Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 10:26   #1471
aleeexandra
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Oj biedactwo Współczuje. Ja na szczęście trafiłam na super kosmetyczkę i cały czas chodzę do niej na regulację, nikomu innemu nie pozwalam się tknąć
Moja ulubiona się przeprowadziła i musiałam iść do innej. No i są efekty. Nie wiem, co teraz z nimi zrobić, jakieś pomysły?

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Jesteś śliczna i zdecydowanie Ci pasuje

Kaveri , ja mam problemy z obcasami do tej pory Zawsze jak gdzieś idę, to mam balteki w torebce. Ale ja mam ewidentnie ułomne stopy, bo mnie nawet trampki potrafią obetrzeć.

Verrrrrr, cudeńko!

Domiwika Ja bym się najbardziej martwiła tą umową, to faktycznie jest dziwne. Może tak być, jak dziewczyny mówią, że ona Cię jeszcze sprawdza. Nie poddawaj się i pokaż co potrafisz!

Wczoraj kładłam się ok. 2 ale stwierdziłam, że w zasadzie mam dzisiaj na 13,45, więc mogę się olejować. I tak oto naolejowałam włosy alterrą w samym środku nocy
Zaraz dołożę GP z papryką na skalp i może zdenkuję wreszcie bingo 5 alg, a później zdecydowanie coś emolientowo-silikonowego bo inaczej mnie spuszy jak nic.
Dziękuję
Ja też mam problemy z obcasami. Myślałam, że po jakimś czasie się przyzwyczaję, ale powoli przestaję w to wierzyć

domiwika93, w pewnym sensie cię rozumiem. Moja mama pracuje w centrum handlowym, w dodatku nie jest to żaden odrębny sklep tylko takie stoisko z biżuterią i torebkami, którego nawet nie idzie zamknąć. Sama tam pracowałam w zeszłe wakacje i wiem, że szef może mieć trochę bardziej ludzkie podejście. W sobotę i niedzielę pracuje tam jedna osoba przez cały dzień. Wiadomo, w ciągu tych 12 godzin może się człowiekowi zachcieć do toalety . Wystarczy, że mama powie dziewczynom pracującym obok żeby zerknęły co jakiś czas, czy nic się nie dzieje. Tak samo z zakupami - szef potrafi podejść i się spytać, czy nie chce iść czegoś kupić w Carrefourze (akurat ten supermarket znajduję się w tym centrum).
A ta sytuacja z umową jest faktycznie dziwna... Może poczekaj jeszcze trochę i jeśli nic się nie zmieni, napisz do koleżanki
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:44   #1472
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
A taki jest mój naturalny kolor włosów: https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/i...ium_large.jpeg
Ee tam przesadzasz kolor wcale nie taki zły to Ty na zdjęciu? moim zdaniem taki kolor + Twoje piękne fale i długie włosy na pewno super by wyglądały ja kiedyś chyba podobny miałam, noo może trochę ciemniejszy, ale przez te farbowania to już całkiem mi ściemniały włosy.
Cytat:
Kaveri , ja mam problemy z obcasami do tej pory Zawsze jak gdzieś idę, to mam balteki w torebce. Ale ja mam ewidentnie ułomne stopy, bo mnie nawet trampki potrafią obetrzeć.
A myślałam, że tylko ja mam takie stopy, że każde buty mnie obcierają, nawet adidasy i klapki

Wstałam rano chciałam umyć włosy a tu wody nie ma mam nadzieję, że niedługo będzie to zmyję oleje
Stary 2013-06-04, 11:12   #1473
201607231719
Konto usunięte

Melduję, że położenie pod isanę granat i figi oleju wnikającego likwiduje zupełnie u mnie lekkie spuszenie niedosuszonych końcówek

Karevi, mnie po jednym dniu noszenia obcasów tak bolą biodra, że hej Za drobna chyba na nie jestem

Blondyna,skąd miałaś olej ryżowy ?

Edytowane przez 201607231719
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:13
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:19   #1474
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

właśnie sobie zdałam sprawę, że 7 dzień mi się lakier trzyma na pazurach!
Nigdy coś takiego się nie działo, polecam zatemmiss sporty, lasting colour maxi brush up to 10 days
Niby piszą o 10 nawet dniach, ale na niejednym już obiecywali, a tu serio chyba tyle wytrzyma
Stary 2013-06-04, 11:19   #1475
justusia16
Wtajemniczenie

Ja siedze w pracy, pije kawke...

Bylam zobaczyc za tymi piaskowymi Lovely ale u mnie ich nie ma

Ja moge popylac na 13cm obcasach
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:22   #1476
sasenka
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy dobrze robię

Na noc nałożyłam na mokre włosy oliwkę BB i olejek rycynowy
Dzisiaj rano zmoczyłam włosy odsuszyłam i nałożyłam odzywkę issany z bawełną, umyłam włosy szamponem bb i znowu na chwilę nałożyłam tę odzywkę i spłukałam włosy.

Nie suszę ani nie prostuję ogólnie włosy mam mięciutkie ale końcówki jak zwykle sianowate

Moje zapasy kosmetyczne w olejki i odżywki są na razie ubogie więc nie mam dużego pola do popisu

A i skoro gdy zmywam olejek widzę, że wypada mi dużo włosów to nie powinnam nakładać olejku na skórę głowy tylko na długośc wlosów tak?
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:28   #1477
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ver, ale masz cudeńko na głowie! Kolor też bardzo ładny

Domiwika, trochę rozumiem właścicielkę. Jestem pazerna na kasę odebrałabym to tak, że przez tą chwilę, kiedy Cie nie było mogłabym coś zarobić. Poza tym nie wiem dlaczego oddaliłaś się z miejsca pracy, skoro nie miałaś wyznaczonej przerwy. Robota, jaka by nie była, musi być zrobiona. A karteczka i czekająca koleżanka mogła być testem, żeby sprawdzić jak sobie radzisz - tego nie chwalę, ale czy Ty byś się nie nała o swój interes?
Nie ma co się załamywać, pozbieraj się i pokaż, że naprawdę dużo potrafisz albo po prostu zrezygnuj i nie patrz na zjaomą, nie ma sensu się męczyć!
jestem podobnego zdania. moi rodzice i tż są pracodawcami, więc wiem jakie mają przeboje z pracownikami. po prostu twoja szefowa martwi się o swój interes i chce jak najwięcej na nim zarobić, więc zależy jej na twojej efektywności. może robi to w dziwny sposób, ale ma do tego prawo dlatego musisz przymykać oczy na jej dziwactwa i dawać z siebie wszystko
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:01   #1478
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość

Blondyna,skąd miałaś olej ryżowy ?
Z jakiegoś marketu, chyba Reala, jak za cały litr oleju to stosunkowo niedużo, bo ok 30zł
Bardzo mi pasuje, bo nie ma zapachu i używam go:
- na całą noc,
- najczęściej z maskami na godzinę przed myciem.
wymieszanie isany granatowej + maska emolientowa+ jakieś półprodukty typu gliceryna, pantenol + czasem jakieś proteinki + spora ilość oleju ryżowego - pod czepek i ręcznik, idealne dla mnie, właśnie takie cudo zmyłam miękkie i nawilżone włosy
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:04   #1479
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Z jakiegoś marketu, chyba Reala, jak za cały litr oleju to stosunkowo niedużo, bo ok 30zł
- na całą noc,
wymieszanie isany granatowej + maska emolientowa+ jakieś półprodukty typu gliceryna, pantenol + czasem jakieś proteinki + spora ilość oleju ryżowego - pod czepek i ręcznik, idealne dla mnie, właśnie takie cudo zmyłam miękkie i nawilżone włosy
Dzięki, Zainteresował mnie włosowo-twarzowo
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:11   #1480
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Domiwika Say Kaveri napisały wszystko, co chciałam powiedzieć porozmawiaj z właścicielką na temat umowy i będzie dobrze!

wróciłam od fryzjera, podciął mi końce, grzywkę i wyszłam zadowolona, włosy wyglądają na zdrowsze, mocniejsze, jest dobrze
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:25   #1481
kwrobel2
Wtajemniczenie

A ja wreszcie zabrałam sie do roboty... Praca się pisze a ja myślę, czy coś nałożyć na włosy... Ale chyba zrobię to później, bo nie wiem czy nie będę wychodzić na zakupy...

Blondyna zainspirowała mnie do mixa przed myciowego z olejem ryżowym... a dawno nic tego nie robiłam...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:30   #1482
justusia16
Wtajemniczenie

alexandra znalazlas ta odzywke co widzialas w sklepie ?

Bo mnie zainteresowalas
Stary 2013-06-04, 12:34   #1483
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
alexandra znalazlas ta odzywke co widzialas w sklepie ?

Bo mnie zainteresowalas
No właśnie nie
Pamiętam tylko, że miała duże różowe opakowanie i kosztowała około 20 zł. Jak następnym razem będę w okolicy, to wejdę do tego sklepu i zrobię notatki (chociaż bardziej prawdopodobne jest to, że ją kupię)
Stary 2013-06-04, 12:50   #1484
meeedzik
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41145752]wróciłam od fryzjera, podciął mi końce, grzywkę i wyszłam zadowolona, włosy wyglądają na zdrowsze, mocniejsze, jest dobrze [/QUOTE]
poka włosy też mnie korci podcięcie końców, ale nie mam zaufanego fryzjera i zwlekam w sumie chciałabym podciąć w lipcu przed weselem, ale już teraz mnie korci, gdybym wiedziała, że fryzjerka podetnie mi 1-2cm to nie zastanawiałabym się nawet, ale jak pomyślę, że zaś stracę z 5-6 cm albo i więcej, to się powstrzymuję
Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
skąd miałaś olej ryżowy ?
Ostatnio widziałam olej ryżowy w Inter Marche i Netto
Stary 2013-06-04, 12:54   #1485
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
poka włosy też mnie korci podcięcie końców, ale nie mam zaufanego fryzjera i zwlekam w sumie chciałabym podciąć w lipcu przed weselem, ale już teraz mnie korci, gdybym wiedziała, że fryzjerka podetnie mi 1-2cm to nie zastanawiałabym się nawet, ale jak pomyślę, że zaś stracę z 5-6 cm albo i więcej, to się powstrzymuję
Ja ostatnio zaryzykowałam, poszłam podciąć końcówki, 1-2cm.
Ale wcześniej miałam ścinane włosy tak, że z tyłu były troszkę krótsze, a po bokach dłuższe. I fryzjerka 3 razy mnie pytała, czy jestem świadoma tego, że jak chcę teraz obciąć końcówki na prosto, to z boku wyjdzie więcej niż 2 cm, a z tyłu ciut mniej, taka dokładna była, szok
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:55   #1486
Konto usunięte

Cytat:

Ostatnio widziałam olej ryżowy w Inter Marche i Netto
a to jakoś później, bo sama nie umiem sobie robić zdjęć by było widać całe włosy i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:57   #1487
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41146673]a to jakoś później, bo sama nie umiem sobie robić zdjęć by było widać całe włosy i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał [/QUOTE]
się samowyzwalacz włącza, stawia na półce aparat i gotowe
Stary 2013-06-04, 13:04   #1488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
się samowyzwalacz włącza, stawia na półce aparat i gotowe
zaraz pokombinuję, tylko poczytam o hipotece na rzeczówkę
Stary 2013-06-04, 13:23   #1489
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
nałożyłam alverde od Say
A co masz z Alverde? bo jeszcze chyba nie pisałaś.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nie rośnie Ci u kogoś aloes na oknie?
Ale perfuma to też może być.

Mam dziś egzamin z megakobyły. Wieszczę porażkę
Nie. Ale spróbuję kupić

Cytat:
Ee tam przesadzasz kolor wcale nie taki zły to Ty na zdjęciu? moim zdaniem taki kolor + Twoje piękne fale i długie włosy na pewno super by wyglądały ja kiedyś chyba podobny miałam, noo może trochę ciemniejszy, ale przez te farbowania to już całkiem mi ściemniały włosy.
Nie, pierwsza lepsza fota z neta
E tam, kolor moich naturalnych włosów jest wstrętny i w życiu do niego nie wrócę

Co tu tak dzisiaj cicho?

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:27   #1490
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
No czasem mam takie zrywy, tylko, że ja w pracy dużo piję i potem ciągle mam potrzebę poprawiania a jakoś nie widzi mi się sięgać ciągle w pracy po lusterko i się miziać szminką

ale może się jeszcze zmobilizuję
ja polecam utleniane pomadki bo prawie wogole się nie zcierają i kolor się trzyma prawie cały dzień
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
właśnie sobie zdałam sprawę, że 7 dzień mi się lakier trzyma na pazurach!
Nigdy coś takiego się nie działo, polecam zatemmiss sporty, lasting colour maxi brush up to 10 days
Niby piszą o 10 nawet dniach, ale na niejednym już obiecywali, a tu serio chyba tyle wytrzyma
mi w sumie sie zawsze tak długo lakiery trzmajanie wiem od czego to zalezy

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:34   #1491
Alassiel
Raczkowanie

Z tym brakiem umowy trochę podejrzane Bo co to za problem, żeby przywieźć i podpisać? Zwykle jak ktoś tak zwleka to po prostu szuka jelenia - pracownik sobie tyra za darmo, potem znajduje się jakiś pretekst, żeby go zwolnić, a o pieniądzach za wykonaną pracę można pomarzyć, bo przecież umowy nie było...

Zaraz nakładam na włosy resztkę oleju ze słodkich migdałów i trochę alterry, ostatnio strasznie kruszą mi się końcówki, może to trochę pomoże

Alassiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:38   #1492
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Moja ulubiona się przeprowadziła i musiałam iść do innej. No i są efekty. Nie wiem, co teraz z nimi zrobić, jakieś pomysły?
Nie ruszać
Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy dobrze robię

Na noc nałożyłam na mokre włosy oliwkę BB i olejek rycynowy
Dzisiaj rano zmoczyłam włosy odsuszyłam i nałożyłam odzywkę issany z bawełną, umyłam włosy szamponem bb i znowu na chwilę nałożyłam tę odzywkę i spłukałam włosy.

Nie suszę ani nie prostuję ogólnie włosy mam mięciutkie ale końcówki jak zwykle sianowate

Moje zapasy kosmetyczne w olejki i odżywki są na razie ubogie więc nie mam dużego pola do popisu

A i skoro gdy zmywam olejek widzę, że wypada mi dużo włosów to nie powinnam nakładać olejku na skórę głowy tylko na długośc wlosów tak?
Używasz serum lub/i odżywki bez spłukiwania na końce?

Raczej logiczne, że powinnaś zrezygnować z tego, co daje słabe efekty
Cytat:
- na całą noc,
W Tesco był po niecałe 19 za litr

No nic, idę jeszcze coś przerzucić
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:45   #1493
Konto usunięte

ok, porobiłam parę zdjęć i to chyba najbardziej się nadaje
Stary 2013-06-04, 13:47   #1494
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Nie ruszać

Używasz serum lub/i odżywki bez spłukiwania na końce?

Raczej logiczne, że powinnaś zrezygnować z tego, co daje słabe efekty

W Tesco był po niecałe 19 za litr

No nic, idę jeszcze coś przerzucić
Ale tak mnie kusi, żeby sobie powyrywać to co teraz odrasta

Trzymam kciuki
Stary 2013-06-04, 13:49   #1495
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Ale tak mnie kusi, żeby sobie powyrywać to co teraz odrasta

Trzymam kciuki
Jeśli chcesz się pozbyć nitek od szklanki, to nie masz wyboru, tylko zacisnąć zęby i wytrzymać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:01   #1496
justusia16
Wtajemniczenie

Alex no to bede czekac

Ja mam obsesje na punkcie kupowania kosmetykow
Stary 2013-06-04, 14:01   #1497
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaryzykowałam, poszłam podciąć końcówki, 1-2cm.
Ale wcześniej miałam ścinane włosy tak, że z tyłu były troszkę krótsze, a po bokach dłuższe. I fryzjerka 3 razy mnie pytała, czy jestem świadoma tego, że jak chcę teraz obciąć końcówki na prosto, to z boku wyjdzie więcej niż 2 cm, a z tyłu ciut mniej, taka dokładna była, szok
Jak będzie pogoda to chyba też się wybiorę, w sumie mam jedną zaufaną fryzjerkę, tyle że do niej to zawsze dużo wcześniej się zapisywałam, ale to na farbowanie i ścinanie, a teraz to tak głupio jest mi się umawiać na podcięcie samych końców
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41146673]a to jakoś później, bo sama nie umiem sobie robić zdjęć by było widać całe włosy i powiedział, że podetnie mi z 1, czy 2 cm, a ja powiedziałam, że może 3 i posłuchał [/QUOTE]
To zazdraszczam fryzjera
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Nie, pierwsza lepsza fota z neta
E tam, kolor moich naturalnych włosów jest wstrętny i w życiu do niego nie wrócę
a myślałam, że tak Ci włosy zgęstniały i miałam pytac jak do tego doprowadziłaś
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41147701]ok, porobiłam parę zdjęć i to chyba najbardziej się nadaje [/QUOTE]
a gdzie Twoje fale ? ładne
Stary 2013-06-04, 14:06   #1498
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

patka no właśnie, gdzie falki?
Stary 2013-06-04, 14:09   #1499
Konto usunięte

meeedzik Kathinna dzisiaj włosy miały focha i wyprostowały się, u fryzjera było zero skrętu, totalny wyprost tylko puch ale ja już się nimi zajmę
Stary 2013-06-04, 14:13   #1500
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli chcesz się pozbyć nitek od szklanki, to nie masz wyboru, tylko zacisnąć zęby i wytrzymać
Wiem, wiem... Postaram się jakoś to przetrwać

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Alex no to bede czekac

Ja mam obsesje na punkcie kupowania kosmetykow
Ja też, nie jesteś sama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości