|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
))już się obuziła, wypiłam herbatę z miodem i cytrynką do tego muzyka i już ją wyczułam ![]() ale ja nie jestem panikara )ja wiem, że ona się ruszy więc się nic nie martwię i spokój u mnie! |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
no to chyba zaczne sie martwic tym twardnieniem a nie brakiem ruchów ale by rodzice dzisiaj mieli "prezent" na 30 rocznice slubu |
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
surka a placisz za wizyte?ja nie rozumiem wogole jak placisz to co lekarz ma do gadania czy zrobic czy nie ...?:-/
iwonka poloz sie na chwile na boku lub plecach jak dasz rade iprzyloz rece do brzucha nawet jak mocno nie kopnie a sie poruszy to brdziesz czula. |
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to zwykle działa pobudzająco |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze CI tego spokoju, chociaz ja tylko Wam tutaj mówie ze sie niepokoje, w domu nikt nie wie ze cos jest nie tak |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
na moja Kubuś dziala jak speed :p
|
|
|
#4837 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
więc weź magnez, jak coś to nospe i poczekaj. Nie martw się kochana, zaraz mała da ci popalićWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że serduszko ładnie bije![]() Dzisiaj taka pogoda, że nasze dzieciaki też mogą być zadżumione. Mój rano się powypychał, a teraz śpi. I wcale nie mam mu tego za złe, bo całą noc mi towarzyszył niestrudzenie.
|
|
#4839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne, że wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, serducho piękne, no i Lila jest Lilą![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Wstałam przeziębiona Głowa mnie troszke pobolewa i szczęka tez ale da sie przezyc.U mnie swieci sonce/pada i tak naprzemian.Wykapałam sie,umyłam włoski i mi humor wraca Dzis SR.Tz mowi ze nie pusci mnie i mam odpoczywac i sie z domu nie ruszac ostatnio tez nie byłam bo miałam malutkie plamienie i lezałam zobaczymy popoludniu.....Wstawiłam pranie z ciuszkami Laurki Chce dzis sobie moja liste wyprawkową ogranać na powaznie i wypisac co nam brakuje.No bo ...wczoraj rocznica: równy miesiąc do porodu
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
![]() Witam sie po przespanej nocy, nawet nie pamietam czy wsawalam do toalety. Jeszcze Was nie nadrobilam, robie to w przerwach od pracy. Widzialam tylko super wiadomosc od Teso, tak bardzo sie za Ciebie ciesze!!!! Widzisz, cuda sie zdarzaja i to nastraja mnie super pozytywnie na caly dzien !!A ja nadal szaleje z zakupami Poszlam do Aldi aby kupic chleb dla naszego koledzu i oprocz tego nabylam dla Edzia: recznik z kapturkiem, 3 body (0-3 m-cy), 3body (3-6 m-cy), 5 skarpeteczek, 3 kolorowe tetrowki, kocyk i wszystko to za ok 18£ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie mam usg za kazdym razem
|
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze, ze wszystko jest ok
|
||
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
trzymam kciuki dla potrzebujących no i oczywiście brawa dla Was teso!! musiało być dobrze!!
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro powrzucam troche fot bo oczywiscie Tz nie wział pendrive zeby foty mi zrzucic Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ... lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] super
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
A i jak któraś na blisko Auchana i brakuje jej bodziaków, to wyprzedają po 3zł/szt. Pewnie jakość nie najlepsza, ale na raz będą
Wczoraj nabyłam całe 3 szt
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie nadrobiłam, ale widzę, że macie leniwe Dzieciaki
![]() To ja muszę Gluta chwalić!!!!!!!! Wczoraj wieczorem się nie ruszał- zresztą u niego to normalne, ale stres, ze na ktg nie będzie się ruszał i mnie na patologii zostawią Ale dziś rano matka nawpierniczała się słodyczy przed samym badaniem i Dziecię się ładnie ruszało Ale jak dziewczynie przede mną powiedzieli, że brak ruchów dziecka na zapisie i ona idzie na ip i patologię i niech dzwoni po kogoś żeby jej rzeczy przywiózł to byłam przerażona na maksa ![]() No ale wyrok był- nie rodzimy
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() TŻ mnie zawołał do łóżka i spaliśmy sobie do teraz
|
|
|
|
#4849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Teso super wieści ![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak mi
![]() Surka już Ci kiedyś pisałam, że mamy podobny "kształt" brzucha ![]() Teso gratulacje!!!!!
|
#4851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od kilku dni rano tez jest mało aktywna nawet po dobrym jedzonku......... Pociesza mnie ze wieczorem brzuch mi chodzi na 4 strony swiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale juz wstałaś czy jeszcze powtórka bedzie?
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa
Co ty gadasz dziołacha,listopad troche dalej ![]() Nie wiem czy dobrze doczytałam-chodzisz codziennie na ktg? Fajnie U mnie ginek chetnie by kierował ale nie robią w szpitalu.Tylko podczaspobytu na oddziale :/
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co do nospy to ja Cie rozumiem, tez nie łykam jej za dużo. Łykałam na początku, ale wtedy musiałam bo dużo stresów, brzuszek bolał i mniejsze ryzyko było brać nospę niż stracić dzidzię. Potem przy nerkach w 25 tc (chyba) brałam przez cały tydzien. No ale czasami trzeba wybierac mniejsze zło. Nie bron sie zatem, bo jesli mocno Ci sie brzuch stawia albo boli to jak weźmiesz raz czy dwa nic sie nie stanie, gorzej gdybyś zaczeła już rodzić, bo jednak jeszcze te dwa tygodnie dzidzia powinna być tam gdzie jest. Cytat:
nie wiem czy doczytałaś moje proroctwa na swój temat |
||
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie pamiętam dlatego zastanawiam się czy będziesz miała Glutka czy Glutkową Niesttey nie, bo ja na usg specjalnie się umawiam do ordynatora, bo moja ginka woli, jak on robi te ważniejsze usg, ona mi zrobi ewentualnie,jakby coś się działo, czyli póki co zrobiła mi tylko 1 na potwierdzenie ciąży
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
A co do bodziaków -widziałam wczoraj w Pepco po 5 zł w koszu
Niektóre całkiem fajne
|
#4857 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Dziękuję jeszcze raz za Wasze pocieszające wpisy i historie Ale miałam dzień........ A dopiero 11. Pojechałam rano na badania diabetologiczne. Wchodzę do labka i multum ludzi. No ale nic, siadam i czekam. Wychodzi pielęgniarka i się pyta, kto jest ostatni i żeby już więcej ludzi nie przychodziło, bo już jest 8. No i mnie wypatrzyła i mówi, że mam iść bez kolejki (WOW). No to weszłam i się pytam, czy mogę oddać tu też (prywatnie) wymaz na posiew bakteriologiczny (bo mi wczoraj gin zrobił). No ale byłyby z tym jakieś problemy, to mówię - odpuszczam, i tak mnie wzięła bez kolejki, nie będę robić przestojów. Pojechałam do domu, poszłam do swojego labka. I pytam, ile kosztuje ten posiew. A babka mi: 40 zł :O Szczęka mi opadła, bo zawsze płaciłam ok. 20 zł za to. Wyszłam i dzwonię do trzeciego laboratorium, mówią mi, że tam kosztuje 20 zł. No to idę - wchodzę i mówię, że chcę oddać, a babka mi, że oni przyjmują materiał do 9 (a była 10)..... No i wróciłam sobie z posiewem do domu. Chyba mogę go wyrzucić do śmieci, no nie? Mogłam w sumie wrócić do tego labka za 40 zł, ale strasznie mi się już nie chciało, nogi mnie bolą, a poza tym planuję jednak dodatkowe USG, a i tak jesteśmy od dawna pod kreską.... W każdym razie najchętniej poszłabym teraz spać :/ Ale przyszedł tata, będzie malować pokoik... [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ... lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] Cudownie ![]() Cytat:
U mnie też, dlatego właśnie pytałam Was o to, jak czujecie ruchy, bo ja też przeciągania i to wcale nie seriami tylko jedno na godzinę. Czasami zaszaleje (jak wczoraj w busie), ale tak ogólnie to raczej jest spokojny. I często jak leżę, to muszę przyłożyć dłoń, żeby to przeciąganie poczuć, jak siedzę, to widzę. Cytat:
Mnie też dzisiaj wiele razy już twardniał, przez to łażenie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
AA zapomniałam Wam opisać: stałam sobie wczoraj w lumpku w kolejce.Podeszła starsza pani i zapytała czemu stoje w kolejce skoro jestem w błogosławionym stanie
I kazała mi bez dyskusji isc do kasy.Nikt nawet z kolejki nie pisnął I zostałam obsłuzona bez czekania Az mi sie ciepło na serduchu zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145013]Hej. Dziękuję jeszcze raz za Wasze pocieszające wpisy i historie Ale miałam dzień........ A dopiero 11. Pojechałam rano na badania diabetologiczne. Wchodzę do labka i multum ludzi. No ale nic, siadam i czekam. Wychodzi pielęgniarka i się pyta, kto jest ostatni i żeby już więcej ludzi nie przychodziło, bo już jest 8. No i mnie wypatrzyła i mówi, że mam iść bez kolejki (WOW). No to weszłam i się pytam, czy mogę oddać tu też (prywatnie) wymaz na posiew bakteriologiczny (bo mi wczoraj gin zrobił). No ale byłyby z tym jakieś problemy, to mówię - odpuszczam, i tak mnie wzięła bez kolejki, nie będę robić przestojów. Pojechałam do domu, poszłam do swojego labka. I pytam, ile kosztuje ten posiew. A babka mi: 40 zł :O Szczęka mi opadła, bo zawsze płaciłam ok. 20 zł za to. Wyszłam i dzwonię do trzeciego laboratorium, mówią mi, że tam kosztuje 20 zł. No to idę - wchodzę i mówię, że chcę oddać, a babka mi, że oni przyjmują materiał do 9 (a była 10)..... No i wróciłam sobie z posiewem do domu. Chyba mogę go wyrzucić do śmieci, no nie? Mogłam w sumie wrócić do tego labka za 40 zł, ale strasznie mi się już nie chciało, nogi mnie bolą, a poza tym planuję jednak dodatkowe USG, a i tak jesteśmy od dawna pod kreską.... W każdym razie najchętniej poszłabym teraz spać :/ Ale przyszedł tata, będzie malować pokoik... Cudownie ![]() U mnie też, dlatego właśnie pytałam Was o to, jak czujecie ruchy, bo ja też przeciągania i to wcale nie seriami tylko jedno na godzinę. Czasami zaszaleje (jak wczoraj w busie), ale tak ogólnie to raczej jest spokojny. I często jak leżę, to muszę przyłożyć dłoń, żeby to przeciąganie poczuć, jak siedzę, to widzę. Tak, mówił mi to gin - że twardy brzuch może być przyczyną nieczucia ruchów. Mnie też dzisiaj wiele razy już twardniał, przez to łażenie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse mi ginek pobrał materiał na gbs w środe.W czwartek bylo Swięto i powiedział ze gdyby mi nie przyjeli to zeby do piatku rana przechowac w chlodnym i suchym miejscu.Wiec moze ten Twój da rade do jutra rana? moze zapytaj w labku?U mnie kosztował 25 zł.
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
SURKA też poczułabym się rozczarowana ale najważniejsze, że wszystko dobrze i brawa dla serduszka
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też bym się przeraziła, całe szczęście jak miałam ktg to mały tak zapierniczał, że położna była zdumiona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamienię się z Tobą terminowymi przydziałami Idzi ![]() Cytat:
![]() Nasz szpital umawia po skończonym 38 tc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

))

wez nospe, Iwonka, jak ma sie Zuzia ruszac skoro na maxa scisnieta.
Lili wrecz sie przewala z prawej do lewej i z powrotem natychmiast kiedy siadam chwilke odpoczac, wali nogami, lokciami, suwa sie, mietoli, skacze, az troche obciach np. w tramwaju sie rozsiasc, bo przeciez cyrk odstawia jakis 
zazdroszcze CI tego spokoju,
licze na to, ze przynajmniej do tego 21 dotrwam
idz, zrobisz cos pozytecznego 

za dzisiejsze wizyty i lecę nadrabiać 
Głowa mnie troszke pobolewa i szczęka tez ale da sie przezyc.U mnie swieci sonce/pada i tak naprzemian.Wykapałam sie,umyłam włoski i mi humor wraca
ostatnio tez nie byłam bo miałam malutkie plamienie i lezałam 

klask i:
moze zapytaj w labku?