Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 19:52   #3361
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Arrabbiata, a może maleństwo tak się wciska w jedną stronę,dlatego macica jest nierówna? Ja też mam często kanciasty brzuch....

Mam jedną mało fajną informację z wizyty- moje łożysko jest w 2/3 stopniu dojrzałosci już. Ale mam się nie przejmować. Przepływy ok.

W ogóle mam zdjęcie profilowe Filipa i jakiś płaski nos taki w dół i usta w dziubek - jak mały Kaczyński
Tak się zastanawiam, nie wiem czy Wy też tak macie, mnie nachodzą pytania "a jak Filip będzie brzydkim dzieckiem?" :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:54   #3362
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Idzia wszystkiego najlepszego z okazji imienino-urodzin spełnienia wszystkich marzeń, leciutkiego porodu i zdrowego maluszka

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:57   #3363
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja tak się zastanawiam czy my mamy tego samego męża, albo może ja mam podwójne konto na wizażu i raz piszę w swojej osobie, a raz w twojej. Mój też taki oschły, zamknięty, a Małgosia rozmiękczyła go niemożebnie. Ja nie wiem jak ona to zrobiła - może tym wiecznym kocham cię tato, tęskniłam za tobą tato (mimo, że nie widziała go np pół godz), cz po prostu tym, że jest jego córką i wie, że to się nie zmieni. Modlę się, żeby drugą córę kochał tak samo, żeby umiał ją kochać.
mysle, ze miejsca w sercu starczy mu na obie. Ale rozumiem - ja przez pol ciazy modlilam sie, zebym potrafila kolejne dziecko tak samo pokochac jak moje dwie. I chyba wysluchane modlitwy

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem
a to Twoja prowadząca lekarka???? i teraz dopiero zobaczyła?? nigdy o tym nie slyszałam i chyba wolałabym to skonsultować z innym lekarzem....
Z ust mi wyjelas, kochana. Co to za lekarz, ktory takiego odkrycia dokonuje POD KONIEC ciazy

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, nie wiem czy Wy też tak macie, mnie nachodzą pytania "a jak Filip będzie brzydkim dzieckiem?" :P
Nawet jezeli, to przynajmniej przez kilkanascie lat tego nie zauwazysz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:57   #3364
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem po wizycie u lekarki i szczerze mówiąc jestem przestraszona. Nie wiem, czy ona wyolbrzymia czy faktycznie jest tak poważnie. Moja macica jest asymetryczna i prawy róg jest dużo wyższy niż lewy i powiedziała, że przez to dziecko może nie mieć miejsca i prawidłowo się nie rozwijać Poza tym od 3 dni mam non stop twardy brzuch no i dostałam miesiąc zwolnienia, chociaż nie chciałam... i mam leżeć. Nie wiem co o tym myśleć, myślałam, że jest wszystko ok a tu coś takiego
kurcze mam nadzieję, że mimo wszystko dzidzia sobie znajdzie miejsce i nie będzie to miało wpływu na jej rozwój, leż odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6

Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza?

W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
piękna hemoglobina
Wszystkiego najlepszego, zdrówka szczęścia, radości oraz lekkiego porodu
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Ja raczej nie skorzystam z rocznego. Powód tak banalny że aż głupi. Kasa No chyba, że TŻ dostanie rewelacyjną pracę i będę mogła sobie na to pozowolić. Poza tym u mnie rok przerwy w zawodzie i może być cięzko

Co do rozmowy TŻ to już wrócił. Jest zadowolony, decyzja ostateczna w piątek. Szału co do wynagrodzenia nie ma, ale cóż oby tylko dostał pracę może jakoś się to ułoży Ja zabroniłam sobie się martwić dla Antosia muszę myśleć pozytywnie.

A i wrzuciłam nowe fotki do klubiku tym razem z facjatą bo ostatnio zostałam zjechana za jej brak więc się poprawiłam
Zmykam się trochę pouczyć i potem będę nadrabiać.
trzymam kciuki za tz, oby dostał tą pracę

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ależ mnie TŻ dzisiaj wymęczył i jeszcze wkurzał gadaniem... Najpierw pojechaliśmy do Urzędu Gminy po warunki zabudowy, potem do biura projektowego. A potem spacer po mieście po jeszcze 3 biurach - zdychałam normalnie A na dodatek wszyscy lokują się na 3 piętrze!!! Ja się pytam czy nie ma lokali na parterach? Wszędzie chcieli nas zabić cenami (no poza Panem, który zaczepił nas na ulicy jak usłyszał, że o tym gadamy i chce nam to zrobić na 1/3 ceny). Czy któraś z was jest może architektem?
A mój TŻ cały czas tylko jęczał, że wolno idę i jestem bez życia. W końcu mu powiedziałam, żeby nie przespał nocy, przymocował sobie 13kg do brzucha z bolącym kręgosłupem i wtedy pogadamy...
super, ze na wizycie wszystko dobrze, a tz dobrze powiedziałaś
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania
o kurcze z ciśnieniem nie ma żartów, dobrze, ze jesteś pod kontrolą to bardzo ważne, trzymamy kciuki za Ciebie i Adasia, na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
d0tkaaa

Ale Zuzince ładnie waga skoczyła A ty leż i odpoczywaj, żeby mogła jeszcze sobie trochę podrosnąć, coby ci za lekko nie było Trzymam żebyś przeczekała jeszcze do 38 tc

To super, że jednak wypłacą, a dla Pani

A to moje drobne zakupki
- getry pepco
- niedrapki pepco
- czapeczki tesco
- suekieneczki tesco
- 2 smoczki 0+ nówki od siostry
śliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.
za udaną wizytę

przeczytałam 2 strony i widzę, ze dzisiaj jakiś kiepski dzień, dzieciaczki pchają się na świat. Ja też coś dzisiaj nie najlepiej się czuję, lekko ciągnął dół brzucha i coś mnie boli miedzy nogami, pewnie spojenie łonowe, martwię się czy szyjka się nie skraca. Ostatnio ginka mówiła, ze mały jest bardzo nisko i ciśnie mnie tam pewnie dlatego, ale chodziłam dzisiaj jak prawdziwa kaczka w ciąży:coj est: ledwo się podnoszę jak gdzieś usiadę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:58   #3365
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

arrabbiata

A masz możlwiość skonsultować to z innym lekarzem? Z drugiej strony trochę dziwne, że widzi nieprawidłowości, a kolejna wizyta u niej dopiero za miesiąc
Cytat:
Dziekuję

Dziwne to dla mnie, że na poprzedniej wizycie widziala i stwierdziła, że to taka uroda a teraz że to stwarza zagrożenie dla dziecka no to albo w tą albo w tą tym bardziej, że skoro może grozić Twojemu synkowi to dlaczego nie skierowała Cię na jakąś dalsza diagnostykę albo przynajmniej nie masz częściej wizyt????
Nie rozumiem
Ale ja bym dla świętego spokoju skonsultowala to z innym lekarzem.

dziewczyny zdjęcia łowów wrzuce jutro bo musze odpalać drugiego kompa a dziś mi sie już nie chce
No pójdę do innego lekarza, koniecznie.
Magolina, wszystkiego najlepszego
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:03   #3366
Niunia20
Rozeznanie

zapomniałam się przywitać w 34 tyg jeszcze dwa chociaż
Stary 2013-05-29, 20:06   #3367
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Arrabbiata, a może maleństwo tak się wciska w jedną stronę,dlatego macica jest nierówna? Ja też mam często kanciasty brzuch....

Mam jedną mało fajną informację z wizyty- moje łożysko jest w 2/3 stopniu dojrzałosci już. Ale mam się nie przejmować. Przepływy ok.

W ogóle mam zdjęcie profilowe Filipa i jakiś płaski nos taki w dół i usta w dziubek - jak mały Kaczyński
ja bym nie chciała, żeby moje dziecko odziedziczyło po mnie nos, w duchu liczę, że będzie miał tatusiową urodę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:07   #3368
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam Wam napisać, ze znajoma urodziła synka w poniedziałek, zanim poczuła bóle, poszła sie wykapac, wydepilowa i zajechała do spzitala miała już 8 cm rozwarcia i za 45 min byl juz mały 3800 i 56cm

I najlepsze ... powiedziała mi, że atak nerek gorzej ją bolał jak poród
Ja też chcę taki poród

