Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 09:20   #3961
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja długo prałam osobno. Sama używam do naszego innego proszku i płynu pachnącego a jednak zawsze jest jakieś ryzyko alergii na silne proszki. A z kolei lovela do ciuchów tż np wydaje mi się za słaba

zazdrszczę. Mój to jest jak maszyna. Ciągle chętny i gotowy a ja chęci -1.
u mnie to samo:/ mój by mógł zawsze i w ogole a ja teraz kiedy jestem w ciąży choćbym nawet chciała to coś nie bardzo mi idzie:/ ehhh nie moglo byc odwrotnie???
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:22   #3962
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

gdzie ten kurier mąż powiedział, że jak będzie miał paczkę dla Mika to żebym z tej podjary opon przed bramą nie zostawiła bo jeszcze ktoś drapnie nie ufa mi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:25   #3963
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Marysia - gratuje USG. Nie martw sie waga, skoro lekarz mowi, ze ok.

Ja juz sie obudzilam i jak usiadlam na lozku, to strasznie mi sie w glowie krecilo. Masakra, nigdy tak nie mialam. Pogoda czy co...wiec wrocilam do lezenia
Dziękuję
Leż kobietko i odpoczywaj Tak jak napisałaś to na pewno przez tą durną pogodę. Ona nas w końcu wykończy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Marysia, jak ja byłam na połówkowym to wg OM to był 21t2dz, wg pierwszego USG tydzień wstecz, czyli 20t2dz i to było bardziej wiarygodne, a mój mały ważył jeszcze mniej niż Twój. Miał wtedy 315g i lekarz wyliczył 19t5dz. Aż jestem ciekawa ile waży teraz, ale pewnie dowiem się dopiero w lipcu na USG 3trym.

A mnie palce spuchły i obrączka się zaklinowała. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy, bo lubię ją i nie chce przestrzegać w niej chodzić.
Dzięki
Musi być dobrze Innej opcji nie biorę nawet pod uwagę Będzie okruszek ja
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.Głodnam
No i dzisiaj wizyta u gin, a potem SR i mamy zwiedzać porodówkę
No i według daty cc dzisiaj mam studniówkę
seks może się łączyć z dzieckiem-tego się nigdy nie przewidzi.Więc póki sytuacja nie była jako-tako stabilna to się nie porywaliśmy na to. Za to
Super, parka! Gratuluję
Mocne kciuki za wizytę Gratuluję studniówki
i dziuękuję
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mała Lili w różach

Tak na nią patrzę i w życiu nie umiałabym jej dać do moich rodziców (co ostatnio zasugerowała mi koleżanka). To taka nasza radość, bywa oczywiście wredna jak to brytyjczyk,ale jak na nią patrzę to jestem zachwycona.I naprawdę uwielbiamy się z nią bawić wieczorami, patrzeć na nią.Pewnie dzięki niej jeszcze tak nie zgorzkniałam w tym domu.

Ach,pewnie z dziećmi jest tak samo
Aaaaaaalllllllllle masz pięknego kota:lo ve:
Uwielbiam koty psy ogólnie zwierzęta Mogła bym ich mieć całe stadko

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam z rana MArysia gratuluje Bartoszka
A ty matal masz chyba talent do rymowanek
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo moja mama właśnie pojechała na trakt operacyjny
Dziękuję
Trzymam z całej siły kciuki za mamę Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a ja się czuję okropnie Adi zasnął mi w aucie po 19 jak wracałam od mamy i zawsze spał już do rano a ten o 23 pobudka i mamo jestem głodny...na śpiąco jadł bułeczke po czym nie mógł zasnąć tylko wojował w łóżku. Kilka razy dostałam od niego brzuch jak się chciał dupką przytulić...a teraz się martwię czy wszystko ok. I w nocy śnił mi się biegnący szczur po łóżku ...tak realistycznie że z łóżka wyskoczyłam z krzykiem ...aż tż dziwnie się na mnie popatrzył a ja byłam święcie przekonana że tam biegł szczur
Właśnie wyobrazłam sobie Ciebie skaczącą z łóżka i mine Twojwgo TŻ

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hołk

Marysia gratuluję synka
Dzięki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie witam z rana po dupnej nocy. Blanka obudzila sie po 2 rozpalona, 39 st i dupa nie spala 2 h a wstala o 7! co za dziecko, strasznie szybko sie regeneruje hehe. wiec brykamy dzis do lekarza na 11, bo gardlo boli, z nosa leci. niech sprawdza. najgorsze ze mi tez sprzedala, bo juz mnie gardlo boli no i jej choroba mi nie w planie :/ bo mialam do biblioteki leciec po ksiazki do pracy, a teraz dupa bo z nia przeciez nie pojde
Duuuuuuuużo zdrówka dla Blanki. Niech szybciutko zdrowieje.

Witam z rana.
Mam na dziś zaplanowane duuuuużo pracy, alę nie wiem jak to będzie bo weny brak a mój domek wygląda jak by tajfun przez niego przeleciał

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:25   #3964
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Loli88.
a cześc jestem jestem, podczytuje Was codziennie ale nie daje rady nadrabiac wszytskiego... jak za caly dzien 20 stron to dla mnie masakra, swoja drogą siedzę w domu a na nic nie mam czasu!

dzisiaj ide do Taty i właśnie pieke murzynka

probuje odsapnąć po tej pracy mgr i odespac przede wszystkim, miałam duże wyrzuty sumienia, że tak długo siedziałam przed kompem az mnie brzuch bolał..;/

ale dziękuje za pamięc

aha no i jeszcze okazalo sie ze dzisiaj zaczynamy remont łazienki bo zalewamy sasiadow takze wesoło!
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:26   #3965
Snow_White1
Wtajemniczenie

My, jak wiecie, mamy dwa koty. Drugi zjawil się w naszym domu dokładnie w dniu, gdy odebrałam wyniki bety potwierdzające ciążę...wiec nagle doszło nam 2 domownikow koty sa kochane, choć czasem mam ochote je w kosmos wysłać
jutro ten młody będzie miał kastracje -przy czym jedno jądro mu nie zeszlo, wiec może się zrobić z tego powazniejsza operacja, jeśli będą musieli go szukac w brzuszku - bidulek.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-06-05 o 09:27
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:26   #3966
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się też boję dużych psów-chyba, że je znam to nie czasem jak gdzieś idę i widzę, że lezie sam to mi normalnie mięśnie paraliżuje i nie mogę dalej iść
ja jako dziecko idąc przez osiedle do szkoły zostałam poturbowana przez psa ( tzw. boksera), jak zobaczyłam ze pies pędzi w moją stronę, zwinęłam się w kłębek a właściciel mnie przekonywał że on taki łagodny i nic nie zrobi... miło nie było, na szczęście skończyło sie na kilku siniakach... a trauma przed psami została do dzisiaj
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:29   #3967
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja jestem miłośniczką ciszy, tv nie mamy i w ogóle mi to nie przeszkadza. Ostatnio za to przeszkadza mi sąsiad i jego remont łazienki :/ Chociaż dziś już widoczna poprawa, dali mi pospać do 9 i chyba zostawili młot w aucie

Zaraz będę się zbierać po tapety, a po drodze mam zamiar znaleźć taki nowy szmateks

Miłego dnia!
mi przeszkadza sasiąd z góry odkąd skonczyl remont, najpierw przez ponad rok remontowal mieszkanie a jak juz skonczyl okazlao sie ze na podloge drewanianapołozył panele i slychac teraz kazdy ich krok, juz nie mowie o tym jak ostatanio skakal chyba na skakance i ja chodzilam razm z fotelem... albo jak sie bzykal to samo caly dom mi sie trzasl, to az dziwne w takich starych kamienicach poniemieckich gdzie mury grube i rzadko co slychac bylo, a teraz wprowadzil sie nnowobogacki z synusiem i jest hardcore!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Jak mowa o zwierzętach domowych to pochwalę się moim
Oczywiście też wszyscy mówią, żeby oddać. Poniekąd mam problem z psem bo nie zostaje sam w domu. Została wzięta ze schroniska i pomimo zrobienia juz naprawde wszystkiego - wyje, szczeka i niszczy, a sąsiedzi chętnie dzwonią na Straż Miejską.

Ale pies zostaje - kocham psa tak mocno, że nie oddam.

Poza tym dzieci i psy wychowuja się razem ekstra, a argumenty o bakteriach do mnie nie trafiają.

Załącznik 5277465

Załącznik 5277472

Załącznik 5277473
sliczny kochany, piekne ma oczy..
Stary 2013-06-05, 09:37   #3968
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja się też boję dużych psów-chyba, że je znam to nie czasem jak gdzieś idę i widzę, że lezie sam to mi normalnie mięśnie paraliżuje i nie mogę dalej iść
Nooo ja nie chodzę sama na spacerki, bo się boję psów, które sobie ot tak biegają. I boję się co będzie ze spacerkami jak się Tusia urodzi...

Cytat:
gdzie ten kurier mąż powiedział, że jak będzie miał paczkę dla Mika to żebym z tej podjary opon przed bramą nie zostawiła bo jeszcze ktoś drapnie nie ufa mi
Też czekam na kuriera...

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My, jak wiecie, mamy dwa koty. Drugi zjawil się w naszym domu dokładnie w dniu, gdy odebrałam wyniki bety potwierdzające ciążę...wiec nagle doszło nam 2 domownikow koty sa kochane, choć czasem mam ochote je w kosmos wysłać
jutro ten młody będzie miał kastracje -przy czym jedno jądro mu nie zeszlo, wiec może się zrobić z tego powazniejsza operacja, jeśli będą musieli go szukac w brzuszku - bidulek.
Oj bidulek, trzymam za niego kciuki!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:38   #3969
ja-ika
Zakorzenienie

tassia masz pięknego psiaka i ten wzrok
Ja też się bardzo bałam wszystkich psów. Jak byłam mała to ugryzł mnie pies, który pilnował cyrku. Przekonałam się ponad 3 lata temu do psa i na 10 urodziny syna dostał shih tzu (on dostał, a ja wychodzę i wszystko inne robię ) Nadal się boję większych psów, zwłaszcza takich, których nie znam. Kotów też się boję, mają coś takiego przerażającego w oczach
Byłam dziś z wynikami u mojej ginki. Teraz mam lekki katar, więc te złe wyniki, to mogła być rozwijająca się infekcja.Mam znowu brać żelazo i iść do dentysty Dziwne, bo byłam niedawno i wszystko było ok, no ale pójdę, bo lubię
Stary 2013-06-05, 09:44   #3970
kaska87
Zakorzenienie

ja-ika ja się boję oczek tych kotów brytyjczyków, ale jak zobaczyłam dzisiaj fotę Motyla Lilki to w sumie nie ma takich strasznych
za to okropne są te koty bez sierści jakbym się obudziła obok takiego to bo moja Oli z nami śpi ale jej się nie lękam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:45   #3971
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Byłam dziś z wynikami u mojej ginki. Teraz mam lekki katar, więc te złe wyniki, to mogła być rozwijająca się infekcja.Mam znowu brać żelazo i iść do dentysty Dziwne, bo byłam niedawno i wszystko było ok, no ale pójdę, bo lubię
a co z cukrem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 09:52   #3972
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a cześc jestem jestem, podczytuje Was codziennie ale nie daje rady nadrabiac wszytskiego... jak za caly dzien 20 stron to dla mnie masakra, swoja drogą siedzę w domu a na nic nie mam czasu!

dzisiaj ide do Taty i właśnie pieke murzynka

probuje odsapnąć po tej pracy mgr i odespac przede wszystkim, miałam duże wyrzuty sumienia, że tak długo siedziałam przed kompem az mnie brzuch bolał..;/

ale dziękuje za pamięc

aha no i jeszcze okazalo sie ze dzisiaj zaczynamy remont łazienki bo zalewamy sasiadow takze wesoło!
dobrze, że się odezwałaś, bo zaczęłam się martwić
Cytat:
ja-ika ja się boję oczek tych kotów brytyjczyków, ale jak zobaczyłam dzisiaj fotę Motyla Lilki to w sumie nie ma takich strasznych
za to okropne są te koty bez sierści jakbym się obudziła obok takiego to bo moja Oli z nami śpi ale jej się nie lękam
ja też sie boję tych bez sierści... fuj.

Robie zupe i nie mam nic na drugiego, może upiekę chociaż muffinki z jagodami

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:53   #3973
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a co z cukrem?
jutro jadę do poradni diabetologicznej i się dowiem
Stary 2013-06-05, 10:00   #3974
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
jutro jadę do poradni diabetologicznej i się dowiem
to 3 mam kciukasy

wiecie co ja nielubie psów bo miałam 2 wielkie rottweilery których się balam
a kotow bo się ocierają o mnie i przez to kicham
Stary 2013-06-05, 10:04   #3975
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
to 3 mam kciukasy

wiecie co ja nielubie psów bo miałam 2 wielkie rottweilery których się balam
a kotow bo się ocierają o mnie i przez to kicham
dzięki
Stary 2013-06-05, 10:05   #3976
Asiek84
Wtajemniczenie

ja-ika widzę że masz podobne upodobania co do dentysty... mnie zazwyczaj dentysta z fotela zganiała, bo ja jak szłam to mogła mi robić od razu 3 zęby jeśli byłataka potrzeba, kiedyś się śmiała że nie widziała jeszcze takiej osoby która z taką chęcia siada na fotel

powinnam iśc obiad szykować, dzisiaj robię tylko drugie: ziemniaczki i tzw. oszukane gołąbki
Stary 2013-06-05, 10:11   #3977
ewacia85
Wtajemniczenie

łolaboga ...... czy jak sie to lamentuje wziełam sie za ściaganie ciuszków ze strychu i segreguje do pudełek a za pranie wezmę sie w lipcu .....trzylatki rozwalają mi dom ....obiad staram sie jakoś gotowac bo tż do pacy idzie ale w sumie jedno wielkie burdello w domu ....jak tz to zobazczy to się za głowę chwyci
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:11   #3978
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Używałyście pieluch z Lidla?Poszłam do rossmana po babydream, które zazwyczaj używałam i się okazało, że sklep w remoncie.Po drodze był Lidl i tam kupiłam, nie wiem czy dobrze...Mam nadzieję, że ja nie uczulą, bo markowe pampersy strasznie, nawet przy sporadycznym użytkowaniu.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:12   #3979
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja-ika widzę że masz podobne upodobania co do dentysty... mnie zazwyczaj dentysta z fotela zganiała, bo ja jak szłam to mogła mi robić od razu 3 zęby jeśli byłataka potrzeba, kiedyś się śmiała że nie widziała jeszcze takiej osoby która z taką chęcia siada na fotel

powinnam iśc obiad szykować, dzisiaj robię tylko drugie: ziemniaczki i tzw. oszukane gołąbki
ja też lubie zembologa i wcale mnie to nie boli, jedynie za czym nie przepadam to jak mi powietrzem dmucha

a jakie to są oszukane gołąbki??

ja dziś robie oszukany gulasz bo nie dość że z wieprzowiny to niemam pieczarek ani papryki ale mam przepis na haha
Stary 2013-06-05, 10:18   #3980
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też lubie zembologa i wcale mnie to nie boli, jedynie za czym nie przepadam to jak mi powietrzem dmucha

a jakie to są oszukane gołąbki??

ja dziś robie oszukany gulasz bo nie dość że z wieprzowiny to niemam pieczarek ani papryki ale mam przepis na haha
OSZUKANE GOŁĄBKI
-1/2 kg mięsa mielonego
- około 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
- 4 łyżki surowego ryżu
- 4 łyżki kaszy mannej
- 2 jajka
- sól, pieprz

Wyrabiam masę miesną z powyższych składników, formując a'la kotleciki i podsmażam na złoto na oleju, przekładam do garnka i zalewam bulionem z 1 kostki rosołowej, dodaję mały słoiczek przecieru pomidorowego i gotuję na wolnym ogniu około 45 minut. Gdy kotleciki sa już gotowe robię sos, wyławiam je, podsmażam małą cebulkę i dodaję ją do wywaru, zagęszczam mąką i dodaję łyżkę śmietany.
Stary 2013-06-05, 10:18   #3981
ja-ika
Zakorzenienie

Dobrze, że zadzwoniłam do poradni. Termin mam na 17 czerwca.
Stary 2013-06-05, 10:23   #3982
vea7
Zakorzenienie

Wiecie co, pobiłam wczoraj wieczorem własny rekord zbudynienia
Ja rozumiem, że można zapomnieć o zakupach i jeść tosty, można umówić się z mężem i przyjechać godzinę później, ale nadrobić wątek, poodpisywać i nie wysłać??!!
No dooobra... dzisiaj budyń jednak większy... znalazłam swój wpis z wczorajszego wieczoru... jednak wysłałam posta

bajko, ja uwielbiam czerwone paznokcie, to i wypatrzyłam
Eee... fryza miała zawodowego

motylku, jak różu nie lubię, to patrząc na Twojego avka wierzę, że Lilka w różu musi wyglądać przepięknie Zobaczyłam zdjęcie.... jaaaaki słodziak
Przepiękny welon Moje "dziewictwo" zdecydowanie krótsze było... no chyba, że welon wymienny z trenem
Ja nie przepadam za psami, bo mi jeden świnkę morską (moją ukochaną) w dzieciństwie zeżarł.... zdecydowanie wolę koty Poza tym dla mnie pies, to coś od wysokości kolan... i jamniki... wszelki yorki, pekińczyki i ratlerki, owszem może i słodkie (yorki szczególnie), ale psem bym tego nie nazwała Jak na ironie, na psy nie jesteśmy uczuleni, więc jak już kiedyś będziemy mieli dom z ogrodem to najprawdopodobniej w nim psa Husky, malamuta albo posokowca

ladan, tancia bryki super I obie fioletowe

tancia, chodzić można w zimie, tylko się i dziecia dobrze opatulić. W sumie jak Tobie będzie za zimno i za wietrznie, to dzieciowi też, a jak Ty nie wyjdziesz, to maluch silą rzeczy też nie

matal, tekst Edzika, zrobił mi wczorajszy wieczór

kaska, też dumam nad materacykiem i zdecydujemy się na lateks, chociaż drogi cholera

Asiek, o kurcze, trzymaj się mocno

karolson, leż spokojnie, to będzie dobrze

Susanna bujaczek baja

your Angel, a co piekłaś? Bosz... mam w domu tartę, a i tak ślinię sie na samo hasło "ciacho"
Też się już w nic nie zapinam... chodzę w rozpiętych żakietach i w sumie dopóki nie leje jest ok.

Madziuchna i kolejny x-lander Bardzo fajny... brzuszek też

Snow witaj w klubie... ja swoja już ponad dwa lata próbuję sprzedać i gucio
Spoko, my po 13 latach odkryliśmy, gdzie Skoda ma iso-fix... a w instrukcji jak wół napisane, że ma

passion, Fikusek, teacherka fajnie, że dałyście znak życia

agusiamaskota, mam ten sam "kombinezonik" z konikiem

tassia, a nie dałoby się właśnie na te półki dać rzeczy dzieciowych? Maluch raczej nie wstaje, więc sobie głowy o półki nie obije - ewentualnie ułożyć go tak, żeby półki były nad nóżkami, a tysiak piechotą nie chodzi
Zwierz fajny

marysiu, gratuluję 100% Synka

Aaa...ladan... śniłaś mi się dzisiaj Byliśmy z Bartkiem u Ciebie na herbatce - takiej w "brytyjskim stylu" - elegancja pełna, sukienki w kwiatki, filiżanki maciupkie też w kwiatki i podałaś przepyszne babeczki z kolorowym lukrem

Dobra, idę się ogarnąć, bo znowu całe rano przelatuje na Wizaż

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:24   #3983
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
OSZUKANE GOŁĄBKI
-1/2 kg mięsa mielonego
- około 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
- 4 łyżki surowego ryżu
- 4 łyżki kaszy mannej
- 2 jajka
- sól, pieprz

Wyrabiam masę miesną z powyższych składników, formując a'la kotleciki i podsmażam na złoto na oleju, przekładam do garnka i zalewam bulionem z 1 kostki rosołowej, dodaję mały słoiczek przecieru pomidorowego i gotuję na wolnym ogniu około 45 minut. Gdy kotleciki sa już gotowe robię sos, wyławiam je, podsmażam małą cebulkę i dodaję ją do wywaru, zagęszczam mąką i dodaję łyżkę śmietany.
a czyli bez kapuchy

Cytat:
Dobrze, że zadzwoniłam do poradni. Termin mam na 17 czerwca.
o widzisz..

gdzie te gaduły?? Kaska, Matal, Ladan, Misia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 10:31   #3984
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
a czyli bez kapuchy

o widzisz..

gdzie te gaduły?? Kaska, Matal, Ladan, Misia
kapucha jest ale szatkowana, nie trzeba parzyć całej głowy i zawijać farszu w liscie, a smakują podobnie i dużo mniej pracy z tym a to dla mnie wielki plu, chociaż czasami lubię sobie zrobić klasyczne gołąbki z tym że z kapusty włoskiej mnaimmmm
Stary 2013-06-05, 10:35   #3985
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/55731/...psami_zdjecia/

patrzcie na tego kota Marceliny Zawadzkiej brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr
Stary 2013-06-05, 10:38   #3986
tassia
Zakorzenienie

VEA7 - no właśnie mam lęki, że nad łóżeczkiem nie powinny wisiec półki, żeby coś nie spadło, albo co...
pewnie panikuje, nie?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:39   #3987
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
kapucha jest ale szatkowana, nie trzeba parzyć całej głowy i zawijać farszu w liscie, a smakują podobnie i dużo mniej pracy z tym a to dla mnie wielki plu, chociaż czasami lubię sobie zrobić klasyczne gołąbki z tym że z kapusty włoskiej mnaimmmm
No widze ze jest bardziej chodzilo mi o kwestie zawijania bo mi sie zawsze rozadaja dlatego nierobie wogole..

Maharet co do pieluch niepomoge ale mysle ze jak kazde maja zwolennikow i przeciwnikow

U mnie jak na zlosc - brak pradu :\
Stary 2013-06-05, 10:41   #3988
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
VEA7 - no właśnie mam lęki, że nad łóżeczkiem nie powinny wisiec półki, żeby coś nie spadło, albo co...
pewnie panikuje, nie?
Ja z tego samego powodu nie miałam półek i nie planuję.

CO za bałagan. Niech ktoś mi posprząta ;(

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:41   #3989
ewacia85
Wtajemniczenie

pokaże wam mój bałagan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-05-609.jpg (138,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-05-608.jpg (132,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-05-610.jpg (118,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-05-611.jpg (110,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-05-612.jpg (126,1 KB, 37 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:42   #3990
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

a apropo snu to byłam odwiedzić koleżankę w szpitalu wczoraj i wiecie co się tam okazało? wczoraj były tam 2 porody, w których mieli się urodzić chłopcy - a urodziły się dziewczynyki

ale to jeszcze nic bo [COLOR="red"]siedział na korytarzu chłopak, który przyjechał odebrac żonkę - z bliźniakami ! a miało być tylko jedno dziecko, całą ciążę nie było widać 2-go dziecka
Jakie jaja! Kurczę, ale byłby chyba zonk u mnie jak pół ciąży gadam do brzucha "Lilka, Lilka", a tu siusiak przy porodzie wyskakuje A ja mam kurczę tak mało ciuszków unisex, no nawet nie chcę mysleć, z resztą na ostatnim usg niech jeszcze ginek pokaże co tam między nogami się dzieje...u dziecka of course

No i wogóle to cześć wam
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości