|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Tutaj masz ten zegar, tam się samemu ustawia te rundy http://www.beach-fitness.com/tabata/ A ćwiczenia 6-min są na profilu youtube Ewki Chodzi o to, żeby wybrać 5 treningów 6-min, można dowolne wybierać, mieszać itd. Jeden trening to 3 ćwiczenia po 30 sek, pomiędzy nimi 10 sek przerwy, całość powtórzona 3 razy. I tak 5 treningów W sumie 30 min, plus jakaś rozgrzewka na początku i rozciąganie na końcu.Cytat:
Już nie mam co z Sebą w domu robić |
||
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Bylam z malym na rowerze
z 5 min tylko, bo juz znow pada.Malemu sie bardzo pdoobalo, krzyczal sobie i ruszal mnie po ,,boczkach ,, ![]() Kask na zewnatrz zalozylismy, chwile popiszczal, ale jak ruszylam to sie uciszyl. pierwsza(krotka bo krotka) wycieczka za nami ! )
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Rinco, dzięki
![]() Agatka, fajnie że pierwsza przejażdżka podobała się LEonowi ![]() My dziś też na rowerze. Długo, po parku. Z piknikiem w międzyczasie ![]() Myślałam, że wracając spotkamy się z mężem wracającym z pracy (też na rowerze), ale my wróciliśmy w końcu wcześniej - Antek już trudno bardzo zasypia w przyczepce, a mąż jednak dzisiaj będzie duuużo później (jak zazwyczaj ostatnio, gdy wspomina że może będzie wcześniej). Kurde, fajnie, ciekawą ma tą pracę, robi fajne rzeczy, a ja całe dnie sama. NAwet nie bardzo wiem, jak bym miałą na jakieś rozmowy kwalifikacyjne chodzić |
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze Wam tych rowerów, my dopiero na przyszłą wiosnę zaczniemy-ale lepiej pozno niż wcale się pocieszam. Nie mamy kasy na rower dla mnie w tym roku, TŻta rower dla mnie jest porazką jakas (meska, wyczynowa kolażówka), a TŻta niemal ciągle nie ma w domu, wiec z młodą sam nie pojedzie.. trudno , ale szkoda ![]() Zamiast kupic mi rower, po raz 3!! naprawiamy auto my naprawde mamy pecha do wszelakich zmechanizowanych rzeczy ![]() pola- a co do pracy TŻta, mam to samo ja już go niemal nie widuje, bo i w swieto ostatnio pracował cały dzień, i w weekenedy zazwyczaj, czesto wyjezdza.. niedługo zapomne jak wyglada Też bym nie miała jak sie zorganizowac nawet na rozmowe kwalfikacyjna (chociaz ja nie szukam), nikogo tu nie mam, jego nie ma ciagle.. z młodą pod pachą chyba
|
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki! znow trochę się opuściłam z udzielaniem... ale czytam co kilka dni i w miarę jestem na bieżąco z wydarzeniami u was
Najlepsze życzenia dla wcześniejszych roczników a dziś buziaki dla milenowego Borysa i Olaf dziękuje za wczorajsze życzenia i całuje swoją rówieśniczkę Hanię a rozwinął nam się chłopak że hoho! Mając rok, sam chodzi, ma 9 zębów mało mówi, ale wszystko co chce umie pokazac werbalnie . właśnie wcina truskawki z borówkami i brzoskwinią ahhh a rok temu o tej porze ledwo co jeden dzień miał niesamowite jak dziecko przez rok rośnie i się rozwija. wciąż jestem tym zafascynowana wrzucam fotki sprzed roku jak mial 1 dzień, z wczorajszego roczku i z wyjazdu na wieś ![]() Cytat:
może to dziwne, ale wcześniej wymagał więcej uwagi - wkurzał się że nie umie czegoś sam sobie wziąćalbo coś mu spadło, czy piłka uciekła. Teraz naprawdę mam "spokój" zwłaszcza że dużo umie bawić się sam - wystarczy że mu pokażę jakąś zabawę a on przez kolejne 20-30 minut zajmuje się sam sobą oczywiście nie całe dnie, ale jak potrzebujuę cos zrobić to nie ma problemu ![]() Cytat:
a my byliśmy w zeszłym tyg. na wsi odpocząć, na 5 dni - z czego 3 dni słońce, jednego dnia trochę popadało a ostatniego dnia lało od rana, także wyjazd uwazam za pogodowo udany i jajek prosto od kury mniam! Olaf pojezdził traktorem i quadem a jego ojciec wyszalał się na cross'ie. ja za to odpoczęłam na hamaku przed domkiem.... ahhh wczorajsze urodzinki w sumie mogę uznac za udane, choc planowalam grilla na kolację ale że padał deszcz od wekendu to mięsko zrobiłam w piekarniku. Tort upiekłam sama z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/c...wy-tort-bezowy tylko zamiast bezy był biszkopt bo beza nie wyszła Olaf przeszczęśliwy wśród ludzi, byli rodzice jedni i drudzy, brat z dziewczyną, babcia i kuzyn z zoną i dwuletnią córką. Prezentowo goście poszaleli: rowerek na 3 kołach, basen z piłeczkami, piaskownica, pieniązki na prezent, auto strażackie, duży miękki pies pluszowy, auto-sorter, dmuchany basen z daszkiem w komplecie z dmuchanym krabem, piłką i minipontonem ;p aa jeszcze drugiego pchacza dostał - ale zupełnie z innymi "rozrywkami" od przodu więc OK.
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nawet rowerów nie mamy---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat, zdrowia i góry prezentów dla Hani, Olafa, Michaliny, Alicji i Borysa!!!
Ciekawe, co tam u naszych jedynych wątkowych bliźniaczek i czy Maloka coś napisze ![]() Ja się nie odzywam, bo Kajko chory Ma katar, czerwone gardło i temp. do 39. Na razie walczymy bez antybiotyku.
|
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Ile prezentów!!!!! Przez najblizsze 2 tygodnie masz spokój z dzieckiem ![]() Zdrówka dla Kaja!!! Dziewczyny, jaką kukurydze lub groszek dodajecie do zupek? mrożone? a te z puszki mogą być czy absolutnie nie? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-06-04 o 21:47 |
|||
|
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia, z puszki nie.
Groszek do tej pory dawałam mrożony, dzisiaj kupiłam pierwsze strączki na targu, jedliśmy świeży I trussssskawki Upiekłam na szybko biszkopt, przełożyłam śmietaną z mascarpone i truskawami...mniam...
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powrotu do zdrowka !!! |
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla- Alicji,Michalinki i Borysa
![]()
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko dzisiaj jak zobaczyło kukurydzę w puszce, którą kładę na pizzę, to aż piszczało. No dałam mu trochę
|
|
|
#1574 | |||
|
Rozeznanie
|
miałam zacytowane ale ...gdzieś się podziało
![]() Agata dzięki za propozycję pisałam że nie wiem czy dam radę ale pewnie dam Kiedyś dużo jeździłam na rowerze a teraz, to nie licząc kilku kółek po podwórku rodziców, to 2 lata prawie nie jeździłam ale co do spotkania, jak juz przyjdzie słonko, to musimy się umówić na huśtawce kurczę no nie wiem sama, agatka661 bardzo dziękuję za opinie o foteliku , muszę się przyjrzeć jeszcze, pokazać J i zastanowić , ale mąż się chyba już nastawił na tego Hamax'a. Jakoś nie mam dziś do tego głowy ... mój tata ma różę, mam nadzieję że Agata się nie zaraziła.... Strasznie mi go szkoda...Jak zawsze tata był zdrowy tak od jakiegoś czasu co chwile jakieś cholerstwo.... w ciągu kilku miesięcy "przybyło" mu kilka lat... do tego w lejka lał się z wnuczkami wodą i przewrócił się na mokrych płytkach i uszkodził sobie bark, taka głupia chwila nieuwagi a ból do dzisiaj i właściwie nic nie da się zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hej spac nie moge, a młoda dała popis wieczorem niezły.. poszła spac po 23
|
|
|
#1576 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Wszystkiego najlepszego dla roczniaków. U nas w porządku Sara tez jeszcze nie chodzi sama za o przy meblach zasuwa, zaczeła wchoodzic z kanapy na ławę. Pełno jej wszedzie jak mama balkon otworzy to ona jest juz pierwsza na balkonie. W nocy u nas raz lepiej raz gorzej budzi sie czasem i piszcy jak podejde do lozeczka do chowa smoczka i mówi "ma" i pożniej go wyjmuje i się cieszy i nie chce zasnąc. U nas tez pada całe dnie nie ma kiedy wyjść jak nie pada to ma drzemke :/ Ja ez postanowiłam się za siebie wziąść i biegam. |
|
|
|
|
#1577 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.salazabaw.katowice.pl/ mała była zachwycona! ile dzieci było, ile zabawek! jak wróciliśmy to padła od razu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa dla Olafa za wszystkie umiejętności Fajny chłopak ![]() Cytat:
no to zdrówka życzymy U nas, tzn. u Tosi też coś podejrzanie, wczoraj pojechaliśmy na zakupy a małą zosatwiliśmy u teściów, jak przyszliśmy miała taaakie czerwone policzki, zmierzyłam temp przed snem i miała 37,3 , mam nadzieję, że nic się nie rozwija, bo jutro wyjeżdżamy :/ Ja wczoraj zrobiłam chyba 4 prania: ciemne, jasne, ubranka małej no i sukienki wyprałam i wszystko moookre, nic nie schnie przez tą pogodę, chyba będę musiała mokre ubrania wieźć do rodziców i tam suszyć ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Najlepsze życzenia dla dzisiejszych roczniaków: Helenki i Dawidka |
||||||
|
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
_agata, jak sie sprawuje maclaren??? W sklepie polecili mi model XLR, ale to byla rozmowa przez telefon wiec nie widzialam. Chodzilas z nim po trawie? Mackowi siedzi sie wygodnie? Jak skladanie, latwe? zajmuje duzo miejscA w aucie? Mozesz mi napisac wady i zalety?
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia, bardzo dobrze się sprawuje.
Ja chciałam małą, lekką spacerówkę z możliwością rozłożenia do spania. I mam. Jeździłam i po trawie i po piasku, jedzie Po chodnikach też, ale trzęsie. No ale to spacerówka.![]() Ale ja mam Questa, a XLR to jest wielki wózek. Dla mnie za duży. Powinnaś jednak zobaczyć, bo on jest spory, ma wysoko rączki...
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie widzialam filmik i tez wydal mi sie wielki
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
SUper!
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz, na popołudniowką drzemke poszłam z małą spac.. no tak mnie spanie wzięło,że nie mogłam juz
![]() A miałam piec ciasto z rabarbarem Jutro moja córeczka konczy rok. Najpiękniejszy, choc i najtrudniejszy rok życia za mną. Nie wyobrażam sobie jak ja bez niej funkcjonowałam.
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Helenki i Dawidka STO LAT
![]()
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
ja znowu tylko na chwilke ale jak zwykle - wszystkiego naj dla wszystkich roczniaków
duzo zdrowka, rosnijcie zdrowo maluchy!odnośnie mojego poprzedneigo posta - to absolutnie nie martwię się tym że Marcia jeszcze nie chodzi. źle mnie zrozumiałyście ma czas. nie śpieszy się ![]() kapukat - pytałaś o nową pracę - otóż zostaję w tej samej firmie tyle tylko że przenoszę się do działu jakości ![]() dziewczyny jakie łóżeczko turystyczne polecacie? lecimy do Polski za 3 tyg i muszę się w coś zaopatrzyć. pisałyście kiedyś o caretero chyba - sprawdza się? Agata - dzięki za przepis na pastę ![]() napiszesz mi jeszcze proszę skąd zamawiałaś pałąk do spacerówki? jak działa jak się wózek składa? trzeba go zdejmować czy składa się razem z wózkiem? z góry dzięki za odp! |
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Pałąk razem z wózkiem. One są dostępne w sklepach.
Trzeba go zdejmować przy składaniu wózka.
|
|
|
#1587 | |||
|
Rozeznanie
|
Z moich zaleglosci
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie kupowlas?online? Kism duzo zdrowka dla twojego szkraba! Wiecie co ale sie porobilo z ta pogoda -to u nas wiecznie lalo a teraz wy bidulki macie jesien a u nas dla odmiany wreszcie pogoda zajefajna!!!! Ciekawe jak dlugo Dobranoc! |
|||
|
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
mamy już 3 ząbki - przynajmniej tyle zauważyłam dolne jedynki i jedna dwójka
myjemy tą szczoteczką nakładaną na palec, kupiłam ten żel z Ziajki żurawinowy... i moje dziecko go nie lubi ja całą tubkę bym zjadła a on jak poczuje smak to buźkę zamyka chyba muszę poszukać innej, ale jakiej?
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, odpisałam juz wczesniej, że uzywamy przepiórczych
Spoko, bede robic ten przepis dopiero na 16czerwca, tzn.wczesniej tylko próba by sie przydała ![]() Moja córcia kochana ma już rok Jak ten czas szybko leci! Za szybko!
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Renatka, sto lat dla córci!
Nie widziałam o tych jajach. A biszkopt możesz zrobić z normalnych jajek? Nie wiem jak by wyszedł z przepiórczych bo nigdy nie robiłam...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

W sumie 30 min, plus jakaś rozgrzewka na początku i rozciąganie na końcu.
Już nie mam co z Sebą w domu robić 

niesamowite jak dziecko przez rok rośnie i się rozwija. wciąż jestem tym zafascynowana
i jajek prosto od kury mniam! Olaf pojezdził traktorem i quadem 

13.08.2011