Cytat:
Też czasami myślę, a jak ona będzie brzydka. Nic na to nie poradzę i tak będę kochać. Przecież to moja najśliczniejsze, najmądrzejsze dziciątko na świecie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:07   #3369
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Synek
Stary 2013-05-29, 20:08   #3370
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja bym nie chciała, żeby moje dziecko odziedziczyło po mnie nos, w duchu liczę, że będzie miał tatusiową urodę
Ja liczę, że będzie miała tatusiowe dołeczki na plecach
Stary 2013-05-29, 20:09   #3371
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ja liczę na tatusiowy nos i dołeczki, ale w policzkach oczy może mieć moje albo męża, bo mamy takie same Tylko niech włosy ma po mnie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:13   #3372
surka
Zakorzenienie

A mi wczoraj pan endo powiedział, że ślicznie wyglądam w ciąży. I mówię do tż, że w końcu ktoś mi komplement powiedział, a on na to:

Myślałem, że wiesz.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
ja liczę na tatusiowy nos i dołeczki, ale w policzkach oczy może mieć moje albo męża, bo mamy takie same Tylko niech włosy ma po mnie
TŻ ma oczy szaro-niebieskie, ja szaro zielone Kolor włosów, ja brunetka, TŻ szatyn. To mi w sumie obojętne. Ale niech się po mnie opala na brązowa, a nie po tatusiu na czerwono

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Malaczarnakejt odnośnie tego, gdzie się moje dziecko mieści :

Główka w jednym cycku, dupka w drugim reszta w brzuchu
Stary 2013-05-29, 20:18   #3373
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

ja nieraz sobie myślę, żeby nie był rudy bo ja jak byłam mała to byłam ruda ale pewnie dla nas i tak będzie najpiękniejszy

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej ja tez juz po wizycie..

En to trzymaj sie w szpitalu sie Toba zaopiekuja i bedzie ok! Bedzik cos szybko chce wyjsc.

No wiec u mnie tak.. Zuzka wazy 2300 wiec przykoksila laska wszystko z nia ok.. no i tyle,reszta..niewiem od czego zaczac .. EN nie denerwuj sie bo mojej Zuzie tez sie spieszy na swiat,szyjke mam 2,5 gdzie norma min jest 2,5 plus kłucie w kapie i to co sie Was kiedys pytalam o twardnienie brzucha i uczucie jak na kupe to znak ze szyjka ( bardziej klucie) sie skraca,to stawianie to lekkie skurcze... mala juz lezy bardzo nisko i mam lezec w domu ( na szczescie nie dostalam skierowania do szpitala..) i NIC A NIC nie robic jak to moj gin ujol " musi Pani jeszcze 2 tyg dotrzymac chodziaz do 36/37 tyg" mowi ze teraz nic by sie nie stal no ale wiadomo... mowi ze napewno wczesniej urodze tzn w czerwcu. No wiec lezymy i odpoczywamy i pachniemy chodziaz i tak musze przygotowac rzeczy malej wyprac wyprasowac ale to na siedzaco i ogolnie sie ograniczac.. mam zrobic gbs ale oczywiscie w mojej diagnostyce robia to ale dopiero od 7czerwca.. bo coś tam.. a mi kazal dzis to zrobic i od dzis w nocy mialam 3 pimafucin chyba na lekkie cos tam w kapie ( i profilaktycznie aby kapa do porodu byla gotowa i zdrowa) Luteine dowcipna na twardnienia i te skurcze no i magnez 2 tabletki co 8 godzin.Jak sobie cos jeszcze przypomne to Wam napisze...
Pozniej bylismy w tym USC niewiedzialam ze takie mile panie pracuja w jakim kolwiek urzedzie Musielismy podpisac papiery okreslic kogo nazwisko bedzie nosic dziecko i czy TZ zdaje sobie sprawe ze dziecko trzeba " wychowywac" i "utrzymywac" heheh ) i mamy zaswiadczenie do szpitala co by TZ nie miał problemow z ogladnieciem malej.
Jak ktoras chce to zalatwic to musicie isc we dwojke z TZ wiadomo,dowody i zaswiadczenie o gin w ktorym sie jest tygodniu ciazy.

i lece Was nadrabiac i jeszcze loda wpalaszuje na to wszystko!
duża ta twoja księżniczka, pozostaje leżeć, dobrze że w domku
Cytat:
U mnie to jest tak, że Tż kompletnie nie interesuje się wyprawką, zakupami dla Małego, ale robi remont za remontem, tam poprawi, tu coś przykręci i daje mu spokój, bo wiem że to jest jego sposób. I też często dla mnie nie ma czasu, bo on jak ma coś do zrobienia to nawet w niedziele będzie robil, mimo tego, że go prosze, żeby posiedział ze mną
Ostatnio powiedziałam mu, że nie mogę się doczekać sierpnia na co on do mnie, że on mógłby nawet do grudnia albo i dłużej czekać na poczatku zrobiło mi się przykro, zapytałam się czy to znaczy że nie chce dziecka, a on stwierdzil, że chce i to bardzo, ale boi się jak cholera
mi trudno czasami zrozumieć jego, a jemu trudno zrozumieć mnie (to drugie częściej ).
mój też się nie interesuje, temat dzieciowy jest dla niego odległy ale też w mieszkaniu przygotowuje wszystko i podejrzewam, ze też się boi nie tylko my to wszystko przeżywamy, oni na swój sposób też

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! wycieralam w kuchni blat i pozniej chcialam wziac garnek z woda i odcedzic szparagi i mnie mega chwycil bol kregoslupa na dole, nie moge sie wyprostowac, chodzic bo przy kazdym ruchu boli ;( boje sie ze cos moze byc nie tak, nie przechodzi od godziny idac do pokoju musialam trzymac sie scian
kurcze, aby szybko przeszedł ból
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No więc dziewczyny, byłam na wizycie i ... Dostałam skierowanie do szpitala. Z szyjka się dramatycznie nie pogorszyło, ale absolutnie nic lepiej, szyjka bardzo krótka, ujście przymkniete ale z.zewnątrz rozwarcie na opuszek czy jakoś tak. Ogólnie nie jest tragicznie, ale 2 tyg lepiej nie ryzykować do następnej wizyty.. Raczej na 100% nie wyjdzie Bezik terminowo tylko wcześniej, główkę ma bardzo nisko i cały czas nią napiera więc nie pomaga mamie.. W szpitalu mają ocenić czy mnie zostawiaja na obserwacji i podają sterydy dziecku żeby płuca się rozwinęły do końca czy nie.. pojutrze radziła pojechać najlepiej, a do tego czasu leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć..

Ehhhhh jak się wali to wszystko. Gdzie temu mojemu dziecku się tak spieszy jak nawet wózka ani lozeczka nie ma :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ważne, ze będziesz pod opieką, może akurat sytuacja się uspokoi i szybko Cię wypuszczą, trzymam kciuki żeby Bezik jeszcze trochę posiedział u mamy w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wrzucam brzusia mojego, ukonczone 34 tc wg USG i 33 wg OM, 96 w obwodzie - nic nie rosnie - i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...

EDIT: Sorki za farbe akrylowa na rece sie nie domylam
śliczny brzusio
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja się na razie zmywam
Odkurzę, zrobię Tż zakupy, wsiadam w auto i jadę do rodziców
Tż pracuje w pt i sb więc nie da rady ze mną jechać więc nikt mi nie będzie marudził

Dobrej )) i spokojnej ))
szczęśliwej podróży, zamelduj się, ze dojechaliście szczęśliwie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

En Myszo doskonale Cię rozumiem ( a zarazem nie rozumiem naszych hormonów ) Pamiętasz moją sytuację z urodzinami i tym co tż wypalil?
Widział potem, że jestem smutna, chociaż mu wcześniej powiedziałam o co kaman. Potem pytał co mi jest ja twardo, że nic. Poszłam do wanny posiedzieć i tam sobie powyłam, na dodatek miał mnie ogolić przed wizytą, ale się uparłam,że go nie zawołam więc dodatkowo się rozwyłam z bezsilności
On wychodzi do pracy, do ludzi, widzi się z siostrą, ja nie mam siły wyjść gdziekolwiek a jak już wyjdę do parku z psem i potem mówię,że nie miałam siły wrócić to dostaje ochrzan
Mój tż kiedyś był inny, wychodził z inicjatywą wyjścia gdzieś, teraz chyba też nie bardzo potrafi ogarnąć moją ciąże. Wczoraj za to pogadalismy, bo w rozmowie mu napomknęłam, że przez niego ryczałam w wannie i nawet tego nie zauważył. Sam stwierdził, że musze mu o wszystkim mówić, bo faceci mało domyślni są.
Także En- na spokojnie usiądźcie, wyjaśnij mu swoje odczucia i postaraj mu się zobrazować to co my czujemy, dla nas to przecież też jest nowość
i żalić się możesz dalej
Ja też się dziś załamałam, bo jest ładne słońce, chłop do 21 w pracy więc poszłam z psem na spacer do parku a tam zonk twardniał mi brzuch, ciągnął i już kombinowałam po kogo tu zadzwonić. Napisałam to tż, to oczywiście usłyszałam, że jestem niepoważna, bo wiem przecież czym się kończy moje chodzenie. Więc jestem dalej uziemiona w domu z jedzeniem

Witam nowe mamusie
Gratuluje tygodni jak kogoś pominęłam
jeszcze tylko troszkę, wytrzymasz a potem już nie będziesz sama

powiem wam, że ja się świetnie odnalazłam na zwolnieniu, może tez dlatego, ze się dobrze czułam i ciągle gdzieś chodzę, tz wraca z pracy o 16 i mimo, że nie robimy prawie nic razem to jakoś mi to nie przeszkadza. A teraz mam go dwa tygodnie w domu, będziemy przygotowywać mieszkanie na nowego lokatora, dzisiaj już meble skecaliśmy, obym tylko się lepiej jutro poczuła

Łukaszek
Stary 2013-05-29, 20:18   #3374
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

wczoraj wizyta u gin taka sobie .... szyjka się skróciła ma 23 mm
małemu po lekach za szybko bije serduszko mam zmniejszać dawkę i brać dowcipną luteinę ale najpierw wyleczyć zapalenie pimafucinem
a poza tym leżeć i gbs zrobić żebym w razie czego miała do porodu bo mały napiera na szyjkę
a z nowości moje żebra codziennie dostają tak w kość od kopania przez mojego smerfa że rano jak się budzę to jakbym z pola walki wróciła

Cytat:
Hej.
Jestem po wizycie u lekarki i szczerze mówiąc jestem przestraszona. Nie wiem, czy ona wyolbrzymia czy faktycznie jest tak poważnie. Moja macica jest asymetryczna i prawy róg jest dużo wyższy niż lewy i powiedziała, że przez to dziecko może nie mieć miejsca i prawidłowo się nie rozwijać Poza tym od 3 dni mam non stop twardy brzuch no i dostałam miesiąc zwolnienia, chociaż nie chciałam... i mam leżeć. Nie wiem co o tym myśleć, myślałam, że jest wszystko ok a tu coś takiego

Jejusiuuuu.... Co się to dzisiaj dzieje
Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Wasze problemy okazały się błahe i żeby leżenie dało efekty!!

Arrabiata też się dziwię, że dopiero dzisiaj lekarka coś takiego wymyśliła..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja po cichu jednak liczę, że dostanie moją urodę, ale tatusiową inteligencję

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:24   #3375
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Przeglądam telegazetę i nawet nie ma nic ciekaweo w TV, a na kompie to nawet nie wiem co mogłabym włączyć. Macie jakieś propozycje, na obejrzenie czegoś z TŻ???
Stary 2013-05-29, 20:27   #3376
arrabbiata
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Przeglądam telegazetę i nawet nie ma nic ciekaweo w TV, a na kompie to nawet nie wiem co mogłabym włączyć. Macie jakieś propozycje, na obejrzenie czegoś z TŻ???
My przez kilka tygodni oglądaliśmy spartakusa wszystkie sezony Niestety już skończyliśmy i też nie mamy co oglądać, chociaż zaproponowałam tż, żeby obejrzeć Dynastię od 1 odcinka Ale jakoś nie był zainteresowany
Stary 2013-05-29, 20:28   #3377
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
No pójdę do innego lekarza, koniecznie.
Magolina, wszystkiego najlepszego
Dziękuję

Cytat:
dasz rade

Cytat:
A mi wczoraj pan endo powiedział, że ślicznie wyglądam w ciąży. I mówię do tż, że w końcu ktoś mi komplement powiedział, a on na to:

Myślałem, że wiesz.
To własnie obrazuje, jak rozumują mężczyźni uważają, że po co mowić i prawić komplementy swojej ciężarnej kobiecie skoro my to wszystko wiemy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:31   #3378
surka
Zakorzenienie

Cytat:
My przez kilka tygodni oglądaliśmy spartakusa wszystkie sezony Niestety już skończyliśmy i też nie mamy co oglądać, chociaż zaproponowałam tż, żeby obejrzeć Dynastię od 1 odcinka Ale jakoś nie był zainteresowany
TŻ nie chce oglądać seriali, zaproponowałam mu Grę o tron, ale nie chce się namówić

Cytat:
To własnie obrazuje, jak rozumują mężczyźni uważają, że po co mowić i prawić komplementy swojej ciężarnej kobiecie skoro my to wszystko wiemy
Dokładnie, skoro z nami są to musimy im się podobać
Stary 2013-05-29, 20:34   #3379
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Jeśli chodzi o seriale to polecam Shameless albo Homeland

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
TŻ nie chce oglądać seriali, zaproponowałam mu Grę o tron, ale nie chce się namówić
Hm..jeśli seriale niet, to popatrze co my mamy, bo filmy na potęgę ogladamy
Stary 2013-05-29, 20:34   #3380
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o seriale to polecam Shameless albo Homeland

Niestety nie o seriale o jakiś dobry film na wieczór
Stary 2013-05-29, 20:35   #3381
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi

super, że kupiliście płytki
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki!

Po pierwsze:
Idzia wszystkiego co sobie tylko wymarzysz!!!!

Po drugie:
Kochane, to hormony chca nas chyba rozwalic, ale nie dajmy sie!!! Moglabym plakac na zawolanie o kazdej porze dnia i nocy... Kazde slowo Tz wypowiedziane nie po mojej mysli sprawia, ze oczy mi sie szkla, a w gardle rosnie wielka gula!!! Zawsze wtedy staram sie myslec pozytywnie i odgonic od siebie ten czarny nastroj, nie mowie, ze zawsze sie udaje, ale probuje. Poza tym mam kochanego Tz, ktory zawsze mnie wspiera. Ja nie wiem, jak on ze mna wytrzymuje. Jest oaza cierpliwosci! Ostatnio zapytalam go jak on daje ze mna rade to powiedzial, ze na poczatku ciazy bylo gorzej i myslal, ze juz nie utrzyma swoich nerwow na wodzy, wiec pomyslalam ze Tz tez na swoj sposob przezywa negatywne aspekty ciazy muszac znosic moje humory i chyba kocham go milion razy bardziej niz rok temu i 2 milony bardziej niz dwa...

Dziewczyny nie zalamujcie mnie waga Chyba nikt na tym watku mnie nie przebije... +18kg a jutro zaczynam 33 tydz. Czasami czuje sie jak smok! Za tydzien lecimy z Tz do Polski, odwiedzic rodzinke przed przyjsciem na swiat malego i wiem, ze kazdy po cichu bedzie myslal ''ale przytyla'' i '' ciekawe jak ona to zrzuci''

Zastanawiam sie czy taki przyrost wagi moze byc zwiazany z tym, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 10kg a jak zaszlam w ciaze zaczelam normalnie jesc i waga leciala w gore... Jak myslicie? W kazdym razie mam zamiar ostro wziasc sie za siebie (jak juz to bedzie bezpieczne dla mnie i dla niunka) i motywuje sie tym, ze jak wczesniej udalo mi sie chudnac to teraz tez tak bedzie.

Czuje sie oczyszczona z negatywnych emocji

A tak poza tym witam nowa mamuske i zycze wszystkim milego dnia
na pewno przyrost wagi związany jest z dietą, moja przyjaciółka tez tak miała, też przytyła dużo i właśnie przez efekt jo-jo z odchudzania, na pewno po porodzie schudniesz
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witamy się w 31 Tygodniu !

Mały ruchliwy i wydaje mi się że chyba się obrócił, bo strasznie się wypychał ostatnio, a teraz już nie wali tak po pęcherzu tylko dosyć mocno po żebrach i nie wygląda mi to na siłę rączek (raczej nóżek) .

Uwaga Uwaga! dałam radę Was nadrobić dokładnie 76 stron

Teraz pora zrobić obiadek, ziemniaczki, żeberka w coli i surówka z pora
za 31 tydzień
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
zdrówka życze dla całej rodzinki

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mój czasem dopóki dobitnie nie przypomne to zapomina ze mi hormony buzują i ze jego głupie czasem teksty doprowadzają mnie dom łez....

staram sie jak moge

A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

spadam na obiados i do ginka,bd pozniej
za 36 tydzień, robi się poważnie

Magolina wszystkiego najlepszego kochana, spełnienia marzeń oraz szczęśliwego rozwiązania:r oza:

u mnie dzisiaj znowu grad padał i burza była ale pogoda lepsza niż wczoraj bo trochę słońca było.

Łukaszek
Stary 2013-05-29, 20:35   #3382
Anulka_p
Zakorzenienie

Znalazłam jakiś wątek dotyczący macicy jednorożnej. Dziewczyny raczej uspokajają. Okazuje się, że często się to zdarza, a dziewczyny rodzą piękne, zdrowe dzieciaczki, tylko zazwyczaj mniejsze i nieco szybciej. Problemy z taką budową macicy występują raczej przy samych staraniach o ciążę, ale nie piszą o wadach rozwojowych, więc u ciebie arrabbiata na pewno też wszystko będzie ok Trzymam kciuki

Podaję link dla zainteresowanych: http://dziecko-info.rodzice.pl/archi.../t-199474.html
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:37   #3383
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
my też Spartakusa niedawno skończyliśmy

Cytat:
za 34 tydzień

i witam nową koleżankę bo widzę, że mamy mamusię sierpniowa

Łukaszek
Stary 2013-05-29, 20:37   #3384
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie

kejt
pozadrościłam ci i kupiłam dziś colę z imieniem SARA hahaha

a co do pytania "a co jak moja Sara będzie brzydka"- bywają takie mysli.
haha, glupie moze, ale czasami sobie mysle, co to bedzie jak mi sie nie spodoba.
choc nie wiem czy to jest mozliwe:P

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:39
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:40   #3385
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Znalazłam jakiś wątek dotyczący macicy jednorożnej. Dziewczyny raczej uspokajają. Okazuje się, że często się to zdarza, a dziewczyny rodzą piękne, zdrowe dzieciaczki, tylko zazwyczaj mniejsze i nieco szybciej. Problemy z taką budową macicy występują raczej przy samych staraniach o ciążę, ale nie piszą o wadach rozwojowych, więc u ciebie arrabbiata na pewno też wszystko będzie ok Trzymam kciuki

Podaję link dla zainteresowanych: http://dziecko-info.rodzice.pl/archi.../t-199474.html
Już też to przestudiowałam, dzięki Moja przyjaciółka położna też mnie już uspokoiła trochę ,czekam na usg zobaczę co i jak.

Cytat:
http://www.kinomaniak.tv/filmy masz miliard filmów i seriali
A od siebie polecam komedię- "Brzydka prawda", rewelacja
Stary 2013-05-29, 20:43   #3386
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Supernatural
Jerycho (http://www.filmweb.pl/serial/Jerycho-2006-338040)
Sons of Anarchy
Vikings
V (http://www.filmweb.pl/serial/V%3A+Go...ie-2009-513781)
Firefly (http://www.filmweb.pl/serial/Firefly-2002-108606)

Polecamy serdecznie, same seriale, wiekszosc po kilka sezonow, wiec nie skonczycie tak szybko
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:46   #3387
yevele
Zadomowienie

Cytat:
a może Moda na sukces?, tego na pewno za szybko nie skończycie
Stary 2013-05-29, 20:49   #3388
surka
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.kinomaniak.tv/filmy masz miliard filmów i seriali
A od siebie polecam komedię- "Brzydka prawda", rewelacja
To już widziałam

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
a może Moda na sukces?, tego na pewno za szybko nie skończycie
Ale ja nie chciałam serialu, tylko film
Stary 2013-05-29, 20:51   #3389
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mogę polecić Django,
Hamilton,
Stand up guys z Pacino,
Flight,
360,
Stary 2013-05-29, 20:52   #3390
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze bym chciała, żeby miał charakter po tż, w sensie on jest zawsze pozytywny (no może prawie zawsze) a ja szybko biorę wszystko do siebie
myślę, że i tak tż geny przebiją moje, on ciemny, a ja jasna

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości