Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 13:54   #4531
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Ja mam. Zostały po 1 ciąży, ale jak wrócę to sprawdzę czy data ważności jest aktualna.
Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz- może akurat!!

Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:58   #4532
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Tak go właśnie odebrałam
A ból to bym powiedziała, że jest identyczny jak przy okresie, jesli kogoś ogólnie boli, tylko skala nieporównywalna z niczym
Słyszałam że te początkowe skurcze jak na @ a potem to już się zaczyna.Dobra kończę temat bo mnie zaraz ktoś zlinczuje.Ale dla mnie to są takie ciekawostki.Wiem nienormalna jestem

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Pòki pamietam wrzuce zdjecia tego co wczoraj upolowałam , choc szału nie ma , moze dlatego ze poniedzialek I jeszcze nie zdarzyli powykladac po weekendzie .. Bodziaki sa nowe 5szt I tak bym musiala takie kupic I tak tylko zamiast 5za 1£ zaplacilabym 8£ )

Przyokazji odpisala mi babka od wòzka ze gondoli nie ma , tylko wklad dla noworodka do spaceròwki. Wozek jest nowy , nie jezdzony wcale - tyle co w domu. Fotelika nie ma - I tak bym nie chciala po kims akurat fotelika. I przy okazji ze jak mieszkamy tu gdzie mieszkamy to moze zrzucic 50£ bo przywiezie go sama .. I teraz mam myslowe aha .. ten kiczowaty kwiatek jest do usunieciaZałącznik 5276187Załącznik 5276188

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To z głową słonia to kocyk nie?Fajne bodziaki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:01   #4533
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41147863]Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz- może akurat!!

Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać.[/QUOTE]

Oj wspolczucia! Czasem sobie mysle ze moze I lepiej ze rodzice mojego Tz sa daleko, przynajmniej nie mam okazji sprawdzic jak ich moglabym miec tesciow , a poki co mam o nich dobre wyobrazenie.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:01   #4534
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Azealia Szpital to rzeczywiście nic przyjemnegoAle z pomocą bliskich wszystko da się przetrwać

No i dobrze,mniej stresu,odpoczniesz
za wynik testu
No i dobrze że Holter ok,tak trzymać!
Jak masz skłonność genetyczną to nie poradzisz nic na żylaki
Ale profilaktyka jest ważna

Trele Oby właściciel zgodę wyraził
Czyli moda angielska na urządzenie domu nie zawsze praktyczna

Ja też zamierzam się zgodzić na nacięcie w razie wu,ale chciałabym zrobić wszystko by tego uniknąć
Ja jadłam wiesiołka bo ponoć miał pomóc. Nie wiem bo mi nie pomogło. Może jadłam za późno. Masażu nie mogłam stosować bo byłam zagrożona wcześniejszym porodem. Haha... a potem musieli wywoływać.
W każdym razie jak cieli to bolało bo miałam bardzo krótkie skurcze i nie zdążali. Mam nadzieję, że teraz tego uniknę Bo potem poszyte dup.sko trochę doskwiera. No chyba, że to prawda, że drugie dzieci rodzą się większe

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41147863]Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz- może akurat!!

Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać.[/QUOTE]

Sprawdzę. Napiszę ci na prw mój nr to puść mi proszę sygnała bo nie wiem czy w domu dam radę wejść na wizaż.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:02   #4535
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Słyszałam że te początkowe skurcze jak na @ a potem to już się zaczyna.Dobra kończę temat bo mnie zaraz ktoś zlinczuje.Ale dla mnie to są takie ciekawostki.Wiem nienormalna jestem

To z głową słonia to kocyk nie?Fajne bodziaki
Tak to taki kiocyk przytulanka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 14:07   #4536
anulka2205
Wtajemniczenie

Trele Ty bierz ten wózek. Widać, że masz ochotę nie słuchaj innych, bo skoro Tobie się podoba, to nie ma co mysleć, a jak juz kwiatuszek śliczny można wyoutować to miodzio

