|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witam się w koszmarnie deszczowy poranek i chwale się od razu,że dziś wchodzimy w 30 tydzień.Odwiozłam męża na baze i tak ostałam się sama z sierścią do piątku!Jakoś tak mi dziwnie....Wczoraj moja koleżanka miała cesarke i urodziła córeczke,niestety mała ma roszczep wargi i podniebania,ale to już było stwierdzone na usg kilka tygodni temu.Mam nadzieje,że szybciutko zrobią jej zabieg i malutka niedługo dojdzie do siebie.Mnie znów dziś głód wygonił z łóżka po 5 rano i teraz już trochę zaćmiona jestem i zgaga znów zaczyna palić.Życze dnia bez dolegliwości i udanych wizyt!!
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
zapomniałam powiedzieć o wynikach morfo, mocz i hbs:
hemoglobine mam 12,5, jakies flagi ponizej przy erytrocytach, limofyctach i innych takich ale babka w labie powiedziała, że to tak ciążowo jest. mocz - po tej furaginie leukocyty spadły trochę, bakterie jeszcze jakieś są i ślad białka. hbs - nie wykryty wiec ok. zobaczymy co gin jutro powie... |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: wczoraj właśnie czytałam w "w oczekiwaniu na dziecko" że tylko 15% porodów zaczyna się od odejścia wód.. hm..
surka: a dużo jeszcze wam zostało? misiaczka: nie biorę kwasu właściwie od 4 miesiąca ciąży i od ok. 5miesiąca żadnych witamin. DOstarczam tyle ile zjem w pożywieniu, z extra to od jakiegoś czasu magnez i dicoflor . margosia: haha dziękuję za podziw, czasami niestety muszę się wracać, bo nie pamiętam, która pisała, ale staram sie ćwiczyć mój ciążowy umysł ) tylko muszę tak na raty, bo ciągle kogoś sobie przypominam i dopisuje.. dlatego taki span ode mnie, jak nadrabiam zaległości Anula: noo wiesz, chyba już czas najwyższy aby brzuch zaczął się obniżać a i Mela pisała, że starsze osoby od 5tej w kolejce to wina systemu rejestracji.. i tu się zgadzam całkowicie. Sama byłam świadkiem, jak do przychodni przyszedł starowinka taki, że ledwo co szedł i mówi że chce się zapisać na następny dzień.. a babeczka do niego, że przykro jej, ale musi przyjść następnego dnia, bo rejestrują jutro od 7mej. No masakra jakaś. domciatko: brawo za sex:P
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a synek zadowolony?---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
witam mamy
En- ja co jakis czas tez obserwuje taką galaretowata wydzieline u siebie , ale jak mówie co jakiś czas wiec to chyba nic złego , zreszta gin nic niedobrego też nie zauważył ![]() oj widzę ze faktycznie każda prawie odczuwa jakieś mniejsze/większe dolegliwości... u mnie znów mam wrażenie ze cisnienie co jakiś czas mi spada , mogłabym wciaż spać i na nic nie mam siły nastawilismy się z Tżtem na wózek z Roana , bylismy w sklepie obejrzeliśmy go i ku naszemu zdziwieniu okazało sie ze gondola w porównaniu do innych wózków jest średniej wielkości wszędzie czytałam ze jest jedna z większych a tu niespodzianka , no i teraz jesteśmy w kropce bo jednak chcialam jak najwiekszą tą gondole.No dobra pomarudziłam troszke a teraz chyba ide na kawe. 3mam kciuki za wszystkie wizyty , gratuluje kolejnych tygodni i ściskam po kolei każdego maluszka |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet odejście czopu nie musi zapowiadać wczesnego porodu. najgorzej jak się skurcze zaczną na dobre, wiedy wiadomo, że dziecko wychodzi
|
|
|
|
|
#4449 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Emmaljungi,to przyglądałam im się na wakacjach,byłam w hotelu ze Szwedami i każda rodzina miała ten wózek,bardzo porządne maszyny. Ja niestety nie mam miejsca na takie cudeńko w moim małym mieszkanku. za super zakupy,poprosimy zdjęcia ![]() Cytat:
za tydzieńCytat:
Cytat:
truskawki mniam mniam,a mogę jedynie i nich pomarzyc tutaj(tych polskich ,smacznych)Cytat:
za tydzień i zazdroszczę grilliCytat:
![]() Cytat:
za prezenty od koleżankiCytat:
|
||||||||
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm dziewczyny wizyte mam za 2 dni, wiec juz niedlugo i o to spytam.. do tego czasu bede leżała prawie tylko.. oby to nie był ten czop
a jak bóle sie powtórzą to nawet na wizytę czekać nie będę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień, ja jestem dzisiaj w 29tc i 1 dzień,to też jak na moje oko,zaczęłam 30? czy to za tydzień dopiero?[ |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Witam poweekendowo, w weekend zaglądałam tylko do Was na telefonie i brakło mi weny do pisania. Mam dobre wieści mój TŻ odebrał w pt moje wyniki GBS i paciorkowców nie wyhodowano W weekend znów oblegałam bazę w łóżku z laptopem na kolanach i udało mi się zamówić firankę do pokoju Tymusia i jeszcze do sypialni... a żeby było bardziej kompleksowo to zamowiłam też sobie nowy komplet do salonu ![]() Dziś w planach poszukiwania karuzeli Fp do łóżeczka i huśtawki z bujaczkiem 3w1. Później jeszcze tylko ochraniacz do łóżeczka, prześcieradełka, jeszcze z 2 ręczniczki z kapturkiem... no i literki nad łóżeczko te układane w imię dziecka U mnie wyprawka na wykończeniu, ale szał zakupów w pełni ![]() Dziś jeszcze odpoczywam i się lenię tutaj u Teściów, jutro znów wycieczka do Częstochowy bo mamy wizytę u gina i dodatkowo pojedziemy na działkę zobaczyć jak tam czereśnie dojrzewają... a później do naszego mieszkanka to ja będę odpoczywać a TŻ coś podziała z prac porządkowo wykończeniowych (po tym malowaniu wciąż bałagan w połowie mieszkania) Ale Teście zadeklarowali pomoc więc w przyszły weekend już będzie mieszkanko wysprzątane i ogarnięte do końca
|
|
#4454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Ona chłosta mi się należy bo ubranka zostały w domu rodziców, wywieźliśmy wszystkie, bo mama będzie mi pomagać w praniu i prasowaniu. Jak zwiozę z powrotem to pokażę wszystko
![]() Enle niech gin oceni jak najszybciej co to za "galaretka" i pakuj torbę pędzikiem Czarownica brawa za wyniki, trzymam kciuki za wizytę jutro Kayka znajomi byli chociaż przygotowani...u naszych znajomych najlepszy specjalista od USG w Łodzi nie "zauważył" rozszczepu podniebienia...albo nie chciał powiedzieć wcześniej, żeby nie martwić rodziców...nie wiemy. W każdym razie mała dzisiaj ma rok i 3 msce i jest cudownym, roześmianym, zdrowym dzieckiem domciatko za seksik a dla malejczrnejkejt za chęciw tym temacie ![]() Perse skoro dzisiaj wizyta, to znaczy że to dobry dzień i z Tż się dogadacie ![]() Elaine własnie obejrzałam dokładnie wózek - niezła fura Misiaczka no to swoje odstaliście Coś mnie mdlić zaczyna, zjadłam 3bita od mamy... Tż namawia mnie od wczoraj na USG na jutro, jesteśmy też zapisani na 18.06, nie wiem czy się nie ugnę jego prośbom stęsknił się za synkiem A w ogóle to zaraz muszę się zabrać za wklepywanie faktur do excela bo mu obiecałam, tylko głupia nie wiedziałam że ich taka sterta jest ale wolę już tak, niż czekać, aż sam biedny wklepie po powrocie z pracy...
|
|
|
|
#4456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
sammi: no to przygotowana już jesteś, ja znowu odłożyłam pranie ciuszków na "jutro"..
ewusia: to się rozkręciłaś z tymi zakupami ) fajnie, że wszystko do przodu idzie i masz do tego pozytywne nastawienie. Zapewne nie możesz sie doczekać, jak już mieszkanko będzie gotowe. Znasz już termin cc? czy to na wizycie jutro?envl: rozsądne podejście, a póki co leż. Tak jak dziewczyny napisały (co tez wczoraj podczytałam w "oczekiwaniu na dziecko" - zmobilizowałam sie aby przejść do etapu porodu i połogu) to czop może odejść te 2-3 tygodnie wcześniej i wcale nie musi to oznaczać, że już tego samego dnia będziesz rodzić. Może odejść na raz, może też odchodzić kawałkami, że kobieta nawet nie zauważy (jakoś mam wrażenie, ze tak będzie u mnie). A skurczów bolesnych to lepiej nie lekceważyć i na IP jedź jak sie znowu powtórzą i tak Cie będą trzymać.
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=elaine-blath;41124971]
ewusia: to się rozkręciłaś z tymi zakupami ) fajnie, że wszystko do przodu idzie i masz do tego pozytywne nastawienie. Zapewne nie możesz sie doczekać, jak już mieszkanko będzie gotowe. Znasz już termin cc? czy to na wizycie jutro?QUOTE]Tak to prawda, już się nie mogę doczekać powrotu do naszego mieszkanka, tutaj u Teściów mam wygodnie bo nie muszę praktycznie o nic się martwić, sprzątanie, posiłki mam pełną obsługę. Na własnych śmieciach pewnie będize trudniej, ale z moim zdrowiem coraz lepiej więc myślę, że dam radę. Planujemy się przenieść już na przyszły weekend. I rozpocząć skręcanie mebelków, prasowanie ubranek i szykowanie toreb do szpitala ![]() Terminu CC nie mam jeszcze na sztywno ustalonego, wizytę mam jutro i gin mówił, że jeszcze będzie jedna wizyta za kolejne 2 tygodnie. Co do porodu to mówił, że proponuje 38 lub 39 tc i że będziemy się umawiać na bieżąco i że po tej ostatniej wizycie skieruje mnie już konkretnie do szpitala. Tak że dokładny termin to chyba poznam dopiero po tej ostatniej wizycie, która ma być w połowie czerwca. Narazie jesteśmy nastawieni na czas po 20stym a przed 30stym czerwca. Mam nadzieję, że do tego czasu Tymoteuszek będzie grzecznie siedział w brzuszku, rósł i zbierał siły, a żadne skurcze się nie pojawią.
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
En- dobrze, że bóle minęły.
|
|
|
|
#4460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja prosze o pomoc, ktory kolor wybrac 227 czy 320? ![]() http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-memo-...278615270.html Najbardziej mi odpowiada kolor 233 w wersji standardowej, ale ta wersja wozka mi nie pasuje: http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...280148174.html |
||||
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
idzia mi sie kolor 320 podoba
)
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, ja jestem za jasniejszym i własnie jasniejszy wybralismy (tzn nie ten z linka ale podobny). W sklepie uzmysłowili nam, że latem nie wypłowieje tak w miejscach gdzie najbardziej jest na to narażony, poza tym ciemny wozek wydaje mi się smutny
![]() zaraz bo ja coś pomyiłam kolory, ide jeszcze raz zerknąć
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-06-03 o 11:32 |
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
320 jest jasniejszy i ten mi się podoba ... rozgarnięta jestem
![]() Idzia a Ty wybierasz z kolorow na necie, czy wybrałaś kolory w sklepie z probnika??? bo my wybralismy z netu a potem się okazało, że na probniku i w realu kolory sporo potrafiąsię rożnić. Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-06-03 o 11:35 |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Czesc Brzuszki Pępuszki
U mnie awaria neostrady i nie mam neta w kmorce kiepsko sie czyta a tablet przejal TZ Mam nadzieje ze szybko naprawia i Was przelece ![]() Wczoraj bylismy pół dnia u teściów i było tak super tesciowa z siostra Tz pysznosci przygotowala wylezalam sie pod parasolka Wieczorem oczywiscie moja mama musiala popsuć nastrój bo by nie była sobą ewidentnie ma jakis problem jak słyszy o tesciach. Zamiast sie ciesyc ze traktuja mnie jak corke tyle nam pomagaja echhh szkoda słòw. Musiałam się wygadaćPoza tym dziś rozpoczynam 37 tydzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czarny lub czekoladowy,jasny beż ewentualnie ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
za poważny wiek ciąży,oby zdrowo i bezproblemowo do rozwiązania
|
||
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia z tych dwóch bardziej mi się podoba 227
Ej dobra, trza torbę pakować powoli.. ale ja nic do niej kupionego nie mam Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp., czekam na kolejne
![]() Musze zamowic w tym tyg bo np na kolor 227 czeka sie ok 3 tyg, a na te pozwyzej nr 300, nawet 6 Po obejrzeniu wozkow i dokonaniu pomiarow jeszcze bardziej jestem pewna ze chce ten jedo, tylko ja wole doplacic te 100zł i miec wersje memo, przede wszystkim dlatego, ze wg mnie oddzielna budka dla wersji spacerowej lezy idealnie, a w wersji podstawowej jest jedna dla gondoli i ta sama dla spacerowki i ona tak odstaje po bokach w spacerowce. A wiecie jakie jaja, juz facet nam wyciagnal z magazynu wozek innej firmy, baby desing lupo, ale ja sie w ostatniej chwili wycofałam. Tż chcial go kupic, a ja tak srednio. Prowadzi sie super, ale nie wiem czy to marketing jakos do jedo mam wieksze zaufanie. A lupo w wersji spacerowej jest ciezki, chociaz jak sie go pcha to nie czuc tego. Ale wykonanie, materiał, ogolne dopracowanie i waga w jedo jest zdecydowanie na plus. A ten lupo mielismy brac w kolorze fioletowym. Ładny, wg mnie i dla chlopca i dla dziewczynki. Przeprosilismy pana ze tak motamy, ale no w sumie to nie jest 100 czy 200zł tylko ponad 1000, wiec usprawiedliwiam moje niezdecydowanie http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-des...285103983.html czarownico widzielismy na probnikach, i wg mnie, tz-ta i mamy w necie one wydaja sie ciemniejsze, czyli ten 227 bedzie jaśniejszy troszke A co do kolorow to piekne sa beze i ogolnie jasne wózki, tylko my tak boimy sie tych plam. Serio ja terazz bardziej na wozki zwracam uwage i widze jakie plamy sa. Gadalam nawet z kilkomam mamami i kazda twierdzi ze pierze je itp., no ale ciezko doprac jest jasniejszy wozek. A poza tym my szalenie praktycznie podchodzimy do zakupu, chcemy wozic w nim kolejne dziecko i gdyby byla dziewczynka to roz w szarym slicznie tez wyglkada. Czarny odpada, bo az tak ciemnego to ja nie chce. Te szare ktore wam pokazywalam to taka imitacja lnu jakby jest.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-03 o 11:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

za wizytę!
, poważnie się zaczyna u Ciebie robić- 9 msc 

chociaz myslałam wczoraj, ze koniec konców wyladuje na IP tak bolało 

ciąża już serio ciąży

On sobie posklada dzisiaj lozeczko
Co ja mam jesc o 6 rano???
truskawki mniam mniam,a mogę jedynie i nich pomarzyc tutaj(tych polskich ,smacznych)
a jak bóle sie powtórzą to nawet na wizytę czekać nie będę

I w tym samym momencie procek mi zaczął pracować, jakbym mu grę załączyła - wyje jak szalony). No jak nic włam na jej koncie i ktoś mi coś kurva "sprzedał". Jej telefon wyłączony, dzwoniłam do męża, bo pracuje z jej mężem, może coś uradzą. Jak mi się komp wysypie, to chyba sobie w czapę palnę