|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
i tak uważam, żeby wypytać a potem myśleć, albo tak gościom przedstawić kwestię, żeby "świadomie" się deklarowali ![]() Cytat:
cały arsenał, chyba z walizką na własny ślub pojadę
|
||
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jej powiedziałam, że wesele chce na 13:00 to usłyszałam "to jest za późno o której zjedzą obiad? Tak na 12:00 w sam raz". Odpowiedziałam "ale ja chce na 13:00 i tego nie zamierzam zmienić" To ona no tak to wasz wybór. A jak mojej mamie powiedziałam, że chce wesele na 13:00 to ona " to dobrze będziesz miała czas żeby się na spokojnie wyszykować"
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, nie rozumiem idei stawiania menu. Oczywiście jakby gdzieś było to bym skorzystała, ale sama nie będę stawiać.My mamy tylko dwa gorące posiłki na talerzach, reszta jest w gorącym bufecie więc jak ktoś zgłodnieje to zawsze może podejść i zjeść. Poza tym restauracja jest przeszklona więc widać z zewnątrz co się dzieje na sali. I najważniejsze: pod wpływem alkoholu ludzie tracą rachubę czasu, więc wątpię że każdy będzie patrzył na zegar i pilnował że o 22 miały wjechać zraziki
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może zrobię mini koszyczek z tabletkami, igłą, nitką ale na pewno nie będę fundować gościom podpasek i rajstop - cieliste? opalone? 3?4? może pończochy? Nie...
U nas w rodzinach nie ma zwyczaju załatwiania transportu... I raczej nie będzie zapotrzebowania. Chyba że dla siostry TŻ ale jej to chyba karotę bym musiała fundnąć żeby była szczęśliwa...
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, sprawa o alimenty a tyle się ciągnie... brak mi już słów.
ja nie planowałam, ale faktycznie, fajny gest, tylko gdzie macie zamiar umieścić informacje że takie koszyczki są??? |
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O właśnie, plastry! Odciski na weselu to częsta sprawa ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- My transport załatwiamy, mimo że do sali mamy 10-15 min jazdy. Na każdym weselu w rodzinie jest transport, każdy o tym wie i nikt nie bierze samochodu. Poza tym goście TŻ jadą 140 km więc autokar będzie, ale jak będzie więcej gości to moi rodzice będą domawiać busa.
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4328 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję u nas za moją część płacą moi rodzice, a za TŻta płacimy oboje. Na szczęście moi rodzice się za bardzo nie wtrącają, chcą wiedzieć co się dzieje i wyrażają swoje zdanie, ale to tyle. Przyszli teściowie w ogóle się nie interesują. Jedynie z TŻtem mam przeboje typu "musimy mieć barmana, stół wiejski, jedziemy zabytkowym autem..."
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez kartki pewnie nawet jakby ktoś był w potrzebie to by nie skorzystał, bo u nas jest taka mentalność, że 'może to płatne' Więc chcę żeby wiedzieli, że to jest dla nich.
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielokrotnie na weselach zdarzały się takie akcje, gdzie Pmka czasami chodziła i pytała się innych Gości czy nie mają tego czy tematego. Ja chcę tego uniknąć. A pokój mam na piętrze, więc zanim tam bym się udałą, zanim bym poszła po lucz, zanim bym to wszystko ogarnęła, wręczyła danej osobie z dobre 10-15 minut by minęło uciekam się uczyć, u mnie koszyczek będzie - wg. mnie jest potrzebny. Nie każda moja ciocia ma super pamięć i będzie o wszystkim pamiętać. A włożenie 5 podpasek do koszyczka nie jest jakimś nie wiadomo czym wielkim, by tego nie zrobić alloffkowa, karta przy koszyczku z inf. że to dla Gości i co w koszyczku się znajduje, żeby nie szukali na darmo gdyby potrzebowali czegoś co nie znajduje się w nim miłego dnia wszystkim
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-07 o 12:58 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
My nie potrzebujemy transportu z kościoła do sali bo to aż 100m
ale u nas nie organizuje się czegoś takiego- każdy gość sam sobie łatwi transport.Menu też nie będziemy stawiać. Nad koszyczkami się zastanowię chociaż, znając życie, tż stwierdzi, ze to zbędny wydatek. |
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja podziwiam ludzi na takich weselach.... jestem z wielkopolski i śluby najwczesniej sa u mnie na 16 aż do 18:30! raz byłam na slubie o 14:00 to wesele o 2 samo naturalnie sie skończyło - ludzie byli zmęczeni....
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o 3:30 jak wychodziliśmy, to już wszyscy mieli dość, PM to nawet nie mówię, wiadomo - umęczeni. A i tak ponoć ostatni goście wyszli o 6:30 Co oni tam jeszcze robili to ja nie wiem
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
mój narzut stwierdził że na duże wesele to fajna sprawa ale dla 40 osób szkoda zachodu.. moze i ma racje. sama nie wiem.
Wiem za to że znów mamy fazę na mieszkanko ![]() właśnie wbieraliśmy drzwi wewnętrzne Idę w ońcu myć te okna, choć nie wiem czy jest sens bo za oknem babie lato. |
|
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Już jestem po i nawet nie poczułam. Jedyne co czułam to, że wiercił coś i cały czas czekałam na ból... a okazało się że on już skończył Śmieszny był. W razie co śmiało mogę polecić szpital kliniczny Dzieciątka Jezus w Warszawie. Chwilkę się czeka w poczekalni, ale za to lekarze mają na prawdę profesjonalne podejście do sprawy no i oczywiście idzie wyrwać na NFZ ![]() Teraz czekam na fazę bólu.... ale jak na razie jest ok. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie rodzina jest zmotoryzowana, a reszcie mogę kupić bilety w polskim busie Część rodziny już mi zapowiedziała, że przy okazji pojadą na wakacje w tamten rejon. Planuję za to zapewnić im noclegi na dwie noce (po sąsiadach tż'a i w akademiku). Myślę, że to będzie w miarę rozsądne.
|
||||
|
|
|
#4337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chodzi o wygodę gości, żeby nie biegać, szukać itp. Ja raczej nie będę z tego korzystała, na naszej sali jest balkon i z niego wejście do malutkiej kameralnej salki, na czas wesela wstawiają tam kanapy, jest łązienka więc będe tam chodzić. Zawsze to wygodniej mieć łazienkę tylko dla siebie ![]() Ale jako gość nie czułabym się komnfortowo biegając po całej sali i pytając czy ktoś ma podpaskę
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, ze dawanie np. podpaski do takiego koszyczka jest troche dziwne bo kobiety raczej są przygotowane na takie okoliczności (choć np. 2 podpaski i 2-3 tampony chyba nikogo nie zbawią a na wszelki wypadek moga być) ale jesli już będziecie robic takie koszyczki to polecam tam dac pilniczek do paznokci
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem każdy może o czymś zapomnieć Na ostatnim weselu przyszywałam teściowej naramkę do sukienki, ale najpierw była wycieczka po sklepach w poszukiwaniu nici Tak więc przydatne rzeczy. Ja do każdego koszyczka dorzuciłabym wykałaczki i nici dentystyczne. Ja się bez tego nie umiem obejść ![]() I dla kobietek pilnik do paznokci
|
||
|
|
|
#4341 |
|
BAN stały
|
U mnie będą koszyczki, będzie menu a na kopertach od zapro, których nie bedziemy wysyłać będą takie fake znaczki
http://twoje-znaczki.pl/zamowienie.htmlZa to autokar będzie tylko dla gości TŻta bo w mojej rodzinie nie ma tego zwyczaju i ludzie się w głowe pukają jak o tym słyszą :P Noclegi też będą tylko dla gości TŻ. |
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny pomysł, popieram ![]() Jeżeli chodzi o menu na stołach - jestem na tak! Przecież jak je zrobię sama, to nic nie będzie kosztowało...
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooooo nici dentystyczne, obowiązkowo
|
|
#4344 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dobrze, że macie potwierdzenie. Cytat:
![]() Nudy niesamowite. Z drugiej strony, nie wiem, czy chciałabym jechać do Chin. U mnie na roku jest kilka Chinek i trudno jest się z nimi porozumieć- zupełnie inna mentalność. Nie wiem, cz dobrze bym się czuła, będąc tam turystą. Może to głupie :p Cytat:
![]() Cytat:
Nie obraź się, ale nakładanie takich obowiązków na świadkową wygląda tak, jakby się ją traktowało jak obsługę wesela.Byłam też na weselu, na którym każdy miał menu i nic się nie szwędało. Co do transportu, to my zapewniamy gościom dojazd z kościoła (9km). Niby większość ludzi ma samochód, ale ludzie chcą sobie wypić . Poza tym przyjezdni z UK będą niemobilni. Oczywiście można podjechać taksówką, ale wtedy wszystko rozciągnie się w czasie.U nas ogólnie zapewnia się transport gościom.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-06-07 o 13:24 |
||||||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
Też będę miała koszyczki: na jednym weselu gdzie byłam, dziewczynie puścił zamek w sukience przez całe plecy, wszyscy biegli i szukali nici... Na drugim weselu ja byłam ofiarą, złapała mnie nieoczekiwanie mega alergia i nic ze sobą nie miałam, a takie zwykłe apteczne pigułki na alergie kosztują 6 zł i ratują życie Menu będziemy mieć stojące, w takich ramkach obrotowych z Ikea z jednej strony będzie numer stołu z drugiej menu. Stoły mamy okrągłe wiec jedno na stół. Transportu chyba mieć nie będziemy, zastanawiam się nad gośćmi z mojej rodzinnej miejscowości ale to tylko 50 km wiec mam nadzieje ze dojada autem. Fajnie byłoby zrobić listę rzeczy do tego koszyczki ratunkowego i wrzucić na pierwszą stronę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raczej nie planuję koszyczków- będę miała swój niezbędnik i poratuję ludzi w potrzebie
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1
Właśnie wyliczyłam w google maps i na moją salę z kościoła jest całe 300 mentrów
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- ja też nie będę miała jednak |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1
Cytat:
![]() Transport musi być! ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A w ogóle to mi coś świta, że chyba nasza sala zapewnia takie koszyczki
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest równe 50 km z kościoła na sale :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

i tak uważam, żeby wypytać a potem myśleć, albo tak gościom przedstawić kwestię, żeby "świadomie" się deklarowali 

u nas za moją część płacą moi rodzice, a za TŻta płacimy oboje. Na szczęście moi rodzice się za bardzo nie wtrącają, chcą wiedzieć co się dzieje i wyrażają swoje zdanie, ale to tyle. Przyszli teściowie w ogóle się nie interesują. Jedynie z TŻtem mam przeboje typu "musimy mieć barmana, stół wiejski, jedziemy zabytkowym autem..."

Co oni tam jeszcze robili to ja nie wiem
oby jak najmniej bolało
U mnie rodzina jest zmotoryzowana, a reszcie mogę kupić bilety w polskim busie 

;(