|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Magiusia
za wizytędiabli wiesz ja to bym już wolała zdrobnienia bo moje teściowa dalej mówi do małej w rodzaju męskim;/ salviae już 3? wow! ![]() vil pocieszające że Przemuś potrafi się sobą zająć. Czyli muszę na to poczekać jeszcze miesiąc. Wczoraj teściowa mnie pouczała że za bardzo rozpieszczamy mała. Ta! a potem sama ją zaczęła nosić i przytulać. Kurcze przeszło nam przez myśl żebym małą zostawiać w łóżeczku aż się wypłacze żeby się nauczyła sama leżeć, ale później stwierdziliśmy że ona jest za mała. Nie karmię piersią a ona na pewno potrzebuje bliskości. Dlatego będę ją teraz nosić, tulić i całować ile wlezie a jak będzie miała 2-3 miesiące i będzie kontaktować to może sama przejdzie na tryb zajmowania się sobą/zabawkami/matą/karuzelą. diabli jaka kruszynka z Nelci pościel z ikei?
|
|
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- pytanie do odpępkowanych mam, w ktorej dobie poodpadały Wam te kikuty? |
|
|
|
|
#2283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
ale u nas jest tak samo. Marudzi tylko jak brzuszek dokucza a jak nie śpi to też sobie ogląda świat w spokoju. Cytat:
my też dajemy przed każdym karmieniem po 6 kropli Cytat:
Nam odpadł w 15 dobie chyba? Salviae miałam dziś pisać o tej herbatce na laktacje że zmniejszyła jej picie bardzo i z brzuszkiem jest dużo lepiej. Więc może coś w tym jest. Wyniki moczu znów do dupy Na szczęście usg w porządku i mała jest zagazowana. Poniedziałek do lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy piękny śpioszek
![]() Color Twój blondasek też śliczny i jakie oczka ma niebieskie![]() nuna tak myślałam że u Ciebie tak będzie to trzymam kciuki za następną wizytę, my mamy wtedy szczepienie
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz różnicę po Delicolu? Jak długo używacie? Kurczę, z tym moczem...dobrze, że przynajmniej wszystko pod kontrolą. To na pewno nic poważnego, lekarz coś zaradzi
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę spadku wagi u mnie ina stoi;/
axella prawa dla Zu za pierwszy miesiąc ![]() nuna za 38 tckarolina my buzię przemywamy wodą przegotowaną Aaś za nockęszprotka za 40 tcJustyna za poródanka trzymam kciuki żeby było ok ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- marchewka ja bym tym ciumkaniem smoka się nie przejmowała. Jak widać ma taką potrzebę. KArolcia wykąpana, najedzona i śpi na brzuszku mamy. diabli faktycznie masz aniołka w domu ![]() pawie chyba wszędzie są takie ceny. A kiedy szczepicie? dobra zmykam bo burza idzie dziewczyny krwawicie jeszcze? |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używamy gdzieś od 2 tygodni. Nie widzę poprawy, tzn powiem tak, nie widziałam poprawy, więc przestałam stosować (nie dawałam przy każdym karmieniu, tylko jak miałam pod ręką gdy karmiłam), powiedziałam położnej, że nie ma zmiany a i tak kazała mi podawać asekuracyjnie przy każdym karmieniu, no i od 4 dni gdzieś podajemy przy każdym karmieniu, ale nie wiem czy coś daje, mała dalej ma problemy z brzuszkiem, ale jakby rzadziej od wczoraj i śpi spokojniej, tylko ja tu zasługę przypisałam nie piciu herbaty laktacyjnej. Co do moczu, to ja nie wiem co jest grane, bo raz wychodzi dobrze a raz źle
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka u nas pępek odpadł w 5 dniu
![]() co do Delicolu to Przemkowi pomógł - ale wczoraj wieczorem nam się skończył, paczka z zamówionymi z allegro przyszła przed momentem i od wczoraj nie dostawał - i tylko raz płakał po jedzeniu, ale to mógł być przypadek - no i nie wiem teraz podawać dalej czy nie.
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
15 dni po porodzie i jeszcze krwawie, ale na tyle ze mogę już przerzucić sie na wkłądki.. włąsnie a kiedy to mniej wiecej się moze skonczyć??
Propo pępka nam kikut odpadł w 9 dobie, tylko jeszcze teraz krwawi.. |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mnie to masakrycznie denerwuje, bo przy każdej zmianie pieluszki go czyszczę, a Sofka strasznie tego nie lubi, więc jest dodatkowy stres ![]() Cytat:
Ze mnie wciąż leci... Ale niewiele, wystarczy mi wkładka... ---------- Sofcia po kąpieli pięknie zasnęła na brzuszku Bez przekonania ją kładłam w ten sposób, myślałam, że będzie jeden wielki ryk. A tu zaskoczenie. Ponarzekała z 5 min i zasnęła... Mam nadzieję, że troszkę pośpi... Marudna dziś jest bidulka... To chyba ten skok, bo brzuszek aż tak ją nie męczy dziś... Oj, zmęczona jestem... I tak mi się chcę towarzystwa Na szczęście TŻ będzie teraz z nami 3 dni, a jak pojedzie we wtorek to mam zaplanowanych kilka spotkań i może jakoś przetrwamy 2 dni bez niego...
|
||
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy z mala na spacerze, po drodze weszliśmy do przychodni zapytać o ten jej katarek. lekarz osluchal plucka i wszystko ok, wiec charczy tylko nosek...podobno to nie musi być infekcja tylko mleko się ulewa i wpada do nosa. ehh, niby trochę nas uspokoil, ale przy okazji zwazyl mala i mamy problem. 3750 w dniu urodzenia 3930, najnizsza waga w 3 dobie 3635, w dniu wypisu 3660.sto gramow, a mamy skończone 2 tygodnie we srode kolejne wazenie) wrocilismy do domu, mala wyssala całego cyca i było ok, ale po chwili drzemki wszystko zwymiotowała wczoraj w nocy pierwszy raz miała takie opróżnienie zoladka, tak to tylko malutkie ulewanie. i teraz już nie wiem czy ona je za dużo, za mało czy to ten katar czy o co chodzi |
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna gratulacje
widzę, że szybka akcja była, tez bym tak chciała![]() ja witam się dalej w dwupaku, jutro tp
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
No wiec zostajemy w szpitalu. Jeden przeplyw ok, drugi na granicy no i maly jest leniwy wiec wola obserwowac. Co bedzie dalej nie wiadomo- moga nas za 2-3 dni wypuscic, moga zatrzymac na dalsza obserwacje a moga i wywolywac porod. Jedyne o co was prosze to byscie po prostu trzymali kciuki by bylo dobrze z nami jakakolwiek opcja sie pojawi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2298 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech Darek grzecznie siedzi w brzuszku mamusi i nie przysparza jej zmartwień.U mnie żadnych oznak zbliżającej się godziny 0. Wóciłam do domu z mega opuchniętymi kostkami, mężu przyniósł miskę z zimną wodą i lodem i to było to! O niebo lepiej. Pani doktor se ponarzekała, że dzisiaj to kobiety już od 5 tc chcą zwolnienie i że trzeba się golić do porodu (myślałam, że to lepiej dla lekarza, bo nie musi się bawić w Tarzana i ganiać po chaszczach), i że dzisiaj kobiety noszą obcisłe/opinające ubrania jak są w ciąży. Już chciałam jej powiedzieć, że w nic się nie mieszczę i że nie za bardzo stać mnie na cały komplet sukienek ciążowych za grubą kasę, ale po co miałam się denerwować ![]() A teraz mecz
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- zapowiedz sesji Nelki https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater (moja tesciowa zobaczyla fotke i najpierw stwierdzila, ze to nie Nela, a później, ze jak tak mozna ponizac dzieciatko - wkladajac je do jakiegoś szaflika) |
||
|
|
|
#2302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on dostawał Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mocno krwawi?? --- zaliczyliśmy dziś pierwszy spacerek
|
||||
|
|
|
#2303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietne ma wloski - z tylu takie dluzsze rozczochrane kudelki ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() tak pościel z ikei dwa pojedyncze komplety
|
|||
|
|
|
#2304 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() nie będę już używać, więc już nie polubi ![]() Cytat:
![]() Następne pytanka... ale dziś męczę ![]() 1. lubią Wasze dzieci leżeć na brzuchu ? bo Antoś nie bardzo położna mówiła, ale zapomniałam czy powinnam go kłaść na brzuszku po czy przed jedzeniem?2.kiedy po porodzie powinnam zapisać się do gina na kontrolę? oglądałam swoje szwy w lusterku i niby jest ok, ale w jednym miejscu jakby trochę spuchło
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psikalam tylko octeniseptem.
|
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybciutko zacznie przybierać na wadze. Dobrze, że to skontrolowaliście. Nie martw się Diabli, mała zaraz nadrobi Cytat:
żeby było dobrze! |
||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
pity..spisalam ale chyba zle
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę sesji
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u gina, 4 raz po porodzie i nareszcie sie od niego uwolniłam i po 2 tygodniach rezygnuje z brania tego cerazette, czy jak tam temu
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-07 o 21:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

za wizytę

, bo nie chciałam przesadzić. Może jej za mało tego daję i dlatego tak dziś płakała
. Wieczorem spróbuję 8 i zobaczymy jak będzie...

Już mnie to masakrycznie denerwuje, bo przy każdej zmianie pieluszki go czyszczę, a Sofka strasznie tego nie lubi, więc jest dodatkowy stres 
Bez przekonania ją kładłam w ten sposób, myślałam, że będzie jeden wielki ryk. A tu zaskoczenie. Ponarzekała z 5 min i zasnęła... Mam nadzieję, że troszkę pośpi... Marudna dziś jest bidulka... To chyba ten skok, bo brzuszek aż tak ją nie męczy dziś... Oj, zmęczona jestem... I tak mi się chcę towarzystwa
Na szczęście TŻ będzie teraz z nami 3 dni, a jak pojedzie we wtorek to mam zaplanowanych kilka spotkań i może jakoś przetrwamy 2 dni bez niego...
dostaję oksytocynę i normalnie leje się ze mnie, trzymaać kciuki za nas
07.07.2012
Niech Darek grzecznie siedzi w brzuszku mamusi i nie przysparza jej zmartwień.
?
zazdroszczę sesji