Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 08:20   #1861
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

ja star treka nie lubie

ale za to ide dzis do kina na Kac Vegas III

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:21   #1862
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Też sie na nim zryczłam
Widzę że idealny film dla kobiet w ciąży
Ulżyło mi że nie tylko zalewałam się rzewnymi łzami

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:22   #1863
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

hejka,

witam sie z moim skarbem w 35 tc
nawet slonce dla mnie dzis swieci

jak tylko sie obudzilam, pierwsza moja mysl- Malinka ciekawe czy u niej cos sie rozkrecilo.

Perse, trzymam kciuki za Twoja wizyte.

En, nawet nie wiem co Ci poradzic. uwazam, ze Twoj facet powinien sie zastanowic nad tym czego chce, nad tym co mowi i ile placzesz przez takie sytuacje... dla mnie to niewyobrazalne. Sadze, ze po porodzie doceni to co posiada, co mu przyniosl los i przestanie sie zachowywac jak niedojrzaly egoista (przepraszam jesli za mocno). Szkoda tylko, ze teraz nie potrafi dostrzec jak wiele znaczy budujaca sie rodzina...
Mi kiedys moj maz jak poplakalam sie przez niego powiedzial, ze woli zebym mu w pysk strzelila niz plakala przez niego, bo kobiece lzy sa dla mezczyzny najwieksza porazka. Mam nadzieje, ze Twoj tz to wreszcie zrozumie, teraz to juz w ogole powinnas czuc w nim wsparcie, a nie klotnie i placz i wychodzenie z domu...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-07, 08:23   #1864
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja star treka nie lubie

Pierwsza seria z lat 60tych Uwielbiam, bo późniejsze już nie mają takiego klimatu

WOJTUŚ
Stary 2013-06-07, 08:23   #1865
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja star treka nie lubie

Też nie lubie
A na Kac Vegas też dziś idę tylko, że z mamą bo Tż mnie załatwił i jest do 22 w pracy
Stary 2013-06-07, 08:27   #1866
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Dzień dobry! witam się w 33 tygodniu! Ja też obudzilam się z myślą o Malince

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:28   #1867
skylie
Wtajemniczenie

Lachryma, Kejt- klask i:

WOJTUŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:28   #1868
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Też nie lubie
A na Kac Vegas też dziś idę tylko, że z mamą bo Tż mnie załatwił i jest do 22 w pracy
ja z tz, trzema kolezankami i kolega - bedzie wesolo jak nas znam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:28   #1869
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny brawa za tygodnie!
Stary 2013-06-07, 08:29   #1870
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Też nie lubie
kac vegas z mama? ale dobreee

Stary 2013-06-07, 08:32   #1871
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Ma

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kac vegas z mama? ale dobreee

Haha ale moja mama w miare mloda i poprzednie części jej się podobały musialam kogos wyciągnąć, bo tak to każdy nie może dziś a już mieliśmy bilety...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:34   #1872
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny gratulacje nowych tyg i wizyt.

malinka rodzisz?gdzies jest?

ja na chwile tylko bo musze pousuwav wszystko w pokoju i pozaslaniac bo beda mi tapete sciagac...wiec jak to zrobie ide sie wykompciac i wybywam z domu moze zjem dzis ta chinska na obiad?:-P zobaczymy cos chodzi za mna...)wieczorem musimy podjechac do wojka a jutro po farby i beda malowac.ale syf jak ja nie lubie syfu eh..

en normalnie niewiem co mam Ci powiedziec,nie mowie bo tz moj tez mi powiedzial kiedys ze go wrobilam w dziecko ale to bylo calkiem na zarty i sie z tego smialismy..wczoraj w rozmowach w toku jedna dziewczyna powiedziala cos w atylu..miales penisa zeby zrobic dziecko,ale nie masz jaj zeby go wychowac!bardzo mi sie to spodobalo bo to prawda,ja rozumiem ze tz sie boi bo jednak to jest mega odpowiedzialnosc alr nie macie po 16lat nie jestescie uzaleznieni od rodzicow wiec niech nie gada glupot.za ten tekst co ci powiedzial odemnie dostal by w twarz i tak jak napisala to skylie powinnas z nim zaczac rozmowy juz teraz bo pozniej po narodzinach bezika bedzie tylko gorzej zacznie sie unikanie obowoiazkow wychodzenie z kolegami (nie mowie ze tak musi byc ale wiadomo..) watpie ze jest tak ze jak zobaczy malego to nagle zamieni sie w ksiecia z bajki.

ponadto Neni tez miala racje z tym sex,rzadziej go uprawiamy teraz dlatego tez sie oddalamy z tztami.u nas bylo tak prEd ciaza ze pare dni jak nic nie bylo to jakies glupie pretensje o takie ☠☠☠☠☠☠☠y i tylko sex pomagal i nauczylam sie ze polowe wyrzutow jest wlasnie z braku jego wiadomo-niewiem jak jest u innych ale ja np czuje sie dobrze w ciazy ze atrakcyjnie itp no ale jezeli chodzi o sex zblizenia to nawet mnie przeszkadza brUch i nie czuje sie z tym jakos super atrakcyjnie co prowadzi wlasnie do braku sexu .tez nieraz mamy gorsze dni tz musza sie przestawic ze beda mieli dziecko,obowoazek na cale Ycie itp.troche bez skladu i ladu jak to ja ale ogolnie En sciskam Cie mocno i caluje pamietaj ze masz nas nam zawsze mozesz wszystko powiedziec..i sie wyrzalic a my pomozemy!:-* :-*

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:37   #1873
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

O matko jak mnie Pieńkowska wnerwia :banghead: nie lubię jak ona prowadzi Ddtvn.
Stary 2013-06-07, 08:39   #1874
magolina
Wtajemniczenie

dobry

Gratuluję wszystkich nowych tygodni/miesięcy

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ja dzisiaj na szczęście miałam dobrą noc wstawałam parę razy na siku ale zaraz usypiałam.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
chwale sie
Zmierzylam sobie pierwszy raz cukier co prawda z pomocą TZ ale co tam. A posrana byłam na maksa
Teraz siedzę i kminie moj rozkład dnia jak pogodzić to jedzenie na czas i mierzenie cukru z moimi zajęciami

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Niestety nie tylko.. Tu nie chodzi tylko o to, ale przede wszystkim o to, żeby razem ze mną ważne decyzję podejmował, a on stawia mniejszej faktem dokonanym w większości sytuacji i mi to nie pasuje już.. Powiedziałam mu żeby zaczął mnie traktować jak partnerkę i zaczął konsultować ważne decyzje to mi odpowiedział ze ja z nim nie skonsultowalam ciąży.. No pewnie, jak miałam skonsultować skoro wpadliśmy.. Tak mi się przykro zrobiło i powiedziałam ze jeżeli dziecko to ciężar i nieprzewidywany obowiązek to jest ostatni moment na to, żeby się zdecydował czy go będzie wychowywał bo ja go na siłę nie mam zamiaru zmuszać.. Wszystko jestem ogóle nie tak jak powinno i nie umiem się cieszyć ta ciążą tak jak powinnam mimo, se też Bezika nie planowalam..

Powiedziałam mu ze w obecnej formie nie widzę przyszłości dla nas, a on na to ze nie ma ochoty ze mną dzisiaj w ogóle rozmawiać..
En dziewczyny już wszystko napisały, mi pozostaje mocno Cię przytulić i trzymac kciuki, żeby było tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A ja właśnie sobie uświadomiłam, że pierwsze ruchy poczułam 7 stycznia, więc wychodzi na to, że powinnam jutro urodzić bo jutro jest 7 A skurcze nie dają mi spokoju. Zaczęłam już nawet liczyć co ile je mam. Ale jak na razie dość nieregularne (co 25 min., 16 min., 17 min.). I do tego po kolacji mnie przeczyściło. Jak się zaczną regularne i częstsze to się zbieram
O jaaaacieeeeeee trzymam kciuki. Aż mi ciarki przeszły

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja po wizycie :
36tc i maly wazy 3,4 kg!! jak w takim tempie bedzie przybieral i nie urodze wczesniej to grozi mi cesarka ;( ja nie wiem po kim maly tyle ma ;D
szyjka zamknieta i na razie gin pow ze nie ma obaw zebym urodzila wciagu 2 tyg, wizyta za 2 tyg, przed wizyta mam podjechac do szpitala zeby zrobili mi ktg

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Wiesz u mnie ostatnio między mną a mężem też nie najlepiej. Tak się zastanawiałam czy to nie ma związku ze zbliżającym się 'finałem'..że jakieś poddenerwowanie większe czy co. W te dni kiedy mnie nie było na wizażu przeszliśmy ciche dni poprzedzone wielką burzą. Wszędzie chodziłam i jeździłam sama.. mąż się wypiął i nawet na grilla do znajomych nie pojechał, miałam mu za złe, że olał nie tylko mnie i Lola (nie martwił się, że puszcza nas w deszczową pogodę autem poza miasto), ale i znajomych, w tym małą Idkę, którą obiecał pomóc się zajmować naszej przyjaciółce..no i że ogólnie musiałam się tłumaczyć wszystkim gdzie jest..zachowywał się jak dziecko, nie facet.. W niedzielę sama pojechałam do kościoła. W ogóle miałam i mam ciągle wrażenie, że on mnie nie rozumie i nawet nie chce zrozumieć. A o ile Wy potraficie ze sobą przeprowadzić rozmowę, o tyle my w ogóle nie potrafimy omówić problemów.. Klimat po pewnym czasie się oczyszcza, ale ciężkie tematy kumulują.
Trzymaj się dzielnie
Dla Ciebie też przytulaski oby cichych dni już nie było.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41198526]

Ja się zbieram na wizytkę, potem napiszę co i jak.

[/QUOTE]

Trzymam bardzo mocno kciuki

Cytat:
Dobry!
Malinka!! Rodzisz?!
Mnie o 4 takie skurcze zlapaly, że myslalam ze po ścianie zacznę chodzic mimo nospy forte ciągle mam brzuch spiety.
Widzialam ze co niektórzy online o tej godzinie byli
Ja nie chce nic mówić ale sniło mi sie przecież że urodziłas pierwsza na wątku masz jeszcze szanse
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:39   #1875
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
O matko jak mnie Pieńkowska wnerwia :banghead: nie lubię jak ona prowadzi Ddtvn.
właśnie o tym samym pomyślałam

Filipiśko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:42   #1876
idzia111
Zakorzenienie

Net mi dalej słabo działa, mam nadzieję, że ta wiadomość wreszcie pójdzie (próbuje chyba 5 raz).

Wiadomość od księgowej na przykładzie: rodzisz dziecko 10 lipca, umowę masz do 31 grudnia, wiec w trakcie macierzńskiego konczy Ci się umowa. Pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużania, aczkolwiek może to zrobić. Jednak jako kobieta na macierzynskim masz prawo do dalszego świadczenia. Czyli jesteś na macierzyńskim do 9 lipca przyszłego roku, a potem idziesz na bezrobocie. Przysługuje wtedy zasiłek dla bezrobotnych przez 6 lub 12 miesięcy. Zależy od danego regionu. Najlepiej jednak złozyc od razu wniosek u pracodawcy o roczny urlop macierzyński. Pracodawca musi go przyjąć. Teoretycznie można najpierw na pół, a potem kolejny, ale ze względu na nowe przepisy lepiej od razu na rok.
Sama księgowa mówi, że te nowe wytyczne są troche inne i w sumie będzie konkretnie wiadomo co i jak jak wejdą w życie, czyli od 17 czerwca.

Nasza Malinka, jeśli teraz urodziła lub rodzi będzie musiała iść na 6 miesiecy 100%, a potem ewentualnie na kolejne 6 na 60%. Wszystkie, które urodzą po 17 czerwca mogą wybierać. Ale uwaga, jeśli np. mamy l4 do 15 czerwca, urodzimy 20 czerwca to jesteśmy na starych przepisach, bo macierzyński policzą jako od 16 czerwca.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:42   #1877
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Widzę że idealny film dla kobiet w ciąży
Ulżyło mi że nie tylko zalewałam się rzewnymi łzami

Znowu dzis cieplutko u mnie jade zaraz na zakupy spożywcze.

za wszystkie nowe tygodnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:43   #1878
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Ja nie chce nic mówić ale sniło mi sie przecież że urodziłas pierwsza na wątku masz jeszcze szanse
Chyba dam szansę Malince
Hania musi jeszcze trochę wytrzymać, bo mama ma KAPE nieogolona a że sama sobie juz nie poradzi to musi poczekać na tż a zrobi to najwcześniej jutro
Ale wczoraj to już myslalam, ze mi dziecko samo wylezie
Stary 2013-06-07, 08:44   #1879
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
A co ona zrobiła?

Cytat:
Chyba dam szansę Malince
Hania musi jeszcze trochę wytrzymać, bo mama ma KAPE nieogolona a że sama sobie juz nie poradzi to musi poczekać na tż a zrobi to najwcześniej jutro
Ale wczoraj to już myslalam, ze mi dziecko samo wylezie

P.S. o nawet poszło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:45   #1880
Oliath
Zakorzenienie

Bry.

Pozno sie witam dzis, bo bylam w labku rano na morfo i moczu - wieczorem powinnam miec wyniki w podgladzie online.
Pelna kultura w Luxie - ciezarne poza kolejnoscia
Nie wiem, co Wy tak narzekacie na ludzi w komunikacji miejskiej, mi wszyscy ustepuja miejsca, a jak mi dowod spadl na glebe, trzech dzentelmenow na wyscigi podnosilo. Takie europejskie moje miasto Wroclove

Zeby Was troche obrzydzic z rana - tak wygladam po 2 dawkach sterydow i 4 dawkach wapna, bez clexane wczoraj. Moze ja slepa jestem, ale zdaje mi sie, ze DUZO gorzej . Ze sie swiece to wina masci, bo tlusta jest.

En, mialam napisac Ci wczoraj - dobrze powiedzialas. Czasem przychodzi moment, ze trzeba postawic sprawe na ostrzu noza, i twardo. Nie odpowiada Ci bycie ojcem i dojrzalym partnerem - pakuj sie i wyjazd, bo ja nie mam teraz czasu ani energii na twoje fochy i bolesne dorastanie.. Wiem, jak Ci ciezko i zle, nam marudz ile wlezie, w stosunku do TZ sprobuj moze byc zdystansowana, spokojna i bez wyrzutow. Mysle, ze bedzie jak u mnie - po kuble zimnej wody wydobedziesz z niego diament. Bardzo mocno w to wierze!

Mela, wybryk natury jestes, czytasz w myslach . Podjelam te decyzje wczoraj - w pn mam wizyte u gina i nie bede sie z nim juz klocic o szpital, jesli mnie skieruje, we wtorek/srode sie klade. Duzo zalezy od dzisiejszych badan i czy przez weekend polepszy mi sie ze skora i stopa czy pogorszy - a ze na dodatek i wczoraj i dzis bolesnie stawia mi sie macica, to jakby jest poza dyskusja, ze trza sie wziac za siebie i albo sie wyleczyc, albo urodzic wczesnie, albo jedno i drugie najlepiej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4085.jpg (29,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4088.jpg (32,0 KB, 22 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:46   #1881
Myszolka91
Raczkowanie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Wlasnie pofarbowalam wlosy tym kolorem Co zawsze,wysuszylam, Patrze w lustro a tu kurna jakies rude pasemka mi powychodzily! Wygladam jak wiewior
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:49   #1882
idzia111
Zakorzenienie

Oli matko kochana, jaki masz brzuszek, kształt ładny, ale ta pokrzywka Moze lepiej jedz dzis na IP albo zadzwon do gina?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-07 o 08:51
Stary 2013-06-07, 08:50   #1883
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ostatnio tekst Tż, przenosiłam sie z sypialni do salonu. On stał tyłem i przygotowywał obiad, nagle sie odzywa:
- on: ach, wiedziałem, że idziesz
- ja: skąd?
- on: ziemia zadrżała
- ja:

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
milusio u mnie ostanio podobnie:
- ja: musimy pokój pomalować bo nie zdążymy
- tż: spoko mała nie pękaj
- ja: nie pękam
- tż: no jeszcze nie...

wrrr

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ej robicie lewatywe ? bo ja pewnie obesram wszystko ze strachu jak sie zacznie.. taka domowa lewatywa przed porodem ...

głupawka mi sie wlacza za duzo mam dzis wolnego
Ja to napiszę DUŻYMI LITERAMI - POLECAM LEWATYWĘ, SZCZEGÓLNIE PRZED CC!!!
Mnie trochę zaskoczyło jak położna przyszła i powiedziała, że robimy i że jej jeszcze będę wdzięczna... Okazało się, że miała 100% rację! Po cesarce przecięte są mięśnie brzucha, ból jest spory i wierzcie mi sikanie BOLI, ale dwójeczka aaaaaaaaaaaaaaałłłłłłaaaa aaaa! Po lewatywie wszystko przeczyszczone (to wogóle nie boli - uczucie tylko jak na megasraczkę ), po zabiegu jeść nie wolno (kroplówka, potem dopiero jakiś kleik, sucharki, soczek), więc "problem" nie pojawia się prędko - ja byłam z dwójeczką dopiero w domu, czyli 4 doby później i zastanawiałam się, czy sobie drugiej lewatywy przed nie strzelić

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi- zdrówka Może Prenalen łyknij?
dzięki, ale ja nie chora Po prostu rano mnie kaszlało, ale miałam wrażenie, że mam bardzo suche gardło Po herbacie minęło

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:53   #1884
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Wiadomość od księgowej na przykładzie: rodzisz dziecko 10 lipca, umowę masz do 31 grudnia, wiec w trakcie macierzńskiego konczy Ci się umowa. Pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużania, aczkolwiek może to zrobić. Jednak jako kobieta na macierzynskim masz prawo do dalszego świadczenia. Czyli jesteś na macierzyńskim do 9 lipca przyszłego roku, a potem idziesz na bezrobocie. Przysługuje wtedy zasiłek dla bezrobotnych przez 6 lub 12 miesięcy. Zależy od danego regionu. Najlepiej jednak złozyc od razu wniosek u pracodawcy o roczny urlop macierzyński. Pracodawca musi go przyjąć. Teoretycznie można najpierw na pół, a potem kolejny, ale ze względu na nowe przepisy lepiej od razu na rok.
Sama księgowa mówi, że te nowe wytyczne są troche inne i w sumie będzie konkretnie wiadomo co i jak jak wejdą w życie, czyli od 17 czerwca.

Nasza Malinka, jeśli teraz urodziła lub rodzi będzie musiała iść na 6 miesiecy 100%, a potem ewentualnie na kolejne 6 na 60%. Wszystkie, które urodzą po 17 czerwca mogą wybierać. Ale uwaga, jeśli np. mamy l4 do 15 czerwca, urodzimy 20 czerwca to jesteśmy na starych przepisach, bo macierzyński policzą jako od 16 czerwca.
Wczas sobie zacytuje, bo potem bede szukac .

MALINKO, JAK U CIEBIE????

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Oli matko kochana, jaki masz brzuszek, kształt ładny, ale ta pokrzywka Moze lepiej jedz dzis na IP albo zadzwon do gina?
Miodzio, nieprawdaz? ja z pewnoscia nie mam co liczyc na meza w wywolywaniu porodu seksem . To bylby sadyzm go zmuszac.
Kubulek
Stary 2013-06-07, 08:55   #1885
idzia111
Zakorzenienie

Nie moge znaleźć tego przepisu, że macierzyński należy się w całości nawet jak umowa się konczy

Wiem, że znalazłam i w kodeksie pracy i w przepisach dotyczacych wypłacania zasiłków przez ZUS, ale na ktorej to stronie było

Jednak ja jestem pewna, że nalezy się w całości, bo mam kilka koleżanek w podobnej sytuacji, jedna np. miałą umowe do konca marca, a ma nadal macierzynski. Do tego księgowa potwierdziła. Tylko mówię lepiej składać od razu na rok i wtedy nie ma lipy jakby co. Bo teraz pomotali z tym dzieleniem macierzynskiego i tu moze byc haczyk jakis, a od razu na rok nikt nie moze zabronic isc.
Stary 2013-06-07, 08:55   #1886
Oliath
Zakorzenienie

Nosz psiamac, siedze a brzuszek sie stawia, chyba bede sie ratowac no-spa przez weekend, bo jak tu rodzic ze sloniowa stopa i takim wzorkiem na miejscowce.
Chociaz... moze izolatke by mi dali
Kubulek
Stary 2013-06-07, 08:58   #1887
surka
Zakorzenienie

czyżby malinka nam pierwiosnka szykowała

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Cytat:
Też jej nie lubię

Zaciskam za dzisiejsze wizyty i za Malinkę oczywiście
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:59   #1888
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Miodzio, nieprawdaz? ja z pewnoscia nie mam co liczyc na meza w wywolywaniu porodu seksem . To bylby sadyzm go zmuszac.
Zgasisz światło i heyah

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nosz psiamac, siedze a brzuszek sie stawia, chyba bede sie ratowac no-spa przez weekend, bo jak tu rodzic ze sloniowa stopa i takim wzorkiem na miejscowce.
Chociaz... moze izolatke by mi dali
Może na serio zgłoś się dzisiaj Od wczoraj pogorszyło się, widziałam wczorajsze zdjęcia i te i jest duża róznica. Ewentualnie do gina zadzwon. Do poniedziałku jeszcze dużo czasu jest.

No ja od poczatku Malinkę obstawiałam, ale myślałam, że w maju urodzi, no ewentualnie do 10 czerwca. Jak do poniedziałku urodzi to bójcie się mnie. Margoś Ty do 20 masz czas.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-07 o 09:00
Stary 2013-06-07, 09:02   #1889
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Oli ta pokrzywka to masakra A próbowałaś z clexane w innym miejscu, zeby sprawdzić, czy to uczulenie?

Filipiśko

Stary 2013-06-07, 09:02   #1890
malinka0525
Zadomowienie

Dzień dobry
Na początek chciałam zaspokoić Waszą ciekawość. Nie urodziłam jeszcze. Skurcze po prysznicu ustały. Jak się położyłam spać to jeszcze dwa miałam, a później to nie wiem bo zasnęłam

A teraz idę nadrabiać

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości