Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 12:48   #4321
201605100
Konto usunięte

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ale widzisz, docik pisała, że u siostry było sporo osób chętnych na transport, a w efekcie i tak wyszło inaczej
Fakt, nie doczytałam i tak uważam, żeby wypytać a potem myśleć, albo tak gościom przedstawić kwestię, żeby "świadomie" się deklarowali

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Igła u PM ?? ja uważam, że igłe to można prędzej znalesc u świadkowej albo mamy PM
Ja będę mieć w pokoju takie rzeczy cały arsenał, chyba z walizką na własny ślub pojadę
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:48   #4322
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Najlepiej wypytać ludzi przy dawaniu zaproszeń czy byliby chętni bez zapewniania że na 100% będzie a u TŻta jak to wygląda? jak mała liczba osób wykaże zainteresowanie to zawsze można małego busa wynająć
u mnie autobus raczej będzie, mam 15 km z kościoła na salę i wiem, że pod kościół gości przywiozą znajomi, a na salę będą mieć probloem się dostać
Tż mówi, że jeszcze nie był na takim weselu żeby nie było transportu. Hanysi Nie mogę patrzyć tylko na siebie, więc jeśli tż chce transport to będziemy go załatwiać. Najbardziej wkurza mnie to, że teściowa mówi "musimy zamówić transport, musimy zamówić stół wiejski" A ja se myśle jakie my?? Przecież za całe wesele płacimy sami. Pytała się mnie co moja mama powiedziała na salę, jakie jest jej zdanie. Ja jej mówię, że jej nie pokazywałam tej nowej sali bo rozmawiałam z mamą i ona powiedziała, że może pooglądać ale sie nie chce wtrącać i to nasza sprawa co sobie wybierzemy, kogo zaprosimy itp. Więc nie wyrazi swojej opinii. To jak teraz chce coś powiedzieć to wtryni swoje po czym mówi, oczywiście to wy zadecydujecie ale i tak swoje powie Jak jej powiedziałam, że wesele chce na 13:00 to usłyszałam "to jest za późno o której zjedzą obiad? Tak na 12:00 w sam raz". Odpowiedziałam "ale ja chce na 13:00 i tego nie zamierzam zmienić" To ona no tak to wasz wybór. A jak mojej mamie powiedziałam, że chce wesele na 13:00 to ona " to dobrze będziesz miała czas żeby się na spokojnie wyszykować"
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:51   #4323
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Właśnie po to mam świadkową, żeby wyszła przed salę i poprosiła wszystkich do środka bo będzie tort
Chyba jestem jakaś pobudzona bo na siłę chce wam powiedzieć, że dla mnie to niepotrzebny dodatek. Ehhhh muszę trochę wyluzować bo z którąś się zaraz pokłócę Niektóre wasze argumenty do mnie przemawiają, ale najbardziej obawiam się menu szwendającego się niepotrzebnie po stołach. Jak tak każdy dostanie menu to będzie około 80 kartek
Ze mną nie musisz Zgadzam się z Tobą, nie rozumiem idei stawiania menu. Oczywiście jakby gdzieś było to bym skorzystała, ale sama nie będę stawiać.
My mamy tylko dwa gorące posiłki na talerzach, reszta jest w gorącym bufecie więc jak ktoś zgłodnieje to zawsze może podejść i zjeść.
Poza tym restauracja jest przeszklona więc widać z zewnątrz co się dzieje na sali.
I najważniejsze: pod wpływem alkoholu ludzie tracą rachubę czasu, więc wątpię że każdy będzie patrzył na zegar i pilnował że o 22 miały wjechać zraziki

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:51   #4324
exist_
Zakorzenienie

Ja może zrobię mini koszyczek z tabletkami, igłą, nitką ale na pewno nie będę fundować gościom podpasek i rajstop - cieliste? opalone? 3?4? może pończochy? Nie...

U nas w rodzinach nie ma zwyczaju załatwiania transportu... I raczej nie będzie zapotrzebowania. Chyba że dla siostry TŻ ale jej to chyba karotę bym musiała fundnąć żeby była szczęśliwa...
Stary 2013-06-07, 12:52   #4325
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
przepraszam ostatnia?
nie wiem, sprawa o alimenty a tyle się ciągnie... brak mi już słów.

Cytat:
Chyba zrobimy koszyczki
Nakład pracy i finansowy niewielki, a jednak to fajny gest
ja nie planowałam, ale faktycznie, fajny gest, tylko gdzie macie zamiar umieścić informacje że takie koszyczki są???
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:55   #4326
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
no nie takie super, bo napojów i owoców w tym nie uwzględniłam

nam restauracja zapewnia w toaletach takie koszyczki ratunkowe dla gości
Czyli8 koszyczki są pożądane skoro sama restauracja wyszła z inicjatywą. Ja często spotykałam się z tym że goście pytali kelnerów czy mają tabletki, igły, plastry. Więc miło jak ktoś zadba o to.
O właśnie, plastry! Odciski na weselu to częsta sprawa

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

My transport załatwiamy, mimo że do sali mamy 10-15 min jazdy. Na każdym weselu w rodzinie jest transport, każdy o tym wie i nikt nie bierze samochodu.
Poza tym goście TŻ jadą 140 km więc autokar będzie, ale jak będzie więcej gości to moi rodzice będą domawiać busa.

Stary 2013-06-07, 12:55   #4327
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że skończy się jak najszybciej

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:56   #4328
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Tż mówi, że jeszcze nie był na takim weselu żeby nie było transportu. Hanysi Nie mogę patrzyć tylko na siebie, więc jeśli tż chce transport to będziemy go załatwiać. Najbardziej wkurza mnie to, że teściowa mówi "musimy zamówić transport, musimy zamówić stół wiejski" A ja se myśle jakie my?? Przecież za całe wesele płacimy sami. Pytała się mnie co moja mama powiedziała na salę, jakie jest jej zdanie. Ja jej mówię, że jej nie pokazywałam tej nowej sali bo rozmawiałam z mamą i ona powiedziała, że może pooglądać ale sie nie chce wtrącać i to nasza sprawa co sobie wybierzemy, kogo zaprosimy itp. Więc nie wyrazi swojej opinii. To jak teraz chce coś powiedzieć to wtryni swoje po czym mówi, oczywiście to wy zadecydujecie ale i tak swoje powie Jak jej powiedziałam, że wesele chce na 13:00 to usłyszałam "to jest za późno o której zjedzą obiad? Tak na 12:00 w sam raz". Odpowiedziałam "ale ja chce na 13:00 i tego nie zamierzam zmienić" To ona no tak to wasz wybór. A jak mojej mamie powiedziałam, że chce wesele na 13:00 to ona " to dobrze będziesz miała czas żeby się na spokojnie wyszykować"
Jasne, że nie możesz patrzeć tylko na siebie, ale może warto przekonać do go zrobienia rozeznania? Bo np. zadeklaruje się tyle osób, że będzie można wynająć mniejszy autokar i koszty się zmniejszą.

Współczuję u nas za moją część płacą moi rodzice, a za TŻta płacimy oboje. Na szczęście moi rodzice się za bardzo nie wtrącają, chcą wiedzieć co się dzieje i wyrażają swoje zdanie, ale to tyle. Przyszli teściowie w ogóle się nie interesują. Jedynie z TŻtem mam przeboje typu "musimy mieć barmana, stół wiejski, jedziemy zabytkowym autem..."
Stary 2013-06-07, 12:56   #4329
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie planowałam, ale faktycznie, fajny gest, tylko gdzie macie zamiar umieścić informacje że takie koszyczki są???
W łazience nad koszyczkiem bym dała kartkę, że koszyczek ratunkowy dla gości.

Bez kartki pewnie nawet jakby ktoś był w potrzebie to by nie skorzystał, bo u nas jest taka mentalność, że 'może to płatne' Więc chcę żeby wiedzieli, że to jest dla nich.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:56   #4330
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja będę mieć w pokoju takie rzeczy cały arsenał, chyba z walizką na własny ślub pojadę
i za każdym razem będziesz lecieć do pokoju, gdy komuś coś będzie potrzebne? Dla mnie to byłby niepotrzebny przerywnik w zabawie, a tak w łazience będzie mieć każdy na wyciągnięcie ręki wielokrotnie na weselach zdarzały się takie akcje, gdzie Pmka czasami chodziła i pytała się innych Gości czy nie mają tego czy tematego. Ja chcę tego uniknąć. A pokój mam na piętrze, więc zanim tam bym się udałą, zanim bym poszła po lucz, zanim bym to wszystko ogarnęła, wręczyła danej osobie z dobre 10-15 minut by minęło po co mi to

uciekam się uczyć, u mnie koszyczek będzie - wg. mnie jest potrzebny. Nie każda moja ciocia ma super pamięć i będzie o wszystkim pamiętać. A włożenie 5 podpasek do koszyczka nie jest jakimś nie wiadomo czym wielkim, by tego nie zrobić

alloffkowa, karta przy koszyczku z inf. że to dla Gości i co w koszyczku się znajduje, żeby nie szukali na darmo gdyby potrzebowali czegoś co nie znajduje się w nim

miłego dnia wszystkim

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-06-07 o 12:58 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:58   #4331
madziara889
Zakorzenienie

My nie potrzebujemy transportu z kościoła do sali bo to aż 100m ale u nas nie organizuje się czegoś takiego- każdy gość sam sobie łatwi transport.
Menu też nie będziemy stawiać.
Nad koszyczkami się zastanowię chociaż, znając życie, tż stwierdzi, ze to zbędny wydatek.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:58   #4332
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
(...) Jak jej powiedziałam, że wesele chce na 13:00 to usłyszałam "to jest za późno o której zjedzą obiad? Tak na 12:00 w sam raz". Odpowiedziałam "ale ja chce na 13:00 i tego nie zamierzam zmienić" To ona no tak to wasz wybór. A jak mojej mamie powiedziałam, że chce wesele na 13:00 to ona " to dobrze będziesz miała czas żeby się na spokojnie wyszykować"
gdyby mi bardzo na odcisk nadepnęła to bym jej odpowiedziała, że w domu ale ja to ja

ja podziwiam ludzi na takich weselach.... jestem z wielkopolski i śluby najwczesniej sa u mnie na 16 aż do 18:30! raz byłam na slubie o 14:00 to wesele o 2 samo naturalnie sie skończyło - ludzie byli zmęczeni....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:00   #4333
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
gdyby mi bardzo na odcisk nadepnęła to bym jej odpowiedziała, że w domu ale ja to ja

ja podziwiam ludzi na takich weselach.... jestem z wielkopolski i śluby najwczesniej sa u mnie na 16 aż do 18:30! raz byłam na slubie o 14:00 to wesele o 2 samo naturalnie sie skończyło - ludzie byli zmęczeni....
No nasze wesele właśnie zaczęło sie o 14 - ślub.
I o 3:30 jak wychodziliśmy, to już wszyscy mieli dość, PM to nawet nie mówię, wiadomo - umęczeni.
A i tak ponoć ostatni goście wyszli o 6:30 Co oni tam jeszcze robili to ja nie wiem
Stary 2013-06-07, 13:01   #4334
alloffkowa
Zakorzenienie

mój narzut stwierdził że na duże wesele to fajna sprawa ale dla 40 osób szkoda zachodu.. moze i ma racje. sama nie wiem.

Wiem za to że znów mamy fazę na mieszkanko
właśnie wbieraliśmy drzwi wewnętrzne

Idę w ońcu myć te okna, choć nie wiem czy jest sens bo za oknem babie lato.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 13:02   #4335
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Bez kartki pewnie nawet jakby ktoś był w potrzebie to by nie skorzystał, bo u nas jest taka mentalność, że 'może to płatne' Więc chcę żeby wiedzieli, że to jest dla nich.
http://projektslub.blogspot.com/2012...ecjalnych.html

Stary 2013-06-07, 13:04   #4336
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
W złotych piaskach jest zwyczajnie brudno. Duskoteki, bary, pełno pijanych młodych ludzi wieczorem na deptaku... tani alkohol fajki.
Morze i plaże dla mnie brudne, zamulone. Na plaży często leżały wodorosty, szpeciły plaże...
Dla mnie taka imprezownia te całe złote piaski, a ja nie tego szukam w wakacjach a tym bardziej w podrózy poślubnej.

W hotelu byłam 4 * i jedzieie było ohydne - pewnie to kwestia hotelu no ale zamawialismy pizze bo się nie dało :\

plaża, leżaki płatne...

wycieczka do Bałcziku była fajna
Nie byłam w Złotych Pisakach, ale byłam nad Morzem Czarnym (niedaleko Odessy) i woda była rzeczywiście obrzydliwa. Z drugiej strony mogła taka się wydawać przez swoje właściwości. W każdym bądź razie też nie polecam tego akwenu Chociaż, nie zaprzeczam, że w innym rejonie może być lepiej.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i nie będzie aż tak bolało potem..
Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Powodzenia oby jak najmniej bolało
dziękuję

Już jestem po i nawet nie poczułam. Jedyne co czułam to, że wiercił coś i cały czas czekałam na ból... a okazało się że on już skończył W ogóle to był egzamin tego doktorka Śmieszny był. W razie co śmiało mogę polecić szpital kliniczny Dzieciątka Jezus w Warszawie. Chwilkę się czeka w poczekalni, ale za to lekarze mają na prawdę profesjonalne podejście do sprawy no i oczywiście idzie wyrwać na NFZ

Teraz czekam na fazę bólu.... ale jak na razie jest ok.

Cytat:
http://allegro.pl/sliczna-suknia-slu...285505460.html

nie rozumiem idei tych koronkowych kozaków...
chyba nie widziałaś różowej wersji

Cytat:
Tż się upiera, żebyśmy załatwili transport dla gości. U mnie w rodzinie nikt nigdy tego nie robił, nikogo nie interesuje, jak dojedziesz, wrócisz. W każdej rodzinie jest przynajmniej jeden kierowca więc kierowca nie pije. Moja mama się przełamała na siostry ślubie. Zamówiła autobus, oczywiście przed weselem wypytała kto by deklarował taki środek transportu, chętnych było sporo. Przyszło do wesela wszyscy swoimi autami pojechali, kasa wyrzucona w błoto. Tż chce załatwić transport. Już wiem, że z mojej rodziny nikt nie będzie jechał autobusem wszyscy pojadą autami. Nawet jak pojechaliśmy na wesele do W-wy a jestem ze śląska, nikt nie zorganizował transportu na sale. Bo jeśli ktoś idzie na wesele na miejscu to jeszcze może poprosić żeby ktoś z rodziny po niego przyjechał albo jakiś znajomy.
Widzę, że Twój tż ma takie same podejście jak mój. Chciał wynajmować buza (40os - 600 km w jedną stronę + 30os 300km w jedną stronę). Co by zwiększyło nasze koszty o jakieś 8 tys U mnie rodzina jest zmotoryzowana, a reszcie mogę kupić bilety w polskim busie Część rodziny już mi zapowiedziała, że przy okazji pojadą na wakacje w tamten rejon. Planuję za to zapewnić im noclegi na dwie noce (po sąsiadach tż'a i w akademiku). Myślę, że to będzie w miarę rozsądne.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:05   #4337
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
i za każdym razem będziesz lecieć do pokoju, gdy komuś coś będzie potrzebne? Dla mnie to byłby niepotrzebny przerywnik w zabawie, a tak w łazience będzie mieć każdy na wyciągnięcie ręki wielokrotnie na weselach zdarzały się takie akcje, gdzie Pmka czasami chodziła i pytała się innych Gości czy nie mają tego czy tematego. Ja chcę tego uniknąć. A pokój mam na piętrze, więc zanim tam bym się udałą, zanim bym poszła po lucz, zanim bym to wszystko ogarnęła, wręczyła danej osobie z dobre 10-15 minut by minęło po co mi to

uciekam się uczyć, u mnie koszyczek będzie - wg. mnie jest potrzebny. Nie każda moja ciocia ma super pamięć i będzie o wszystkim pamiętać. A włożenie 5 podpasek do koszyczka nie jest jakimś nie wiadomo czym wielkim, by tego nie zrobić

alloffkowa, karta przy koszyczku z inf. że to dla Gości i co w koszyczku się znajduje, żeby nie szukali na darmo gdyby potrzebowali czegoś co nie znajduje się w nim

miłego dnia wszystkim
Albo małż, albo mama, świadkowa... nie przesadzajmy, że takie awaryjne wesele będzie
Stary 2013-06-07, 13:13   #4338
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Albo małż, albo mama, świadkowa... nie przesadzajmy, że takie awaryjne wesele będzie
Wiadomo, na jednym weselu skorzysta z tego 10 osób a na innym może 2...
Ale chodzi o wygodę gości, żeby nie biegać, szukać itp.
Ja raczej nie będę z tego korzystała, na naszej sali jest balkon i z niego wejście do malutkiej kameralnej salki, na czas wesela wstawiają tam kanapy, jest łązienka więc będe tam chodzić. Zawsze to wygodniej mieć łazienkę tylko dla siebie
Ale jako gość nie czułabym się komnfortowo biegając po całej sali i pytając czy ktoś ma podpaskę

Stary 2013-06-07, 13:13   #4339
moniczka_90
Zakorzenienie

uważam, ze dawanie np. podpaski do takiego koszyczka jest troche dziwne bo kobiety raczej są przygotowane na takie okoliczności (choć np. 2 podpaski i 2-3 tampony chyba nikogo nie zbawią a na wszelki wypadek moga być) ale jesli już będziecie robic takie koszyczki to polecam tam dac pilniczek do paznokci mi zawsze i wszędzie brakuje pilniczka
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:14   #4340
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Helcia dzięki

Zaraz podępnę do listy, bo zapomniałam dodać

Koszyczki ratunkowe w łazience, będziecie robić
???/?????????????????????/

"Miłym gestem Państwa Młodych podczas uroczystości weselnej jest wyjście z pewną bardzo prostą, ale zaraz przyjemną inicjatywą w stronę gości.

W toaletach przeznaczonych do użytku przez gości weselnych można ustawić tzw. koszyczki ratunkowe. Co to jest koszyczek ratunkowy? To zestaw najpotrzebniejszych produktów, które podczas całonocnej zabawy mogą przydać się gościom. Zamiast kazać przynosić (w szczególności paniom) połowy swojej łazienki wystarczy przygotować kilka niezbędników." - powiedzmytak.pl

MŁODA i MŁODY o swoich gosci dbaja i koszyczek ratunkowy Wam udostepniaja

[COLOR="rgb(244, 164, 96)"]Koszyczek ratunkowy damski:[/COLOR]
- rajstopy: 2 rozmiary x2 pary
- podpaski: 5 szt
- igla i nici bilae, czarne, 3 guziki
- 3 agrafki
- plastry
- mały odplamiacz – saszetkę
- chusteczki odświeżające
- chusteczki higieniczne
- tabletki od bólu głowy
- tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe
- bezbarwny lakier do paznokci
- maly dezodorant anty.
- wsuwki do wlosów
- gumy do żucia
- krem do rąk

Koszyk męski:
- tabletki od bólu głowy
- tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe
- igla i nici bilae, czarne, 5 guzików
- 3 agrafki
- plastry
- chusteczki higieniczne
- gumy do żucia
- maly dezodorant anty.
Cytat:
Ale czasem zdarzy się komuś zapomnieć.
A np. igłę i nitkę już mało kto bierze, a często jest potrzebna.
Sama przyszywałam żonie kolegi TŻta w sobotę ramiączka od sukienki, bo się tak naciągały, że chwila moment i zaraz by trzasnęły.
Ja mam zamiar zrobić koszyczki Czasem każdy może o czymś zapomnieć Na ostatnim weselu przyszywałam teściowej naramkę do sukienki, ale najpierw była wycieczka po sklepach w poszukiwaniu nici
Tak więc przydatne rzeczy.
Ja do każdego koszyczka dorzuciłabym wykałaczki i nici dentystyczne. Ja się bez tego nie umiem obejść
I dla kobietek pilnik do paznokci

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:15   #4341
misiadelkoo
BAN stały

U mnie będą koszyczki, będzie menu a na kopertach od zapro, których nie bedziemy wysyłać będą takie fake znaczki http://twoje-znaczki.pl/zamowienie.html

Za to autokar będzie tylko dla gości TŻta bo w mojej rodzinie nie ma tego zwyczaju i ludzie się w głowe pukają jak o tym słyszą :P Noclegi też będą tylko dla gości TŻ.
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:16   #4342
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Kobieto, ale nikt nie każe Ci tego robić wrzuciłam dla ogółu, a może ktoś też z tego skorzysta. Każda pozycja z koszyczka jest do ustalenia, czy warto czy ni, ustalana indywidualnie przez parę młodą. To tylko pomysł - można zapełniać pozycje jak się tylko chce. Lista jest zapożyczona z innej strony - tak na szybko wrzuciłam. O ile uważam że podpaska to fajna sprawa, bo nie każda kobieta pilnuje okresu, może zdarzyć się po prostu zapomnieć zabrać, to nad dezodorantem bym się zastanowiła. Rajstopy 2 i 3 przeważnie każda nosi... A na niezbędnik PM nie liczyłabym, bo ile razy czytałyśmy, że PMka zapomniała zabrać bez przesady uczepiłyście się tego niepotrzebnie. Napisałyście raz, że dla Was bez sensu i chyba więcej razy nie trzeba powtarzać, nie uważacie? Zdania są podzielone, nikt Wam nie każe tego robić, a to foruum jest ogólne dla wszystkich, więc może którejś tak czy siak pomysł się spodoba. Koszt takiego koszyczka nie jest nie wiadomo jak wielki, wiec też bez przesady nie podoba Wam się, to po prostu zlejcie to, a nie ciągle ten temat wałkujecie co jeszcze dla Was jest beznadzijnym pomysłem, czy paranoją. O! Macie klapsy ode mnie! Dla mnie te pomysł jest super
Ja uważam, że taki koszyczek to na pewno nie zaszkodzi, a niejednemu pomoże Fajny pomysł, popieram

Jeżeli chodzi o menu na stołach - jestem na tak! Przecież jak je zrobię sama, to nic nie będzie kosztowało...
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:16   #4343
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
uważam, ze dawanie np. podpaski do takiego koszyczka jest troche dziwne bo kobiety raczej są przygotowane na takie okoliczności (choć np. 2 podpaski i 2-3 tampony chyba nikogo nie zbawią a na wszelki wypadek moga być) ale jesli już będziecie robic takie koszyczki to polecam tam dac pilniczek do paznokci mi zawsze i wszędzie brakuje pilniczka
Dla mnie obowiązkowy jest lakier do włosów który załatwia wiele, zamiast rajstop można dać bezbarwny lakier żeby zahamować proces tworzenia się oczka.

Oooooo nici dentystyczne, obowiązkowo

Stary 2013-06-07, 13:21   #4344
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
jutro przestaje być kocią mamą ;(

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Tak samo uważam, ale sam zainteresowany protestuje. Ja uwielbiam swoje nazwisko, poza tym gdybym zmieniła to, moim zdaniem, będzie to fatalnie brzmieć. O wiele lepiej byłoby gdybym miała podwójne. No ale cóż... Skoro grozi mi odwołaniem ślubu to pewnie wezmę. Najwyżej nigdzie nie pozmieniam
Niezły jest
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dzien dobry
jestem aktualnie pochlonieta tematem zespolu na wesele....
czy mozecie sie pochwalic swoimi? moze cos mnie natchnie... znalazlam taki cudowny, no ale 8000, to troche za duzo
My mamy www.megidoband.pl
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Tak, dostaliśmy kwitek że wpłaciliśmy zaliczkę, jest tam data wesela i info że duża sala. To jest najlepszy lokal w mieście, wielu znajomych miało tam wesela, ostatnio nawet mój daleki kuzyn, wszystko jest na wysoki połysk, świetna organizacja. Więc nie martwię się że coś się stanie...
Ja też bym się zbytnio nie martwiła. My wprawdzie mamy umowę, ale sporo szczegółów dopracujemy tuż przed weselem.
Ale dobrze, że macie potwierdzenie.
Cytat:
Oj nie, nie, nieeeeeeee tylko nie plaża
Raz, że uczulenie na słońce i spalenizna na skórze, co ostatnio widziałyście. A dwa: nie lubię tak spędzać czasu. Lubię aktywnie, strasznie mnie kręcą inne kultury, zwłaszcza wschodnie. Po wizycie w Chinach wiem że do Europy Zachodniej nie prędko pojadę. Azja to inny świat, na każdym kroku coś zaskakującego, meeeega przeżycia.
TŻ chce zwiedzić Amerykę Pd. Naoglądał się Cejrowskiego :P
Po ślubie planujemy wakacje w Pekinie
Ja nienawidzę leżeć na plaży
Nudy niesamowite.

Z drugiej strony, nie wiem, czy chciałabym jechać do Chin. U mnie na roku jest kilka Chinek i trudno jest się z nimi porozumieć- zupełnie inna mentalność.
Nie wiem, cz dobrze bym się czuła, będąc tam turystą. Może to głupie :p

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny do kiedy optymalnie prosić gości o potwierdzenie obecności? Miesiąc przed?
My prosimy o potwierdzenie 2 miesiące przed

Cytat:
Właśnie po to mam świadkową, żeby wyszła przed salę i poprosiła wszystkich do środka bo będzie tort
Chyba jestem jakaś pobudzona bo na siłę chce wam powiedzieć, że dla mnie to niepotrzebny dodatek. Ehhhh muszę trochę wyluzować bo z którąś się zaraz pokłócę Niektóre wasze argumenty do mnie przemawiają, ale najbardziej obawiam się menu szwendającego się niepotrzebnie po stołach. Jak tak każdy dostanie menu to będzie około 80 kartek
Świadkowa to też gość Nie obraź się, ale nakładanie takich obowiązków na świadkową wygląda tak, jakby się ją traktowało jak obsługę wesela.

Byłam też na weselu, na którym każdy miał menu i nic się nie szwędało.

Co do transportu, to my zapewniamy gościom dojazd z kościoła (9km). Niby większość ludzi ma samochód, ale ludzie chcą sobie wypić . Poza tym przyjezdni z UK będą niemobilni. Oczywiście można podjechać taksówką, ale wtedy wszystko rozciągnie się w czasie.
U nas ogólnie zapewnia się transport gościom.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-06-07 o 13:24
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:22   #4345
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie obowiązkowy jest lakier do włosów który załatwia wiele, zamiast rajstop można dać bezbarwny lakier żeby zahamować proces tworzenia się oczka.

Oooooo nici dentystyczne, obowiązkowo
albo wykałaczki dobry pomysł, nikt nie bedzie przypałowo grzebał w zebach
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:31   #4346
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:

no tak faktycznie jest ze ludzie myślą że to podejrzane i napewno trzeba zaplacic:p

Też będę miała koszyczki: na jednym weselu gdzie byłam, dziewczynie puścił zamek w sukience przez całe plecy, wszyscy biegli i szukali nici...

Na drugim weselu ja byłam ofiarą, złapała mnie nieoczekiwanie mega alergia i nic ze sobą nie miałam, a takie zwykłe apteczne pigułki na alergie kosztują 6 zł i ratują życie

Menu będziemy mieć stojące, w takich ramkach obrotowych z Ikea z jednej strony będzie numer stołu z drugiej menu. Stoły mamy okrągłe wiec jedno na stół.

Transportu chyba mieć nie będziemy, zastanawiam się nad gośćmi z mojej rodzinnej miejscowości ale to tylko 50 km wiec mam nadzieje ze dojada autem.

Fajnie byłoby zrobić listę rzeczy do tego koszyczki ratunkowego i wrzucić na pierwszą stronę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:34   #4347
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
albo wykałaczki dobry pomysł, nikt nie bedzie przypałowo grzebał w zebach
Jak ktoś będzie chciał sobie pogrzebać, to go i wykałaczki nie powstrzymają od tego

Ja raczej nie planuję koszyczków- będę miała swój niezbędnik i poratuję ludzi w potrzebie
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 13:38   #4348
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1

Właśnie wyliczyłam w google maps i na moją salę z kościoła jest całe 300 mentrów

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Jak ktoś będzie chciał sobie pogrzebać, to go i wykałaczki nie powstrzymają od tego

Ja raczej nie planuję koszyczków- będę miała swój niezbędnik i poratuję ludzi w potrzebie
ja też nie będę miała jednak
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 13:39   #4349
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1

Cytat:
Właśnie wyliczyłam w google maps i na moją salę z kościoła jest całe 300 mentrów
No to przykro mi, nie masz wyboru
Transport musi być!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A w ogóle to mi coś świta, że chyba nasza sala zapewnia takie koszyczki
Stary 2013-06-07, 13:41   #4350
misia880
Zakorzenienie

u mnie jest równe 50 km z kościoła na sale :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości