|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
u mnie dziś:
I. -mleko 90kcal -jabłko 80kcal -pł. Owsiane 4ł. 140kcal II. -deser jogurtowy 150kcal III. -Warzywa na patelnie 250g (dużo ziemniaków;/)250kcal -kawałki piersi 150kcal IV. --jogurt naturalny TOLA 150kcal V. - 2 jajka na twardo 190kcal - ogórek, pomidor 17:00- KILLER/ peeling kawowy/ maseczka ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- medzik ale u mnei żadne grzeszki nie wpadały!!! no coś ty! Jedynie deser zrobilam który jest dietetyczny bo z jogurtu naruralnego i twarogu. NIe jadłam żadnej czekolady, chipsów.... Raz frytkki (garśc) bo był gril na obiad ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- NIe zgadzam się... Pierwszy raz jestem z siebie dumna że trzymam się diety, a tu takie coś. NIe spadło dużo bo... jadłam 1400kcal, a to jest sporo, siedze przy kompie prawie cały dzień bo robię projekt magisterski, mam mniej ruchu. W tym tygodniu zmieniam na 1200kcal i większa intensywność ćwiczeń. Zle mnie oceniacie. Ja codziennie sobie układam jadłospisy. Owszem kiedyś to po 3 dniach rzucałam diete, tym razem trzymam się jadłospisów, serio. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- a po za tym ważyłam się przed WC
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Mielnus nie chodzi mi teraz o ostatnie dni, tylko ogólnie o całokształt
często piszesz, że poległaś i zjadłaś ciasto albo coś tak jeszcze innego. Ja piszę tylko to, że gdybym to ja miała raz jeszcze zmagać się z kilogramami to ani mowy nie ma o jakichs wpadkach wiadomo, że jak raz na 2 tyg czy miesiąc wpadnie coś extra to nic się nie stanie, ale co 3 dni to już przesada lekka.Oczywiście nie musisz mnie słuchać ani brać tego do siebie, ja już więcej nie komentuję, bo nie mnie to oceniać ![]() Heroinko ja tez baaaardzo długo zastanawiałam się czy to napisać czy nie, aż w końcu nie wytrzymałam nie chciałam w ten sposób absolutnie urazić Mielnus, tylko to są moje spostrzeżenia i wiem, że robiąc dalej tak samo to nie uda jej się zgubić tych 3 kg a teraz to zależy jak mi się zachce, żeby skontrolować czy wszystko ok
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
mielnus, my nie chcemy Cię źle oceniać, krytykować czy nie daj Boże zniechęcać
po prostu patrzymy z perspektywy czasu, że często się poddawałaś... ostatnio ten grill, buła z dżemem... a teraz jak widzisz mały efekt (po tygodniu, a co to jest tydzień) to już zmniejszasz ilość kcal... lepiej dołóż ćwiczenia i bądź systematyczna, a na pewno efekty będą
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Mielnus nie musisz się zgadzać, ja napisałam tylko jakie mam zdanie na ten temat
no i oczywiście życzę Ci z całego serca abyś wytrwała w tej diecie i osiągnęła sukces ![]() No i też uważam, że na początek nie powinnaś tak drastycznie obcinać kcal, widzisz ważyłaś się przed wc więc jakiś spadek jest po tygodniu, poczekaj jeszcze i jedz nadal w granicach 1400 kalorii a dorzuć więcej ruchu i ćwiczeń
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, widzę, że mamy podobne spostrzeżenia
![]() Mielnus, my źle nie chcemy. Ale chyba lepiej powiedzieć?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie jestem zła
No co wy.... Troche mnie to ubodło bo osttanio dobrze mi idzie, poważnie. Poczułam że w końcu się coś zmienia. Macie racje, zgadzam się że tyle razy pisałam i zawsze coś wypadało itd itp. Ale wierzcie mi że tym razem wszystko jest na dobrej drodze Dziękuje za wsparcie... heroine medzik ![]() ![]() Dziękuje za takie uwagi, mnie to motywuje jeszcze bardziej, poważnie. Jeśli coś jeszcze będzie to licze na jakiś komentarz w moją strone. Spadło jak spadło... Mam też troche kiepski metabolizm, przez takie dziwne akcje z dietą. Teraz jestem zawzięta. ![]() 1400 to troche dużo przy moim sposobie funkcjonowania ostatnimi czasy.
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
dodam że spadło mi po 0,5 cm w każdym miejscu. Nie wiem tylko że inaczej to kwestia sposobu pomiaru
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Ja wiem o czym mówiecie. To się nazywa Słomiany zapał ALe już jestem na dobrej drodze, uwieżcie
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Mielnus bo my nie miałyśmy na celu Cię urazić
a jedynie potrząsnąć musisz być zawzięta, a zobaczysz efekty ![]() A na podkręcenie metabolizmu polecam picie na czczo wodę z cytryną i miodem, ja piłam samą, do wody dolewałam soku z cytryny i piłam to rano jak wstałam i 30 minut przed każdym posiłkiem
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DziękiSerio... dobrze mi idzie, nigdy nie byłam zawzięta jak teraz. Za dużo kombinowałam z różnymi dietami. Piję dużo zielonej herabty, wody i jem zdrowo. A killer to dobry sposób ruchu.
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Mielnus, no to super, że teraz czujesz moc i siłę
oby tak dalej, bo wytrwałość jest najważniejsza
|
|
|
|
#3642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zawsze to spadek, pamiętaj o tym
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() a tak btw....GRZESZKI ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
współczuję ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Noooooooooooo siema ?---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Jej a ja znowu nie mam czasu się odzywać i znowu dietę zawaliłam
Teraz jak przeczytałam to co pisałyście do Mielnus to pomyślałam kurcze.. zachowuję się podobnie ostatnimi czasy . Kiedyś naprawdę potrafiłam się ogarnąć a teraz?? Masakra Jestem na siebie zła okropnie bo wiem że potrafię i tyle razy zaprzepaściłam to co osiągnęłam Teraz siedzę w bibliotece bo mam przerwę pomiędzy zajęciami. Od dziś postaram się ogarnąć wreszcie . Będzie ciężko bo sesja dzisiaj rozpoczęta ale muszę dać radę bo wiem że potrafię ![]() Tym bardziej że wątek żyje jak dawniej Basia może Ty też ruszysz ze mną ?? Co u Cb?
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomożemy! Baśka odzywaj się do jasnej chol.ery
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Heroine Heeej
A w pracy bardzo dobrze Z dieta to roznie bywa, bo czasem musze zjesc w nocy jak mam zmiane... Ale staram sie jesc w miare zdrowo po pracy mam zakwasy na całym ciele, takze jakis wysiłek fizyczny jest ![]() Oj, wspolczuje bolu, tez przez to przechodziłam i wiem jak boli :/ Musisz szybko zreperowac zeby i bedzie ok ![]() Dawaj jakies fotki z wyjazdu ![]() Meedzik Hej A ak jak wyzej wszystko ok Sliczne zdjecie ![]() Zośka Heeej Powtórze to co dziewczyny: laska z Ciebie! I fajne koguty
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
Heroine dziekuje
Makaron grunt że praca sprawia satysfakcje od razu widać
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
ide robić killera 17 wybiła!
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza praca do której chodzę z przyjemnością
![]() Dołączam się do Ciebie, też muszę się bardziej pilnować z jedzeniem ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek jade na wycieczkę z pracy więc nawet nei będę się wygłupiać z zaczynaniem od zaraz - bo mam świadomość, że nic z tego![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- A tak wogóle -przepraszam, że nie bywam ostatnio... Jestem na bieżąco ale jakoś nie mam nastroju do pisania. Chyba jakas depresja albo przesilenie, hmmmm jakie to teraz??? Letnie??? , hahaha... |
||
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
hej hej, jestem już. Mniej więcej mam Was "nadrobione"
Medzik, przed chwilą przeczytałam to, co napisałać do Mielnus, myślę, że to mega mądre i trafne słowa nie tylko w stosunku do niej też się odnalazłam w paru tych sformuowaniach. Swoją drogą - 1500 brzuszkow? łał!!ja nie wiem ile ważę, nie mialam po powrocie do domu do tego glowy, musze trochę tez odsapnąć. ale mam miec bardzo "jałową" dietę, której muszę sie trzymać, więc mysle ze to nie w koncu zmusi do mniejszej ilosci grzeszkow. nie mogę narazie uprawiac żadnych sportów, a jak na zlosc strasznie chetnie bym sobie pokrecila hula hopem Generalnie ciesze sie, że jestem juz z Wami, mam sesje itp, więc muszę duuuzo rzeczy ogarniac, ale bede sie meldować codziennie
|
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
umarłam i nie żyje;p
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że się w miarę trzymasz z jedzonkiem ![]() Też to miałaś? Długo Cię męczyło? ![]() Z jakiego wyjazdu? No i nie wyjeżdżaj mi tu z żadnym przesileniem ja też się nie czuję za najlepiej, a spamuję jak mogę ![]() ![]() super, że już jesteś! Chyba jednak żyjesz brawo za killera
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopóki zęba nie wyleczyłam Tzn z wyprawy za pracą
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz jeszcze siłę na ćwiczenia po pracy? ![]() No co Ty problem w tym, że ja nie wiem czy to na pewno od zęba, bo żaden mnie nie boli ale wiem, że mam do wyrwania... Niestety nie mam
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pracy to czasem nie mam siły na prysznic padam na łóżko i budze sie po paru godzinach. I zaraz znowu do pracy ![]() Teraz mam jeszcze jutro wolne to coś poćwiczę ![]() Mnie też ząb nie bolał, widać było tylko, że ma jakąś małą dziurkę :P poszłam do dentysty, zrobiła swoje i ból minął. Żadne przeciwbólowe mi nie pomagały, a u Ciebie jak tam? Łeeee, jak to
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dokładnie tak samo ![]() Naprawdę? To skąd wpadłaś na pomysł, że to od zęba? Wiesz jak wezmę przeciwbólowy to ból ucha przechodzi całkowicie, a ból ten "w środku" też łagodnieje, no ale nie do końca teraz wzięłam pierwszą tabletkę antybiotyku, liczę, że pomoże ![]() ![]() No pojechałam do pracy, a nie zdjęcia robić :P nawet aparatu nie brałam
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj, to oby pomogło
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No oby oby bo już mam dość mówienie sprawia mi ogromny ból a połykanie... tragedia ![]()
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten ból promieniuje właśnie od ucha do żuchwy.Przyżekam że nie zjem w życiu batonika, nie chce tak cierpieć podczas killera jak dzisiaj. Myślałam że ducha wyzione serio... jutro skalpel
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes coraz piekniejsza ![]() Ten kolorek w ogole cudowny ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Siema tak w ogole moje drogie Co za dzien!!! Od 8 rano do 13 bylam na silowni 5h ![]() Ledwo zyjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeee nog niczego nie czuje, tak mnie trener przegonil ze głowa mala!! Boze nie wiem jak ja w srode pojde na trening to jest mordownia normalnie! Ale nie dalam sie, wszytsko robilam sumiennie nie bylo ze boli a bolalo 25kg obciazen na nogi wyciskalam jak herkules ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- W ogole Wasze słowa do Mielnus jak ulal pasuja do mnie ![]() Bardzo dobrze ze padły, wiedzialam ze predzej czy pozniej padna! I w zasadzie bardzo dziekuje Bo moze nie byly skierowane bezposrednio np. do mnie ale wiele osob to czytajacych napewno wezmie to pod uwage![]() Czasami tylko dzieki konstruktywnej krytyce mozna osiagac prawdziwy progres
Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2013-06-03 o 19:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

często piszesz, że poległaś i zjadłaś ciasto albo coś tak jeszcze innego.
wiadomo, że jak raz na 2 tyg czy miesiąc wpadnie coś extra to nic się nie stanie, ale co 3 dni to już przesada lekka.
nie chciałam w ten sposób absolutnie urazić Mielnus, tylko to są moje spostrzeżenia i wiem, że robiąc dalej tak samo to nie uda jej się zgubić tych 3 kg 
po prostu patrzymy z perspektywy czasu, że często się poddawałaś... ostatnio ten grill, buła z dżemem... a teraz jak widzisz mały efekt (po tygodniu, a co to jest tydzień) to już zmniejszasz ilość kcal... lepiej dołóż ćwiczenia i bądź systematyczna, a na pewno efekty będą 

musisz być zawzięta, a zobaczysz efekty 

strasznie uciążliwy i denerwujący ból 
?
W czwartek jade na wycieczkę z pracy więc nawet nei będę się wygłupiać z zaczynaniem od zaraz - bo mam świadomość, że nic z tego
problem w tym, że ja nie wiem czy to na pewno od zęba, bo żaden mnie nie boli
ale wiem, że mam do wyrwania... 

i Ty extra wyglądasz, megaaa pozytywnie