|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Izuś ja się może nie znam, ale mogę się wypowiedzieć??
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Idę zaraz wziąć kąpiel, więc pozwolę sobie Izuś coś napisać ![]() Długo, bardzo długo staraliście się o dzidzie po #... Ale staraliście się oboje-co wdg mnie znaczy, że obojgu wam zależało. Myślę, że w dużej mierze działają na Ciebie hormony ciążowe. Nie dziwię się też, że się zamartwiasz o dzidziulkę, ale skąd wiesz, że mąż nie?? Może faktycznie być zazdrosny ![]() ![]()
#2222 |
Zakorzenienie
|
Kocur,Nuna dzięki
![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-08 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykra sprawa,nie wiem jak to jest miec ciazowe humorki,ja takich nie mialam,moze u Ciebie hormony jednak robia swoje,moze ogolnie za duzo emocji u Was.Faceci sa zadrosni,ale najczesciej w pierwszych tygodniach po porodzie,a Wy jestescie dopiero na poczatku i dziwi mnie,ze Twoj doklada Ci jeszcze nerowow,skoro sam zdaje sobie sprawe z tego jak u Was bylo z Dzidzia i teraz to wlasnie On powinien otoczyc Cie szczegolna opieka,a nie prawic Ci jeszcze wyrzuty...I normalne jest to,ze w tym momencie dla Ciebie jest najwazniejsza Dziecinka i ze Twoje mysli sa wypelnione Nia. Wydaje mi sie,ze On po czesci nie moze tez przetrwaic tej sytuacji ze swoja rodzina i w pewien sposob boi sie,ze przestanie byc dla Ciebie wazny. Moze powinniscie na kilka dni odpoczac od siebie,jak masz mozliwosc nawet na dwa 3-4 dni "przeprowadz" sie do swojej rodzinki.Czasem to oczyszcza atmosfere. A najlepiej daj nam Go tu,my zrobi,y z Nim tu porzadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Izus a jak to wyglada z Twojej strony? przytulasz sie, mowisz, ze kochasz, jestes wobec niego czula? kto rozpoczyna klotnie i od czego one sie zaczynaja?
dziewczyny, z tymi moimi objawami, to ja juz sie sama z siebie smieje, nadzieje mam, bo zawsze sie jakas nadzieje ma, ale nie napalam sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
no i tutaj pojawia sie kwestia pracy nad obydwojgiem Was.
z jednej strony nie dziwie sie jemu, ze jest zazdrosny, bo ja sama tez np tak bym reagowala, gdyny moj Tz skupil sie tylko na dziecku. a z drugiej strony Tobie sie nie dziwie, ze nie masz ochoty na czulosci. ale musiscie nad tym pracowac, bo to jest bledne kolo. kwiatki dostalas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Iza, napisałam na innym wątku - u mnie kropka w kropkę to samo. Kłótnie ciągle i o wszystko. Kłótnie to mało powiedziane - awantury to odpowiednie słowo.
Może po prostu musimy to przetrwać??? Może tżty zrozumieją jak zobaczą już brzuchy? A może my wyluzujemy po 12tc gdy będzie można chociaż trochę odetchnąć? ![]() Marzy mi się tydzień bez niego. Gdzieś w pensjonacie, chodziłabym na spacery, czytała książki. Odpoczywała i milczała. I nie musiałabym nic dla niego robić. Szlag mnie trafia, że robię mu obiady a sobie już nie mam siły - i cały tydzień jem kupowane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Kluska, Iza dajcie sobie i im trochę czasu. Dla nich to też nowa sytuacja
![]() ![]() ![]() My możemy tylko poradzić z boku, Wy naprawdę wiecie, jak jest w domu...
#2229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ręką na sercu przyłącze się do tego co mówi Bazile. Jak nie masz do kogo, to pakuj torbę i zapraszam do mnie. I to nic, że to drugi koniec kraju... zobaczysz morze, pooddychasz jodem, podtuczę Cię trochę ![]() ![]() Cytat:
![]() A barierkę rozumiem, w razie czego tak nie boli.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
isiu, przepraszam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
znowu mi ucho zatkało;( trafi mnie nie powiem co
![]()
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pepowiny, no coz. sama to przerabialam przy ciazy z Blanka, teraz tez mi sie wydaje ze Amelka okrecona. mi tez powiedzial, chociaz generalnie tego nie robiia by matki nie panikowaly bo niby 70% jest okreconych. no tyle ze u mnie mloda przez to sie poddusila i urodzila sie z umiarkowana zamartwica, rok czasu biegania po neurologach, kardiologach, okulistach, do tego stale kontrole w poradni neonatologicznej. no i niestety w wiekszosci przypadkow wine za okrecenie ponosi lozysko na przedniej scianie :/ dopilnuj tego zeby wszyscy na porodowce wiedzieli ze mlody okrecony. ja jak bym miala drugi raz taka sytuacje to chyba nawet zaplacilabym za cesarke dla wlasnego swietego spokoju. nie mam oczywscie na celu cie straszyc, nie chce by tak to bylo odebrane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam pierogi z owocami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kiedyś siedziałam późnym wieczorem zimą sama w domu z mamą. Nagle puka ktoś do okna,potem do drzwi, pytamy kto, a on "Damian" - mój brat ma tak na imię. Ale nie ten głos. Patrzyłyśmy przez okno jak odchodził - dosłownie wyglądał jak mój brat - wysoki, chudy. Okazało sie, że paru chlopaków zakopało się autem w rowie i szukali łopaty. A mój tata im pomagał i się śmiał ze mnie i mamy ![]() Cytat:
Ja bym wolała zrezygnować z kwiatów,ale nie nadrabiać awanturami. Chyba nic innego nie przychodzi mi do głowy, jak przypomnieć sobie jak się kochacie i rozmawiać Cytat:
![]() Ale nie mów, że marzy Ci się tydzień bez niego, bo uwierz że nie chciałabyś ![]() ![]() A powiedz mi, jak gotujesz dla TŻ nie możesz więcej żeby Tobie też starczyło? ![]()
![]() |
#2234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślę ze mąz ma prawo być zły i zazdrosny. Teraz on jest odstawiony na boczny tor. On jest ojcem , on w połowie jest jego opiekunem a Ty skupiasz się tylko na sobie i na dziecku. Dziwisz mu się? Gdyby Twoj mąz skupiał się tak na czymś...na grze np byłabyś wciekła prawda??? ![]() odetchnij trochę. Daj sobie czas na dystans , zaproponuj rozmowę. Ustal : do 13 tyg ciązy on bierze poprawkę na Ciebie , Ty od 13 tyg luzujesz i zajmujesz sie Wami i Waszym związkiem. On jest Twoim męzem , Twoim partnerem , Twoim przyjacielem , zakladanie pakt o nieagresji. W kłotni nie ma brzydkich słów, rozwodów , wyprowadzek. Postaw jasno ale łagodnia sprawę.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Elunka, no rzeczywiście dziwnie to musiało zabrzmieć z tym żarciem
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio tż na l4 i ciągle jest w domu. Nie ma chwili, kiedy mogłabym być sama, pogapić się w sufit i wschłuchać w siebie. Wracam z pracy a on obskakuje mnie, ciągle coś mówi, o coś pyta, muszę coś robić, nie mogę odpocząć. Tak to odbieram aktualnie i nic na to nie poradzę. Bardzo, bardzo chce mi się spokoju.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Kluska no to teraz Cie rozumiem lepiej
![]() fajnie być razem codziennie ale raczej nie 24h/dobę ![]() ![]()
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja od poczatku związku jestem od poniedziałku do piątku sama..jestem nauczona ze w tygodniu po pracy latam na zakupy , po koleżankach , wpadne do babci na obiad , spotykam się z koleżankami itd a tż w delegacjach. Bywa tak ze zostaje...oj wtedy mam tak go dośc ze masakra. Czuje sie po tygodniu , dwóch wypompowana..normalnie brakuje mi latania i spedzania czasu po swojemu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Linka, to masz fajny układ
![]() u nas normalnie jest tak, że tż ma treningi, angielski i biega a ja mam nadgodziny, angielski i koleżanki ![]() O właśnie, dziewczyny kochane - kiedy Wam wróciła energia w ciąży? Bo ja już jak pinda się czuję, flakiem się zrobiłam, tyję chyba jak zła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
Iza, Linka ma racje. Choc rozumiem też Ciebie, bo po części u nas też trochę zaczelo się tak dziać. Mąż wkurzony, że cały czas się martwie co z ciąża. Moje schizy daly mu w kość. Ale wiem o co mu chodzi. Również brak seksu pewnie tez mu przeszkadza. Mąż potrzebuje uwagi, czulosci. Musi czuc, że go kochasz. Postaraj mu sie to okazywac. Nie bedzie sie wtedy czul zazdrosny. Przerabiam to aktualnie i wiem co mówię. No i to straszenie rozwodem nie jest dobrym pomyslem. Zycze Wam żebyście doszli szybko do porozumienia.
![]()
#2240 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() piękna mamy pogode ![]() ale ja jak ta głupia siedze na wizazu lecz.. nie moge się powstrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak was stać to lepiej zmieńcie drzwi albo chociaż na porządne masywne zamki ![]() Cudaśna! Ale jak się zmienia, nie poznałabym jej ![]() Cytat:
![]() ![]() Dużo masz wskazań, bo duże dziecko, nie do końca ułożone i na dodatek pępowina która niby nie przeszkadza ale jakby się przedłużał poród to raczej też by była wskazaniem do CC. Obyś miała CC.. naprawdę nie ma się czego bać ![]() ![]() A Twój lekarz pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzic? Cytat:
Pierwsza kąpiel z moją siostrą która miała tylko zrobić zdjęcia ale za bardzo się wczuła, wspominam jako koszmar. Dziecko się darło, było gorąco, szybko i stresująco. Druga była pełna spokoju i radości a mały zadowolony się plumkał ![]() Gdybym nie była pewna siebie w tym co robie to siostra by mnie przytłoczyła strasznie "a czemu on ma taka wysypke", a czemu jest taki blady, a czemu jest taki żółty. Jej dzieci były bladziusienkie jak nie powiem co bo nie pozwalała nawet na chwile słoneczka, a ja daje filtr i jak przyświeci to nic się nie dzieje.. kazdy mowi ze młody ma fajna karnacje a ona ze blady. I zawsze mnie tak "dołuje" Co do lekarza, to ja kiedyś widzialam jak babka poszła na tętno i nie słychać było.. później USG, była cała blada i poszła do domu.. nie wiem czy okazało się że ok czy nie, ale chyba jakby dziecko umarło to by krzyczała.. długo mnie to męczyło.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i ja też ciągle "klepie po głowie" i powtarzam jakim jest wspaniałym tatą, a wcześniej mówiłam jakim będzie wspaniałym tatą ![]() nastepna strone nadrobie pozniej bo lece sie myc, paaa |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Twoj Kamilek ma bladą karnację? Zaproponuj siostrze okulary ![]()
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
lunka, nie nigdy nie mialam plamien. za to tez niegdy w miedzyczasie nie bolal mnie brzuch na @, bolal tylko jak zaciazylam 2x. za pierwszym tez mnie w ogole nie bolal. a wczoraj wieczorem jeszcze mnie krzyz przez chwile bolal. no ciaza jak nic. razem z Kwitka
![]() ![]() ![]() ![]() a co do siostry, to ja sie dziwie, ze Ty skubana jeszcze z nia jakies blizsze kontakty utrzymujesz. kurcze, tlamsi Cie ta dziewczyna. pamietaj, ze masz cudownego synka i zawsze jej to powtarzaj, moze skojarzy, ze jej uwagi sa nie na miejscu. kurcze, dziewczyny, mam rozkmine. znalazlam tanie bilety do Pl, na 5 dni. nawet specjalnie nie musialabym brac wolnego w pracy, bo w tygodniu pracuje tylko 8h, wiec moglabym odpracowac to w innym tygodniu ![]() Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-06-09 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w 12 tygodniu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
iza, kiedy robilas test? bo ja mam wrazenie, ze to bylo 2 tyg temu
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a ja sobie wczeraj nazrywalam bzu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Leze na ogrodku z mrozona kawusia...Blogo mi ;-)
Lunka ja dzis koncze dzis 34 tydzien,jutro 35! w 37 pojde jeszcze raz na USG jak sytuacja bedzue wygldac tak jak teraz to ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Moj lekarz pracuje w szpitalu w ktorym rodze;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Heeej, a ja to co? :P
#2247 |
Zadomowienie
|
witam się
![]() jeszcze nie dawno sama się starałam, moja córka kończy niedługo pół roku, zajrzałam do was z sentymentu ![]() koocurku pamiętam Cię jeszcze z wątku staraczkowego, sama jestem po cesarce ze wskazaniem ale troszkę naciąganym bo bardzo bałam się porodu naturalnego. I patrząc po sobie, ja taka strachliwa, poród moja fobia od lat... jestem pozytywnie rozczarowana! kompletnie nie było się czego bać. Jak masz miec problemy przy naturalnym i bedziesz miała wybór wez cc, nawet dla samego bezpieczeństwa dziecka. W ogóle jak macie pytania odnosie porodu poprzez cc mogę odpowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-09 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
ej Santi ale ja mam 4dc :P poczekajcie na mnie z tą ciązą co? :P hahahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.