|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
musialam na dwie wiadomosci to rozdzielic..eh..no my nie mielismy zadnych zastrzezen ale jakos sie balismy a teraz jak juz brzuch duzy to wogole dziwnie...ale dajemy rade tzn nie robimy nic:-P oprocz przytulania wiec po porodzie sie wyzyjemy.zreszta mi jakos i tz pewnie tez to do konca nie sprawia przyjemnosci bo martwimy sie o mala...i po co uprawiac sex i myslec o dziecku hahah
ojciec stwierdzil ze on nie lubi malowac scian i ze.wsumie to remont zrobimy jak mala sie urodzi..co za czlowiek:-/ sama sobie pomaluje z tz i mam go gdzies i tak by to spierniczyl:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Witam wszystkie Mamy
![]() Ja również mam termin na lipiec, konkretnie 3. Jestem z Krakowa i zastanawiam się nad wyborem szpitala. Czy możecie któryś polecić? Znacie jakieś opinie na temat Ujastka? |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i witam Mikołajka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------- ROXI, kocham mocno, ja tak z miłości w tej kupie chce ściskać ![]() ![]() ![]() EW, u nas najpierw luteina, ale Tż sobie z nią radę dawał, później to moje opory, a jak mi się zachciało to se mega grzybola wyhodowałam więc teraz to juz pewnie do porodu nic nie bedzie ![]() i co to ja jeszcze miałam napisac?.... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() to Ty juz tez bliziutko rozwiazania ![]() Krakowianek u nas sporo to Ci coś polecą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie, ze żyje i jeszcze nie urodziłam
![]() brzuch sie dzisiaj tak nei spina jak wczoraj, ale to moze zasługa nospy i magnezu (magnez chyba nas zatwardza z tego ja wiem tak?? a ja juz 4 razy byłam z 2) jak chodze to ciagnie mi szyjka tak dziwnie i ten precik w srodku mnie niepokoi, mam stracha zeby wstac i chodzic bo czuje sie niepewnie. Dziecko ewidentnie poszło niżej, nawet czkawke czułam gdzieś przy odbycie. Od 12 przyjmuje moj lekarz, zadzwonie tam wtedy czy mnie dzisiaj przyjmie z takimi dolegliwosciami (podejrzewam ze nie bedzie problemu). No i mała rusza sie tyle co nic, jakby nie czkawka to bym juz od rana znowu popadła w panike ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na temat Ujastka nie ma dobrych opini:-P my zeromski badz kopernika :-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwo powiedzieć.. Cytat:
Smaka mi narobiłaś... brawa za udana wizytę!! ![]() Cytat:
Wady macicy, jakieś wodogłowie....brrrrr:cool : |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, strasznie się cieszę, że Tymuś rośnie w siłe elegancko i że Ty w co raz lepszej kondycji
![]() Elaine, zostałą nam ogromna szafa na całą ścianę, a że my podchodzimy do niej artystycznie, to musi być wg naszego projektu. zrobimy chyba wnękę tylko a drzwi po porodzie ogarniemy, bo chce ładnie połaczyc drewno z lustrami... poza tym trzeba powynosic stare meble po malowaniu i coś z nimi zrobić, może do domu Samotnej Matki pojadą, poprzenosic reszte mebli czyli łózko itd do sypialni, w kuchni ogarnac temat dużego drewnianego stołu, bo do kąpieli tak zaplanowaliśmy. generalnie urzadzenie sie, posegregowanie gratow, czego sama nie mogę zrobić zeby się nie siłować bo tak poustawiane. niby to tragicznie nie brzmi ale roboty sporo a bez Tz to ja niewiele zrobie. Mogę jedynie swoją pracownie ogarnąc, ale i tak dostanie opierdziel ze się siłuję ![]() no i poprac rzeczy, a pralka czeka na wymiane kołnierza gumowego (już w tym tyg będzie). trzeba poprac dywany, kanape... fachowiec siętym zajmie. Wkurza mnie, że nie mogę się sama do wielu rzeczy dobrać, bo krzyczą na mnie, okien nie pozwalają myć ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Iwona, ja nie odnotowałam zatwardzen po magnezie, biorę regularnie.... z tego co kojarzę to zelazo zatwardza. |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
naprawde miałąm szczere chęci zeby Was nadrobić...ale cholercia nie da się
![]() ![]() dzisiaj mam jakiegoś strasznego lenia najchetniej nie ruszałaybm się z domu a tu musze podjechać do szkoły i to na 2 godziny (mamy dodatkowe zajęcia przed egzaminem zawodowym ![]() 3majcie kciuki co bym jakoś przeżyła i nie usneła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tez sie wzielam za prasowanie, mam teraz 5 minut przerwy
![]() Cytat:
![]() ![]() A jak to robisz, masz skierowanie od gina prywatnego i z tym w ramach abonamentu idziesz, czy idziesz na wizyte do Lux do gina w ramach abonamentu i on Cie kieruje na badania? Zamowilas malinke juz? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#520 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie. Znowu noc nie przespana
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co??? [/QUOTE] Na naszym ślubie żona świadka miała getry i tunikę, więc myślę, że spokojnie możesz tak iść ubrana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Planuję dziś trzy prania. Muszę, więc zacząć ogarniać. Co dziś na obiad? U mnie makaron penne z sosem grzybowym i mięsem mielonym, bo nie chce mi się siedzieć dziś za długo przy garach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |||
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik
Trzymam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Sufit w sypialni obedrzec z tapety, oczyscic, zagruntowac, pomalowac 2. Meble z sypialni wyniesc, oprocz szafy pieciodrzwiowej sosnowej (bez jaj, dzwig musialby ja ruszyc ![]() 3. Polozyc wykladzinę, odnowic/ zabejcowac/ polakierowac listwy podlogowe 4. Wniesc i ustawic meble 5. Zlozyc lozeczko (3 minuty, mamy lozeczko skladane na klik, sama nawet poradze ![]() 6. Poprac i poprasowac rzeczy Lilo - same posciele i pieluszki bede prasowac dwa dni ![]() 7. Umyc okna w kuchni, salonie, sypialni (to ja, nie ufam innym w tej kwestii ![]() 8. Zakupic i zamontowac karnisz metalowy kuty 9. Zawiesic kotary (to Maz, ja nie udzwigne, takie ciezkie ![]() Aaaa, kupilam jeszcze do Laleczki pokoju karnisz pod lambrekin nad wneke sypialniana, jak na fotce 2 ecru z patyna złotą. Jak przyjdzie i przykrecimy to Wam pokaze te nasze niepowtarzalne strychowe wneki do spania gleboko pod oknem dachowym ![]() ![]()
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
kooocur rozbawił mnie Twój podpis, bo moje panieńskie nazwisko to Dobosz
![]() dzień dobry! Sniło mi się dzis, że pierwsza w wątku urodziła Domcia A później, że wstałam w nocy siku, a tam mnóstwo krwi i smród taki okresowy... Pojechałam do szpitala, jechałam na 23 piętro, później wracałam na 11- stojąc NA windzie, a nie W windzie. Lekarz powiedział, że wszystko ok, wyjął mi Filipa z brzucha, żebym zobaczyła, że jest dobrze, przytuliłam go.. Miał tyyyyle włosów, ale palce nie do końca rozwinięte i lekarz wsadził mi go z powrotem do brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#527 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
Szukalam ogólnie niebieskiej,a le ostatecznie zdecydowaliśmy się na taką
http://allegro.pl/fisher-price-husta...287958253.html Myslę, że Tymuś z zielonej też sie będzie cieszył, a ta akurat jest bardzo fajna bo ma zasilacz na prąd, a ja się bałam, że nie wyrobię na baterie do tej huśtawki ![]()
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
magdalennne
i jak ze stabilnością tego łóżeczka?? jak jest wykonane?? chcę zamówić bez szuflady. jak jest wysokie?? i na jakich wysokościach można umieścić materac licząc od podłogi???? i jakie są te szczebelki bo one są płaskie a nie są zbyt delikatne?? możesz wstawić fotki??
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-06-05 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Oliath, no to przed porodem nudzic sie nie bedziemy z tymi domowymi robotami
![]() MalaCzarna... ale sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra doczytałam eleine ma prywatnie i w labku, fajnie ![]()
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-06-05 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż stwierdził, że ubije koguta. Ja się do niego nie odzywam więc mi wsio ryba (choć od miesiąca o tym truję). Ale on się zachowuje jakby nigdy nic! ![]() A tak w ogóle to leżę pod kołdrą. W getrach i bluzce (bo nie chce mi się spowrotem w pidżamę przebierać. Zimno mi, zła jestem, no do dupy. Ruszę się przed 13 bo po Małgosię do przedszkola pojadę i coś porobimy sobie razem. Coś muszę jej wymyślić na popołudnie. Oliath zazdroszczę ci urządzania mieszkania i, że tak je lubisz. Ja bardzo nie lubię swojego domu. Już nie mówiąc o tym, że nie jest zrobione tak jakbym chciała. Nie dość, że remont mieliśmy zrobiony po kosztach (dzięki mojemu tacie i jego znajomościom) to zamiast to wykorzystać to mój mąż i popieprzona mącąca mu w głowie teściowa coś innego wymyślili, mieli plany i dupa, nie ma tak jakbym chciała. Więc dom jest kompletnie niefunkcjonalny. Firanek nie mam bo nie lubię, ale nawet jakbym chciała to strach się w wiercać w ścianę bo odpada (dom sprzed II wojny światowej). Masakra. Jak ja nienawidzę tu mieszkać. Ale z drugiej strony lepsze to niż mieszkanie z teściową czy kimkolwiek innym.
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() ![]() Ja dzisiaj w kiepskiej formie, ciągnie mnie brzuch, twardnieje i mam co jakiś czas to uczucie wkręcającego się pręcika...mały też mnie straszył od rana, bo mega leniwy był, teraz się łaskawie zaczął przeciągać po ciastku ![]() Tweed co do tych ruchów, tzw "panicznych", gdy mały tak jakby się szamocze - to ja też ze 3-4 tyg temu takich uraczyłam, też króciutko, 2,3 s i spokój. Zwykle po akcji normalnie się ruszał, a teraz już jest normalnie. Ja wtedy miałam po takim pierwszym dniu akurat USG i było wszystko w porządku więc się nie zamartwiałam Witam nowe mamy - jedną z odzysku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ja też mam dziś mega lenia. Od kilku dni tylko pada deszcz! Pewnie gdyby nie SR to bym nie wychodziła dziś z łóżka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
A co do obiadu to nic nie robię. Ugotuję sobie fasolkę szparagową, a mąż niech sobie kanapki zje. Ale zła jestem na niego!
#539 | |
Zakorzenienie
|
Mój to jakiś mega indywidualista ![]() Cytat:
![]() Mały Doboszu ![]() Dziewczyny czy któraś ma/zbiera Pandorę? Mi teściowa chce kupić na pierwsza rocznice ślubu. ![]() ![]() Ciemna masa ze mnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ale pospałam ![]() wczoraj byliśmy w auchan i kupiłam pierwszy raz w życiu pampersy ![]() ![]() elaine-blath- nie widziałam żadnych serków z polmexu ![]() kejt- masakra jaki sen ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.