Nemosek ja szczerze innego bólu nie pamiętam, tylko taki okresowy, no tylko, że ja parłam bardzo krótko, może jak się to przeciąga, to wtedy jest popaliwka. I się nie przejmuj, wcale nie jesteś dziwna, tylko ciekawa. Dziwne to jest ulubione zajęcie mojej córki (5 lat)- komputer i YT (to jeszcze akurat nic dziwnego), ale dziecię nie słucha słodkich pioseneczek, nie ogląda bajeczek, a filmiki z wizyt u dentysty, szczepień, zastrzyków, ostatnio nawet porodów (no nie takie 18+), nie wiem, albo się lekarz szykuje, albo powinnam się zacząć bać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:10   #4537
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Ja jadłam wiesiołka bo ponoć miał pomóc. Nie wiem bo mi nie pomogło. Może jadłam za późno. Masażu nie mogłam stosować bo byłam zagrożona wcześniejszym porodem. Haha... a potem musieli wywoływać.
W każdym razie jak cieli to bolało bo miałam bardzo krótkie skurcze i nie zdążali. Mam nadzieję, że teraz tego uniknę Bo potem poszyte dup.sko trochę doskwiera. No chyba, że to prawda, że drugie dzieci rodzą się większe

Sprawdzę. Napiszę ci na prw mój nr to puść mi proszę sygnała bo nie wiem czy w domu dam radę wejść na wizaż.

nie ma reguły na wagę dziecka mój pierwszy synuś 3700 dupsko poszyte - 2 tyg jadłam na stojąco. Drugi 3150 i kilka szwów tylko - o niebo lepiej od razu mogłam siedzieć. Może tym razem mnie już nie poszlachtają.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:12   #4538
De28
Wtajemniczenie

nemosek-prawda ale co?Ja mialam wrazenie podczas porodu ze cos mnie rozrywa od srodka.Do bolow menstruacyjnych bym tego nie porownala.No moze pierwsze dwie-trzy godziny,bo potem jak rozwarcie zaczelo postepowac to bol do niczego nieporownywalny.Ale kazda z nas to inaczej przezywa. Dla niektorych to bol do wytrzymania,dla innych nie.A ja myslalam,ze jestem wytrzymala,bo znieczulenia nigdy nie potrzebuje.Ja zazdroszcze kolezance-od momentu odplyniecia wod,do wyjscia malego 1,5 godziny tez bym tak chciala.Mnie nacinali pod koniec,jak juz wszystkie metody zawiodly i maly utknal.Musieli,bo nie mogli go wyciagnac a ja juz nie mialam sil.

U nas 25 stopni i sloneczko Idziemy chyba pozniej na plaze.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-04 o 14:16
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:16   #4539
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam dziś u lekarza rodzinnego po skierowanie do laryngologa bo mi od nowa uszy dokuczają i dostałam super książkę w prezencie "pierwsze 2 lata życia dziecka". Przejrzałam tak na szybko i naprawdę wydaje się świetna . Byłam przy okazji zapytać o położną i dostałam namiary na najlepszą .

Do tego przekonałam się że na świecie istnieją jeszcze dobrzy ludzie. Starszy pan chwilkę mi się przyglądał po czym zapytał do którego lekarza idę bo on jest umówiony na wizytę jako pierwszy ale widzi że ja mam stokrotne pierwszeństwo i on chętnie by mnie przepuścił, ale się okazało że był umówiony do innego lekarza niż ja
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:20   #4540
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
nie ma reguły na wagę dziecka mój pierwszy synuś 3700 dupsko poszyte - 2 tyg jadłam na stojąco. Drugi 3150 i kilka szwów tylko - o niebo lepiej od razu mogłam siedzieć. Może tym razem mnie już nie poszlachtają.
Też mam taką nadzieję

Domii to jakiś yjątkowo miły facet. Rany mnie w 7 miesiącu to ludzie prawie z koliejki do autobusu wypychali bo się bali, że nie siądą.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:20   #4541
Taszanta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie ws. metody porodu. Kurcze ja mimo wszystko widzę o wiele więcej minusów naturalnego, no ale mam jeszcze dużo czasu, żeby to sobie przemyśleć i poukładać

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
chyba powinnyśmy zmienić temat na bardziej przyjemny

czy któraś z Was była ostatnio w C&A, są jakieś promocje?
Chodzi ci o dział ciążowy? Ja byłam ostatnio, szukałam jakiejś spódnicy- były dostępne tylko króciutkie spódniczki jeansowe z pasem u góry i z falbanką u dołu. Hmmm, moim zdaniem noszenie miniówki z falbanką w zaawansowanej ciąży, o ile ma się więcej niż 18 lat i nie nosi się rozmiaru 34, może wyglądać groteskowo.
Poza tym widziałam jeszcze, ale to tak jednym okiem bo nie potrzebuję, jakieś workowate spodnie i jeansy w masakrycznych cenach 100- 170 PLN. No i bluzki w formie worów pokutnych, też w dość wysokich cenach. I wszystko jakieś takie szare i smutne. Może u ciebie będzie jakieś lepsze zaopatrzenie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:22   #4542
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką nadzieję

Domii to jakiś yjątkowo miły facet. Rany mnie w 7 miesiącu to ludzie prawie z koliejki do autobusu wypychali bo się bali, że nie siądą.
Właśnie słyszałam wiele przeróżnych oczywiście złych opinii na temat ludzi w stosunku do kobiet ciężarnych dlatego zrobiło mi się naprawdę miło kiedy przemiły pan zareagował w ten sposób
Stary 2013-06-04, 14:24   #4543
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele Ty bierz ten wózek. Widać, że masz ochotę nie słuchaj innych, bo skoro Tobie się podoba, to nie ma co mysleć, a jak juz kwiatuszek śliczny można wyoutować to miodzio

Nemosek ja szczerze innego bólu nie pamiętam, tylko taki okresowy, no tylko, że ja parłam bardzo krótko, może jak się to przeciąga, to wtedy jest popaliwka. I się nie przejmuj, wcale nie jesteś dziwna, tylko ciekawa. Dziwne to jest ulubione zajęcie mojej córki (5 lat)- komputer i YT (to jeszcze akurat nic dziwnego), ale dziecię nie słucha słodkich pioseneczek, nie ogląda bajeczek, a filmiki z wizyt u dentysty, szczepień, zastrzyków, ostatnio nawet porodów (no nie takie 18+), nie wiem, albo się lekarz szykuje, albo powinnam się zacząć bać
No faktycznie jakis doktor Ci sie szykuje ;D teraz tylko kwestia specjalizacji . Jak ginekolog czy dentysta to pol burst gorzej jak chirurg I zaraz Ci sie operacje w domu zaczna
Ja jak mialam 5 lat to chcialam w miesnym pracowac. Uwielbialam miesa dotykac ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 14:28   #4544
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Dziewczyny ! Witam się z Wami po ponad tygodniowej nieobecności. Ciężko było was nadrobić (dobre kilkadziesiąt stron) ale pół dnia dziś poświęciłam i dałam radę Wybaczcie że nie będę nic cytowała ale za dużo się działo jak mnie nie było. Ja jestem właśnie po tygodniowym urlopie z mężem. Byliśmy w Kołobrzegu, pogoda coprawda nie dopisała, ale i tak było super
Teraz z niecierpliwością czekam na wizytę - mam 11.06. Mam nadzieję że zrobi mi USG
Gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt no i Basi - bliźniaków !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:30   #4545
Azealia
Raczkowanie

Cytat:

Hahaha Mała jest mistrzunio wizyty u dentysty mnie rozbroiły, ale skoro ją to interesuje to widocznie jakieś medyczne zapędy ma

Z tymi bólami okresowymi to też zależy pewnie od tego jak okres był przechodzony- ja pierwsze 2 dni w łóżku, bóle takie że wymiotowałam, nie mogłam że tak powiem załatwić grubszej sprawy bo jak próbowałam to wydawało mi się że mi rozerwie wszystko na dole no i potop szwedzki.. Więc może mnie już troche okres przygotował. A jak nie to będę leżeć, wyć i przeklinać TŻta że wsadził swój interes z małym plemniczkiem a wyłazi mały gigant!

Cytat:
No faktycznie jakis doktor Ci sie szykuje ;D teraz tylko kwestia specjalizacji . Jak ginekolog czy dentysta to pol burst gorzej jak chirurg I zaraz Ci sie operacje w domu zaczna
Ja jak mialam 5 lat to chcialam w miesnym pracowac. Uwielbialam miesa dotykac ;D

Ja tak saaaamooo! W ogóle jak dorosłam to dalej lubiłam z mięsem robić, dzielić na porcje czy oprawiać piersi z kurczaka a później zaciążyłam i widok mięsa przyprawia mnie o cofkę :P

TRELE
bierz ten wózek! Najwyżej go opchniesz i będzie! :P

Dobra dziewczyny jadę na wizytę. Jestem taka posrana że chyba nie dojadę
Stary 2013-06-04, 14:30   #4546
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką nadzieję

Ja mam to samo . Wracam po 22 z pracy padnieta jak kawka . Brzuch mam jak balon - zdecydowanie widoczny, ale mnie baby w autobusie zdeptaja. Czesto czekam na kolejny autobus bo naprawde sie boje ze mi ludzie brzuch zmiazdza. Aaa zeby nie bylo ze nie jestem widoczna to dostalam od Tz plakietke I mam ja zawsze przypieta choc jeszcze Ani razu nie poczulam se ja mam .. O taka - ImageUploadedByWizaz Forum1370349051.071915.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 14:33   #4547
Trele_Morele
Zakorzenienie

AZEALIA -

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 14:34   #4548
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hahaha Mała jest mistrzunio wizyty u dentysty mnie rozbroiły, ale skoro ją to interesuje to widocznie jakieś medyczne zapędy ma

Z tymi bólami okresowymi to też zależy pewnie od tego jak okres był przechodzony- ja pierwsze 2 dni w łóżku, bóle takie że wymiotowałam, nie mogłam że tak powiem załatwić grubszej sprawy bo jak próbowałam to wydawało mi się że mi rozerwie wszystko na dole no i potop szwedzki.. Więc może mnie już troche okres przygotował. A jak nie to będę leżeć, wyć i przeklinać TŻta że wsadził swój interes z małym plemniczkiem a wyłazi mały gigant!

Ja tak saaaamooo! W ogóle jak dorosłam to dalej lubiłam z mięsem robić, dzielić na porcje czy oprawiać piersi z kurczaka a później zaciążyłam i widok mięsa przyprawia mnie o cofkę :P

TRELE
bierz ten wózek! Najwyżej go opchniesz i będzie! :P

Dobra dziewczyny jadę na wizytę. Jestem taka posrana że chyba nie dojadę
rozbawiłaś mnie tym tekstem o interesie z plemniczkiem
Trzymam kciuki za wizyte !
Stary 2013-06-04, 14:38   #4549
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś u lekarza rodzinnego po skierowanie do laryngologa bo mi od nowa uszy dokuczają i dostałam super książkę w prezencie "pierwsze 2 lata życia dziecka". Przejrzałam tak na szybko i naprawdę wydaje się świetna . Byłam przy okazji zapytać o położną i dostałam namiary na najlepszą .

Do tego przekonałam się że na świecie istnieją jeszcze dobrzy ludzie. Starszy pan chwilkę mi się przyglądał po czym zapytał do którego lekarza idę bo on jest umówiony na wizytę jako pierwszy ale widzi że ja mam stokrotne pierwszeństwo i on chętnie by mnie przepuścił, ale się okazało że był umówiony do innego lekarza niż ja
dla miłego pana

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Witam się z Wami po ponad tygodniowej nieobecności. Ciężko było was nadrobić (dobre kilkadziesiąt stron) ale pół dnia dziś poświęciłam i dałam radę Wybaczcie że nie będę nic cytowała ale za dużo się działo jak mnie nie było. Ja jestem właśnie po tygodniowym urlopie z mężem. Byliśmy w Kołobrzegu, pogoda coprawda nie dopisała, ale i tak było super
Teraz z niecierpliwością czekam na wizytę - mam 11.06. Mam nadzieję że zrobi mi USG
Gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt no i Basi - bliźniaków !
fajnie, że sobie odpoczęliście

Trele pluj o tym chirurgu i tak lata cały czas z taką gumką, wiąże nam rękę i krew pobiera, a jak jeszcze każe się położyć i kroić będzie to wymiękam
A ja za młodego po wizycie w szputalu oświadczyłam matce-rodzicielce, że chcę być sprzątaczką, bo jak ona taaaaaaaaaaki długi korytarz sprząta, to musi bardzo dużo zarabiać

Azealia trzymam kciuki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:40   #4550
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale się uaktywniłyście w poniedziałek! Masa czytania!
Ja wróciłam do pracy i … od dzisiaj jestem na L4 już do końca L Nikomu nie zyczę takiego pracodawcy … pomiata człowiekiem i jest nic nie wart. Wczoraj miałam bardzo przykry dzień i wiem, że każdego następnego byłoby gorzej więc dla dobra własnych nerwów dziś zanoszę L4 i moja noga tam więcej nie postanie. Nie będę się rozpisywać szczegółowo ale naprawdę nikomu nie życzę takiego traktowania…
Mam wyniki z Holetra i wyszły lepiej więc na razie obejdzie się bez leków. Za miesiąc kolejne badanie i zobaczymy. Teraz mam tylko brać magnez dodatkowo.
Jutro mam wizytę u gin o 16.30, Anoula proszę zapisz mnie. Jakieś zapalenie się przyplątało i wolę to wyleczyć. Przy okazji odbiorę wyniki z testu podwójnego, mam nadzieję, że wszystko wyszło jak trzeba.

Aaby gratuluję kopniaczków! Też mam problem z naczynkami, młoda jestem a na nogach mnóstwo pajączków… nawet nie chcę myśleć co będzie po ciąży… takie pogrubione żyły też mam pod kolanami, z tego chyba będą niezłe żylaki. Najwyżej sobie zoperuje później, co zrobić… staram się uważać, nie siedzieć noga na nogę, nogi trzymać wysoko, unikać gorących kąpieli..to na nic.
Weronsiek kochana jakie cudne wieści, fajnie, że maluch się rozpycha! No i super, że wzięłaś męża na USG! Rodzinny Ci wypisze clotrimazolum, najwyżej na 100 % ale to jest koszt rzędu 3 zł. Także olać, poproś lekarza o receptę. Bez recepty jest tylko krem.
Dzidzia o matko, daj znać co i jak. No i fajnie, że mąż ma tą robotę, będzie dobrze!
Trele boskie kocyyyki! Wózek jak dla mnie przegięcie ale Tobie ma się podobać!
Peppermint świetne łowy, a kombinezek super! Też musze się do jakiegoś lumpka wybrać, koło rodziców mam Bigę to może tam skoczę.
Ryba a w SCC są jakieś sklepy z wózkami? Jakie? Może się przejadę pooglądać i coś mi wpadnie w oko.
Motylek tobie też gratuluję kopniaczków!
Kasiula gratuluję pięknej córeczki! Ciekawe czy się nie odmieni jeszcze.
Rinco dobrze, że prenatalne wyszło ok.
Mya gratuluję nagrody! I trzymam kciuki za badanie!
O porodach poczytałam i wszystkie Wasz opinie są bardzo przydatne, lepiej wiedzieć niż nie. Ja jeszcze się nie boję. Chciałabym rodzić sn, ale jak trzeba będzie to będzie cc. Ot życie.
No i dobrze,że poszłaś na L4 skoro tak Cię potraktowali... Teraz sobie odpoczniesz

Dziś widzę na tapecie temat porodu...
Kurdę ja jakoś póki co o tym nie myślę więc się nie boję... nie wiem co będzie jak przyjdzie październik..

Umyłam łazienkę i zaraz będe wcinać obiad----> kurczaka z rożna

Azealia, będzie dobrze

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-04 o 14:42
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:45   #4551
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja jestem trzy kroki od pracy I juz mi sie plakac chce jak ja wytrzymam tu w tym upale?? Dzis sie posmieja jak zobacza ciezarna w krotkich spodenkach I roboczych butach ale to mi wisi. Niech kisza doopska jak lubia

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

A

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 14:47   #4552
niunia32
Zakorzenienie

ja pamiętam z porodu jak już wyciągali małą, po wyjściu główki, jakby mi wszystkim narządami w środku się bawili...
pamiętam że bolało bardzo, im częstsze i dłuższe skurcze tym boleśniejsze, ale teraz nie potrafię porównać bólu...

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

dobra, trzeba obiad zjeść i iść do pracy....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:07   #4553
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jestem trzy kroki od pracy I juz mi sie plakac chce jak ja wytrzymam tu w tym upale?? Dzis sie posmieja jak zobacza ciezarna w krotkich spodenkach I roboczych butach ale to mi wisi. Niech kisza doopska jak lubia

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

A

Ja poproszę troszkę tych upałów do Poznania

Trele, ja bym tak samo zrobiła.. wolę mieć buty robocze i krótkie spodenki niż pocić się jak dzika świnia

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-04, 15:10   #4554
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati16 Pokaż wiadomość
Witam!
Jestem tu nowa ale szukam odpowiedzi na moje wątpliwości.
Więc ostatnią @ miałam 16 kwietnia i do dzisiaj nic, 27 maja test negatywny, kolejny test tydzień później 3 czerwca pozytywny, drugi i trzeci test tego dnia innych firm też pozytywny i następny 4 czerwca rano tez pozytywny, wczoraj wizyta u lekarza ale na USG nic nie widać. Zaznaczam że mam jakieś dziwne plamienia od 4 dni.Czy możliwa jest ciąża? czy wynik może być błędny? staramy się z mężem już ponad rok i nagle by się udało? jakie jest Wasze zdanie?
No ja poszłabym do innego lekarza, może bhyć poronienie, może być zagnieżdzanie sie zarodka, może być milin innych przyczyn. Jak krwawisz, a miałaś test to zawsze mozęsz podjechać na IP i powiedziec ze kilka dni temu wyszło Ci zejestes w ciaży i teraz plamisz isie denerwujesz.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
chyba powinnyśmy zmienić temat na bardziej przyjemny

czy któraś z Was była ostatnio w C&A, są jakieś promocje?
Ja idę w sobote specjalnie na dział ciążowy- jak coś będzie to dam znać

Cytat:
Ryba a jej Twój szef taki dziwny, to jak zareagował, że mu ktoś rąbnął tyle kasy?
Wysłał do mnie ekipe 4osobową na sprawdzenie stanu co sie tam porobiło, ogólnie masakra teraz, wiecznie wydzwanianie, tajemniczy klienci czy paragony dajemy( czy nabijamy towar na kase w ogóle ) i nawet na 2 minuty przed zamknięciem ktoś się w okolicy kręci :/

Cytat:
Pòki pamietam wrzuce zdjecia tego co wczoraj upolowałam , choc szału nie ma , moze dlatego ze poniedzialek I jeszcze nie zdarzyli powykladac po weekendzie .. Bodziaki sa nowe 5szt I tak bym musiala takie kupic I tak tylko zamiast 5za 1£ zaplacilabym 8£ )

Przyokazji odpisala mi babka od wòzka ze gondoli nie ma , tylko wklad dla noworodka do spaceròwki. Wozek jest nowy , nie jezdzony wcale - tyle co w domu. Fotelika nie ma - I tak bym nie chciala po kims akurat fotelika. I przy okazji ze jak mieszkamy tu gdzie mieszkamy to moze zrzucic 50£ bo przywiezie go sama .. I teraz mam myslowe aha .. ten kiczowaty kwiatek jest do usunieciaZałącznik 5276187Załącznik 5276188

Piękne ciuszki, ta jeansowa to spódniczka? :d śliczna! jak będzie u mnie dziołszka to tez będę takie kupować
A co do remotu- aby się zgodzili

ale gorący temat się rozpoczął Ja zawsze myślałam, że cc to super sprawa, szybko i w ogóle, ale fakt ciężej i dł€żej dochodzi się do siebie

NIC NIE ZAŁATWIŁAM. nasz kraj jest piiiiiiiiiiii......... a raczej nie kraj a polityka kraju ......... ;/
a u mojej mamy Pada śnieg a ona ma ze sobą - klapki i sandacze współczuje jej .
Stary 2013-06-04, 15:11   #4555
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha, jaaaka agentka chociaz ja uwielbiam do dzisiaj oglądać filmiki z autopsji, ostatnio przed ciążą oglądałam na yt Trupia farma Billa Bassa, jedząc przy tym kanapkę. Tż powiedział mi, że jestem obrzydliwa

Wgl chwalę się, że sikanie wróciło do normy. I to albo z powodu wyleczonej infekcji, albo 2 trymestru obstawiam to drugie.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:15   #4556
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Wybaczcie,ze na razie nie doczytam bo na chwilę jestem,ale w poczekalni do gina dziś wieczorem was nadrobię

Dzisiaj połówkowe i jak potwierdzi się,że chłopczyk to można na liste wpisywać

Wyszłam dziś z pracy wcześniej i wróciłam do domu-miałam wielki plan-chałpę ogarnąć,ale...odpaliłam na chwile kompa i mnie senność dopadła

Pierdzie.le nie sprzątam idę spać,a potem do teściowej po córę jadę.

Dom niech zarasta kurzem i brudem

Ach i kupiłam sobie mnóstwo słodkości.I właśnie zżarłam cała tubkę tego mleka skondensowanego z Gostynia(wieki tego nie jadłam!)-nawet mnie nie zmuliło

No to pa.Idę drzemać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:17   #4557
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hahaha, jaaaka agentka chociaz ja uwielbiam do dzisiaj oglądać filmiki z autopsji, ostatnio przed ciążą oglądałam na yt Trupia farma Billa Bassa, jedząc przy tym kanapkę. Tż powiedział mi, że jestem obrzydliwa

Wgl chwalę się, że sikanie wróciło do normy. I to albo z powodu wyleczonej infekcji, albo 2 trymestru obstawiam to drugie.
Ciekawe na jak długo
Ja tam na okrągło latam siusiu

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-04, 15:21   #4558
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No ja poszłabym do innego lekarza, może bhyć poronienie, może być zagnieżdzanie sie zarodka, może być milin innych przyczyn. Jak krwawisz, a miałaś test to zawsze mozęsz podjechać na IP i powiedziec ze kilka dni temu wyszło Ci zejestes w ciaży i teraz plamisz isie denerwujesz.

Ja idę w sobote specjalnie na dział ciążowy- jak coś będzie to dam znać

Wysłał do mnie ekipe 4osobową na sprawdzenie stanu co sie tam porobiło, ogólnie masakra teraz, wiecznie wydzwanianie, tajemniczy klienci czy paragony dajemy( czy nabijamy towar na kase w ogóle ) i nawet na 2 minuty przed zamknięciem ktoś się w okolicy kręci :/

Piękne ciuszki, ta jeansowa to spódniczka? :d śliczna! jak będzie u mnie dziołszka to tez będę takie kupować
A co do remotu- aby się zgodzili

ale gorący temat się rozpoczął Ja zawsze myślałam, że cc to super sprawa, szybko i w ogóle, ale fakt ciężej i dł€żej dochodzi się do siebie

NIC NIE ZAŁATWIŁAM. nasz kraj jest piiiiiiiiiiii......... a raczej nie kraj a polityka kraju ......... ;/
a u mojej mamy Pada śnieg a ona ma ze sobą - klapki i sandacze współczuje jej .
Ryba, nie dziw się, ktoś mu kasy zwinął i to nie malej. Ja wiem, że to jak on Cię traktuje to jedno, ale jakby mi zginęło towaru za tyle to
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ciekawe na jak długo
Ja tam na okrągło latam siusiu
Proszę mi tu nie krakać

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

i mamuniu, na wątku lipiec sierpień jest ujawnionych tylko 25 dziewczynek i aż 42 chłopców to u nas nie tak źle

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 15:22   #4559
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Wybaczcie,ze na razie nie doczytam bo na chwilę jestem,ale w poczekalni do gina dziś wieczorem was nadrobię

Wyszłam dziś z pracy wcześniej i wróciłam do domu-miałam wielki plan-chałpę ogarnąć,ale...odpaliłam na chwile kompa i mnie senność dopadła

Ach i kupiłam sobie mnóstwo słodkości.I właśnie zżarłam cała tubkę tego mleka skondensowanego z Gostynia(wieki tego nie jadłam!)-nawet mnie nie zmuliło

No to pa.Idę drzemać
To czekamy na dobre wieści
Na temat słodkiego się nie wypowiadam bo mam ten sam szał

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-04 o 15:23
Stary 2013-06-04, 15:25   #4560
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

A

Daj mi trochę tego słoneczka

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

No to pa.Idę drzemać
co by się potwierdził chłopiec

Abby- w SCC podobno jest duży SMYK z wózkami oprócz tego jakieś dwa inne podobno zobacze jak to wlaśnie będzie w Sobote i dam znać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości