|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Ewunia, nie panikuj!
![]() Jeszcze całkiem niedawno różowa też się bała, a teraz Liwia wcina aż jej się uszy trzęsą ![]() Zaufaj dziecku, zaufaj sobie ![]() Masz już dużą mądrą dziewczynkę, daj jej czas. Do posiłku zawsze siadajcie razem, w spokoju i ciszy. Daj jej zabawki jeśli potrzebuje, pozwól się umazać, rozrzucać jedzenie, nic się nie stanie jak coś się rozleje czy pobrudzi Chociaż pewnie tak robisz, więc po prostu daj małej więcej czasu. Niektóre dzieciaki pięknie jedzą kawałki jak mają 6-7 miesięcy, a niektóre potrzebują tego czasu więcej. Dawaj jej mniej zupek, zmiksowanych pokarmów, a wprowadzaj więcej w kawałkach. Podaj makaron, klopsiki z mielonego mięsa, ugotowane dość miękko warzywa, z ryby możesz zrobić pulpeciki... A w końcu się nauczy, będzie pięknie jadła ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Ewunia, ten poradnik widziałaś? http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf Przeczytaj, warto! Pod koniec są też gotowe jadłospisy, na pewno coś Cię zainspiruje. Moje dziecię dziś zjadło całego gołąbka z mięsem!
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
eh... a jutro moja Tosieńka kończy rok ![]()
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
I ode mnie najlepsze życzenia dla jubilatów!!
Ewunia, z tym jedzeniem popieram Agatę Załapie na pewno. Nie ch sama próbuje - jak natrafia na kawałek w zupie (dotychczas zmiksowanej) to pewnie jest zaskoczona i dlatego tak reaguje. Połóż przed nią pare kawałków ugotowanych warzyw, niech sama weźmie do rączki, obada i włoży do buzi Bałąganu nie unikniesz, ale to przecież nie koniec świata![]() A ja coś zmęczona jestem. Bąk mi nie chce ostatnio spać po południu, no i jest dosyc intensywnie. Mam trochę dosyć roli matki-żony-gospodyni... Zazdroszczę mojemu mężowi, że ma ciekawą i satysfakcjonującą pracę i jednocześnie takie poczucie bezpieczeństwa, że dziecko jest zaopiekowane i jeszcze obiadki Bo jak pójdę ja do pracy, to już takiego poczucia nie będzie... widuję tu nianie z dzieciakami no i nie powiem, że podoba mi się podejście... No i szkoda mi będzie pracować, oddawać masę kasy opiekunce, widywac sie z dzieckiem tylko w weekendy w zasadzie - tyle tylko że bym wyszła do ludzi
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
pola doskonale wiem o czym mówisz... ja też chciałabym jakieś urozmaicenie, kocham mojego syna, kazdą chwilę z nim spędzoną, ale też bym chciała więcej kontaktu z ludźmi. W tej chwili wyjazd do marketu jest u mnie wydarzeniem miesiąca
|
|
|
|
|
#1475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozostała mi tylko cierpliwość![]() Mała zrobiła rano kupkę więc zachwycona tym, że nie ma juz bólów brzuszka po nowościach i min. po moich zupkach szukam fajnego przepisu na danie z rybki Ja nie jem jasnego pieczywa, bialego ryżu i białego makaronu. Myślicie, że mogę Małej podawać brązowy ryż??? Wszystkiego najlepszego dla roczniaków |
||
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Jej ale się ruch w wątku zrobił
![]() Kurcze z tym spaniem jestem w szoku, sporo z was śpi z maluchami.. u nas to czasem tylko na weekendowe poranne dospanie, zabieram małą do siebie, a poza tym jak usypiam małą w południe, zwykle usypiała mi ze smosiem na rękach, a teraz wyciąga rękę w strone łóżeczka no i muszę ją odłożyć i wtedy usypia Fakt że czułości z małą są możliwe tylko kiedy śpi, albo jest śpiąca, bo poza tym sie wyrywa, ale nie wyobrażam sobie spania z nią tak na codzień, zero intymności z mężem... i jak dla mnie zero wyspania, bo nie mam swobody nie mogę się kręcić w łóżku także podziwiam was jeśli wam takie rozwiązanie odpowiada ![]() mieliśmy test truskawkowy w środę, małej smakowało, nie wysypało, także jest ok ![]() Ewunia, super Twoja Nataszka, fajny fryz ma u nas Matylka tez lubi sprzątać, tyle że ona bierze ścierkę do rąk kuchenną i wyciera podłogę, rozkoszne są dzieciaki współczuję tego niejadkowania, ciężko by mi było z tym wytrzymać.. ;/ Matylka raczej wszystko je, choć od wczoraj coś grymasi... eh no cóż każde dziecko ma swój charakterek i nawyki, z tym że u takich maluchów to wszystko się bardzo dynamicznie zmienia, bądź dobrej myśli pewnie z czasem załapie, cierpliwości życzymy ![]() co do miejsca gdzie można udać się z dzieciakami, my od kilku lat jeżdzimy (w zesżłym roku byliśmy w sierpniu) w Piaskach, to jest jeszcze za Katami Rybackimi, za Krynicą Morską, koniec Polski, za Piaskami jest granica rosyjska, jest tam bardzo zacisznie, nie ma tłumów na plaży, praktycznie same rodziny z dziećmi, w dodatku powstała tam w zeszłym roku restauracja 4wings, rewelacyjne miejsce, rewelacyjne jedzenie, przystępne ceny, świeża rybka, no cud miód, konkretnego noclegu nie polecę, bo akurat kwatery na które trafialiśmy były raczej nieprzemyslane, jechaliśmy na spontanie.. no i musieliśmy się zadowolić tym co zostało... ale jest tam wiele fajnych noclegów, także miejsce w 100% polecam Buziaki dla roczniaków Agatki i Maksa ja rok temu z brzuchem biegałam po mieście, myłąm okna i robiłam wszystko żeby poród naturalnie wywołać no i sie udało, następnego dnia pojawił się na świecie Matyllll ehhh no i jutro nasz roczek, na szczęście pogoda ma dopisać, wielkie uffff bo już się bałam że nam impreza nie wypali, tort koniec końców robię sama ciekawe co z tego wyjdzie
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-05-31 o 13:48 |
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
He
![]() Wszystkiego najlepszego dla roczniakow! ![]() My mamy 1.urodziny w czwartek,ale impreza dla gosci bedzie dopiero 16. Do agaty prosba- wkleilabys dla mnie ten przepis na tort/ciasto bez. Bialka mleka krowiego? Bo on maa byc na czwartek gotowy,i chyba musze wczesniej pocwiczyc ![]() Begie- o wyjezdzie mojego TZta wole nie myslec,chyba bym sie zalamala jakby do tego doszlo mam nadzieje,ze badania mu nie tak wyjda haha, bo zeby wyjechac tam trrzeba miec wzorcowe wszystkie badania, przejsc wszelkich specjalistow (nawet malej dziurki w zebie mie cnp nie mozna), wiec niech mu sie np zab zepsuje haha i wyjazd z glowy![]() Bylaby to najdluzsza misja,bo beda pakowac graty i koniec sluzenia w afganistanie.. tym bardziej sie boje,bo gdy beda pakowac i odsylac samolotami wszelka bron, to beda w tym czasie latwym celem ![]() A jak Ty sie ogolnie zaopatrujesz na polysl wyjazdu Twojego TZta? ![]() Kism- olejek waniliowy z kuchni? I moge tym mala tez smarowac? Super, kochamwanilie chociaz na noc bede sie smarowac,bo wtedy te cholerstwa mnie tak zawsze wysysaly z krwi.. :/Co do jedzenia i zucia- moja znowu odrzucila wszelkie jedzenie, zje w ilosci wiecej niz jedna lyzeczka TYLKO Rybe gerbera.. ale przeciez ryby nie mozna nawet jesc dodziennie.. o daniach sniadaniowych to nawet nie mowie. Zycie z niejadkiem nie jest latwe :P Zuc tez nie lubi zbytnio, nie martwie sie tym jednak,konsultowalam to,wszystko jest ok,kazde dziecko jest inne, coz mozemy zrobic wiecej niz probowac i dac czas? ![]() Dla przykladu moja kolezanka ma dwoje dzieci. Syn gryzl jak mial 6mscy kawalki, coorze miksowala na gladka papke wszystko przez poltora roku-nie bylo mowy o zadnym kawalku,nawet wielkosci ryzu. Nagle z dnia na dzien zaczela gryzc i wszystko ok ![]() A niejadkiem jest takimim,ze zjada pol ziemniaka i pol pulpecika.. a na deser plaster bananka. A dziewczyna zdrowa jak dzwon. Podobnie jak i moja zreszta. Wyniki idealne, 12kg juz po schudnieciu po tym jak zaczela sie wiecej ruszac taki typ.
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
_agata to Cię połechtałam
Dzięki za instrukcję.debeściara też na początku myślałam, że się nie wyśpię, ale o dziwo nie odczuwam w ogóle tego, że Szymon śpi ze mną. A co do intymności z mężem "gdy nie ma w domu dzieci to jesteśmy niegrzeczni" ![]() Chwalę się Szymon w pogoni za psem (jakość okropna, bo nagrywane telefonem, ale Szymona rozpoznacie ).http://www.youtube.com/watch?v=st_CDQr4twU Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-05-31 o 15:07 |
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych roczniaków To i ja się pochwalę! A co bo normalnie sprawa jest bardzo ważna,nie może czekać a mianowicie Szymcio nie je w nocy od 4 dniCo do jedzenia Szymonowi dawałam kawałki od 7 m-ca,dziubałam widelcem ale wiadomo nie na papkę,kawałki były,dziś je wszystko,kawałki duże,potrafi wsadzić cały biszkopt do buzi i zjeść daje mu kanapki do ręki,wszystko jak leci.Czasami podchodzi do szafki gdzie trzymam jego słoiki i pokazuje palcem i woła am grzebie mi w lodówce! cały czas chce jeść,nie daj Boże mu się Filip z czymś pokaże,goni go i płacze "am" a zaznaczam że np własnie jadł,wszystko to co ma Filip musi mieć on,biedny Filip na tym cierpi bo nawet zjeść nie może spokojnie bo muszę ja stać nad nimi bo Szymon ściąga mu jedzenie.
|
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To chyba będziesz musiała poczekać do jesieni. Albo przyjedź do mnie, bo mam duuuużo zamrożonej i na pewno nie zużyję wszystkiego do jesieni
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Superowe byłyby te spacerki gdyby faktycznie te nasze dzieciaczki szły tam, gdzie my akurat chcemy iść Moja zawsze wybiera przeciwny kierunek![]() Biedny Filip. Znam to uczucie bo jak tylko chcę coś przekąsić to nie dość, że Mała w sekunde jest przy mnie to jeszcze pies i tak musze dzielić ciasteczko na trzy. Może przez to straciłam troche kilogramów Cytat:
![]() Onething, pięknie Szymonek chodzi, a właściwie to już biegnie!!! Szkoda tylko, że filmik taki niewyraźny i nie dało sie dokładnie obejrzeć słodziaka!Dziewczyny, czym sie kierować kupując parowar??? Jest ich tak duzo, że sama nie wiem, który wybrać. Myślałam o tym.http://n2.vatera.sk/parowar-tefal-co...263693191.html Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-05-31 o 22:30 |
||
|
|
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
Chyba znlazłam sposób żeby Tomek zjadł chociaż kawałek jajka - dać mu je w całości. Zawsze się krzywił i pluł, nie chciał nawet w postaci pasty na kanapce a dzis miałam jajka w sosie musztardowym na obiad i żeby go czymś zająć posadziłam go w krzesełko i dałam całe obrane jajko żeby sie nim pobawił,obadał, po chwili patrzę a on je rozgniótł i wkłada kawałki do buźki i wcina
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i kolejna noc bez jedzenia ale z pobudkami,Filip mi się budził w nocy do lat 4 może i Szymon też będzie ale dla mnie najważniejsze to że on nie jje,w końcu nerki mogą odpocząć.oooo juz przyszedł Szymcio popisać....a więc uciekam bo on sie znęca nad laptopem
|
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od taty z talerza to wszystko zje
|
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie leje :n( mam juz dosc tej pogody, wyrywkowo kilka dni bylo goracych a reszta to zimno i deszcze..
![]() Ooczywiscie bylo to do przewidzenia,bo mialam dzis w planach mycie okien i grilla u rodzicow
|
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Wpadłam tylko na chwilę żeby złożyć życzenia zaległe dla Maksymiliana i Agatki no i dla dzisiejszych solenizantów Tosi i Matyldy z racji tej okropnej pogody to życzę Wam samych słonecznych dni wypełnionych mnóstwem Waszych szczęśliwych uśmiechów. |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim dzieciaczkom z okazji ich świeta życzę wszystkiego dobrego, wiele radosnych dni i pięknego odkrywania Świata
Zrobiłam rybę z warzywami i wyszło mi tego bardzo dużo, tak na 3 dni (o ile Małej posmakuje) Jak dlugo taka zupka może stać w lodówce? Tam jest łosoś, marchewka, pietruszka, seler, trochę cebulki i pomidor. Jak długo podaje sie wit.D bo z tego co pamietam rok, ale u mojej koleżanki w Niemczech 1,5roku??? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-06-01 o 13:40 |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Cytat:
Bezpieczniej byłoby po prostu 2 porcje zamrozić.Nasza pediatra kazała nam dawać wit. D do końca kwietnia, w sensie tego co już był więc już nie podaję.
|
|
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kism jestem, jestem. Coś ostatnio mam mega zaległości, jestem na stronie 45... Rzadko włączam kompa, bo Paula mi nie pozwala
mam w domu tyle zaległości, że głowa boli, prasowania wielka sterta. Ciągle jeździmy po lekarzach, nasza pani logopeda nie wie jak ma pracować z tak małym dzieckiem z wadą słuchu, więc nas skierowała do katowic, a tam żeby zapisać dziecko do logopedy, trzeba zapisać najpierw do psychologa, no głowa pęka. Do aparatów Paula się przyzwyczaiła, wypadały jej, ale zrobiliśmy nowe wkładki w innym punkcie i już się trzymają. Paulina wstaje przy meblach, chodzi przy meblach, pięknie raczkuje, wreszcie a za rączki chodzi..tak,tak, czasem ją prowadzę. Robi kosiu kosiu, pa, pa, wie gdzie jest lampa, tik tak, gdzie misiu i inne mają oczy, nosek nie bardzo jej się podoba wie gdzie jest piłka i że piłka robi "bach" i sama mówi "bach". Oprócz "bach" "tata" "papa" i swoich bliżej nie określonych "słów" nie mówi nic. Ładnie je, choć z mięsem ma problem. W zupkach mocno jej mięsko siekam nożem, reszte trę na tarce lub kroję nożem. Warzywa je w kawałkach, sama wkłada sobie do buzi jak jej się chce. Chlebek robie jej z szynką, kroję w małe kosteczki i też sama je a jak sama nie chce to ja jej wkładam do buzi, różnie to wygląda. Mleko pije z butli. herbatkę też, niekapek łapie za ustnik i wyrzuca No to chyba tyle na te chwilę. Aha, jestem w pracy tak dorywczo ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
spisałam sobie telefony wszystkich aptek w okolicy i dzwoniłam, udało się już w trzeciej, pani mi odłożyła wszystko co miała, popędziłam po receptę i mam Paula z powodu alergii nie przyjmowała żadnych leków, tylko raz przez parę dni dawałam Zyrtec ale to na dziwny kaszel...niby alergiczny. Ach ci chińczycy Cytat:
Piękny a najpiękniejszy jest ten krecik zastanawiam się czy moja mama by się z takiego cieszyła czy by się obraziła ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Jutro idziemy na 55rocznicę ślubu moich dziadków a my obchodzimy jutro 6rocznicę znajomości Spadam, papa
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam do tego słoiczki po chrzanie Polonaise, do pełna to jest jakieś 200ml. Mi zawsze wychodzi gęsta zupka i potem jak ją odgrzewam to zawsze dolewam troszkę wody, więc mam taką dość dużą porcję z tych słoiczków. Sebie wystarcza tyle, a czasami nawet tyle nie zje ![]() A co do witaminy D to też miałam się pytać. Ja jeszcze podaję, ale mam na wykończeniu opakowanie, więc skończę i przestanę. A jeszcze mam pytanie do dziewczyn: z czym podajecie chleb? Bo jakoś nie mam pomysłu. Dawałam już z samym masłem, maczany w jogurcie, z pomidorem, z pasztetem domowym, z Bieluchem i w zasadzie tyle. Wędlinom sklepowym i parówkom jakoś nie ufam U nas dziś leje non stop już ponad 12 godzin. Seba już wariował w domu, bo nie byliśmy na spacerze, a zawsze chodzimy. W dodatku ma trochę katar i mnie też coś bierze |
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Tosi i Matyldy!
I najlepszego dla wszystkich dzieciaków ![]() Rinco, na chleb super jest np awokado rozgniecione (komponuje się ze wszystkim, zioła, cebulka,jajko...). Albo hummus, ja robię dosyć często z czerwonej soczewicy (chyba gdzieś podawałam przepis, ale jak chcesz, to napisze jeszcze raz). Ostatnio wymyśliłam pastę z zielonego groszku - bo nam został. Ugotowany na parze groszek i twaróg kozi.Trochę oliwy i zioła.Dobre ![]() A, Ewynia, odnośnie parowara...My na parze gotujemy w garnku ikeowskim, do niego jest dołączone takie dobrze dopasowane sito. Dobrze się sprawdza, i nie ma kolejnego grata do trzymania. (na wierzchu nie ma gdzie trzymać, a do gotowania paru warzywek nie chce się wyciągać )U nas chyba poprawa pogody trochę... |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepis na pastę z soczewicy mam zapisany, nawet ostatnio patrzyłam co tam wchodzi. Problem tylko w tym, że u mnie na wiosce nie ma tych wszystkich składników, tak samo jak awokado czy sera koziego, a jak już wcześniej któraś tu pisała "wyjazd do marketu jest wydarzeniem miesiąca" (w czerwcu jeszcze nie byłam, to jest szansa )
|
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i właśnie mnie załamałaś, bo dziś jest 1 czerwca i byłam w markecie, więc do końca m-ca szlus, żadnych atrakcji- siedzimy w domu Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków z okazji ich święta !! |
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla wszystkich dzieciaczków serdeczne życzenia z okazji dzisiejszego święta, mnóstwa uśmiechu i zabawy na codzień!
Jeszcze podwójnie dla Maksia, Agatki, Tosi i Matylka moc buziaków i sto lat w zdrowiu! |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie ten filmik. Usmiałam sie, a jednoczesnie jestem wzruszona zaangazowaniem Taty. Dzidzia przeslodka, tak pieknie sie wtula
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Roczniaków
![]() Maliwna już od 6 nie śpi. mamy już 5 ząbka, 2 dolne jedynki 2 górne dwójki i jedynka lewa się przebiła
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Buziaczki dla Korneli i Leona
Alez tu dzisiaj cisza!!! W jakim sosie, ale nie pomidorowym, mozna zrobić pulpety? Zmalazłam przepis na brokułowy. Myślicie, że będzie dobry dla dziecka? Jakoś jej same brokuły opornie szły. Rinco, dzieki za pomysł na słoiczki. Tak będę robić. |
|
|
|
|
#1499 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to wolałabym, żeby dostał tutaj jakąś normalną pracę, ja też szukam pracy, teraz będę miała przerwę, bo wyjeżdżam do rodziców ale jak wrócę to dalej będę szukać aż znajdę, gdybyśmy oboje pracowali jakoś by to wszystko było... Z drugiej strony, jeśli miałby się tu męczyć psychicznie, no i gdybyśmy nie mieli za co żyć, to niech jedzie. Myślimy nad tym, żeby najpierw on pojechał, może nawet parę razy i jeśli się da to nas ściągnął, musielibyśmy wyjechać z kraju, ja nie chcę wyjeżdżać ale jeśli zajdzie taka konieczność... na pewno wolę, żebyśmy razem mieszkali za granicą, niż, żeby jego nie było w domu miesiącami :/ Muszę sprawdzić ten olejek waniliowy!!! Zakupiałm już spray przeciw insektom z ziołoleku ale wolałabym go używać w ostateczności. Coś na komary musimy mieć, bo tam, gdzie jedziemy jest ich całe mnóstwo i są bardzo cięte.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze daję. Cytat:
![]() Tosia ma 4 ząbki ( wszystkie jedynki) a może jakiś jej jeszcze wyrósł ale nie da sobie zajrzeć do paszczy, bo gryzie ![]() Bardzo dziękujemy za życzenia urodzinowe! |
|||||
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
MissMalezji czy ty nas jeszcze podczytujesz? Poszpiegowałam troszkę
i widzę, że przygotowania do ślubu pełną parą. Szymon śpiewa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Xq0Ci...ature=youtu.be |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Bo jak pójdę ja do pracy, to już takiego poczucia nie będzie... widuję tu nianie z dzieciakami no i nie powiem, że podoba mi się podejście... No i szkoda mi będzie pracować, oddawać masę kasy opiekunce, widywac sie z dzieckiem tylko w weekendy w zasadzie - tyle tylko że bym wyszła do ludzi

Pozostała mi tylko cierpliwość

mam nadzieje,ze badania mu nie tak wyjda haha, bo zeby wyjechac tam trrzeba miec wzorcowe wszystkie badania, przejsc wszelkich specjalistow (nawet malej dziurki w zebie mie cnp nie mozna), wiec niech mu sie np zab zepsuje haha i wyjazd z glowy

a najpiękniejszy jest ten krecik