|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakład pracy i finansowy niewielki, a jednak to fajny gest |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą nigdzie się z takim czymś nie spotkałam
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby wszystko poszło po Twojej myśli. Niestety wiem jaki to stres.
|
|
|
|
|
#4295 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cudna dziecinka.. uwielbiam psiaki płaskomordkie
Cytat:
boska!! Cytat:
co by tu zbroić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
: http://www.thevoice.bydgoszcz.pl/ pan jest śpiewakiem operowym, bawiłam się jak prowadził zabawę karnawałową i było ekstra ![]() a oto moi fotografowie: http://swietliste.pl/ [QUOTE=Dotka90;41201571] U mnie to samo ![]() QUOTE] a u mnie tak będzie po ślubie gdyż w moim przyszłym nazwisku jest tylko jedna samogłoska ![]() Cytat:
też muszę coś takiego stworzyć :Cytat:
ja chyba u siebie coś takiego zrobię!dziękuję za trzymanie kciuków ale choćbyście wszystkie trzymały cały czas,to nic by to nie dało bo pan doktor oszalał i zrobił zal z zupełnie innych zagdnień w tym z łaciny która mnie nie obowiązuje.. jak czytałam każde kolejne pytanie to tak się śmiałam że aż płakałam a on dziwnie się patrzył |
||||||
|
|
|
#4296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ktoś ma okres to bierze ze sobą podpaski, tak samo rajstopy zapasowe też przeważnie lądują w damskiej torebce... mam wrażenie, że ludzie coraz bardziej wymyślają..
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że dam im 1-1,5 m-ca od daty doręczenia.
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji szkoda, że się nie udało
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jestem jakaś jędza ale tego też nie zamierzam robić Jak idę na weselę to chyba zabieram ze sobą dodatkową parę pończoch, tabletkę przeciwbólową nie oczekuje, że ktoś mi kupi pończochy. Podpaski wybaczcie ale o to już każda sama powinna sobie zadbać. Aż tak to nie ciąży w torebce.Ok. zgadzam się jest to miły gest ale jak dla mnie też niepotrzebny wydatek.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-06-07 o 12:21 |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze - menu jest dla mnie oczywistą oczywistością jeszcze będąc na weselu w moim regionie z czymś takim się nie spotakałam więc element zaskoczenia Gości będzie tak czy siak ![]() Docik10 - odnoście koszyczka, może i nie jest aż tak potrzebny, ale na pewno jest miłym gestem w stronę Gości. Pokazanie, że się o nich troszczymy - fajna sprawa. Podpaska może i nie ciąży, ale czasami w pośpiechu zapominamy o pewnych sprawach u mnie będzie na pewno.
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-07 o 12:21 Powód: dodanie inf. |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A np. igłę i nitkę już mało kto bierze, a często jest potrzebna. Sama przyszywałam żonie kolegi TŻta w sobotę ramiączka od sukienki, bo się tak naciągały, że chwila moment i zaraz by trzasnęły. |
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie to dziwne już bez przesady
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodzi kroili, a potem tort został nagle zabrany i znów były tańce. Nie pojawiał się dłuższy czas, poszliśmy się przewietrzyć, a jak wróciliśmy, to już się okazało, że jest po torcie ![]() Podobnie z jednym ciepłym daniem - tu akurat interweniowała PMka i jeszcze się załapaliśmy. |
|
|
|
|
#4304 |
|
Konto usunięte
|
Igłę agrafkę, odplamiacz, tabletki zabiera ze sobą raczej każda PMka, więc dostęp do takich rzeczy jest, nie widzę powodu dlaczego miałabym organizować takie coś... chociaż igła jest jeszcze zrozumiała, ale rajstopy i dezodorant to paranoja, jest tyle rozmiarów i kolorów, nie wiem jak to musiałoby być rozwiązane...
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Tż się upiera, żebyśmy załatwili transport dla gości. U mnie w rodzinie nikt nigdy tego nie robił, nikogo nie interesuje, jak dojedziesz, wrócisz. W każdej rodzinie jest przynajmniej jeden kierowca więc kierowca nie pije. Moja mama się przełamała na siostry ślubie. Zamówiła autobus, oczywiście przed weselem wypytała kto by deklarował taki środek transportu, chętnych było sporo. Przyszło do wesela wszyscy swoimi autami pojechali, kasa wyrzucona w błoto. Tż chce załatwić transport. Już wiem, że z mojej rodziny nikt nie będzie jechał autobusem wszyscy pojadą autami. Nawet jak pojechaliśmy na wesele do W-wy a jestem ze śląska, nikt nie zorganizował transportu na sale. Bo jeśli ktoś idzie na wesele na miejscu to jeszcze może poprosić żeby ktoś z rodziny po niego przyjechał albo jakiś znajomy.
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
My nie organizujemy transportu
U siostry TŻta było identycznie: tyyyle ludzi miało jechać, a jechały ze 3 osoby + TŻ bo miał zapłacić i kuzyn, bo z TŻtem chciał jechać. Faktycznie, biznes straszny. |
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- do eleganckiej torebki nie włożysz całego opakowania podpasek więc jak są w łazience to nie musisz biegać do samochodu czy pokoju, - w gorący dzień łatwo się spocić, zwłaszcza jak nie ma klimy, deo pomoże się odświeżyć, - na jednym weselu porwałam sukienkę, zahaczyłam obcasem o tiul, oczywiście nie miałam igły i nitki. Głupotą dla mnie jest umieszczanie prezerwatyw czy papierosów, ale są rzeczy które naprawdę mogą się przydać.
|
|
#4308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej wypytać ludzi przy dawaniu zaproszeń czy byliby chętni bez zapewniania że na 100% będzie a u TŻta jak to wygląda? jak mała liczba osób wykaże zainteresowanie to zawsze można małego busa wynająću mnie autobus raczej będzie, mam 15 km z kościoła na salę i wiem, że pod kościół gości przywiozą znajomi, a na salę będą mieć probloem się dostać |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jestem jakaś pobudzona
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrzuciłam dla ogółu, a może ktoś też z tego skorzysta. Każda pozycja z koszyczka jest do ustalenia, czy warto czy ni, ustalana indywidualnie przez parę młodą. To tylko pomysł - można zapełniać pozycje jak się tylko chce. Lista jest zapożyczona z innej strony - tak na szybko wrzuciłam. O ile uważam że podpaska to fajna sprawa, bo nie każda kobieta pilnuje okresu, może zdarzyć się po prostu zapomnieć zabrać, to nad dezodorantem bym się zastanowiła. Rajstopy 2 i 3 przeważnie każda nosi... A na niezbędnik PM nie liczyłabym, bo ile razy czytałyśmy, że PMka zapomniała zabrać bez przesady uczepiłyście się tego niepotrzebnie. Napisałyście raz, że dla Was bez sensu i chyba więcej razy nie trzeba powtarzać, nie uważacie? Zdania są podzielone, nikt Wam nie każe tego robić, a to foruum jest ogólne dla wszystkich, więc może którejś tak czy siak pomysł się spodoba. Koszt takiego koszyczka nie jest nie wiadomo jak wielki, wiec też bez przesady nie podoba Wam się, to po prostu zlejcie to, a nie ciągle ten temat wałkujecie co jeszcze dla Was jest beznadzijnym pomysłem, czy paranoją. O! Macie klapsy ode mnie! Dla mnie te pomysł jest super
|
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też chcę 1,5 miesiąca przed wiedziec potwierdzenie
|
||
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego menu: nie każdy je dostanie Menu będzie stało na stołach co jakiś czas. Więc będzie jedno powiedzmy na hmm.. 6 osób? (nie wiem jeszcze ile). 3 + 3 z naprzeciwka. Czyli u nas tych menu będzie powiedzmy ok. 12 - to niedużo. |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja uważam że taki koszyczek jest potrzebny. mi się zdarzyło na weselu całiem niespodziewanie dostać miesiączkę mimo że nie było takiej opcji w planach a rajstopy kiedyś zużyłam zapasowe i zostałam zahaczona obcasem i już nie miałam na jakie zmieniać moim zdaniem praktyczna rzecz
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem taką osobą, że wolę zabrać większą torebkę, a wszystko w miej mieć niż liczyć na to, że będzie coś gdzieś publicznie dostępne lub się prosić
![]() Każda ma swój pomysł na ślub i oprawę tego wszystkiego, ja chyba jestem dziwna bo nie będę mieć nawet koloru przewodniego
|
|
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a świadkowa to też Gość, pomagać będzie bardzo dużo, ale uważam że łażenie za Goścmi i ich zwoływanie, nie ejst w zakresie jej obowiązków. Płacisz jej za to, żeby zamiast oglądania atrakcji typu wjazd tortu u mnie dodatkowo fajerwerki, żeby łaziła i infromowała: a przepraszam, zaraz jest tort więc zapraszam do środka... Masakra... Świadkowa też jest Gościem i powinna pomagać młodej, anie załatwiać wszystko związane z weselem.. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
no nie takie super, bo napojów i owoców w tym nie uwzględniłam
nam restauracja zapewnia w toaletach takie koszyczki ratunkowe dla gości
|
#4318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dałabym zdecydowanie coś jasnego, punktowe oświetlenie, przeszklony prysznic, ewentualnie kawałek ścianki z luksferów. Duże lustro, podłoga wtedy może być ciemniejsza. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do koszyczków to ja nie planuje robic, jakos sobie nie wyobrazam koszyka podpasek w ubikacji i innych rzeczy zazwyczaj goscie powinni sami zadbac o to, co w danej chwili moze okazac sie dla nich niezbedne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

U nas na weselu nie będzie menu, dla mnie to zbędny dodatek
aby wszystko poszło po Twojej myśli. Niestety wiem jaki to stres.

: 
jak ktoś ma okres to bierze ze sobą podpaski, tak samo rajstopy zapasowe też przeważnie lądują w damskiej torebce... mam wrażenie, że ludzie coraz bardziej wymyślają..

wybaczcie ale o to już każda sama powinna sobie zadbać. Aż tak to nie ciąży w torebce.