Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 19:54   #4321
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Mela: no to wychodzi, że będziesz miała włochatego dzidziola mnie na szczęście zgaga omija łukiem szerokiem, ale wspólczuję...

lachryma: w auchan kupuję polmex

Margosia: i tak zazdroszczę, bo ja to max 30-40min mogę za kierownicą, już brzuchol za duży i mały upodobał sobie wątróbkę moją w takiej pozycji..

Kathe: mały mi mega na pęcherz naciska, ostatnio dużo częściej i jak wychodzę z łazienki to czasami musze wrócić.. nie mówiąc o tym, ze jak chodzę, to czuję go prawie że między nogami:P jak Twoje bóle? kiedy do lekarza?

surka: czyżby koniec remontu?

Teso: zdrówka dla Ignasia, żeby rumień szybko minął. !

Ewewee: i dla Mery również zdrówka, a babcia się nie spisały ewidentnie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:00   #4322
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41117970]Nie straszcie, mnie wody nie mogą odejść w czasie spania, bo ja śpię na tapczanie, na którym się siedzi również :P Więc będzie eeeee problem
[/QUOTE]

Mi odeszły ok 23 jak po czytaniu położyłam się spać. Po 5 min poczułam jak się ze mnie leje bez możliwości zatrzymania. Ale ze mnie chlusnęło i wiem, że podkład nic by nie poradził.
Idę spać.
Dobrej nocy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:01   #4323
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mi odeszły ok 23 jak po czytaniu położyłam się spać. Po 5 min poczułam jak się ze mnie leje bez możliwości zatrzymania. Ale ze mnie chlusnęło i wiem, że podkład nic by nie poradził.
Idę spać.
Dobrej nocy.
Pa
Ja też uciekam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:01   #4324
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magdalenne: no śmiejemy się, że nasz 105 metrowy ogródek za mały będzie, jak za rok imprezę będziemy chcieli zrobić. Szykuję się na grudzień/styczeń/luty 4-5 dzieciaków (za tydzień kumpela będzie miała potwierdzenie czy bliźniaki, ale ja jestem pewna że będzie dwoje:P) plus nasze plus 1, które przyszło na świat w kwietniu. Aa no i chrześniak mój. Dodatkowo z pozostałych najblizszych znajomych jedni mają 3kę ae liczę 2kę bo jeden to już starszy, i jedni mają 1.wiec jak nic wychodzi że ogródek za mały. :P

neni: no to czekamy na dopieszczony kącik

arabiatta: dobrze, że kolejny lekarz zweryfikował informacje! brawo!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-02, 20:21   #4325
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Opolszczyzna. Przy granicy czeskiej, na pograniczu z województwem śląskim. Jakieś 30 km od Raciborza na Śląsku i 84 km od Opola. Zapraszam serdecznie. czereśni w tym roku będzie w brud. Będzie też sporo poziomek i agrestu jak któraś chętna.
ja mam 11 km do Raciborza wiec chyba ja pierwsz sie zjawie po te czeresnie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:24   #4326
Niunia20
Rozeznanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

ale jestem beznadziejna w tej ciąży ......

nie umiem znaleźć łóżeczka dla mojego smerfa.. a czy ja tak dużo wymagam... chcę żeby było białe bez szuflady z płaskimi szczebelkami i bokami zabudowanymi... nooooooooo jak już znalazłam idealne jedno to opinie sprzedawca ma średnie
Stary 2013-06-02, 20:28   #4327
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Ewewee: i dla Mery również zdrówka, a babcia się nie spisały ewidentnie..
ehhh juz dzis na to "leje" ale odwdziecze sie bo ja wredna zolza jestem

Witam sie

Bol miednicy u mnie osiaga szczyt, nie moge nogami przebierac. Marysia dokazuje ile wlezie, diabel rogaty. Czytam Was, ale nie moge sie cos dzis ani wbic, ani odniesc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:29   #4328
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę spać.
Dobrej nocy.
Nie strasz Chociaż może lepiej tak, niż jak się sączą powolutku.

Cytat:
magdalenne: no śmiejemy się, że nasz 105 metrowy ogródek za mały będzie, jak za rok imprezę będziemy chcieli zrobić. Szykuję się na grudzień/styczeń/luty 4-5 dzieciaków (za tydzień kumpela będzie miała potwierdzenie czy bliźniaki, ale ja jestem pewna że będzie dwoje:P) plus nasze plus 1, które przyszło na świat w kwietniu. Aa no i chrześniak mój. Dodatkowo z pozostałych najblizszych znajomych jedni mają 3kę ae liczę 2kę bo jeden to już starszy, i jedni mają 1.wiec jak nic wychodzi że ogródek za mały. :P
I tak uważam, że to fajnie. Nasz synio nie będzie miał towarzystwa za bardzo
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:37   #4329
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żaby!!!

Nie mam sił ale jestem zadowolona.Oddałam referacik,zaliczyłam kosmetologie na 5 Ale wstałam o 5.30 zeby sie nauczyc i dałam rade

Po szkole zrobilismy sobie z Tzem ognisko A pozniej sąsiadka zabrała mnie na osiedlowy festyn organizowany przez Koło Gospodyń Wiejskich Wypiłam kawke,znowu pojadłam grilla i pysznego ciasta i pękam.Wszyscy sie super bawili,biesiada jak ta lala , az mi zal było ze tylko siedze jak emerytowana babcia ,jem i patrze a tak bym sobie potanczyła ale odbije sobie wszystko po porodzie

Chyba jeszcze skonsumuje rożka waniliowego z Lidla.Czekał na mnie pól dnia i nie moge go tak zostawic
Stary 2013-06-02, 20:42   #4330
fiazo
Zakorzenienie

Ale burza była u mnie całą przespałam, ja na jednym łóżku, tż na drugim

przed chwilą dzwoniła mama, że u niej drzewo powaliło na łące przed domem z korzeniami-mam wspomnień z dzieciństwa dużo z tym drzewem

Cytat:

Na weekend przyjechała starsza siostra męża z chłopakiem - piękne fajne audi sportowe.. a jako ze ja nie piję.. (ona też nie - o tym za moment, ale nie ma prawka) to sobie pojeździłam i nawet Igorek za mocno wątroby mi nie ugniatał... chyba czuł, jak mamie frajdę sprawie 140km/h w aucie z napędem na 4 koła.. eeeehhh...

a i tak się rozmarzyłam na samo wspomnienie, że zapomniałam napisać,że zaskoczyli nas podwójną nowiną - zaręczynami i 6tc ciązy
podwójnie pozytywna wiadomość
u mnie w tym roku to chyba 2 śluby będą u rodzeństwa, jak się nic nie zapowiadało tak teraz siostra i brat coraz częściej mówią, a brat to zaczął mówić nawet o dziecku

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41116640]
Dziewczyny mój syn nie będzie ginem, on będzie Gokiem!
Ma więcej bodów z długim rękawem niż mój TŻ wszystkich ubrań :P
[/QUOTE]
moje dziecko ma na razie tylko ubranka na wyjście ze szpitala

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Witam sie

Bol miednicy u mnie osiaga szczyt, nie moge nogami przebierac. Marysia dokazuje ile wlezie, diabel rogaty. Czytam Was, ale nie moge sie cos dzis ani wbic, ani odniesc.
idź jutro do lekarza, nie męcz się

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żaby!!!

Nie mam sił ale jestem zadowolona.Oddałam referacik,zaliczyłam kosmetologie na 5 Ale wstałam o 5.30 zeby sie nauczyc i dałam rade

Po szkole zrobilismy sobie z Tzem ognisko A pozniej sąsiadka zabrała mnie na osiedlowy festyn organizowany przez Koło Gospodyń Wiejskich Wypiłam kawke,znowu pojadłam grilla i pysznego ciasta i pękam.Wszyscy sie super bawili,biesiada jak ta lala , az mi zal było ze tylko siedze jak emerytowana babcia ,jem i patrze a tak bym sobie potanczyła ale odbije sobie wszystko po porodzie

Chyba jeszcze skonsumuje rożka waniliowego z Lidla.Czekał na mnie pól dnia i nie moge go tak zostawic
za 5
ale Ci fajnie, za mną grill chodzi, tylko nie ma kiedy go zrobić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:43   #4331
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
A może w twoim łóżeczku opuszcza się bok?

Ja dziś cały dzień spędzam w dolinie. No nie mogę się ogarnąć jakoś. Mąż zrobił obiad, ja surówkę, teraz poszedł z Małgosią do sąsiadów bo tam jest kolega Małgosi i trampolina to mała się wyszaleje. A ja mam spokój. Mąż nawet unika konfrontacji patrząc na mnie. Chyba boi się, że wybuchnę. A mnie tak smutno. Nie wiem czemu - hormony?
pewnie hormony

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Tż nie pozwolił mi zostać u rodziców do listopada
Szczerze mówiąc coraz bardziej wmawiam sobie termin listopadowy i skończy się na samospełniającym proroctwie )

Ciekawe co tam u Malinki
spokojnie jeszcze masz czas, pewnie Glutek urodzi się w terminie jak tak u ciebie ładnie książkowo ciąża przebiega, weźmie cię z zaskoczenia po prostu
Cytat:

Na weekend przyjechała starsza siostra męża z chłopakiem - piękne fajne audi sportowe.. a jako ze ja nie piję.. (ona też nie - o tym za moment, ale nie ma prawka) to sobie pojeździłam i nawet Igorek za mocno wątroby mi nie ugniatał... chyba czuł, jak mamie frajdę sprawie 140km/h w aucie z napędem na 4 koła.. eeeehhh...

a i tak się rozmarzyłam na samo wspomnienie, że zapomniałam napisać,że zaskoczyli nas podwójną nowiną - zaręczynami i 6tc ciązy
to poszalałaś i gratuluję będziesz ciocią

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41116640]Jakie to serki?

Dziewczyny mój syn nie będzie ginem, on będzie Gokiem!
Ma więcej bodów z długim rękawem niż mój TŻ wszystkich ubrań :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
mój ma tyle śpiochów, a body z długim rękawem mam mało

Cytat:
Czy ja mam urodzić włochate dziecko? No zgaga mnie męczy od kilku dni popołudniami. Dziś też!

Ale tu cisza!
współczuję zgagi, moj będzie łysy bo nigdy jej nie miałam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41117970]Nie straszcie, mnie wody nie mogą odejść w czasie spania, bo ja śpię na tapczanie, na którym się siedzi również :P Więc będzie eeeee problem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
ja mam podobnie, też śpię na wersalce na której się siedzi, w razie czego się odpierze nie martw się

byliśmy teraz u mojego chrześniaka, fajny duży z niego chłopiec, dostaliśmy 2 pary śpiochów dla małego i jak wcześniej nie miałam wcale tak teraz do szafki mi nie wchodzą. Wczoraj też mały dostał dwa rampersy czy jak to się nazywa od siostry tz, też ładne, już ciuchów żadnych nie chcę a jeszcze mam od koleżanki dostać, mogły by byc w większych rozmiarach bo małe mamy na zapas

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:50   #4332
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej moje kochaneciesze sie ze kapa sie tak przyjela i rozwesela was trochu!u mnie dzis o niebo lepiej co prawda mam.troche katar ale nie jest tak zle i moge funkcjonowac..sciele lozko zaraz i sie zbieram tzn kompie itp moze podjedziemy po kosmetyki dla malej ale tak na lajcie delikatnie..

zjadlam sniadanie jedna kanapke a teraz przegryzam ciastem od cioci mmmm

alez mi zuzia nogi wlozyla w zebra..:-P
moj tz dzis jak spalam na boku mowi do mnie ze smiesznie jak ja leze a obok brzuch hahahaha

lece poNiej zagladne:-**
No kapa rozwesela
A ja sobie siedze teraz przy kompie,podciągenłam bluzke i drapie sie po brzuchu ale Tz do mnie :,,o żesz kurde ale Ty masz juz ten baniak! "
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dzień dobry brzuszki

mój maluszek wczoraj na dzień dziecka dostał nektarynki tak mi w sklepie zapachniały ze dosłownie nie mogłam sie powstrzymać
w przyszłym tygodniu zapoluje na truskawki ale jak na razie są drogie po 14 zł widziałam...
teraz wcinam sobie milke , na 14 przyjadą dziadkowie więc zaraz zmykam pomóc mamie przy jedzonku , chyba zrobimy grilla (En pamiętam ze kiedys chciałaś wpaść , zapraszam , oczywiscie reszte mam także ).

aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ?

miłego dnia , wieczorem Was nadrobie
Ja nie biore,nie kupuje.Obczaje jakis model i w razie czego Tz kupi i dowiezie.
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Uwaga ze strony mojego szpitala:

UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!

:
juz widze jak niektóre naginały do porodu z torbami podróznymi
Cytat:
Dzień dobry

Jakoś nie mogłam się przez ostatnie dni zebrać aby do was zajrzeć..Generalnie mało przy kompie siedziałam.

Do tego mąż zabrał mnie do Teatru Muzycznego w ramach prezentu urodzinowego. Rany.. ja już zapomniałam jak lubię musicale.

Kubuś, Magdalenne: brawa za zakupy!

W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak.

No i od wczoraj już jesteśmy w 9 miesiącu. Idę poczytać co się tu działo
fajnie ze masz juz wieksze zakupki z głowy

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Co do ruchów...2 dni Laura mnie stresowala bo zamulona byla a tak normalnie to kopie,ma gwaltowne czasem serie ruchów,ma czkawke a ostanio lubi nogi bokiem wypychac Zauwazyłam ze co 40 ok. minut kima,porusza sie i znowu kima... ale bardzo aktywna jest po 21,22.
Stary 2013-06-02, 20:51   #4333
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Margosia: właśnie miałam pytać czy wracasz już, czy zostajesz u rodziców do porodu. Też tak myślę że to może być najdłuższy miesiąc. NIby szyjka się skróciła, mały ciśnie w dól, ale z drugiej strony kumpela z 4cm rozwarciem chodziła dwa miesiące i nic, więc nie nastawiam się szczególnie.

misiaczka: właściwie jakis drobiazgów do szpitala, koszuli do karmienia stanika chociaż jednego itp. jak dostanę wypłatę to zamówię, a potem Mały może wyłazić. Chociaż może poczekać do 18 czerwca, żebym mogła zdecydować się na urlop roczny 80%.

Niunia: Emaljunga Duo combi 3-in-1 Smart. Prawdziwa terenówka
za wyprawke. To juz w sumie drobiazgi i mozesz rodzic

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
może jeszcze wróci do odpowiedniej pozycji

ja mam arbuza, brzoskwinie, truskawki, jabłka ;p

laktatora nie biorę, jak bedzie potrzebny to tż dowiezie
u mnie truskawki to lecą w dół
wczoraj brałam po 8,50. dziś rano były po 7,50
a godzinę temu nowa babka stanęła to już po 7 zł
może jutro znowu taniej

za tc
i dla tż

a co trzeba walczyć o swoje to jej wina, że nie umie naliczyć
pamiętaj tylko, ze w naszej diecie buraczki ograniczone

no to mam burzę ...także uciekam, wrócę jak przejdzie, przy okazji się zdrzemnę
Tak sie wlasnie zastanawiałam w sklepie, ale tak mi cieżko było z nich zrezygnować....Łatwiej było mi dzisiaj odmówić szarlotki u znajomych chociaż przykro mi było słuchać jaka pyszna jestem tydzień na tej "diecie" i juz mam dość.

Wstalam z drzemki i brzuch mnie boli jak na okres nie wiem czy brać nospe
Mam tez pytanie. Skończyły mi sie witaminki i TZ kupił mi nowe opakowanie ale niestety bez kwasu DHA bo nie mieli. Brać je czy kupować nowe?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:53   #4334
jakierka
Zadomowienie

Witam sie brzuchatki
My z Edziem zaczeliscmy dzis 30tc To juz zdecydowanie blizej konca

Wczoraj bylismy na urodzinkach, jakims cudem wytrzymalam do 1 w nocy, ale nie czulam sie wcale dobrze Przez wiekszosc wieczoru mialam bardzo nabrzmialy i twardy brzuch, Edziu chyba przez to mial mniej miejsca, bo rozpychal sie tak jak gdyby chcial wyjsc przez moj pepek. Po powrocie mialam kiepska noc i wiekszosc dnia dzis spedzilam w lozku odsypiajac zarwana nocke. No ale juz doszlam do siebie i lece poczytac co pieknego sie wydarzylo u Was
Stary 2013-06-02, 20:55   #4335
magolina
Wtajemniczenie

Hej

My niedawno wróciliśmy od teściów. Znów praktycznie pół dnia siedzieliśmy. Najpierw była kawka i ciasto a później grill, było super, aż szkoda było wracać do domu.

En, Ona, Domcia gratki za tygodnie

Elaine super fura dla Igorka i gratki za 9 miesiąc

Rockyyy ja lubię takie festyny i wiejskie jedzonko na nich

Eve współczuje bólu miednicy oby Ci przeszło.

Nie pamiętam co mialam jeszcze pisać

Uciekam na dziś.
Dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 20:56   #4336
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

mela: i co materac do wymiany? no coż jak tak się trafi to się trafi...

fiazo: oooj szkoda drzewa.. jak się czujesz? bo czytałam że przejścia z autem mieliście. Nic wam się nie stało?a co do siostry męża, to ślubu chyba przed narodzinami nie będzie, jej się nie śpieszy, bo chłopak jest po rozwodzie już, więc białej sukni i kościelnego nie będzie, a na tym jej akurat bardzo zależy.

grabcze: jak babyshower?

Perse: co do ruchów, to Igorek też ma takie dni, że za jednym razem przeciągnie się i potem po godzinie coś, ale generalnie ruchów wykonuje dużo więcej w ciągu dnia. Tyle, że on od początku wykazywał baaardzo dużą aktywność, więc nie porównywałabym..

Roxi: czy dostałas moja msg na priw? bo u mnie jakieś dziwne rzeczy wyświetla, a raczej wyświetla że wiadomość wysłana, ale wiadomości nie ma;(

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-02, 21:00   #4337
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Witam sie

współczuję bólu miednicy, też miewam gorsze dni pod tyw względem, wtedy ledwo chodzę
Cytat:
Hej żaby!!!

brawo za zaliczenia, zdolniacha z Ciebie ja też bym sobie potańczyła

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
t

Witam się NA KACU w 34 tygodniu ciąży
Dobrze przeczytałyście.. na kacu
Tż wrócił jak na siebie wcześnie z tego kawalerskiego, bo o 2:30 był w domu.. walnął do mnie tekstem na wejściu jak mu otwierałam "NO CIEBIE TO JA SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM" ciekawe kogo w takim razie, ale ok potem walczył ze spodniami ze 20 minut, powywalał różne rzeczy, które mu na drodze stały, pies od niego spieprzał bo mu gorzelnią zajeżdżało.. a jak w koncu się położył na łóżku to wymamrotał, że striptizerka do d*py, bo nie zrobiła pokazu do końca.. ah te chłopy
Więc ja oczywiście wdychając opary w pokoju obudziłam się z bolącą głową

No ale na śniadanko przed chwilą zjadłam polskie truskawki z wiejską śmietaną i z cukrem pudrem
Tesciowa wczoraj przywiozła mi wszystkie składniki specjalnie dla mnie, więc się od rana delektuję
i jak kac, przeszedł już? faceci są śmieszni jak się napiją pyszne śniadanko miałaś

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja)
34 tydzień i u mnie

wczoraj byłam na wycieczce klasowej z okazji dnia dziecka, choziłam pół dnia, a dziś mnie wszystko boli, całe krocze. (

nhahah
brawo za 34 tydzień

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jakie kosmetyki dla dziecka wsumie??
plyn do kąpieli
ew oliwka do kąpieli

krem do buzi i do ciala

filtr na lato dla dziecka

mydło do ciala i wloskow ?
czy coś w tym stylu? i co jeszcze?

dziewczyny mam pytanie .. zna sie ktoras troche na bankowosci,kredytach itp? chodzi mi o to ze chcielismy wziasc mala sumke z TZ .. niby w moim banku mozna wziasc bez zaswiadczen itp jezeli mam tam konto.. no ale jak by ew zapytali mnie to moja umowa skonczyla sie 31.05,2013 no ale wyplate itp nadal bede brac.. no ale nie mowcie mi ze bede musiala po jakies zaswiadczenia jezdzic itp wiecie ze niby bede pobierac jeszcze kase ..
jeżeli masz u nich konto i sporą historię bankową to powinien wystarczyć dowód osobisty, o umowę pewnie nie będą pytać

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
OJ to naprawdę dobrze, że mu się nic nie stało. Mój jak kiedyś wwiercił się w kabel to rąbło w całym domu... Był taki huk niesamowity.
o kurcze to pewnie się wystraszyliście, z prądem nie ma żartów

jutro siuśki muszę oddać do laboratorium i jak mam iść znowu do przychodni i patrzyć na te kolejki w labku to mi się odechciewa, ale trzeba bo we wtorek wizyta

Łukaszek
Stary 2013-06-02, 21:02   #4338
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
:
Mam tez pytanie. Skończyły mi sie witaminki i TZ kupił mi nowe opakowanie ale niestety bez kwasu DHA bo nie mieli. Brać je czy kupować nowe?
Witaminki bierz a DHA dokup osobno i bedzie git
Ja ostatnio kupowałam Femibion Classic-1 listek i kupowałam sobie Omega 3.Teraz Tz mi kupił Femibion 2 wiec mam juz i witaminki i rybke
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Rockyyy ja lubię takie festyny i wiejskie jedzonko na nich

:
Nooo

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Enleeve ostatnio tak strasznie nie było ale w Lany Poniedziałek jak wstałam rano to czułam sie jak w gorzelni i od razu okna otwierałam bo alko -zapachy Tza nie dawały mi zyc.Wiec wielkanocnego kaca zaliczylam
Stary 2013-06-02, 21:03   #4339
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
za wyprawke. To juz w sumie drobiazgi i mozesz rodzic

Tak sie wlasnie zastanawiałam w sklepie, ale tak mi cieżko było z nich zrezygnować....Łatwiej było mi dzisiaj odmówić szarlotki u znajomych chociaż przykro mi było słuchać jaka pyszna jestem tydzień na tej "diecie" i juz mam dość.

ja chwilowo biorę bez dha bo czekam aż moje zamówione będą, ale lepiej dokup same coś z w aptece aby to uzupełnić

Łukaszek
Stary 2013-06-02, 21:05   #4340
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie brzuchatki

Wczoraj bylismy na urodzinkach, jakims cudem wytrzymalam do 1 w nocy, ale nie czulam sie wcale dobrze Przez wiekszosc wieczoru mialam bardzo nabrzmialy i twardy brzuch, Edziu chyba przez to mial mniej miejsca, bo rozpychal sie tak jak gdyby chcial wyjsc przez moj pepek. Po powrocie mialam kiepska noc i wiekszosc dnia dzis spedzilam w lozku odsypiajac zarwana nocke. No ale juz doszlam do siebie i lece poczytac co pieknego sie wydarzylo u Was
brawa za 30 Eda

Cytat:
Hej żaby!!!

brawa za kosmetologię i za festyn

My dziś bylismy na grilu bo kuzynka organzowała grilla z tortem w związku z urodzinami jej córy
Ale się objadłam

`
Cytat:
Czy ja mam urodzić włochate dziecko? No zgaga mnie męczy od kilku dni popołudniami. Dziś też!

Ale tu cisza!
przynajmnej mało do nadrabiania

Cytat:
Dzień dobry

No i od wczoraj już jesteśmy w 9 miesiącu. Idę poczytać co się tu działo

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Złozył łozeczko z którego jestem w miare zadowolona... Jest stabilne, ładne, wzory misiów ma z dwóch stron, a nie tylko z jednej jak niektóre łózeczka, ale jest jedno ale, na aukcji było zaznaczone, że łożeczko ma 3 wyjmowane szczebelki, a okazało sie, że żadne sie nie wyjmuje wkurzyłam sie... Najwyzej zaczniemy sie tym martwic jak mały bedzie wychodził z niego.[COLOR="Silver"]

.
Ale bez sensu z tymi szczebelkami....Dziecko będzie wychodziło na żądanie

Moje łóżeczko ma wyryte motylki z 2 stron, i na szczęscie ma wyjmowane 2 szczebelki

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry myszki, lece pod prysznic i na 12 do koscioła

Madi oglądałaś łóżeczka firmy "Wujec"?, wydają się takie solidnie zrobione.
,
Idzia tej firmy nie było.
My się zdecydowaliśmy na łóżeczko firmy Bajanex (Julka II) Biel transparentna po skręceniu wygląda bardzo porządnie i stabilnie, jedynie szuflada tzn. wieczko mogłoby być o 2 cm dłuższe bo tak na styk płyta docięta. Ale polecam bo naprawdę wyglada fajnie i porządnie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

jutro siuśki muszę oddać do laboratorium i jak mam iść znowu do przychodni i patrzyć na te kolejki w labku to mi się odechciewa, ale trzeba bo we wtorek wizyta
a nie możesz bez kolejki wnieść tylko ten mocz..? ja tak planuję we wtorek zrobić,,,bo bez sensu czekać w kolejce żeby tylko go postawić...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:09   #4341
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

stokrotka: no większe zakupki to właściwie dostaliśmy fotelik zakupiliśmy sami...

Envl: boski jest Twój TZ:P

Anula: wiedziałam! że dalej to juz prawie nie mogłaś mieszkać(( a poziomki i agrest też bardzo lubie.........

Ita: no i zdrówka dla Xawerego!

Coś wam się dziewczyny dzieciaki pochorowały, Mela Małgosia zdrowa się trzyma?

agrafka: biedactwo z tymi paluchami <przytul>

Ona: 3mam kciuki za te dwa tygodnie kolejne

Baloniku: brawa za sesje, osttani egzamin też pójdzie jak z płatka!

gratuluję kolejnych tygodni wszystkim dziewczynom, które mogłam pominąć podczas nadrabiania....
a teraz lecę coś zjeść, i na tel się przerzucam, bo mały wciska mi się już w dół, więc żeby jeszcze posiedział sobie to położę się.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Rockyy: brawa za kosmetologie! studia robisz czy studium?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-02, 21:09   #4342
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam sie brzuchatki

brawa za trojeczke z przodu

Cytat:
Witaminki bierz a DHA dokup osobno i bedzie git
Ja ostatnio kupowałam Femibion Classic-1 listek i kupowałam sobie Omega 3.Teraz Tz mi kupił Femibion 2 wiec mam juz i witaminki i rybke
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja chwilowo biorę bez dha bo czekam aż moje zamówione będą, ale lepiej dokup same coś z w aptece aby to uzupełnić
No wlasnie pani w aptece proponowała osobno, ale 40 zł to dwa razy tyle co moje kompletne witaminy. Moze poszukam w innej aptece będzie tańszy...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:10   #4343
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

a nie możesz bez kolejki wnieść tylko ten mocz..? ja tak planuję we wtorek zrobić,,,bo bez sensu czekać w kolejce żeby tylko go postawić...
tak planuję zrobić ale miny ludzi pewnie będą porażające ale czekać nie mam zamiaru

Łukaszek
Stary 2013-06-02, 21:14   #4344
Rockyyy
Zakorzenienie

Dobiłam sie lodem i jestem peeełnaaaa

Ide sie kapać i w kimeee
Do jutra
Stary 2013-06-02, 21:19   #4345
Oliath
Zakorzenienie

Zanim nadrobie:

PYTANIE PILNIE:

Co to jest, jesli mam od wczoraj po lewej stronie brzucha na wysokosci pepka i w dol ukosem swedzacy czerwony placek, jakby drobniutka kaszka wysypka, caly placek ma juz wielkosc mojej dloni, nawilzanie nie przynosi ulgi i choc staram sie nie drapac, to nie da rady, po scianach zaraz zaczne chodzic .
Mam to od wczoraj rano?.... chyba. Ale swedzi i wyglada coraz gorzej
Nosz QRVA MAC jeszcze to teraz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:20   #4346
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zanim nadrobie:

PYTANIE PILNIE:

Co to jest, jesli mam od wczoraj po lewej stronie brzucha na wysokosci pepka i w dol ukosem swedzacy czerwony placek, jakby drobniutka kaszka wysypka, caly placek ma juz wielkosc mojej dloni, nawilzanie nie przynosi ulgi i choc staram sie nie drapac, to nie da rady, po scianach zaraz zaczne chodzic .
kurcze nie wiem, a jakieś nowe kosmetyki/ proszki/płyny używasz?

Łukaszek
Stary 2013-06-02, 21:21   #4347
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Będziemy mieć łysolce

A przypadłości nie zazdroszczę
A może zgaga na fryz, a ulewnie na warkocze

Cytat:
A wracając na chwile do Twojego pytania o odejśćie wód i podkład na łóżku, to dzisiaj sobie o tym myślałam. Wprawdzie chciałabym materac wymienić (od 2 lat się zbieramy), ale w tej chwili to nie wytrzaśniemy min 500zł extra, więc chyba zdecyduję sie na te podkłady na wszelki..

Ghia
: mata fajna.. my akurat zdecydowaliśmy się na dużo większą z tiny love i bez pałąków.

Neni: bardzo ładny kącik dla Malenstwa)
Radzę wstrzymać się z wymianą jeszcze z rok, bo nie raz pewnie pomimo uważania dziecko zasika

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nie strasz Chociaż może lepiej tak, niż jak się sączą powolutku.
(
Ze mnie ciekło cały czas a nie sączyło się Tak zalałam izbę przyjęć w szpitalu, że wyzwano serwis sprzątający

Roxy- gratuluje

Mela- chyba hormony. Może zwiększona dawka czekolady pomoże

Elaine, Jakierka- gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:22   #4348
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

możesz jeść spokojnie buraka tylko on ma w sobie dużo cukru także nie często, nie pamiętam czy dietetyczka mi mówiła czy wyczytałam gdzieś, że nie możemy łączyć buraka z ziemniakami, a ziemniaki jadamy całe - nie tłuczone
ja jutro mam wizytę u swojej diabetolog zobaczymy co mi ciekawego powie po 2 tyg diety, też mam dość czasem... bo nic nie można tego co się chce... ale czasami zwodzę się na pokuszenie tylko po pokusie wcinam kanapkę z dużą ilością np. sałaty
jedyny pozytyw, że nie tyję waga mi się zatrzymała w miejscu, ciekawa jestem jak mój syneczek

co do wit. ciężko powiedzieć, a może oddzielnie kup tylko dha (chyba takie są) i wtedy bierz razem

Cytat:
Witam sie brzuchatki

Cytat:
fiazo: oooj szkoda drzewa.. jak się czujesz? bo czytałam że przejścia z autem mieliście. Nic wam się nie stało?a co do siostry męża, to ślubu chyba przed narodzinami nie będzie, jej się nie śpieszy, bo chłopak jest po rozwodzie już, więc białej sukni i kościelnego nie będzie, a na tym jej akurat bardzo zależy.
znakomicie się czuje, przygoda na tyle szczęśliwa, że nawet szarpnięcia nie było przy uderzeniu i praktycznie bez nerwów się obyło tylko przez chwilę bo synek mi sie jakoś na brzuchu rozlał, a zawsze szpiczasty był, zrobiłam parę oddechów, zobaczyłam, że reaguję i już niczym się nie martwiłam, a w aucie tylko zderzak także też dużych szkód nie ma

to tak jak u mojej siostry też tylko cywil bo ona po rozwodzie, a facet kawaler

Synek
Stary 2013-06-02, 21:24   #4349
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanim nadrobie:

PYTANIE PILNIE:

Wygląda na alergię, ale nie mam pojęcia czym to leczyć. Pewnie bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Może spróbuj posmarować jakimś Fenistilem, żeby tak nie swędziało?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 21:26   #4350
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim nadrobie:

PYTANIE PILNIE:

nie mam pojęcia co to może być jak Cie mocno swędzi to może nie zwracaj uwagi tylko na IP, albo jak do jutra wytrzymasz to jutro do lekarza

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości