Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 15:42   #1531
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Dosris, mysle ze ten fotelik tez jest godny uwagi
http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-p...276833517.html
firma rownozedna z hamaxem, ale troche tanszy.
Mozna tez 40zl tanszy bez regulacji siedzenia kupic.

Nie napisze, ze polecam bo jutro dopiero go bedziemy miec(zamawialam przez allegro), ale inna kolezanka z wizaz go ma i sobie chwali )
Jutro tylko do rowerowego podjade po kask
i bedziemy jezdziccc ))

A co do nie-chodzenia Leona- juz nieaktualne Tydz temu zaczal, w tej chwili juz biega )) przełamał sie chlopak )

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-06-03 o 15:47
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 16:50   #1532
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

U nas pogoda się naprawiła! Nareszcie Po pełnym miesiącu totalnej padaki, wreeszcie słońce i dosyć ciepło
Korzystamy, rowerujemy i spacerujemy

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Muszę sie Wam pożalić. Ciężko pracowałam żeby zgubić pociążowe kilogramy i schudlam pięknie w ciągu 9 miesięcy. Byłam zachwycona, ale zaczęłam sobie pozwalac na coraz więcej pyszności i wiecie jak to się skonczyło...nie mogłam dzisiaj dopiąć spodni Jestem załamana, ale od jutra biorę się znowu za diete i ćwiczenia. Zapisałam się też na lipolize inekcyjną bo przynosi rewelacyjne efekty, a nie jest aż tak droga, tylko te igły...Ostatnio źle mnie znieczulili i darłam się na całą klinike.
Powodzenia dietowo!
A co to jest ta lipoliza? Brzmi groźnie...

Ja ostro ćwiczę z Ewką Ch I smaruję się ujędrniaczem
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ślicznie dziękujemy za życzenia urodzinowo-dziendzieckowe

Szykowaliśmy na dzień urodzin (sobotę) dość sporą imprezkę dla rodziny i przyjaciół, mustwo planowania, kupowania... W piątek tvn meteo zapowiadało na sobotę zachmurzenie 73% zachmurzenia i 0mm deszczu.. Jak było szkoda gadać... Porządnie zaczęło padać ok 10, przestało ok 17, na podwórku był basen.. Ale to i tak nic. Matylda od Bożego Ciałą słabo jadła.. no ale jakoś to zignorowałam, innych powodów do zmartwień nie było.. jednak w rodzinie krążyłą jakaś jelitówka i dopadło i Matyla, oczywiście kiedy? w dniu jej urodzin... Obudziła się ok 6.00 ale jeszcze się uśpiła.. Spałam sobie z Tżtem całkiem zadowolona że mała daje pospać.. Ok 9 pojechałam kupić parę zapomnianych rzeczy, wróciłam ok 10, Matylda spała (nigdy tak długo nie spała, max do 8). No ale nadal byłam zadowolona, bo jeśli śpi teraz to dłużej wytrzyma na imprezce, 10:30 zaczęliśmy ją delikatnie budzić... i okazuje się że nasze dziecko, stojące od rana na baczność w łóżeczku, nie ma siły dźwignąć się nawet do siedzenia.. Kiedy wzięliśmy ją na ręce, leciała, wtulała się... no masakra.. Zjadła mleko, sporo wypiła.. po 2 godzinach! sama wstała i przeszła kawałek... Nic nie chciała jeść znów zaczęła usypiać gdzie popadnie... Pojechaliśmy do lekarza.. nastawieni tak naprawdę na szpital.... Na szczęście w poczekalni zachowywała się już lepiej, lekarz stwierdził że to rotawirus.. zalecił dawanie probiotyku i poić, jeść dawać tyle ile chce, nic na siłę.. Większość swoich urodzin przespała.. a kiedy nie spała była marudna, tylko na rękach było w miarę ok.. KOSZMAR. I jeszcze ta pogoda.. Przyjaciół odmówiliśmy, była tylko najbliższa rodzina.. Po prostu jeden z gorszych dni w naszym życiu... Wszystko poszło nie tak. Na szczęście dziś był zupełnie normalna poza kupami, minibiegunkami i pierdkami.. Przede wszystkim jadła pięknie. No inne dziecko. Pogoda też zmieniła się o 180st. Ale co nam starchu mały Matyl napędził.. to masakra. Wrzucam wam foto tortu wykończonego bez polotu przez nerwy.. no i kilka fotek jubilatki z dziś
Jubilatka urocza
Faktycznie pechowe mieliście te urodziny... Ale najważniejsze, że Matylka już zdrowa. No i będziecie mieć co wspominać

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

W tym tygodniu bylam mega zdolowana. U nas afera- pokazano z ukrytej kamery jak "zajmuja" sie tutaj dziecmi w niektorych zlobkach z bolem serca oglada sie te malutkie istotki tak poniewierane i agresywnie traktowane nie moge przestac o tym myslec... to przeciez ltylko bezbronne maluchy nakrecilam sie jeszcze bardziej myslac o wszystkich patologicznych rodzinach w ktorych takie traktowanie to codziennosc no dobra,juz nie truje

Agata ty chyba robisz paste z fasoli. Podasz przepis? Dzieki!
Ech kurczę, słabo z tymi żłobkami... Mnie też podłamuje, jak widuję tutaj nianie z dzieciakami...

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

A to nasz śpioszek w foteliku, usnął jakieś 10 minut po starcie
Ale dojechaiśmy do lasu, napiliśmy się kawy, i bawił się żwirem i szyszkami

Aaaaaaaa.... ogoliliśmy Macia prawie na łysolka uroczy, nie?

debeściara, zdecydowanie dzieciaki bardzo różnie się rozwijają.
Macius nie chodzi, coś sobie chadza przy meblach, ale mnie to cieszy niech leży Matka ma spokój.
Ale za to mówi. Mówi strasznie dużo.
Oczywiście pierwszą sylabę, ale wiadomo o co chodzi. Tym bardziej, że idzie z tym w parze pokazywanie paluchem.
Zna chyba wszystkie owoce, warzywa, domaga się banana "ba!"
Wie gdzie jest jego dom, jak wracamy ze spaceru i pytamy gdzie idziemy, to mówi "do" czyli dom.
I wiele wiele innych
no rewelka
Taki słodziak śpiący, a to drugie zdjęcie - jak dorośle wygląda w tym jeżyku
Anton tez się rozgadał, rozśpiewał i mocno mu zależy na interakcji z otoczeniem
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 17:07   #1533
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam

Ewunia - opiekunke mamy fajną, jestem zadowolona. Ale często myślę o żłobku, ponieważ jednak koszty opiekunki są spore. Ale dostac sie do żłobka jest nie lada wyczynem, słyszałam, że do przedszkola juz ciężko się dostac... Ale z drugiej strony cos za coś - teraz wstaję na luzie, nie muszę szarpac dziecka i w mrozie/ulewie/upale ciągac do złobka tylko zostaje sobie w domku. No ale jak wspopmniałam - minusem jest koszt, chociaż licząc koszty prywatnego złobka wychodzi tyle samo co za naszą opiekunkę no i.... w złobku dzieci nie wychodzą zbyt często na dwór.
Ehhh temat rzeka i szczerze, wolałabym miec zagwaratnowany żobek-przedszkole niż dłuższy urlop macierzynsko-rodzicielski .

Ewunia a co to za tajemne zabiegi???

Super że te nasze dzieciaki już chodzą, birgają itp. Hania wydaje mi się już taka duża i mi trochę przykro że nie jest już małym dzidziusiem ale miło patrzy sie na rozwój dziecka

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

Szykowaliśmy na dzień urodzin (sobotę) dość sporą imprezkę dla rodziny i przyjaciół, mustwo planowania, kupowania... W piątek tvn meteo zapowiadało na sobotę zachmurzenie 73% zachmurzenia i 0mm deszczu.. Jak było szkoda gadać... Porządnie zaczęło padać ok 10, przestało ok 17, na podwórku był basen.. Ale to i tak nic. Matylda od Bożego Ciałą słabo jadła.. no ale jakoś to zignorowałam, innych powodów do zmartwień nie było.. jednak w rodzinie krążyłą jakaś jelitówka i dopadło i Matyla, oczywiście kiedy? w dniu jej urodzin... Obudziła się ok 6.00 ale jeszcze się uśpiła.. Spałam sobie z Tżtem całkiem zadowolona że mała daje pospać.. Ok 9 pojechałam kupić parę zapomnianych rzeczy, wróciłam ok 10, Matylda spała (nigdy tak długo nie spała, max do 8). No ale nadal byłam zadowolona, bo jeśli śpi teraz to dłużej wytrzyma na imprezce, 10:30 zaczęliśmy ją delikatnie budzić... i okazuje się że nasze dziecko, stojące od rana na baczność w łóżeczku, nie ma siły dźwignąć się nawet do siedzenia.. Kiedy wzięliśmy ją na ręce, leciała, wtulała się... no masakra.. Zjadła mleko, sporo wypiła.. po 2 godzinach! sama wstała i przeszła kawałek... Nic nie chciała jeść znów zaczęła usypiać gdzie popadnie... Pojechaliśmy do lekarza.. nastawieni tak naprawdę na szpital.... Na szczęście w poczekalni zachowywała się już lepiej, lekarz stwierdził że to rotawirus.. zalecił dawanie probiotyku i poić, jeść dawać tyle ile chce, nic na siłę.. Większość swoich urodzin przespała.. a kiedy nie spała była marudna, tylko na rękach było w miarę ok.. KOSZMAR. I jeszcze ta pogoda.. Przyjaciół odmówiliśmy, była tylko najbliższa rodzina.. Po prostu jeden z gorszych dni w naszym życiu... Wszystko poszło nie tak. Na szczęście dziś był zupełnie normalna poza kupami, minibiegunkami i pierdkami.. Przede wszystkim jadła pięknie. No inne dziecko. Pogoda też zmieniła się o 180st. Ale co nam starchu mały Matyl napędził.. to masakra. Wrzucam wam foto tortu wykończonego bez polotu przez nerwy.. no i kilka fotek jubilatki z dziś
słodka Twoja malutka

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
U nas pogoda się naprawiła! Nareszcie Po pełnym miesiącu totalnej padaki, wreeszcie słońce i dosyć ciepło
Korzystamy, rowerujemy i spacerujemy

Powodzenia dietowo!
A co to jest ta lipoliza? Brzmi groźnie...

Ja ostro ćwiczę z Ewką Ch I smaruję się ujędrniaczem

Jubilatka urocza
Faktycznie pechowe mieliście te urodziny... Ale najważniejsze, że Matylka już zdrowa. No i będziecie mieć co wspominać

Ech kurczę, słabo z tymi żłobkami... Mnie też podłamuje, jak widuję tutaj nianie z dzieciakami...

no rewelka
Taki słodziak śpiący, a to drugie zdjęcie - jak dorośle wygląda w tym jeżyku
Anton tez się rozgadał, rozśpiewał i mocno mu zależy na interakcji z otoczeniem
pola ja też cwiczylam z Ewką ale szybko się znudziłam i ostatnimi cxasy cwiczylam z Jilian Michaels, a smaruję się antycellulitowym olejkiem pomaranczowym Ziaja. Fajnie rozgrzewa

i nie muszę chyba dodawac , że czekam na coraz to nowsze posty na blogu :P????

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tak, to pchacz. Z przodu ma otworki na klocki (kwadrat, trójkąt, koło), wózka raczej się nie zrobi (choć znając inwencje niektórych to może i by dali radę).

Uwielbiam akcje Dove i może już widziałyście, ale jak nie to gorąco polecam (mi łezka poleciała, przecież inaczej bym nie była sobą).

http://www.youtube.com/watch?v=s-HqGOCW7UA
też to widziałam , bardzo wzruszające.

PS. uważajcie na parabeny w kosmetykach marki dove nie wszystkie mają ale warto poczytac ulotki
Stary 2013-06-03, 17:12   #1534
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam

Ewunia - opiekunke mamy fajną, jestem zadowolona. Ale często myślę o żłobku, ponieważ jednak koszty opiekunki są spore. Ale dostac sie do żłobka jest nie lada wyczynem, słyszałam, że do przedszkola juz ciężko się dostac... Ale z drugiej strony cos za coś - teraz wstaję na luzie, nie muszę szarpac dziecka i w mrozie/ulewie/upale ciągac do złobka tylko zostaje sobie w domku. No ale jak wspopmniałam - minusem jest koszt, chociaż licząc koszty prywatnego złobka wychodzi tyle samo co za naszą opiekunkę no i.... w złobku dzieci nie wychodzą zbyt często na dwór.
Ehhh temat rzeka i szczerze, wolałabym miec zagwaratnowany żobek-przedszkole niż dłuższy urlop macierzynsko-rodzicielski .

pola ja też cwiczylam z Ewką ale szybko się znudziłam i ostatnimi cxasy cwiczylam z Jilian Michaels, a smaruję się antycellulitowym olejkiem pomaranczowym Ziaja. Fajnie rozgrzewa

i nie muszę chyba dodawac , że czekam na coraz to nowsze posty na blogu :P????
Fakt, że z nianią jednak lepiej dla dziecka...No i nie jest tak narażona na choróbska...
Kurde, jednak nie ma idealnych rozwiązań przy dziecku
Ja jestem strasznie rozdarta sosna Z jednej strony macierzyństwo mnie wciągnęło, chciałabym drugie i chciałabym jeszcze pobyć z Antkiem - bo widzę, że to naprawdę fajnei wpływa na dziecko, a z drugiej, jak już pisałam, ciągnie do ludzi, kasy by się przydało wiecej...

Co do ćwiczeń, nie jest może jakoś mega rozrywkowo ale daję radę - kiedyś robiliśmy z mężem 6weidera...to dopiero była nuda

A co do bloga, rozkręcam sie na drugim blogu (link w podpisie), piszę wierszyki
Ale na odpoczywalni tez sie coś neidługo pojawi, miło mi że czytasz
Stary 2013-06-03, 19:48   #1535
rozowa1987
Zadomowienie

zaległe życzenia dla naszych roczniaków-Mikołaja,Piotrusia,Maksym iliana,Agatki,Tosi,Matyld ki,Korneli,Leona oraz obecnych -Hani i Olafa.Sto latek i moc buziaków
Stary 2013-06-03, 19:49   #1536
onething
Zadomowienie

Dziewczyny, które szukały noclegu nad morzem, sprawdźcie sobie Lachs Apartments.

pola_m przerzuca mnie na inną stronę, gdy wchodzę na twego bloga "rymowanki".
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 20:38   #1537
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Matyldka piękna dziewczynka i te oczy ma boskieTort przepiękny

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Niezły koncert

Dobrze, że Matyldka czuje się już lepiej Ale z niej panna, jak już wyżej ktoś pisał- nie wygląda na roczniaka tylko an starszą, cudowna jest Jeszcze raz wszystkiego dobrego.
U nas też lało 1 czerwca w ur. Antosi ale my i tak w domu siedzieliśmy, tyle, że zdjęć ładnych nie dało się zrobić, wczoraj za to złapaliśmy chwilę dobrej pogody i zrobiłam parę zdjęć, dziś znowu leje.... kiedy przyjdzie lato?????!!!

No to ja też pokażę moją roczną córeczkę, rówieśniczkę Matyldki
Byliśmy nad jeziorem, Tosia skubała sobie trawkę i była zachwycona wodą.
Antosia piękna laleczka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
rinco, a mąż sam nie może jeździć? Szkoda odbierać dziecku przyjemności
A jeśli masz rower taki, na którym przyjmujesz prosta pozycję, jakiś miejski, i dobrze się czujesz, to przecież możesz jeździć.
Można się gdzieś przejechać, trochę pospacerować, usiąść, zjeść coś, napić się kawy
Polecam gorąco!

A to nasz śpioszek w foteliku, usnął jakieś 10 minut po starcie
Ale dojechaiśmy do lasu, napiliśmy się kawy, i bawił się żwirem i szyszkami

debeściara, zdecydowanie dzieciaki bardzo różnie się rozwijają.
Macius nie chodzi, coś sobie chadza przy meblach, ale mnie to cieszy niech leży Matka ma spokój.
Ale za to mówi. Mówi strasznie dużo.
Oczywiście pierwszą sylabę, ale wiadomo o co chodzi. Tym bardziej, że idzie z tym w parze pokazywanie paluchem.
Zna chyba wszystkie owoce, warzywa, domaga się banana "ba!"
Wie gdzie jest jego dom, jak wracamy ze spaceru i pytamy gdzie idziemy, to mówi "do" czyli dom.
I wiele wiele innych
Maciusiowi super w tych włoskach wymężniał

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
MissMalezji czy ty nas jeszcze podczytujesz? Poszpiegowałam troszkę i widzę, że przygotowania do ślubu pełną parą.

Szymon śpiewa
http://www.youtube.com/watch?v=Xq0Ci...ature=youtu.be
super śpiewa Liwka śpiewała razem z Szymonem,może założą duet

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

nie wiem czemu nie chce mi dodawać zdjęć już od jakiegoś czasu
Stary 2013-06-03, 21:29   #1538
rinco
Wtajemniczenie

Agata no niby może jeździć sam, ale to już nie to samo Marzyły mi się takie całodzienne wycieczki. No nic, zobaczymy jeszcze. A Maciowi do twarzy w takiej fryzurce I jeszcze co do raczkowania/chodzenia to u nas też teraz jest o wiele lepiej. Wcześniej jak Seba tylko siedział to zaraz mu się znudziły zabawki i w sumie musiałam z nim cały czas siedzieć i się bawić. A teraz wypuszczam go na chatę i tylko patrzę czy nie wchodzi w szkodę O wiele więcej jestem teraz w stanie zrobić niż jak był siedzący.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń, nie jest może jakoś mega rozrywkowo ale daję radę - kiedyś robiliśmy z mężem 6weidera...to dopiero była nuda
Też robiłam Wymiękłam gdzieś na 18 dniu, faktycznie mega nuda A co do Ewki to mi najbardziej pasowały te jej treningi 6-cio minutowe, bo tam sobie można zmieniać ćwiczenia i się tak nie nudzą. Z tych ćwiczeń poukładałam sobie własne zestawy tych, które najbardziej lubię i jakoś leciało. Miałam taki zegar z neta, który mi odmierzał czas, mogę podlinkować w razie czego

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Byłam dziś u gina, dzidziol rośnie, wszystko dobrze, ręce, nogi, głowa na swoim miejscu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:10   #1539
Balbinaa
Raczkowanie

My pierwsza przejażdżkę rowerem też mamy za sobą, kupiliśmy Hamax Smiley i jesteśmy zadowoleni. Małemu też się podoba

Co do noclegów nad morzem to podoba mi się to miejsce http://www.kaczestawy.pl/

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-03 o 22:16
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:10   #1540
benka99
Rozeznanie

Hej
Maksio baaaardzo dziękuje za wszystkie życzenia I również życzymy wszystkim Jubilatom dużo zdrówka i spełnienia marzeń!

Wczoraj byli moi rodzice i siostra, był tort czyli taki mini-roczek. Maks za bardzo nie miał humoru, bo idą mu 3. Więc i noce mamy ostatnio nie za fajne. Tak poza tym, to u małego ok, nie choruje ostatnio, chodzi przy meblach, za rękę, najbardziej lubi prowadzić swój wózek, ale po chodniku albo po piaskowej drodze. Trawy się boi Mówić też zaczyna coraz więcej, tak jak Maciek mówi "doooo" i pokazuje dom jak wracamy ze spaceru i zbliżamy się do domu, pokazuje co chce, bardzo lubi śpiewać, jego ulubiona piosenka to " ga ga gaaaa" na różne melodie

Nie chcę się chwalić, ale tort wyszedł mi pyszny z zewnątrz może nie był za piękny ale bardzo wszystkim smakował. Gdyby któraś chciała mogę podać przepis.

Zarzućcie jakimiś nowymi przepisami dla dzieciaczków, please

Aaa i jeszcze jedno pytanie, wiecie może jak walczyć ze ślimakami?? Taka piękna rzodkiewka i sałata mi urosły a przez te ciągłe deszcze nalazło mi do ogródka takich wielkich paskudnych ślimarów, bleee
Stary 2013-06-03, 22:38   #1541
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze jedno pytanie, wiecie może jak walczyć ze ślimakami?? Taka piękna rzodkiewka i sałata mi urosły a przez te ciągłe deszcze nalazło mi do ogródka takich wielkich paskudnych ślimarów, bleee
U nas tez rzodkiewka padla lupem....(ale nie wiem czego), ale chyba zwyklych robakow jakis.
I tez mamy sporo mrowek.
Babcia mi poradzila polac mrowki woda z sola, moze na slimaki tez pomoze

U nas padalo, masakra- truskawki beda niedobre, pomidory i ogorki pewnie zaczna chorowac a pierwszy raz zasadzilismy warzywa na dzialce ... Peszek ;/
Stary 2013-06-03, 22:50   #1542
_Maya_
Zakorzenienie

Dziewczyny, znalazłam dzisiaj bloga, na którym ten wpis mnie powalił:
http://makoweczki.pl/bo-22-to-nie-jest-1/
dedykowany matkom, które zastanawiają się nad drugim

Cytat:
Nie chcę się chwalić, ale tort wyszedł mi pyszny z zewnątrz może nie był za piękny ale bardzo wszystkim smakował. Gdyby któraś chciała mogę podać przepis.

Zarzućcie jakimiś nowymi przepisami dla dzieciaczków, please
od razu wpisuj, nie czekaj
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 23:06   #1543
Gaabbi
Wtajemniczenie

W imieniu Hani, ślicznie dziękuję za życzenia

A to nasze Szczęście dzisiaj i rok temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (58,6 KB, 66 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:04   #1544
begie13
Zadomowienie

Cytat:

No i wyjątkowy buziak dla Tosi, zdrówka, uśmiechu i samych radosnych dni z najbliższymi kochaniutka śliczna, słodziutka z Ciebie dziewczynka, i jakie ciemne masz oczka ściskamy mocno

beigie u nas w sobotę też nie było pogody, te fociaki są z niedzieli
Dziękujemy za ten wyjątkowy buziak i odwzajemniamy

Cytat:

Uroczy, uroczy

Cytat:
Potrafi tak nawet długo, ale mikrofon nie daje rady, taki zaśliniony

Śliczna dziewczynka i piękne oczka
Hehe gorliwy jest bardzo
Dziękujemy za komplementy!

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość

Begie- Tosia jest sliczna! Taka kluseczka slodka mala
A moj Tz jeszcze w afganistanie nie byl, byl tylko w afryce,ale tam byly misje nie bojowe a stabilizacyjne,no i go wtedy nawet nie znalam:P tu obawiam sie,ze nie bedzie wyboru.. boje sie tego,ale nie chce chyba o tym za duzo myslec.. rozlaki zawsze sa trudne, zycze wam wiec oby wszystko poukladalo sie po waszej mysli
Dziękujemy za miłe słowa na temat Antosi.
Masz racje, może lepiej o tym nie myśleć :/

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
--------

Antosia piękna laleczka

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Byłam dziś u gina, dzidziol rośnie, wszystko dobrze, ręce, nogi, głowa na swoim miejscu
Super, że wszystko dobrze A jak się czuje mama?

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Niezły wpis

U nas pogoda nadal fatalna, ciekawe jaka będzie w czwartek, wtedy wyjeżdżamy. Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie, pranie zrobić no i zakupy dla Tosi na podróż i na pobyt na wsi. Miłego dzionka

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:07   #1545
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość

Agata,ja Cie jeszcze pomecze z tym tortem dla alergika mojego.. podasz przepis? Obojetne na jakie wymiary, poprzeliczam sobie
Renatka, napisz jeszcze proszę czy z jajkami mogą być? Bo nie pamiętam.
W sumie chyba to bo biszkopt to z jajkami przecież.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:11   #1546
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
U nas tez rzodkiewka padla lupem....(ale nie wiem czego), ale chyba zwyklych robakow jakis.
I tez mamy sporo mrowek.
Babcia mi poradzila polac mrowki woda z sola, moze na slimaki tez pomoze

U nas padalo, masakra- truskawki beda niedobre, pomidory i ogorki pewnie zaczna chorowac a pierwszy raz zasadzilismy warzywa na dzialce ... Peszek ;/
Ja też pierwszy raz w tym roku sadziłam ale truskawki narazie są ok, wczoraj zjedliśmy z Maksiem 3 i były słodkie i pyyyyyszne

Więc podaję przepis na tort śmietanowo-malinowy (trochę inspirowałam się przepisem _agaty )
-biszkopt z 6 jaj kroimy na 3 blaty,
- dzień wcześniej roztapiamy 2 tabliczki białej czekolady w ok. 600ml kremówki 36% - łamiemy czekoladę, wrzucamy do śmietanki i podgrzewamy mieszając i uważając, żeby się nie zagotowała. Potem studzimy i wkładamy na noc do lodówki,
- następnego dnia ubijamy śmietankę (jak ktoś lubi bardzo słodko można dodać cukier puder) i dodajemy 250g mascarpone, i ubijamy
- blaty nasączamy (u mnie herbatą malinową), potem smarujemy dżemem malinowym (polecam Łowicz), na blat trochę masy, na to maliny (miałam mrożone, wcześniej rozmroziłam i odsączyłam) i na maliny jeszcze trochę masy. Przykrywamy drugim blatem i tak samo masa i maliny, potem trzeci blat (już bez dżemu i masy)
- potem dekoracja z zewnątrz - ja może pokażę swój jutro jak siostra przywiezie mi zdjęcia.

Bardzo polecam, tort nie jest bardzo pracochłonny, a jest naprawdę przepyszny! Dobrze czuć smak białej czekolady. Nie jest słodki czy mdły, bo czekolada równoważy się z kwaskowatymi malinami.

No, trochę chaotycznie, ale jest
Stary 2013-06-04, 09:20   #1547
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

http://kotlet.tv/tort-smietankowy

znalazlam przepis ten, z ktorego ja robilam
tez byl bardzo prosty, udal sie.
Robilam bez malin, bez dzemu.
z czekolada )

u nas dopiero 1 truskawka: P
Ale podzielilismy ja na 3 czesci, kazdy sprobowal

Obecnie jakby ktos sie zdecydowal na taka dekoracje jak ja (o ile ktos pamieta jak wygladala:P) to batoniki duplo sa w promocji w carefurze(z 1.10 na 59gr) )

AAAA u mnie brzydka pogoda i czekam w domku, dostalam wiad ze niebawem przyjedzie kurier z naszym fotelikiem rowerowym. Tylko musze pojechac do sklepu kask kupic.
Ma ktoras z Was kask Kellys ?

Czas edycji: 2013-06-04 o 09:25
Stary 2013-06-04, 09:34   #1548
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

super śpiewa Liwka śpiewała razem z Szymonem,może założą duet

Dwa mikrofony mamy, więc zapraszamy na casting

Cytat:

To teraz tylko siusiak czy nie siusiak

kaczestawy tez oglądałam, ale to są domki tak na min. 4 osoby, a my będziemy jechać sami, więc wolę apartament. Choć jeśli miałabym ekipę też patrzyłabym tylko na domki.
2013/2014
Stary 2013-06-04, 09:51   #1549
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Posypywać solą Ale żeby był efekt to musisz wytępić wszystkie, jeden po drugim, bo one się okropnie rozmnażają i jeszcze w dodatku przyłażą od sąsiadów. Ogólnie to ciężko je wytępić, najlepiej zacząć jak jeszcze ich dużo nie ma.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze A jak się czuje mama?
Gdyby nie to, że jedzenie mi tak średnio wchodzi to bym w ogóle nie czuła, że jestem w ciąży

Cytat:
To teraz tylko siusiak czy nie siusiak
Modlę się, żeby go nie było
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:07   #1550
pola_m
Wtajemniczenie

hejo hejo

Cytat:
pola_m przerzuca mnie na inną stronę, gdy wchodzę na twego bloga "rymowanki".
juz poprawiłam, nie wiem, czemu tak się robiło

Cytat:
Agata no niby może jeździć sam, ale to już nie to samo Marzyły mi się takie całodzienne wycieczki. No nic, zobaczymy jeszcze. A Maciowi do twarzy w takiej fryzurce I jeszcze co do raczkowania/chodzenia to u nas też teraz jest o wiele lepiej. Wcześniej jak Seba tylko siedział to zaraz mu się znudziły zabawki i w sumie musiałam z nim cały czas siedzieć i się bawić. A teraz wypuszczam go na chatę i tylko patrzę czy nie wchodzi w szkodę O wiele więcej jestem teraz w stanie zrobić niż jak był siedzący.

Też robiłam Wymiękłam gdzieś na 18 dniu, faktycznie mega nuda A co do Ewki to mi najbardziej pasowały te jej treningi 6-cio minutowe, bo tam sobie można zmieniać ćwiczenia i się tak nie nudzą. Z tych ćwiczeń poukładałam sobie własne zestawy tych, które najbardziej lubię i jakoś leciało. Miałam taki zegar z neta, który mi odmierzał czas, mogę podlinkować w razie czego

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Super, że wszytko ok z maluszkiem. A jak tam samopoczucie? Widać juz brzuszek?
Jak możesz, to podlinkuj ten zegar (i te ćwiczenia sześciominutowe), zobaczę, może sobie zróżnicuję.

A odnośnie wycieczek...fakt, że takie całodziennie wyprawy są najlepsze... Ale może, na wygodnym rowerze, jak się dobrze czujesz, jakieś bliskie, wolniutkie przejażdżki (i np ty na kocyku sobie odpoczywasz, a chłopaki jadą dalej, wracają do Ciebie na kocyk...)

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
haha, rewelacja (ale i tak mnie to nie zniechęciło do drugiego )
fajny blog
Stary 2013-06-04, 10:08   #1551
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

AAAA u mnie brzydka pogoda i czekam w domku, dostalam wiad ze niebawem przyjedzie kurier z naszym fotelikiem rowerowym. Tylko musze pojechac do sklepu kask kupic.
Ma ktoras z Was kask Kellys ?
Ja. Kellys Mark. W GoSporcie kupiłam,

To trzeci, który kupiliśmy i w końcu jest idealny.
Odpowiednio głęboki, leciutki, ma dużo otworów wentylacyjnych, siatkę zabezpieczającą przez owadami.
Wszystkie poprzednie (w tym ten na zdjęciu śpiącego Macia) były zbyt płytkie i spadały mu s głowy.

o
Stary 2013-06-04, 10:24   #1552
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Ja. Kellys Mark. W GoSporcie kupiłam,

To trzeci, który kupiliśmy i w końcu jest idealny.
Odpowiednio głęboki, leciutki, ma dużo otworów wentylacyjnych, siatkę zabezpieczającą przez owadami.
Wszystkie poprzednie (w tym ten na zdjęciu śpiącego Macia) były zbyt płytkie i spadały mu s głowy.
Ja bylam w rowerowym, wtedy gdy sie pytalismy o foteliki, za duzego wyboru kaskow nie bylo. Wlasnie Tz zwrocil uwage na ten Kellysa, inne nie mialy dobrej regulacji i male i malo wywietrzynikow.
. Dzis jeszcze pojedziemy, przymierzymy, ale jednyny minus to ze Loen w nim dlugo nie pojezdzi;/
Przedzial jest 47-51 cm, a Leon ma 50 Kurde ....
ten moze byc przyciasnany, a rozm wiekszy za duzy. No ale zobaczymy dzis.
Poki co czekam na kuriera z fotelikiem Dzis I tak nie pojezdzimy, bo leje tak, ze przez okno miasta nie widac ;/ bu ...

Czas edycji: 2013-06-04 o 10:33
Stary 2013-06-04, 10:35   #1553
_agata
Zakorzenienie

Agatka, przymierzcie.
Ten do 51 cm jest na Maćka jeszcze dość luźny, a ma 49 cm.
60 złotych to żadne pieniądze.

o
Stary 2013-06-04, 10:57   #1554
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Bedziemy mierzyc )
Kellys u nas najdrozszy 79.99 zl a takie bez wywietrznikow, regulacji 39.99zl
Ale u nas wszystko drogie, przydalby sie dobry rowerowy ....

Czas edycji: 2013-06-04 o 11:00
Stary 2013-06-04, 11:07   #1555
Ewunia_1984
Zadomowienie

Wczoraj siedzialysmu caly dZien w domu i dzisiaj zapowiada sie to samo. Glupi deszcz!!! Myslicie, ze Kinder Planet to dobry pomysl dla rocznego dziecka?

Buziaki dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:09   #1556
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Wczoraj siedzialysmu caly dZien w domu i dzisiaj zapowiada sie to samo. Glupi deszcz!!! Myslicie, ze Kinder Planet to dobry pomysl dla rocznego dziecka?

My dzis chyba tez pierwszy raz idziemy do ,,Fikolandu,,
Centrum zabaw u nas wlasnie od roczku.
Co innego w taka pogode robic ;/
Dziecko mi nie moze spac, bo ocieplaja blok (w taka pogode nawet o.O), wierca nam za sciana. Maly spiacy, ale nie moze spac ;/
Dzien sie zapowiada okropnie

Wczoraj bylismy chwilke na dzialce jak nie padalo, mama sie uparla zeby przyjechac zobaczyc mlode gołąbki :P, no ale bylo mokro i nieprzyjemnie, wrocilismy do domu. Weszlam do mieszkania i 2 min pozniej juz zaczelo padac tak na maxa )

Czas edycji: 2013-10-29 o 13:31
Stary 2013-06-04, 11:34   #1557
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm... u nas też pada, ale między opadami dziadek wychodzi z Maciem na spacer. Chociaż na 15 minut. Kręcą się blisko, żeby w razie czego uciec i schować się przed deszczem.
My jeszcze wczoraj byliśmy o 18.45 na pól godziny na spacer.

Dla mnie to żaden problem chociaż na chwilę wyskoczyć, nawet w taką pogodę.

o
Stary 2013-06-04, 12:46   #1558
onething
Zadomowienie

agatka kradnę fotę nieopierzonych stworów

U nas też leje całymi dniami i siedzimy w domu albo zwiedzamy blok (schodami w górę i w dół), czekam aż się rozpogodzi, bo ile można tak w bezczynności
2013/2014
Stary 2013-06-04, 15:15   #1559
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Renatka, napisz jeszcze proszę czy z jajkami mogą być? Bo nie pamiętam.
W sumie chyba to bo biszkopt to z jajkami przecież.
Używamy przepiórczych (po kurzych mamy bóle brzuszka. ).
Dzieki! Będę Ci bardzo wdzieczna
Stary 2013-06-04, 15:40   #1560
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

A u nas nadal leje.... ( a mialam nadzieje, ze nie bedzie padalo i pojde na pierwsza przejazdzke z Leonem)

Bylismy w sklepie, kupilam kask. Kellys. (od 51cm, ale jest dobry)(a ten od 47 tez byl ok, ale byl tylko rozowy)
Leon dostal szalu delikatnie mowiac jak mu go zalozylam do przymiarki ;/
On nie nosi czapek.... Z kaskiem tez juz widze, ze bedzie wesolo.
Az sie cala spocilam w sklepie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
agatka kradnę fotę nieopierzonych stworów
a kradnij ja tam golebi nie lubie obsrywaja mi parapet

w chlodne dni pod kask sie zaklada czapke? Hmmm...

Czas edycji: 2013-06-04 o 15:49
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości