|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
seriously? no.
|
Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII
Cytat:
a szkoda, bo całkiem ciekawie opowiada o pielęgnacji itp
Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2013-06-01 o 22:36 |
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a RGP nie miała dodawać codziennie filmików w czerwcu??
Jedna świeczka na jeden dzień
|
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważyła 56 i ma 163 i twierdzi, że to całkiem sporo W jakim świecie ja żyję? jej jadłospis: płatki nesquik sok z owocami i otrębami na drugie śniadanie obiad kasza i mięso z indyka podwieczorek: sok owocowy kolacja: sok albo sałatka z marchewki i jabłka. A chleba nie je wcale. A warzywa gdzie?A gdzie kaloryczność? OMG! I ćwiczy codziennie godzinę (w wielkanoc 2 razy dziennie)! I biega co drugi dzień około 7 km. Porównanie jej odchudzania: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...45965458_n.jpg Ona do dietetyka powinna pójsć, takie głupoty gada, a 3 tysiące dziewczątek chłonie tę wiedzę...
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2013-06-01 o 22:34 |
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
hania jest przepiękna
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS Nie jestem MsDoncellitą i nawet nie jestem jej fanką, bo filmiki na pierwszym kanale mi nie podchodzą, ale nie widzę nic złego w jej odchudzaniu ;/ Edytowane przez misialena Czas edycji: 2013-06-01 o 23:02 |
|
|
|
|
#729 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
uwielbiam róż z AM w odcieniu nude na blogu pokazywałam ten podkład z AM, możesz wpisać w wyszukiwarkę i zobaczysz ![]() chłonie mniej podkładu
Edytowane przez moniak85 Czas edycji: 2013-06-01 o 22:57 |
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=0fpagAflinQ Też macie wrażenie, że Katosu jest tu jakaś zdenerwowana? Głos jej się trzęsie?
|
#731 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie chodzi o standardy, tylko o błędy żywieniowe, które dla kogoś mogą się skończyć tragicznie. To tak, jakby w zimę propagować chodzenie we wiosennej kurtce, bez czapki i szalika i w klapkach. No przecież nie każdy musi zakładać zimową kurtkę i buty, można łamać standardy
|
|
|
|
|
#732 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja to i tak robię bardziej rzeźbę, niż stratę masy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę nie wiem jaką krzywdę to może wyrządzić. To nie jest jakiś straszny jadłospis, bez przesady. Jak "widzki" przejdą z fast foodów na koktajle owocowe to będzie to tylko z korzyścią dla nich. Co do blokowania takich treści to już byłoby poważne naruszenie wolności słowa.
|
|
|
|
#734 |
|
Dossisława I
|
Tak piszecie o tej Szusz, że aż przypomniało mi się że mam kupić rozświetlacz.
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#736 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII
Cytat:
Masz jakiekolwiek pojęcie na temat odżywiania? Jej dietę w większości stanowią soki owocowe, które są cukrem prostym - szybko podnosi się po nich poziom cukru we krwi i równie szybko poziom ów spada (w sumie te płatki czekoladowe działają podobnie, tylko są jeszcze dodatkowo mniej zdrowe). W takiej ilości razy dziennie - nie jest to zdrowe. Nie ma tu prawie żadnych węglodowodanów złożonych, za wyjątkiem tej kaszy. A powinny one stanowić podstawę zbilansowanej, zdrowej diety. Ja by się bała pisać o takiej diecie publicznie... Dla mnie nie ma większej różnicy między liściem sałaty, a sokami owocowymi na każdy posiłek. Krytykować - jak ktoś podaje do wiadomości publicznej takie cuda, to równie dobrze ktoś inny ma prawo je skrytykować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#737 | |
|
Dossisława I
|
Cytat:
W takim razie proponuje przeczytanie książki" Podstawy żywienia człowieka". |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi z kolei porobiły się pęcherze na stopie pod spodem, tej pokiereszowanej, co jest???
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej wierzę w odchudzanie pod kontrolą dietetyka, który dobierze odpowiednią ilość kalorii, węgli, itd i się na tym zna. Jeśli ktoś sam chce się zacząć odchudzac, najpierw powinnien posiadać podstawową wiedzę. Odnośnie "odchudzania" Marty. Oczywiście, że zmiana trybu życia i jedzenia to zmiana na plus. Ale trzeba być konsekwentnym. Fast-foody są niezdrowe, ale przetworzone płatki z cukrem (właściwie to sam cukier) są chyba jeszcze gorsze. Mimo wszystko jestem przeciwna takim filmików na youtubie. Dziewczyny zamiast czytać np: forum Dietetyka (mnóstwo informacji, można pokazywać swój jadłospis i dziewczyny go zanalizują) czerpią wiedzę z takiego filmiku. A efekty jo-jo z czego się biorą? Z takiego właśnie odchudzania. Do tego marta dużo ćwiczy, a kalorii spożywa za mało. Odnośnie wagi, chodziło mi o to, że dla mnie Marta wyglądała przed odchudzaniem bardzo fajnie i gadanie o tym, że taka waga jest za duża, jest niemądre. Dlaczego? Bo zapewne oglądają ją 14-15-latki, które jeszcze dojrzewają. Resztę dopowiedz sobie sama. Przykładowe cytaty z forum: Dietetyka (dot. diety Marty): 3. Jak ma wyglądać zdrowe śniadanie? Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i z pewnością coś w tym jest Poranny posiłek jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania przemiany materii, jest sprzymierzeńcem zdrowej i szczupłej sylwetki. Warto nastawić budzik kilka minut wcześniej, by mieć czas na spokojne zjedzenie śniadania. Co jeść? Śniadanie powinno składać się z białka, które zadziała anabolicznie po długiej nocy, np. jaja, tuńczyk, serki wiejskie; węglowodanów złożonych, które dostarczają energii na długo, np. płatki owsiane, musli bez cukru, razowy chleb. Do tego warto dołączyć warzywa, czy owoce. Gdy jesteśmy na redukcji, a węglowodany spożywamy okołotreningowo, zamiast ww złożonych dodajemy zdrowe tłuszcze, np. orzechy i nasiona, sałatkę polewamy oliwą z oliwek. Przed śniadaniem warto wypić szklankę wody niegazowanej - spłucze ona wszystkie toksyny zgromadzone w ciągu nocy oraz zwilży wysuszone usta i przygotuje podniebienie do rozkoszowania się smacznym porannym posiłkiem. 6. Jak wygląda prawidłowo skomponowany posiłek na redukcji? Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa, Białko + węglowodany (+ warzywa). Białko powinno być w każdym posiłku (na redukcji przyjmujemy 2g/kg masy ciała, wartość jaką nam wyszła dzielmy na ilość posiłków, czyli... osoba ważąca 60kg na redukcji powinna jeść 120g białka, dzielimy na 6 posiłków dziennie = 20g białka w każdym.) Warzywa także powinny stanowić dodatek do każdego posiłku... na oko tyle ile zmieści się w jednej szklance Owoce profilaktycznie traktować lepiej jako węgle niewarzywne. Nie łączymy tłuszczy i węglowodanów w jednym posiłku -> dopuszczalne, bezpieczne granice: 10g ww niewarzywnych i 10g tłuszczu - generalnie im mniej, tym lepiej. Pamiętajmy o urozmaicaniu źródeł białka, zdrowych tłuszczy i węglowodanów. Białka: Mięsa (wołowina, piersi z kurczaka/indyka i inne chude mięsa, ew. wieprzowina), ryby tłuste/chude , jajka , twarogi chude/półtłuste, serki wiejskie, odżywki białkowe, Tłuszcze: Oliwa z oliwek (podstawa) , tran , olej lniany, jajka , tłuste ryby, nasiona słonecznika, pestki dyni, olej MCT, orzechy włoskie/laskowe, migdały, avocado, Węglowodany: Ryż ciemny/paraboliczny, makaron zwykły/razowy, płatki owsiane zwykłe/górskie, pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana/jęczmienna, warzywa (podstawa), owoce, naturalne kefiry/maślanki/jogurty, mleko 0-1.5%, odrobina miodu naturalnego. * tłuszcze nasycone (zwierzęce) * tłuszcze jednonienasycone (np. oliwa z oliwek, avocado) * tłuszcze wielonienasycone (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) Więcej tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Lubię ją...
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne dziewczyny rozwala sobie metabolizm, nabawią się niedoborów i osłabią organizm. |
|
|
|
|
#744 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
A mantas wytłumaczyła juz dokładnie dlaczego ten jadłospis jest zły.
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Ja po prostu mam inny pogląd na żywienie niż ten dominujący na wizażu i rzeczywiście nie ma sensu, żebyśmy się tu nawzajem przekonywały. Dla mnie po prostu te wytyczne i propagowane zasady są za sztywne i jak ktoś czegoś nie jest to w ogóle dziwota, że jeszcze żyje. Kiedyś ludzie jedli co było i jakoś żyli, ale to już inna historia
Edytowane przez misialena Czas edycji: 2013-06-01 o 23:32 |
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze ona nie nagrywa tego w tonie "moje psychowidzki prosiły mnie, żebym nagrała co jest w mojej lodówce i co jem na śniadanie, więc nagrywa" to ma być z założenia kanał o zdrowym stylu życia i byciu fit.
![]() Po drugie powyższa wypowiedź "broniąca" wykazuje jak mala jest wiedza o żywieniu. Po trzecie skutki złego żywienia nie zawsze widać od razu i czasem ciężko je połączyć z samą zmianą stylu odżywiania. To, że "przeszłam na dietkę i od kilku miesięcy czuję się świetnie, nie mam anemii i wszystkie wyniki są ok (najczęściej ludzie mają na myśli). To, że jest "oki" nie znaczy, że sobie w taki czy inny sposób nie zaszkodziła. Po czwarte oglądają ją widzki, które jeszcze rosną, dojrzewają, a to inna historia i większa szkodliwość tego typu akcji. Po piąte nie mówimy o dziewczynie, która była otyła i przeszła na taką dietę. Wtedy można mówić o jakiśtam mniejszym źle (ale nie o nieszkodliwości). Mówimy o lasce, której się przytyło kilka kilo i postanowiła ze śmieci przejść na ubogo białkową, monodietę. Z deszczu pod rynnę. I nie, nie jechałabym po niej gdyby tego nie propagowała i nie dzieliła się tym ze swoimi młodocianymi widzkami. Bo prowadzenie kanału o zdrowym stylu życia to co zupełnie innego. |
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś facet babę po łbie tłukł i rzadko się mył. Czasy się zmieniły
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
tyle stron
kiedy ja to nadrobię
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanał o zdrowym stylu życia to np: fitappy2. Dziewczyna ma wiedzę i nie sprzedaje widzom głupot. Żadna z youtuberek do radzenia innych na temat zdrowego trybu życia się nie nadaje. Ani Stylizacje, ani MsDoncelitta, ani Zmalowana.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

), Agabil1, Maxineczkę, LoveAndGreatShoes, MyCityOfBeauty (ale sporadycznie oglądam), AllThePrettyFaces, CallMeBlondieee, BrunettesHeart, Nissiax83 i WorldOfSandrę.
a szkoda, bo całkiem ciekawie opowiada o pielęgnacji itp

uwielbiam róż z AM w odcieniu nude