|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać. |
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem nienormalna jestem Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41147863]Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz- może akurat!!
![]() Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać.[/QUOTE] Oj wspolczucia! Czasem sobie mysle ze moze I lepiej ze rodzice mojego Tz sa daleko, przynajmniej nie mam okazji sprawdzic jak ich moglabym miec tesciow , a poki co mam o nich dobre wyobrazenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie jak cieli to bolało bo miałam bardzo krótkie skurcze i nie zdążali. Mam nadzieję, że teraz tego uniknę Bo potem poszyte dup.sko trochę doskwiera. No chyba, że to prawda, że drugie dzieci rodzą się większe ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41147863]Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna jeśli sprawdzisz- może akurat!! ![]() Wiem, niby co za problem pójść do lekarza rodzinnego, ale Olcia mi się rozchorowała- marudzi cały dzień, jest rozpalona, kaszle jak gruźlik. Do tego mąż pracuje do późna. Do miasta (do lekarza) mam daleko i trzeba jechać, a samochód z mężem w pracy. Teściowa cały dzień plewi bo mają zioła (niestety ich pole jest ważniejsze niż cokolwiek innego, nie ma zmiłuj..., już wiele razy dała mi to odczuć) i nawet nie mam z kim chorego dziecka zostawić żeby choć busem podjechać.[/QUOTE] Sprawdzę. Napiszę ci na prw mój nr to puść mi proszę sygnała bo nie wiem czy w domu dam radę wejść na wizaż.
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele Ty bierz ten wózek. Widać, że masz ochotę
nie słuchaj innych, bo skoro Tobie się podoba, to nie ma co mysleć, a jak juz kwiatuszek śliczny można wyoutować to miodzio ![]() Nemosek ja szczerze innego bólu nie pamiętam, tylko taki okresowy, no tylko, że ja parłam bardzo krótko, może jak się to przeciąga, to wtedy jest popaliwka. I się nie przejmuj, wcale nie jesteś dziwna, tylko ciekawa. Dziwne to jest ulubione zajęcie mojej córki (5 lat)- komputer i YT (to jeszcze akurat nic dziwnego), ale dziecię nie słucha słodkich pioseneczek, nie ogląda bajeczek, a filmiki z wizyt u dentysty, szczepień, zastrzyków, ostatnio nawet porodów (no nie takie 18+), nie wiem, albo się lekarz szykuje, albo powinnam się zacząć bać
|
|
|
|
#4537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma reguły na wagę dziecka mój pierwszy synuś 3700 dupsko poszyte - 2 tyg jadłam na stojąco. Drugi 3150 i kilka szwów tylko - o niebo lepiej od razu mogłam siedzieć. Może tym razem mnie już nie poszlachtają.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek-prawda ale co?Ja mialam wrazenie podczas porodu ze cos mnie rozrywa od srodka.Do bolow menstruacyjnych bym tego nie porownala.No moze pierwsze dwie-trzy godziny,bo potem jak rozwarcie zaczelo postepowac to bol do niczego nieporownywalny.Ale kazda z nas to inaczej przezywa. Dla niektorych to bol do wytrzymania,dla innych nie.A ja myslalam,ze jestem wytrzymala,bo znieczulenia nigdy nie potrzebuje.Ja zazdroszcze kolezance-od momentu odplyniecia wod,do wyjscia malego 1,5 godziny
tez bym tak chciala.Mnie nacinali pod koniec,jak juz wszystkie metody zawiodly i maly utknal.Musieli,bo nie mogli go wyciagnac a ja juz nie mialam sil.U nas 25 stopni i sloneczko Idziemy chyba pozniej na plaze.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-04 o 14:16 |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam dziś u lekarza rodzinnego po skierowanie do laryngologa bo mi od nowa uszy dokuczają i dostałam super książkę w prezencie "pierwsze 2 lata życia dziecka". Przejrzałam tak na szybko i naprawdę wydaje się świetna
. Byłam przy okazji zapytać o położną i dostałam namiary na najlepszą .Do tego przekonałam się że na świecie istnieją jeszcze dobrzy ludzie. Starszy pan chwilkę mi się przyglądał po czym zapytał do którego lekarza idę bo on jest umówiony na wizytę jako pierwszy ale widzi że ja mam stokrotne pierwszeństwo i on chętnie by mnie przepuścił, ale się okazało że był umówiony do innego lekarza niż ja
|
|
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Domii to jakiś yjątkowo miły facet. Rany mnie w 7 miesiącu to ludzie prawie z koliejki do autobusu wypychali bo się bali, że nie siądą.
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie ws. metody porodu. Kurcze ja mimo wszystko widzę o wiele więcej minusów naturalnego, no ale mam jeszcze dużo czasu, żeby to sobie przemyśleć i poukładać
Cytat:
Poza tym widziałam jeszcze, ale to tak jednym okiem bo nie potrzebuję, jakieś workowate spodnie i jeansy w masakrycznych cenach 100- 170 PLN. No i bluzki w formie worów pokutnych, też w dość wysokich cenach. I wszystko jakieś takie szare i smutne. Może u ciebie będzie jakieś lepsze zaopatrzenie
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak mialam 5 lat to chcialam w miesnym pracowac. Uwielbialam miesa dotykac ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ! Witam się z Wami po ponad tygodniowej nieobecności. Ciężko było was nadrobić (dobre kilkadziesiąt stron) ale pół dnia dziś poświęciłam i dałam radę
Wybaczcie że nie będę nic cytowała ale za dużo się działo jak mnie nie było. Ja jestem właśnie po tygodniowym urlopie z mężem. Byliśmy w Kołobrzegu, pogoda coprawda nie dopisała, ale i tak było super ![]() Teraz z niecierpliwością czekam na wizytę - mam 11.06. Mam nadzieję że zrobi mi USG ![]() Gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt no i Basi - bliźniaków !
|
|
|
|
#4545 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tymi bólami okresowymi to też zależy pewnie od tego jak okres był przechodzony- ja pierwsze 2 dni w łóżku, bóle takie że wymiotowałam, nie mogłam że tak powiem załatwić grubszej sprawy bo jak próbowałam to wydawało mi się że mi rozerwie wszystko na dole no i potop szwedzki.. Więc może mnie już troche okres przygotował. A jak nie to będę leżeć, wyć i przeklinać TŻta że wsadził swój interes z małym plemniczkiem a wyłazi mały gigant! ![]() Cytat:
W ogóle jak dorosłam to dalej lubiłam z mięsem robić, dzielić na porcje czy oprawiać piersi z kurczaka a później zaciążyłam i widok mięsa przyprawia mnie o cofkę :PTRELE bierz ten wózek! Najwyżej go opchniesz i będzie! :P Dobra dziewczyny jadę na wizytę. Jestem taka posrana że chyba nie dojadę
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
AZEALIA -
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizyte !
|
|
|
|
|
#4549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla miłego pana ![]() Cytat:
Trele pluj o tym chirurgu i tak lata cały czas z taką gumką, wiąże nam rękę i krew pobiera, a jak jeszcze każe się położyć i kroić będzie to wymiękam A ja za młodego po wizycie w szputalu oświadczyłam matce-rodzicielce, że chcę być sprzątaczką, bo jak ona taaaaaaaaaaki długi korytarz sprząta, to musi bardzo dużo zarabiać ![]() Azealia trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś widzę na tapecie temat porodu... ![]() Kurdę ja jakoś póki co o tym nie myślę więc się nie boję... nie wiem co będzie jak przyjdzie październik.. ![]() Umyłam łazienkę i zaraz będe wcinać obiad----> kurczaka z rożna ![]() Azealia, będzie dobrze
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-04 o 14:42 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem trzy kroki od pracy I juz mi sie plakac chce jak ja wytrzymam tu w tym upale?? Dzis sie posmieja jak zobacza ciezarna w krotkich spodenkach I roboczych butach ale to mi wisi. Niech kisza doopska jak lubia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- A Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamiętam z porodu jak już wyciągali małą, po wyjściu główki, jakby mi wszystkim narządami w środku się bawili...
pamiętam że bolało bardzo, im częstsze i dłuższe skurcze tym boleśniejsze, ale teraz nie potrafię porównać bólu... ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- dobra, trzeba obiad zjeść i iść do pracy.... |
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele, ja bym tak samo zrobiła.. wolę mieć buty robocze i krótkie spodenki niż pocić się jak dzika świnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
specjalnie na dział ciążowy- jak coś będzie to dam znać Cytat:
Cytat:
A co do remotu- aby się zgodzili ale gorący temat się rozpoczął Ja zawsze myślałam, że cc to super sprawa, szybko i w ogóle, ale fakt ciężej i dł€żej dochodzi się do siebie NIC NIE ZAŁATWIŁAM. nasz kraj jest piiiiiiiiiiii......... a raczej nie kraj a polityka kraju ......... ;/ a u mojej mamy Pada śnieg
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja uwielbiam do dzisiaj oglądać filmiki z autopsji, ostatnio przed ciążą oglądałam na yt Trupia farma Billa Bassa, jedząc przy tym kanapkę. Tż powiedział mi, że jestem obrzydliwa![]() Wgl chwalę się, że sikanie wróciło do normy. I to albo z powodu wyleczonej infekcji, albo 2 trymestru obstawiam to drugie.
|
|
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Wybaczcie,ze na razie nie doczytam bo na chwilę jestem,ale w poczekalni do gina dziś wieczorem was nadrobię ![]() Dzisiaj połówkowe i jak potwierdzi się,że chłopczyk to można na liste wpisywać ![]() Wyszłam dziś z pracy wcześniej i wróciłam do domu-miałam wielki plan-chałpę ogarnąć,ale...odpaliłam na chwile kompa i mnie senność dopadła ![]() Pierdzie.le nie sprzątam idę spać,a potem do teściowej po córę jadę. Dom niech zarasta kurzem i brudem ![]() Ach i kupiłam sobie mnóstwo słodkości.I właśnie zżarłam cała tubkę tego mleka skondensowanego z Gostynia(wieki tego nie jadłam!)-nawet mnie nie zmuliło ![]() No to pa.Idę drzemać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam na okrągło latam siusiu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę mi tu nie krakać ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- i mamuniu, na wątku lipiec sierpień jest ujawnionych tylko 25 dziewczynek i aż 42 chłopców to u nas nie tak źle
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na temat słodkiego się nie wypowiadam bo mam ten sam szał
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-04 o 15:23 |
|
|
|
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co by się potwierdził chłopiec ![]() Abby- w SCC podobno jest duży SMYK z wózkami oprócz tego jakieś dwa inne podobno zobacze jak to wlaśnie będzie w Sobote i dam znać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

z niczym 
KCIUKI DLA ANI 
Bo potem poszyte dup.sko trochę doskwiera. No chyba, że to prawda, że drugie dzieci rodzą się większe 

dla miłego pana