|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
ja bym jednak zrobila badania przed, ja robie co rok usg cyckow i jajników, do tego cytologia, a teraz kontroluje caly czas tarczyce
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
A my dziś intensywny dzień od rana. Pierwsze co pojechaliśmy na badania. Oczywiście dziadki robiły awanturę, że ja stoję w kolejce do rejestracji a Tż do pobrania. Ale nie dał się. Wmawiali mu , że się wepchał, że czemu wogole siedzi tu jak ja w drugiej kolejce itd. Jeden dziadek na sile wepchnął się przed niego. Mieli szczęście ze nie mówili nic jak ja przyszłam bo chyba bym nie wytrzymała i poleciałyby ostre słowa. Kurde przecież nie pcham się bo mam kaprys ale mi na prawdę jest słabo,a jakbym zemdlała to dla dziecka na pewno nic dobrego.
A jeszcze jak wysiadałam z auta i zobaczyła mnie taka baba miedzy 50 a 60 bo szła też do lab to tak przyśpieszyła że wydawało mi się, że pobiegnie zaraz. Wyszła na górę i mówi "o boże muszę usiąść bo tak się zdyszałam". Na prawdę śmiechu warte...I to ludzie którzy powinni pamiętać czasy kiedy szanowało się kobiety w ciąży. Nadrobię was jak wyślę męża do pracy.
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sie udalo i bys odespala ![]() Cytat:
poprosze recepte na krazki,przetestuje ![]() a podczas seksu ten krazek se gdzies nie zawieruszy? :P |
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Bardzo mocne kciuki za Florka!!!:-* Cytat:
Ja po lekarzu. Jakiś delikatny przesącz wód jest. Co jakiś czas ze mnie leci po troszkę i jest to właśnie takie jak pisała xal-wodnisto śluzowate. Po badaniu pojawiło się troszkę krwi ale już czyste leci jak coś. Ilość wód prawidłowa. Rozwarcie na 1,5-2cm. Skierowanie na szpital mam w torebce już. Skurcze cały czas i to bolesne z brzucha i krzyża ale jeszcze nie regularne. Kilka co 7 min,potem kilka co 10min i znowu kilka co 7 min. Lekarka twierdzi,że powinno się dzisiaj rozkręcić. Jak skurcze zaczną być regularne to jadę na porodówkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche sie boje ze moj ginek bedzie krecil nosem.. w ulotce do tego jest takie cusik: Po urodzeniu dziecka, lekarz może zalecić stosowanie pierścienia NuvaRing dopiero po wystąpieniu pierwszej miesiączki czyli mam czekac do miesiaczki drugiej z rzędu? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1418 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za laktację Teraz wypuszczają w 2,3 dobie często ![]() Cytat:
Cytat:
moje dziecko tak długo pije, że zasypiam podczas karmienia i śpi z nami ślicznotka, mega podobna do Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
!!Cytat:
bądź dzielna! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Color - trzymam --- dzień dobry zapisałam dziś Bartulę do przychodni, 12 czerwca wizyta dziś popołudniu przychodzi do nas położna, więc lecę ogarnąć i pytanie do mam, które odciągają pokarm potrzebuję zrobić mały zapas i tak - kiedy odciągnąć pokarm aby zdążył się naprodukować do kolejnego karmienia małego i czy jeśli odciągnę np. 20-30ml i podczas kolejnego odciągania też to można to wymieszać czy musi to stać osobno?
|
|||||||||
|
|
|
#1419 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie próbujesz jakiś "metod" wywoływania Pawełka? ![]() Cytat:
Cytat:
a mówiłam![]() Trzymam kciuki za rozwój akcji, szybki i mało bolesny poród ![]()
|
|||
|
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co zrobisz z chłopcami...?? bo Ja to ciągle sie martwie o moją małą perełkę ![]() no niby ma babcie ..brata i tatusia w chwilach kiedy nie bedzie u mnie ale i tak cierpie z tego powodu że będzie ..a będzie na pewno płakał za mamusią
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mówiła na SR żeby nie mieszać ale nie pamiętam dlaczego
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie tak myślałam ale wolałam się upewnić
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek przyszedł na Swiat o 12.15 waga 3640, długi 57cm
Niestety skończyło sie cc. Jest śliczny ma czarne włoski i czarne brwi ![]() Ja leże juz na sali pooperacyjnej |
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1425 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej dziewczyny-na pewno musi być to straszne Chociaż niezależne od niej...Cytat:
![]() Cloche nasza pogodynka, zawsze rozpogadzała swoimi tekstami... TRzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
Zgłupiałam![]() Cytat:
O i dobre pytanie, więc się przyłączam i czekam na odpowiedź ![]() Cytat:
Wdg mnie żadna metoda nie pomoże jak maluszek nie będzie gotowy... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
czemu cesarka?? Kurde, ale u nas jest cesarek. Ja bym chciała naturalnie, ale jak mała będzie tak rosnąć, to też się może skończyć cc...
|
|
#1426 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---- Hmmm... Chyba mój organizm zaczyna wariować Bo od 8 do 13 oczyszczał się już 4 razy Praktycznie co zjem, to WC... I głodna chodzę ciągle... Tymczasem spadam, bo za chwilę będzie Mężul- jemy obiad i trzeba zaliczyć jakiś maraton urzędowo-sklepowo-nie wiem jaki żeby może zmobilizować Młodego do wyjścia ![]() Nuna- pasta wydaje się być spoko, ale jak dla mnie nie na teraz... Na czuja żeby robić, to trzeba by mieć kilku cm kłaki Jak mam tygodniowe kilkumilimetrowe i nie łapie ich niestety...Miałam dzwonić do kosmetyczki i się na wosk na dzisiaj umówić, ale zrezygnowałam... W sumie nie wiem czemu... Nuna, Mysia- wiecie gdzie odkryłam nowe rozstępy... Pomijam drugą stronę brzucha, bo tam od wczoraj coś się pojawiło, to zauważyłam że mam rozstępy w uwaga! lewej "dolnej" pachwinie (czyli tam głębiej jak się do poślada schodzi). W życiu bym nie powiedziała, że tam coś takiego może się wydarzyć... I nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać... ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
GRATULACJE!!!
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Cloche wielkie gratulacje z okazji narodzin Florka!
Lonely, miałam pisać, że mam nadzieję, że szybko pójdzie, a tutaj proszę, jedno odświeżenie strony, a Wiktorek już jest na świecie. Gratulacje!!! Mąż pewnie dumny. Szkoda, że skończyło się cc, choćby ze względu na teściów ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Mam weekendowe zaległości, ale nie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić. Tymczasem witam się w ten pochmurny i mokry dzień. |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka, czyli pasta nie dla mnie. bo staram się tam być w miarę gładka
To ty może do jutra się rozkręcisz, bo u mnie na razie cisza Czasami mocniej zaboli, ale teraz spoko![]() Te rozstępy to nas nie zaoszczędzą... Ja mam na brzuchu okropne, ale nic nie zrobię poza smarowaniem
|
#1429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje kochana ..masz już Wiktorka przy sobie i to jest najważniejsze ![]() widocznie cc było wskazane..i tak musiało byc... pewnie tętno spadało ..?? bo decyzja była chyba błyskawiczna? skoro o 10tej miałaś 3cm rozwarcia a po 12 już mały na świecie....przez cc Cytat:
i tylko "tam" jest niebezpieczne dla maleństwa..z obawy zarażania...a nie znamy czasu kiedy akurat mogłoby sobie własnie "tam" byc..i ryzykowac bo akurat dwa tygodnie bylo "czysto" ?! nie wiem dokładnie..ale to chyba tak jak już ktoś ma tzn."zimno" na ustach..to już zawsze ma tą bakterię w ciele tylko co jakiś czas wyskakuje sobie w kąciku ust... |
||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyżby klonik naszego W., bo też ma czarne włoski ![]() --- Maż już wrócił do domu, pozałatwiał sporo spraw
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co skurcz to kibelek i za dwa dni miałam Bartusia po drugiej stronie brzuszka === Jakaś bez humoru dziś jestem
|
||
|
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Ja biore prysznic i będę się raczej zbierać. Skurcze co 6-9 min ale przed chwilą sporo poleciało ze mnie,jakbym siku robiła i czopa bardzo duzo poszlo podbarwionego. Trzymać kciuki!!!! Dam znać przez Víl:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszczę ![]() ![]() teeereee teereee !!! trzymac kciuki dziewczyny color rodzic jedzie! buziak colorku i trzymaj sie!!
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
cloche, lonely gratuluję!!!
color powodzenia vujka bardzo dobrze Cię rozumiem, też zaczynam się niecierpliwić ![]() Witam się 3 dni po terminie nierozpakowana. Byłam na badaniach i zero oznak porodu. Jedynie czop przezroczysty mi odszedł w nocy z piątku na sobotę. Ja chcę już! tyle już czekam... wszystkie rodzą (prawie) a ja nic...
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#1436 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki-najmocniej jak się da.Obędzie się bez operacji - musimy być dobrej myśli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za szybki i mało bolesny poród ![]() Cytat:
ale się cieszę, że masz już maluszka przy sobie. Ucałuj go od ciotek. A ty wracaj szybko do siebiei do domku
|
|
|
#1437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!!Cytat:
A Ty kochana od wyjścia ze szpitala jesteś sama z małym, a Tż remontuje czy jest ktoś z Tobą??
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
color ciśnij dziewuszka ciśnij
![]() hehe najpierw panikowałyśmy, żeby donosić, a teraz każda chce już na porodówkę Justi ktoś Ci zrobił przykrośc?? czy tak po prostu??
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa będzie dzidziuś, trzymam kciuki!!! Cytat:
Super, że już jest z Wami po tej stronie!!!GRATULUJĘ!!!
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nareszcie się doczekałaś, no i mąż też
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Ślub 27. X. 2012

i
Po prostu nie miałam kiedy wejść i coś napisaćBrzuch pobolewa coraz częściej, i coraz mocniej. Jakoś nie tęskniłam za bólem jak na @
"
i czy jeśli odciągnę np. 20-30ml i podczas kolejnego odciągania też to można to wymieszać czy musi to stać osobno?

Bo od 8 do 13 oczyszczał się już 4 razy