Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 19:18   #151
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No wreszcie!!
dobrze że wszystko ok, martwiłyśmy się. A teraz odpoczywaj dużo!
acelinka wlasnie idę sie kąpać i leżeć i leżeć )
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:24   #152
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
To już wytrzymasz te pare dni
Najważnieszje że macica ładnie urosła

No nie mogę wszystkie chudną czy tylko ja tyję??

Truskaweczki tez mam na wieczór
I ja mnie nikt nie pobije

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:27   #153
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Ja Was nadrobiłam, ale nie mam siły odpisywać ani nic jestem padnięta. Od kilku dni tak mnie zaczyna boleć kręgosłup lędźwiowy jak siedze za długo, a teraz ciągle siedze przy kompie bo muszę pisać dokumentacje z praktyk jak się kładę to tylko czuję jak mi ból promieniuje
jeszcze jutro do pracy i dwa dni teoretycznie wolnego, ale sprawy uczelniane mnie niestety wołają i sprowadzają na ziemię.
Wybaczcie ale uciekam bo już nie jestem w stanie wysiedzieć ani minuty dłużej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:27   #154
Margot156
Raczkowanie

Basiaaa - za 13 zł to najlepszy na świecie biznes!!

Kociak85 - witam cię serdecznie

budowniczka - cieszę się że u was lepiej. Teraz musisz odpoczywać i no stres

Ależ jestem nażarta.... wczoraj zachcialo mi się stania w kuchni i zrobiliśmy z osobistym tortille (na kilka dni)... wyszły przepyszne ale skubane są tak sycące że ledwo mogę się ruszać Dobrze że przede mną jeszcze spacerek a psiną
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:27   #155
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

A ja dostałam własnie opcje kupienia laktatora elekt. Z Aventu za 30f . Uzywana tylko przez jedna znajoma , nowy stoi okolo 100£ . Tylko zastanawiam sie czy takie rzeczy nie powinny byc nowe?? ;>

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-06, 19:30   #156
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Co nie co nadrobiłam, ale mega szybko piszecie, więc jestem do tyłu o pare stron
Dziękuje wszystkim za gratulacje, nie wymienie z nicku, bo było ich mnóstwo

No muszę Wam sie pochwalić, dzisiaj zakupiłam pierwszy wór ciuszków na razie dla malutkiej, ale dla chłopczyka też się coś znajdzie. Okazja była mega, ale to za chwilę, na razie patrzcie : Możecie zgadywać ile dałam

Dodam że na kupkach, sa koszulki, kaftaniki, body.....
O boże, boże ale okazja! Świetne ciuszki za niewyobrażalne grosze! Od dzisiaj siedzę codziennie na tablicy

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Chciałabym się przywitać
Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie u ginekologa - jestem w 15 tygodniu ciąży i myślę, że to czas aby dołączyć się do "grupy wsparcia" we wszystkim co się będzie działo u mnie do porodu Termin porodu mam wyznaczony na 30.11.
I to chyba tyle na początek
Witaj! Nie spodziewałam się jeszcze nowych mamuś ale nasze drzwi stoją otworem

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

No więc jestem po wizycie, dopytałam się o to usg, obiecał że będzie robił mi częściej bo już ma sprzęt u siebie w gabinecie naprawiony i nie musi przechodzić już do gabinetu obok na samo usg. Oczywiście dziś usg mi nie zrobił bo umówił się ze mną na połówkowe za półtora tygodnia. (Anoula proszę dopisz mnie 18.06 godz.9:15 - USG połówkowe). Usłyszałam standardowy tekst że macica ładnie urosła . Kazał mi brać nospe i magne B6 bo mu powiedziałam że wieczorami mi brzuch twardnieje. W ogóle to znowu schudłam fakt że tylko pół kilo, ale to dziwne bo robię się coraz większa a chudne

Oczywiście po wizycie kupiłam kilogram truskawek i jak tylko wrócę do siebie do domu zjem je ze śmietaną
Żeby tylko spełnil te obietnice. Cieszę się, że macica ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Wyszlismy ze szpiala, dostalam kroplowke homeostatyczna, luteine, magnez i wiele wiele innych. tak jak pisalam o mojej wadze, ze byla niepokojaca... okazalo sie ze mam anemie i tu nie tylko chodzi o hemoglobine ale o hematoryt... ;/;/

Teraz jem jak jakis zarłok ) po 7 dniach wyszlam do domu, czuje sie dobrze usg i badanie manualne wykazalo ze jest 'dobrze' wiec tylko sie cieszyc dzidziusiem.

.... I wreszcie zrozumialam, ze musze sie zajac soba i dzieckiem a nie glupim gadaniem innych.

Śledzę wątek Ja w 12 tc za usg genetyczne placilam 270 zł ;/

Ja tez dzisiaj sie witam 17 tc waga dalej na zerze, ale brzuch wystrzelił jak z procy )

Także na kazdego przychodzi pora
No nareszcie się odzywasz, już o Tobie myślałam. Dobrze, że już jestes w domku i dbaj o siebie.
A jak hemoglobina jest niska to zwykle hematokryt też - mam to samo, i co badanie wyniki gorsze Łykam żelazo, może wreszcie się przestanie pogarszać...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:34   #157
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

ja też
Stary 2013-06-06, 19:56   #158
Asist22
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Tylko trochę mnie nie było a tu już nowy wątek Szalejecie. Nie mam siły już was nadrabiać. Chciałam się pochwalić dzisiejszą wizytą. Mój pasożycik to najprawdopodobniej chłopak, ale jeszcze 100% pewności nie ma. Rośnie jak szalony, bo jeszcze cztery tyg. temu miał tylko 3 cm, a dziś to już 9cm. Nawet się nie spodziewałam. Teraz następna wizyta 8 lipca. Mam nadzieję, że już bedzie więcej pewności i że wszystko będzie ok.
Buziaki dla wszystkich mamusiek.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

I jeszcze jedno, bo zapomniałam się zapytać lekarza. Do którego tyg. bierze się kwas foliowy?
Stary 2013-06-06, 20:06   #159
nemosek
Zakorzenienie

Witam się wieczornie i truskawkowo

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie ogólnie zadowolona, maszynka do słuchania serduszka wróciła z naprawy więc sobie posłuchałam małego co do zwolnienia to spoko da ale ja i tak nie chciałam od dziś tylko przyjdę za 2 tygodnie (ale sama nie wpadła żeby się mnie zapytać chodź powiedziałam że mam straszne bóle pleców i czasem boli mnie brzuch), no więc od 20 będę oficjalnie na L4 a tak po za tym zjadłam właśnie koktajl z 0,5kg truskawek

a i dziś zadzwoniła do mnie właścicielka prywatnego przedszkola czy nie zrobię tam u nich zdjęć grupowych + portretowe i się zastanawiam jak ja na raz ogarnę tyle dzieci hihi

50kg??? tyle to ja chyba w gimnazjum ważyłam :/

5msce...

hehehe dobrze że ta położna polką się nie okazała hihi

Ja pije właśnie koktajl z truskaweczek i sobie jeszcze pogryzam

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Jaaaa! Nie wierze, ze prawie caly watek przegapilam! Ale melduje sie z powrotem
Wszystko dlatego, ze przez ostatnie pol miesiaca przeprowadzalismy sie do nowego mieszkanka i konczylam semestr na uczelni. Zostaly juz tylko egzaminy...
Strasznie pedzicie z tymi postami Powoli sobie wszystko nadrobie jak tylko skoncze sesje! W ogole bardzo podoba mi sie pomysl ze spisana wyprawka w pierwszych postach
Musze sie Wam pochwalic, bo wczoraj bylismy na wizycie u gin i okazalo sie, ze Maluszek dogonil termin wg OM i wraca 4.12 Dowiedzialam sie, ze Malenstwo wazy juz 75g, czyli chyba konkret(?) No i co najlepsze - widzialam jak majta nozkami To bylo chyba nafajniejsze!
Mam do Was pytanie - czy czujecie juz ruchy? Jak tak, to w ktorym tyg poczulyscie pierwsze? Jak nie, to w ktorym jestescie teraz? Ja jeszcze nie czuje, a juz nie moge sie doczekac...
Zalaczam zdjatko Maluszka zeby sie pochwalic, a co!
Zaginiona mamusia
Jaki fajny maluch
Jestem w 17 tyg.
Ja dzisiaj poczułam parę razy delikatne odbicia jak bańka mydlana,bąbelki ale sądzę że to jelitaA może dzidzia?Ale to 1 ciąża więc sobie jeszcze chyba poczekam
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

No i nie wiem czy to to ale tak mnie coś już wczoraj wieczorem posmyrało z lewej strony poniżej pępka i przed chwilą też
Pewnie to to

Trele
U nas to chyba mało popularne.Raczej praktykuje się prezenty dawane po urodzinach,jak przychodzą goście dzidzię odwiedzić.

Ktosiula Spokojnie jeszcze nadrobisz parę kilo

24 KAsiula Czyżby następna mamusia poczuła coś

Basiulaaa Niezły zapas ubranek.I taka cena
Kociak
Hejka

Domi
Super że wizyta ok
Ile razy na dzień masz brać nospę?

Paulina
O nie nie!!! Nie tylko Ty tyjeszJa też
Ale zdrowie dzidka najważniejszeMogę jeść cały czas byle było wszystko w porządku

Budowniczka Hej ,dobrze że wszystko wróciło do normy,martwiłyśmy się i wywoływałyśmy z myślą że się odezwiesz.Dobrze że tak się wszystko skończyło szczęśliwie.Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie!I bądź egoistką!!!!

Asist dawno Cię nie było

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ja brałam do 14 tyg,a potem zaczęłam łykać witaminki które też zawierają kwas.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:09   #160
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszlismy ze szpiala, dostalam kroplowke homeostatyczna, luteine, magnez i wiele wiele innych. tak jak pisalam o mojej wadze, ze byla niepokojaca... okazalo sie ze mam anemie i tu nie tylko chodzi o hemoglobine ale o hematoryt... ;/;/

Teraz jem jak jakis zarłok ) po 7 dniach wyszlam do domu, czuje sie dobrze usg i badanie manualne wykazalo ze jest 'dobrze' wiec tylko sie cieszyc dzidziusiem.

.... I wreszcie zrozumialam, ze musze sie zajac soba i dzieckiem a nie glupim gadaniem innych.

Ja tez dzisiaj sie witam 17 tc waga dalej na zerze, ale brzuch wystrzelił jak z procy )

No to super, że z dzidzią wszystko ok
Leż i wypoczywaj ile wlezie
Fajnie, że apetyt dopisuje i brzusio rośnie

Cytat:

Z Tobą to nie staję w szranki, bo jesteś kilka ładnych tygodni do przodu ...ale pewnie na Twoim etapie będę miała podobnie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja Was nadrobiłam, ale nie mam siły odpisywać ani nic jestem padnięta. Od kilku dni tak mnie zaczyna boleć kręgosłup lędźwiowy jak siedze za długo, a teraz ciągle siedze przy kompie bo muszę pisać dokumentacje z praktyk jak się kładę to tylko czuję jak mi ból promieniuje
jeszcze jutro do pracy i dwa dni teoretycznie wolnego, ale sprawy uczelniane mnie niestety wołają i sprowadzają na ziemię.
Wybaczcie ale uciekam bo już nie jestem w stanie wysiedzieć ani minuty dłużej
współczuję bólu kregosłupa...
Niedługo sie uporasz z uczelnią i będziesz miała czas na wypoczynek

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Tylko trochę mnie nie było a tu już nowy wątek Szalejecie. Nie mam siły już was nadrabiać. Chciałam się pochwalić dzisiejszą wizytą. Mój pasożycik to najprawdopodobniej chłopak, ale jeszcze 100% pewności nie ma. Rośnie jak szalony, bo jeszcze cztery tyg. temu miał tylko 3 cm, a dziś to już 9cm. Nawet się nie spodziewałam. Teraz następna wizyta 8 lipca. Mam nadzieję, że już bedzie więcej pewności i że wszystko będzie ok.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

I jeszcze jedno, bo zapomniałam się zapytać lekarza. Do którego tyg. bierze się kwas foliowy?
Gratuluję udanej wizyty i chłopaczka

Ja brałam kwas do 13tc a potem od razu witaminy, w których kwasik tez jest
Spokojnie możesz teraz brac witaminki
Stary 2013-06-06, 20:11   #161
Asist22
Rozeznanie

Dziękuję za odp. Spadam sie położyć bo coś czuję, że jak tego nie zrobię to będe musiala odwiedzić kibelek, a nie bardzo mam na to ochotę. Buźka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 20:14   #162
nemosek
Zakorzenienie

Rybko Fajne te wózki , zwłaszcza podoba mi sie implast bolder,nie wiem jak tam z technicznej strony to wygląda ale wizualnie jak najbardziej tak

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 20:15   #163
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja Was zamęczę :

co sądzicie o
Wózek Teutonia Fun System?
lub

http://tablica.pl/oferta/wozek-impla...a-ID1y3iF.html ?

Ps. siedze na tablicy i wychaczyłam świetny zestaw ubranek, czekam teraz na @
Wydaje się bardzo fajny Dobra cena i masz 3w1 + wanienka no i stan wydaje się idealny Powodzenia

Cytat:
No więc jestem po wizycie, dopytałam się o to usg, obiecał że będzie robił mi częściej bo już ma sprzęt u siebie w gabinecie naprawiony i nie musi przechodzić już do gabinetu obok na samo usg. Oczywiście dziś usg mi nie zrobił bo umówił się ze mną na połówkowe za półtora tygodnia. (Anoula proszę dopisz mnie 18.06 godz.9:15 - USG połówkowe). Usłyszałam standardowy tekst że macica ładnie urosła . Kazał mi brać nospe i magne B6 bo mu powiedziałam że wieczorami mi brzuch twardnieje. W ogóle to znowu schudłam fakt że tylko pół kilo, ale to dziwne bo robię się coraz większa a chudne

Oczywiście po wizycie kupiłam kilogram truskawek i jak tylko wrócę do siebie do domu zjem je ze śmietaną
Super, że wizyta udana

Cytat:
Witam

Wyszlismy ze szpiala!!!

widze ze nowy watek założony... super!
Cytat:

Teraz odpoczywaj, teściów pocałuj (w ) w nos i dbaj o siebie i o dzidzię Super, że wszystko się już unormowało i dzidzia zdrowa
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:31   #164
nemosek
Zakorzenienie

Anulka Jak Twoja mała po wycieczce?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 20:35   #165
Antibia86
Rozeznanie

nie no przeciez czlowiek nie moze sobie zrobic nawet 2 dni przerwy bo nie nadrobi
witam nową Mamusię
Basiaa fajna okazja i branka super

a ja wczorajs koczyłam do kosmetyczki, oczywiscie deszcz mnie złapał i juz taka piękna nie byłam nno ale cóż

dziś odwiedziłam kardiologa, ekg-minimalne nieprawidłowości, we wtorek maja mi holtera założyc.
remont maskara, juz mi sie odechciewa, tesc ciagle mnie wkurza, Dzidzia kopie więc po staremu

aa własnie, ktoras dostała ta paczke z bobowity ( chyba) bo mam jakies awizo na polecony i pisze duży format...i nie wiem za cholere co to.....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:39   #166
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzisiaj nie ogarniam

W kazdym razie Budowniczka

Witam nową mamusię

Z wszystkich dobrych wieści się cieszę- Domi dobrze, że ta macica tak ładnie rośnie

Maoami też mi plecy coraz bardziej dokuczają

Nie wiem co jeszcze, aha- też tyję

Nemosek dzięki, taka wróciła przeszczęśliwa, znów złapałam oddech Tam był jakiś staw i pływali po nim tratwą, to cały dzień chodzi dumna, że pływała STATKIEM

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:41   #167
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Witamy nową mamusię Widzę, że jesteś z Wrocławia, myślałaś już w którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja albo na Borowskiej albo w Trzebnicy.
Wstępnie myślałam i jak wszystko pójdzie po mojej myśli to będę rodziła w Wałbrzychu (stamtąd pochodzę). Moja siostra urodziła tam dwójkę i bardzo sobie chwali. Jeśli chodzi o Wrocław to najszybciej na Kamińskiego. Natomiast myślę, że niedługo będę się orientować w temacie szkoły rodzenia.A co do tego szkolenia - też wysłałam zgłoszenie, ale @ zwrotnego nie dostałam

domii29, ja jak na razie też chudnę - ok. 1 kg w dół odkąd zaszłam w ciążę

Cytat:
A ja dostałam własnie opcje kupienia laktatora elekt. Z Aventu za 30f . Uzywana tylko przez jedna znajoma , nowy stoi okolo 100£ . Tylko zastanawiam sie czy takie rzeczy nie powinny byc nowe?? ;>
Wydaje mi się, że do laktatora możesz sobie dokupić nowe nakładki i to starczy. Moja siostra właśnie pożyczyła swój laktator, też z Aventu kuzynce a później dostanę go ja. I mimo tego, że to rodzina nie wyobrażam sobie używać go na tych samych nakładkach.

Asist22, ja słyszałam, że jest sens łykania kwasu foliowego max do końca pierwszego trymestru. Potem podobno to już nie ma znaczenia

Ja znowu się zastanawiam nad witaminami. Lekarz mi dzisiaj powiedział, że on generalnie nie propaguje łykania witamin, tym bardziej teraz , jak jest dostępnych dużo świeżych warzyw i owoców. Powiedział, że przy braniu witamin dzieci rodzą się większe, mają twardą głowę (przez co częściej występują trudności przy porodzie) i częściej mają alergię, a jeśli będę miała mieć anemię to witaminy mnie od tego nie uchronią. Spotkałyście się z takim poglądem?
Stary 2013-06-06, 20:42   #168
niunia32
Zakorzenienie

ufff nadrobiłam 4,5 strony

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Co nie co nadrobiłam, ale mega szybko piszecie, więc jestem do tyłu o pare stron
Dziękuje wszystkim za gratulacje, nie wymienie z nicku, bo było ich mnóstwo

No muszę Wam sie pochwalić, dzisiaj zakupiłam pierwszy wór ciuszków na razie dla malutkiej, ale dla chłopczyka też się coś znajdzie. Okazja była mega, ale to za chwilę, na razie patrzcie : Możecie zgadywać ile dałam

Dodam że na kupkach, sa koszulki, kaftaniki, body.....
super zakupy, cena powalająca... Mam taki sam kombinezon zimowy, super jest.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Chciałabym się przywitać
Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie u ginekologa - jestem w 15 tygodniu ciąży i myślę, że to czas aby dołączyć się do "grupy wsparcia" we wszystkim co się będzie działo u mnie do porodu Termin porodu mam wyznaczony na 30.11.
I to chyba tyle na początek

Cytat:
Witam

Wyszlismy ze szpiala!!!

Super, że już jeseteś w domu

pisałyście o truskawkach, ja przed chwilą zjadłam swoją porcję...

jutro do endokrynologa

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:47   #169
89Beatka
Wtajemniczenie

Kociak85: witamy w gronie mam

budownczka: jak dobrze że wszystko w porządku

basiaaaa: jakie piękne rzeczytez bym takie chciała

domii29cieszę się że wiztya udana

asist22 gratuluje synka

iguana Gratuluję córki, i trzymaj kciuki żeby u mnie też była

Trzymajcie kciukiza dziewczynkę, jutro mam wizyteeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-06 o 20:54
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 20:48   #170
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

aa własnie, ktoras dostała ta paczke z bobowity ( chyba) bo mam jakies awizo na polecony i pisze duży format...i nie wiem za cholere co to.....
Ja dostałam z Bebiko z tym misiem, nie wiem czy o to Ci chodzi. Ale to nie był polecony tylko zwykły list, ale w katroniku wielkości zeszytu i gruby na 5 cm, więc do skrzynki nie wejdzie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:53   #171
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - czy czujecie juz ruchy? Jak tak, to w ktorym tyg poczulyscie pierwsze? Jak nie, to w ktorym jestescie teraz? Ja jeszcze nie czuje, a juz nie moge sie doczekac...
Zalaczam zdjatko Maluszka zeby sie pochwalic, a co!
W 16 tygodniu najpiew laskotanie,od 17,5 tygodnia juz kopniaczki.Ale to moja druga ciaza i maluch ulozony jest tak,ze lozysko jest z tylu.

Cytat:
Witam

Wyszlismy ze szpiala!!!

Super!!Martwilysmy sie!

Nie mowcie nic o tyciu.Odkad minely mi mdlosci to jem za dziesieciu.Mam spust niezly i juz chyba z 6 kg do przodu.No i na urlopie zaczely sie lody i czekoladki

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:54   #172
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wczorajs koczyłam do kosmetyczki, oczywiscie deszcz mnie złapał i juz taka piękna nie byłam nno ale cóż

dziś odwiedziłam kardiologa, ekg-minimalne nieprawidłowości, we wtorek maja mi holtera założyc.
remont maskara, juz mi sie odechciewa, tesc ciagle mnie wkurza, Dzidzia kopie więc po staremu
Fajnie Ci
za dobre wyniki i szybki koniec remontu

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nemosek dzięki, taka wróciła przeszczęśliwa, znów złapałam oddech Tam był jakiś staw i pływali po nim tratwą, to cały dzień chodzi dumna, że pływała STATKIEM
To super, że Anulka zadowolona

Cytat:
Ja znowu się zastanawiam nad witaminami. Lekarz mi dzisiaj powiedział, że on generalnie nie propaguje łykania witamin, tym bardziej teraz , jak jest dostępnych dużo świeżych warzyw i owoców. Powiedział, że przy braniu witamin dzieci rodzą się większe, mają twardą głowę (przez co częściej występują trudności przy porodzie) i częściej mają alergię, a jeśli będę miała mieć anemię to witaminy mnie od tego nie uchronią. Spotkałyście się z takim poglądem?
Moja lekarka na początku też mówiła, że od witamin się duże dzieci rodza ale w II trymestrze już mi zaleciła to biorę

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
pisałyście o truskawkach, ja przed chwilą zjadłam swoją porcję...

jutro do endokrynologa
Ja teraz wcinam

za wizytę

Beatka czekamy na dobre wieści
Stary 2013-06-06, 21:05   #173
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Wodą morską psikam i psikam i nie pomaga, zwłaszcza, że to lewa dziurka jest taka uparta, z prawej leci katar tak dla wyrównania mi przyjemności więc nie jest wesoło.
Dzisiaj zrobię sobie inhalację tylko w sumie nie mam za bardzo z czego, myślałam o jakiś domowych sposobach.
Gardło przepłukuje sodą...
Pisałam chyba wczoraj, że mi lekarz powiedział, że można spokojnie łykać te wszystkie cholinexy i tym podobne na gardło. Zapomniałam go spytać o coś na katar, ale wydaje mi się, że też by nie zaszkodziły te psikadła. Ja podkradłam synkowi Nasivin Soft (dla niemowląt, obkurczający śluzówkę nosa), ale w sumie to nie wiem czy coś pomogło, bo miałam jedynie lekki katar i nie bardzo zatkany nos.

Cytat:
Nie wiem jak wyglądają te laktatory z Aventu, bo ja mam Medeli i tam jest tak, że można sobie dokupić osobno te elementy, które mają kontakt z mlekiem, więc można mieć silniczek używany, a całą resztę nową. Ale nie wiem czy to się opłaca finansowo. Ja bym chyba wolała mieć nowe te rzeczy

Cytat:
Eee, pierwsze słyszę. Ja brałam przez całą poprzednią ciążę (i jeszcze sporo przed), a synek wcale nie był jakiś wielki i nie ma żadnych alergii.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:05   #174
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A tak się mamuśka martwiła

Cytat:
Wstępnie myślałam i jak wszystko pójdzie po mojej myśli to będę rodziła w Wałbrzychu (stamtąd pochodzę). Moja siostra urodziła tam dwójkę i bardzo sobie chwali. Jeśli chodzi o Wrocław to najszybciej na Kamińskiego. Natomiast myślę, że niedługo będę się orientować w temacie szkoły rodzenia.A co do tego szkolenia - też wysłałam zgłoszenie, ale @ zwrotnego nie dostałam

Wydaje mi się, że do laktatora możesz sobie dokupić nowe nakładki i to starczy. Moja siostra właśnie pożyczyła swój laktator, też z Aventu kuzynce a później dostanę go ja. I mimo tego, że to rodzina nie wyobrażam sobie używać go na tych samych nakładkach.

Asist22, ja słyszałam, że jest sens łykania kwasu foliowego max do końca pierwszego trymestru. Potem podobno to już nie ma znaczenia

Moja mama stamtąd pochodzi i ta fajniejsza część mojej rodzinki.Lubię Wałbrzych

A co do witamin to słyszałam tylko że rodzą się duże dzieci,ale wśród dzieci z rodzinki czy od znajomych nie było żadnych anomalii
Największy dzieciak miał 3,5 kg.

Beatka Kciukasy

A mi udało się dzisiaj dorwać od siostry sałatę,rzodkiewkę i trawę czyli koperek i szczypiorek.Jak dobrze mieć kawałek swojej działki i warzywka.Marzy mi się kiedyś własny ogródek

Właśnie pożeram bułkę z twarożkiem i zieleninką

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 21:10   #175
kruszynka86
Raczkowanie

Oooo nowy wątek

budowniczka
super, że już w domu jesteście
Basia aaaaale zakupy
Gratuluje wizytującym dobrych wieści

Ja dziś tez miałam wizytę ale bez usg, ale lekarz powiedział, że spróbuje takim detektorem posłuchać serduszka przez brzuch, ale może być za wcześnie...ale znalazł i słyszałam Mały szaleje ostatnio po truskawkach, smakuje mu
ja muszę już znowu zmykać , jutro do pracy, już nie mam siły rano juz wstawać A w weekend wesele potem jeszcze tydzień na wysokich obrotach aby z wszystkim zdążyć i ślub koleżanki i wreszcie urlop !!!
Ja na L4 zamierzam się wybrać gdzieś tak od 30 tyg, czyli połowy sierpnia , o ile wcześniej mnie temp. nie wykończy. A po urlopie zacząć brać wolne w środku tygodnia, bo już cały tydzień nie daje rady.
Aha i proszę o wpisanie na listę o mojego Krzysia, jeszcze jestem przed połówkowym ale jestem przekonana, że pan doktor się nie mylił i zresztą moja intuicja też

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

Edytowane przez kruszynka86
Czas edycji: 2013-06-06 o 21:12
kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:20   #176
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Super
Mi kazano przestac w 12 tyg brac kwas

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-06, 21:31   #177
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Super że wizyta udana i maluszek rośnie a co do kwasu foliowego ja od II trymestru biorę witaminy zamiast kwasu,ale w nich kwas już jest
Cytat:
nie no przeciez czlowiek nie moze sobie zrobic nawet 2 dni przerwy bo nie nadrobi
witam nową Mamusię
Basiaa fajna okazja i branka super

ja dostałam z bebiko ale nie polecona przesyłka

Cytat:
Dzisiaj nie ogarniam

Witam nową mamusię

Z wszystkich dobrych wieści się cieszę- Domi dobrze, że ta macica tak ładnie rośnie

a tak się martwiłaś fajnie że jej sie podobało j
Stary 2013-06-06, 21:32   #178
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Domi Super że wizyta ok
Ile razy na dzień masz brać nospę?
Mam brać 3 razy dziennie przez te półtora tygodnia i jak pójdę na połówkowe to wtedy mam mu powiedzieć czy dalej się zdarza że ten brzuch mi twardnieje

Cytat:
Dzisiaj nie ogarniam

Witam nową mamusię

Coś czuje że bawi Cię moja rosnąca macica .

I widzisz ? tyle stresu się najadłaś a mała zadowolona

Cytat:

Co do tej wagi to lekarz powiedział mi że w ciąży tak jest i że dużo też zależy od ubioru bo robi się coraz cieplej więc nie ubieramy już na siebie tyle ile ubierałyśmy wcześniej

Jeśli chodzi o witaminy, łykałam od kąd skończyłam 3 miesiąc a zaczęłam 4 teraz się mi skończyły i póki co nie wykupiłam nowych ale zastępuje owocami, warzywami itd

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Kociak85: witamy w gronie mam

budownczka: jak dobrze że wszystko w porządku

basiaaaa: jakie piękne rzeczytez bym takie chciała

domii29cieszę się że wiztya udana

asist22 gratuluje synka

iguana Gratuluję córki, i trzymaj kciuki żeby u mnie też była

Trzymajcie kciukiza dziewczynkę, jutro mam wizyteeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee
za wizytę i za dziewczynkę !
Daj znać po

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-06 o 21:34
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:43   #179
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
W 16 tygodniu najpiew laskotanie,od 17,5 tygodnia juz kopniaczki.Ale to moja druga ciaza i maluch ulozony jest tak,ze lozysko jest z tylu.
Też mam z tyłu łożysko,to może znaczyć że mocniej kopniaki będzie czuć?

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Oooo nowy wątek

budowniczka
super, że już w domu jesteście
Basia aaaaale zakupy
Gratuluje wizytującym dobrych wieści

Ja dziś tez miałam wizytę ale bez usg, ale lekarz powiedział, że spróbuje takim detektorem posłuchać serduszka przez brzuch, ale może być za wcześnie...ale znalazł i słyszałam Mały szaleje ostatnio po truskawkach, smakuje mu
ja muszę już znowu zmykać , jutro do pracy, już nie mam siły rano juz wstawać A w weekend wesele potem jeszcze tydzień na wysokich obrotach aby z wszystkim zdążyć i ślub koleżanki i wreszcie urlop !!!
Ja na L4 zamierzam się wybrać gdzieś tak od 30 tyg, czyli połowy sierpnia , o ile wcześniej mnie temp. nie wykończy. A po urlopie zacząć brać wolne w środku tygodnia, bo już cały tydzień nie daje rady.
Aha i proszę o wpisanie na listę o mojego Krzysia, jeszcze jestem przed połówkowym ale jestem przekonana, że pan doktor się nie mylił i zresztą moja intuicja też
To męczące,acz przyjemne dni przed TobąMiłej zabawy

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Mam brać 3 razy dziennie przez te półtora tygodnia i jak pójdę na połówkowe to wtedy mam mu powiedzieć czy dalej się zdarza że ten brzuch mi twardnieje
A cały czas masz twardy czy okazjonalnie?
Pytam bo ostatnio na wizycie ginka mówi mi że mam miękki brzuch i czy tak zawsze.Ja że nie, że czasem mi trochę twardnieje i też kazała brać nospę 3xdziennie ale ograniczyłam do 2x1.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 21:44   #180
iguana333
Rozeznanie

Witam się na nowym wątku

Wow dziewczynki ale szalejecie już tyle stron !?
Ja nie mam czasu niestety żeby wszystko nadrabiać

Myślę że można wpisać koło mnie dziewczynka
Wizytę połówkową 4d mamy na 29.06

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości