|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
ja juz zapowiedzialam, ze jade po weekendzie do domu, przy okazji wizyty u fryzjera i zostawiam malego mojej mamie a sama ide z kolezankami na piwo
![]() i jeszcze wiecie co? jak juz atmosfera opadla to tz mowi do mnie a jedz sobie do rodzicow, jak bede mial chate wolna to sobie w koncu pepkowe zrobie i po namysle dodaje .. szkoda tylko ze to niedziela, no ale lepsze to niz nic. no to mu mowie spoko, nie ma problemu. jesli niedziela Ci nie pasuje to mozemy pojechac w piatek albo sobote. On taki zdziwiony, i pyta tak? a ja mowie jasne, zostawie malego mamie na noc i sama pojde sobie ze starymi kolezankami na jakies piwo, bo przeciez nie bede kisic sie w domu jak Ty sie bedziesz bawil (bo wiem doskonale czym to pachnie) no i mu mina zrzedla. wczesniej o to pepkowe sie spieralismy, powiedzialam mu ze jak jest takim ojcem dla naszego dziecka i wsparciem dla mnie, to impreza jak juz cos nalezy sie mnie w ramach odreagowania tego ze czuje sie jak pelnoeatowa nianka dla naszego dziecka a nie jemu .. bo niby z jakiej racji? no chyba ze chce sobie pokozaczyc przed kumlami, jak to sie pieknie urzadzil, ze baba mu dziecka pilnuje.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-02 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() dziec mi spal od 20 do 8, wow!!!! oczywiscie z zprzerwami na cyca, ale to na sipocha. i teraz znow spi ![]() ps. dziekujemy za gratki a propo 150 ml ![]() wczoraj tez zjadl ladne, 130. robi postepy moj robaczek kochany. moze w koncu dobijemy do 7 kg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() nie, poprostu skoczylismy na chwile do miasta po kosiare do trawy a ze obok nomi jest kerfur to skorzystalam z okazji i kupilam male conieco ![]() ![]() ps.działa? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ba, pewne ze smakowalo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Wtajemniczenie
|
a propos tych datkow na kosciol to jest zenada jedna wielka
rok temu znajomi chcieli chrzcic coreczke, nie sa po slubie i straszne przeprway mieli z ksiedzem, bo jak to? bez slubu? chrzcic dziecko? o to sie facet (kolega) koncu w☠☠☠☠il i mowi, ze on jeden cala rodzine utrzymuje i jest im ciezko, ze nie maja pieniedzy na slub / wesele. no to ksiadz cwaniak mowi, tak? przciec to nie trzeba zaraz bog wie jakiej sukni, imprezy hucznej, wystarczy skromna ceremonia. wiec kolega mowi, tak? a zaplacic "co laska" to skad niby mamy wziac na to pieniadze i mowi ze oni moga slubowac tu i teraz jak stoja przed tym ksiedzem ... no to sie ksiadz z lekka zdziwil i zaczal zmieniac nastawienie i mowi, ze jak to? bez bialej sukni? bez wesela? gosci, rodziny? haha i ostatecznie z laska powiedzial ze da chrzest dziecku ale ze musza obiecac ze wezma slub w ciagu roku ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- nie wiem czy Wam się chwaliłam ale z siostrą bedziemy mialy dzieci z jednego rocznika - ma termin na koniec lipca ![]() i do tego coreczka, wiec fajnie, bedzie parka ![]() ![]() ![]()
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-02 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
czesc Laseczki
![]() ![]() teraz na szybko- z dzisiejszej mszy- nie mogłam wyrobic ze smiechu ![]() - podniesienie, cisza absolutna i nagle dwuletnia na oko dziewczynka na cały głos: mamusiu, cemu nie ma muzycki? batelie tsieba kupic? nawet ksiadz miał zaciesz ![]() mały mój bobas usiadł w bujaku i zwyciestwo obwiescił głosnym jejjjjjjj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przeleciałam Was na szybko- jakiś dziś dzień zamulony, pogoda znów do kitu. Narazie nie pada, ale to pewnie kwestia czasu. hmmm co chce powiedzieć.. Black, ślicznie wyglądasz-tak bardzo naturalnie i kobieco. Napisz co tam Wam zasponsorowali bom ciekawa, może jakieś nowości- chętnie poczytam co tam skrobniesz. Temat mnie interesuje, ale jakos nie mam weny, żeby jakiegoś swojego bloga stworzyć ![]() deli, kciuki za dzisiejsze chrzciny ![]() silver, to Ty nosisz obcinacz ze sobą? ![]() ![]() ![]() hmmm co tam jeszcze pamiętam... blogerka, czyżby tż coś zrozumiał i przechodzi wewnetrzną metamorfoze? insolito, nie ma za co- ciesze sie, że smakowało, ja zawsze robie bardzo czosnkowy, wtedy lepiej smakuje ![]() ![]() litllesweetangel, dzisiaj z charlizz nadrobimy cobyś miała co czytać ![]() ![]() bokeh, Hania cudna : ![]() illusion, ślicznie Igi siedzi.. zazdroszcze Wam tych siedzących dzieciaczków te które ominęłam to przepraszam- poprawię się ![]() ![]() Moje dzieciątko śpi właśnie na macie na podłodze ![]() ![]() i wczoraj wypiła 150 ml tej pyty co to charlizz tak zachwalała ![]() i kurde zrobiły się małej odparzenia, albo ja sobie wymyślam, że to odparzenia i sie doszukuje, ale dlaczego o tym pisze, bo od kilku dni płacze w wanience i sobie mysle, że może ją piecze, no bo co innego? wikipedia szaja polecila smarowac sudo, wiec już jej zapodałam. aaa i dzięki szaja, ze poleciłaś tą maść z vit. A pomogło, te plamska ładnie przygasły, ale jeszcze jej smaruje. jak długo moge to stosować? no to narazie chyba tyle :P ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurde, nastepna co ma siedzącego dziecia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczynki!
![]() Widziałam, że niektóre mnie nakryły na podglądywaniu. Sorki, że nie odpowiadałam na te zaczepki, ale wczoraj zmieniałam stan cywilny i chrzciliśmy Alę, w związku z czym miałam masę rzeczy na głowie i miałam siły tylko na podczytywanie. W dodatku TŻ (od wczoraj mąż ![]() Na razie tyle, bo próbuję Was nadrabiać. A tu gratis moja cwaniara: |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Wtajemniczenie
|
no oby Kochana oby, bo jakoś zaczyna na mnie to stresować. Kurde tu obroty tu siadanie, a moja jak jeden dzien dzwignela glowe na lezaco do siadu tak na tym sie skonczyło. nie umie tez z brzuszka na plecki... ![]() ![]() ani podniesc się na rączkach na brzuszku...
![]() |
#3340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pięknie spała! Zazdrościmy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
słodziak ![]() ![]() i gratuluję zmiany stanu cywilnego ![]() pokaż jak wyglądałaś w tym ważnym dniu ![]() ![]()
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
stety, bo i tak kusisz
![]()
#3345 |
Wtajemniczenie
|
my za 3 tyg. mamy isc do konroli do pediatry i jak sie w tym czasie nie nauczy, to coś czuję, że musowo nas wyśle na te ćwiczenia.
szaja, albo ktoś inny kto sie w temacie orientuje- lekarka mowila, że mam cwiczyc z nią metodą bobath, miała nam te cwiczenia pokazac fizjoterapueutka. poczytalam, że ta metoda jest dla dzieci, ktore mają dosyc powazne problemy neurologiczne- chyba, że trafiłam na jakieś informacje z ![]() znalazłam strone gdzie są opisane ćwiczenia http://neurofizjoterapia.pl/rehabili...-metody-bobath i nie wiem czy próbować coś z nią ćwiczyć sama. zmierzam do tego, że ja nie kwalifikuje Julki do tego, ze ona jest neurologicznie jakas bardzo nie taka... ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jakie imie bedzie miala siostrzenica? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wow! Gratulacje dla Pani Zony! ![]() poka fotki!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Wtajemniczenie
|
pstryczek - Liliana
#3348 |
Zakorzenienie
|
hej,
Leos na szczęście tylko podziębiony pediatra badała i powiedziała,że spokojnie możemy jutro jechać ( mam delegację z firmy) idę wyżalić się do klubu bo mnie szlag zaraz na miejscu trafi |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Leosiowi nic nie jest poważnego ![]() charlizz, coś dziś długo na grzędzie siedzisz...
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-02 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Wtajemniczenie
|
marsi - super, ze wszytsko w porządku z Leo
![]() my zaraz jedziemy w trojke na sleze, tylko czekam az tz sie wymoczy w wannie, wyperfumuje, wyczesze .. kaie sie dluzej niz baba ![]()
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Ładnie...
to juz jedna kolezanke-imienniczke na watku bedzie miec ![]() Cytat:
![]() dobrze ze z Leo to nic powaznego ![]() ------------- moj dziec spi juz 2 godz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Marsi jak dobrze, że z Leo ok
![]() Pytanie: Czy jak Mała ma skazę, to już zawsze będzie ją miała? Jak wtedy z rozszerzanie diety (kaszka, kleik, słoiczki)? Przepraszam za idiotyczne może pytanie, ale nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba na góre nie będziecie szli ? czy tak ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() a jak z dietą nie wiem, trzeba na szaje czekać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
TzBokeh przywitaj się chociaż z nami :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
patrz jaki milczący- nie da się przekonać no!
![]()
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucam buty: jedne-botki z Tom Tailor z 200 zł na 60, świetna jakość i taaakie wygodne ![]() ![]() Jak dziecia zachęcić do jedzenia łyżeczką? ![]() Ale mnie dziś wszystko wnerwia, począwszy od pogody ![]() Bijkora !!!!! Makabra, przytulam ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-06-02 o 12:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, nie chce jesc lyzeczka? moze "danie" nie pasuje? probowalas czegos innego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pstryniu to Ty piasałaś, że kupiłaś w auchan 3 pary? poka jakie ![]() oho, charlizz z grzedy wylazła..
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |||||
Zadomowienie
|
Wpdam co jakiś czas obczaić, czy TŻbokeh się odezwał, ale widzę, że wydygał jak baby na niego wsiadły
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sliczna córa ![]() Cytat:
![]() Pstryczkowa, poszukaj na all aplikacji do wstawiania zapachu, na bank mają ![]() Cytat:
pisałam tu rano, babo ![]() Widzę, że klubie gorąco!! TŻbokeh, czytasz to? go rą co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- cała widzę,żeś się stęskniła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.