Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 17:17   #4801
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
TŻ się dzisiaj ze mnie śmiał, że w złych miejscach alta wciskam i robią mi się ogonki w miejscach w jakich nie powinno ich być. I śmiał się "Junior pomóż mamie wciskać alta" teraz wróciłam z zajęć i mówię mu że mi nie dobrze na co TŻ bo "Junior wciska" ja na to chyba żołądek, a on na to: po tacie i wysyła mi to video http://www.youtube.com/watch?v=NbYRtT1Vw4c (mój TŻ uwielbia samochody).
Świetny filmik

Popołudniu to tu spokój, a jak weszłam na wizaż po 12 to od wczorajszego wieczora miałam 5 stron do nadrobienia
Stary 2013-06-05, 17:18   #4802
nemosek
Zakorzenienie

Odpiszę na raty,właśnie wróciłam z galerii ,musiałam kupić szwagrowi prezent na urodziny
Idę coś zjeść bo głodna jak wilk

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
tak tak u mnie mdłości zero, na słodkie początkowo w ogóle nie patrzyła, teraz codziennie coś muszę skubnąć, ale hitem dla mnie są owoce które muszę zjeść codziennie, przeróżne ale bez owoca dzień stracony. A co do twarzy ja na samym początku tak 5-6 tydzień miałam armagedon dosłownie, potem jakieś pojedyncze to tu to tam, a teraz jest ok nic nie wyskakuje nareszcie

Właśnie wciągnęłam trochę truskawek a teraz zajadam sie fasolką szparagową
TAk sobie czytam i mam bardzo podobnie,to dobrze zwiastuje

Magalska Też lubię Włocławek.U nas swojego czasu nie było to siostra mi przywoziła z Bydgoszczy,a potem się w supermarketach pojawiły.

Ktosiula

za 16

Trele no tak człowiek ociężały

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Fasolka szparagowa jak zobaczylam wczoraaj jej cene to się przeraziłam, prawie 30 zł kg o_O

no syrop z cebuli to uwielbiam, mama mi robiła taki i muszę mężowi zrobić bo ma choróbsko, a ja ledwo co wyszlam ze swojego :/
ale chodziło mi o ten przeciskany czosnek i miód do tego i cytryna...
Ja zawsze dodaję do cebuli właśnie czosnek,cytrynę i miód.Dawka mega
Fasolkę bym zjadła z bułka tartą
Zrobię sobie chyba zupę niedługo,mam taką fasolkę ze słoika.

Anulka
Wciąga masakrycznie

Weronsiek
Masz rację,ostatnio tez napisałam osobno

Rybko Przed chwilą otworzyłam 2 kefiry i niedobre w smaku,jakieś śmierdzące.A data do 8.06.Jakaś partia zła czy co

Paulina Zdrówka!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:40   #4803
ryba91
Zakorzenienie

nie wiem, wzięłam sobie teraz kuiłam w innym sklepie z tego KRASNYSTAWU - tak pisze na opakowaniu, i zobaczymy, jeżeli będzie ok to znaczy że chu.jowo trafiłam, a jak nie dobry to nie wiem.. dwie opcje do wyboru
zimno mi, spać mi się chce i du.pa mnie boli. Poza tym miałam dreszcze, chwilowo przeszło. NIECH TEN DZIEN SIE JUZ KONCZY. CHCE DO DOMU, DO MĘŻA, DO ŁÓŻKA.
Stary 2013-06-05, 17:57   #4804
Anoula
Zakorzenienie

Tymczasem w Finlandii http://www.tvn24.pl/dlaczego-finskie...,330743,s.html
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:58   #4805
Antibia86
Rozeznanie

mój TŻ zapomniał o naszej rocznicy..
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:01   #4806
anulka2205
Wtajemniczenie

Rybka dzidziuś ma brzuchu czkawkę bardzo często i tak jak dziewczyny pisały, to dobrze

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam, ja po wizycie w klinice genetycznej i pani genetyk stwierdziła, że rzeczywiście mam duże ryzyko,że moje dziecko będzie miało downa i jeszcze ten brak kości nosowej nie wróży dobrze. Zapytałam o test z krwi a ona na to, że można zrobic, zdzwoniła gdzieś ale nie zgadniecie, fundusze się skończyły, są dopiero na następny miesiąc, a ja to badanie mam zrobić najpóźniej za dwa dni, bo potem ze późno będzie. No tym samym dała skierowanie na amnio, będę miała to badanie 11 czerwca z samego rańca o 8.20; oczywiście uprzedziła mnie, że ryzyko poronienia po zabiegu wynosi 1 procent. No i potem oczekiwanie na wynik, ciężkie trzy tygodnie w niepewności. Trzymajcie kciuki, by dzidzi była zdrowa, acha dziś 14 tydz zaczynam
Bardzo bardzo trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Szkoda, ze nie udało się załapać na testy z krwi. Trafia mnie, bo limity przekroczone, ale jakby trzeba było przebadać córkę dyrektora szpitala np. (chociaz oczywiście nikomu źle nie życzę i najlepiej, żeby nikt nie miał potrzeby robić takich badań), to by się szybko limity znalazły

40 kg na plusie nawet nie straszcie

Paulina wracaj do zdrówka

Mya a Ty gdzie się dziś podziewasz?

Kurde mam dziś mega uczulenie i kicham cały dzień i prawie za każdym razem popuszczam przy okazji mocz Ma tak któraś? Wiem, ze przy końcówce to często, ale już??

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:01   #4807
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ale może jescze sobie przypomni? Mój ostatnio też myślałam zę zapomniał, a on dopiero o 21 się ujawnił
Stary 2013-06-05, 18:05   #4808
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
gratuluje dziewczynom wizyt, juz chciałam pisać że czekam na opisy dzisiejszych ale popatrzyłam na pierwszą strone i dziś zadna nie ma wizyty, a szkoda.
Byłam ostatnio oglądać rzeczy dla dziecka w sklepie i zastanawiałam się skąd oni takie ceny biorą, jedynie przewijak był w cenie allegro z przesyłka a tak to;/
Ja, ja! Ja dzisiaj miałam wizytę :P
Lekarka zrobiła tylko bardzo krótkie USG, żeby zobaczyć serducho, nawet nie wiem ile mierzy ehh szkoda, dowiem się następnym razem.
Macica rośnie i wszystko gra, tylko się zaplątał jakiś stan zapalny i do tego wyniki moczu brzydkie i dostałam antybiotyk... dziwne bo nic mnie nie boli pęcherz ani nic... ale siuśki już na oko były jakieś mętne.

U mojej lekarki dzisiaj na wadze wyszło, że schudłam od poprzedniej wizyty (3 tyg) 1kg, ale wg mojej wagi to stoję w miejscu, a w sumie od samego początku przybrałam niecały 1 kilogram. Sadząc po Was to jak na skończony 15 tydzień mało. Pewnie wystrzelę jak z procy wkrótce....

Cytat:
Witam, ja po wizycie w klinice genetycznej i pani genetyk stwierdziła, że rzeczywiście mam duże ryzyko,że moje dziecko będzie miało downa i jeszcze ten brak kości nosowej nie wróży dobrze. Zapytałam o test z krwi a ona na to, że można zrobic, zdzwoniła gdzieś ale nie zgadniecie, fundusze się skończyły, są dopiero na następny miesiąc, a ja to badanie mam zrobić najpóźniej za dwa dni, bo potem ze późno będzie. No tym samym dała skierowanie na amnio, będę miała to badanie 11 czerwca z samego rańca o 8.20; oczywiście uprzedziła mnie, że ryzyko poronienia po zabiegu wynosi 1 procent. No i potem oczekiwanie na wynik, ciężkie trzy tygodnie w niepewności. Trzymajcie kciuki, by dzidzi była zdrowa, acha dziś 14 tydz zaczynam

Trzymam kciuki, żeby dzieć okazał się zdrowy. Najgorsze to czekanie i niepewność... bądź silna i myśl pozytywnie. A robiła Ci teraz USG kolejne? Dalej nie było noska widać?

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o wadze, ja przytyłam do tej pory ok. 4-4,5 kg, nie jestem pewna bo waga się zepsuła i ważę się wszędzie gdzie się da (czyli np. na wadze dla psów u weta) a niestety położna każe włazić na wagę w ubraniu i butach i odejmuje 1 kg a to daje średnio miarodajne wyniki moim zdaniem.
Mama Tż-ta mówi, że przytyła w ciąży 40 kg Twierdzi, że się wcale nie objadała jakimiś kalorycznymi potrawami ale cały czas była głodna ,tzn. Tż był głodny
Myślicie, że to możliwe? Ja się nie spotkałam jeszcze z taką informacją aby tyle przytyć.
Slyszałam też od znajomej, że jej siostra przytyła 40 kg Moja mama w obu ciążach przybrala blisko 30 kg, też niezły wynik - mam nadzieję, że mnie to nie spotka....

Cytat:
zimno mi, spać mi się chce i du.pa mnie boli. Poza tym miałam dreszcze, chwilowo przeszło. NIECH TEN DZIEN SIE JUZ KONCZY. CHCE DO DOMU, DO MĘŻA, DO ŁÓŻKA.
Biedaku Ty.... ciągle coś koło Ciebie lata, jak nie głowa boli to jakieś przeziębienia... Pewnie wolnego się nie da załatwić co?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:06   #4809
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
mocno zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Wiara czyni cuda!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Spokojnie, szybko się nauczysz

Właśnie ostatnio pytałam gina co można przy przeziębieniu, bo coś mnie brało, ale na szczęście samo przeszło.
Można:
- neoangin, cholinex, tantum verde i inne tego typu pastylki na gardło
- calcium c
- ruthinoscorbin
- prenalen syrop - specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących
To mi zapisał

A ten Stodal to homeopatyczny, czyli pic na wodę. Miałam kiedyś, ale jak zobaczyłam, że homeo to od razy wywaliłam, nawet nie otwierałam.
Można np. tutaj poczytać. Szkoda na to kasy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homeopatia

Mam to samo z jedzeniem, przestały mi smakować czekoladki Rafaello
O widzisz nazwę tego syropu sobie zapiszę w razie wu.

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o wadze, ja przytyłam do tej pory ok. 4-4,5 kg, nie jestem pewna bo waga się zepsuła i ważę się wszędzie gdzie się da (czyli np. na wadze dla psów u weta) a niestety położna każe włazić na wagę w ubraniu i butach i odejmuje 1 kg a to daje średnio miarodajne wyniki moim zdaniem.
Mama Tż-ta mówi, że przytyła w ciąży 40 kg Twierdzi, że się wcale nie objadała jakimiś kalorycznymi potrawami ale cały czas była głodna ,tzn. Tż był głodny
Myślicie, że to możliwe? Ja się nie spotkałam jeszcze z taką informacją aby tyle przytyć.
40kg w 9 miesięcyJakieś 4,4 kg miesięcznie!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:07   #4810
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:08   #4811
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Kurde mam dziś mega uczulenie i kicham cały dzień i prawie za każdym razem popuszczam przy okazji mocz Ma tak któraś? Wiem, ze przy końcówce to często, ale już??

naprawdę, nie wiedziałam
Dobrze wiedzieć że tak może być, muszę się przygotować psychicznie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:14   #4812
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
ale może jescze sobie przypomni? Mój ostatnio też myślałam zę zapomniał, a on dopiero o 21 się ujawnił
nie bo juz mu dałam prezent a on oczy na mnie zdziwione....ja mu że rocznica....a on że znów zapomniał ( 2 lata temu tez zapomniał) i że mu głupio i takie tam.
bedzie mi teraz chodził ze smętna mina i mnie wkurzał...mówi do mnie to sobie pizze zamówimy to mu powiedziałam że pizze to niech sobie z bratem zamówi do meczu

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Rybka dzidziuś ma brzuchu czkawkę bardzo często i tak jak dziewczyny pisały, to dobrze

Bardzo bardzo trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Szkoda, ze nie udało się załapać na testy z krwi. Trafia mnie, bo limity przekroczone, ale jakby trzeba było przebadać córkę dyrektora szpitala np. (chociaz oczywiście nikomu źle nie życzę i najlepiej, żeby nikt nie miał potrzeby robić takich badań), to by się szybko limity znalazły

ja tam mam i rozumiem najgorsze ze alergik czesto kichaale wydaje mi sie że to jakas taka blokada bo ja dosc głosno kicham ( no dobra baardzo głosno) i boje sie spinac brzucha i chyba dlatego tak się dzieje
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:14   #4813
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem, jestem. Cały dzień Was czytam, ale nie mam nastroju odpisywać. Nadal ni ma wypłaty, bo mamy koło 10, kasy 2 zł, no i nie mam co jeść, a raczej ochoty i w☠☠☠☠ia mnie, że tak mało jem, no i nie tyje i wgl dzisiaj przenosimy się do innego pokoju i marzę o tym głupim mieszkaniu.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:25   #4814
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, wzięłam sobie teraz kuiłam w innym sklepie z tego KRASNYSTAWU - tak pisze na opakowaniu, i zobaczymy, jeżeli będzie ok to znaczy że chu.jowo trafiłam, a jak nie dobry to nie wiem.. dwie opcje do wyboru
to źle pisze na opakowaniu ;ppp To się nie dziwię, że i smakuje kijowo jak taki byk zrobili miasto nazywa się Krasnystaw więc serki są z Krasnegostawu. Podobnie jak ja ;p

Dziewczyny calutki dzień podolewa mnie brzuch, szczególnie po prawej stronie. Nawet nospa niewiele pomogła :/ Nie wiem czemu tak. Nie mogę nawet chwilę z córcią pochodzić po podwórku bo słabo się czuję...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:26   #4815
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
do wieczora jeszcze ma duzo czasu więc myslę żę cie zaskoczy

a swoja droga ciekawe czy moj mąż pamiętna o naszej jutrzejszej rocznicy...

Agnieszka zaciśnięte, napewno wszystko będzie dobrze

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:31   #4816
anulka2205
Wtajemniczenie

Tasznta niestety, najgorzej że niektórym zostaje po porodzie :/

Antibia to chociaż dobrze, że nie tylko mi tak wcześnie się zaczęło. A z tymi TŻ to tak czasem jest, ale może mu odpuść- teraz ma tyle na głowie przez ten remont i w ogóle

Weronisiek odpoczywaj ile możesz

Mya może jutro będzie lepiej

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-05, 18:39   #4817
24Kasiula24
Raczkowanie

A oto moje dzisiejsze łowy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0138.jpg (68,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0139.jpg (73,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0141.jpg (66,4 KB, 22 załadowań)
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:40   #4818
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Fajny ten pakiet, z ciekawości sprawdziłam co jest w środku dokładnie http://www.kela.fi/web/en/maternitypackage
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:45   #4819
coralady
Wtajemniczenie

Witam z kakao

Dziękuje za wszystkie gratulacje!

Cieszę się,że mój chłopczyk jest zdrowiutki,bo jak pamiętacie lub nie- miał podejrzenie przepukliny pierścienia pępkowego.Na wczorajszym połówkowym wszystko lekarz dokładnie posprawdzał i wszystkie narządy ok.To,że chłopczyk to sprawa najmniej ważna.Nie miałam wymagań.Mam wymarzoną,fantastyczną córeczkę mogłabym mieć drugą albo syneczka dla odmiany.

Fajnie,że będzie chłopczyk,bo będzie nosił nazwisko meża,więc teście się cieszą,bo u nich 2 wnuczki. No i inaczej będzie jak z dziewczynką.Fajnie,że będziemy mieć parkę

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty i chłopczyka
Zmienił Ci się termin porodu na wcześniejszy czy lekarz zostawił taki sam ?
Nie,bo sama wiem jak to jest.Czasem dziecko rośnie wolniej,czasem szybciej.Raczej na OM lekarze bazują.Moja córka była średniakiem,w pewnym momencie strasznie urosła,a i tak urodziłą się z wagą 2900g.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale duży prawie 20 cm.
A Ty przecież termin masz podobnie jak ja
No i gratulacje już 100% chłopca
No duży-kawał chłopa z niegoTo już takie "namacalne"dziecko,mo żna je sobie wyobrazić

To pochwalę się moją córeczką-modeleczką Pewna słoneczka niedziela na działceJa chcę słooooońce!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 923393_10151590795665762_483324107_n.jpg (94,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 945413_10151590793375762_514992400_n.jpg (92,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 941469_10151590793940762_1510106862_n.jpg (99,1 KB, 32 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-06-05 o 19:12
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:48   #4820
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Aksbarg to możliwe. Również znam przypadki takiej wagi.
Ryba pewnie tussipect albo cos tego typu. Z pseudoefedryną, pochodną amfetaminy czy jakoś tak.
Agnieszka szybko zleci i będzie wszystko wiadomo.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:48   #4821
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lekarka zrobiła tylko bardzo krótkie USG, żeby zobaczyć serducho, nawet nie wiem ile mierzy ehh szkoda, dowiem się następnym razem.
Macica rośnie i wszystko gra, tylko się zaplątał jakiś stan zapalny i do tego wyniki moczu brzydkie i dostałam antybiotyk... dziwne bo nic mnie nie boli pęcherz ani nic... ale siuśki już na oko były jakieś mętne.

U mojej lekarki dzisiaj na wadze wyszło, że schudłam od poprzedniej wizyty (3 tyg) 1kg, ale wg mojej wagi to stoję w miejscu, a w sumie od samego początku przybrałam niecały 1 kilogram. Sadząc po Was to jak na skończony 15 tydzień mało. Pewnie wystrzelę jak z procy wkrótce....

Trzymam kciuki, żeby dzieć okazał się zdrowy. Najgorsze to czekanie i niepewność... bądź silna i myśl pozytywnie. A robiła Ci teraz USG kolejne? Dalej nie było noska widać?

Slyszałam też od znajomej, że jej siostra przytyła 40 kg Moja mama w obu ciążach przybrala blisko 30 kg, też niezły wynik - mam nadzieję, że mnie to nie spotka....

Biedaku Ty.... ciągle coś koło Ciebie lata, jak nie głowa boli to jakieś przeziębienia... Pewnie wolnego się nie da załatwić co?
za wizytę!
a ja mam wolne dopiero piatek sobota :/ ale dam rade, to zmęczenie i pogoda tak działą :/

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41172276]to źle pisze na opakowaniu ;ppp To się nie dziwię, że i smakuje kijowo jak taki byk zrobili miasto nazywa się Krasnystaw więc serki są z Krasnegostawu. Podobnie jak ja ;p

Dziewczyny calutki dzień podolewa mnie brzuch, szczególnie po prawej stronie. Nawet nospa niewiele pomogła :/ Nie wiem czemu tak. Nie mogę nawet chwilę z córcią pochodzić po podwórku bo słabo się czuję...[/QUOTE]

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=750 no to nie wiem, kupuje jakieś podróby

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Śiczne
Stary 2013-06-05, 18:52   #4822
anulka2205
Wtajemniczenie

Lilianka jest urocza, kiedyś nieźle Ci się mąż natrudzi jak trzeba będzie amantów przeganiać spod płota

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-05, 18:57   #4823
24Kasiula24
Raczkowanie

A dopiszcie mi wizyte 17.06 godz 19:45, teraz już napewno połówkowe
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:58   #4824
89Beatka
Wtajemniczenie

Dziewczynki pochwale się że dziecię zaczęło współpracować z tatusiem i kopniaczki ręką dało się wyczuć tatuś zachwycony

ktosiula:gratuluję wizyty, następnym razem pooglądasz dzidiusia dokładniej, a z tym chudnieciem to mam tak samo, w 15 tyg byłam kilogram lżejsza niż przed miesiącem, ale teraz pewnie nadrobie, zobacze w piatek

agnieszka255 :życzę aby wszystko było dobrze

anulka2205: jeśli chodzi o nietrzymanie moczu, to czasami mi sie zdarza, szczególnie jak kicham,ale moja mama ma to samo,a urodzila 4 dzieci, zobaczymy po porodzie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:58   #4825
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Acha, a ketchup Włocławek będzie produkował Łowicz niby na tej samej recepturze.

Padam na pisk.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:00   #4826
evelina.00
Raczkowanie

Cytat:
Nie musisz robić amino, są nowe badania nieinwazyjne NIFTY ze skutecznością jak amino a są z krwi matki. Wygrywają te same wady co amino. Tu masz stronę internetowa www.test-nifty.com.pl/test-nifty/.
Na wyniki czeka sie 2,5 tygodnia. Na stronie masz lekarzy którzy pobierają krew i wysyłają za granice na badanie. Ja ten test robiłam, nigdy nie zrobiłbym amino ze względu na ryzyko poronienia.

mama Aniołka 28.01.2010

Edytowane przez evelina.00
Czas edycji: 2013-06-05 o 19:01
evelina.00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:14   #4827
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Lilianka jest urocza, kiedyś nieźle Ci się mąż natrudzi jak trzeba będzie amantów przeganiać spod płota
Dziękuje anulka

Będzie miała brata,który będzie odpędzał absztyfikantów
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:20   #4828
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
dla niego

Cytat:

już mniej leci z nosa

Póki co mi sie to nie zdarza...zobaczymy jak będzie później

A tez macie tak dużo wydzieliny?? Jakoś tak ostatnio u mnie bardzo dużo i normalnie mokro mi w gaciach oczywiście od początku ciąży jadę na wkładkach...

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

najważneijsze, ze wszystko ok a z zapaleniem sie uporasz - oby jak najszybciej

chudzinka fajnie Ci

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem. Cały dzień Was czytam, ale nie mam nastroju odpisywać. Nadal ni ma wypłaty, bo mamy koło 10, kasy 2 zł, no i nie mam co jeść, a raczej ochoty i w☠☠☠☠ia mnie, że tak mało jem, no i nie tyje i wgl dzisiaj przenosimy się do innego pokoju i marzę o tym głupim mieszkaniu.
przytulam mocno na poprawe nastroju a za mieszkanko trzymam kciuki

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41172276]
Dziewczyny calutki dzień podolewa mnie brzuch, szczególnie po prawej stronie. Nawet nospa niewiele pomogła :/ Nie wiem czemu tak. Nie mogę nawet chwilę z córcią pochodzić po podwórku bo słabo się czuję...[/QUOTE]

odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
super ubranka

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
To pochwalę się moją córeczką-modeleczką Pewna słoneczka niedziela na dzałceJa chcę słooooońce!!!!!
Prawdziwa modelka z Lilci

Cytat:
Dziewczynki pochwale się że dziecię zaczęło współpracować z tatusiem i kopniaczki ręką dało się wyczuć tatuś zachwycony
super
Stary 2013-06-05, 19:20   #4829
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja przed pierwszą ciążą miałam 70B, potem w ciąży mi troszkę urosły, ale jak skończyłam karmić to mi tak zmalały, ze teraz mam chyba mniejsze niż miałam wcześniej i na razie nic nie rosną
Mi nie urosly,tylko nabrzmialy.Dzieki temu nie mialam ani rozstepow ani mi nie wisza po karmieniu pierwszego dziecka.Sa nadal tak samo jedrne jak przed karmieniem.Wiec ja sie nie martwie ze nie rosna.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
tak tak u mnie mdłości zero, na słodkie początkowo w ogóle nie patrzyła, teraz codziennie coś muszę skubnąć, ale hitem dla mnie są owoce które muszę zjeść codziennie, przeróżne ale bez owoca dzień stracony. A co do twarzy ja na samym początku tak 5-6 tydzień miałam armagedon dosłownie, potem jakieś pojedyncze to tu to tam, a teraz jest ok nic nie wyskakuje nareszcie

Właśnie wciągnęłam trochę truskawek a teraz zajadam sie fasolką szparagową
Ja przy synu mialam na slodkie i brzydka cere pierwsze miesiace.Potem piekna.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
My to jadamy to samo. U mnie fasolka szparagowa rzadziła wczoraj na talerzu )
Tak sie zastanawiam ze chyba tusza bedzie miala duZe znaczenie jesli chodzi o czucie ruchow. Ja poczulam niby wczesnie bo w 18tyg. Ale jak czytam jak Wy czujecie mocno te kopniaczki u mnie takie szturchanie raz rano raz wieczorem , czasem popoludniu jak zjem. Raz dziennie dostane porzadnego kopniaki az sie zdziwie I tyle ... Moze moj tluszczyk jeszcze z przed ciazy amortyzuje te ruchy a moze mam wyjatkowo spokojne dziecko ? Nie wiem , staram sie na nowo nie nakrecac

To zalezy po ktorej stronie jest lozysko i czy amortyzuje ruchy.Ja w tej ciazy szybko poczulam mocne kopniaki.

Cytat:
Olenka_24,domii29, paulinaizabela, ryba91, Margot156 i innom dziewczynom , dziękuje za trzymanie kciuków, choć nie ukrywam że się boję tego badania, to ukłucie i potem czekanie na wynik....
a co do stania sisiorka to mój 2,5 letni synek też tak ma szczególnie jak wstaje rano heh strasznie to śmiesznie wygląda, ale daje mu pochodzić bez pieluszki i jest za chwilę ok.
Cytat:
Moj zapomnial o naszej pierwszej rocznicy slubu. Teraz od wielu lat juz sie boi i nie zapomina.

Ale mnie brzuch dzis pobolewa.Spedzilismy pol dnia na plazy,w 29 stopniach w cieniu

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:21   #4830
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ktosiula:gratuluję wizyty, następnym razem pooglądasz dzidiusia dokładniej, a z tym chudnieciem to mam tak samo, w 15 tyg byłam kilogram lżejsza niż przed miesiącem, ale teraz pewnie nadrobie, zobacze w piatek

agnieszka255 :życzę aby wszystko było dobrze

anulka2205: jeśli chodzi o nietrzymanie moczu, to czasami mi sie zdarza, szczególnie jak kicham,ale moja mama ma to samo,a urodzila 4 dzieci, zobaczymy po porodzie
Fajnie że mążwyczuwa mój jeszcze poczeka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości