|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam problemy z obcasami. Myślałam, że po jakimś czasie się przyzwyczaję, ale powoli przestaję w to wierzyć ![]() domiwika93, w pewnym sensie cię rozumiem. Moja mama pracuje w centrum handlowym, w dodatku nie jest to żaden odrębny sklep tylko takie stoisko z biżuterią i torebkami, którego nawet nie idzie zamknąć. Sama tam pracowałam w zeszłe wakacje i wiem, że szef może mieć trochę bardziej ludzkie podejście. W sobotę i niedzielę pracuje tam jedna osoba przez cały dzień. Wiadomo, w ciągu tych 12 godzin może się człowiekowi zachcieć do toalety . Wystarczy, że mama powie dziewczynom pracującym obok żeby zerknęły co jakiś czas, czy nic się nie dzieje. Tak samo z zakupami - szef potrafi podejść i się spytać, czy nie chce iść czegoś kupić w Carrefourze (akurat ten supermarket znajduję się w tym centrum).A ta sytuacja z umową jest faktycznie dziwna... Może poczekaj jeszcze trochę i jeśli nic się nie zmieni, napisz do koleżanki
|
||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor wcale nie taki zły to Ty na zdjęciu? moim zdaniem taki kolor + Twoje piękne fale i długie włosy na pewno super by wyglądały ja kiedyś chyba podobny miałam, noo może trochę ciemniejszy, ale przez te farbowania to już całkiem mi ściemniały włosy.Cytat:
Wstałam rano chciałam umyć włosy a tu wody nie ma
|
|
#1473 |
|
Konto usunięte
|
Melduję, że położenie pod isanę granat i figi oleju wnikającego likwiduje zupełnie u mnie lekkie spuszenie niedosuszonych końcówek
![]() Karevi, mnie po jednym dniu noszenia obcasów tak bolą biodra, że hej Za drobna chyba na nie jestem ![]() Blondyna,skąd miałaś olej ryżowy ?
Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-06-04 o 11:13 |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie zdałam sprawę, że 7 dzień mi się lakier trzyma na pazurach!
Nigdy coś takiego się nie działo, polecam zatemmiss sporty, lasting colour maxi brush up to 10 days Niby piszą o 10 nawet dniach, ale na niejednym już obiecywali, a tu serio chyba tyle wytrzyma
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja siedze w pracy, pije kawke...
Bylam zobaczyc za tymi piaskowymi Lovely ale u mnie ich nie ma ![]() Ja moge popylac na 13cm obcasach
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy dobrze robię
Na noc nałożyłam na mokre włosy oliwkę BB i olejek rycynowy Dzisiaj rano zmoczyłam włosy odsuszyłam i nałożyłam odzywkę issany z bawełną, umyłam włosy szamponem bb i znowu na chwilę nałożyłam tę odzywkę i spłukałam włosy. Nie suszę ani nie prostuję ogólnie włosy mam mięciutkie ale końcówki jak zwykle sianowate Moje zapasy kosmetyczne w olejki i odżywki są na razie ubogie więc nie mam dużego pola do popisu A i skoro gdy zmywam olejek widzę, że wypada mi dużo włosów to nie powinnam nakładać olejku na skórę głowy tylko na długośc wlosów tak? |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego musisz przymykać oczy na jej dziwactwa i dawać z siebie wszystko
|
|
#1478 |
|
Rozeznanie
|
Z jakiegoś marketu, chyba Reala, jak za cały litr oleju to stosunkowo niedużo, bo ok 30zł
Bardzo mi pasuje, bo nie ma zapachu i używam go: - na całą noc, - najczęściej z maskami na godzinę przed myciem. wymieszanie isany granatowej + maska emolientowa+ jakieś półprodukty typu gliceryna, pantenol + czasem jakieś proteinki + spora ilość oleju ryżowego - pod czepek i ręcznik, idealne dla mnie, właśnie takie cudo zmyłam |
|
|
|
#1479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
Domiwika Say Kaveri napisały wszystko, co chciałam powiedzieć
porozmawiaj z właścicielką na temat umowy i będzie dobrze! wróciłam od fryzjera, podciął mi końce, grzywkę i wyszłam zadowolona, włosy wyglądają na zdrowsze, mocniejsze, jest dobrze
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wreszcie zabrałam sie do roboty... Praca się pisze a ja myślę, czy coś nałożyć na włosy... Ale chyba zrobię to później, bo nie wiem czy nie będę wychodzić na zakupy...
