|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
) chłopak 3,5 kg. Nie mogli go z niej "wycisnąć" i miala cesarke. W ciazy zrobiła się okrąglutka na buzi i brzuchu oczywiście, ale ręce i nogi suche jak patyki tak że jedz, jedz nie zaszkodzi Ci ![]() I dzisiaj do mnie dotarło jak rodzic zaczęła. Rano na spokojnie do swojego gin pojechala że termin a tu nic. Lekarz zbadał i ze śmiechem wysłał na oddział, bo powiedział że już zaczęła rodzić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mi tez ciagle zimno.
A cieplo jest mi wtedy jak sie gdzies dalej przejde - upocona jak szczur wtedy jestem. Nigdy tak nie mialam.
|
#1953 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to mozesz sobie pozwolic na wcinanie ile wlezie ![]() W poprzedniej ciazy naprawde duzo jadlam,a przytylam 15 kg,z czego po dwoch miesiacach po porodzie nie bylo ani grama na plus.
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
Ja staram się rozsądnie bo do najlżejszych nie należę mam tendencję do tycia, nie chcę w ciąży ważyć 100 kg.
A jeśli chodzi o jedzenie to u mnie rządzą dziś bułki z pasztetem
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że ostatnio wszystkie dyskusje sprowadzają się do jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz ide w poniedziałek do lekarza to sie dowiem. ale wychodzi mi po polowie stycznina |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Wlasnie wszamalam bule z serem,szynka,salata,pomid orem,majonezem i ketchupem. Pycha ![]() Chyba zrobie jeszcze jedna
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
kanapki z bagietki z czosnkiem i serem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- a w ogóle to już drugi dzień dobrze się czuję to dobra wiadomość dla wszystkich cierpiących- oznacza, że te mdłości nie trwają wiecznie gdzie Wiola zniknęła?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze z Wami to pół biedy, gorzej jak na jakiejś imprezie zacznę wywody jedzeniowe bo temat stanie się moim konikiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1960 |
|
Rozeznanie
|
Ja to się dziś rozkoszowałam wielkopolskim przysmKiem -serem smażonym
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin porodu gin wyznaczył na 17.01.2014. Już nie mogę doczekać się wizyty u gina a mam dopiero 13.06, od ponad 2 tyg. życie w nieświadomości ... ogólnie umówić się u mnie do gin graniczy z cudem - takie kolejki i terminy niezależnie czy na NFZ czy prywatnie Rozmawiałam z mamą, bardzo źle przechodzi chemię, włosy już jej wypadają, jutro jedzie podbić papiery o perułkę. Zresztą lekarka powiedziała że przy taki silnej chemii szybko straci włosy... Teraz ma chemię w kroplówkach, potem ma mieć naświetlania,a potem trzecią chemię w tabletkach. Lekarze nie powiedzieli jej od razu że miała 2 osobne złośliwe guzy piersi i przerzuty na węzły chłonne ( i dlatego miała 2 operacje w przeciągu 3 tyg. - dowiedziała się po tej drugiej operacji dopiero gdy usunęli jej wszystkie węzły chłonne i pierś) Ciężko mi patrzeć na rodziców w takim stanie - tato czeka na 2 operacje, które przełożył ze względu na chorobę mamy (a czekał na terminy ponad 2 lata) . Teraz doszły mu jeszcze 2 następne choroby na które też ma mieć operacje Nie che mówić jakie to koszty leczenia, bo i tak trzeba za każdą operację płacić inaczej na termin nie ma co liczyć... Na ranne mdłości pomaga mi pieczywo z serem żółtym (czyli coś suchego). Przed południem ratuje się krakersami. Co do jedzenia, słodycze mogą dla mnie nie istnieć, bardzo mnie odrzuca od nich. Ogólnie przez te mdłości nie mam ochoty na jedzenie, ale czasem też mam ataki głodu ...
|
|
#1962 | ||||
|
Zadomowienie
|
Idę zaraz spać, o już ledwo patrzę na oczy...
Muszę jutro jakoś wytrwać na uczelni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1963 | |||
|
Rozeznanie
|
Ale tu sie smakowicie zrobiło!! Mniam
to powiem wam ze ja dzis na kolacje wsuwam kebaba, ale takiego domowej roboty (kurczak, sałata, pomidor, cebula i łyżką ketchupu zawiniete w wrap i opieczone w gofrownicy) - pyszny był!! Jutro pewnie Rez takiego sobie zrobię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę juz spać - mam ochotę porządnie wypoczac, zeby jutro miec siły na wszystko to, co mam do załatwienia... Spijcie dobrze i do jutra
|
|
#1964 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A w polskich sklepach u mnie nie ma ![]() Maruda zycze twoim rodzicom duzo zdrowia i sily! Tobie tez kochana I tak sobie mysle jak to zdrowia sie nie docenia dopoki nie zacznie szwankowac. Czlowiek na codzien nie mysli o tym ile dobrego jest w jego zyciu,ze jestesmy zdrowi,mamy dach nad glowa i glodni nie chodzimy. Tylko czesto przejmujemy sie drobiazgami. Ide spac,bo zawsze na wieczor jakies refleksje mnie nachodza. Tzn najpierw do kapieli ide.
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Polecam kawalek sera żółtego (nie za gruby) w jajko w bułkę po dwa razy i na patelnie, albo do frytownicy
na niezbyt duży ogień. Przyprawy wg uznania. Ja po powrocie z Czech chyba z tydzien dzień w dzień smażyłam ser i nawet wychodził chyba, że macie jakiś jeszcze inny serowy przysmak to ja chętnie posłucham ![]() Maruda nie zazdroszczę sytuacji, ale w tym przypadku grunt to pozytywne myślenie i wsparcie najwazniejsze, zebys była przy rodzicach - to już na prawdę wiele Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zdrowie to sama prawda. Ja mimo swojego wieku... Co tu duzo mowic, guz piersi usuniety juz w wieku 15 lat, na szczescie z tym mam spokoj, nie wrocil, odpukac. Udar mózgu przebylam nieco ponad 1,5 roku temu... T byl dla mnie szok i wtedy zaczelam naprawde doceniac zdrowie. Jak w jednej chwili przestalam mowic, czytac, pisac... Balam sie, ze to juz na zawsze. Na szczscie moge pisac z Wami dzis tu i teraz. Serce mi zalatali dokladnie rok temu (okazalo sie, ze wada serca spowodowala udar mózgu). Wiec pewnie niektorym z Was mogloby sie wydawac,mze latwo mi mowic, ze trzeba myslec pozytywnie, ze nie ma sie co stresowac, ze wszystko jest do przejscia. Ae naprawde z innym podejsciem do zycia nie dalabym rady. A daje i obecnie mam sie lepiej, niz dobrze i zaczelam szanowac zdrowie, spokój, czas dla siebie i swojej duszy. I zyje tak jak chce, a nie tak jak chcieliby inni, zebym zyla (M.in. Wyrwalam sie ze szponow dziwnych pracodawcow, wysysajacych z pracownika energie zyciowa, maly krok, a jak wiele zmienil... W zasadzie wszystko) Krazy po necie takze taka mądrość ludowa, ze ludzie zaniedbuja zdrowie, zeby zarabiac pieniadze, a pozniej wydaja pieniadze, zeby naprawiac zdrowie. Gdzie tu jest logika? |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Kefii i Marudo - bardzo mocno trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze a Wasze fasolki będą miały pełen garnitur Babć i Dziadków jak już wykiełkują i przez całe lata jak będą rosły coraz większe
![]() Co do jedzenia mam pytanie- nam nie wolno jeść serów z niepasteryzowanego mleka, tak? Z jakiego powodu , to o toxo chodzi? Moi rodzice wrócili właśnie z odessy i mama dzwoniła, że przywiozła moje przysmaki czyli kozie sery to są ze 3 rodzaje białych serów, bryndzopodobne powiedzmy. Mówię jej, że nie jestem pewna czy mogę a ona w skowronkach, że to ręcznie robione przecież i najzdrowsze....zdaje się, że aktualnie pogląd jest taki, że ręczna robota = obawa o higienę = w ciąży nie tykaj. Jak z oscypkiem mogę się skusić? :plis:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Możesz
ale tylko odrobinkę
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Którąś pisała o pasztecie... Ja w pierwszej ciąży zazeralam sie kogucikiem... Non stop bułka z kogucikiem. Teraz na razie nic mnie nie kusi.
Gosia wystraszylas mnie tymi ziołami... Ostatnio w ciągu 3 dni zjadlam 400 gramowa paczkę lukrecji, a przed chwila wypilam wielki kubek herbaty z hibiskusa... Mam nadzieję że to mi nie zaszkodzi...? To moja druga ciążą a czasem mam wrazenie że jakąś taka niedoświadczona jestem... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech raczysko zostanie unicestwione---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
skąd to się teraz bierze tyle chorób? gdzie się nie obrócę to słyszę o raku za zdrowie rodziców ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- mam dziś koszmary wieczór- właściwie od 19 śpię a tak naprawdę drzemię i strasznie mi niedobrze..... do tego zgaga i bekanie- błeeeeeeeeeeeee zaraz chyba przywitam śniadanie
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Jej, magnusia...ją też tak mam...umieram dziś poprostu....może jutro, tzn. Dziś będzie lepiej??? Oby...bo mnie już wnetrznosci bolą od wymiotow i wzdecia...a nie jem prawie nic...przez cały dzień 2 kromki chleba, trochę rybki z puszki i kilka biszkoptow...reszty nie pisze(sniadanie glownie)bo byl zwrot
mam wizytę dopiero 17.06...ciekawe jak dotrwam....Trzymam kciuki za Wasze Mamusie [B]marudo i kefii...
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() marudo i kefii trzymam kciukasy ![]() ja sie obudzilam z migrenowym bolem glowy i dosc mocnym bolem jak na @-pobiegłam zobaczyc odrazu czy jej na pewno nie dostalam-w koncu wczoraj termin-ale nie dostalam a to po chwili mnie zemdliło -chyba przez ten bol glowy zbieram sie zaraz do pracy na 7 dziewczzyny spicie na brzuchu?bo ja zawsze co sie obudze to spie na brzuszku |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama miała raka piersi mega złośliwego jakiego sie da. Szybka operacja odjecie piersi i cześciowo węzłów chłonnych. POtem zrobila sobie rekonstrukcje. Za pierwszym razem wyszły jej włosy dostała skierowanie na peruke. Tak 250zł a żeby jakos wyglądać drugie tyle dopłaciła. Wszystko sie uspokoiła prawie 6 lat bylo spokoju. I sie odezwał po odstawnieu leków hormonalnych zaczął szaleć. W sierpniu zeszłego roku 2 przeżuty płuca i watroba. Mama ma super lekarke ktora prawie od poczatku ja prowadzi i tylko to ze lekarka dla pewnosci dała skierowanie na tomograf to wiemy ze sa pzreżuty. Usg wykonane 3 tygodnie pzred tomografem nic nie pokazało. NIC. I sama lekarka była w szoku ze po takim czasie sie odezwał. No nic chemia kolejne skierowanie po peruke. Znowu 250zł i nie ma na co patrzec. Mama mówi ze ma to w nosie dopłaci ile trzeba chce dobrze wygladac. Znalazłysmy z siostra ładna peruke. Cena 530zł czyli 280zł trzeba dopłacić ale tak wyglada dobrze i czuje sie dobrze. Grudzień przed samymi świetami wszytko sie uspokoiło. Oczywiscie nasz kochany NFZ obcina dostep do badań i lekarka sama mówi do mojej mamy ze jak ma mozliwosc to niech sama pywtnie sobie robi badanie z krwi na markery. Nie jest to super odzwierciedlenie czy rak szaleje czy nie ale jakies jest. Marzec przed swietami mama robi sobie prywatnie badanie markery sie podnosza. Dzwoni do lekarki, jedzie do niej nic tylko przyspieszyc tomograf. Wyrozumiałosc goscia co rejestruje i robi za pare dni. Sa kolejne pzreżuty. Chemia w tabletkach bo tak bedzie lepiej. Dzis zobaczymy co. Ile kasy pzrez te lata poszło nie wiem ale napewno wyrozumiłośc ludzka wyrozumiałośc lekarzy i osób które rekestruja moze wiele pomóc. Napewno w innym szpitalu za szybsze przyjecie itd musielibysmy płacić w tym co mama jezdzi sa normalni lekarze. |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Dzie dobry!!
Dzis nie pracuje i w końcu moge pospać, to obudzilam sie o 7 rano Cytat:
Tż ma podobnie - dlatego sie śmieje, ze co z niego za Francuz skoro serów nie lubi (jedyny "ser" jaki jem to serek wiejski i najbardziej lubie z miodem, choć z dzemem tez przełknę )Lejdi_aga13 - ja śpię na brzuchu, ale pod pache podkladam sobie mała poduszkę, zeby zrobić miejsce dla piersi (zeby nie dotykały materaca bo jak uciskam lekko to bolą).
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten deszczowy poranek
Co do spania ma brzuchu to nie zauwazyłam abym inaczej spała generalnie śpię na boczku tylko cycki mi teraz przeszkadzają śpię tak na pół boku pół brzuchu w asyście małża i koty po bokach ![]() Co do mdłości - dzis ledwo dojechałam do roboty Miłego dnia Dziewuszki
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
kefii - dobrzy i kompetentni ludzie spotkani na drodze to już połowa sukcesu, Wasz upór i bojowe nastawienie to kolejne punkty przewagi dla Was. Choróbsko musi sobie odpuścić, nie ma innego wyjścia.
|
#1977 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Akurat tego nie. Nawet kawaleczka,bo i w tym kawaleczku moze byc listeria. Tutaj o skutkach listeriozy: http://www.ciazowy.pl/artykul,lister...zy,1435,1.html Kazdy robi jak uwaza,ja bym nie ryzykowala ciazy dla kawalka sera. Mozna zjesc cale mnostwo serow,ktore sa bezpieczner. Cytat:
Moga zaszkodzic,nie musza. Akurat tutaj nie sadze,zeby jeden kubek herbaty wywolal skurcze,moze gdybys ze dwa litry wypila.
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jesteś pewna, ze są z niepasteryzowanego? O co chodzi niby z hibiskusem?
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
jak już mówicie o rzeczach zakazanych do jedzenia/picia, to powiedzcie mi czy można pić sok malinowy, tzn. ja dolewam do zwykłej herbaty
|
#1980 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mozna. Liscie malin sa nie polecane do 34 tyg ciazy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

) chłopak 3,5 kg. Nie mogli go z niej "wycisnąć" i miala cesarke. W ciazy zrobiła się okrąglutka na buzi i brzuchu oczywiście, ale ręce i nogi suche jak patyki
tak że jedz, jedz nie zaszkodzi Ci

Czuje się jak 80 letnia babcia, które całe życie nosiła węgiel do palenia... jak wstaję z pozycji siedzącej to na raty, najpierw wstaję na wpół zgięta i powoli się prostuje, masakra jakaś, od 3 dni mnie trzyma i zero poprawy... ogrzewam ten odcinek, próbuję go sobie rozmasować, ale wszystko na nic.

mogę się skusić? :plis:

Tż ma podobnie - dlatego sie śmieje, ze co z niego za Francuz skoro serów nie lubi