|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dużo zdrówka dla Asi, trzymaj się dzielnie, najważniejsze, że już po wszystkim Witam nowa mamusię Fewcia brawo dla Blanki za obrót ![]() Laurka a Ty będziesz podawać kaszki? A jeśli tak to na swoim mleku czy te mleczne? Ja chciałam na swoim, ale nie wiem czy mi się nie odechce bawić z laktatorem Cała kamień z serca z tym macierzyńskim Djerba miłego "urlopu" Illusion super buty! Ja bym się w takich zabiła ![]() Charlizz brawo za egzaminy ![]() Padnięta jestem dzisiaj. Moja Mała zasnęła po północy, a o 1:30 było po spaniu. Chciała tylko ciumkać i leżeć mi na brzuchu. Do 8 rano spała łącznie (!) 22 minuty w przerwach po dwie minuty i dziesięć. Dopiero po 8 zasnęła i spała do 9:30. M A S A K R A. I dostaję szału z tą pogodą. Nie wiem już co robić w domu, Ewcia się wszystkim nudzi, ja się wściekam, a prognozy dalej kiepskie
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje ![]() u nas nadal brak z brzuszka na plecki ![]() Cytat:
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41176395]z chęcią bym wpadła do was
![]() rozumiem bó, bo mam to samo ![]() cudnie kusisz jak cholera :d http://allegro.pl/miekka-lyzeczka-ca...282925609.html Nie nadrobiłam was :/ od poludnia próbowałam
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko tak na szybko, nie nadrobie Was dzisiaj, mlody po szczepieniach caly dzien daje mi popalic - ale nie dziwie sie!! ma straszny odczyn na obydwu nozkach, takie bable wielkie jak od konskiej muchy
musi go bolec bardzo, bo nawet dotknac sie nie daje w nozki .. ehhnie wiem dlaczego tak jest, bo po poprzednich dwoch szczepieniach nawet slad po wkluciu ciezko mi bylo znalezc na razie smaruje altacetem, a w srodku dnia podalam czopki uspokajajace (na v - nie pamietam juz nazwy) bo naprawde nie mialam juz na niego zadnego sposoby .. on nie plakal tylko krzyczal!!! nie slyszalam jeszcze takiego krzyku dobrze, ze chociaz goraczki nie ma.
|
#4505 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powodzenia Deli. u nas wyprowadzka też kolorowo nie wyglądała, więc jakoś po części Cie rozumiem... nie pokaże bo normalnie mops do mnie przyjdzie Julka tak często robi, zmienie jej zasikanego, a ona sru w czysty za minute dosłownie... jakby nie mogła w tamten Cytat:
moja tak wczoraj pluła u tej babki w zusie, taka fazka ją naszła, aż mi sie głupio zrobiło, bo tak dawała głośno i dużo
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-05 o 23:28 |
||||
|
|
|
#4506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ona jest nie do podrobienia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też to wiedziałam, ale nadrabiam z opóźnieniem i nie mogłam się domyślnością wykazać
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaczki od cioci ;*
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Tyle o ile przeczytałam ale nie będę się odnosić bo padam na pysk.
Dziękuje że jednak ktoś by zauważył że mnie nie ma ![]() Nawijko- ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
buziaki dla niego
|
|
#4509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rumuny nie dojechały to ma dużo miejsca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() było kiedyś na fotach widać karton więc ma
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami. Wydawało mi się, ze mam teściów co to nie sypią dobrymi radami , oja naiwna pomyliłam się jak nic.
MOja teściowa to jest teściowa z serii "wszystko wiem najlepiej, a jak nie wiem to i tak mam racje" teść, to typowy pantoflaż, no ale mniejsza o to. Siedzimy sobie u nich w tamtą sobote, w sumie jak to zwykle bywa na obiedzie. Po obiedzie ciasto itp. a tu teść wyskakuje do nas z tekstem "A kiedy Filipowi będzie można słodycze podawać?" ja od razu wypaliłam, ze nigdy. Ten z obużeniem do mnie, że jak to nigdy, jak wy nie bedzie, to my bedziemy dawać. ja oczy jak pięć złotych a on dalej, że "przecież, tylu teraz dentystów jest dostępnych, że jak się zęby popsują, to nie będzie problemu" myślałam , ze tam padne, zatkało mnie konkretnie. Już chciałam powiedzieć, to nie będziemy przychodzić, ale Tz się odezwał. Ja wiem, ze nie unikne dawania słodyczy prze osoby trzecie, ale na pewno chce, żeby jak najpóźniej je zaczął jeść, raz kiedyś nie zaszkodzi, ale nie chce, żeby mi dziecko zamast obiadu żarło złodycze, bo chyba to teśc miał na myśli. Teściowa nie lepsza, wzięła Filipa na ręce i łazi po pokoju i czegoś szuka, w końcu Tż się pyta co tak szuka, a ona, ze cukierka dla Filipa, bo che mu dać do ćumkania, żeby wiedział jaka go słodka przyszłość czeka. Na całe szczęście go nie znalazła, jak by chciała go dać to bym nie wytrzymała, złapała Filipa i wyszła. Z tymi słodyczami to wkurzyli mnie strasznie, ale to co teściowa nagminnie robi doprowadza mnie do białej gorączki i jeszcze raz jak tak zrobi to w końcu nie wytrzymam i jej coś powiem. Teściowa pierwszy raz widziała Filipa jak miał 3 lub 4 tygodnie (pracuje za granicą) przyszła jak Tż nie było w domu. Filip akurat spał, jak to noworodek, a ta co bach łapy donie go i go tam smyra, szturcha, smoczka wyciąga tylko, zeby się obudzić bo uwaga ona chce się z nim pobawić no to wygadałam się
|
#4511 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, skoro go boli to daj ibum może na noc? trzymajcie się
|
|
|
|
#4512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
padłam ...
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
ale emocje w tap madl!
Zuzza <3 - zagłosowałam. |
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41177274]Blogerko, skoro go boli to daj ibum może na noc? trzymajcie się
[/QUOTE]mam tylko panadol, z tego co pamiętam. zresztą teraz śpi - jeśli w nocy będzie strasznie to podam napewno.
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziołcha się wywaliła..a minu jurorów... "uuppsss;/"
Nawijka <przytul> Marta: padłam i leżę... |
|
|
|
#4516 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie mogę zwolnić tempa na chwilę z Wami bo później się nie mogę się wygrzebać z tej sterty postów Śliczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że u nas dziś też to samo pierwszy raz?![]() Cytat:
![]() Supeeeeer!Cytat:
Co do mycia pupy to ja nie używam w ogóle chusteczek, tylko do wytarcia z kupy (baby chusteczki rumiankowe) a tak to mam zawsze miskę i wodę w termosie i myje dupala ![]() Onaella bardzo mocno trzymam kciuki i jestem z Wami myślami!! ![]() Deli-nieciekawie Ale wszystko musi się ułożyć po swojemu, Ty nie jesteś od tego aby mieć wszystkich na głowie.Piękne zdjęcia ślubne Kochane. Szajka, sexi Mama a Agatka jaki aniołek duży już
|
|||||
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Marta masakra jakaś !!! :-\
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma mnie bo oglądam TAP MADL
Renata już odpadła A widziałyście jak ta jedna sie wywaliła na wybiegu jak szła?
|
#4519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy, chustki, kapelutek i opaskę kupioną w kerfurze za 3.99 ![]() Cytat:
śliczny i jaka cena fajowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Julasek dziekuję za wszystkie komplementy
|
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lecę nadrabiać dalej... |
||
|
|
|
#4521 | |
|
Wtajemniczenie
|
trochę nadgoniłam, ale znów mi cytaty zechlało gdzieś
Julka dzisiaj dawała czadu, rece i nogi weszły mi w ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
blogerko, wspólczuję, u nas ostatnio też nie było ciekawie, może daj coś przeciwbólowego tak ja szaja radzi
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, a co się Julaskowi działo?
My też dziś ciężki dzień. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Zuzzzza go go go! Kurdę nakręciłam się
|
|
|
|
#4523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41168718]
pokazywałam, one mają wkładkę dla malucha: http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...270364440.html inne pokazywałam, ale to jest to samo nie przyjrzałam się wtedy dokładnie, dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja to samo, mam się wstydzić? ![]() ten blondas znajomo mi wyglądaCytat:
![]() to gratki
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak jestem za Zuzą
Zuza Zuza Zuza! :P
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo nastukałyście dzisiaj.
Mnie nie było, bo - masa spraw do załatwienia. Przegląd samochodu, zakupy, zamawianie obrączek ( Ejoejo - witaj, masz cudowny nick. Zainspirował Cię Twój synek? ![]() E_vel - grafit czy typowo srebrny? Coś się znajdzie. A co do pracy, to TŻ jest chwilowo bez. Ale jest pewna perspektywa na horyzoncie - na razie nie chcę zapeszać. Oby się udało. Bokeh - zielone Huggies są the best.
|
|
|
|
#4526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja bratówka była dzisiaj u mnie ze swoim małym, też po szczepieniu, i też cuda wyprawiałCytat:
![]() Cytat:
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam zielonego pojęcia, co się dzisiaj działo, ale cały czas marudziła- nic jej nie pasowało. Caly dzień dziś u nas lało i nie byłyśmy na spacerze- nie wiem może brak świeżego powietrza ją tak wyprowadził z równowagi. Dopiero wieczorem otworzyłam okno i sie chata wywietrzyła to nagle padła i zasnęła, obudziliśmy ją na kąpanie i jakiś czas po kąpieli zasnęła.
W ogóle to Julka ostatnio ciągle się na brzuch przekręca a nie potrafi się przekręcic na plecy spowrotem i wyje..... A u Was co się działo?
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
jaki grawer?
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, grawer? A skąd pomysł, że robię grawer na obrączkach?
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
my tez tylko huggies-ów używamy. pampersy są dla mnie za mokre i takie obślizgłe
a raz kupiłam z rossa i masakra- suchary takie, że hej Cytat:
![]() i śliniotok poszedł. ale łeb mnie napitala, to chyba przez tą super piękną letnią pogodę. charlizz, ale żeś dziś szybko grzęde zajęła...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Pytam z ciekawości bo na razie Daria ma 5 włosków na krzyż 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
musi go bolec bardzo, bo nawet dotknac sie nie daje w nozki .. ehh
dopiero zdążyłam zmienić Oskarowi pampersa i się ze.s.rał 

Ale wszystko musi się ułożyć po swojemu, Ty nie jesteś od tego aby mieć wszystkich na głowie.