|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
ja star treka nie lubie
![]() ale za to ide dzis do kina na Kac Vegas III ![]()
#1862 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Widzę że idealny film dla kobiet w ciąży
![]() ![]() ![]() Ulżyło mi że nie tylko zalewałam się rzewnymi łzami ![]()
#1863 |
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
hejka,
witam sie z moim skarbem w 35 tc ![]() nawet slonce dla mnie dzis swieci ![]() jak tylko sie obudzilam, pierwsza moja mysl- Malinka ![]() Perse, trzymam kciuki za Twoja wizyte. En, nawet nie wiem co Ci poradzic. uwazam, ze Twoj facet powinien sie zastanowic nad tym czego chce, nad tym co mowi i ile placzesz przez takie sytuacje... dla mnie to niewyobrazalne. Sadze, ze po porodzie doceni to co posiada, co mu przyniosl los i przestanie sie zachowywac jak niedojrzaly egoista (przepraszam jesli za mocno). Szkoda tylko, ze teraz nie potrafi dostrzec jak wiele znaczy budujaca sie rodzina... Mi kiedys moj maz jak poplakalam sie przez niego powiedzial, ze woli zebym mu w pysk strzelila niz plakala przez niego, bo kobiece lzy sa dla mezczyzny najwieksza porazka. Mam nadzieje, ze Twoj tz to wreszcie zrozumie, teraz to juz w ogole powinnas czuc w nim wsparcie, a nie klotnie i placz i wychodzenie z domu... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1864 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza seria z lat 60tych
![]() ![]()
#1865 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Też nie lubie
![]() A na Kac Vegas też dziś idę tylko, że z mamą ![]()
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Dzień dobry!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Wtajemniczenie
|
Lachryma, Kejt-
![]() ![]() ![]()
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1869 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1871 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Ma
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny gratulacje nowych tyg i wizyt.
malinka rodzisz?gdzies jest? ja na chwile tylko bo musze pousuwav wszystko w pokoju i pozaslaniac bo beda mi tapete sciagac...wiec jak to zrobie ide sie wykompciac i wybywam z domu moze zjem dzis ta chinska na obiad?:-P zobaczymy cos chodzi za mna... ![]() en normalnie niewiem co mam Ci powiedziec,nie mowie bo tz moj tez mi powiedzial kiedys ze go wrobilam w dziecko ale to bylo calkiem na zarty i sie z tego smialismy..wczoraj w rozmowach w toku jedna dziewczyna powiedziala cos w atylu..miales penisa zeby zrobic dziecko,ale nie masz jaj zeby go wychowac!bardzo mi sie to spodobalo bo to prawda,ja rozumiem ze tz sie boi bo jednak to jest mega odpowiedzialnosc alr nie macie po 16lat nie jestescie uzaleznieni od rodzicow wiec niech nie gada glupot.za ten tekst co ci powiedzial odemnie dostal by w twarz i tak jak napisala to skylie powinnas z nim zaczac rozmowy juz teraz bo pozniej po narodzinach bezika bedzie tylko gorzej zacznie sie unikanie obowoiazkow wychodzenie z kolegami (nie mowie ze tak musi byc ale wiadomo..) watpie ze jest tak ze jak zobaczy malego to nagle zamieni sie w ksiecia z bajki. ponadto Neni tez miala racje z tym sex,rzadziej go uprawiamy teraz dlatego tez sie oddalamy z tztami.u nas bylo tak prEd ciaza ze pare dni jak nic nie bylo to jakies glupie pretensje o takie ☠☠☠☠☠☠☠y i tylko sex pomagal i nauczylam sie ze polowe wyrzutow jest wlasnie z braku jego wiadomo-niewiem jak jest u innych ale ja np czuje sie dobrze w ciazy ze atrakcyjnie itp no ale jezeli chodzi o sex zblizenia to nawet mnie przeszkadza brUch i nie czuje sie z tym jakos super atrakcyjnie co prowadzi wlasnie do braku sexu .tez nieraz mamy gorsze dni tz musza sie przestawic ze beda mieli dziecko,obowoazek na cale Ycie itp.troche bez skladu i ladu jak to ja ale ogolnie En sciskam Cie mocno i caluje pamietaj ze masz nas nam zawsze mozesz wszystko powiedziec..i sie wyrzalic a my pomozemy!:-* :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
O matko jak mnie Pieńkowska wnerwia :banghead: nie lubię jak ona prowadzi Ddtvn.
![]() |
#1874 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni/miesięcy ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ja dzisiaj na szczęście miałam dobrą noc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41198526] Ja się zbieram na wizytkę, potem napiszę co i jak. [/QUOTE] Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Net mi dalej słabo działa, mam nadzieję, że ta wiadomość wreszcie pójdzie (próbuje chyba 5 raz).
Wiadomość od księgowej na przykładzie: rodzisz dziecko 10 lipca, umowę masz do 31 grudnia, wiec w trakcie macierzńskiego konczy Ci się umowa. Pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużania, aczkolwiek może to zrobić. Jednak jako kobieta na macierzynskim masz prawo do dalszego świadczenia. Czyli jesteś na macierzyńskim do 9 lipca przyszłego roku, a potem idziesz na bezrobocie. Przysługuje wtedy zasiłek dla bezrobotnych przez 6 lub 12 miesięcy. Zależy od danego regionu. Najlepiej jednak złozyc od razu wniosek u pracodawcy o roczny urlop macierzyński. Pracodawca musi go przyjąć. Teoretycznie można najpierw na pół, a potem kolejny, ale ze względu na nowe przepisy lepiej od razu na rok. Sama księgowa mówi, że te nowe wytyczne są troche inne i w sumie będzie konkretnie wiadomo co i jak jak wejdą w życie, czyli od 17 czerwca. Nasza Malinka, jeśli teraz urodziła lub rodzi będzie musiała iść na 6 miesiecy 100%, a potem ewentualnie na kolejne 6 na 60%. Wszystkie, które urodzą po 17 czerwca mogą wybierać. Ale uwaga, jeśli np. mamy l4 do 15 czerwca, urodzimy 20 czerwca to jesteśmy na starych przepisach, bo macierzyński policzą jako od 16 czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znowu dzis cieplutko u mnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Hania musi jeszcze trochę wytrzymać, bo mama ma KAPE nieogolona ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wczoraj to już myslalam, ze mi dziecko samo wylezie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.S. o nawet poszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Bry.
Pozno sie witam dzis, bo bylam w labku rano na morfo i moczu - wieczorem powinnam miec wyniki w podgladzie online. Pelna kultura w Luxie - ciezarne poza kolejnoscia ![]() Nie wiem, co Wy tak narzekacie na ludzi w komunikacji miejskiej, mi wszyscy ustepuja miejsca, a jak mi dowod spadl na glebe, trzech dzentelmenow na wyscigi podnosilo. Takie europejskie moje miasto Wroclove ![]() Zeby Was troche obrzydzic z rana - tak wygladam po 2 dawkach sterydow i 4 dawkach wapna, bez clexane wczoraj. Moze ja slepa jestem, ale zdaje mi sie, ze DUZO gorzej ![]() En, mialam napisac Ci wczoraj - dobrze powiedzialas. Czasem przychodzi moment, ze trzeba postawic sprawe na ostrzu noza, i twardo. Nie odpowiada Ci bycie ojcem i dojrzalym partnerem - pakuj sie i wyjazd, bo ja nie mam teraz czasu ani energii na twoje fochy i bolesne dorastanie.. Wiem, jak Ci ciezko i zle, nam marudz ile wlezie, w stosunku do TZ sprobuj moze byc zdystansowana, spokojna i bez wyrzutow. Mysle, ze bedzie jak u mnie - po kuble zimnej wody wydobedziesz z niego diament. Bardzo mocno w to wierze! Mela, wybryk natury jestes, czytasz w myslach ![]()
#1881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Wlasnie pofarbowalam wlosy tym kolorem Co zawsze,wysuszylam, Patrze w lustro a tu kurna jakies rude pasemka mi powychodzily! Wygladam jak wiewior
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Oli matko kochana, jaki masz brzuszek, kształt ładny, ale ta pokrzywka
![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-07 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie trochę zaskoczyło jak położna przyszła i powiedziała, że robimy i że jej jeszcze będę wdzięczna... Okazało się, że miała 100% rację! Po cesarce przecięte są mięśnie brzucha, ból jest spory i wierzcie mi sikanie BOLI, ale dwójeczka aaaaaaaaaaaaaaałłłłłłaaaa aaaa! ![]() ![]() ![]() dzięki, ale ja nie chora ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MALINKO, JAK U CIEBIE???? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Nie moge znaleźć tego przepisu, że macierzyński należy się w całości nawet jak umowa się konczy
![]() Wiem, że znalazłam i w kodeksie pracy i w przepisach dotyczacych wypłacania zasiłków przez ZUS, ale na ktorej to stronie było ![]() Jednak ja jestem pewna, że nalezy się w całości, bo mam kilka koleżanek w podobnej sytuacji, jedna np. miałą umowe do konca marca, a ma nadal macierzynski. Do tego księgowa potwierdziła. Tylko mówię lepiej składać od razu na rok i wtedy nie ma lipy jakby co. Bo teraz pomotali z tym dzieleniem macierzynskiego i tu moze byc haczyk jakis, a od razu na rok nikt nie moze zabronic isc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Nosz psiamac, siedze a brzuszek sie stawia, chyba bede sie ratowac no-spa przez weekend, bo jak tu rodzic ze sloniowa stopa i takim wzorkiem na miejscowce.
Chociaz... moze izolatke by mi dali ![]() ![]() ![]()
#1887 | ||
Zakorzenienie
|
![]() czyżby malinka nam pierwiosnka szykowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaciskam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja od poczatku Malinkę obstawiałam, ale myślałam, że w maju urodzi, no ewentualnie do 10 czerwca. Jak do poniedziałku urodzi to bójcie się mnie. Margoś Ty do 20 masz czas.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-07 o 09:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Oli ta pokrzywka to masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Na początek chciałam zaspokoić Waszą ciekawość. Nie urodziłam jeszcze. Skurcze po prysznicu ustały. Jak się położyłam spać to jeszcze dwa miałam, a później to nie wiem bo zasnęłam ![]() A teraz idę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.