Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 09:54   #3511
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Coś na poprawę humoru:
Mały Jasio bawi się w piaskownicy. W pewnym momencie mama widzi że Jaś coś żuje więc pyta:
- Jasiu co ty jesz?
- Mięsko
- Mięsko?? A skąd je wziąłeś??
- Samo przypełzło...

Tak że cieszmy się póki dziecko ciągnie na samym mleczku bo rozszerzanie diety różnie się może skończyć

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ja narazie tak migiem bo mam mega wqrwa

ktoś coś wie ??

w dodatu mała na odparzoną pupę, nie wiem czemu, czesto zmieniałam jej pieluszke, smarowałam i co...
ehh
nie pomoge niestety, mnie temat nie dotyczy wiec leje na niego sikiem prostym ale zaraz jakas obczajna dziewoja na pewno Ci pomoze
wspolczuje odparzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:54   #3512
hope01
Zakorzenienie

nie bój żaby jam tu jest

udało mi się byczka na razie ujarzmić i kawuszuję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:56   #3513
misia1505
Rozeznanie

Kija ja oczywiście jestem tego świadoma, zawsze jeździ w foteliku ale w sobotę już miała dość tej jazdy i się strasznie denerwowała, zrobiłyśmy ok 100 km.'
wiecie co muszę robić jak jedziemy same a mała się złośc? śpiewać głośno Stokrotkę muszę się jeszcze douczyć bo pamiętam tylko 1 zwrotkę i refren, muszę ciekawie wyglądać do tego machając głową
Stary 2013-06-03, 09:56   #3514
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie chce mi się wklejać zdjęc do klubu :P bo tam musze je ładować umieszczać.... więc jak macie ochotę http://bokerworld.blogspot.com/2013/...ej-natury.html z wczoraj :p
widzialam, piekne! jak zwykle z reszta

Stary 2013-06-03, 09:59   #3515
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Koło Jarocina uduszono dziesięciomiesięczną dziewczynkę. Rodzice oczywiście pijani...
o matko
Cytat:
Coś na poprawę humoru:
Mały Jasio bawi się w piaskownicy. W pewnym momencie mama widzi że Jaś coś żuje więc pyta:
- Jasiu co ty jesz?
- Mięsko
- Samo przypełzło...

Tak że cieszmy się póki dziecko ciągnie na samym mleczku bo rozszerzanie diety różnie się może skończyć

Cytat:
Hej dziewczyny
ja narazie tak migiem bo mam mega wqrwa

od rana siedze z telefonem w łapie i albo nie moge sie dodzwonić do COT w zusie, a jak zadzwoniłam tutaj do jednostki w naszym miescie to głupia baba mi powiedziała, że ona nie udziela informacji i ze mam dzwonic do COT, to jej tłumaczę, ze tam nie idzie sie dzwonić, bo albo zajęte, albo mam czekać na połączenie 20 min. bo przede mną jest 40 osób na linii oczekujących- to mi łaskawie odpowiedziała, ze ona nie ma na to wpływu.
no to ja sie pytam po kiego chu.a ona tam siedzi

może Wy mi pomożecie, bo może któraś z Was ma już jakies info konkretniejsze.

macierzynski konczy mi sie 13 czerwca. w dniu porodu wygasła mi umowa z pracodawcą. wiec nie jestem na urlopie macierzynskim tylko na zasiłku macierzynskim.
w związku z tym, ze ta nowa ustawa wchodzi w zycie 17 czerwca, to:

a) mam wysłać im wniosek o przełuzenie na 4 tyg i drugi na kolejne miesiące, żeby sie ten roczny uzbierał
b) wysłać tylko ten jeden o roczny od razu.
c) czy wysłać na 4 tygodnie, a po czterech na ten roczny

ktoś coś wie ??

bo se moge dzwonić do usranej śmierci i sie gó.no dowiem

w dodatu mała na odparzoną pupę, nie wiem czemu, czesto zmieniałam jej pieluszke, smarowałam i co...
ehh
nie znam się nie pomogę,
a z tym odparzeniem to może od tej marchewki, chociaż czy ja wiem

A i jeszcze zapomniałam dodać gratuluje pierwszych ząbków, obrotów, miziania się po kolankach i po stópkach i oczywiście brawa za skończone miesiące

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-06-03 o 10:03
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:00   #3516
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny nie chce mi się wklejać zdjęc do klubu :P bo tam musze je ładować umieszczać.... więc jak macie ochotę http://bokerworld.blogspot.com/2013/...ej-natury.html z wczoraj :p

a tymczasem ide sprzątać
Hania oczyska hipnotajzing

Ty też masz takie ładne, orzechowe oczy

Zdjęcie z dziadkami cudne, takie radosne

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:00   #3517
LadyWhisper
Zakorzenienie

dołączam do grona samotnych matek noooo ale to ten pieroński remont, jeszcze tylko 2-3 tyg.....

Caławdeszczu, jedź złożyć najpierw ten wniosek o 4dodatkowe tygodnie, a po 17, jak wejdzie ustawa, o te 2 dodatkowe i od razu o 26tyg rodzicielskiego tak mi pani w zus wytłumaczyła

Bokeh, jakaś Ty piękna

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:03   #3518
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Koło Jarocina uduszono dziesięciomiesięczną dziewczynkę. Rodzice oczywiście pijani...

Cytat:
Coś na poprawę humoru:
- Jasiu co ty jesz?
- Mięsko
- Samo przypełzło...

Hahaha dobre

Calawdeszczu wietrz pupę, u nas pomógł zwykły puder. Co do macierzyńskiego nie mam pojęcia :sly: ale ktoś Ci na pewno pomoże
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:04   #3519
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Heloł

Chciałam się na razie przywitać, potem nadrobię bo muszę trochę ogarnąć mieszkanie.
Tż dziś ma wolne a jutro jadą z pracy do Ogrodzieńca na szkolenie..hm hm hm.
Już wiem jak te szkolenie będzie wyglądać ...

U nas ZNOWU całą noc lało! A teraz zachmurzone,ciemno jak w
Ja się dalej źle czuję ehhhh...
Mój też dziś
pojechał na szkolenie na trzy dni

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie moge ..
nie dodalam do kaszki zagestnika, bo mi sie skonczyla i mlody ulewa na potege, wystarczylo raz nie podac jednej miarkui nutritiona i jest jakas masakra .. a ta kaszka sama w sobie gesta przeciez jest .. ehh..

aha, jade dzisiaj do rodzicow, samochodem, pierwszy raz od porodu (prawko zdalam gdzies w 7 miesiacu strasznie sie boje .. drioga na szczescie jest prosta, moze ze 3 krzyzowki tylko ale dygam i tak jakos ..
a jade do fryzjera koncowki poscinac bo juz prawie 4 miesiace nie bylam, mialam rozjasniac troszke koncowki ale nadal po ciazy mi zostalo starszne siano wiec musze sie wstrzymac

trzymam kciuki za szczęśliwa podróż!

Cytat:

co za idioci! Ja tego nie rozumiem,tylu ludzi nie może mieć dzieci,a tu tak sobie po prostu dusza! Co za...! Aż się zdenerwowałam!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
eeee tam czepiasz się

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

przecież oni też muszą czymś jeździć a tak serio ja znałam dwóch księży ( w tym jednego proboszcza) którzy byli normalni. Obaj zostali przeniesieni od nas z parafii przez byłego proboszcza (taki szycha wśród księży) właśnie dlatego, że nie "zarabiali" odpowiednio

my mamy zakonników,to zupełnie inna bajka. Gdy zamawialiśmy ślub i mariusz zapytał ile,proboszcz powiedział-co łaska. I wiem że gdybyśmy nic nie dali też by było dobrze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:05   #3520
treselle0
Zadomowienie

Ponieważ codziennie Was nadrabiam, zaznaczam cytaty, do których chcę się odnieść, żeby następnie to zostawić, bo: mała wstała, telefon dzwoni, listonosz przyszedł, obiad kipi, i już mi się odechciewa bo mam kolejnych x stron do nadrobienia to dziś postanowiłam poprostu się odezwać i może jak już napiszę tego posta to uda mi się go wysłać
U nas niestety dalej waga mała i się waha. Często przystawiam, w nocy też karmię, co 2/3h-może mała nadrabia, ż za mało je w dzien Próbowałam dokarmić bebiko ha, ale mała albo nie chciała albo zjadała po 10ml, ale nie wyglądała jakby jej smakowało, więc może by zjadła ale inne,albo jednak nie głodna. W kazdym razie zmieniłam pediatrę (stara kazała sprawdzać laktatorem ile mam mleka a o in. badaniach nie myślała) i ona mówi, że jak znowu tak mało zaważy to zaczniemy wprwadzać stałe posiłki, poki co mamy do wykonania mocz i usg brzuszka.

Widziałam, że poruszyłyście temat pieniędzy za ślub czy chrzest. Ja się trochę dziwię jak ludzie się dziwią, że za to się płaci, w końcu, prąd, gaz, wystrój, organista za darmo chyba nie dostają zwłaszcza denerwuje mnie to u ludzi, którzy do kościoła nie chodzą. Nie praktykują a pozniej pretensje, że za darmo nie są 'obsługiwani'

Bokeh, jakie śliczne zdjęcia!

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-06-03 o 10:09
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:07   #3521
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
pięknie wyglądacie
P.s. blog podczytuje regularnie

Stary 2013-06-03, 10:07   #3522
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Calawdeszczu wietrz pupę, u nas pomógł zwykły puder. Co do macierzyńskiego nie mam pojęcia :sly: ale ktoś Ci na pewno pomoże

tak dzis jej wietrzyłam, że az kupsko walnęła a u Was jak wyglądało to odparzenie?
sypie jej ziemniaczanką

Lady dzięki

ide zaraz gotowac zupe i poogarniac troche.
coś miałam jeszcze mówic...
hmm...
zapomniałam...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:10   #3523
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

dziołszki, szybkie pytanko - płyta gazowa szklana czy emaliowana?

Stary 2013-06-03, 10:11   #3524
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wykupuje pakiety na maxvideo bo mnie wkurza takie oglądanie wciągne sie nagle kończy się limit... albo nie ma napisów albo są źle dopasowane... płace 25 zł na 90 dni i spokój ( w sumie nie ja tylko z jakiejś karty prepaid tż )

Ja to bym tam w ciągłym stresie żyła jak nie węże to tsunami.....

uwierz... wiem coś o tym

CO do podczytywania przez tż ... w sumie mi to nie przeszkadza, wiecie z jednej strony jesteście mi teraz na swój sposób bliskie i jakąś część mojego dnia Wam poświecam, kiedyś mu opowiadałam co się działo u Was lub jakie problemy albo jakie radości a teraz przynajmniej wie o co chodzi nic do ukrycia nie mam i też jakoś nie czaje się z niepisaniem o czymś CZYTAJ SE !

a tymczasem ide sprzątać
ale Ty jesteś piękna a Hania
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:12   #3525
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
My mamy szklana i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:13   #3526
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
tak dzis jej wietrzyłam, że az kupsko walnęła a u Was jak wyglądało to odparzenie?
sypie jej ziemniaczanką

Lady dzięki

ide zaraz gotowac zupe i poogarniac troche.
coś miałam jeszcze mówic...
hmm...
zapomniałam...
Miała czerwony tyłek no i takie bąble. Wtedy zaczęłam myć ciepłą woda przy zmianie pieluszki i wycieralam do sucha i zasypywalam pudrem. Od tamtej pory nie używam nic innego do pupy, ale do chusteczek nawilzanych wróciłam.
Stary 2013-06-03, 10:20   #3527
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

dddobryyy!

wróciłam!

chciałam się zameldować, powiedzieć, że żyję i tęsknie za wami teraz mała zasnęła, więc lecę wstawić pranie, jakiś obiad, wykąpać się i mam nadzieję, że zdąże was przelecieć! bo czuję się niezaspokojona pod tym względem pod innymi w sumie też

tulam tulam!

ps. Lady, dzięki ci złota kobieto! ja tak jak caławdeszczu próbowałam dzwonić do zusu, ale skurczybyki założyli jeden numer i się w życiu nie dodzwonię!!! prędzej mi ten macierzyński się skończy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja akurat mam indukcję, ale szklaną, luuudzie - co za cudo! przecierasz i już jest czyściutkie więc ja bym chyba brała szklaną, aczkolwiek nie wiem jak to się sprawdzi w przypadku gazu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:22   #3528
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

my mamy szklaną właśnie tutaj i mnie szlag trafia dlatego się zastanawiamy nad emaliowaną, tylko się boję, że ta emalia będzie schodzić a dzisiaj musimy już wsio kupić.....

Stary 2013-06-03, 10:26   #3529
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ponieważ codziennie Was nadrabiam, zaznaczam cytaty, do których chcę się odnieść, żeby następnie to zostawić, bo: mała wstała, telefon dzwoni, listonosz przyszedł, obiad kipi, i już mi się odechciewa bo mam kolejnych x stron do nadrobienia to dziś postanowiłam poprostu się odezwać i może jak już napiszę tego posta to uda mi się go wysłać
U nas niestety dalej waga mała i się waha. Często przystawiam, w nocy też karmię, co 2/3h-może mała nadrabia, ż za mało je w dzien Próbowałam dokarmić bebiko ha, ale mała albo nie chciała albo zjadała po 10ml, ale nie wyglądała jakby jej smakowało, więc może by zjadła ale inne,albo jednak nie głodna. W kazdym razie zmieniłam pediatrę (stara kazała sprawdzać laktatorem ile mam mleka a o in. badaniach nie myślała) i ona mówi, że jak znowu tak mało zaważy to zaczniemy wprwadzać stałe posiłki, poki co mamy do wykonania mocz i usg brzuszka.

Widziałam, że poruszyłyście temat pieniędzy za ślub czy chrzest. Ja się trochę dziwię jak ludzie się dziwią, że za to się płaci, w końcu, prąd, gaz, wystrój, organista za darmo chyba nie dostają zwłaszcza denerwuje mnie to u ludzi, którzy do kościoła nie chodzą. Nie praktykują a pozniej pretensje, że za darmo nie są 'obsługiwani'

Bokeh, jakie śliczne zdjęcia!
tresello ja się nie dziwie, ze się za to płaci. Tylko, że nie którzy księża chcieliby fortunę za sakramenty dostawać. Jak to się mówi "co łaska, ale nie mniej niż 500". A najlepsze sa cenniki za sakramenty, przecież to się w głowie nie mieści. W mojej parafii jest ksiądz, który na prawdę patrzy na to ile kto za co dał i jak jest za mało to potrafi tak msze np. ślubną odprawić, że głowa mała. Jak moja siostra miała komunie to na wstępie powiedział, że on za 200 zł to na pewno jej nie odprawi. Fakt, że umie zarządzać pieniędzmi, ale co z tego jak ludzie go nie lubią. Ciężki temat, można o tym pisać i pisać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:27   #3530
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, ale ślicznie wyglądałaś na zlocie

Stary 2013-06-03, 10:29   #3531
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny Nadrobilam Was szybciutko, teraz chcialam sie jeszcze przywitac i za niedlugo wybieramy sie na caly dzien do parku bo pogoda u nas wreszcie taka jaka powinna byc pogoda w lecie
Prosze Was, nie piszcie za duzo bo Was wieczorem nie nadrobie
Milego dnia kochane

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:30   #3532
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Miała czerwony tyłek no i takie bąble. Wtedy zaczęłam myć ciepłą woda przy zmianie pieluszki i wycieralam do sucha i zasypywalam pudrem. Od tamtej pory nie używam nic innego do pupy, ale do chusteczek nawilzanych wróciłam.

to u nas bąbli nie ma i ma czerwone nie na pośladkach, tylko w rowku
i na wargach sromowych też w środku

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:31   #3533
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
dziękujemy wszystkim za ząbkowe gratulacje powiem Wam, że dziecko mi wróciło - radosne, zadowolone bez wiecznych qpek

Bokeh, fotki piękne, Wy tak samo a Twoi rodzice to jak rodzice a nie dziadkowie wyglądają

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej ho!

Kochane moje, wpadłam tylko, żeby napisać, że w najbliższym czasie nie będę się zbyt często udzielać, wiadomo czemu... Ten tydzień jest już całkowicie zawalony - przymiarka sukni, kupno butów dla mnie i garniaka z butami dla tż, kiecka dla małej, wybór piosenki na pierwszy taniec i spotkanie z zespołem dla ustalenia szczegółów, wybór piosenek na podkład muzyczny na film z wesela. I właśnie - mogłybyście coś doradzić??? Wiecie, jaka piosenka na wspomnieniach, wyjściu z kościoła, w drodze na salę itp. itd.???
Musimy kupić wszystkie te duperele na strojenie domów, zawieszki na wódkę, przypinki, butonierki, biżuterię, bieliznę, zamówić auto, bukiet, załatwić papiery w USC, jutro i w następny poniedziałek idę do poradni rodzinnej; policzyć gości, ile paczek z plackami, za tydzień idę na czesanie próbne (może pokażę), dogadać się z niańką dla małej i kierowcą dla gości, kupić upominki dla rodziców...
Co do tych piosenek, to chciałabym utrzymać film w tonacji wesołej, ale może być też rock czy metal, tylko taki bardziej delikatny.
My na pierwszy taniec mieliśmy http://aparatka4.wrzuta.pl/audio/30FFoo1JFud/ tylko przez naszą kapelę zagrane o 1000 razy lepiej a tekst mnie wzrusza co słyszę tą piosenkę...

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
No i moja Niunka ma dzis 5 miesiecy[COLOR="Silver"]
gratulacje
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzisiaj świętowaliśmy z TŻtem 5 lat bycia razem... Ech...
wszystkiego dobrego
Cytat:
brak słów jacy ludzie są po*****

Nie odniosłam się do wszystkiego pewnie, za co przepraszam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:35   #3534
LadyWhisper
Zakorzenienie

wiecie, że dorwałam video nianię elektroniczną za 105zł z przesyłką kurierem?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Kija, jak miło Cię widzieć!!!!! I też zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam

aaaaaaa muszę sprzątaaaaaaaaaać!!!!!!! i jak zwykle, wsio wróciło do normy, zamiast ruszyć dupencję to wizażuję

Stary 2013-06-03, 10:38   #3535
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane!
Dopiero będziemy świętować, tak TŻ powiedział
Ja też się przyłączam do życzeń

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Insolito zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
nadrabiam
Wczoraj mnie nie było bo byliśmy na imprezce rodzinnej (18-te urodziny córki mojej kuzynki). Igi był tak grzeczny że się zachwycali wszyscy i nie mogli uwierzyć. Tak to ja mogę z nim jeździć. Złote dziecko, był zainteresowany wszystkim, rozglądał się tylko i się uśmiechał jak go zaczepiali a było około 20 osób i dwoje dzieci (3 latka i 1,5 roku). Byliśmy od 11 do 17 a on nawet nie zapłakał. Poza tym dwie moje kuzynki są w ciąży i dzieciaczki będą z tego samego rocznika co Iguś, u jednej już wiadomo że synek. Będzie miał młody towarzycho na rodzinnych imprezkach
A tak poza tym to się stęskniłam i ciekawa jestem co u Was
dla Igorka za piękną postawę

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki po weekendzie.
ALE WY DAJECIE Z TYMI POSTAMI. ja normalnie w porównaniu do was nie potrafię się ogarnąć. czuję się jak na podwójnym etacie, tż ma firmę a ja muszę weszystko ogarnąć.
moja sobota wyglądała tak:
rano wstałyśmy, przed 9 musiałyśmy z Lenką jechać po tż bo odstawiał busa na wymianę szyby (kombinował coś przy wycieraczkach i ręka mu się omknęła, efekt potłuczona szyba ), pojechaliśmy na zastrzyk, od razu zawiozłam go do roboty, wracając zajechałam tylko do domu po rzeczy małej i pojechałyśmy na wieś. o 13 tż dzwoni: zbieraj się i jedź po kluczyki bo pracują tylko do 14, więc się zebrałam zajechałam po kasę do domu i pojechałam, stoję czekam bo biuro zamknięte, przychodzi koleś i mówi: zawcxześnie pani przyjechała, rozmawiałem z pani mężem żeby przyjechać o 16 bo musi wyschnąć, oj się zezłościłam, mała jeszcze bardziej,że musiałam zatrzymywać się na przystanku żeby ją uspokoić. pojechałyśmy do domu, troszkę posiedziałyśmy, mała zjadła i zaraz musiałyśmy się pakować z powrotem do auta. odebrałam klucze i nie czekając na tel od tż pojechałyśmy już po tż i chłopaków, jeszcze nie skończyli więc pokręciłyśmy się troszkę po budowie. przyszli gospodarze i dziewczyna jak zobaczyła mała to mówi: jaka podobna do tatusia, nie trzeba się pytać którego taty córeczka (pracuje 3 marcinów ) po drodze chłopacy wzieli bysa a my z tż wróciliśmy do domu, jeszcze tż dostał mandat za pasy, ale trafiliśmy na spoko pana policjanta bo mała spała mi na rękach a fotelik był w bagażniku i się nie przyczepił , wróciliśmy przed 18, tż się wykąpał, wypił kawę i musieliśmy jechać na zastrzyk, potem na zakupu, wróciliśmu o 20, trzeba było małą przygotować do spania i już nic mi się nie chciało, do tego zaczęło mnie nawalać gardło, tak wygląda moja praca na 2 etatach, coś mi się przypomina że miałam jechać dziś po jakieś gąbki ale nie będę dzwonić i się dopytywać może zapomi

wczoraj rano zastrzyk - ostani pojechaliśmy na wieś bo tż zostawił w busie dokumeny z banku a zablokował sobie konto a trzeba przelewy puścić, wróciliśmy, za godz przyszedł brat tż z rodzinką i poszliśmy na festyn na osiedlu, troszkę posiedzieliśmy i wróciliśmy do domu. jak poszli zaczęłam was nadrabiać i stwierdziłamże lepiej ogarnę klub (strasznie mnie ciągnie) i musiałam robić kolację, mała wstała i koniec nadrabiania.

podziwiam was za tą systematyczność, nie jestem non stop na bieżąco z wami ale cały czas myślę co u was nharazie mała śpi więc ile zdąże tyle nadrobię.
Zabiegany weekend miałaś, ale za jazdę dziecka bez fotelika niestety baty się należą .

za ostatni zastrzyk
Cytat:
Misia za ten fotelik w bagażniku to Ci się należy nie mandat tylko porządne Takie przewożenie dziecka jest cholernie niebezpieczne, tż zahamuje gwałtownie bo mu jakiś idiota wyskoczy z boku i dziecko Ci wylatuje przez przednią szybę...
Otóż to
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Heloł
Chciałam się na razie przywitać, potem nadrobię bo muszę trochę ogarnąć mieszkanie.
Tż dziś ma wolne a jutro jadą z pracy do Ogrodzieńca na szkolenie..hm hm hm.
Już wiem jak te szkolenie będzie wyglądać ...

U nas ZNOWU całą noc lało! A teraz zachmurzone,ciemno jak w
Ja się dalej źle czuję ehhhh...

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie moge ..
nie dodalam do kaszki zagestnika, bo mi sie skonczyla i mlody ulewa na potege, wystarczylo raz nie podac jednej miarkui nutritiona i jest jakas masakra .. a ta kaszka sama w sobie gesta przeciez jest .. ehh..

aha, jade dzisiaj do rodzicow, samochodem, pierwszy raz od porodu (prawko zdalam gdzies w 7 miesiacu strasznie sie boje .. drioga na szczescie jest prosta, moze ze 3 krzyzowki tylko ale dygam i tak jakos ..
a jade do fryzjera koncowki poscinac bo juz prawie 4 miesiace nie bylam, mialam rozjasniac troszke koncowki ale nadal po ciazy mi zostalo starszne siano wiec musze sie wstrzymac
Napewno sobie poradzisz za kółkiem

Cytat:
Ja wykupuje pakiety na maxvideo bo mnie wkurza takie oglądanie wciągne sie nagle kończy się limit... albo nie ma napisów albo są źle dopasowane... płace 25 zł na 90 dni i spokój ( w sumie nie ja tylko z jakiejś karty prepaid tż )

Ja to bym tam w ciągłym stresie żyła jak nie węże to tsunami.....

uwierz... wiem coś o tym

CO do podczytywania przez tż ... w sumie mi to nie przeszkadza, wiecie z jednej strony jesteście mi teraz na swój sposób bliskie i jakąś część mojego dnia Wam poświecam, kiedyś mu opowiadałam co się działo u Was lub jakie problemy albo jakie radości a teraz przynajmniej wie o co chodzi nic do ukrycia nie mam i też jakoś nie czaje się z niepisaniem o czymś CZYTAJ SE !

a tymczasem ide sprzątać
Ja jestem zakochana w Twoich zdjęciach
A powiedz, ile może kosztować taki najtańszy aparat, którym by takie cuda można robić? Oczywiście wiem, ze do tego potrzebny przede wszystkim talent

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Mam nadzieję że już dzisiaj lepiej się czujesz
dziękuję, lepiej

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:43   #3536
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
to u nas bąbli nie ma i ma czerwone nie na pośladkach, tylko w rowku
i na wargach sromowych też w środku
U nas na wargach tez było, w środku już nie. Na wargach właśnie czerwone i bable. Zejdzie, nie martw się. PRzemywaj woda(ciepłą z kranu), nie chusteczkami, to naprawdę dużo daje
Stary 2013-06-03, 10:49   #3537
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tresello ja się nie dziwie, ze się za to płaci. Tylko, że nie którzy księża chcieliby fortunę za sakramenty dostawać. Jak to się mówi "co łaska, ale nie mniej niż 500". A najlepsze sa cenniki za sakramenty, przecież to się w głowie nie mieści. W mojej parafii jest ksiądz, który na prawdę patrzy na to ile kto za co dał i jak jest za mało to potrafi tak msze np. ślubną odprawić, że głowa mała. Jak moja siostra miała komunie to na wstępie powiedział, że on za 200 zł to na pewno jej nie odprawi. Fakt, że umie zarządzać pieniędzmi, ale co z tego jak ludzie go nie lubią. Ciężki temat, można o tym pisać i pisać
ja np nie rozumiem jednego, czemu w trakcie np ślubu lub pogrzebu (gdzie daje się już większe sumy) zbiera się na ofiarę?
Albo u mojego tż w parafii ksiądz co niedziele wyczytuje ile która rodzina dała na ofiarę na kościół np Kowalscy 100 zl, Iksińscy 150 zl i tak wylicza i każdy tylko patrzy ile kto dał.
Stary 2013-06-03, 10:50   #3538
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny
szaja w szczegolnosci
czy moge podac ibum dzidzi bez konsultacji jest podziebiona a to jest przeciwzapalne, lekarz dzis do 12 szwagier mial przyjechac ale zadzwonilam zeby nie przyjezdzal bo strasznie leje i wieje to niby autem i kawaleczek jest osrodek ale raz ze pon to wiecie duzo chorych a tam osobnego wejscia nie ma a dwa no to kawalek ale jak tak leje i wieje to boje sie ze mi ja zawieje ale strasznie sie boje
pamietacie jak pisala ze bylysmy w szpitalu jak miala 2 tygodnie a miala tylko katarek a tak to okaz zdrowia i okazalo sie ze w oskrzela zaczelo wchodzic i szpital
a teraz tak czasami pokaslywala od paru dni, ale slini sie bardzo lapa w buzi i mysle ze to bylo od sliny bo czasami i w nocy w ogole, a dzis o 24 w nocy obudzila sie i kaszlala i katarek miala i kicha tez, poszla spac o 7 rano troche kaszlala, nakarmilam ja, i widze, ze jest podziebiona, bo ten kaszel to juz taki inny slysze, taki jakby odrywajacy sie, katarek malutki, ale w nocy i rano zakropilam jej nasivinem, i kichala i oczka przy kichaniu troche czerwone, takze jest zaziebiona i boje sie czy moge czekac do jutra zeby do lekarza i dlatego pytam czy moge podac jej ibum, mam w domu panadol ale ona goraczki nie ma, i zastanawiam sie czy nie kupic ibum bo to przeciwzapalane i jej podac, teraz mi spi zasnela przed 10 i nize zero furczenia w nosku zero kaszlu spi ladnie spokojnie, ale chce zeby lekarz ja osuchał, po tych wczesniejszych doswiadczeniach bardzo sie boje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:52   #3539
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja jestem zakochana w Twoich zdjęciach
A powiedz, ile może kosztować taki najtańszy aparat, którym by takie cuda można robić? Oczywiście wiem, ze do tego potrzebny przede wszystkim talent
ja kiedys pisalam na pw z bokeh wlasnie na ten sam temat bo nie moglam przezyc tych jej cudnych zdjec ale jak mi bokeh napisala cennik to po glebszym przemysleniu stwierdzilam ze moje zdjecia tez sa niczego sobie

Stary 2013-06-03, 11:01   #3540
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja kiedys pisalam na pw z bokeh wlasnie na ten sam temat bo nie moglam przezyc tych jej cudnych zdjec ale jak mi bokeh napisala cennik to po glebszym przemysleniu stwierdzilam ze moje zdjecia tez sa niczego sobie
ja też bym chciała takie zdjęcia robić, tylko to trzeba właśnie mieć talent a ja takowego nie posiadam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości