|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
dla tych co sie martwia waga dziecka - marysia waga urodzeniowa 3330 g (wiec normalna), zdjecie obok - ma 9 miesiecy (9 kg lub ciut wiecej)
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-06-04 o 16:32 |
|
|
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
super[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochana napewno jest wszystko ok, ale rozumiem ze sie martwisz. Podziwiam cie od samego poczatku za twoja sile po takich przezyciach
|
|
#4744 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mialam kiedys taki okaz, a nawet wiekszy. Dalam sie namowic praktykujacej studentce, od tego czasu oddaje sie w rece tylko doswiadczonym pielegniarkom ![]() za remontCytat:
![]() Oliath zdolniara z Ciebie za pokrowiec Cytat:
![]() Cytat:
I nie placz bidulko, nie dokladaj do tego jeszcze stresu i sobie i Lilo Cytat:
Podziel sie! ![]() Ona sliczny masz brzuszek!! Rzeczywiscie wyglada na opuszczony, ale skoro tak mialas od poczatku to chyba wszystko ok ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\ ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! O kurcze, jednak rumien W sumie nie znam sie na tym, ale pamietam jak Oliath przez to przechodzila i chyba lekarz ja poinformowal, ze w III trymestrze na dziecko to tak bardzo nie wplywa. Poczekaj az lekarze wszystko sprawdza i nie martw sie na zapas. Wiem, ze to nielatwe jezeli chodzi o dziecko, ale nie nastawiaj sie negatywnie ![]() Cytat:
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z pracy i padlam. Obudziły mnie skurcze nóg
)Perse moim zdaniem ładnie waży Arturek Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cos mnie od przyjścia z pracy kluje tam na dole....cos w rodzaju wbijania igiel, potem cisza a potem znowu to samo
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do klubu aktualizację brzucha, bo TŻ kazał mi zrobić
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z wami dziś wieczorkiem - u nas dalej nieciekawie Xawus ma ponad 39 stopni gorączki - wiec walczymy czopki, antybiotyki a i tak nie wiadomo o co chodzi - uszka ma już ładne, osłuchowo tez jest ok.....jutro kolejna wizyta u lekarza
My ledwo co tez żyjemy bo mały raczej marudzi - nawet podczas snu wiec staramy się trochę wymieniać i odpoczywać w ciągu dnia.... Ja tez na lekach - niestety paracetamol w coraz częstszym uzyciu - ledwo co chodzie - nawet wejście po schodach to wyzwanie..... jestem z wami dziewczyny często myślami ale nie nadabiam ani nawet na bierzaco nie jestem......teraz tez musze uciekać bo Xawik już placze - przylepka jest z niego i caly czas chce się tulic mam nadzieje ze mu przejdzie niedlugo
|
#4749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4750 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784] U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. Niedobrze mi już, jak patrzę na to, co się dzieje za oknem :/ Co ja mam ubrać... Mam już dość tej kiecki i rajtuz, gdyby było ciepło, mogłabym założyć moją maksi, sandałki i wyglądać jak człowiek. A tak znowu to samo.. No trudno. Dziewczyny - trzymam również kciuki za Wasze wizyty i brawa za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie doczytałam wszystkich dzisiejszych stron, ale mam nadzieję że już jesteście dla siebie Misiami Przytulankami Cytat:
![]() Mega podpaska i ręcznik powinny pomóc Cytat:
Cytat:
Cytat:
En- następnym razem nie czekaj tylko leć na IP Zazwyczaj jak skurcze nie przechodzą po nospie to oznacza to poród. Rozumie że nasza wycieczka czeka do Twojej wizyty u gina? Perse- żeby porównywać wagę trzeba mierzyć zawsze na tym samym sprzęcie i przez tego samego lekarza, więc nie smutaj ![]() Oli- mebelki śliczne i idelanie pasujące do Małej Księżniczki Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni. Malinka zwłaszcza Tobie ![]() A teraz może jeszcze coś nadrobię, bo mi zostało z 5 stron ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Dużo zdrówka dla Xawka
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja jeszcze na chwilę, bo kontaktowałam sie meilem z producentem wozkow Jedo. I odpowiedz ktora dostałam bardzo mnie ucieszyla i potwierdzila slowa sammi
Zarówno w wózku 227 jak i 320 materiał główny jest taki sam, ma identyczny kolor. Jedynie dół gondoli różni sie od siebie, no i srodek. Czyli 227 daje optyczne wrażenie ciemniejszego. Ze względu na środek niebieski jednak biorę 320 ![]() Uwaga, mogę na niego czekać nawet do 16 lipca Zostaje jeszcze kwestia łóżeczka, tu wiem co chce, nawet mam 3 rozne firmy z dobrymi łózeczkami, ale w kazdym wypadku kolor venge jest inny niz oczekiwałam ![]() P.S. już na serio dobranoc
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-03 o 23:17 |
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliath za meble, widac, ze wlozylas w to wiele pracy i milosci, zadblas o kazdy najmniejszy szczegol i efekt wyszedl powalajacy! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, moze to byl jakis stary sprzet? Na Twoim miejscu umowilabym sie do innego lekarza, tak na wszelki wypadek, aby porownac wyniki. A do tego czasu zachowaj spokoj ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ohh, dziewczyny, jakims cudem Was nadrobilam A teraz grzecznie ide spac, bo jutro jak zwykle o 5.00 pobudka. Zycze kazdej dobrej, spokojnej, przespanej i bez bolu nocy!!! Do jutra
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Uciekam spać. Jutro znów Warszawa... Filip robi akrobacje, nagralam kolejny filmik jak będziesz"zasypiamy" to Wam wrzucę jutro
podobno od 30 tc. Dziecko ma mało miejsca i ruchy to głównie przeciąganie. Taaa ;-) dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\ ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] Wszystko będzie dobrze. Tyle zaciśniętych kciuków i to bardzo mocno, więc nie może być inaczej Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41136488] Czarownica dzisiaj własnie rozmawiałam z pediatrą ignacka o wieku mam.. pytała się czy planujemy trzecie itp.. więc jej powiedziałam że już stara jestem i za pięć lat bede miała 40 więc już za późno, a wczesniej nie dam rady z dwoma maluchami, bo nie nadaje się do siedzienia w domu tylko muszę oprócz tego coś robić itp... no i zaczęła mi opowiadać ze u niej zdecydowana większość mamuś to takie po 30 i niektóre to grubo po ![]() a siłę na wychowanie dzieci bierze się z kosmosu!!! naprawdę idę opłukać Ignacka i wygonić do spania[/QUOTE] Tż coś przebąkuje o 3-cim, ale nigdy nie myślałam o tym że za kilka lat będę mieć 40stkę ![]() I ponawiam pytanie- kto polecał podkłady oddychające pod prześcieradło do łóżeczka? Poproszę o linka Dobranoc!
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-04 o 00:13 |
|||
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
nie moge spac! znow w dzien bede nieprzytomna
![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- tylko ja nie moge spac?? :P |
|
|
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzecia noc z rzędu... Położyłam się o 22.30, miałam nadzieję, że zasnę, ale już się poddaję ![]() Perse kochana przytulam mocno
|
|
#4758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez przed 23 sie polozylam, ale oczywicse nie
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiałam się już nawet czy to może organizm przygotowuje się do nieprzespanych nocy
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-04 o 07:24 |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Dzień bobry
wczoraj mnie wywaliło z wizażu, już nie chciałam majstrować przy routerze i modemie więc sobie poszłam, za to witam się pięknie z rana Tż mnie obudził jak wychodził do pracy, stwierdziłam że zjem coś i zajrzę na wizaż ![]() ita mam nadzieję, że syncio szybko wróci do zdrowia, i że Ty też nabierzesz szybko sił idzia fajnie, że odpisali z Jedo tak szybko, no i GRATULUJĘ fantastycznego wyboru ![]() kathe, magdalenne mam nadzieję, że sobie teraz smacznie pochrapujecie... rocky słaby z Ciebie hodowca, skoro paciora nie masz gratulejszyn ![]() Mieliśmy z Tż iśc dzisiaj na spontaniczne USG, ale skoro mały się kręci, nic mi jakoś niepokojąco nie doskwiera (powiedzmy) to stwierdziłam, że tatusiek i mamusiek poczekają do tego 14.06 Uciekam sobie pospać, pewnie jak wrócę będę musiała nadrabiać
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz wstałam, poranna toaleta wraz z poborem
i zaraz cisnę do labka![]() Planuję bez kolejki bo tylko postawić mocz...juz widzę te babcie heh |
|
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam drożdżówkę, babeczki , naleśniki to i tak na słono więc bez cukru, a szpinak nam nawet wskazany Cytat:
dzień dobry, jeszcze 30min temu świeciło piękne słoneczko, a teraz same chmury ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() za wizyty za tc
|
|||
|
|
|
#4764 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]
więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] dziewczynki juz tu pieknie napisały, niezamartwiaj sie. Nosek do gory i mam nadzieje, ze dziś już lepiej sie czujesz.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do euforii tez miałam taki stan, kiedy groził mi przedwczesny porod i dziecie mogło nieprzezyc. Od tamtej pory przestalam robic zdjecia az do tego z tamtego tygodnia, miałam ograniczony dostep do netu, wiec nawet dobrze, bo nie wchodziłam na fora, nie czytalam. Jedyna mysla moja było przetrwac kolejny dzien, tydzien, miesiac... Cytat:
![]() Cytat:
ja sie ktoregos dnia ryczałam, bo umowilam sie z siostra, że pojdzie ze mna do lekarza, wiec wlazłam do wanny i dostaje od niej smsa, że pojdzie ona i jej chłopak, a ja w ryk bo nie chciałam, zeby on szedł i tak ryczałam z pol godziny az Tż mnie taka zastał o takie cos nigdy bym siebie nie podjrzewała.slicznie wyszły te mebelki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972] Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... [/QUOTE] jak lekarz mowi, ze wszystko w porzadku to sie nie pzejmowac, on sie na tym zna, a co sprzet to wiadomo, ze inaczej moze pokazywac ![]() dziekuje jak milo, ze tak uwazasz, ale z moimi kilogramami to raczej na taka juz nie wygladam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i przyjemnej pracyCytat:
Dzien dobry ![]() Dzis jak na razie nic nie boli, do tego sie wyspałam, maz razem ze mna i zaspał do pracy wyleciał jak z procy. Była tylko jedna pobudka do wc, a tym samym nie mogłam odgarnac kołdry bo moje paluchy zgiąć sie nie dały. Ale ta jedna rzecz nie stanowiła problemu, bo spało sie cudownie
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-04 o 07:49 |
|||||||||
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przeglądałam wyniki i mi glukoza za niska wyszła A wcinam słodycze jak ta lala ostatnio ![]() Ach i witam się ja i moje +14,5kg ![]() Kto mnie przebije?
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Mamusiami z rana
Od razu gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizyty i badania ![]() Ja powtórzyłam na zaliczenie może dam radę, a jutro ostatni egzamin i może będę po sesji![]() Napisał pan z allegro, że paczkę wysłał wczoraj i już nie mogę się doczekać, aż będę przeglądać małe rzeczy I miałam dzisiaj sen: że urodziłam
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie witam
.Juz po sniadanku, psie i wyprawieniu rodzinki Pranie wstawione, o 8 biore sie do roboty i bede zagladac. Perse, Teso, jak humory po nocy? Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni!!!
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszperalam w swoich notatkach i znalazłam 2 sprzedawców, tylko nie wiem czy oni byli tu pisani czy gdzie indziej: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...290480883.html http://allegro.pl/hevea-ochraniacz-w...273853865.html |
|
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witam sie i ja. Równo za 3 tygodnie mam termin zabiegu. Jestem tak już osrana że głowa mała.Hormony dokuczają jak nie wiem co. mam jakieś lęki przed tym wszystkim
masakra jakaś. Egzaminy coraz bliżej a ja w rozsypce jestem zmęczona ogarnianiem wszystkiego i chce po prostu przez chwile nie ogarniac mieć wszystko w doopce.No to maruda pomarudziła. Gratuluję wizyt i tygodni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
nie zdążę nadrobić, bo niedługo jedziemy. Dziewczynki ponawiam apel: bardzo proszę o magiczne kciuki Wasze i Dzieciaczków spróbuję się odezwać po ginie z telefonu. Mykam, bo jeszcze muszę głowę umyć (i rozczesac te kołtuny)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

12.06.2010

super
Tez mialam kiedys taki okaz, a nawet wiekszy. Dalam sie namowic praktykujacej studentce, od tego czasu oddaje sie w rece tylko doswiadczonym pielegniarkom
za remont
a jaki piekny byl.....

I nie placz bidulko, nie dokladaj do tego jeszcze stresu i sobie i Lilo
W sumie nie znam sie na tym, ale pamietam jak Oliath przez to przechodzila i chyba lekarz ja poinformowal, ze w III trymestrze na dziecko to tak bardzo nie wplywa. Poczekaj az lekarze wszystko sprawdza i nie martw sie na zapas. Wiem, ze to nielatwe jezeli chodzi o dziecko, ale nie nastawiaj sie negatywnie
)

Dlatego chyba pojadę w spódnicy
Zazwyczaj jak skurcze nie przechodzą po nospie to oznacza to poród. 

może dam radę, a jutro ostatni egzamin i może będę po sesji