Blondyna zainspirowała mnie do mixa przed myciowego z olejem ryżowym... a dawno nic tego nie robiłam...
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
alexandra znalazlas ta odzywke co widzialas w sklepie ?
Bo mnie zainteresowalas
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam tylko, że miała duże różowe opakowanie i kosztowała około 20 zł. Jak następnym razem będę w okolicy, to wejdę do tego sklepu i zrobię notatki (chociaż bardziej prawdopodobne jest to, że ją kupię)
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41145752]wróciłam od fryzjera, podciął mi końce, grzywkę i wyszłam zadowolona, włosy wyglądają na zdrowsze, mocniejsze, jest dobrze
[/QUOTE]poka włosy też mnie korci podcięcie końców, ale nie mam zaufanego fryzjera i zwlekam w sumie chciałabym podciąć w lipcu przed weselem, ale już teraz mnie korci, gdybym wiedziała, że fryzjerka podetnie mi 1-2cm to nie zastanawiałabym się nawet, ale jak pomyślę, że zaś stracę z 5-6 cm albo i więcej, to się powstrzymuję![]() Ostatnio widziałam olej ryżowy w Inter Marche i Netto
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześniej miałam ścinane włosy tak, że z tyłu były troszkę krótsze, a po bokach dłuższe. I fryzjerka 3 razy mnie pytała, czy jestem świadoma tego, że jak chcę teraz obciąć końcówki na prosto, to z boku wyjdzie więcej niż 2 cm, a z tyłu ciut mniej, taka dokładna była, szok
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41146673]a to jakoś później, bo sama nie umiem sobie robić zdjęć by było widać całe włosy
i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał się samowyzwalacz włącza, stawia na półce aparat i gotowe
|
#1488 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
A co masz z Alverde?
bo jeszcze chyba nie pisałaś.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
E tam, kolor moich naturalnych włosów jest wstrętny i w życiu do niego nie wrócę ![]() Co tu tak dzisiaj cicho?
|
|
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Z tym brakiem umowy trochę podejrzane
Bo co to za problem, żeby przywieźć i podpisać? Zwykle jak ktoś tak zwleka to po prostu szuka jelenia - pracownik sobie tyra za darmo, potem znajduje się jakiś pretekst, żeby go zwolnić, a o pieniądzach za wykonaną pracę można pomarzyć, bo przecież umowy nie było... Zaraz nakładam na włosy resztkę oleju ze słodkich migdałów i trochę alterry, ostatnio strasznie kruszą mi się końcówki, może to trochę pomoże
|
#1492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Raczej logiczne, że powinnaś zrezygnować z tego, co daje słabe efekty ![]() Cytat:
![]() No nic, idę jeszcze coś przerzucić
|
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
ok, porobiłam parę zdjęć i to chyba najbardziej się nadaje
|
|
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Alex no to bede czekac
![]() Ja mam obsesje na punkcie kupowania kosmetykow
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41146673]a to jakoś później, bo sama nie umiem sobie robić zdjęć by było widać całe włosy i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał To zazdraszczam fryzjera ![]() Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41147701]ok, porobiłam parę zdjęć i to chyba najbardziej się nadaje [/QUOTE]a gdzie Twoje fale ? ładne
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
patka no właśnie, gdzie falki?
|
#1499 |
|
Konto usunięte
|
meeedzik Kathinna dzisiaj włosy miały focha i wyprostowały się, u fryzjera było zero skrętu, totalny wyprost tylko puch
ale ja już się nimi zajmę
|
|
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Zawsze jak gdzieś idę, to mam balteki w torebce. Ale ja mam ewidentnie ułomne stopy, bo mnie nawet trampki potrafią obetrzeć.

ja kiedyś chyba podobny miałam, noo może trochę ciemniejszy, ale przez te farbowania to już całkiem mi ściemniały włosy.