Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 23:11   #2371
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

To fakt - duzo dziewczyn ma problem z zajsciem...

Ja juz wzielam lek i ide spac. TZ juz blogo spi.

A chrapania tez nienawidze i nie ma opcji, zeby usnela. Dlatego szczerze Ci Inwersja wspolczuje chrapiacego tescia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-01, 23:14   #2372
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To fakt - duzo dziewczyn ma problem z zajsciem...

Ja juz wzielam lek i ide spac. TZ juz blogo spi.

A chrapania tez nienawidze i nie ma opcji, zeby usnela. Dlatego szczerze Ci Inwersja wspolczuje chrapiacego tescia

sporo, tż też chrapie, tak samo jak u misi ma krzywą przegrode nosową, ale z nim sobie jakoś radze, bo on tylko na wznak chrapie albo jak popije. więc jak na wznak leży to go tyrknę, przerwóci się na bok i jest spokój, no ale nie będę raczej tego manewru próbowała na tym tu starym byku z resztą nie znam powodów jego chrapania
Stary 2013-06-01, 23:59   #2373
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Ja też mam skrzywioną - chociaż miałam operację, żeby ją wyprostować, to g... to pomogło Też podobno chrapię
Ja tam nie słyszałam

Ale ja do tego alergik, non stop zatoki chore

Idę spać, jeszcze serial z tż oglądałam
Ale mam zgagę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 00:45   #2374
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Matal to gratuluje jak już dostaniesz to pokaż kurcze coraz więcej z Was ma wózki, czuję presję

a ja wróciłam niedawno właśnie z Krakowa z parady smoków całkiem sympatycznie było, oczywiście nie wspominając o ulewie która trwała cały dzień i staliśmy tam pod parasolami no ale co... przynajmniej z domu mnie wyciągnęli

czytałam o Waszych tż, i mój też mnie denerwuje!! a raczej może nie denerwuje tylko... po prostu nie jest jak kiedyś, od ponad pół roku z tym walczę ale jak grochem o ścianę, już mnie nie kocha jak kiedyś, ale powoli się do tego przyzwyczajam..
ale ok, nie smęce tu
też lecę się kapać i spać
Stary 2013-06-02, 01:23   #2375
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tżcik mi wiesza firankę
Powiedziałam mu, że się Wam tu żalę i chyba głupio mu się zrobiło
Ha, pokuta musi być!
A marudzenia po powieszeniu nie bierz do bani Weź za to poprawkę, że typowo męskim zabiegiem jest zrobić coś celowo źle (albo na tyle bez zaangażowania, że faktycznie wychodzi źle) żeby kobieta już nigdy go o to nie poprosiła Więc trzeba być sprytną i wersja w takiej sytuacji jest jedna: "kochanie, ale cudownie powiesiłeś, cieszę się, że mam takie solidne oparcie na twoim silnym ramieniu, jesteś taki seksowny!" (i nie przeżywać przy tym, że u Was w salonie zawisło właśnie jakieś awangardowe pomieszanie z poplątaniem ). Ewentualnie można ocenić rozmiar "szkody" i niepostrzeżenie nanieść tylko drobne poprawki (czy poprosić kogoś) bez obecności przy tym teżeta. Nie sądzę, żeby on zauważył zmianę

I olać ciepłym moczem, że coś nie jest idealnie. Ci z wy.je.bką dłużej żyją

Gratuluję wózka i zazdroszczę, że masz temat z głowy
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Po fakcie wparowałam do sypialni,zabrałam mu kordłe i powiedziałam ze do konca ciazy nie zycze sobie zeby spozywał alkohol..
Biedna Jakieś jedzenie Cię struło? Mam nadzieję, że już lepiej.

Raczej wykazał się bezmyślnością, na pewno nie chciał celowo sprawiać Ci przykrości. Nie wiem co jest w tym alkoholu takiego, że faceci dostają małpiego rozumu Dla pewności powtórzyłabym jutro, że "ja i dziecko czulibyśmy się bezpieczniej gdybyś zachowywał do porodu czujność i bystrość umysłu" Teraz raczej niewiele dociera - taka to idea odciny

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
jak jeszcze coś mogę dodać do narzekania , to, to, że teść cholernie chrapie i muszę wciskać co noc stopery, a że mam jakieś małe,ciaste małżowiny uszne (słuchawki zawsze mi wypadają), to już co noc uszy mnie bolą i mam dosłownie rany tam, bo krew mi zaczyna lecieć z nich i mam świetny wybór-wciskać te stopery i cierpieć z bólu albo nie wciskać i cierpieć ze zmęczenia, bo ja nawet jak jestem padnięta, nie zasne jak ktoś chrapie
Kurczę, a są może jakieś różne rozmiary stoperów? Zawsze myślałam też, że one są z czegoś miękkiego, nie ma opcji żeby zrobiły kuku

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja czuję, że jesteś mega sfrustrowana iii...musisz sobie zrobić dobrze i się dowartościować. Idź sobie kup jakiś ładny kosmetyk, umaluj się i wyjdź na miasto.
Rozumiem, że nie pracujesz to idź do jakiegoś muzeum. A może są jakieś zabytki w Twojej obecnej miejscowości, żebyś je zwiedziła. Nie trzeba zawsze ze sobą brać OGONA w postaci męża. Wycieczka do Zoo, ogrodu botanicznego. Bo jak ciągle będziesz w domu i ta cała akcja z obiadkami to całkowicie się zdepresjonujesz.
Zgadzam się w 100%
Niby to drobiazg, ale mnie np baaardzo podbudowała ładna sesja zdjęciowa Pewność siebie i humor do przodu

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czytałam o Waszych tż, i mój też mnie denerwuje!! a raczej może nie denerwuje tylko... po prostu nie jest jak kiedyś, od ponad pół roku z tym walczę ale jak grochem o ścianę, już mnie nie kocha jak kiedyś, ale powoli się do tego przyzwyczajam..
ale ok, nie smęce tu
też lecę się kapać i spać
Oj kochana To raczej po prostu inny etap związku, takie wyrabianie stażu też na pewno ma swoje uroki. Nie jest już romantycznie do obrzydliwości, ale i taka stabilizacja może być fajna. Przy czym oczywiście osobnika nie można rozpuszczać, bo wejdzie nam na głowę

Rany, ci teżeci
Mój ostatecznie nie odważył się nocować poza domem (kimanko w aucie na parkingu było szczytem na jaki pozwoliła mu wyhodowana przez dzielną ciężarówkę smycz ) więc jednak odnajduję plus. Mam mocne postanowienie olania pierdół i skoncentrowaniu się na rzeczach istotnych. Przed nami większe wyzwania niż ogarnianie poziomu chleba w chlebaku

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-02 o 01:28
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 05:11   #2376
ladanseuse14
Zakorzenienie

cierpi ktoras na bezsennosc? nie spie od 3.30 czyli od kiedy D. wrocil... niech on tylko sie obudzi... bedzie wojna narazie niech spi i trzezwieje dlatego pisze z tel.
Stary 2013-06-02, 05:21   #2377
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
cierpi ktoras na bezsennosc? nie spie od 3.30 czyli od kiedy D. wrocil... niech on tylko sie obudzi... bedzie wojna narazie niech spi i trzezwieje dlatego pisze z tel.
Ja sie budze ok 6 i nie moge spac. A zasypiam ok 23-24. A zwykle spalam po min.9 h, a w weekendy to 10-11. I nigdy sie nie budzilam tak wczesnie. Zawsze bez problemu spalam. A teraz odwrotnie, co tylko zwieksza zmeczenie. Zsmierzam odsypiac w ciagu dnia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 05:45   #2378
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Ja sie budze ok 6 i nie moge spac. A zasypiam ok 23-24. A zwykle spalam po min.9 h, a w weekendy to 10-11. I nigdy sie nie budzilam tak wczesnie. Zawsze bez problemu spalam. A teraz odwrotnie, co tylko zwieksza zmeczenie. Zsmierzam odsypiac w ciagu dnia.

ehh meczace to jest :/

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

"Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki!"

matall zapisz prosze

jestem z kompa

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-02 o 06:09
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 06:13   #2379
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurczę, a są może jakieś różne rozmiary stoperów? Zawsze myślałam też, że one są z czegoś miękkiego, nie ma opcji żeby zrobiły kuku
Ja już sporo ich pogrzebowym i owszem są miękkie, ale jakoś pomimo wszystko uszy mi poranily. Ja ogólnie nam problem z wkręceniem ich w uszy, z słuchawkami też mam ten sam problem (z tymi o najmniejszym rozmiarze). Wąska jestem... w uszach
Jak w talii nie mogę, gdzie indziej, to nie oceniam, to chociaż w uszach...

Czaicie, że mogę dziecko od wczorajszego wieczora ciągle skacze? Ten to ma wigor! No, ale dobra niech skacze, przynajmniej jestem spokojna o niego tam :echem:

Stary 2013-06-02, 06:15   #2380
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Ja już sporo ich pogrzebowym i owszem są miękkie, ale jakoś pomimo wszystko uszy mi poranily. Ja ogólnie nam problem z wkręceniem ich w uszy, z słuchawkami też mam ten sam problem (z tymi o najmniejszym rozmiarze). Wąska jestem... w uszach
Jak w talii nie mogę, gdzie indziej, to nie oceniam, to chociaż w uszach...

Czaicie, że mogę dziecko od wczorajszego wieczora ciągle skacze? Ten to ma wigor! No, ale dobra niech skacze, przynajmniej jestem spokojna o niego tam :echem:

mam to samo z uszami
Stary 2013-06-02, 07:11   #2381
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Ja również witam się z samego rana!mnie obudziła burza leje u nas od rana! wczoraj byłam na grillu i wróciłam po 22. Tż tak mnie wczoraj wku.......wracamy do domu ja kierowca bo on sobie do grilla podkład dodawał i on do mnie , że mam dziury omijać .... ja mu na to, że staram się i te co widzę omijam a on dalej swoje... oż jak ja się wpieniłam.... będzie mnie tutaj ten pod wpływem alk pouczał jak mam jeździć !!! rano go zrypałam za zachowanie... ale najlepsze jest to, że to on miał focha a nie ja !!!

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Ide się poobijać.... ciężko mi tutaj do was wpadać popołudniami... może dzisiaj się uda...
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 07:19   #2382
kaska87
Zakorzenienie

cześć
bedę marudzić, bo pogoda znowu do dupy, a mnie rano brzuń bolał, a jak szłam w nocy i teraz do łazienki to mnie rzucało na prawą stronę
normalnie pionu nie szło utrzymać
Cytat:
Czekam aż się ogarnie, ale chyba nie ma tego w planach
Bo on się pytał, czy wieszać, co kwiatek na firance, a ja nie odpowiedziałam, bo byłam zaczytana i on teraz focha strzelił, że skoro nie odpowiedziałam i powiesił źle, to w ogóle nie powiesi
Powiedzcie mi tylko, czy TO JEST NORMALNE? Bo ja już sama nie wiem, może jest, może ja za dużo wymagam??
Sama okna umyłam na raty, sama zrobiłam obiad, powinnam leżeć i pachnieć, a ON SIĘ OBRAŻA, BO ŹLE FIRANKĘ POWIESIŁ!
masakra co Wy macie z tymi chłopami

Cytat:
Kupiłam właśnie wózek

Cytat:
wiesz, tylko my teraz opłacamy 2 mieszkania (wynajem za jedno + czynsz za drugie, a moja wypłata starczy zaledwie na jedno+rachunki i nie zostanie z niej kompletnie nic), i podwójne rachunki za oba mieszkania, bo płatności są zaliczkowe i nawet jak nas tam nie ma i prądu idzie tyle co na żarówki do remontu, gazu wcale, wody prawie wcale, to płacimy tyle samo
+ remont + nie wszystko moja mama dla dziecka kupi, więc muszę mieć kasę na to + auto, które jest już na wykończeniu, a nasze pensje głodowe
dobrze, że to już ostatni raz opłacacie te 2 mieszkania dasz radę! później już będzie lepiej
Cytat:
mój właśnie wyszedł na piwo..
Cytat:
znów.
oczywiście było "Skarbuś nie gniewaj się...", "S. pytał czy się nie gniewasz, że mnie znów wyciąga" a ja mu na to tylko "nie no, co zmieni moje obrażanie - po prostu jak S. będzie miał narzeczoną w ciąży a zwłaszcza od 6 miesiąca to wręcz będę Ci kazać wyciągać go niemal codziennie na piwo lub flaszkę!".
no ale tylko się uśmiechnął - nie wiem czy wziął to za żart bo to żart nie był.
pogadaj z nim, bo to już przegięcie, ale nie wtedy kiedy już wychodzi, tylko dzisiaj przy obiedzie czy coś

Cytat:
Raczej wykazał się bezmyślnością, na pewno nie chciał celowo sprawiać Ci przykrości. Nie wiem co jest w tym alkoholu takiego, że faceci dostają małpiego rozumu
dobrze, że mój raczej bezalkoholowy- ostatnio wypił w domu pół radlera 2% także to soczek w sumie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 07:27   #2383
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Ja również witam się z samego rana!mnie obudziła burza leje u nas od rana! wczoraj byłam na grillu i wróciłam po 22. Tż tak mnie wczoraj wku.......wracamy do domu ja kierowca bo on sobie do grilla podkład dodawał i on do mnie , że mam dziury omijać .... ja mu na to, że staram się i te co widzę omijam a on dalej swoje... oż jak ja się wpieniłam.... będzie mnie tutaj ten pod wpływem alk pouczał jak mam jeździć !!! rano go zrypałam za zachowanie... ale najlepsze jest to, że to on miał focha a nie ja !!!
O, losie...tez bym sie wkurzyla :screwy:

Stary 2013-06-02, 07:31   #2384
kaska87
Zakorzenienie

jak czasem jadę z moim jego autem, to tylko kątem oka widzę, ja go boli każda dziura, którą trafię
głodna jestem, a on śpi a jak jesteśmy w domu to zawsze razem jemy-dziad!

Stary 2013-06-02, 07:34   #2385
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Moj pije zdecydowanie mniej niz przed ciaza. Do tej pory zaliczyl dwie solidne imprezy. Za pierwsza sam mnie przeprosil, bo mu sie troche wymknela ilosc alko spod kontroli (choc wrocil grzecznie na wlasnych nogach), a druga to byl kawalerski kumpla - tez wrocil sam, po cichu i poszedl spac. Na drugi dzien i tak mial kare, bo czul sie jak shit i nie poszedl na ukochana pilke
W domu rzadko cos pije, czasem mu sama piwo kupuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 07:56   #2386
ewacia85
Wtajemniczenie

Tak czytam jak piszecie o chrapaniu i opowiem wam epizod z przed chyba 2 tygodni jak tż ciągnął cały tydzięn nocki a w weekend 2 zmiany(sobota) i 1 zmiana w niedziele. Czyli praca na okrągło z przerwą na jedzenie. BYł zmęczony bo to chyba normalne. Zdarzało sie mu nie raz zasnąć jak się oparł o ściane ale przeszedł samego siebie jak UWAGA!!: zasnał na kiblu w pracy i jego własne chrapanie go obudziło: hahaha: Jak mi to opowiedział to mało nie padłam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 07:57   #2387
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Moj pije zdecydowanie mniej niz przed ciaza. Do tej pory zaliczyl dwie solidne imprezy. Za pierwsza sam mnie przeprosil, bo mu sie troche wymknela ilosc alko spod kontroli (choc wrocil grzecznie na wlasnych nogach), a druga to byl kawalerski kumpla - tez wrocil sam, po cichu i poszedl spac. Na drugi dzien i tak mial kare, bo czul sie jak shit i nie poszedl na ukochana pilke

No mój też nie pije dożo... a czasami można i nie zabronię jemu on mnie rozpieszcza w inny sposób więc ja jemu też nie mogę zabronić czasem wypić sobie...
co nie zmienia faktu, że wkurzyłam się.....

Kasia - no ja nie mam tego szczęścia, że każde ma swoje auto więc pewnie wiesz jak to jest ....

Wrzucam fotkę mojego dużego brzuszka 22 tydzień ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000347.jpg (70,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-06-02, 07:57   #2388
kaska87
Zakorzenienie

ewcia

agula super buń

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-02 o 08:01
Stary 2013-06-02, 08:00   #2389
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Tak czytam jak piszecie o chrapaniu i opowiem wam epizod z przed chyba 2 tygodni jak tż ciągnął cały tydzięn nocki a w weekend 2 zmiany(sobota) i 1 zmiana w niedziele. Czyli praca na okrągło z przerwą na jedzenie. BYł zmęczony bo to chyba normalne. Zdarzało sie mu nie raz zasnąć jak się oparł o ściane ale przeszedł samego siebie jak UWAGA!!: zasnał na kiblu w pracy i jego własne chrapanie go obudziło: hahaha: Jak mi to opowiedział to mało nie padłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 08:06   #2390
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeść

Wróciliśmy o 1 od rodziców,ale jakoś nie umiem spać dłużej niż do 8, soł hir aj em. Dostaliśmy zaproszenie na 17 sierpnia, ale to do Wielkopolski i nie wiem czy pojedziemy, z czego jest mi bardzo przykro

Kaśko 13.09 to moja data cc, mam nadzieję,że nie weźmie mnie wcześniej. Baaaardzo ją chcę
Ale wiesz,że to 13stego w piątek?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eee jaka nadwaga co ty gadasz?
to ja mialam nadwage przy drugiej ciazy bo przy 169cm startowalam z 76 mam teraz setke w obwodzie i minus 5 kg do wagi sprzed ciazy i dziekuje bo bym wygladala inaczej jak maly kaszalocik

o jaaa to nie szpital... to hotel

jestem wypompowana dzisiejszym dniem :/ nie dosc ze pogoda pod psem, to jeszcze dzisiaj duzo lazilismy bo multum atrakcji z okazji dnia dziecka. a ja padam na twarz no i Blanka cos zaczyna mi sie rozkladac bo juz goraczka i chrypa sie uaktywnila i chyba ma alergie bo po spacerze mega czerwone oczy, a teraz chyba jakies trawy pyla?

no i zdecydowalam sie na kolor wozka w koncu, w poniedzialek zamawiam a ze nie ma wyboru kolorystycznego to bedzie czarno szary
http://ekowozki.pl/manufacturer/JANE...r-Reverse.html

pierwszy z lewej z pierwszego rzedu
a gondola tez w tym kolorze http://ekowozki.pl/manufacturer/JANE/Gondola-Micro.html drugi rzad srodkowa gondla.

no i do tego maxi cosi pebble taki http://www.google.pl/imgres?q=maxi+c...20&tx=88&ty=66 plus baza. ach iw koncu bedzie z glowy

Nie wierzę Ci.

Super,że kolor wybrany. A czemu nie fiolet?Swoją drogą zawsze myślałam,że Jane mają duży wybór kolorystyczny.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
A mnie tez dla odmiany Tz wkurzył..Moze to nic takiego ale mi to bardzo podniosło cisnienie..
Tz wypil dzis na grilu 4 browarki.Troche go to zmuliło wiec sie wczesniej polozyl.W miedzy czasie ja sie zle poczulam i wyladowałam na kibelku.Z jednej i z drugiej strony ze tak powiem leciało.Zrobilo mi sie słabo,mroczki przed oczami itp,zaczełam go wołac gdyz bałam sie ze zaraz na tym kibelku zemdleje..Myslicie ze przyszedł?Niby spał (ja sie tam naprawde darłam wiec i umarłego by to zbudziło)Jakos sobie poradziłam ale przykro mi bylo ze w takiej chwili kiedy ja naprawde go potrzebowałam i byl w zasiegu reki bo za sciana nie mogłam na niego liczyc...Po fakcie wparowałam do sypialni,zabrałam mu kordłe i powiedziałam ze do konca ciazy nie zycze sobie zeby spozywał alkohol..

Co do wagi to u mnie obecnie 9 z przodu.Wiem ,wiem nie ma sie czym szczycic ...Do 100 napewno dobije..
Nie dziwię Ci się,że jesteś zła. W dodatku przecież dopiero wróciłaś ze szpitala i gorzej się czujesz, powinien zachować trzeźwość!

Cytat:
No i sobie go pochwaliłam. Już się wściekł, bo źle zaczął wieszać i to taaaaaakie ciężkie. No tak, jak ktoś nigdy firanek nie wieszał, bo zawsze robiłam to ja, to nie wie, jakie to ciężkie
Oj bidulek straszny

Cytat:
Nie, ale firanka jest na to za krótka
Bo to mojej mamy, sprzed 20 lat, bo tą moją szczury zjadły

Muszę ze 2 kupić, ale to może w przyszłym miesiącu

Wiesza! Matko, ile człowiek o głupią firankę musi się podenerwować!

Kupiłam właśnie wózek
To ja przy oknach balkonowych mam długie zwykłe firanki w jakieś wzory, ale niestety-mój kot w czasie polowania na muchy często o nie zahacza pazurami i mi pozaciągał i nawet porobił dziurki.
Myślę o kupnie tych takich spaghetti- niezbyt mi się widzą,ale w moim przypadku są praktyczne.

Cytat:
mój właśnie wyszedł na piwo.

my też teraz utrzymujemy dwa mieszkania.. plus remont. plus w wyprawce tylko pomaga mi mama.
Ostatnio to jeszcze rozumiałam,ale teraz-przegięcie. Ojjjj mialby pewne,że zemściłabym się na nim za to.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko u mnie taki "cudowny" nastrój dziś

Nie skończyłam dziś na porannej sprzeczce z mężem, po południu była druga Pierwszy raz takie akcje mieliśmy odkąd jestem w ciąży

Przytulam i rozumiem wszystkie inne mamuśki

Nie dziwię Ci się i współczuję Nienawidzę jak ktoś chrapie, dostaje takiego nerwa że nie zasnęłabym.

Matal trzymam kciuki za udaną transakcję
landan gratulacje za zakup wózka!

Zbieram się do łóżka, dobranoc!
Faktycznie wczoraj jakis głupi dzień był. Mój też wstał lewą nogą, na szczęście się nie kłóciliśmy,ale był opryskliwy.
Ale będzie git

Cytat:
Trzeba było go obudzić o 6,że się źle czujesz.Ciekawe co by zrobił...

Cytat:

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Ide się poobijać.... ciężko mi tutaj do was wpadać popołudniami... może dzisiaj się uda...
Nie znoszę jak ja prowadzę a ktoś pod wpływem alko komenutuje. A mój tata to zawsze machał rękami,coś mamie przestawiał-udusić można. Więc wolę takiego delikwenta sadzać z tyłu.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jak czasem jadę z moim jego autem, to tylko kątem oka widzę, ja go boli każda dziura, którą trafię
głodna jestem, a on śpi a jak jesteśmy w domu to zawsze razem jemy-dziad!
Aaa to u nas z kolei jest tak,że ja nie jeżdżę autem męża (nie lubię combi, a po drugie jak jechałam jego poprzednim autem jeszcze przed ślubem to babka wymusiła pierwszeństwo i miałam wypadek, soł...mam uraz). Ale jak jedziemy moim to strasznie go pilnuję,żeby mi nie jeździł po dziurach

Cytat:

Mój też pije mniej.Ale szkoda,że w ogóle pije, mógłby przestać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:11   #2391
aagula
Raczkowanie

Idę obierać rabarbar ... dziś będzie pieczenie ciasta kruchego z rabarbarem ... nie mogę się doczekać !!!
Stary 2013-06-02, 08:11   #2392
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśko 13.09 to moja data cc, mam nadzieję,że nie weźmie mnie wcześniej. Baaaardzo ją chcę
Ale wiesz,że to 13stego w piątek?
mój małż się urodził w piątek 13-go i ma fart dziad

Ladan właśnie skoro TZ wiecznie gdzieś łazi to mu powiedź, że jak tfu! tfu! Tobie się pogorszy to kto Ciebie zawiezie do szpitala może podziała to na jego wyobraźnię

Stary 2013-06-02, 08:15   #2393
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa to u nas z kolei jest tak,że ja nie jeżdżę autem męża (nie lubię combi, a po drugie jak jechałam jego poprzednim autem jeszcze przed ślubem to babka wymusiła pierwszeństwo i miałam wypadek, soł...mam uraz). Ale jak jedziemy moim to strasznie go pilnuję,żeby mi nie jeździł po dziurach
Hehe tez tak mam, zwlaszcza ze u mnie auto nisko zawieszone...oczywiscie, ja tez nie jestem w stanie ominac kazdej dziury

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
No mój też nie pije dożo... a czasami można i nie zabronię jemu on mnie rozpieszcza w inny sposób więc ja jemu też nie mogę zabronić czasem wypić sobie...

Kasia - no ja nie mam tego szczęścia, że każde ma swoje auto więc pewnie wiesz jak to jest ....

A gdziez on tam duzy...:p

Stary 2013-06-02, 08:15   #2394
kaska87
Zakorzenienie

gotuję jajka na twardo

zaraz muszę jakoś "niechcąco" obudzić małżowiznę wiem jestem wredna

Stary 2013-06-02, 08:18   #2395
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, pokuta musi być!
A marudzenia po powieszeniu nie bierz do bani Weź za to poprawkę, że typowo męskim zabiegiem jest zrobić coś celowo źle (albo na tyle bez zaangażowania, że faktycznie wychodzi źle) żeby kobieta już nigdy go o to nie poprosiła Więc trzeba być sprytną i wersja w takiej sytuacji jest jedna: "kochanie, ale cudownie powiesiłeś, cieszę się, że mam takie solidne oparcie na twoim silnym ramieniu, jesteś taki seksowny!" (i nie przeżywać przy tym, że u Was w salonie zawisło właśnie jakieś awangardowe pomieszanie z poplątaniem ). Ewentualnie można ocenić rozmiar "szkody" i niepostrzeżenie nanieść tylko drobne poprawki (czy poprosić kogoś) bez obecności przy tym teżeta. Nie sądzę, żeby on zauważył zmianę

I olać ciepłym moczem, że coś nie jest idealnie. Ci z wy.je.bką dłużej żyją l:
Ja to bym nawet olała i mamę/siostrę poprosiła o poprawienie (sama się boję tak ręce do góry trzymać, bo można zemdleć na wysokim stołku w ciąży i spaść na podłogę), ale on sam zauważył i się zitytował, że mu nie powiedziałam, że źle robi

Cytat:
ehh meczace to jest :/

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

"Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki!"

matall zapisz prosze

jestem z kompa
Muszę znaleźć miejsce, żeby zapisywać, jak Wy mi tu od początku wątku podajecie tytuły

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Cytat:

Widać, że ciążowy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
gotuję jajka na twardo

zaraz muszę jakoś "niechcąco" obudzić małżowiznę wiem jestem wredna
Moi nie śpią, ale za to oglądają Boba i chyba sama muszę śniadanie wymyślić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-02, 08:18   #2396
tassia
Zakorzenienie

Cześć,
no to mam nadrabiania... cały ten wątek Przyjechali do nas znajomi, korzystam z tego ze wszyscy śpią, ale za czytanie Was wezme sie dopiero jutro.. a juz nie moge sie doczekac co tam naskrobałyście.
Buziaki dla wszystkich

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:26   #2397
matallewar
Zakorzenienie

Kaska mnie zainspirowała i też mi się jajka na twardo gotują

A dla Edzika kapka (parówka z ketchupem - z tym, że Edi mógłby jeść sam ketchup, bo tak go tata nauczył ).

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-02, 08:29   #2398
butterfly20
Zakorzenienie

Matal coś dla nas

"A co w sytuacji jeśli umowa o pracę na czas określony kończyłaby się już w trakcie trwania ciąży?

Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
W takim przypadku w dniu porodu będzie się zatem jeszcze podlegać obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia.
Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie można pobierać przez okres
do 52 tygodni. "

A tutaj macie pytania i odpowiedzi-można wejść na "urlopy rodzicielskie","mama","ta ta"-tam są wszystkie odpowiedzi http://www.rodzicielski.gov.pl/mama

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
mój małż się urodził w piątek 13-go i ma fart dziad

Ladan właśnie skoro TZ wiecznie gdzieś łazi to mu powiedź, że jak tfu! tfu! Tobie się pogorszy to kto Ciebie zawiezie do szpitala może podziała to na jego wyobraźnię
Moja mama też w piątek 13stego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:31   #2399
tassia
Zakorzenienie

aaga- ciasto z rabarbarem robilam dwa razy w tym tygodniu za kazdym razem wytrzymalo 2 godziny po wyjsciu z piekarnika

dzis kolej na czekoladowe ciasto- cos dla mnie bo jest bez mąki

czytam tak o tych waszych TZ i wspołczuje. Mój alko w ogole nie pije, choc kiedys pił. I jak sobie zaczełam to przypominac to chwale każdy dzień teraz... bo nie chciałabym takich "przyjemności" teraz o których piszecie.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:35   #2400
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal coś dla nas

"A co w sytuacji jeśli umowa o pracę na czas określony kończyłaby się już w trakcie trwania ciąży?

Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
W takim przypadku w dniu porodu będzie się zatem jeszcze podlegać obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia.
Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie można pobierać przez okres
do 52 tygodni. "

A tutaj macie pytania i odpowiedzi-można wejść na "urlopy rodzicielskie","mama","ta ta"-tam są wszystkie odpowiedzi http://www.rodzicielski.gov.pl/mama

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Moja mama też w piątek 13stego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości