|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Nooo to ty nie wiedziałaś, że my tak specjalnie? Co prawda ni cholery nie mogę sobie wymyślić, dlaczego takie podłe jesteśmy, ale jesteśmy Cytat:
gratulacje! ![]() i kolejny powód do gratulowania ![]() i następny ![]() ![]() Aniu, one są PRZEPIĘKNE! a jak doczytałam cenę, to zielona z zazdrości jestem. Kurcze, dlaczego w PL wszystkie ładne buty (pomijam, że uroda w parze z jakością nijak...) kosztują majątek?
|
||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzzko, pytałaś o stres - no troszkę już go odczuwam, ale na razie skupiam się na odchudzaniu, bo mi BARDZO
A tak poza tym, to wszystkie formalności są już prawie dopięte na ostatni guzik. Wszystko już praktycznie jest na miejscu. ![]() A, no i pamiętaj, my źle mówimy. Twoja teściowa ma rację. |
|
|
|
#3453 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się czuję FA- TA- LNIE!!
Jakieś choróbsko mnie łapie. Nagle mnie złapało bo rano było wszystko ok.Jestem strasznie zakatarzona, gardło mnie boli (mam na szczęście tantum verde), kicham,smarkam, raz mi ciepło, raz zimno.... Wzięłam gripex ale boję się że Darie zarażę Cytat:
![]() uuuuhuhu to się musiało dziać ![]() My też w marcu świętowaliśmy 9 lat Dokładnie 21 marca.A kozaczki - Przesłodkie Cytat:
ale co mnie to...ważne że Daria ma paznokietki obcięte ![]() A co do faceta w tramwaju - buahahahahaha Cytat:
też się tak czuję....a raczej się nie czuję.... buuuuuuuu ![]() Cytat:
![]() A przez 2 dni czytał bo TżBokehowy mu powiedział że On czyta więc mój chciał też sprawdzić (faceci ) ale na szczęście bardzo szybko mu się znudziło. Powiedział że NIC ciekawego nie piszemy. Buahahaha. Dobre nie??? Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-02 o 22:37 |
|||||
|
|
|
#3454 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chcesz popatrzeć, jakie tam ciacha? ![]() http://www.cinemagia.ro/actori/joe-flanigan-14981/ http://www.imdb.com/name/nm0597388/ potem Gwiezdne Wrota SG-1 Wciągnęłam się w polskie Rancho polska Brzydula, amerykańska kończy się bez sensu ![]() Kryminalni Zmiennicy i Alternatywy 4 ![]() Fala zbrodni House ![]() Swego czasu też True Blood. Ale szczerze mówiąc, to jedyny serial, w którym jest tylu brzydkich aktorów. A ten brat tej głównej jest dla mnie OBRZYDLIWY :/ Cytat:
ostrzegam, prawie czarne kupy po tym będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ Fotka do oballowej kolekcji :d mała nawet na śpiąco nie wypuściła... |
||||||
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh-tym razem obędzie się bez jego pomocy
posprawdzałam i to wszystko co miałam do powiedzenia właściwieMałe sprostowanie tylko-nie Szklanka a Sarah miało być w gratulacjach 5 miesiąca (mylą mi się te dwie Panie ).Silver-niezła akcja z tymi paznokciami ja chyba bym na coś takiego nie wpadła![]() Nie choruj nam kuruj się kochana ![]() Meduza- tekst; "zagotowałam się po korzonki włosów" wymiata ![]() Ezzo- za jutro![]() Tyle jeszcze wypociłam z siebie i w chwili obecnej baterie mi padły -kaput ![]() Leje i burza nadciąga u mnie,spadam bo młody niespokojnie śpi a nie chciałabym być całe 24 na obrotach. Dobranoc mamcie
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
my też dziś rocznica
![]() Cytat:
i zarobi mandat za brak zarejestrowanej działalności Cytat:
![]() przy zasypianiu się drze, w nocy jak się obudzi to nie stęka tylko od razu się drze, jak butla za ciepła to ba, oj masakra. Kupiłam mu nawet polecany tu Ibum i daję jak już widzę,że mordownia Wisienko, nie wiem czy to twe gusta połasi, ale ja bym m.in. chciała to np. http://stefeck.wrzuta.pl/audio/2mX2E...-_dzis_mila_ma Ja chciałam mego syna zachwalić, że -odstawiliśmy 120 ml i Młody zjada już 150 ml (czasem zostawi troszkę), a na noc wsuwa 180 z kleikiem. -Dziś przed kąpielą podejmował próby przewrotu z brzuszka na plecy ![]() -waga rodziców pokazała nam 7200 g -nie wykąpie go już na leżąco on musi siedzieć i się chlapać ![]() TŻBokeh - mój tż straszy mnie że odgapi pomysł od Ciebie bo "mu wolno"
|
||
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41120831]
Aniu, one są PRZEPIĘKNE! a jak doczytałam cenę, to zielona z zazdrości jestem. Kurcze, dlaczego w PL wszystkie ładne buty (pomijam, że uroda w parze z jakością nijak...) kosztują majątek? [/QUOTE]To fakt, w Polsce za dobra jakosc trzeba zaplacic naprawde sporo. Wiem, bo pierwsze porzadne buty dla Gabi (trzewiczki) kupowalam wlasnie w Pl i prawie 150 zeta musialam zaplacic Cytat:
Fotka do oballowej kolekcji :d mała nawet na śpiąco nie wypuściła...[/QUOTE] Cudenko Zazdroszcze Ja tez kiedys zaczelam robic kocyk dla Lili ale mi wloczki braklo i nigdy juz jej nie dokupilam ![]() Acha, u nas jest to samo - nieziemskie slinienie, placz przez sen, pobudki co 3h i wyglupy przy cycu
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-06-02 o 23:05 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41121165]
Nr 1 - Stargate Atlantis chcesz popatrzeć, jakie tam ciacha? ![]() http://www.cinemagia.ro/actori/joe-flanigan-14981/ http://www.imdb.com/name/nm0597388/ potem Gwiezdne Wrota SG-1 Wciągnęłam się w polskie Rancho polska Brzydula, amerykańska kończy się bez sensu ![]() Kryminalni Zmiennicy i Alternatywy 4 ![]() Fala zbrodni House ![]() Swego czasu też True Blood. Ale szczerze mówiąc, to jedyny serial, w którym jest tylu brzydkich aktorów. A ten brat tej głównej jest dla mnie OBRZYDLIWY :/ ------------------------ Fotka do oballowej kolekcji :d mała nawet na śpiąco nie wypuściła...[/QUOTE] czysta się zepsuła ![]() dziewczyny na czym wy to oglądacie, tzn chodzi mi czy macie stronkę bez limitu i najlepiej bez logowania - plotkarę oglądałam na zalukaj np ale ostatnio coś mi tam szwankuje --------------------------------------------- słitaśna |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Z uczelni wróciłam dziś całkiem szybko bo wykłady odwołali to zaliczyliśmy długi spacer z dzieciem. Gratuluję wkończonych miesięcy, rocznic, nowych umiejętności! Moja też non stop się bawi własnymi rączkami i dotyka swoich kolan. Kurczę - dziś też nie chciała odciągniętego mleka w butli - od razu płacz. 2 tygodnie temu to samo było..butelkę odrzuciła? Szaja: odnośnie nosideł od tej pathi - mało tam info jest, taki ergonomik 280zł mówisz???? od kiedy można w tym nosić? ależ mi się spaćçç chce - jutro nadrobię klub i popiszę. |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
My w domku od wczoraj, Maluszek w autokarze pod koniec histeria za histeria, ale nawet ja wysiadalam od tego ciaglego szumu. Dzisiaj latalam z tesciowa po castoramie praktikerze i rtv euroagd wybralam panele do kuchni sprzet do kuchni ogolem remont pelna para. Padnieta jestem, maz tez, ale mieszkanko zaczyna wygladac przepieknie! Mam nadzieje, ze od jutra juz normalnie bede w stanie z wami pisac, na biezaco, bo nie nadrobie nigdy.. O co chodzi z rumunami Bijkory? bo mi sie rzuciko w oczy ![]() Buziaki
|
#3461 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
padam na pyszczek. Ale widziałam że od jutra znów pogoda do bani ![]() Cytat:
nieładnie tak być wywoływanym i nie odpowiadać ![]() Cytat:
Po pierwsze, gratuluję chytrego planu! Świetnie to rozegrałaś. Bardzo się cieszę że już coś lepiej, oby teraz ruszyło do przodu kochana Podziwiam, że dałaś radę z małym na rękach, mój jest taki ciężki że nie daję rady go nieść z parku do domu, czyli jakieś 10 minut drogi. Tylko chusta u nas. Super że się wybraliście na wycieczkę, pewnie że dziecko nie ogranicza, ja właśnie bardzo się cieszę że Oli uczestniczy w naszym życiu i biorę go ze sobą wszędzie najbardziej mnie drażnią komentarze innych, że jak już dziecko urodziłam, to moje życie się skończyło i mam siedzieć w domu, wg mojej babci to teraz tylko zajmowanie się dzieckiem, a jak śpi to sprzątać, gotować i wyręczać tż we wszystkim. akurat! Ja prowadzę całkiem ciekawe życie i nie mam zamiaru z niego rezygnować, po prostu teraz dzidź jest częścią tego wszystkiego i na pewno na tym nie ucierpi wręcz przeciwnie ![]() A co do pępkowego to i u nas ten temat swego czasu był drażliwy, bo na myśl, że ja będę sama w szpitalu siedzieć a on będzie się bawił działała mi na nerwy. Też tak właśnie uważałam jak Ty, że bardziej kobiecie by się należało rozerwać, a w sumie żeby nie było kłótni to najlepiej po prostu oddać dzidzię pod opiekę babci i zrobić razem jakąś posiadówkę, o! Tak by było sprawiedliwie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Black, myślę że w kwestii odchudzania, to tragedii nie będzie bo śmiem sądzić po fotkach że masz bardzo fajną figurkę Cytat:
faktycznie, NIC a NIC ciekawego tu nie ma ![]() Zdróweczka dużo życzę Cytat:
Co do Rumunów, to Bijkora nam obiecała z Rumunii przywieźć kilku, w zależności od potrzeb, do towarzystwa, sprzątania, gotowania, zajmowania się dzieckiem a także wizażowania ![]() Gratulacje dla tych które obchodziły rocznice Przepraszam z góry jeśli o czymś zapomniałam, mam nadzieję że nie Dobranoc śpijcie dobrze
|
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | ||||||
|
Zadomowienie
|
O nie, pozjadało mi cytaty, a tam były życzenia zdrowia dla mnie
Cytat:
Ja ostatnio oglądałam Kochanki, nawet może być, taki babski serial, ale nie wiem czy będzie druga seria Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładna Cytat:
Cytat:
Fajnie, że w mieszkaniu coraz ładniej
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Co jest z ta pogodą ? Znowu leje :banghead:
![]() ![]() Zuzia pospala od 20 do 6 rano, z jedną przerwa na cyca na spiaco Mąż zaczął urlop od dziś ale poszedł do pracy bo musi sprawy pozakanczac :banghead: ![]()
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Za nami koszmarna noc! Mała najpierw budziła się co pół godziny,nie mogła zasnąć,potem się budziła co godzinę,nie mogła zasnąć. A o 4 obudziła się z takim placzem! Nie mogłam jej uspokoić. Co się uspokoiła i zamykała oczy to płacz. ![]() Nie wiem co jej jest? Później Was Poczytam jak Mała uśnie,mam nadzieję... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Hej,
Dawid wstał o 6, ale już jęczy bo śpiący. Nie wiem czy go brzuszek do tych zębów nie boli, bo kopie nogami, mój tatuś mądry wczoraj dał mu spróbować jogurtu naturalnego... |
|
|
|
#3466 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a my tęsknimy na bokeh ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i oczywiście kciuki za badanie Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41121165] o rany, biedny maluch :/ Nr 1 - Stargate Atlantis chcesz popatrzeć, jakie tam ciacha? ![]() http://www.cinemagia.ro/actori/joe-flanigan-14981/ http://www.imdb.com/name/nm0597388/ potem Gwiezdne Wrota SG-1 Wciągnęłam się w polskie Rancho polska Brzydula, amerykańska kończy się bez sensu ![]() Kryminalni Zmiennicy i Alternatywy 4 ![]() Fala zbrodni House ![]() Swego czasu też True Blood. Ale szczerze mówiąc, to jedyny serial, w którym jest tylu brzydkich aktorów. A ten brat tej głównej jest dla mnie OBRZYDLIWY :/ po 3 mcu często jest brak żelaza, bo spada to, co pozostało z życia płodowego. Norma, jak nisko to pewnie dostaniecie żelazo w syropie, takie karmelowe ostrzegam, prawie czarne kupy po tym będą ![]() ![]() Ale że co? że mąż ma w noc poślubną to odpinać? A zlitujże się ![]() ------------------------ Fotka do oballowej kolekcji :d mała nawet na śpiąco nie wypuściła...[/QUOTE] Kryminalni - w ciąży obejrzałam wszystkie odcinki ![]() ten oball to jednak furorę robi ![]() Cytat:
![]() za rocznicę ![]() u nas leje, całą sobotę lało, wczoraj trochę się rozpogodziło a dziś znowu oberwanie chmury ![]() mieli być wczoraj teście ale coś im "niestety" wypadło ![]() my dziś już od 6 nie śpimy, Kuba stwierdził, że już się wyspał a ja bym chętnie jeszcze trochę pogniła w łóżeczku, pod kołderką
|
||
|
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Cytat:
przytulam kochana, nasza nocka tez srednia, ale ja juz nie kontaktuje co ile Maly wstaje :P Cytat:
Jogurtu???!!! O matko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Insolito, dobrze ze juz lepiej,zdrowiej calkiem
Hope,rozumiem Cie z tymi zebiskami I jeszcze uslyszalam,ze.dziwna jestem,nic mu nie chce dac,zla mama Milego dnia dziewczyny. Dzis juz u nas nie swieci slonko,ale chociaz chyba cieplo jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Aaaaa i ja tez bym chciala drugiego bobaska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3470 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Eadebrah ergo dla siedzącego dziecka.
Zaraz prąd wyłączą. Do 13 ma nie być |
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
leejeee
Młody lezy w bujaku, wlasnie sciaganął skarpete i wcina paluchy u nogi. Prawej ![]() dołączam do grona wstających non stop.... w nocy pobudki co niecale 2 godz co mu sie poprzestawiało?:noniewiem : a rano (6,50) obudził mnie takim przeciągłym zawodzeniem, ze mało nie wylądowalam pod łózeczkiem jak sie zerwałam.... a bidulowi sie cos sniło, bo spał w najlepsze i płakał rozdzierająco... wziełam do siebie, utuliłam, pospał jeszcze pół godz, akurat sie ogarnełam w tym czasie ![]() FEWCIU- hej LADY SLIVER- kuruj sie
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero będziemy świętować, tak TŻ powiedział
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Rozeznanie
|
Dziendoberek
Całą noc u nas lało i dalej leje ![]() Insolito zdrówka! Fewcia biedulka ta Twoja malutka, buzi w czolko od ciotki Cytat:
a Dawid skazowiec przecież? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41122776]Eadebrah ergo dla siedzącego dziecka. Zaraz prąd wyłączą. Do 13 ma nie być Współczuję braku prądu, ostatnio zglebilam temat ![]() Kurcze, dziewczyny nie wiem o co chodzi ale mały śpiąc za dnia bardzo się straszy, co chwila się budzi jakby z odruchem moro. Już powinien sie wygaszac i do tego ma ogromne problemy z zasypianiem w dzien, jak robi sie zmeczony zaczyna stekac i poplakiwac okropnie, trwa to tak z 10 minut czasem dluzej a potem jak mu sie uda to zasypia... ma tak przed kazda drzemka, ostatnio troche pomoglo ciasne owijanie kocem czego nie musielismy robic nawet jak byl noworodkiem a w nocy jest ok... gdzies wyczytalam, ze niektóre maluchy jak spia na plecach to maja wrazenie spadania, nie wiem czy sie martwic? Niedługo szczepienie ale ta moja tepa lekarka pewnie mi nie pomoze...Pytanko do dziewczyn ktore maja kaszki Holle: w jakich proporcjach je przyrzadzacie? Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-03 o 08:32 |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero się uda ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41120831] i następny ![]() ![]() [/QUOTE] gratulacje!! Silver zdrówka dużo! Szaja jak my sobie bez Ciebie damy radę do 13...? ![]() Aniu git kozaczki ![]() Lady jak super, że już jesteś. Pietraszko i tak był dzielny Dziękuję za miłe słowo... Co do czytania, mój TŻ zwyczajnie nie ma na to czasu... ![]() A mogłyście powiedzieć wcześniej, że te wszystkie rady to takie diabelskie, żebyśmy gorzej wychowały swoje dzieci niż Wy!!! |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Tylko wolałabym chyba żeby ta góra była na prosto, mam małe zdjęcie na komórce i może to ma znaczenie ale jakoś u mnie dziwnie wygląda to wycięcie
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mnie nie było bo byliśmy na imprezce rodzinnej (18-te urodziny córki mojej kuzynki). Igi był tak grzeczny że się zachwycali wszyscy i nie mogli uwierzyć. Tak to ja mogę z nim jeździć. Złote dziecko, był zainteresowany wszystkim, rozglądał się tylko i się uśmiechał jak go zaczepiali a było około 20 osób i dwoje dzieci (3 latka i 1,5 roku). Byliśmy od 11 do 17 a on nawet nie zapłakał. Poza tym dwie moje kuzynki są w ciąży i dzieciaczki będą z tego samego rocznika co Iguś, u jednej już wiadomo że synek. Będzie miał młody towarzycho na rodzinnych imprezkach ![]() A tak poza tym to się stęskniłam i ciekawa jestem co u Was
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Czesc!
Nadrabiam, nadrabiam i nadrobic nie moge... Zatem tylko krotko: przeprowadzka poszla nad wyraz sprawnie. Jestesmy na totalnej wsi, wiec ludzie na moj widok pryskaja, gdzie pieprz rosnie, lub wrecz odwrotnie - gapia sie jak ciele w malowane wrota. Wlasnie jestesmy na spacerze - musze poznac okolice i sprawdzic ewentualne drogi ewakuacji. Jesli nie daj Boze, bylby alarm o nadchodzacym tsunami, mam max. 10 minut na ucieczke. To nadrabiam dalej. |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
\
Cytat:
tak,skazowiec i zje*ałam go za to na czym świat stoi, ale przecież nic mu się od łyżeczki nie stanie Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-06-03 o 08:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

A tak poza tym, to wszystkie formalności są już prawie dopięte na ostatni guzik. 

Kurde, przypomniało mi się, że kiedyś facet w tramwaju najpierw jadł makrelę, a potem pazury obcinał 

też się tak czuję....a raczej się nie czuję.... buuuuuuuu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kuruj się kochana 

on musi siedzieć i się chlapać

a Dawid skazowiec przecież?
i do tego ma ogromne problemy z zasypianiem w dzien, jak robi sie zmeczony zaczyna stekac i poplakiwac okropnie, trwa to tak z 10 minut czasem dluzej a potem jak mu sie uda to zasypia... ma tak przed kazda drzemka, ostatnio troche pomoglo ciasne owijanie kocem czego nie musielismy robic nawet jak byl noworodkiem