Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 22:43   #1861
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Czy już pisałam, jak straszliwie mocno kocham mojego Skarba?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 23:14   #1862
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj minął rok czasu jak zaszłam w ciążę z Misiem! 04.06 ) cudna data
za rocznice

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wczoraj zapomniałam napisac o 2 rzeczach po:
1. Czy Wasze maluchy leżąc na brzuchu tez tak stekają? Mój strasznie steka i mam wrażenie, ze podnszenie głowy sprawia mu co raz wieksza trudność...mo,ze za rzadko go kłade...
a ja ciagle zapominam napisac o tym brzuszku
moj nie lubie - fakt polezy kwilunie ale zaraz jest grymas i przewrot na plecy taki cfaniaczek juz z niego

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też codziennie sobie powtarzam, że od jutra przynajmniej nie jem słodkiego.
ja to sobie powatrzam odkad zaczelam mowic

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
załatwiliśmy doradce kredytowego.. w piatek poda nam oferty z 3 - 4 bankow.

do lekarza sie umowilam dopiero na 12.06 ooooo to juz bedzie 8 tydzien lecial.. ten okres mnie zasmucil, myslalam, ze jeszcze troche go nie bedzie
ad 1 - i leca za Efekt Koncowy - widze ZE DUZO parapetowek sie szykuje

ad 2 - ja jestem 11tyg i jeszcze nie bylam .. ciagle czekam na to skierowanie od lekarza, prywatnie na chwile obecna mnie nie stac

Cytat:
A co i ja się pochwale synem
1. Golasek i widac tu właśnie jakim jest fałdziarzem Wasze dzieci też są takie grubiutkie, czy tylko mój taki przypakowany? Boje się, ze bedzie mu trudniej zacząc siadac i chodzic przez tą mase
sliczna Kuleczka Sexi Faldeczki - i na pewno wyrosnie
- jakbym wsatwila fote Mlodego - wygladaliby jak Flip i Flap - tacy podobni ...

aaaa i dobra - nadarbiam dalej - zaczynam 59 strone

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 00:27   #1863
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki. A tak w ogóle to Kacper ma celulit na pupie...-po Mamusi??
ahaha alem sie usmiala za celuit

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u gina. Wszystko goi się super, macica obkurczona Mam zielone światło na bara-bara

Mata przetestowana -położyłam Krzysia na brzuszku, a On ją obrzygał
ad 1 -
ad 2 - ufs

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny. Macie racje w 100%. Muszę coś zrobić by innym się nie przytrafiło coś podobnego.
zgadzam sie z kobietksmi do gazet !!
a ta dziewczynsa co lezala z toba we sali cos ost wspominala o niej ze by szlo ja znalezc moze warto ja tez namowic

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.u "mnie " w przedszkolu dyrekorka chciałaby aby pracownice najlepiej jeszcze dokładały do interesu ....
a ostatnio podczas festynu spotykam dyrektorke na korytarzu :
dyr." wie pani jak tak na panią patrzę i na dziecko(mialam Roszka na rękach) ,i wie pani..... tak się zastanawiam ......
i cisza .....
to ja na to "ale o co chodzi"?
dyr." ........ bo wie pani..... czy mogę dla pani coś zrobic?"
Ja juz zdurniałam ... absolutnie nie miałam pojęcia o co jej chodzi i chyba widac było po mojej minie bo zaraz dodała:
" czy mogę pani jakoś pomóc ... no bo te buty -ma pani takie wysokie te obcasy ...."
haha to się nazywa "ińtieligętny" dialog .....
coz za wyzsza inteligencyja

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy u pediatry. Jakub przybrał 120g w ciągu tygodnia, czyli nie jest źle. na mm będzie patrzył z daleka waży 4650g. niestety nie unikniemy wizyty u kardiologa.
za wage i za wizyte u kardio

Cytat:
dziekuje zapislam
ale dalej bd dochodzic do perfekcji z rogalikami - nast proba w piatek

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

jakaś żaluzja hehe
jakzebym smiala miec żałujże ew roletę

Cytat:
yyyyyyyy a nie we wszystkich jest styropian???? tez mam takie ze styropianem. Nie wiem czy sa jakies inne??
ja mam z folia grzewcza- (aluminiowa) styropiam mam tylko na gorze i na dole

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
wsiadł do autobusu, człowiek z liściem na ptaku...na na na w sensie w piosence było na głowie ale tak mi się skojarzyło

Do szału mnie doprowadza to pytanie ! Tak jakby teściowe, ciotki i inne starze panie i panowie miały dzieci nie płaczące.. albo nie dające prawa dziecku do płakania bo ma zły dzień, jest zmęczony, niespokojny w nowej sytuacji...i drugie do kompletu " a co mu się stało / dzieje " Ostatnio już się wkurzyłam i mówię do ciotki " nic. życie go boli" no przynajmniej się zamknęła na 5 minut
ad 1 i 2 -

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mojej 'teściowej 'NIGDY (z naciskiem wielkim na NIGDY) nie płakały.
za każdym razem mam ochotę...
no tak NIGDY - no ale wezmy pod uwage ze wtedy byly ''inne'' czasy - eh takie ichnie gadanie, czasem czleka do szalu doprowadzic moze

ok i ost 3 strony - wezcie niezle daly do wiwatu

Stary 2013-06-07, 01:00   #1864
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

a metraz duzy czy mały to zalezy od punktu siedzenia ..... ja mam sam salon 50 metrowy ...... , a nam brakuje ciągle miejsca
aaaa - boshe a ja sie ''napalilam'' ost na 35m2 za 6500
aaa pikne musze je miec znaczy sie dostac - oby sie ta osoba odezwala do mnie - MUSZE sie wyprowadzic inaczej OSZALEJE !!!

Cytat:
a wogóle to ja uwielbiam Karolka nosić, tulic i całowac
tyz tak mam - ost dzien zaczynam od buziaka w polika i pytania
'' czy umowi sie Pan ze mna na Randke ''

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
heh, nawiedziła mnie teściowa- i znowu bedę ta zła- bo nic się nie gotowało ( mięso dopiero sie rozmraża) i znowu bałagan (pranie z balkonu ściągałam)- swoja drogą coś za często przejazdem koło mnie jest
a co z kwiatkami na Balkonie - nie chciala ich dzis przypadkiem podlac

Cytat:

I waży pięknie - 4930 gr Czyli przybrał średnio 300gr tygodniowo

Bo zapomniałam - dziecko mi zaczyna noce przesypiać: dziś przespał ciurkiem 7 godzin!
za wage i sen - moj dalej budzi sie w nocy ale juz co 4-4,5 h - wiec z dnia na dzien Dluzej mi to idzie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się. Jesteśmy już po szczepieniach. Michasiu cała wizytę zniósł dzielnie jednak ukłucie go zabolało i zapłakał, Bidulek mój malutki. Nie czekałam długo i od razu ukoiłam jego cierpienie dając mu cyculka. Ale możemy się pochwalić bo ważymy już 4 kg i od dnia wyjścia ze szpitala przybrał 1390 g
za wage i szczepienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
A Wy dostałyście już miesiączkę?
mialam od 26.05 do 02.06 a tak chcialam ''dluzej'' bez sie pochodzic

i wiecie co wam powiem PIERWSZA

eh nadrobilam co mialam nadrobic, mam nadzieje ze mi wybaczylyscie moje nieobecnosc, ale ost 2dni Mlody byl bardzo marudny ... wiec ciagle bylam kolo niego - tulanki clausie i tym podobne.

no nic Lecem spac
i dlaczego dzis jest juz Piatek ... mial byc Czwartek - w planie mialam Farbowanie wlosw (czwartek) i Rogaliki (piatek) i co BEDE zmuszona zrobic te dwie rzeczy dzi
ehhh

ConaRbot

Stary 2013-06-07, 06:35   #1865
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a on zaczął się tak cudownie śmiać w głos

Cytat:
A ja mam pytanie - co z kapustą KISZONĄ? Też nie można? A fasolka szparagowa? Chyba nie wzdyma
mnie kazda kapusta wzdyma. i to wiem, nie mam co eksperymentowac... zas fasolke szparagowa jem od samego poczatku...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i co BEDE zmuszona zrobic te dwie rzeczy dzi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 07:04   #1866
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no spokojnie. czasem dobrze jest system 7-5-3 nawet na sucho lakatatorem i to tez pomaga.
dobrze jest tez wziasc cieply prysznic przed lub rozmasowac cyce, zrobic cieply kompres. kiedys jak zaczynalam sciagac laktatorem to patrzylam ile kapie i gdzies znalazlam ze w ten sposob najlepiej zabic laktacje jak sie skupiasz nie na tym co trzeba i podchodzisz do tego na zasadzie wycisne i koniec. no i smialam sie jak znalazlam rade w stylu: mysl o mleku, o wodospadach mleka itd.

no ale naprawde czasem lepiej nawet wlaczyc cos w tv i patrzec a nie patrzec na buteleczke i liczyc krople.
Coś w tym musi być bo ja jak ściągałam na samym początku to też cały czas patrzyłam czy kapie i tak potrafiłam 10-20ml ściągnąć a potem wzięłam laptop na kolana i oczywiście wizaż patrze za chwilę a tam już pół buteleczki byłam w takim szoku, że nie mogłam uwierzyć. Od tamtej pory nie patrze na buteleczkę, oglądam tv lub siedzę na wizażu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 07:21   #1867
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem wiecznie głodna. Jem, jem i nic nie pomaga. Co robić?
nie pomogę, bo mam to samoale jak ktoś ma jakiś sposób, to chętnie skorzystam
Cytat:
na razie zaliczylysmy z Natalka neurologa, okuliste - badanie w kierunku retinopatii, poradnie rehabilitacyjna, usg bioder, usg glowki w kolejce laryngolog, kardiolog, choroby zakazne, poradnia patologii noworodka i zwykla kontrola u pediatry
Dzis uslyszalam ze Mala dobrze goni rowiesnikow. !
to się nabiegacie bidulki ale najważniejsze, że jest dobrze i Natalka się prawidłowo rozwija i goni do przodu
Cytat:

niestety wczesniactwo jest choroba. szczescie mielismy ale cholernie duzo wizyt i pracy przed nami. najgorsze zeby nie przegapic niczego.
tyle już przeszliście, że musi coraz lepiej.
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
z otoczenia to można się tylko zdołować.. od cioci dobrych rad, co o laktacji nic nie wiedzą.. ja też już słyszę pytania... kiedy te kaszki będę dawać..bo on taki duży że na samym cycku nie ma go co trzymać...no na szczęście mam w swoim bezpośrednim otoczeniu - największego fanatyka laktacyjnego jakiego znam - mojego chłopa..czasem sobie myślę, że skoro ta laktacja jest w głowie, to jeszcze trochę i on będzie miał mleko

moja teściowa ciągle mi powtarza, że chyba zaraz będę musiala młodemu kaszki dawać, bo się nie najada moim pokarmem i mm ( taaa, jasne ), bo tak często je. I nie pomagają tłumaczenia, że on często je, ale mniejsze porcje. Bo np. je co 1,5 godz. po ok. 60 ml. lub co 2 godz. po ok. 90ml. Ale co tam, przecież wychowała 3 dzieci, to wie
nauczyłam się już, że takiego gadania trzeba tylko posłuchać i nie dyskutować a robić po swojemu
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny które odciągają mleko jak je przechowujecie ?? Mrozicie od razu czy jak ???
u mnie schodzi na bieżąco
Cytat:
ny

U nas ok, zęby idą na całego, wczoraj musiałam użyć żelu, bo tak płakał, po użyciu po 20min już smacznie spał

W ogóle wczoraj minął rok czasu jak zaszłam w ciążę z Misiem! 04.06 ) cudna data
szybciutko, szybciutko...
he he, cudowna rocznica
Cytat:
1. Czy Wasze maluchy leżąc na brzuchu tez tak stekają? Mój strasznie steka i mam wrażenie, ze podnszenie głowy sprawia mu co raz wieksza trudność...mo,ze za rzadko go kłade...
to jednak duży wysilek dla takiego maluszka

Dzień dobry
Wczoraj nie miałam jak nadrobić, bo pół dnia byłam w mieście na zakupach a po południu mały się zrobił taki marudny, ze szok. Całe popołudnie tylko wrzaski i krzyki. Także nadrabiam na raty

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 07:36   #1868
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a z tym chwaleniem że przesypia to uważaj, bo wiele z nas się chwaliło i potem dzieciaki już tak ładnie nie spały, hihi

Jaś po szczepieniu spał więcej niz zwykle. A wieczorem zrobił nam mega frajdę, trzymalam go na kolanach buźką do tżta, tż spiewał mu piosenkę, a on zaczął się tak cudownie śmiać w głos

Ach jeszcze muszę wam wrzucić linka bo urzekła mnie ta kołysanka, normalnie łzy mi lecą jak tego słucham: http://www.youtube.com/watch?v=tNM3lV1Bez8
co do chwalenia to popieram mój dziec tez sie popsul jak sie pochwalilam

brawo za śmianie sie na głos!!

Cytat:

ale słodko ja caly czas gadam: a wiesz ze mama Cie kocha najmocniej na swiecie? hyhy
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 07:56   #1869
Malpka
Zakorzenienie

HEJ
u nas dziś nareszcie ciepło i słonecznie
dziś miałam kiepską noc od północy Karol wstawał co godzine! i nawet nie koniecznie chciał jeść tylko jak wziełam go na ręce to usypiał znowu więc go odkładałam i za godzine znowu masakra! chwale sie tym to może się naprawi
---------

Cytat:
Ja dziś ponownie zjadłam truskawki. Jakieś małe krostki i zaczerwienia na buźce niestety zaobserwowałam.
spróbuj jeszcze raz za tydzień lub dwa ja miałam tak z Julką i pomidorem zjadłam wyskoczyły krostki odczekałam tydzien znów zjadłam już nic nie wyskoczyło

Cytat:
A ja dzisiaj w nerwach. Otóż pomimo, że regularnie i wyłącznie karmię piersią chyba dostaję okresu! Mam od rana bóle takie same jak przy @ i do tego delikatne różowe plamienia. Jestem dwa miesiące po porodzie i półtora miesiąca po łyżeczkowaniu. Dzwoniłam od rana do gina i mówił żebym się nie denerwowała i że tak niby może być. Jutro po południu mam wizytę bo się zaniepokoiłam. A Wy dostałyście już miesiączkę?
ja jeszcze nie

Cytat:
a z tym chwaleniem że przesypia to uważaj, bo wiele z nas się chwaliło i potem dzieciaki już tak ładnie nie spały, hihi

Jaś po szczepieniu spał więcej niz zwykle. A wieczorem zrobił nam mega frajdę, trzymalam go na kolanach buźką do tżta, tż spiewał mu piosenkę, a on zaczął się tak cudownie śmiać w głos
1. popieram
2.super

Cytat:
A ja mam pytanie - co z kapustą KISZONĄ? Też nie można? A fasolka szparagowa? Chyba nie wzdyma
.
ja kapuste jadłam i u nas jest ok więc musisz wypróbować

Cytat:
:

i jak robisz rogaliki bo u mnie ciasto na nie już w lodówce

Cytat:
ale słodko ja caly czas gadam: a wiesz ze mama Cie kocha najmocniej na swiecie? hyhy
hehe ja też non stop gadam do KArola całuje, cmokam, miziam, przytulam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

----------------------
i jeszcze jedno
już dziś proszę was o kciuki, modlitwę - co która uważa za stosowne za jutrzejszą operacje Julki bo jutro musimy o 5 rano wyjechać więc się nie odezwę ale powiem wam że jestem tak zestresowana tak więc liczę na wasze magiczne kciuki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 08:04   #1870
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
heh a pracuje u prywaciarza czy w budżetówce??? mój tż niestety u prywatnego pracodawcy i nie miał nawet 2 tygodni tego ojcowskiego po urodzeniu małej heh
u prywaciarza. Ale tam to w ogóle obóz koncentracyjny jest. Co prawda zarobki dobre, ale traktowanie ludzi - porażka. Do tej pory tz miał chociaż niedziele wolne, a od soboty przechodzi na inne stanowisko i zero wolnego - 7 dni w tygodniu robota. Niby do lipca ma tak tylko być, ale u nich t nigdy nic nie wiadomo.
A niestety żadnej innej pracy nie może znaleźć. U nas w Lubuskim bezrobocie niestety szaleje
Cytat:

Ktoś pytał o szczepionki my bralismy 6 w 1.. zaplacilam za 1 dawke 155 zł... zastanawialam sie nad tymi rota i reszcie ale chyba odpuszczamy
Byla to szczepionka 6 w 1 - INFARNIX jezeli mnie pamiec nie zawodzi.

Wiecie co... kupiłam takie opakowanie termiczne na butle (do kosciola na chrzest wezmiemy) no i byly u mnie w sklepie w miescie tylko 3.. no i zapakowane, ja myslalam, ze to jakies takie z jakas fajna wkladka co cieplo trzma a tam w srodku STYROPIAN hahaha DOBRZE, ZE TO DROGIE NIE BYŁO...
ja za 5w1 płaciłam 155
opakowanie termiczne też mam. Też się zdziwiłam, że to styropian w środkuale niestety pic na wodę z tymi opakowaniami, bo trzyma ciepło może z godzinę i to też nie aż tak super, bo jak włożyłam bardzo ciepłe, to po godzinie było już letnie.
A poza tym wkurzało mnie to, bo wielkie i zajmuje za dużo miejsca.
Cytat:
Liwka ja wlasnie nie wiem ale kolezanka miala jakies ciensze i inne z folia w srodku moze to nie opakowanie heheh
Kupiłam w biedrze torbę i tam jest takie małe opakowanie na butelkę właśnie z folią w środku. Ale w dzialaniu podobnie jak to ze styropianem
Cytat:

cos wymysle ..... bo sprzątac nie lubie ... no ale sama nie jestem ,jak myslisz po co mam tyle dzieci ?

Cytat:
o urlopie w wakacje też może pomarzyć...
u nas to samo
Cytat:
a to nie jest tak, ze lekarz wypisuje po porodzie opiekę i na podstawie jej jest o wolne okolicznościowe- bo u nas tak było- ginka wypisała mu opiekę, zaniósł do pracy i dostał urlop
to na 2 tyg. a 2 dni się należą normalnie na urodzenie dziecka
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
i ciągle pyta czy mu nie za zimno..
moja mama tak samo. I tłumaczę jej, że to się sprawdza na karczku a nie rączki a ona i tak swoje ale na szczęście nie jest aż tak męcząca, bo jak jej powiem, że jest mu na pewno ciepło, to daje za wygraną
Cytat:

i jeszcze jedno
już dziś proszę was o kciuki, modlitwę - co która uważa za stosowne za jutrzejszą operacje Julki bo jutro musimy o 5 rano wyjechać więc się nie odezwę ale powiem wam że jestem tak zestresowana tak więc liczę na wasze magiczne kciuki
trzymam mocno kciuki
na pewno będzie dobrze.Wiadomo, że to bardzo stresujące, ale musisz się trzymać, to wtedy Julka też będzie spokojniejsza.

Muszę namówić tż na kupno nowego laptopa, bo ten złom już mnie tak wk****a, że chyba go przez okno wyrzucę. Zamula się co chwilę, a co jakiś czas zamula się na amen i trzeba o reanimować

Stary 2013-06-07, 08:05   #1871
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
HEJ
dziś miałam kiepską noc od północy Karol wstawał co godzine! i nawet nie koniecznie chciał jeść tylko jak wziełam go na ręce to usypiał znowu więc go odkładałam i za godzine znowu masakra! chwale sie tym to może się naprawi

i jeszcze jedno
yyyy tak jak u mnie! też się chwale!!! napraw sie napraw sie

Kciuki za operacje!!! bedzie dobrze musi byc))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:05   #1872
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
aaa pikne musze je miec znaczy sie dostac - oby sie ta osoba odezwala do mnie - MUSZE sie wyprowadzic inaczej OSZALEJE !!!

a co z kwiatkami na Balkonie - nie chciala ich dzis przypadkiem podlac

za wage i sen - moj dalej budzi sie w nocy ale juz co 4-4,5 h - wiec z dnia na dzien Dluzej mi to idzie

za wage i szczepienie

mialam od 26.05 do 02.06 a tak chcialam ''dluzej'' bez sie pochodzic

i wiecie co wam powiem PIERWSZA

eh nadrobilam co mialam nadrobic, mam nadzieje ze mi wybaczylyscie moje nieobecnosc, ale ost 2dni Mlody byl bardzo marudny ... wiec ciagle bylam kolo niego - tulanki clausie i tym podobne.

no nic Lecem spac
i dlaczego dzis jest juz Piatek ... mial byc Czwartek - w planie mialam Farbowanie wlosw (czwartek) i Rogaliki (piatek) i co BEDE zmuszona zrobic te dwie rzeczy dzi
ehhh

ConaRbot
do balkonu nie doszła, bardzo się spieszya to ją w kuchni trzymalam, po co miala dalej wchodzić na bank tylko widziała rozwalone pranie, któe z balkonu przyniosłam - bo za nim ułozylam był artystyczny nieład na oparciu łózka a to niestety z kuchni widać.

Ty nam tu nie ściemniaj tulanki, całuski to były, ale co dziennie na jakieś pyszności byłaś zapraszana....fb prawdę powie-a że my nic dobrego nie pichciłyśmy to do nas nie zaglądałaś

Małpka- oczywiście
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 08:08   #1873
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
u prywaciarza. Ale tam to w ogóle obóz koncentracyjny jest. Co prawda zarobki dobre, ale traktowanie ludzi - porażka. Do tej pory tz miał chociaż niedziele wolne, a od soboty przechodzi na inne stanowisko i zero wolnego - 7 dni w tygodniu robota. Niby do lipca ma tak tylko być, ale u nich t nigdy nic nie wiadomo.
A niestety żadnej innej pracy nie może znaleźć. U nas w Lubuskim bezrobocie niestety szaleje
yhhh...przesada 7 dni pracowac!! mój tż ma weekendy wolne, no ale nie ma go w tygodniu bo jeździ sobie. Dziś jest w Łodzi a idziemy na wesele!!!!! i bedzie gonił na wesele na 19-20 może się wyrobi, ale bedzie zmeczony wiec juz widze jak sie pobawimy...;/ no ale tż nie widzie siebie w innej pracy to swoją drogą

Stary 2013-06-07, 08:08   #1874
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

ja za 5w1 płaciłam 155
opakowanie termiczne też mam. Też się zdziwiłam, że to styropian w środkuale niestety pic na wodę z tymi opakowaniami, bo trzyma ciepło może z godzinę i to też nie aż tak super, bo jak włożyłam bardzo ciepłe, to po godzinie było już letnie.
A poza tym wkurzało mnie to, bo wielkie i zajmuje za dużo miejsca.

Kupiłam w biedrze torbę i tam jest takie małe opakowanie na butelkę właśnie z folią w środku. Ale w dzialaniu podobnie jak to ze styropianem

u nas to samo

to na 2 tyg. a 2 dni się należą normalnie na urodzenie dziecka

moja mama tak samo. I tłumaczę jej, że to się sprawdza na karczku a nie rączki a ona i tak swoje ale na szczęście nie jest aż tak męcząca, bo jak jej powiem, że jest mu na pewno ciepło, to daje za wygraną

trzymam mocno kciuki
na pewno będzie dobrze.Wiadomo, że to bardzo stresujące, ale musisz się trzymać, to wtedy Julka też będzie spokojniejsza.

Muszę namówić tż na kupno nowego laptopa, bo ten złom już mnie tak wk****a, że chyba go przez okno wyrzucę. Zamula się co chwilę, a co jakiś czas zamula się na amen i trzeba o reanimować
to może właściciel nie wiedział o tym, ze musi mu je dac
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 08:09   #1875
OtTakaJa
Zakorzenienie

witamy sie w 8tygodniu, w klacie Adas ma więcej o 14cm Jesli chodzi o faldki to moj tez ma ich duzo i sie wlasnie martwie zeby sie odparzen nie nabawil:/

Edytowane przez OtTakaJa
Czas edycji: 2013-06-07 o 08:18
OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 08:31   #1876
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
----------------------
i jeszcze jedno
Oczywiście trzymamy mocno

Filip dzisiaj jak się obudził w nocy o 2 tak usnął o 4
Pierwszy raz mu się tak zdarzyło, zawsze zje i od razu zasypia.
Stary 2013-06-07, 08:34   #1877
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
yhhh...przesada 7 dni pracowac!! mój tż ma weekendy wolne, no ale nie ma go w tygodniu bo jeździ sobie. Dziś jest w Łodzi a idziemy na wesele!!!!! i bedzie gonił na wesele na 19-20 może się wyrobi, ale bedzie zmeczony wiec juz widze jak sie pobawimy...;/ no ale tż nie widzie siebie w innej pracy to swoją drogą
no, wyzysk prawdziwy. Szkoda, że tak dużo twój tż musi pracować, ale ważne, że mu się podoba i skoro nie widzi się gdzie indziej, to jest zadowolony, a to najważniejsze, żeby robić to, co się lubi

Cytat:
to może właściciel nie wiedział o tym, ze musi mu je dac
nie wiem w sumie jak to wyszło, ale na pewno wiedział. Tz brał wolne jeden dzień jak pierwszy raz po nas jechał do szpitala ( miał wziąć dwa dni, ale że musieliśmy zostać w szpitalu, to poszedł do pracy), no i drugi dzień wykorzystał, jak drugi raz po nas jechał. A wiedział na pewno, bo tż mu mówił o tym, że właśnie bierze te dwa dni wolnego, co mu się należą. A potem się okazalo, że mu normalnie wpisali urlop.
Tam się w oole nie liczą z pracownikami. Jak trzeba np. zostać po godzinach, to nie pytają się, tylko przychodzi kierownik i mówi"mam nadzieję, że nic sobie nie zaplanowaliście, bo dzisiaj pracujecie do oporu".

Z tym, że tam nikt poza tż sie nie odezwie. On ciągle ma problemy w pracy, bo się stawia, a reszta to takie d**y wołowe, że siedzą cicho i robią, co im każą.

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-06-07 o 08:38
Stary 2013-06-07, 08:42   #1878
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście trzymamy mocno

Filip dzisiaj jak się obudził w nocy o 2 tak usnął o 4
Pierwszy raz mu się tak zdarzyło, zawsze zje i od razu zasypia.
hyhy i co musiałaś do lulać czy leżał sobie spokojnie??
Miśka dziś nie spała od 4 do 5 uśmiech od ucha do ucha położyłam ją obok i trochę wierzgała nogami, marudziła ale w końcu zasnęła.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
no, wyzysk prawdziwy. Szkoda, że tak dużo twój tż musi pracować, ale ważne, że mu się podoba i skoro nie widzi się gdzie indziej, to jest zadowolony, a to najważniejsze, żeby robić to, co się lubi

A u Twojego TŻ szkoda, że nikt więcej nie walczy i wszyscy milczą. Pewnie gdyby więcej osób się zbuntowało to może by się coś zmieniło.

Stary 2013-06-07, 09:06   #1879
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy dostałyście już miesiączkę?
jeszcze ale jak byłam u gina w poniedziałek to powiedział ze pojawi się lada dzień

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Co do okruszka-znam,lubię i spiewam, ale nic nie przebije K.Prońko "Tam bylo Ci najlepiej" z filmu "Cesarskie ciecie" wyje na niej do dziś
śliczna

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
dziekuje zapislam
ale dalej bd dochodzic do perfekcji z rogalikami - nast proba w piatek
może w końcu wyjdą

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:

i jeszcze jedno
pozytywne fluidy i mocne - BĘDZIE DOBRZE

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
a mnie tz dziś kupi nowy - stacjonarny wynoszę na strych ( co prawda dobrej jakości sprzęt ale jednak trochę miejsca zajmuje)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 09:06   #1880
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dobra kochane moje...zbieram się powoli do fryzjera trzeba jakoś wyglądać na weselu

Stary 2013-06-07, 09:44   #1881
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hyhy i co musiałaś do lulać czy leżał sobie spokojnie??
Miśka dziś nie spała od 4 do 5 uśmiech od ucha do ucha położyłam ją obok i trochę wierzgała nogami, marudziła ale w końcu zasnęła.
Pojadł, zasnął przy cycu więc go odłożyłam do łóżeczka, oczy otworzył, rączki do buzi więc myślę dalej głodny, więc TŻ zmienił mu pieluchę i dał mm jeszcze ale zjadł tylko 40ml. Włożył go do łóżeczka, takie ruchy tam robił, że szok machał nogami, rękami i gadał, za chwilę mu się znudziło to zaczał krzyczeć, wzięłam go do łóżka ale nic z tego dalej wierci się kręci, krzyczy. Więc się zdenerwowałam i powiedziałam mu, ze jak nie chce z nami spać to wraca do łóżeczka. Odłożyłam go, była już 3 i leżał tak jeszcze z godzine machając nogami aż w końcu zasnął. Ale takie ruchy robi jak leży w łóżeczku, że ja nie mogę spać

W ogóle to jaki macie sposób aby maluchy same zasypiały?
Bo mój Filip zaśnie sam tylko w nocy. W dzień nie ma szans, choćby nie wiem jak śpiący był poleży w łóżeczku ale nie uśnie, wezmę go w końcu na ręce 2 minuty i śpi. Albo przy cycu zaśnie, albo na leżaczku.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Dobra kochane moje...zbieram się powoli do fryzjera trzeba jakoś wyglądać na weselu
Baw się dobrze
Ale bym poszła na wesele, niestety nic się nie szykuję jak na razie. 2 lata temu mieliśmy 4 i w tamtym roku 2. Limit wyczerpany.
Stary 2013-06-07, 09:46   #1882
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
spróbuj jeszcze raz za tydzień lub dwa ja miałam tak z Julką i pomidorem zjadłam wyskoczyły krostki odczekałam tydzien znów zjadłam już nic nie wyskoczyło

i jeszcze jedno
Spróbowałam dzień później. Nie ma krostek, a właściwie ma te potówki jak zawsze, które czasem wyskoczą, więc to chyba nie truskawki. Ale zanim zacznę jeść je kilogramami, to jeszcze poczekam.

Masz jak w banku

Co by tu zjeść...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 09:47   #1883
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
za rocznice

a ja ciagle zapominam napisac o tym brzuszku
moj nie lubie - fakt polezy kwilunie ale zaraz jest grymas i przewrot na plecy taki cfaniaczek juz z niego

ad 1 - i leca za Efekt Koncowy - widze ZE DUZO parapetowek sie szykuje

ad 2 - ja jestem 11tyg i jeszcze nie bylam .. ciagle czekam na to skierowanie od lekarza, prywatnie na chwile obecna mnie nie stac

sliczna Kuleczka Sexi Faldeczki - i na pewno wyrosnie
- jakbym wsatwila fote Mlodego - wygladaliby jak Flip i Flap - tacy podobni ...

aaaa i dobra - nadarbiam dalej - zaczynam 59 strone
Ja tez teraz na fundusz pojde... nie wiem czy pojde do swojego gin prowadzacego.. kiedys moze, ale sie zastanowie bo w tym szpitalu go nie lubia chyba po moich przezyciach
Cytat:
Czy już pisałam, jak straszliwie mocno kocham mojego Skarba?

Tasia ja tez kocham synka i boje sie go komukolwiek zostawic panikara jakas jestem wtedy

Nyaa wlasnie nie wiem ale do kosciola godz wytrzyma butelka w tym opakowaniu letnie bedzie ok zobaczymy

Monica
moj jak zmeczony to sam zasypia czasem, gaszcze go po policzku, albo w lozeczku na karuzele tak patrzy i zasypia... ale musi byc sucho i najedzone raczej chociaz bylo i mokro

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

http://endo.pl/kategoria/4-dla-niemowlaka.html?utm_sourc e=1510613&utm_medium=pres entservice&utm_content=ma iling&utm_campaign=CPC&ut m_term={referer}

Moze ktos cos
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 10:04   #1884
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
ale dzisiaj pięknie .
Cytat:
po 3 miesiacu nastepuje kryzys, pleko sie przewartosciowuje, dlatego wazne jest, by sie nie poddawac.
Przykladaj dziecko nawet co godzine, ja dodatkowo odciagalam po karmieniu, by jeszcze bardziej zwiekszyc produkcje.
Wazne by nie dokarmiac!!
po kilku dniach laktacja znowu sie rozkreci
Cytat:
no może Ty nie miałaś, ale ja tak
i Lady też ma, bo wszystko się zgadza, więc jej odpisałam, by się nie poddawała z karmieniem
no tak ,ale napisałas ze po 3 mies.NASTEPUJE kryzys a kryzys moze byc w kazdym miesiącu albo nigdy . I warto się nie nastawiac na takie cos .... A do tego co to znaczy ze mleko się przewartosiowuje ? bo nie kumam? mleko -laktacja stale się dopasowuje do potrzeb dziecka i od poczatku skład się zmienia zaleznie od pory dnia i wieku dziecka, jesli dziecko coraz więcej chce ssac i sprawia wrazenie bardziej głodnego to wytłumaczeniem tego moze byc nadejscie fazy intensywnego wzrostu , najczęsciej taki przełom zdarza się w 3,w 6 tygodniu oraz w 3 mies. ale moze równiez nastąpic w kazdym innym okresie . To jest przygotowanie laktacji na większe potrzeby dziecka -ono ssie więcej i zaraz będzie jeszcze więcej pokarmu .
Do dziewczyn zainteresowanych zagadnieniem - więcej o tym napisane jest w "pierwszym roku zycia dziecka" oraz tak ogólnie tu
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...jczestsze.html
Cytat:
za nowe lokum i za rogaliki -aby się udały tym razem
Cytat:
i jeszcze jedno
kochana najbardziej magiczne kciuki za Julkę !!!
Cytat:
Ty nam tu nie ściemniaj tulanki, całuski to były, ale co dziennie na jakieś pyszności byłaś zapraszana....fb prawdę powie-a że my nic dobrego nie pichciłyśmy to do nas nie zaglądałaś
ha
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
witamy sie w 8tygodniu, w klacie Adas ma więcej o 14cm Jesli chodzi o faldki to moj tez ma ich duzo i sie wlasnie martwie zeby sie odparzen nie nabawil:/
za tydz.
mierzyłas w klacie ?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
W ogóle to jaki macie sposób aby maluchy same zasypiały?
mój zasypia wszędzie jak jest śpiący -obojętnie gdzie jest .
za to nauczyłam go (albo sam sie nauczył ) ze ok 21 .30 karmię i kładę go w łózeczku ,włączam muzyczkę którą słuchał co dzień w brzuchu i zasypia sobie .

co do opakowań termicznych bo narzekacie ze ten styropian nie trzyma za długo ciepła ... to moze -tak sobie mysle- termos by był lepszy ?
Stary 2013-06-07, 10:06   #1885
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !
Małpka już po głosowaniu ? Bo coś linka w podpisie u Ciebie nie widzę.

U nas dalej lipna pogoda... no ale przynajmniej nie pada...tak już miałam wilgotno w całym domu i pranie schnąć nie chciało, że musiałam na noc ogrzewanie włączyć żeby pranie podsuszyć...

Cytat:
d
Co do pracy, to niestety szczera, smutna prawda...pedagogów jak psów;p Ja wysłałąm ok 105 szt. CV do szkół i przedszkoli odezwali sie tylko z 4 przedszkoli-same prywatne;/z czego chcieli mnie w trzech. Wybrałam najlepsza opcję chociaz nie bardzo bylo z czego wybierac-takie warunki, ale ciesze sie, ze mam prace, bo kolezanki juz 2lata po studiach i nadal szukaja, a w miedzyczasie albo nianiami sa, albo w marketach na kasie;/
.
Ja tam ogólnie uważam, że przynajmniej w krk, jak się fajnie swoją karierą pokieruje to nawet jako niania można mieć fajną pracę i $. Wiadomo, że ludzie są różni - ale cokolwiek lepsze nianie zarabiają spokojnie ponad 2 tys na rękę, te najlepsze ponad 3, a nie mówię tu o o guwernantkach z prawdziwego zdarzenia, gdzie nawet moi znajomi płacą takiej spoooorooo więcej - no ale to już właśnie języki i inne. A w Wwa, w ogóle ceny zupełnie inne i za mniej niż 2,5 nie ma co szukać niani, plus umowa oczywiście etc. Więc czasem jak się fajnie pokieruje sprawami, to może i taka praca nawet lepsza. Zwłaszcza jak się na jakiś spoko pracodawców trafi.

Cytat:

No i i za Julkę !

Cytat:
Nic mnie tak nie wkurza jak wolne komputery
Stary 2013-06-07, 10:10   #1886
OtTakaJa
Zakorzenienie

No mierzylam:P Obwód główki też Poza tym chwalimy się, że nosimy ciuszki 68

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 10:13   #1887
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam od lekarza polecone hipp biocombiotic 1
to? http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html

Cytat:
A ja dzisiaj w nerwach. Otóż pomimo, że regularnie i wyłącznie karmię piersią chyba dostaję okresu! Mam od rana bóle takie same jak przy @ i do tego delikatne różowe plamienia. Jestem dwa miesiące po porodzie i półtora miesiąca po łyżeczkowaniu. Dzwoniłam od rana do gina i mówił żebym się nie denerwowała i że tak niby może być. Jutro po południu mam wizytę bo się zaniepokoiłam. A Wy dostałyście już miesiączkę?
nie jestem pewna. miałam jakies plamienie ale czy to, to, to nie wiem dziś ide do ginka na usg to może się dowiem

Cytat:

Cytat:
Co do okruszka-znam,lubię i spiewam, ale nic nie przebije K.Prońko "Tam bylo Ci najlepiej" z filmu "Cesarskie ciecie" wyje na niej do dziś
fajne

Cytat:
i jeszcze jedno
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
wow!

Cytat:
http://endo.pl/kategoria/4-dla-niemowlaka.html?utm_sourc e=1510613&utm_medium=pres entservice&utm_content=ma iling&utm_campaign=CPC&ut m_term={referer}

Moze ktos cos
ja mam z endo juz dośc sporo na przyszlosc ubranek tesciowa nas zaopatrza tam i w smyku

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 10:24   #1888
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
HEJ
---------jeszcze jedno
Ważna sprawa, + kciuki + magia i dużo

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 10:57   #1889
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
HEJ
---------

ja jeszcze nie

1. popieram
2.super

ja kapuste jadłam i u nas jest ok więc musisz wypróbować

i jak robisz rogaliki bo u mnie ciasto na nie już w lodówce

hehe ja też non stop gadam do KArola całuje, cmokam, miziam, przytulam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

----------------------
i jeszcze jedno
kciuki za Julkę

Cytat:
Witam

Spróbowałam dzień później. Nie ma krostek, a właściwie ma te potówki jak zawsze, które czasem wyskoczą, więc to chyba nie truskawki. Ale zanim zacznę jeść je kilogramami, to jeszcze poczekam.

Masz jak w banku

Co by tu zjeść...
hahha

hej dziewczyny!

właśnie była u mnie położna i znowu mamy się zgłosić do lekarza z pępkiem ;/ ehh niby nic tam się nie dzieje ale zostało nam jeszcze ociupinkę tego flaczka i trochę wydzieliny się tam zbiera..
kurde już 6 tydzień a tu dalej kłopot ;/

no i mam problem z wagą..
od jakiś 3 tygodni waga jest ta sama ;/ dziś nawet mniejsza niż tydzień temu zaczynam się martwić choć położna nic nie mówiła, że mało..
ale to oznacza, że moje dziecko od wyjścia ze szpitala przybrało tylko pół kilo
myślałam, że coś się ruszy jeśli karmię z dwóch piersi..
może też nie tyje bo za dużo śpi.. tzn. przesypia mi całą noc..
chyba muszę zapytać lekarza przy okazji..

a wczoraj wyciągnęłam matę i moje dziecko oszalało z radości

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 11:12   #1890
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

laski sprzedam jedną z moich chus z Nati baby, ubrana raz
sprzedam za 140zł z wysyłką
to jest ta chusta
http://www.natibaby.pl/chusta-mulu-maxi.html

doradźcie
http://yard-equites.pl/product.php?id_product=153 brąz czy szary ??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości