Rossmann cz. XVIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 11:31   #2251
Haggat
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

mnie jak na razie do twarzy nic nie korci, pewnie dlatego ze mnie ogólnie rzadko cos do twarzy korci, bo mam cetaphil swój sprawdzony, sera sobie z półproduktów mieszam, maski tekie kremowe też do mnie specjalnie nie przemawiaja
i jak ten szampon objetośc i blask sie sprawuje? spełnione obietnice? bo mnie korcił balsam taki, ale ostatecznie zrdukowałam swoja liste do jedynie tureckiego masz jakies maski i odżywki poza jajeczną?
Mam tylko jajeczną. Za to kremów do twarzy 2 zestawy i 2 sera Co do szamponów to kończe butle przeciwłupieżowego i on strasznie wysusza. Reszty szamponów użyłam po 3-4 razy ale widze że jakieś suche włosy po nich mam. Temu objętość i nawilżenie jeszcze się dokadnie przyjrze bo w końcu została cała butla ale chyba najlepszy z nich wszystkich, po nim włosy są jeszcze "w miarę".
Stary 2013-06-04, 11:32   #2252
tekila901
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
o którym pędzlu dokładnie piszesz?
bo jeśli o takim języczkowym, to on tylko z nazwy nadaje się do podkładu. Idealny do nakładania maseczek.
pisałam, że hakuro h51. to jest flap top.
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Tekila, spróbuj stemplować może.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
stemplowania też próbowałam i zostają takie drobniutkie plamki, miejsca gdzie nie ma podkładu. tak jakbym się nim spryskała. a jak przejadę pędzlem po twarzy, to zostają smugi.
Stary 2013-06-04, 11:36   #2253
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
pisałam, że hakuro h51. to jest flap top.

stemplowania też próbowałam i zostają takie drobniutkie plamki, miejsca gdzie nie ma podkładu. tak jakbym się nim spryskała. a jak przejadę pędzlem po twarzy, to zostają smugi.
Pisałaś o promocji, więc skojarzyłam, że hakuro nie ma w rossmanie

A próbowałaś zwilżyć pędzel wodą przed aplikacją?
Stary 2013-06-04, 11:41   #2254
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Pisałaś o promocji, więc skojarzyłam, że hakuro nie ma w rossmanie

A próbowałaś zwilżyć pędzel wodą przed aplikacją?
nie, ale spróbuję. większy problem mam z efektem końcowym niż z pochłanianiem podkładu przez pędzel.
Stary 2013-06-04, 12:00   #2255
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ale spróbuję. większy problem mam z efektem końcowym niż z pochłanianiem podkładu przez pędzel.
mi o dziwo, tak jak pisałaś oprócz mniejszej ilości pochłaniania kosmetyku, super zadziałało na wykończenie.
Stary 2013-06-04, 12:10   #2256
Hedvigis
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Kiedyś używałam, nie odpowiadała mi glutowata konsystencja, zapach i wzmożone swędzenie po nim. Mam 5-centymetrowe włosy w dobrym stanie (jedynie z kłopotliwym, przesuszonym skalpem) i bardzo wiele od szamponu nie oczekuję, ma wygodnie myć, nie wysuszać i nie podrażniać A czasem lubię próbować nowości.
Faktycznie zapach może zmęczyć Ja zawsze mam otwartych kilka szamponów na raz i nigdy nie miałam problemu ze skalpem po Alterze, ale właśnie jest dużo takich opinii, jeśli się używa przy każdym myciu to problemy się pojawiają

Cytat:
oj ja go nie lubie wogóle, kupiłam do kompletu z maska i jak dla mnie straszne są te szampony alterry;/ maski tak samo.
Maski nie miałam- za dużo negatywnych opinii, że wysusza Ale mam prawie wszystkie szampony alterry i chwalę je sobie

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:50   #2257
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Kremy do rąk też są z Tołpy? Mam nawilżający, w niebieskim opakowaniu i nie ma tam nic o producencie prócz Jeronimo Martins. A produkty do stóp to wiem, że są z PharmaCF.
W ogóle dopiero teraz ogarnęłam, że kosmetyki z Netto, te "ichnie" jak biedronkowe BeBeauty, są identyczne Po prostu inne opakowania, produkt ten sam, ten sam także producent. I jak patrzyłam to produkty do stóp bardziej się w Netto opłacają, bo w Biedrze za 2,99 zł jest 50 ml, a w Netto za 3 zł z groszami jest 125 ml A oryginał PharmaCF 100 ml za 5 zł z groszami. Ciekawe czy z Netto też zniknie płyn micelarny, jak z Biedro znika.
Tak, kosmetyki z Netto są prawie jak te biedronkowe

Cytat:
a swoją drogą - szkoda, że już bardzo ciężko dostać tampaxy. one miały plastikowy aplikator i to się fajnie sprawdzało. są też takie z papierowym, ale do niczego się to nie nadaje.
Niedanwo kupowałam w Rossmannie właśnie z platikowym. Nie wyobrażam sobie papierowego

Cytat:
te kremy green nature są Tołpy w biedrze maja opakowanie nawet prawie identyczne jak planet of nature Tołpy
Dokładnie
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:01   #2258
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja początkowo też miałam problemy z H51, ale teraz jest już ok, efekt zdecydowanie lepszy niż nakładanie palcami, jednak z podkreślaniem wlosków na brodzie przez pędzel walczę cały czas, podkład nakładany palcami nie podkreślał mi tak meszku na twarzy jak pędzel
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:09   #2259
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
ja początkowo też miałam problemy z H51, ale teraz jest już ok, efekt zdecydowanie lepszy niż nakładanie palcami, jednak z podkreślaniem wlosków na brodzie przez pędzel walczę cały czas, podkład nakładany palcami nie podkreślał mi tak meszku na twarzy jak pędzel
jak go używasz? malujesz, stemplujesz? najpierw cienką warstwę podkładu, a na to drugą?
Stary 2013-06-04, 15:02   #2260
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam micela Ziaja Ulga i dla wrażliwców to on nie jest broń Boze nim oczy przemyć xD
O micelu to wiem, czytałam jaki to wyżeracz oczu

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
nie chcę Cię smucić, ale ja właśnie finiszuję ten krem i zachwycona nie byłam. dodatkowo nie wiem co ziaja wrzuca do tych kremów, ale to już drugi, który zbyt blisko oczu nałożony powoduje atak łez, niczym niagara (używam ich tylko na noc - ogarnięcie oczu po łzotoku trwa dłuugo)
Właśnie tak oceniam po połowie dnia z nim na twarzy i specjalnie dobrym nawilżaczem to on nie jest. Przy mojej bardzo suchej cerze to za mało. Oceniać pod względem uczulenia nie mogę, bo u mnie to zwykle po 2-4 tygodniach dopiero uczulenie wyłazi, paskuda taka, człowiek się z czegoś cieszy i nagle - bum - twarz czerwona, jeszcze bardziej sucha, w wysypce. Ale sądzę, że Ziaja jako lekki krem z filtrem na lato do ryjka się nada

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Faktycznie zapach może zmęczyć Ja zawsze mam otwartych kilka szamponów na raz i nigdy nie miałam problemu ze skalpem po Alterze, ale właśnie jest dużo takich opinii, jeśli się używa przy każdym myciu to problemy się pojawiają
Ja myję zawsze tylko jednym, ale po większości szamponów swędzi mnie głowa i łuszczy się, więc nie spodziewałam się, że po Alterze (używałam czterech różnych) będzie inaczej Jedynie szampony dla dzieci, szampony ziołowe i mydła są dla mnie łaskawe. Teraz używam przeciwłupieżowego Green Pharmacy i bardzo sobie chwalę, nawet mój TŻ go lubi (a wybredny jest jak i ja) i zapach mu się podoba
Stary 2013-06-04, 17:24   #2261
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś tu wychwalał pędzle podczas ostatniej promocji i namawiana skusiłam się na zakup. tylko teraz mam problem z używaniem go. próbowałam nakładać nim podkład i bb. efekt za każdym razem dużo gorszy niż jak wklepuję je palcami.nakładałam je różnymi technikami - przesuwałam pędzel (jak przy malowaniu), wklepywałam delikatnie, wykonywałam koliste ruchy i nic. co robię źle?
spróbowałam też używać tego pędzla do pudru, ale robi efekt maski

pędzel wychwalany na wizażu - hakuro h51.

To ja tak zachwalałam pędzlaki- flaty w ogólności i zdania nie zmieniłam. U mnie sprawdzają się bardzo dobrze i przykro mi, że u Ciebie produkt nie zadziałał, tak jak byś sobie tego życzyła. Może spróbuj najpierw cienką warstwę podkładu stemplować buzię i delikatnie rozcierać, ale nie robić kółek i gwałtownych ruchów- delikatnie, pomału i na końcu znowu przestemplować, tylko pędzlem bez podkładu już
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:06   #2262
PPP90
Zakorzenienie

mam problem, najszybciej schodzi mi puder z nosa. Macie jakiś pomysł na to aby tak sie nie robiło?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:12   #2263
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
O micelu to wiem, czytałam jaki to wyżeracz oczu

Ja myję zawsze tylko jednym, ale po większości szamponów swędzi mnie głowa i łuszczy się, więc nie spodziewałam się, że po Alterze (używałam czterech różnych) będzie inaczej Jedynie szampony dla dzieci, szampony ziołowe i mydła są dla mnie łaskawe. Teraz używam przeciwłupieżowego Green Pharmacy i bardzo sobie chwalę, nawet mój TŻ go lubi (a wybredny jest jak i ja) i zapach mu się podoba
a mi właśnie tż zawsze każe drugi raz myć głowe po przeciwłupiezowym GP, bo nie moze znieść zapachu w sumie dla mnie też on zbyt uroczo nie pachnie, ale przyzwyczaiłam sie

co do Tołpy to są przecenione u mnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-ciala.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...llulitowy.html ale tylko ten o pojemności 200 nie 250
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-prysznic.html
i jeszcze odmładzajacy balsam
plus
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ce-do-rak.html
i jakiś do stóp krem
krem do stóp nie wiem ile, krem do rąk 9 zł, z tych balsamów i pilinów jeden jest na 15 przeceniony reszta na 11 z kawałkiem.
Ja kupiłam krem zel wyszczuplajacy bo sie opłacało najbardziej
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:32   #2264
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
a mi właśnie tż zawsze każe drugi raz myć głowe po przeciwłupiezowym GP, bo nie moze znieść zapachu w sumie dla mnie też on zbyt uroczo nie pachnie, ale przyzwyczaiłam sie
Dziegieć nie jest najprzyjemniejszym zapachem jaki może być, ale po dłuższym stosowaniu normalnie ma coś w sobie I po używaniu Polytaru, też z dziegieciem, to żaden szampon nie ma dla mnie zbyt nieprzyjemnego zapachu, Polytar tak intensywnie śmierdział, że nie mogłam oddychać podczas mycia, a do łazienki przez godzinę nie można było wejść. GP jest dużo mniej intensywny, choć nuta zapachowa taka sama. I nie wysusza Po Polytarze musiałam smarować zawsze czymś głowę, bo miałam ściągnięty skalp. GP dokładnie czyści, złuszcza naskórek, ale bez przesady w postaci przesuszonej skóry czy włosów.
Któryś z szamponów GP jeszcze polecacie, któryś jest szczególnie wart uwagi?
Stary 2013-06-04, 19:33   #2265
Inspire
Kuźnia inspiracji

Jak dla mnie każdy szampon GP jest dobry, miałam z nagietkiem, żeń-szeniem (niedostępny w R., o ile dobrze pamiętam) i łopianem. Każdy z nich działa w zasadzie podobnie i lubiłam je, szkoda tylko, że mają pq-10, ale nie każdemu to przeszkadza.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:52   #2266
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
mam problem, najszybciej schodzi mi puder z nosa. Macie jakiś pomysł na to aby tak sie nie robiło?
ja do przypudrowania bardziej problematycznych miejsc używam płaskiego pędzla z Ecotools. wtedy puder lepiej wnika, na dłużej matuje i utrzymuje makijaż
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:53   #2267
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie każdy szampon GP jest dobry, miałam z nagietkiem, żeń-szeniem (niedostępny w R., o ile dobrze pamiętam) i łopianem. Każdy z nich działa w zasadzie podobnie i lubiłam je, szkoda tylko, że mają pq-10, ale nie każdemu to przeszkadza.
Nie jestem ani specjalnie kręconowłosa, ani "włosomaniaczka", więc pq-10 mi nie straszny właśnie
A czy gdzieś spotkałaś może wersję?
Stary 2013-06-04, 19:55   #2268
ania10zg
Rozeznanie

u mnie dziś przecenione w każdym Rossmannie co innego:
szampon wzmacniający Joanna z Apteczki Babuni do włosów cienkich 2,99zł
szampon Syoss do włosów cienkich (taki z fioletowymi wstawkami) 7,49zł
masło do ciała czekoladowe Sweet coś tam z Farmony i krem do ciała waniliowy 7,99zł
maseczki Dax Perfecta No Problem antytrądzikowe z gruszką i glinką termalną 1,19zł
oprócz tego jakieś zele pod prysznic..
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:06   #2269
benitomruffkolin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Jeśli nie musi być z rossa to bardzo polecam oriflame ten http://pl.oriflame.com/catalog-image...al/20554_2.png
Lub z tej "profesjonalnej" serii srebrnej, maseczka jest świetna i kremy też bardzo dobre.
Aha, zielony wg mnie ładnie pachnie
z oriflame sa WSPANIALE !
benitomruffkolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:17   #2270
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benitomruffkolin Pokaż wiadomość
z oriflame sa WSPANIALE !
Też tak uważam. Mi tam w sumie niewiele trzeba, ale to jak pomogły mojej mamie na ekstremalnie suche, pękające i krwawiące pięty to po prostu cud! Wiecie może, czy w rossie jst seria flos lek be eco?
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:19   #2271
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Na maseczki Daxa bym się skusiła, ale nie wiem czy u mnie będą!?
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:19   #2272
Kisame
Zakorzenienie

ja dzisiaj w Rossku złapałam ostatnią sztukę żelu Facelle za 2,99zł Kupiłam też szampon Ziaja do włosów normalnych i gumki do zalotki :P

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:22   #2273
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
masło do ciała czekoladowe Sweet coś tam z Farmony i krem do ciała waniliowy 7,99zł
maseczki Dax Perfecta No Problem antytrądzikowe z gruszką i glinką termalną 1,19zł
Chyba zajrzę jutro do mojego R, może też będą
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:31   #2274
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Polecacie jakiś fajny, lekki, delikatny szampon do codziennego stosowania ?
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:33   #2275
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Nie jestem ani specjalnie kręconowłosa, ani "włosomaniaczka", więc pq-10 mi nie straszny właśnie
Dawno nie byłam w Naturze, ale jeżeli gdzieś ma być ten szampon, to podejrzewam, że właśnie tam. Wydaje mi się, że zdecydowanie większy mają asortyment GP niż w Rossmannie.

WYMIANA
Stary 2013-06-04, 20:37   #2276
nikola07
Raczkowanie

GG do nikola07

Cytat:
od dzisiaj było bardzo dużo CND (w sumie koło 300 w zależności od sklepu - bo były też obniżki poprzednich o ile jeszcze zostały), żele fa, lactacyd z pompką, chappi, herbaty king's crown, tonik rival de loop, kret zielony, maska dove do włosów, mydło wellness&beauty i wiele wiele innych...
nikola07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:40   #2277
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziegieć nie jest najprzyjemniejszym zapachem jaki może być, ale po dłuższym stosowaniu normalnie ma coś w sobie I po używaniu Polytaru, też z dziegieciem, to żaden szampon nie ma dla mnie zbyt nieprzyjemnego zapachu, Polytar tak intensywnie śmierdział, że nie mogłam oddychać podczas mycia, a do łazienki przez godzinę nie można było wejść. GP jest dużo mniej intensywny, choć nuta zapachowa taka sama. I nie wysusza Po Polytarze musiałam smarować zawsze czymś głowę, bo miałam ściągnięty skalp. GP dokładnie czyści, złuszcza naskórek, ale bez przesady w postaci przesuszonej skóry czy włosów.
Któryś z szamponów GP jeszcze polecacie, któryś jest szczególnie wart uwagi?
ja mam obecnie pokrzywe też fajna i nie pachnie tak intensywnie jak przeciwłupieżowy miałam wcześniej jeszcze albo Łopian albo rumianek, to nizbyt byłam zadowolona, bo bardzo nie wydajny był, słabo sie pienił i rozprowadzał.

Cytat:
nie widziałam jej nigdzie.

Cytat:
masła mam akurat w wszystkich wersjach zapachowych w domu te, ale na szampon bym sie skusiła

Cytat:
Dawno nie byłam w Naturze, ale jeżeli gdzieś ma być ten szampon, to podejrzewam, że właśnie tam. Wydaje mi się, że zdecydowanie większy mają asortyment GP niż w Rossmannie.
wiekszy to prawda, ale ja tego szamponu tam nie widziałam
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:42   #2278
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
wiekszy to prawda, ale ja tego szamponu tam nie widziałam
szkoda, bo powiódł mnie na pokuszenie
a widziałaś może tam peelingi solne?

WYMIANA
Stary 2013-06-04, 20:44   #2279
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
od dzisiaj było bardzo dużo CND (w sumie koło 300 w zależności od sklepu - bo były też obniżki poprzednich o ile jeszcze zostały), żele fa, lactacyd z pompką, chappi, herbaty king's crown, tonik rival de loop, kret zielony, maska dove do włosów, mydło wellness&beauty i wiele wiele innych...
Oooo, to muszę się jutro przejść do Rosska

Dziewczyny, czy zdarzyło się któreś z Was, że wygrała w konkursie na rossnecie i nie dostała maila z potwierdzeniem i szczegółami odbioru nagrody? Ja wygrałam i nic nie dostałam. Wysłałam do nich maila na adres, który jest tam podany, ale też nie otrzymałam odpowiedzi. Zastanawiam się jak długo trzeba czekać.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:57   #2280
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Oooo, to muszę się jutro przejść do Rosska

Dziewczyny, czy zdarzyło się któreś z Was, że wygrała w konkursie na rossnecie i nie dostała maila z potwierdzeniem i szczegółami odbioru nagrody? Ja wygrałam i nic nie dostałam. Wysłałam do nich maila na adres, który jest tam podany, ale też nie otrzymałam odpowiedzi. Zastanawiam się jak długo trzeba czekać.
Ja za każdym razem maila dostawałam, ale raz moją nagrodę w Rossie odesłali przez przypadek, pisałam do nich, czekałam ok. 2 tyg. na odpowiedź. Ale wtedy Pani z centrali do mnie dzwoniła i poszło wszystko gładko

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości