz...

Jeśli chodzi o mnie, to akurat ja nie mam wielkiego problemu z chlebem i mogę jeść różne rodzaje, ale niektóre dziewczyny na wątku długo szukały dobrego chleba - dopóki nie będziesz miał glukometru i nie sprawdzisz cukru, nic nie będziesz wiedzieć tak naprawdę.
Ale zwykle w dobrych piekarniach są chleby pełnoziarniste (to ważne: nie wieloziarniste, bo one są z mąki pszennej z dodatkiem ziaren, a pełnoziarniste, bo wtedy są z mąki pełnoziarnistej), ja kupuję jednak różne: razowe, żytnie, a czasami i wieloziarniste właśnie Ale zawsze ciemniejsze i z ziarenkami.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:02   #3519
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
lemurki, zazdraszczam samopoczucia, ja mam 35 skonczone, a czuje sie w tej ciazy jak po 80
Oliath,
naprawdę nie mogę narzekać.Jedyne,co mi w tej chwili dokucza,to kłopoty ze snem,ale wydaje mi się,że to wynik życia w napięciu przez kilka ostatnich tygodni,kiedy to oczekiwaliśmy na wynik badań.
Ojciec małego lemurka twierdzi złośliwie,że ciąża zwiększyła moje ADHD
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:18   #3520
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
TŻ nie chce oglądać seriali, zaproponowałam mu Grę o tron, ale nie chce się namówić
A nam coś ta Gra o Tron nie podeszła ... Obejrzeliśmy I sezon i kawałek II i przestaliśmy oglądać

Dla nas serialem nr 1 jest Dexter
Fajny jest też Fringe, ale bodajże III sezon już mnie irytował.
Chirurgów obejrzeliśmy wszystkie sezony i teraz już lecimy na bieżąco, ale to jest serial zaklasyfikowany przez nas "do spania"-nawet jak przyśniesz i prześpisz 3 odcinki to jesteś nadal w temacie
Przyjaciółki obejrzałam oba sezony i czekam na III
Lekarze - jw.
M jak Miłość oglądamy na bieżąco

Prison Break polecam też
Cytat:
Relacja z wizyty
- Majeczka wymierzona na wszystkie strony, serduszko zdrowiutkie, nereczki itp wsio ok
- Maja waży już 1390 gr, pięknie urosła moja córeczka
- mama ma +1kg
- szyjka długa i twarda
- Maja dalej główką do góry, coś za dobrze jej sie siedzi
- Majulka wymiarami jest tydzień do przodu i TP będzie około 10.08

I to koniec dobrych wieści...dostałam skierowanie do diabetologa, ale w innym mieście niż moje. Zdaniem gina to bd dobry specjalista. Wyjdzie na to ze czerwiec i lipiec spędze na kursowaniu po lekarzacg
I w związku z ta cukrzyca gin zarządził ze na kilka dni przed TP mam sie stawić w szpitalu i bedą wywolywac nie wiem czemu. Ale smutno mi okropnie bo plnowalam na spokojnie z domu jechać jak odejdą wody i bedą skurcze

Mam tez skierowanie na mocz, morfologie i jakiś kwas moczowy
Super, że Majeczka miewa się dobrze
A daleko musisz jeździć do tego diabetologa?
I dziwne z tym porodem .... Nie rozumiem za bardzo, czemu mieliby wywoływać
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

OMG ile ja sie wysiedziałam w poczekalni ginek sie 1,5 h spóźnił,szło wszystko jak krew z nosa,pozniej babcia po jakimś zabiegu sie zle poczuła i ją przepuściłam...

Ogólnie szyjka zamknięta,łozysko jednak II stopień,wody w normie.Laura na razie sie nigdzie nie wybiera rośnie dziewczynka Ginek pobrał mi wymaz na paciora i kazał raz jeszcze powtórzyć toxo .Ogólnie nadal magnezik 3xdziennie,mam wypijac przynajmmniej 1,5 l wody dziennie (prawie mi wychodzi) i prowadzic oszczedny tryb zycia.
Powiedziałam mu tez ze czasem bardzo boleśnie odczuwam ruchy Laury ,jakby mnie ktoś sztyletem dziabał ale nic sie nie dzieje,poprostu je tak czuje a ona tez spokojniutka nie jest i tak mame zaczepia
Jestem uspokojona i zadowolona.Po weekendzie wyniki paciora i wtedy zobaczymy......

Aaaa no i Laura siedzi grzecznie głowką w dól i niech tak juz zostanie.A mnie się przytyło...całe 0,5 kg

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dla Majki
no to nie dużo tydzień do przodu, u mnie były 2 tygodnie
dziwne, ze skierował Cie do innego miasta mimo to że super specjalista to po co Cie ganiać, mi moja diabetolog powiedziała, że będziemy się widywać do 2 tyg do końca ciąży
a co do wywoływania ze wzg na cukrzycę ciążową to też bardzo dziwne, ja się w poniedziałek pytałam swego gina o takie rzeczy to mi powiedział, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby rodzić normalnie jeżeli oczywiście będzie wszystko w porządku

Co lekarz to inaczej mówi
Stary 2013-05-30, 14:19   #3521
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41070856]Ja po żytnim mam bardzo ładne cukry, ale z chlebem jest loteria, jak czytałaś nasz słodki wątek, to pewnie sama wiesz...

Jeśli chodzi o mnie, to akurat ja nie mam wielkiego problemu z chlebem i mogę jeść różne rodzaje, ale niektóre dziewczyny na wątku długo szukały dobrego chleba - dopóki nie będziesz miał glukometru i nie sprawdzisz cukru, nic nie będziesz wiedzieć tak naprawdę.
Ale zwykle w dobrych piekarniach są chleby pełnoziarniste (to ważne: nie wieloziarniste, bo one są z mąki pszennej z dodatkiem ziaren, a pełnoziarniste, bo wtedy są z mąki pełnoziarnistej), ja kupuję jednak różne: razowe, żytnie, a czasami i wieloziarniste właśnie Ale zawsze ciemniejsze i z ziarenkami.

Wlasnie wiem ze bez glukometru nic nie bede wiedzieć. Jutro dzwonię do tego szpitala zapytać kiedy diabetolog moze mnie przyjąć...
Dużo bazuje z jedzeniem na tym co wy jecie (tak, czytam wątek słodkich mam) ale wiem ze każda inaczej reaguje na dany produkt.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie no! Przyciśnijcie w jakiś sposób tego znajomego-przecież to Wasza kasa Nie cackajcie się i powiedzcie, że przez niego nie macie z czego wyprawki kupić. Na pewno ma sumienie i go to ruszy.

Mieliśmy niedawno podobny problem-pożyczyliśmy koledze 5 tys w grudniu i obiecał oddać do końca marca. W marcu poprosił o przedłużenie terminu do końca kwietnia, bo musi wziąć pożyczkę z banku żeby nas spłacić.... Pod koniec kwietnia zadzwonił, że "Yyyy nooooo wieeecieeee .... wziąłem tę pożyczkę, ale .... przegrałem tę kasę w kasynie"
TŻ się wkurzył i powiedział, że nie wie jak on to zrobi, ale kasa jest potrzebna na wyprawkę i remont i dziecko nie zaczeka. No i oddał, pożyczył od kogoś ....
O to widze ze tez wam sie trafił dluznik
On wie ze rodze dziecko w sierpniu, ale mam wrażenie ze jemu sie wydaje ze my mamy dużo kasy, No bo przecież to nie były pieniądze na życie tylko oszczędności....i wlasnie sobie uzmyslowilam ze on przecież nie wie na co te oszczednosci oby miał trochę przyzwoitości i oddal

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 14:19   #3522
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
[/COLOR]En dobrze pamietam że bedziesz karmić mm? Jakie wybierasz na początek? Trochę o tym czytałam ostatnio, ale ile matek tyle ulubionych mlek....
Dobrze pamiętasz misiaczka Bardzo poważnie rozważam enfamil bo ma wyjątkowo dobre opinie.. ale powiem szczerze, że dopiero zaczęłam zgłębiać tajniki tego wszystkiego na spokojnie i nie jestem w stanie Ci powiedziec juz teraz co wybiorę i co będzie smakować maluszkowi.
A Ty nad jakimi się zastanawiasz?

Odnośnie gościa, który pożyczył od Was kasę współczuję.. głupia sytuacja, a do tego zwleka z oddaniem pieniedzy, które teraz sa Wam tak bardzo potrzebne
Ale nie martw sie- ja oprócz ciuszków i fotelika do samochodu nie mam praktycznie nic, a do tego poród wcześniejszy zagrażający
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-30 o 14:21
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:20   #3523
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41070856]Ja po żytnim mam bardzo ładne cukry, ale z chlebem jest loteria, jak czytałaś nasz słodki wątek, to pewnie sama wiesz...

Jak miałam praktyki na patologii ciąży, to większość cukrzycowych mam jadło chrupkie pieczywo wasa.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:24   #3524
enlevee
Zakorzenienie

z seriali my mozemy polecic:

- Two and a half man (do momentu az Sheen'a wypieprzyli, bo z Kutcherem to nie ma juz wg mnie klimatu)
- Dexter'a
- Modern Family
- Nip Tuck

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 14:24   #3525
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
A nam coś ta Gra o Tron nie podeszła ... Obejrzeliśmy I sezon i kawałek II i przestaliśmy oglądać

Dla nas serialem nr 1 jest Dexter

Super, że Majeczka miewa się dobrze
A daleko musisz jeździć do tego diabetologa?
I dziwne z tym porodem .... Nie rozumiem za bardzo, czemu mieliby wywoływać

Co lekarz to inaczej mówi
Tez lubiłam Dextera ale w ciazy mam chora wyobraźnię i miałam schizy przed snem
Do diabetologa mam jakieś 40km i do endo też, moze gdyby sie dało zgrać terminy razem to jeszcze ok, ale bywa z tym trudno. Poza tym w 9 miesiącu latem to pewnie wyprawa do mojego szpitala (5min drogi) na ktg będzie hardkorem

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 14:30   #3526
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale tu cisza i spokój. Powiem wam, że winogrono z biedronki jest przepyszne
Ale fajnie!

Cytat:
O to widze ze tez wam sie trafił dluznik
On wie ze rodze dziecko w sierpniu, ale mam wrażenie ze jemu sie wydaje ze my mamy dużo kasy, No bo przecież to nie były pieniądze na życie tylko oszczędności....i wlasnie sobie uzmyslowilam ze on przecież nie wie na co te oszczednosci oby miał trochę przyzwoitości i oddal
Przyciśnijcie go, bo macie dobry "pretekst" i jest szansa, że odda

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Do diabetologa mam jakieś 40km i do endo też, moze gdyby sie dało zgrać terminy razem to jeszcze ok, ale bywa z tym trudno. Poza tym w 9 miesiącu latem to pewnie wyprawa do mojego szpitala (5min drogi) na ktg będzie hardkorem
To może poszukaj diabetologa u siebie w mieście

Mi endo zaproponował, że za miesiąc mam zrobić TSH i telefonicznie mi powie jaką dawkę mam brać Chyba za to siedzenie godzinę na poczekalni mam takie fory
Stary 2013-05-30, 14:31   #3527
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętasz misiaczka Bardzo poważnie rozważam enfamil bo ma wyjątkowo dobre opinie.. ale powiem szczerze, że dopiero zaczęłam zgłębiać tajniki tego wszystkiego na spokojnie i nie jestem w stanie Ci powiedziec juz teraz co wybiorę i co będzie smakować maluszkowi.
A Ty nad jakimi się zastanawiasz?

Odnośnie gościa, który pożyczył od Was kasę współczuję.. głupia sytuacja, a do tego zwleka z oddaniem pieniedzy, które teraz sa Wam tak bardzo potrzebne
Ale nie martw sie- ja oprócz ciuszków i fotelika do samochodu nie mam praktycznie nic, a do tego poród wcześniejszy zagrażający
Moze głupio to zabrzmi ale patrzę na koszt mleka bo idzie tego na początku masę...myślałam o Bebiko lub Bebilon. Koleżanka chwalila NAN ale ono chyba drogie....

Ooo widze ze tez masz jeszcze trochę do kupienia dla synka

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jak miałam praktyki na patologii ciąży, to większość cukrzycowych mam jadło chrupkie pieczywo wasa.
Obym nie musiała ich jesc nie lubię...

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 14:33   #3528
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
teso,ciekawa jestem,czy lekarz sugerował Ci już jakąś formę leczenia ewentualnej wady serduszka ?
Ja do tej pory usłyszałam jedynie enigmatyczne "trzeba załatać serce"i profilaktycznie nie wchodzę na związane z tym tematem strony w necie,bo pewnie w ogóle bym już spać nie mogła.
wiem tyle, że wygląda to różnie i każdy przypadek rozpatruje się indywidualnie, jak dziecku nie przeszkadza wada, może jeść, normalnie mu się oddycha to operację robią do ok 6 mc życia... jak wcześniej coś jest nie tak to wiadomo że wcześniej... i rzeczywiście wygląda to tak że "łatają serduszko"... dla kardiochirurgów to jedna z prostszych wad i operacji, dla nas niestety nie ;(

dogrzebałam sie do dokumentów całej procedury medycznej w takich przypadkach i jak chcesz wiedzieć szczegóły to daj znać...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:36   #3529
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

To może poszukaj diabetologa u siebie w mieście

Mi endo zaproponował, że za miesiąc mam zrobić TSH i telefonicznie mi powie jaką dawkę mam brać Chyba za to siedzenie godzinę na poczekalni mam takie fory
Pojadę zobaczę co to za znawca tematu i jak czesto wizyty.
Zobaczę pózniej jak to będzie wyglądać.
dla endo. Ja mam ostatnia wizytę 1 lipca

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

TZ wstal lecę

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-30, 14:38   #3530
jakierka
Zadomowienie

Dziewczyny, czy kupujecie podporke do wanienki dla ulatwienia kapieli? Czy rzeczywiscie jest to duze ulatwienie? Czy to jest tylko taki chwyt marketingowy? Nie wiem czy sie na to kusic.
Stary 2013-05-30, 14:39   #3531
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kupujecie podporke do wanienki dla ulatwienia kapieli? Czy rzeczywiscie jest to duze ulatwienie? Czy to jest tylko taki chwyt marketingowy? Nie wiem czy sie na to kusic.

Będziemy kąpać na stole w kuchni.
Stary 2013-05-30, 14:40   #3532
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Moze głupio to zabrzmi ale patrzę na koszt mleka bo idzie tego na początku masę...myślałam o Bebiko lub Bebilon. Koleżanka chwalila NAN ale ono chyba drogie....
nie zabrzmiało to w zaden sposób głupio bo dla mnie cena tez jest jednym z wazniejszych elementów przy wyborze mleka. jezeli chodzi o enfamil rozwazam go z tego wzgledu, ze ma dobra kalorycznosc i rzadko uczula, ale podejrzewam, ze wiekszosc mlek bede po prostu testowała na Beziku. Mleko dla takiego malca to jest srednio koszt 40zl/tydzien.. dla mnie zdzierstwem sa straszym te zupki gerber, które sie potem wprowadza i tutaj juz postanowiłam, ze kupuje dobry blender i bede to sama robiła, bo 3,50zł za jedną zupkę to bez jaj.. i to za mini słoiczek

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 14:41   #3533
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Hello

Mowisz o stojaku do wanienki czy takich podporkach do srodka na dziecko?
Stary 2013-05-30, 14:41   #3534
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
my kupujemy zdecydowanie. Nie mamy typowego stołu w kuchni, tylko b. wysoka lade lub niski stoliczek, wiec plecy by mi pękły gdybysmy tego nie kupili bo jednak w lazience pochylac sie ciagle nad wanienka, która stoi na ziemi.. eeee nie wyobrażam sobie

Mówię o stojaku do wanienki

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 14:42   #3535
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Będziemy kąpać na stole w kuchni.
Moze zle sie wyrazilam. Nie mam na mysli podstawki do samej wanienki, ale podporke dla dziecka, tak aby nie trzymac maluszka na rece, tylko na tej wlasnie podporce (nie znam wlasciwej do tego nazwy ).
Stary 2013-05-30, 14:43   #3536
grabcze
Raczkowanie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Tez kupujemy stojak na wanienke, bo kuchnie mam spory kawałek od łazienki a i temperatura pomieszczenia inna, dlatego nie na stole u nas bedzie

grabcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:44   #3537
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze zle sie wyrazilam. Nie mam na mysli podstawki do samej wanienki, ale podporke dla dziecka, tak aby nie trzymac maluszka na rece, tylko na tej wlasnie podporce (nie znam wlasciwej do tego nazwy ).
Czyli taki leżaczek. Nam polozna odradzala, lepiej na rece kąpać, bo ten plastik uwiera dziecko a poza tym ciężej umyc.
My nie kupujemy
Stary 2013-05-30, 14:45   #3538
grabcze
Raczkowanie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
He he to zle zrozumiałam nie, to takiego trzymaczka miec nie bede. Poza tym mąż bedzie kapal, wiec zobaczę czy mu bedzie potrzebna

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

U nas na SR tez odradzali te gąbki do kąpieli , a radzili kąpać trzymając w rece

grabcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:47   #3539
enlevee
Zakorzenienie

a, zapomniałam się pochwalić..wczoraj Tz pierwszy raz powiedzial cos do brzucha
Jak odsłoniłam kołdrę zeby zobaczyc jak mały szaleje to oczywiscie spokój, a Tz do niego:

- siedź tam k*rwa lepiej

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-30, 14:47   #3540
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czyli taki leżaczek. Nam polozna odradzala, lepiej na rece kąpać, bo ten plastik uwiera dziecko a poza tym ciężej umyc.
My nie kupujemy
Tak tez myslalam Moze zaczne kapac normalnie na rece i zobaczymy jak to w praktyce bedzie wygladac. Zawsze mozna dokupic potem. No i chyba dziecko bezpieczniej czuje sie na rece, niz tak samo lezace w wodzie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości