Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 15:59   #181
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cześć dziewczynki sorry ze tak z doskoku

Mystiquee
jeszcze raz wielkie gratulacje
Dotk3 wszystkiego co najlepsze
agaaga ja łykam wiesiołek i tak ogólnie to nie ale podczas chwil łóżkowych oboje czujemy różnicę w ilości śluzu wiec uważam ze działa

pozdrowienia i kciuki dla wszystkich
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:01   #182
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Z okazji dnia dziecka...:-D udalo sie :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratki

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Ta, zauważyłam. Ehhh

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Są dwie!!! Są! Ale piękne zdjęcie!!!!
Wielkie Gratulacje! klask i:
Przecież dopiero zaczynasz więc co się martwisz... jedni mają szczęście w 1 cyklu inni później najważniejsze to wiedzieć kiedy są dni płodne i wtedy działać

To znalazłam o wiesiołku:
Na zwiększenie jego ilości polecane są kapsułki zawierające olej z wiesiołka. Najwięcej (ok. 510 mg) zawiera go preparat Oeparol. Należy go przyjmować (w zależności od reakcji organizmu) do 3 razy po 2 kapsułki na dobę od początku cyklu do owulacji. Jest to bardzo ważne gdyż wiesiołek może powodować mikroskurcze macicy a w związku z tym mógłby niekorzystnie działać w przypadku gdyby doszło do zagnieżdżenia.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:08
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:24   #183
The light
Zadomowienie

Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Mystiquee gratsy a co do wiesiolka trzeba pamiętać, żeby zwiększyć też ilość płynów a tabletki rozgryzac

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:48   #184
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dziewczyny, dziękuję za życzenia! bardzo mi miło!!!

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
A co dostaniesz? Pochwal się !!!
torebkę Michaela Kors'y na którą śliniłam się od dłuuuugiego czasu, ale zawsze były ważniejsze wydatki i jak tu nie kochaj mojego małza?

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dotk4 w takim razie dziś wszystkiego najpiękniejszego! Piękną rodzicom zrobiłaś niespodziankę swoimi urodzinami w takie święto chyba, co?
chyba bardziej sobie, bo już zawsze będę dzień dziecka hucznie obchodzić a termin mama miała na 31 maja, czyli urodziny dziadka, ale nie za bardzo się spieszyłam

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Zauważyłam zależność, że większość dziewczyn zachodzi w 1 i 3 cyklu starań. Czyż nie?
Mnie statystyka nie interesuję i myślę, ze mój 5 cykl będzie szczęśliwy

Cytat:
Suuuuuuuuper!!!!!!!!!

wiecznie a na pierwszej stronie mój wiek możesz zmienić na 24 lata
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 19:29   #185
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
God Of War no właśnie, dlatego chciałabym jakoś poprawić "jakość" śluzu... Co by pomóc naturze Czytałam o wiesiołku? Może któraś z Was ma z nim jakieś doświadczenia? W tym miesiącu postanowiłam zainwestować w testy owulacyjne i sprawdzić kiedy faktycznie wykaże mi owu
Ja zaczęłam brać olej z wiesiołka w tym cyklu i śluz jest dużo lepszy, niż w poprzednich cyklach Chociaż z drugiej strony, ciężko stwierdzić czy to faktycznie zasługa tych kapsułek czy też nie wynika to po prostu z tego, że ten cykl mam pokopany (31. dzień, a owulacji jak nie było, tak nie ma) - może jestem szczególnym przypadkiem i jak jest owu, to nie ma śluzu, a jak jest śluz, to nie ma owu?
Stary 2013-06-01, 19:34   #186
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za życzenia! bardzo mi miło!!!

torebkę Michaela Kors'y na którą śliniłam się od dłuuuugiego czasu, ale zawsze były ważniejsze wydatki i jak tu nie kochaj mojego małza?

chyba bardziej sobie, bo już zawsze będę dzień dziecka hucznie obchodzić a termin mama miała na 31 maja, czyli urodziny dziadka, ale nie za bardzo się spieszyłam

Mnie statystyka nie interesuję i myślę, ze mój 5 cykl będzie szczęśliwy

Suuuuuuuuper!!!!!!!!!

Oby tak było ja nie mówię, że nie tylko patrze jak średnio to wychodzi

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam brać olej z wiesiołka w tym cyklu i śluz jest dużo lepszy, niż w poprzednich cyklach Chociaż z drugiej strony, ciężko stwierdzić czy to faktycznie zasługa tych kapsułek czy też nie wynika to po prostu z tego, że ten cykl mam pokopany (31. dzień, a owulacji jak nie było, tak nie ma) - może jestem szczególnym przypadkiem i jak jest owu, to nie ma śluzu, a jak jest śluz, to nie ma owu?
Tak też pisały inne dziewczyny, że coś tam się poprawiło ale trzeba wiedzieć kiedy dokładnie występuje owulacja bo tuż przed nią trzeba zaprzestać stosowania dla osób z regularnym cyklem być może i jest to jakieś rozwiązanie

Podobno siemię lniane jest też bardzo dobre, nawet niektórzy twierdzą że lepsze na śluz

Swoją drogą, że dużo dziewczyn ma problemy z regularnością cykli, nawet nie spodziewałam się że aż tak wiele... wiadomo, że jest to duże utrudnienie i nie zazdroszczę. Ja mam zawsze jak w zegarku.

Czas edycji: 2013-06-01 o 19:43
Stary 2013-06-01, 20:11   #187
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Tak też pisały inne dziewczyny, że coś tam się poprawiło ale trzeba wiedzieć kiedy dokładnie występuje owulacja bo tuż przed nią trzeba zaprzestać stosowania dla osób z regularnym cyklem być może i jest to jakieś rozwiązanie
Ja mam bardzo nieregularne, ale mniej więcej wiem kiedy mam owulację - wystarczy codziennie mierzyć temperaturę
Stary 2013-06-01, 20:29   #188
agaaga89
Zakorzenienie

Pestka witaj kurczę tyle czasu... Szukaliście przyczyn, czemu ciągle się nie udaje? Może kwestia jakiegoś szczegółu?

Juliette dobrze, dobrze, trzeba działać jak najczęściej Musi się udać!
Mystiquee gratulacje piękne dwie krechy!!

Dotk4 toż to najpiękniejszy wiek wiedziałaś kiedy wyjść - w swoje święto!

Dzięki za opinie na temat wiesiołka, chyba się skuszę i złożę dziś zamówienie na doz-ie bo jest akurat promocja... Siemię lniane piłam swojego czasu regularnie 2 razy dziennie przez ok. 3 miesiące na włosy i niestety na śluzie nie zauważyłam różnicy Obym tylko nie przekombinowała właśnie

God Of War przepraszam jeżeli przeoczyłam, ale w jakiej jesteś akurat fazie? (nie) czekasz na @? Już po owu? Czy starania przed Wami?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:36   #189
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Pestka witaj kurczę tyle czasu... Szukaliście przyczyn, czemu ciągle się nie udaje? Może kwestia jakiegoś szczegółu?

Juliette dobrze, dobrze, trzeba działać jak najczęściej Musi się udać!
Mystiquee gratulacje piękne dwie krechy!!

Dotk4 toż to najpiękniejszy wiek wiedziałaś kiedy wyjść - w swoje święto!

Dzięki za opinie na temat wiesiołka, chyba się skuszę i złożę dziś zamówienie na doz-ie bo jest akurat promocja... Siemię lniane piłam swojego czasu regularnie 2 razy dziennie przez ok. 3 miesiące na włosy i niestety na śluzie nie zauważyłam różnicy Obym tylko nie przekombinowała właśnie

God Of War przepraszam jeżeli przeoczyłam, ale w jakiej jesteś akurat fazie? (nie) czekasz na @? Już po owu? Czy starania przed Wami?
Raczej już po owu, śluz płodny miałam 27-28.05 więc owulacja też zapewne była w tym czasie, środa-czwartek dokładnie nie wiem, niby powinna występować po dniu kiedy ostatni raz był śluz płodny czyli u mnie to był wtorek a dziś już zaobserwowałam niewielką ilość białego śluzu więc stwierdzam, że już po także faza czekania
Miałam jeszcze robić wymaz i do gina z wynikiem iść ale na razie nie mamy kasy więc dopiero zrobię w czerwcu... gin stwierdził, że pałeczki kwasu mlekowego u mnie są odrzucane przez organizm więc nie wiem jak to będzie z tym wszystkim, ciągle coś stoi na przeszkodzie od listopada zeszłego roku leczę się i leczę...
Stary 2013-06-01, 20:55   #190
agaaga89
Zakorzenienie

To też już sporo odkładasz starania... Widzę, że narazie na luzie, bez szczegółowych obserwacji Tak najlepiej, dobre podejście Ja też już nie szastam kasą, zamówiłam wiesiołek i testy owu zostawię sobie może na przyszły miesiąc, chociaż też nie wiem, bo 2 lipca idę do gina i pewnie dostanę coś na drobną infekcję Ale po Twoich słowach jakoś opadł mi zapał i nie jest mi specjalnie żal tych testów
To teraz tylko ściskać kciuki!

Stary 2013-06-01, 21:08   #191
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
To też już sporo odkładasz starania... Widzę, że narazie na luzie, bez szczegółowych obserwacji Tak najlepiej, dobre podejście Ja też już nie szastam kasą, zamówiłam wiesiołek i testy owu zostawię sobie może na przyszły miesiąc, chociaż też nie wiem, bo 2 lipca idę do gina i pewnie dostanę coś na drobną infekcję Ale po Twoich słowach jakoś opadł mi zapał i nie jest mi specjalnie żal tych testów
To teraz tylko ściskać kciuki!
A no niestety tak jakoś leci, powiem Ci że nawet szybko
miałam nadżerkę i końcem marca miałam krioterapię - niby wszystko się zagoiło ale ostatnio i tak brałam globulki i miałam zrobić ten wynik i zgłosić się z nim 25.06 mam wizytę u mojego gina na nfz na która czekam już miesiąc... tak to zawsze chodzę prywatnie tym bardziej, że się leczyłam no zobaczymy jak to będzie

A Ty w jakiej fazie teraz jesteś?
Stary 2013-06-01, 21:15   #192
gosia261282
Gang Iren

Fajne okreslenie: w jakiej fazie teraz jestes
Ja to mam faze ostatnio na zarcie,moge wcinac w kazdej ilosci i miksowac wszystko
Stary 2013-06-01, 21:29   #193
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Fajne okreslenie: w jakiej fazie teraz jestes
Ja to mam faze ostatnio na zarcie,moge wcinac w kazdej ilosci i miksowac wszystko
haha prawda ja też mam dziś w szczególności faze na jedzenie nawet teraz jem
Stary 2013-06-02, 08:23   #194
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry . Ja na dzień dziecka dostałam @. W końcu przyszedł (40 dniowy cykl )

Cytat:

super

Cytat:
ok, już zmieniłam
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:33   #195
pestka1983
Przyczajenie

Agaaga podstawowe badania zrobiliśmy i lekarz stwierdził cytuje " że wyniki mam jak młoda jałówka" :P mój facet też ok nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...ale myślę, że to kwestia psychiki za bardzo chciałam ....muszę się przyznać, że dopiero od miesiąca wyluzowałam i wmawiam sobie, że to dzidziuś wybierze moment, a jeśli go nie będzie życie będzie toczyło się dalej...takie myslenie mnie uspakaja. Momentami było naprawdę ciężko, co miesiac miałam objawy ciążowe, moje życie seksualne praktycznie legło w gruzach, bo ciągle mówiłam o dziecku, na szczęście wychodzimy na prostą. Stwierdziłam, że o dziecko będę się martwić jak już zobacze dwie kreski. Teraz zajmuję się sobą i moim facetem i jest dobrze. W przyszłości skonsultujemy się pewnie jeszcze z innym lekarzem, ale na razie wrzucamy na luz. Mojej kuzynce starania o ciążę zajęły 5 lat, może taka rodzina pozdrawiam

Mistiguee gratuluję

Juliette Dziękuję, za wsparcie
pestka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:39   #196
fiore25
Przyczajenie

Witajcie :-D I długi weekend się kończy. Nawet nie wiem kiedy minęło te kilka dni :/ Ale przynajmniej słoneczko dzisiaj wyglądnęło i jest cieplutko )
fiore25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:42   #197
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka1983 Pokaż wiadomość
Agaaga podstawowe badania zrobiliśmy i lekarz stwierdził cytuje " że wyniki mam jak młoda jałówka" :P mój facet też ok nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...ale myślę, że to kwestia psychiki za bardzo chciałam ....muszę się przyznać, że dopiero od miesiąca wyluzowałam i wmawiam sobie, że to dzidziuś wybierze moment, a jeśli go nie będzie życie będzie toczyło się dalej...takie myslenie mnie uspakaja. Momentami było naprawdę ciężko, co miesiac miałam objawy ciążowe, moje życie seksualne praktycznie legło w gruzach, bo ciągle mówiłam o dziecku, na szczęście wychodzimy na prostą. Stwierdziłam, że o dziecko będę się martwić jak już zobacze dwie kreski. Teraz zajmuję się sobą i moim facetem i jest dobrze. W przyszłości skonsultujemy się pewnie jeszcze z innym lekarzem, ale na razie wrzucamy na luz. Mojej kuzynce starania o ciążę zajęły 5 lat, może taka rodzina pozdrawiam

Mistiguee gratuluję

Juliette Dziękuję, za wsparcie
Fakt faktem już dość długo się staracie ale trzeba myśleć pozytywnie. Z pewnością jest to kwestia psychiki, skoro wyniki dobre to na pewno w końcu się uda - nie ma innej możliwości
Miałaś robiony monitoring cyklu? wielu dziewczynom to pomaga, wiedzą dokładnie kiedy jest owulacja
Wiem, że po tak długim czasie ciężko o pozytywne myślenie ale jestem pewna, że się wam uda!

Jeszcze bym dodała od siebie, że sama współżyłam przez taki sam okres czasu jak Ty i nie zaszłam w ciąże tylko, że u mnie okazało się że mam TSH za wysokie - lekarz rodzinny powiedział mi, że wyniki są super a ginekolog od razu zwrócił uwagę na TSH i prawdopodobnie to było przyczyną no zobaczymy bo już teraz mi się unormowało

Czas edycji: 2013-06-02 o 13:07
Stary 2013-06-02, 12:51   #198
fiore25
Przyczajenie

[QUOTE=wiecznie_pod_wiatr; 41109611]dzień dobry . Ja na dzień dziecka dostałam @. W końcu przyszedł (40 dniowy cykl )

To jesteśmy na tym samym etapie Do mnie też @ wczoraj zawitała. Tylko że u mnie po 27 dniach (co dla mnie to aż, bo zawsze mam co 25-26 dni). A najlepsze że zamówiłam na allegro testy owulacyjne i przyszły w piątek i tak sobie myśle, że zrobię jeden (bo aż 30 sztuk kupiłam). I wyszły dwie krechy. A w nocy przyjechała @. I tak myślę co z tymi testami jest nie tak. W tamtym cyklu też robiłam takimi samymi i pokazały mi owu w 15 dc.
fiore25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:05   #199
God Of War 20
Zakorzenienie

[QUOTE=fiore25;41112721]
Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry . Ja na dzień dziecka dostałam @. W końcu przyszedł (40 dniowy cykl )

To jesteśmy na tym samym etapie Do mnie też @ wczoraj zawitała. Tylko że u mnie po 27 dniach (co dla mnie to aż, bo zawsze mam co 25-26 dni). A najlepsze że zamówiłam na allegro testy owulacyjne i przyszły w piątek i tak sobie myśle, że zrobię jeden (bo aż 30 sztuk kupiłam). I wyszły dwie krechy. A w nocy przyjechała @. I tak myślę co z tymi testami jest nie tak. W tamtym cyklu też robiłam takimi samymi i pokazały mi owu w 15 dc.
No i właśnie dlatego ja się w te testy nie bawię bo one jakieś dziwne dziwy pokazują po co sobie mieszać w głowie
Stary 2013-06-02, 13:14   #200
agaaga89
Zakorzenienie

God Of War to chyba nawet nie miałaś czasu myśleć o staraniach Może się okazać, że na tą odkładaną wizytę pójdziesz w końcu z fasolką a nie badaniami Też się umówiłam na NFZ pod koniec maja i termin mam na 2 lipca, kocham narodowy fundusz zdrowia!! Dziś 13 dc, ale owulka i tak z reguły 18 dc
gosia261282 tłumacz sobie, że to odżywianie a nie żarcie

Pestka
to trochę dobijające, że wyniki grają a tu ciągle coś nie tak. Dobrze, że udało Ci się wybrnąć z błędnego koła, takie ciągłe czekanie, szukanie objawów nic nie daje, ile razy się czytało o parach, które wyskoczyły na weekend i ze spontanicznego wypadu wrócili z bobasem klucz do sukcesu to czysta głowa, chociaż piszę to, a sama JUŻ się martwię ile mi zajmą starania ..

Wiecznie pod wiatr
to się doczekałaś toż to kolejna szansa na...

Fiore trochę wertowałam temat testów owulacyjnych i o tych na allegro różne cuda czytałam, więc raczej nie zastanawiałabym się dlaczego taki wynik Grunt, że jest @ i niebawem kolejna owu, wtedy sprawdzisz jeszcze raz ich wiarygodność

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Słyszałam, że "Lh vitam" są nawet miarodajne ale to koszt rzędu 25 zł za 5 testów

Stary 2013-06-02, 13:35   #201
God Of War 20
Zakorzenienie

agaaga89
Żebyś wiedziała, w końcu poszłam się zbadać bo tyle czasu i ciąży brak-co prawda nie staraliśmy się jednakże bez zabezpieczenia to i tak w końcu by się coś trafiło a tu nic...
Swoje już przeszłam, mam nadzieję że w końcu zakończę ten okres badań i leczenia.
Od listopada zeszłego roku ciągle jakieś leki brałam, chwilami to już nie wiedziałam co i kiedy tyle tego było.
Nie wydaje mi się żeby tak szybko się udało raczej myślę, że sobie poczekamy.
Jutro będę wymaz robić - najwyższy czas bo na wynik i tak czeka się parę dni... modle się, żeby tylko żadna bakteria się nie wyhodowała - masakra

Wiesz trzeba patrzeć kiedy śluz płodny się pojawi bo to najważniejsze...

Czas edycji: 2013-06-02 o 13:36
Stary 2013-06-02, 14:31   #202
pestka1983
Przyczajenie

God of War myślę, że na każdą z nas przyjdzie czas...musimy w to wierzyć, choć ja też czuję, że sobie jeszcze poczekam nie ma to jak kobieca intuicja Nie miałam monitoringu cyklu jedynie używałam pasków owulacyjnych pokazywały owulację mniej wiecej w połowie cyklu czyli tak jak być powinno, ale i tak na darmo, bo nigdy nic z tego nie wyszło. Ja mam tyłozgięcie macicy może po prostu to jest przyczyną. Choć lekarz mówił, że to nie ma wpływu. Może zacznę z nogami do góry po leżeć, tylko, że to się sprowadza znowu do tego samego - myślenia o tym czego nie chcę

Agaaga Trzeba nie dać się zwariować to trudne, ale myślę, że skuteczne to taki rodzaj bezsilności, zawsze w życiu miałam wszystko poukładane i wpływ na prawie wszystko...a tu taki paradoks i pozostaje czekanie, a ja taki niecierpliwiec jestem :P No i mam za swoje

Wiecznie pod wiatr U mnie 4 dc i do tego grypsko :P gardło boli, łeb boli, nos zapchany i @ dobrze, że jeszcze nie mam sraczki :P

Fiore Powiem Ci, że moja mama zaszła ze mną w ciążę dzień przed okresem i go po prostu nie dostała i jest pewna, że tamtego dnia, bo mój ojciec z wojska przyjechał i długo się nie widzieli :P może to był ten dzień...
pestka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:24   #203
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka1983 Pokaż wiadomość
God of War myślę, że na każdą z nas przyjdzie czas...musimy w to wierzyć, choć ja też czuję, że sobie jeszcze poczekam nie ma to jak kobieca intuicja Nie miałam monitoringu cyklu jedynie używałam pasków owulacyjnych pokazywały owulację mniej wiecej w połowie cyklu czyli tak jak być powinno, ale i tak na darmo, bo nigdy nic z tego nie wyszło. Ja mam tyłozgięcie macicy może po prostu to jest przyczyną. Choć lekarz mówił, że to nie ma wpływu. Może zacznę z nogami do góry po leżeć, tylko, że to się sprowadza znowu do tego samego - myślenia o tym czego nie chcę

Agaaga Trzeba nie dać się zwariować to trudne, ale myślę, że skuteczne to taki rodzaj bezsilności, zawsze w życiu miałam wszystko poukładane i wpływ na prawie wszystko...a tu taki paradoks i pozostaje czekanie, a ja taki niecierpliwiec jestem :P No i mam za swoje

Wiecznie pod wiatr U mnie 4 dc i do tego grypsko :P gardło boli, łeb boli, nos zapchany i @ dobrze, że jeszcze nie mam sraczki :P

Fiore Powiem Ci, że moja mama zaszła ze mną w ciążę dzień przed okresem i go po prostu nie dostała i jest pewna, że tamtego dnia, bo mój ojciec z wojska przyjechał i długo się nie widzieli :P może to był ten dzień...
Paski są niepewne, na twoim miejscu zdecydowałabym się na monitoring cyklu... tym bardziej, że nie miałaś. Tyłozgięcie nie powinno mieć wpływu.
Stary 2013-06-02, 16:08   #204
The light
Zadomowienie

Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

A ja dziś powinnam dostać @ ale póki co nawet plamienia nie mam. Zrebi mnie żeby test zrobić ale postanowiłam, że poczekam jeszcze 4 dni (bo zdarzało mi się że miałam trochę dłuższe cykle).

Przyszło mi do głowy że może się udało i wiecie pierwszą myśl mi przyszła, że fajnie i szczęście ale za chwilę strach i że się boję
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:55   #205
D0tk4
Zadomowienie

pestka1983 teraz jak wrzuciliście na luz trochę, to sądzę, ze latwiej bedzie Wam zajsc. moze sie jeszcze zdziwicie i w tym cyklu zafasolkujecie! najwazniejsze to pozytywne podejscie, ale nie za wiele cisnienia i bedzie dobrze. musi byc!

a ja sie nie mogę owu doczekać. chyba dzis znowu test zrobie (ostatnio robiłam przedwczoraj).
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:30   #206
ewann84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość

super

ok, już zmieniłam
Cykle z progesteronem powinny byc juz krotsze
a najlepiej niech ten trwa 9 miesiecy
ewann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 19:10   #207
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
pestka1983 teraz jak wrzuciliście na luz trochę, to sądzę, ze latwiej bedzie Wam zajsc. moze sie jeszcze zdziwicie i w tym cyklu zafasolkujecie! najwazniejsze to pozytywne podejscie, ale nie za wiele cisnienia i bedzie dobrze. musi byc!

a ja sie nie mogę owu doczekać. chyba dzis znowu test zrobie (ostatnio robiłam przedwczoraj).
Weź pod uwagę, że te testy dziwne rzeczy pokazują więc radze skupić się bardziej na obserwacji ciała i sygnałów
Stary 2013-06-02, 21:16   #208
agaaga89
Zakorzenienie

Generalnie jeden wniosek: grunt to mieć poukładane w głowie
Dziś zaczynam widzieć śluz, ale... znów wodnisty biało-przezroczysty tak, ale z rozciągliwości nie ma w sobie nic, pffff. Za miesiąc działam z wiesiołkiem, może do września coś zmienię

Stary 2013-06-02, 21:51   #209
kaorlak
Zadomowienie

Cześć!
Można dołączyć do grona staraczek?
Mam już 2-letnią córeczkę i z Mężem dojrzeliśmy już do posiadania drugiego potomka.
Jest to nasz drugi cykl starań, pierwszy niestety zakończył się ciążą biochemiczną
Odczekaliśmy 1 cykl wg zaleceń lekarza i próbujemy Dzisiaj dostałam @, więc czekamy na jej koniec i zaczynamy starania.
Mam nadzieję, że się uda i tym razem będzie szczęśliwie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:58   #210
kkasienka
Raczkowanie

mam głupie pytanie: a na co ten wiesiołek pomaga?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości