|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Byłam na jarmarku twórczym (przypominam: w poszukiwaniu prezentu ślubnego
), były tam takie pudełka jakich szukam, ale bez przedziałków na herbatę, z przedziałkami były jedynie do samodzielnego dekupażu, a że z dekupażu ja umiem co najwyżej kupę :P to nie mam nic. No, kupiłam kartkę jedynie, bardzo ładna, z "Pocałunkiem" Klimta, taka oryginalna (nie znoszę kartek z gołębiami:P). No i wracając kupiłam kilo truskawek za 10 zł, zjadłam już oczywiście miseczkę, osiągając przy tym prawie stan ekstazy, serio. Obecnie to lepsze niż seks... I zabieram się za pisanie listy wyprawkowej. Cytat:
Oczywiście emolienty są super, ale są też drogie, więc na początek ja będę testowała normalne kosmetyki, a w razie w się sięgnie po to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry,
widzę, że nie tylko ja miałam dziwną noc. Od 1 do 4 nie spałam, po prostu nie spałam, nie to że jakieś dolegliwości (oprócz zgagi). Roxi, współczuje bólu biodra, przeszłam przez wrażenia że mi kość z panewki wylezie, ból mocny, teraz tego odczucia nie mam ale biodro jeszcze daje znac o sobie, i skurcze no i wykrecanie palców u nóg... Dotkaaa, ja z kosmetyków stawiam na: - dobrą oliwkę dla dzieci Topfer, ktora raz na jakiś czas będę też dodawać do kąpieli, - mydło marsylskie zamiast płynów do kąpieli, - krem z filtrem ecocosmetics 45 filtr, - krem do buźki Topfer, - mąka ziemniaczana zamiast pudrów i zasypek, - linomag zielony i cynkowy, - sól fizjo do oczek, - chyba octenistept do pępuszka, - woda do noska disnemar (bo nie psiuka kroplami, a taką delikatną mgiełką więc nie będzie małego drażnić), - zastanawiam się nad olejuszką, bo w sumie będę mieć dobrą oliwkę więc może ona wystarczy na ciemieniuszke, a jak nie to ją kupię, Dziecku naprawdę jak poczytałam i porozmawiałam, niewiele potrzeba z kosmetyków. Jeśli wyjdzie jakieś uczulenie itd to będę się wtedy martwić, apteki blisko sprzedaż netowa szybko działa ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Perse, moje maleństwo różną przejawia aktywność. Czasem mam wrażenie, że wylezie mi przez pępek, dołem, bokiem, czyli wypychanko na maksa, a czasem jest to kop tu, kop tam. Częściej chyba jednak już przeciąganie, wypychanie. I różne pory. Ciekawa jestem jak ja Go wyłapię, bo od 35 tyg mam liczyć ruchy... Parę dni temu jadąc autem patrzę na brzuch a tu kwadrat... spłaszczył się wybił po obu stronach... smieszne to było ale i niezbyt przyjemne
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Uciekam na obiadowego grilla do rodziców
|
|
|
|
#4264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czkamy na relację ![]() ![]() Mi też tak strasznie duszno było ... A Ty śpisz ciągle na lewym boku? Ja zmieniam w nocy, bo nie dałabym rady inaczej. A co do kapy -to nawet mój mąż już "termin" zna i używa ![]() Cytat:
za tydzień ![]() A kaca też miewam jak mój popiwkuje ![]() Mój TŻ też będzie miał w tym roku serię kawalerskich. Mnie panieńskie ominą ![]() Cytat:
Za mną też taka sobie noc. Przed snem sobie popłakałam to powinno mi się dobrze spać ![]() U nas leje, a miało być ładnie. Byliśmy na zakupach i teraz TŻ szuka jakiegoś filmu do popatrzenia. Jakieś sugestie? ![]() Domciątko gratki za tydzień
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-02 o 13:31 |
|||||
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwalę się wczorajszymi zakupami
Dzisiaj mam w planach odwiedzić tk maxx i smyka może
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Brzusie
Gratuluję wszystkim nowych tygodni ![]() Ja dzisiaj leżakuje, mam tak spuchnięte palce u rąk, że boli jak je zginam. Masakra a jeszcze nie ma takich upałów, jeżeli teraz tak jest to co będzie później
|
#4267 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za prace. A co do kasy, to ja bym sie upomniała w prost i powiedziała, ze potrzebuje na wyprawke.Cytat:
jaka masz dluga szyjke, mialam taka na poczatku ciazy, a teraz... Dobrze, ze wszystko w porzadku ![]() Cytat:
I za udane zakupy mozee by tak fotki? ![]() Cytat:
mala na pewno bedzie zachwyconaCytat:
Cytat:
za wytrwałoscCo do pluszakow, zgodze sie w zupelnosci Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614] Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. [/QUOTE] Różnie, są dni kiedy rusza sie duzo wiecej, a sa i takie kiedy poruszy sie raz na jakis czas. Do tego maja juz mniej miejsca w brzuszku i ruchy maluszków beda sie zmieniszac, wiec nie ma co martwic sie ![]() ![]() ![]()
|
|||||||
|
|
|
#4268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w mieszkaniu, pomimo pomalowanych scian widac gdzie ida kable, od kontaktu, do żylandora, po prostu po pewnym czasie zaczyna przebijac kabel i robi sie w jego miejscu ciemna linia Witam się już w 35 tygodniu ![]() I musze powiedziec, ze maz sie wczoraj spisał i posprzatał i zrobił pyszny obiad, kurczak w chrupiacej skórce, ziemniaczki zapiekane i surówka jęzor uciekł mi do tyłka ![]() Złozył łozeczko wkurzyłam sie... Najwyzej zaczniemy sie tym martwic jak mały bedzie wychodził z niego.---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
piekne zakupy Magdalennne czy Twoje łozeczko ma okragłe szczebelki, czy takie bardziej płaskie i czy ma wyjmowane? Gdzies mi mignelo, ze masz podobne, dlatego pytam. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-02 o 14:13 |
|||
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Ona poka łóżeczko
![]() Gratki za tydzień ![]() A ze szczebelkami to faktycznie lipa
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopiero jutro |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sobie zagraci chatę to moze zrozumieJa tez pól nocy nie spalam ![]() Skurcze+ chrapiacy mąż+ zamartwianie sie Majeczką ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- za wszystkie nowe tygodnie za śliczne zakupy dla maluchówSpędziłam dzis pól godziny przy kasie w Kauflandzie bo kasjerka nie mogła nabić buraczkow. I pyta sie mnie czy bardzo sa mi potrzebne ![]() A ja miałam taka chęć na mielonego z buraczkami ze mówię nie odpuszcze ludzie mało mnie nie zjedli ale tak o to wlasnie sie gotują moje buraczki
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz Tż sprawdzal kazdy szczebelek i ani drgnał. ćwiczenie cierpliwości ![]() Cytat:
A dlaczego martwiłas sie o Malenka? |
||
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Został mi ostatni egzamin za dwa tygodnie,mam nadzieję,że dam rade na niego dojechać i zdać. W piątek,jadąc autobusem,nagle zrobiło mi się słabo, niedobrze i musiałam wysiąść bo bym zwymiotowała. Oczywiście wpadłam w panikę, że skoro będe haftować to organizm sam się oczyszcza i zaraz zaczne rodzić Wiem,że to irracjonalne,ja nawet skurczy nie miałam ani nic,ale panika była szczególnie że jechałam sama i nie wiedziałam co zrobić w razie czego. Na szczęście po kilku minutach na świerzym powietrzu przeszło. Dostałam dwa kocyki dla Gabi od znajomych, już nie wiem co robić z tymi kocykami,bo łącznie mamy już 8sztuk I ani jednego nie kupiliśmy, panuje jakaś moda wśród naszych bliskich na kupowanie kocyków Z tego co was zdażyłam poczytać,to widze że nie tylko ja ostatnio kiepsko sypiam. W nocy od jakiegoś czasu budzi mnie pecherz na zmiane z ostrą zgagą i refluksem.. masakra,już nie wiem jak sobie z tym radzić. Ale poza tymi dolegliwościami jakoś ogólnie lepiej sie czuje niż przed np miesiącem, nie mam żadnych kłuć, skurczy, bóli itp, trzymam kciuki,by tym z was,które mają tego typu dolegliwości jak najszybciej przeszło i powróciło lepsze samopoczucie I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać
|
#4276 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzieńCytat:
za tydzieńTruskawki!!!! mnia mniam za tydzień[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41113070]Byłam na jarmarku twórczym (przypominam: w poszukiwaniu prezentu ślubnego ), były tam takie pudełka jakich szukam, ale bez przedziałków na herbatę, z przedziałkami były jedynie do samodzielnego dekupażu, a że z dekupażu ja umiem co najwyżej kupę :P to nie mam nic. No, kupiłam kartkę jedynie, bardzo ładna, z "Pocałunkiem" Klimta, taka oryginalna (nie znoszę kartek z gołębiami:P). No i wracając kupiłam kilo truskawek za 10 zł, zjadłam już oczywiście miseczkę, osiągając przy tym prawie stan ekstazy, serio. Obecnie to lepsze niż seks... I zabieram się za pisanie listy wyprawkowej. [/QUOTE] kolejna mi smaka robi na polskie truskaweczki,mniam mniam ps.też nie lubię gołębi na kartkach Cytat:
super zakuposkiCytat:
za tydzień i dla Tż-ta,pięknie się spisałWróciłam z małych zakupów,na pchlim targu nic nie było,jeden pajac upolowany,ale później pojechalismy do sklepów rozejrzeć się za łóżeczkami i materacami.Przy okazji kupiłam kilka pierdułek Sprawa łóżeczka zostaje odroczona na później. U mnie nadal piękne słonko ![]() Do tego co jest na zdjęciach kupiłam jeszcze 3 butelki TT po 150 ml,bo były za połowę ceny
Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-06-02 o 15:46 |
||||
|
|
|
#4277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Arrabiata- co za baba. Opier..ol się jej należy. Osłabiają mnie lekarze, którzy nie znają się na tym co robią
Cytat:
Nie planuje używania oliwek, zasypek, kremów do buzi czy ciała. Uważam że to za dużo jak na tak wrażliwą skórkę. Cytat:
Jak mam ból na buraczki to kupuję mrożone z Hortexu, dodaję chrzan i przyprawy i gotowe ![]() Cytat:
Roxi- pójdź do lekarza z biodrem jaki figurki Ninjago kupowałaś na dzień dziecka? Witam się już z Krakowa. Teraz siedzimy już plackiem w domu ![]() Magolina, Enlevee, Damciątko, Ona za nowe tygodnie
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-02 o 15:51 |
|||
|
|
|
#4278 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Bylam dzis z tz zarejestrowac sie w szpitalu,ogladalismy porodowke i sale. Az sie rodzic chce
cisza taka byla ze masakra a spodziewalam sie krzykow hehe pokoj przedporodowy wyposazony we wszystko tv,toaleta,ktg podklady itp. Sama porodowka Full wypas wana,nowe lozko,toaleta,radio,drabi nki,pilki itp. Masa roznych rzeczy. Sale Po porodzie sa 2 osobowe z toaleta wiec nie jest zle. Ogladalismy tez pokoj rodziny ale szkoda Kasy na to. A no i na korytarzu stoi stolik z owocami,napojami i slodkosciami jakby zachcialo sie jesc.
|
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga ze strony mojego szpitala:
UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
nie spałam i czułam wyraźnie tego fikołka a teraz nóżek mi nie wypina tylko rączki i głowę ... ale coś kombinuje chyba na powrót do pozycji z wczoraj.... teraz leży bokiem
kupiliśmy z tż u gapa_kids troszkę rzeczy dla małego jutro po nie pojedziemy ![]() cążki TT nożyczki TT szczotkę z grzebykiem TT gruszkę do nosa smoczek TT szczotkę do butelek szczoteczki do rurek brakuje nam butelek dr brown nie wiem jaką 120 czy 240 chcę 1 na próbę rożka wózka łóżeczka materaca pościeli przewijaka grubego kocyka wit. D do szpitala trochę ciuszków 56/62 body na długi rękaw 3 szt 56 5 szt 62 śpiochy 2 szt 56 3 szt 62 pajace 2 szt 56 3 szt 62 półśpiochy 1 szt 56 2 szt 62 i nie wiem czy kupować sterylizator ![]()
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
hejka po kilku dniach przerwy
![]() u mnie nic nowego, oprócz jakiś tam postępów wyprawkowych dla małej. no i wskoczyło mi +10 kg na wadze ![]() ja mam łóżeczko z tej firmy i jest śliczne, solidne, naprawdę porządnie zrobione.
|
#4282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie tak jest?Cytat:
za zakupyja też się cały czas zastanawiam nad sterylizatorem,bo naprawdę chciałabym karmić piersią i nie sterylizować tony butelek i innych rzeczy z tym związanych,ja chyba poczekam do czasu po porodzie,bo zawsze można podjechać do sklepu i kupić w razie czego. |
||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jakoś nie mogłam się przez ostatnie dni zebrać aby do was zajrzeć..Generalnie mało przy kompie siedziałam. Do tego mąż zabrał mnie do Teatru Muzycznego w ramach prezentu urodzinowego. Rany.. ja już zapomniałam jak lubię musicale. Kubuś, Magdalenne: brawa za zakupy! ![]() W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak. No i od wczoraj już jesteśmy w 9 miesiącu. Idę poczytać co się tu działo
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wózek ładne kolory
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: dzięki
muszę powiedzieć, że kolory w moim guście, lepiej sama bym nie wybrała, pomimo że wózek dostaliśmy
|
#4286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 9 miesiac i wózek. To co ci jeszcze brakuje?
|
|
|
#4287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprawki z dnia na dzień rosną )Cytat:
Następna zakupowa ![]() Teraz trzeba szaleć ![]() Cytat:
za wózek no i w szczególności za ten 9 miesiąc ![]() Chciało by się napisać, ze teraz z górki, ale ten 9 trwa tyle co reszta ciąży I jeszcze składam wszystkim zaległe życzenia urodzinowe, imieninowe i z każdej innej okazji! Ja też wczoraj wróciłam do domu z weekendu u rodziców i niestety muszę powiedzieć, ze dalej nic się nie zapowiada co byśmy w tym pięknym miesiącu się urodzili Listopad już niedaleko
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przede wszystkim za miesiąc i za super wózio
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Rozeznanie
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
roxi: muszę sobie zapamiętać Twoje rady odnośnie rozszerzania diety... nie chcę wariować, bo wiem, że idealnie się nie da, ale jak mogę to nawet w produktach dla siebie zwracam uwagę na składy i unikam tego, co szkodliwe. Im mniej tego dostarczę sobie, tym lepiej, bo wiadomo całkiem uniknąć się nie da. Nawet jeśli wiązało sie to z zaprzestaniem kupowania Almette i Ostrowii
za to znalazłam inne serki z odpowiednim dla mnie składem. ![]() teso: fajnie odświeżone meble )cynamonowa: nienajlepsze wieści o tym zatruciu. 3mam kciuki aby było wszystko dobrze! Generalnie coś w środę słabe wiadomości z wizyt przynosiłyście... że maleństwa się pchają na świat - może trzeba o Margosi Glutku powiedzieć, żeby jego wygoniły najpierw? jednak nasz wątek jest szczęśliwy więc wierzę że będzie ok u każdej. czarownica; widzę że oprócz remontu i sprzętów remontowych przybywa sprzętu dla dzieciaczka )) idzia: brawo za dogadanie się co do imienia czyli mamy kolejnego Michałka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

), były tam takie pudełka jakich szukam, ale bez przedziałków na herbatę, z przedziałkami były jedynie do samodzielnego dekupażu, a że z dekupażu ja umiem co najwyżej kupę :P to nie mam nic. No, kupiłam kartkę jedynie, bardzo ładna, z "Pocałunkiem" Klimta, taka oryginalna (nie znoszę kartek z gołębiami:P). No i wracając kupiłam kilo truskawek za 10 zł, zjadłam już oczywiście miseczkę, osiągając przy tym prawie stan ekstazy, serio. Obecnie to lepsze niż seks... 

jęzor uciekł mi do tyłka 

I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać

za to znalazłam inne serki z odpowiednim dla mnie składem.