|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Dziękuję
też kocham truskawki ![]() Którą? tę : http://www.youtube.com/watch?v=vRVdXakvk0w ? Obejrzałam do połowy i już nie dałam rady
Edytowane przez Aysell Czas edycji: 2013-06-07 o 16:05 |
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
chwilę mnie tu nie było, pojechałam z TŻ do mojej rodzinki spotkałam się z kuzynką i kuzynem, niestety wpadła pizza i słodkości od tygodnia też nic nie ćwiczyłam, bo a to wesele, a to zatrucie i teraz ten wyjazd :P także należą mi się baty muszę znaleźć też sobie jakieś nowe ćwiczenia, bo 30ds już skończyłam i nie wiem co dalej
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurdę obraził się na mnie Tż |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
O co?
![]() Mnie B. dzisiaj olał Zapytał o której mam czas się spotkać, odpisałam mu kilka minut później, nie było go na fejsie, potem wszedł na fejsa, polubił jakieś linki i nawet nie przeczytał mojej wiadomości ani nie napisał że się nie spotkamy.
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jaką dzisiaj śliczną dziewczynę widziałam i miała tak pięknie równą karnacje. Wczoraj huśtałam dziewczynkę i chciałam ją złapać i uderzyła mnie nie chcący i teraz mam wargę rozwaloną. ![]() Cytat:
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Nie miałam nawet czasu wpaść i czytać tego wszystkiego. Melduję tylko, że nie urodziłam. We wt idę na cesarkę Strasznie mi przykro, że nie mogę sama urodzić No ale mój synek okazał się wielkim klockiem i już na USG wychodzi, że 4 kg waży, a może być jeszcze o pół kg cięższy nawet. Od 4 kg robi się już cięcie bo to zbyt duże dziecko i niebezpieczny taki poród jest i dla dziecka i dla matki. Ja nie wiem gdzie on się mieści w tym brzuchu Wszyscy mówią, że mały mam. No cóż Od jutra się poprawię i będę się udzielać i czytać Teraz tak wpadłam tylko się odmeldować i pożalić
Edytowane przez Kanula Czas edycji: 2013-06-07 o 22:08 |
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak sie urodzilam wazylam tylko 1,350 kg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
Wcześniakiem byłaś czy jak? Bo to chyba niemożliwe, żeby tyle dziecko ważyło na koniec 9 miesiąca
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się, przecież i poród SN i cesarka mają plusy i minusy ale jednak tak często jest w życiu na przekór, skoro wolałaś SN... Fajnie, że się odezwałaś
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze (bez obrazy) ze nie będziesz jedną z tych mamusiek które uważają że np. kobieta która nie urodziła naturalnie nie jest prawdziwą mamą albo że która nie karmi piersią to też nie jest prawdziwą mamą
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanula, a co do Ciebie, to fajnie, że się odmeldowałaś u nas, bo już się zastanawiałam czy nie urodziłaś Duży musi być ten Twój synek, fajnie W końcu imię wybraliście ? Niestety nie pamiętam ![]() Dzisiaj byłam na makijażu u kosmetyczki Zachwycała się moją cerą, więc jednak nie tylko ja widzę efekty ślimaka na mojej twarzy Generalnie wyszłam bardzo zadowolona, już wiem jakie róże mi pasują - chłodny jasny róż, a z cieplejszej tonacji to łososiowy Bronzery odpadają. Za to jak mi świetnie oczy podkreśliła Co do ust, to niezbyt mi pasują szminki... Na imprezę jakiś błyszczyk w chłodnym odcieniu, ale na co dzień zwykła pomadka pielęgnacyjna, czyli tak jak do tej pory A brwi tak jak mi Aysell mówiła
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-06-07 o 22:42 |
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet tak nie mów ja jestem przeciwniczką porodów SN, ale szanuję cudzy wybór. Jednakże wojny o to na Wizażu pamiętam doskonale ![]() żal, jak to niektórzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś woli inaczej i nie znaczy to, że jest gorszy ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
To raczej bym obstawiała tę drugą kategorię pań Zazdroszczę wizyty, ja bym chciała się dowiedzieć, co mi pasuje może postaram się coś wykombinować, ale chyba nie znam żadnej kosmetyczki [bo Ty byłaś u znajomej, prawda? ]---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kuszą mnie podkłady Amilie
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tak uważają kobiety które urodziły naturalnie i mogą karmić piersią.
![]() Chociaż i tak sam poród mnie obrzydza i uważam że jest okrutny, to z drugiej strony cesarka jest w ogóle czymś całkowicie innym - kobiece ciało jest przystosowane do normalnego porodu, ciało wraca do normy potem. A cesarka to jednak poniekąd operacja, rana itd. Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2013-06-07 o 22:50 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Źle się wyraziłam, dziewczyny
Przez "nie-matki" chciałam powiedzieć o CZĘŚCI kobiet, które jeszcze nie rodziły, ale mają w planach poród naturalny i mają jakieś tam swoje koncepcje w głowie, że tylko naturalny poród daje więź z dzieckiem itd. A przez kobiety, które rodziły naturalnie i karmiące piersią rozumiem oczywiście część tych kobiet, nie wszystkie. W mojej wypowiedzi chodziło o to, że kobieta, która urodziła dziecko przez cesarskie cięcie, raczej nie będzie go uważała za gorsze!Aysell, tak, u znajomej |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie też jest część kobiet które nie urodziły i myślą, że naturalny poród będą miały, dużo pokarmu i tak dalej
![]() Moja kuzynka urodziła dziecko Dziewczynka, zdrowa, coś koło 4 kg. Ogólnie mówiła że to było straszne (ale z niej kruszynka zawsze była, wiecie 44 kg ważyła, 160 cm wzrostu i 4 kg dziecko - pierwsze). Mówiła że myślała że umiera i że najgorsze ma za sobą a że dowiedziała się że ma tylko 3 cm rozwarcia a musiała czekać aż do 10 cm! I generalnie to.. A jej mąż, przeciwny dziecku ( w ogóle) jak zobaczył podobno córkę Maję to oszalał (jest podobna jeszcze do niego, ruda, rysy twarzy ) i że podobno tylko nosi ją na rękach
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mi mówiła, że rodzenie mnie to była najmniej przyjemna część jej życia
![]() Pewnie, że cesarka jest jednak ingerencją w organizm, ale czasami trzeba w ten sposób urodzić i nie zawsze musi to być wymysł kobiety. Więc chyba lepiej tak niż ewentualnie zaszkodzić dziecku i sobie Zresztą nawet jeżeli kobieta świadomie wybiera tę formę porodu, to nie widzę w tym niczego niewłaściwego |
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może gdybym tak się nie wysilała, żeby dobrze się przygotować do tego porodu sn i bym się nie nastawiła psychicznie tak że wszystko pójdzie super to bym teraz tak nie przeżywała.
Edytowane przez Kanula Czas edycji: 2013-06-07 o 23:29 |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zasadzie obojętne mi było Z dziewczynką byśmy się tak łatwo nie dogadali ![]() Podeślesz mi linka do tego kremu, którego używasz? Może i ja się skuszę Przeraża mnie jedynie to zamawianie z zagranicy ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kanula Czas edycji: 2013-06-07 o 23:33 |
||
|
|
|
#3446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A cesarka wiadomo, to są te wady, przecina się powłoki brzuszne itd ![]() Cytat:
![]() Jasne, że nie, niestety inne mądralińskie matki mogą ją szybko sprowadzić na ziemię, że jednak powinna Cytat:
że dziewczyny [tak, tak, np. 20 - 25, planujące zazwyczaj wtedy pierwsze dziecko] kompletnie nie interesują się jak to wszystko wygląda Argumentują to natomiast tak, że będzie co ma być, a one wolą nie wiedzieć, żeby się nie przestraszyć no w porządku, ale jak jest człowiek na coś przygotowany, że coś się może stać [mówię o takich "lżejszych" przypadkach, np. że zaistnieje konieczność nacięcia] , to jak to się stanie, czy nie jest jakby spokojniejszy? A już na pewno przynajmniej wie, co i o czym do niego w szpitalu mówią
|
|
|
#3447 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lezalam 2 miesiace w szpitalu i jak moja mam poszla do sZpital to jej stazysta powiedzial ,ze urodzi niezywe dziecko ,przerazona poszla do ordynatorki i ona powiedziala ze stanie na glowie zeby mnie uratowac![]() Cytat:
fajnie tez bym chciala takie porady moze mi sie uda pojsc na kurs makijazu :dCytat:
imie slodkie podoba mi sie ja swojego synka nazwe Arek:p
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam jakichś ulubionych męskich imion w sumie ![]() Kremu używam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html Nawet moją recenzję możecie przeczytać ![]() Ebay: http://www.ebay.pl/sch/i.html?LH_Ava...arr%3D1&_rdc=1 |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
moja mama byla rozpaczona jak to uslyszala urodzila wczesniej 3 dzieci i nic tak okropnego nie uslyszala jak to..ale z tego co moja mama mowila to ten facet juz w tym szpitalu nie pracowal wywalili go![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

kocham truskawki
widziałaś psychiczną ??

od tygodnia też nic nie ćwiczyłam, bo a to wesele, a to zatrucie i teraz ten wyjazd :P także należą mi się baty
Zapytał o której mam czas się spotkać, odpisałam mu kilka minut później, nie było go na fejsie, potem wszedł na fejsa, polubił jakieś linki i nawet nie przeczytał mojej wiadomości ani nie napisał że się nie spotkamy.
Miał czas żeby się odezwać.

Strasznie mi przykro, że nie mogę sama urodzić
No ale mój synek okazał się wielkim klockiem
Wszyscy mówią, że mały mam. No cóż
ja jak sie urodzilam wazylam tylko 1,350 kg
Wcześniakiem byłaś czy jak? Bo to chyba niemożliwe, żeby tyle dziecko ważyło na koniec 9 miesiąca

może postaram się coś wykombinować, ale chyba nie znam żadnej kosmetyczki