Dookoła tyle się dzieje, u nas też nigdy nudą nie wieje - wątek offtopowy część 5. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 20:02   #1111
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75
Dot.: Dookoła tyle się dzieje, u nas też nigdy nudą nie wieje - wątek offtopowy część

trzeba miec takie cos

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

a no i doczytalam, ze ta odzywka to my secret, tylko ja wole biala, Esti i tez patrz na tusze, bo czesto maja fajne dodatki i dbaja o rzęsy, np. wlasnie ta oja teraz ulubiona lovely volume booster ma jedwab, d-pantenol i kolagen albo z bell zig-zag z oliwa z oliwek i prowitamina B5 ;0

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

dziewczyny, a mozecie mi polecic gdzie kupie tanio i dobre maslo orzechowe, oczywiscie dzis w lidlu zapomnialam, łososia mi sie wedzonego zachcialo i tylko o tym pamietalam

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

dzis ostatni odcinek Alexa

w piatek nie widzialam sie z G., a dopiero na srode sie umowilismy, szkoda, ze nie poniedzialek, dobrze, ze jeszcze niedziela leniwa

nalazilam sie wczoraj i dzis, bo jeszcze w domu sprzatam od wczoraj rozne rzeczy i chodze, chyba z 10 km juz podreptalam

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:17   #1112
Petit_Papillon
luckygirl

Dot.: Dookoła tyle się dzieje, u nas też nigdy nudą nie wieje - wątek offtopowy część

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Esti dla ciebie rzęski, przepraszam ze niewyrazne ale jak zwykle robione kalkulatorem przy złym świetle
o mamuniu jakie rzęsy zazdraszczam!!!!

Cytat:
Napisane przez myszka87914 Pokaż wiadomość
No ja znając siebie, to bym coś też palnęła niby pod nosem ale dosadnie do tego debila. Podobno jedna pani do niego z gębą wyskoczyła. Ojciec mówił, nie był do końca i nie wie jak to się dalej potoczyło. Fakt faktem obcy są wśród nas.
Oj są, zdecydowanie. Wkurzają mnie tacy ludzie
Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
a ja dzis wzielam szparagi, jakis facet stanal z fajnymi świezymi, to wzielam zielone za 6 zl i biale cienkie za 2 zl, chyba same łyka nie beda

ale mial rozne po 3, po 4

a truskawy nasze odpuscilam, bo byly za 14, ale teraz po deszczach, to male, a wieksze to po 20, to wzielam w lidlu za 4,99 pol kilo i pyszne
To było mi kupować strasznie tanio
Kupiłam w końcu szparagi w B. ale się wściekłam, bo coś mi za dużo na rachunku było, bo szparagi miały być po 4.99 a okazało się, że pani mi policzyła po 6.99. Niby nie dużo, ale to jest połowa tej poprzedniej ceny jdnak.... dołozyłabym 3 zł i miałabym 2 opakowanie.
Ehhh....

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:08   #1113
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
ale cudne oczęta tak w ogole
ojej dzięki wg mnie wyszły jakbym była uposledzona ale ok

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
serio one takie ładne? ale dziękuję
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:06   #1114
juzda
Raczkowanie

Witam wieczorkowo

Cytat:
znalazłam stare zdjecie, ale jest jeszcze bardziej niewyraźne w kazdym razie tez pomalowane i tez moje tych wyliniałych rzęs nie mam uwiecznionych, bo to wstyd było do ludzi wyjsc a co dopiero uwieczniac
śliczne oczko

Cytat:
Napisane przez myszka87914 Pokaż wiadomość
dzień doberek. Jaka tutaj cisza, chyba wszyscy się weekendują. Dziś wkońcu przyszedł @ i humor mam taki, że bez bata nie podchodź. Powiem Wam, że niektórzy ludzie to mają naprawdę zryte łby. Ojciec był w delikatesach centrum i był świadkiem takiego zdarzenia. W promocji jest surowe mięso po 9.99 i ludzie tak się na nie rzucili jak by darmo dawali. U nas na stoisku z mięsem są 2 panie, które obsługują klientów. Jeden gość wziął ze 4 kg w kawałku i 10 kg kazał sobie zmielić,więc sprzedawczyni szykuje mu to mięso, a druga przedawczyni chciała resztę zważyć komuś za nim, to ten idiota tak się rzucił z mordą na nią że głowa mała. Darł tego głupiego ryja, że to jego mają obsługiwać, że on tu stoi i że jest klientem i że sobie nie życzy. Debil. Nie rozumię tego, jak można do tego stopnia zwariować za promocją. Pewno jeszcze powinny wszystkie sprzedawczynie przyjść nawet te co kasy obsługują i przyjść idiote obsługiwać bo klient przyszedł.
masakra ludzie to idioci

u mnie pogoda dziś dziwna, na zmianę słońce i deszcz, oby jutro było lepiej

ale dziś zabiegana jestem
juzda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:32   #1115
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juzda Pokaż wiadomość

śliczne oczko

u mnie pogoda dziś dziwna, na zmianę słońce i deszcz, oby jutro było lepiej

ale dziś zabiegana jestem
o matko następna dzieki Magda

u mnie pogoda taka sama, nawet jak szłam wieczorem do sklepu to było tak normalnie, wychodze a tu takie gorąco.. a 19 była.
Stary 2013-06-01, 22:53   #1116
Esti10
Zakorzenienie

Tez się witam wieczorowa pora
Wrocilismy wlasnie do domku i mam wreszcie neta. Dzis nagle znowu nam zniknal wkurza mnie to Przed 16 wychodziliśmy to dalej nie było ale zglosilismy usterke i poki co widze działa
U mnie w sumie caly dzień pada z maly przerwami i jest chłodno od tego deszczu

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
trzeba miec takie cos

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

a no i doczytalam, ze ta odzywka to my secret, tylko ja wole biala, Esti i tez patrz na tusze, bo czesto maja fajne dodatki i dbaja o rzęsy, np. wlasnie ta oja teraz ulubiona lovely volume booster ma jedwab, d-pantenol i kolagen albo z bell zig-zag z oliwa z oliwek i prowitamina B5 ;0

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

dziewczyny, a mozecie mi polecic gdzie kupie tanio i dobre maslo orzechowe, oczywiscie dzis w lidlu zapomnialam, łososia mi sie wedzonego zachcialo i tylko o tym pamietalam

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

dzis ostatni odcinek Alexa

w piatek nie widzialam sie z G., a dopiero na srode sie umowilismy, szkoda, ze nie poniedzialek, dobrze, ze jeszcze niedziela leniwa

nalazilam sie wczoraj i dzis, bo jeszcze w domu sprzatam od wczoraj rozne rzeczy i chodze, chyba z 10 km juz podreptalam
groszku dzięki za rade z tymi tuszami
Ja nie pomoge bo w sumie zawsze tylko w lidlu kupuje do tej pory mam sloik z zeszłego tyg amerykańskiego a już coraz bliżej następny chyba teraz sobie daruje skoro ten nawet jeszcze nie otwarty
Musze jutro zobaczyć powtorke Alexa bo dziś nie widzialam

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
ja go jakos wolę od banki, wygodniejszy. Męża zatrudnij
No wlasnie robil mi pare razy i mu się znudzilo
I w sumie jakos nie wiem czemu ale po bance mam wrazenie,ze to tak działa bo nogi mam cale czerwone i jak robie to mnie boli a przy tym masazerku tak nie miałam to bardziej tak dodatkowo bym potraktowala już chyba dla siebie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ale tu Cicho

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Przepraszam, ze teraz odpisuje ale siostra komputer okupywała. Oczywiście, że możesz, ale radziłabym dać mniej czekolady bo banany sa słodkie i lody mągą byc przesłodzone
Nic się nie stało spoko I tak nie miałam neta
A jeszcze pytanko jak to mleko zrobie z czekolada to musze czekac az będzie calkiem zimne i dopiero wtedy zblendowac z bananem i mrozic tak? Może głupie pytanie ale wole się upewnic

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
A ja mam dowód na to, że mój tato nie zna się na przycinaniu drzewek a tylko je kaleczy i powoli wycina. Zawsze z naszej czereśni mieliśmy z 6 wiadereczek. Brat zawsze brał dwa do siebie, my zjadaliśmy z dwa i jeszcze sąsiadom roznosiliśmy. Jak tato wyciął jedną odnogę czeresni to na niego byłam zła. On mówił, że dla nas wystaczy to co zostało. I raptem w tym roku mieliśmu 1/2 wiadereczka
Jaka szkoda,takie drzewo to skarb w dzisiejszych czasach przy cenach owocow a tu taka strata
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 01:22   #1117
alamirka
Moderator

Cytat:

Oj są, zdecydowanie. Wkurzają mnie tacy ludzie

To było mi kupować strasznie tanio
Kupiłam w końcu szparagi w B. ale się wściekłam, bo coś mi za dużo na rachunku było, bo szparagi miały być po 4.99 a okazało się, że pani mi policzyła po 6.99. Niby nie dużo, ale to jest połowa tej poprzedniej ceny jdnak.... dołozyłabym 3 zł i miałabym 2 opakowanie.
Ehhh....
hm u mnie własnie po 6.99 sa
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:03   #1118
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Tez się witam wieczorowa pora
Wrocilismy wlasnie do domku i mam wreszcie neta. Dzis nagle znowu nam zniknal wkurza mnie to Przed 16 wychodziliśmy to dalej nie było ale zglosilismy usterke i poki co widze działa
U mnie w sumie caly dzień pada z maly przerwami i jest chłodno od tego deszczu

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

groszku dzięki za rade z tymi tuszami
Ja nie pomoge bo w sumie zawsze tylko w lidlu kupuje do tej pory mam sloik z zeszłego tyg amerykańskiego a już coraz bliżej następny chyba teraz sobie daruje skoro ten nawet jeszcze nie otwarty
Musze jutro zobaczyć powtorke Alexa bo dziś nie widzialam

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

I w sumie jakos nie wiem czemu ale po bance mam wrazenie,ze to tak działa bo nogi mam cale czerwone i jak robie to mnie boli a przy tym masazerku tak nie miałam to bardziej tak dodatkowo bym potraktowala już chyba dla siebie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Nic się nie stało spoko I tak nie miałam neta
A jeszcze pytanko jak to mleko zrobie z czekolada to musze czekac az będzie calkiem zimne i dopiero wtedy zblendowac z bananem i mrozic tak? Może głupie pytanie ale wole się upewnic

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Jaka szkoda,takie drzewo to skarb w dzisiejszych czasach przy cenach owocow a tu taka strata
Możesz na ciepło byleby nie było gorące bo możesz blender uszkodzić. Poza tym nie wiem czy wiedziałaś, ale ciepłe potrawy tj. płyny zamarzają szybciej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:12   #1119
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz na ciepło byleby nie było gorące bo możesz blender uszkodzić. Poza tym nie wiem czy wiedziałaś, ale ciepłe potrawy tj. płyny zamarzają szybciej
No widzisz to nie wiedziałam,ze wogole można wkladac cieple do zamrażalnika Bo do lodówki chyba się nie powinno co nie? Jak np galaretke się robi to niby trzeba poczekać az przestygnie i dopiero wtedy można wsadzić do lodówki przynajmniej u mnie w domu się tak zawsze robilo i jakies takie przekonanie mam
Ogółem dzięki za odp już nie będę truc na ten temat chyba wszystko teraz już wiem
Stary 2013-06-02, 10:23   #1120
Ervisha
Zakorzenienie

Nie do lodówki nie można ciepłego, ale zamrażać ciepłe można... Zapamiętałam to z matury Polaków co w maju w TV leciało

A pytaj do woli

Stary 2013-06-02, 10:56   #1121
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do lodówki nie można ciepłego, ale zamrażać ciepłe można... Zapamiętałam to z matury Polaków co w maju w TV leciało

A pytaj do woli
No widzisz to super dobrze wiedzieć ciagle się człowiek czegos uczy nowego
Stary 2013-06-02, 11:02   #1122
Ervisha
Zakorzenienie

A goracych potraw nie można chować do lodówki bo niszczy się ten gaz, który jest w lodówce...

Stary 2013-06-02, 13:11   #1123
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
serio one takie ładne? ale dziękuję
serio serio

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
hm u mnie własnie po 6.99 sa
W takim razie tylko tego jednego dnia była promocja, a ja nie spojrzałam na cenę

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-06-02, 14:22   #1124
myszka87914
Zadomowienie

Cytat:

A pytaj do woli
O a mi zawsze mówili, że do lodówki i do zamrażalnika tylko zimne. Człowiek uczy się całe życie. Czyli to ma być ciepłe ale nie gorące dobrze rozumie? bo nie chciała bym kiedyś zepsuć lodówki. Zapomniałam napisać, że porównywałam tu któregoś dnia Twój przepis na placuszki z bananami z moim. W moim jest banan, jajko, 2 łyżki mąki, łyżeczka pr. do pieczenia, potraktować wszystko blenderem, czyli wychodzi taka breja. Dziś robiłam małemu podobnie jak w Twoim przepisie i banana rozgniotłam widelcem. A że ze mnie sierota to, jak usmażyłam i wyłożyłam na tależ to postanowiłam że sprawdzę czy są dopieczone w środku, bo z Twojego przepisu wyszły mi wyższe. Oderwałam kawałek i zamarłam, przestraszyłam się, że są surowe w środku. Dałam je jeszcze raz na patelnie, a dopiero po chwili wróciło mi myślenie że to są przecież kawałki banana. Postanowiłam, że teraz będę robić podobnie jak w Twoim przepisie, bo wyszły równie smaczne i przede wszystkim wyższe. Tylko Arturek może być nie pocieszony, bo to On naciskał przycisk od swojego kochanego blendera. Dzień dobry. Jaka ja nie wychowana.
myszka87914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 14:36   #1125
Ervisha
Zakorzenienie

Ale wiesz jak chcesz to możesz banana potraktować blenderem. Ja ten przepis pisałam jak jeszcze swojego nie miałam

A do lodówki mozna chowac tylko zimne potrawy. Do zamrażalnika ciepłe ale nie gorące

Stary 2013-06-02, 15:15   #1126
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem czerwona i czuje takie jakby podszczypywanie a nogi mam takie jakby poobijane i potłuczone. Nie jest to taki ból jak przy bańce, tylko inny ale jest
Stary 2013-06-02, 15:38   #1127
lasoa
Zakorzenienie

Witajcie !

Goście już pojechali Widzę, że tylko 6 stron do nadrobienia Zrobię to wieczorem lub jutro Idziemy z TŻ na 16:30 na Paranienormalnych

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
na smutki kupuje sobie butki

te wczorajsze, az sama nie moge sie na nie napatrzec Załącznik 5268347

a dzis znow u siebie, ale tylko patrze na takie za 19 zl

jedne na obcasie taka fuksja, a obcas zielony, takie inne, a jak fajne,
i balerniki zielone Załącznik 5268348

Ile już masz par butów?

Cytat:
Miałyscie kiedys krem Dermedic Hydrain 2?

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ale mnie masakrycznie buty obtarły tak w ogóle. W dodatku zakończyły żywot
Bardzo się zdenerwuję, jak w Kaufie nie będzie szpinaku
Moje też w piątek swój żywot zakończyły
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:38   #1128
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jej biedna Madzia no ale bedzie co ma byc wplywu juz na to nie masz nie smutaj sie tam
no tyle waze co piszesz a podalam lacznie ile do tej pory stracilam bo tam kolezanka pytala a nie ze teraz od tych 53 stracilam te 7-8kg no co ty to by bylo z 45kg a to raczej nie mozliwe
u mnie nie ma burzy poki co ale na jutro zapowiadaja kolejny super dzien od rana deszcze i mozliwe burze

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

To u mnie juz wszystkie chyba byly nowe jesli dobrze pamietam
A dziekuje Kochana

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Dziewczynki uzywa ktoras z was tej rekawicy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-rekawica.html
Chyba sobie zakupie jak niby taka dobra to wtedy juz nie bede musiala tej syreny kupowac jak mi sie zniszczy no i tak teraz mysle
fajnie wygląda taka rękawica, ale nie widziałam nigdzie takiej
Cytat:
Widze tu dziś dzikie tlumy od rana
Jaka u Was pogoda? U mnie leje od rana super
No nic mimo to zycze miłego dnia
U mnie wtedy też lało

Cytat:
Rozpusta na talerzu makaron z białym serem, cynamonem i smażoną śmietaną

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

żeby przyciemnić brwi bo moje są od połowy oka niewidoczne praktycznie, sa bardzo jasne i na pierwszy rzut oka mam pół brwi
przydałoby mi się, ale nie wiedzialabym co z tym zrobić

Cytat:
Witam po przerwie.. Nie było mnie bo myszka mi sie zepsuła w srodę wieczorem i dopiero dzisiaj kupiłam nową Szalałam trochę z aparatem Moja mama też Pokaże Wam kilka fotek, które udalo mi się zrobić ;D
piękne
Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie umim cykac fot
Ale raczej nie będe go do zdjęć uzywać, teraz swój poprzedni miałam 3 lata i może ze 2 razy aparat odpaliłam Jestem z tych co potrzebują telefonu do dzwonienia
Ale telefon to taki:
http://www.samsung.com/pl/consumer/m...FQEQ3god2hoA9Q
łatwy w obsłudze taaa, może jakbym blondynką nie była
3 razy zadzwoniłam dziś do swojego, a chciałam go tlyko kliknąć
Ale naumiem się, od wielu lat samsungi noszę
fajny telefon Chciałabym taki

Zaraz nadal nadrobię Mam trochę czasu jeszcze
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:38   #1129
Ervisha
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam, ze masz gdzie i z kim wyjśc

Stary 2013-06-02, 15:42   #1130
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Zazdroszczę Wam, ze masz gdzie i z kim wyjśc

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-06-02, 16:00   #1131
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

U Was też pojawiło się w Lidlu nowe pieczywo a mianowicie chleb krojony ?

Stary 2013-06-02, 16:27   #1132
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:

U Was też pojawiło się w Lidlu nowe pieczywo a mianowicie chleb krojony ?
Oj jak ja dawno w Lidlu nie byłam

Ervisha polecisz mi jakiś sernik na zimno z truskawkami?

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-06-02, 16:48   #1133
Ervisha
Zakorzenienie

Niestety nie lubie takich serników. Ale czasem nasza Kasztanka nie robiła?

Zawsze mozesz jeszcze zrobić ten
http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...z-truskawkami/

Przepisy z tego blgoa zawsze się udają

Stary 2013-06-02, 16:49   #1134
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1
Konto usunięte

ależ dziś skacze ciśnienie, głowa mnie naparza od rana...
goście pojechali, trza posprzątać, ogarnąć mieszkanie i zaś jutro do pracy...

jakie macie pomysły na taki serek a`la feta z biedronki w kartoniku? leży mi jeden w lodówce z wałówki od rodziców i nie wiem co z niego zrobić
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:53   #1135
Ervisha
Zakorzenienie

Dokup szpinak i zrób nalesniki

Stary 2013-06-02, 16:57   #1136
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Niestety nie lubie takich serników. Ale czasem nasza Kasztanka nie robiła?

Zawsze mozesz jeszcze zrobić ten
http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...z-truskawkami/

Przepisy z tego blgoa zawsze się udają
A szkoda. Myślałam, że mi coś ze swoich przepisów polecisz a tu kicha

Tak, te przepisy z kwestii smaku sa super, ale ja szukam czegoś innego, przede wszystkim z galaretka na górze, żeby mi sie owoce nie popsuły

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2013-06-02, 17:03   #1137
Ervisha
Zakorzenienie

To ja mam coś na blogu, ale to nie sernik. Tam idzie jogurt, ale jakbys zastąpiła go serem to by było Tylko zdjęcie denne bo to z początków, dlatego odeśle Cię do oryginału http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/ Ciasto robiłam rok temu na dzień matki. Mama była zachwycona. Ciasto robiłam w blaszce i zniknęło w ciągu dwóch dni ;D

Stary 2013-06-02, 17:25   #1138
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1
Konto usunięte

Cytat:
Dokup szpinak i zrób nalesniki
emmmm... ale że ten szpinak podsmażyć i serek rozpuścić w szpinaku i na naleśnika, czy jako?
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:30   #1139
Ervisha
Zakorzenienie

[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;41116031]emmmm... ale że ten szpinak podsmażyć i serek rozpuścić w szpinaku i na naleśnika, czy jako? [/QUOTE]
Ja najpierw przesmażam króciutko na maśle czosnek. Potem dodaje świezy, umyty szpinak (oczyścić z ogonków). Jeśli chesz to mozesz go posiekać, ale ja tego nie robię. Potem dodaje przeciśnięty przez praskę ser i mieszam az się połączy ze szpinakiem. Gródki sera sa nawet wskazane Potem doprawiam pieprzem ziołowym i cayenne (tego nie musisz ale ja lubie na ostro) do smaku i nadziewam naleśniki Ważne jest by dobrze doprawić szpinak... Im więcej czosnku tym lepiej

A jak używasz szpinaku mrożonego to go musisz odparować z wody

Stary 2013-06-02, 17:47   #1140
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
To ja mam coś na blogu, ale to nie sernik. Tam idzie jogurt, ale jakbys zastąpiła go serem to by było Tylko zdjęcie denne bo to z początków, dlatego odeśle Cię do oryginału http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/ Ciasto robiłam rok temu na dzień matki. Mama była zachwycona. Ciasto robiłam w blaszce i zniknęło w ciągu dwóch dni ;D
To jest fajne

Ja też nie chcę dać sera raczej skupiłabym sie na serkach homogenizowanych i kremówce i takiego cuda szukam jakaż ja skomplikowana jestem

14.07.2014
16.07.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości