Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 19:39   #601
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Sesja zaliczona Jeszcze tylko obrona i koniec studiów Chociaż pewnie będzie mi tego brakowało. Później ślub, wyprowadzka i już tylko poświęcam się maleństwu

Co do migren to ja też mam ogromną nadzieję, że po 20 tygodnia minął. Jutro będę rozmawiać o tym z ginekolog. Ostatnio bardzo często boli mnie głowa, migreny zdarzają się nawet po 2 razy w tygodniu

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 19:44   #602
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Sesja zaliczona Jeszcze tylko obrona i koniec studiów Chociaż pewnie będzie mi tego brakowało. Później ślub, wyprowadzka i już tylko poświęcam się maleństwu

Co do migren to ja też mam ogromną nadzieję, że po 20 tygodnia minął. Jutro będę rozmawiać o tym z ginekolog. Ostatnio bardzo często boli mnie głowa, migreny zdarzają się nawet po 2 razy w tygodniu

gratuluje!!

ja migreny miałam5 razy w tygodniu, 2 razy ból głowy, nie zycze nikomu!
Stary 2013-06-09, 19:44   #603
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

gratuluję zdania sesji

Uciekam kobitki bo zmęczona jestem...
Jutro zajrzę ale pewnie dopiero popołudniu bo rano muszę podjechać do pracy załatwić polisę ubezpieczeniową i mam zamiar na mieście sobie jakieś sandały kupić...A na 16:30 wizyta u kardiologa, miałam się zgłosić kontrolnie w 17/18 tyg a przyjdę w 20 tyg

3mam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty!!!
Miłego wieczorku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-09 o 19:47
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 19:44   #604
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jakbym miała kupować nowy wózek to szczerze kupiłabym dopiero po urodzeniu. Wybrałabym model, kolor itd i jakbym już urodziła to męża wysłać, a w pierwszych dniach i tak na dwór nie bede wychodzić. Gwarancja jest wtedy dłużej.. ale z racji że kupuję używany to nie będę zwlekać bo mogę nie znaleźć fajnego w fajnej cenie.. teraz znalazłam jumpera za 350 z wszystkim . myślę ze to fajna cena..

a mój mąż pojechał do teściowej :/ już mam nerwy na niego :/ a raczej na nią. Wchodzi na to że jak my potrzebujemy pomocy to jej nie ma, a jak ona ma problem to pierwsze co to 'synuś pomoże:/ ' i tym razem też tak jest :/ Poza tym dzwoni dwa dni temu i pyta czy w niedziele pracuje- mówie tak, wczorja dzwoni do męża i " ZAPRASZAM WAS na obiad w niedziele" a mój mówi że ja pracuje a ona- to bądź sam. i mnie ma w piź.dzie. a jeszcze mówie męzowi że xle sie czuje, ze brzuch mnie boli/ kłuje i sie martwie a on " mama mówi ze nic Ci nie będzie " o żaaaaal.
Ja tez wolę kupić wcześniej wózek(jak będę nowy kupować) gwarancja miesiąca w tą czy tą niewiele mi da ,a będę spokojniejsza że już załatwione.
A wózek w takiej cenie aż krzyczy weź mnie
Teściowa

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Niech wypłaca, chociaż raz coś dobrego zrobi

A mnie mąż zrobił na mroźną czekoladę. o jak mi zrobił dobrze

Nemosek weeeeźźźź, też chcę czereśni, ale do sklepu to już mniej
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja planuję łożeczko z przewijakiem a wanienkę sama nie wiem ,jednak taka składana była by u Nas bardziej praktyczna... bo miejsca za dużo nie mamy...
Wgl do ilu miesięcy używa się takiej wanienki?

A ja właśnie wypiłam caffe latte ale na ciepło;D i ja też chcę czereśniii:P
Już pożarłam bo bym się podzieliła z Wami
Szwagier był taki miły że zerwał mi trochę,a reszta pójdzie na kompoty.

Cytat:
dziewczyny z okolic 20+tygodnia ;p
wyczytałam, ze :
"Mogą pojawić się na skórze przebarwienia, a nasilać się mogą pod wpływem słońca. Dlatego gdy wychodzisz na dwór i jest słońce pamiętaj o stosowaniu kremu z filtrem ochronnym obejmującymi promieniowanie UVA i UVB z faktorem ochronnym nie mniej niż 15. Staraj się unikać słońca, szczególnie długiego przebywania na nim." i pytanie, czy Wam też takie przebarwienia się robią, bo mi faktycznie też, ale niewiele, czy polecacie jakiś konkretny filtr?
Ja na twarz jakbym chciała się totalnie "zablokować" dałabym 50.
Teraz mam 25 i mam wątpliwości czy starcza.Mam taki krem koloryzujący z Rimmela.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 19:48   #605
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje!!

ja migreny miałam5 razy w tygodniu, 2 razy ból głowy, nie zycze nikomu!

Coś strasznego

Cytat:
gratuluję zdania sesji

Zważyłam się i chyba jest kg czy nawet 1,5 do przodu. Chociaż u mnie waga jest ruchoma, jednego dnia pokazuje inaczej, drugiego inaczej

Stary 2013-06-09, 19:48   #606
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejna 5?

Zauważyłam że u nas na wątku dużo ślubów i przeprowadzek

Ciekawe czy my zdążymy się przeprowadzić przed porodem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 19:57   #607
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kolejna 5?

Zauważyłam że u nas na wątku dużo ślubów i przeprowadzek

Ciekawe czy my zdążymy się przeprowadzić przed porodem
Dzisiaj wpadła 4 i 5 W podstawówce lepszych ocen nie miałam

Ja już chciałabym być po ślubie. Wiem, że mocno to przeżyję i będę miała mega stresa Jeszcze teraz w ciąży hormony mi szaleję, więc zapewne będę wyć na przysiędze Na zaręczynach wyłam jak Tż do mnie przemawiał to w kościele nie będę

Stary 2013-06-09, 19:57   #608
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj skonsumowaliśmy włoskie
też byłam na włoskich pychota:slinka:
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
On jak każdy facet uważa że jest jeszcze czas . A z teściową już na ten temat raz rozmawiałam, mówiła mi że kiedyś muszę sobie pójść i przeglądnąć ale teraz jakoś nic się nie odzywa czy mogę czy nie...

Loooody !! siedzę pół dnia konając z gorąca i marzy mi się choć kawałeczek małego loda ale do sklepu iść mi się oczywiście nie chce
Znam to lenistwo, oj znam
Cytat:

Gratulacje! a obrona to formalność!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:03   #609
issia88
Zakorzenienie

Witaaam
Idzie burza i to nie byle jaka :/

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć, dziekuję wszystkim za życzenia, nie bedę imiennie wymieniać bo chyba od każdej z was je dostałam. Jeszcze raz dziękuje

Impreza była udana,wszystko poszło jak należy, ceremonia była bardzo krótka, ale fajne maja takie czytanie przed ślubem( takie jakby kazanie), pózniej obiad i ciąg dalszy imprezy dobrze że pogoda się udała, impreza w ogrodzie trwała do północy, oczywiście dziś niektórzy chorują() ale to przez alkohol. Jeden minuś jest taki że to ja musiałam mężowi przynieść śniadanie do łóżka,a nie on mnie, ale mam nadzieję ze to tylko ze wzg. na stan jego zdrowia.
No to witamy świeżo upieczoną małżonkę Super, że imprezka też się udała
Wasze zdrówko

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie, zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

prawdopodobnie to będzie dziewczynka

dziewczyny wasze maleństwa jak robiłyście usg też były takie spokojne ? u mnie raz fiknęło nóżką a potem nic

we wtorek zaczynam 13 tc
Gratuluje dziewczynki!! Moja mała fikała podczas usg, ale udało się ją zbadac, choć z początku lekarz w to wątpił

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Coś dzisiaj ze mną nie w porządku, słucham sobie smerfnych hitów. TŻ ma ze mnie ubaw jak sobie co niektóre podśpiewuje, ale pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, stwierdził że dziecinnieje
Haha... pamiętam te przeboje Kiedyś to był szał

Cytat:
jakbym miała kupować nowy wózek to szczerze kupiłabym dopiero po urodzeniu. Wybrałabym model, kolor itd i jakbym już urodziła to męża wysłać, a w pierwszych dniach i tak na dwór nie bede wychodzić. Gwarancja jest wtedy dłużej.. ale z racji że kupuję używany to nie będę zwlekać bo mogę nie znaleźć fajnego w fajnej cenie.. teraz znalazłam jumpera za 350 z wszystkim . myślę ze to fajna cena..

a mój mąż pojechał do teściowej :/ już mam nerwy na niego :/ a raczej na nią. Wchodzi na to że jak my potrzebujemy pomocy to jej nie ma, a jak ona ma problem to pierwsze co to 'synuś pomoże:/ ' i tym razem też tak jest :/ Poza tym dzwoni dwa dni temu i pyta czy w niedziele pracuje- mówie tak, wczorja dzwoni do męża i " ZAPRASZAM WAS na obiad w niedziele" a mój mówi że ja pracuje a ona- to bądź sam. i mnie ma w piź.dzie. a jeszcze mówie męzowi że xle sie czuje, ze brzuch mnie boli/ kłuje i sie martwie a on " mama mówi ze nic Ci nie będzie " o żaaaaal.
Cena super A teściówka

Cytat:
Gratuluje zdanej sesji!!

Byłam dziś u koleżanki z pracy, która urodziła 12 dni temu córeczkę. Boooziuuu jaka ona malusia (52cm) i taka słodziuchna, że aż chciałam żeby moja kruszynka była już na świecie Zakochałam się w niej
Potem nawiedziłam Ikeę, ludzi jak zawsze multum. Kupiłam co miałam kupić i wróciłam do domu
TŻ wrócił cały i zdrowy, trochę zakręcony. Podsumowanie weekendu kawalerskiego było takie: ze wesele będzie ciężko przebić porównując z tym wypadem. Wiec zgony były totalne

A co do ślubów - jutro odbieram suknię
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:06   #610
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
też byłam na włoskich pychota:slinka:

Znam to lenistwo, oj znam

Gratulacje! a obrona to formalność!!
Włoskie

Racja W końcu jedną obronę mam już za sobą

Stary 2013-06-09, 20:09   #611
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witaaam
Idzie burza i to nie byle jaka :/
W Krakowie też burza :/ tzn- niby jest, ale jeszcze nie bezpośrednio nad moim rejonem. Ale błyska się i bije szalenie...

Tak sobie myślę, czytając Wasze posty: ja jeszcze absolutnie NIC nie mam dla dziecka czy siebie... Ale to nic a nic... I trochę się przeraziłam, że jestem zacofana..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:10   #612
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj wpadła 4 i 5 W podstawówce lepszych ocen nie miałam

Ja już chciałabym być po ślubie. Wiem, że mocno to przeżyję i będę miała mega stresa Jeszcze teraz w ciąży hormony mi szaleję, więc zapewne będę wyć na przysiędze Na zaręczynach wyłam jak Tż do mnie przemawiał to w kościele nie będę
Dasz radę,czasem adrenalina tak spina że człowiek zapomina o stresie.
Tez myślałam że będę wyć jak bóbr, a ja z tych płaczących i łatwo wzruszających się nawet na reklamach
Ale tylko wzruszyłam sie na błogosławieństwie i jak wchodziliśmy do Kościoła to nie mogłam drgania brody opanować.A potem już luz, trochę motylków w brzuchu,lekki niepokój.Nawet na przysiędze łatwo poszło, a mówiliśmy z pamięci
A Wy kościelny czy cywilny,bo już się gubię

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 20:14   #613
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

A mi zrobilyscie smaka na lody .. Zrobie sobie cala miske Z bita smietana I kłade sie przed tv na top trendy ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:15   #614
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam dziś u koleżanki z pracy, która urodziła 12 dni temu córeczkę. Boooziuuu jaka ona malusia (52cm) i taka słodziuchna, że aż chciałam żeby moja kruszynka była już na świecie Zakochałam się w niej
Potem nawiedziłam Ikeę, ludzi jak zawsze multum. Kupiłam co miałam kupić i wróciłam do domu
TŻ wrócił cały i zdrowy, trochę zakręcony. Podsumowanie weekendu kawalerskiego było takie: ze wesele będzie ciężko przebić porównując z tym wypadem. Wiec zgony były totalne

No to chłopaki poszaleliOpowiedział Ci jakieś szczególiki
No to musisz się pochwalić real fotką,jak dobrze pamiętam styl grecki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 20:17   #615
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez myślałam że będę wyć jak bóbr, a ja z tych płaczących i łatwo wzruszających się nawet na reklamach
Ale tylko wzruszyłam sie na błogosławieństwie i jak wchodziliśmy do Kościoła to nie mogłam drgania brody opanować.A potem już luz, trochę motylków w brzuchu,lekki niepokój.Nawet na przysiędze łatwo poszło, a mówiliśmy z pamięci
ale jak z pamięci? to był cywilny i mieliscie jakieś swoje słowa przygotowane?

Miki gratuluję. Pewnie trochę będzie Ci na pocżatku brakowąc, ale jak dojdą dziciowe obowiązki to się szybko będziesz cieszyć ,że masz już za sobą

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 20:18   #616
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje zdanej sesji!!

Pochwal się jaką wybrałaś

Ile płacicie za USG 3D?

Stary 2013-06-09, 20:26   #617
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mi zrobilyscie smaka na lody .. Zrobie sobie cala miske Z bita smietana I kłade sie przed tv na top trendy ;D

Dzisiaj chyba kabarety?

Cytat:
ale jak z pamięci? to był cywilny i mieliscie jakieś swoje słowa przygotowane?

Miki gratuluję. Pewnie trochę będzie Ci na pocżatku brakowąc, ale jak dojdą dziciowe obowiązki to się szybko będziesz cieszyć ,że masz już za sobą
Mieliśmy kościelny
W tym sensie że nie powtarzaliśmy słów po księdzu tylko nauczyliśmy się na pamięć całej formułki.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 20:28   #618
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj chyba kabarety?

Mieliśmy kościelny
W tym sensie że nie powtarzaliśmy słów po księdzu tylko nauczyliśmy się na pamięć całej formułki.
Romantycznie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-09, 20:29   #619
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze Oby tylko ból głowy mnie nie dopadł, tego boję się chyba najbardziej.

Kościelny

Cytat:

Oj tak, wtedy na pewno nie chciałoby mi się myśleć o studiach. Podziwiam dziewczyny, które rodzą jeszcze w trakcie studiowani.

U mnie na roku totalny wysyp ciężarnych. Jak profesor poprosił ciężarne jako pierwsze po wpisy to wstało nas spokojnie z 10

Stary 2013-06-09, 20:32   #620
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ile płacicie za USG 3D?
U mnie w cenniku widnieje cosik takiego 3d/4d- 190 zł

Nie wiem co oznacza to / czy do wyboru czy jak?Ale niedługo się dowiem bo kumpela idzie podglądnąć dzidzię.Już nie mogę się doczekać aż zobaczę filmik i fotki

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Romantycznie
Tak inaczej niż standardowo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 20:37   #621
anulka2205
Wtajemniczenie

Też się właśnie staraliśmy, zeby na naszym wszystko było trochę inaczej niż zwykle. Bo jak w tym samym roku co my mieliśmy w mojej rodzinie 6 innych ślubów, to już zaczynało się chyba trochę przejadać gościom

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-09, 20:44   #622
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Też się właśnie staraliśmy, zeby na naszym wszystko było trochę inaczej niż zwykle. Bo jak w tym samym roku co my mieliśmy w mojej rodzinie 6 innych ślubów, to już zaczynało się chyba trochę przejadać gościom
To rzeczywiście pasowało się czymś wyróżnić

A co sądzicie o wkładkach laktacyjnych Dada?
Podobno były/są w Biedronce za 5 zł-30 szt.To się raczej opłaca.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 21:03   #623
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
U mnie w cenniku widnieje cosik takiego 3d/4d- 190 zł

Nie wiem co oznacza to / czy do wyboru czy jak?Ale niedługo się dowiem bo kumpela idzie podglądnąć dzidzię.Już nie mogę się doczekać aż zobaczę filmik i fotki

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Tak inaczej niż standardowo
U mnie 125£ ale nie ma co tych cen z Pl poròwnywac . Dzis sie orientowałam co I jak bo jutro bede dzwonic umowic sie na ten tydzien .. Dalej mam jakies dziwne opory , ale juz pòjde , zrobie to dla Tz bo on bardzo chce

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-09, 21:12   #624
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Ile płacicie za USG 3D?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6116.html

zdjęcie z neta real Wam pokażę po ślubie :P

Cytat:
No to chłopaki poszaleliOpowiedział Ci jakieś szczególiki
No to musisz się pochwalić real fotką,jak dobrze pamiętam styl grecki
Szczegóły?? Tak, jedli, pili i spali Jedyne co mi powiedział, to ze chłopaki wszystko super zorganizowali, przez weekend mieli własnego kucharza także im dogadzał a tak to siedzieli i się cały czas śmiali, wiec tyle wiem

Cytat:
Dzisiaj chyba kabarety?

Mieliśmy kościelny
Ja to jutro musze księdzu powiedzieć, ze ma mi wszystko mówić wolno i wyraźnie i pokazywać ręką kiedy wstać, a kiedy siąść
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:36   #625
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 125£ ale nie ma co tych cen z Pl poròwnywac . Dzis sie orientowałam co I jak bo jutro bede dzwonic umowic sie na ten tydzien .. Dalej mam jakies dziwne opory , ale juz pòjde , zrobie to dla Tz bo on bardzo chce

Czemu masz opory?

Cytat:

Szczegóły?? Tak, jedli, pili i spali Jedyne co mi powiedział, to ze chłopaki wszystko super zorganizowali, przez weekend mieli własnego kucharza także im dogadzał a tak to siedzieli i się cały czas śmiali, wiec tyle wiem

Ja to jutro musze księdzu powiedzieć, ze ma mi wszystko mówić wolno i wyraźnie i pokazywać ręką kiedy wstać, a kiedy siąść
He he ale mi to szczegóły

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-09, 21:38   #626
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
To rzeczywiście pasowało się czymś wyróżnić

A co sądzicie o wkładkach laktacyjnych Dada?
Podobno były/są w Biedronce za 5 zł-30 szt.To się raczej opłaca.
ja osobiście nie używałam, ale ludzie bardzo chwalą pieluszki dada, to pewnie i wkładkom nic nie brakuje

Cytat:

aż sama jestem ciekawa, jak ta Wasza Majeczka będzie pozować do fotek

Cytat:

No to chłopakom faktycznie niczego nie brakowało

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-09, 21:53   #627
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ale piekna sukienka naprawdę, bardzo ładna górę ma

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:56   #628
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

prawdopodobnie to będzie dziewczynka

dziewczyny wasze maleństwa jak robiłyście usg też były takie spokojne ? u mnie raz fiknęło nóżką a potem nic

we wtorek zaczynam 13 tc
gratuluje wizyty i córeczki

Cytat:
a z tż się udało dojść do ładu? miłej wizyty
w sumie trochę tak jak przewidziałam, tematu wczorajszej kłótni nie było, a TŻ momentami bywał "niegrzeczny" że musiałam mu przypominać momentami, że nie jesteśmy sami

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
trelemorele dziekuję,ze tak uważasz. Amniopunkcja już we wtorek rano. Oby badanie wyszło dobrze, tylko te 3 tyg czekania
trzymam za pozytywne wyniki

Oj ale się dzisiaj działo, mój tata z teściem trochę na za dużo alkoholu sobie pozwolili, teść to ze wzruszenia (i z upojenia alkoholowego) w pewnym momencie zaczął płakać aż nie wiedziałam co robić :x ale generalnie wizyta wypadła pozytywnie. Teściowa zrobiła tyle jedzenia, że nie do przejedzenia hehe. TŻ twierdzi, że mi się buzia zaokrągliłam (nie widzieliśmy się kilka dni)

W ogóle mama mi wczoraj przywiozła od babci spodnie z pasem, które kupiłam sobie do pracy. Wzięłam dobie dziś na przebranie, bo wieczorem to mi zawsze zimno, super wygodne do pracy będą idealne
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:03   #629
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu masz opory?

He he ale mi to szczegóły
Zdjecia z 4d w googlach mozna zobaczyc rozne.
Wiadomo ze jakosc zalezy od sprzetu , od tygodnia ciazy I od wielu innych cZynnikow .. Nie ktore sa poprostu brzydkie I jakies takie zniekształcone . Boje sie ze bede miala jakis straszny obraz swojego dziecka w głowie az do porodu. Dziwna jestem Wiem ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-09, 22:28   #630
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakbym miala brac stojak to tez wzielabym taki. To sa wlasnie rzeczy ktore w malych mieszkaniach robia duzo

Ja w prawdzie małego mieszkania mieć nie będę bo TŻ ma ogromny dom w sumie 6 pokoi, łazienka, kuchnia i miejsce na drugą łazienke u góry chwilowo zwane "graciarnią" i cała góra jest nasza ale jakoś okropnie spodobał mi się ten stojak na wanienke

Cytat:
Hej dziewczęta

Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci
Witam nowe mamusie
Domi- ale ładny masz już brzusio

Widzę,że w piątek niezła imprezka tu była
Ja cały weekend byłam zabiegana,zakupy,spotkani e z znajomymi,dziś piękna pogoda więc pół dnia byliśmy nad jeziorkiem i później pojechaliśmy na tortillę
Pierwszy raz w życiu jestem baaaaaardzo dumna z mojego brzucha

Cytat:
Mna sie nie sugeruj , po pierwsze jestem przodowniczka jesli chodzi o termin wiec I kupuje szybciej .. Po drugie planuje pracowac do konca lipca .. Od sierpnia na macierzynski wiec I pieniadze ktore mam teraz zredukuja sie o połowe , dlatego postanowilismy kupowac co najdrozsze teraz I zrobic remont bo pozniej kasy bedzie akurat na to co zostanie do kupienia, co sie przypomni itd . Po za tym moja mama jest swietna kombinatorka .. Z lozeczkiem I przewijakiem bylo tak ze podobaly mi sie od zawsze . Za taki zestaw z materacem musialabym zaplacic. 420£ . Ona tak szperala po necie , logowala sie jako ciezarna tu I tam az zadzwonila do mnie ze znalazla jakas 48godzinna promocje I jak kupie teraz to zaplace tylko 270 £ . Wiec podliczylismy fundusze I zadecydowalismy kupic . Ale ona wplatala do tego jeszcze mojego brata I stwierdzila ze koszty dzielimy przez 3 wiec wszystko wyszlo zamiast 420£ az 90£ . Kazdy by wzioł ;D

Ja wiem że jesteś naszą przodowniczką ale mimo wszystko i tak chciałabym być już na takim etapie z tą wyprawką jak Ty, wtedy już mogłabym po części spać spokojnie a tak to ciągła panika że się nie wyrobie z kasą i czasem .
Ale ta Twoja mama spryciula , dobrze że się tak zainteresowała zaoszczędziłaś dzięki temu trochę kasy

Cytat:
A z kad tesciowa tam tyle uchodowala?
Ja mialam obiecane wszystko od siostry Tz . Napaliłam sie strasznie ale jak wyciagla 4 wory pelne ciuchow to nic mi sie nie podobalo .. Jakies dziwne takie .. Po trzech chlopakach rozbojnikach to ciezko cos dla małej kròlewny znalesc . A ona sie wszystkim zachwycala podobno przy kolejnym I kolejnym dziecku zmienia sie nastawienie I moze mi tez sie zmieni , poki co dziei

Teściowa ma tyle ciuszków po wnukach, bo mojego Damiana jedna siostra ma córkę a druga ma 2 synów więc ciuszków cała masa, niektóre nawet jeszcze z metkami
No fakt z 3 chłopaków na małą królewnę ciężko coś znaleźć ale liczy się gest

Cytat:

STRASZNIE DUZO BRAKUJE MI ;D ja mam dopiero :

-kocyk
-kombinezon
-3x body 56 krótki rękaw
-3x body 62 dł rękaw
1x body 68 dl rękaw
miś z bebliony

ale mam już upatrzony wóz, tylko czekam do wyplaty wiec jedno odpada, łóżeczkiem zajmuje sie mamcia, wanienke i kosmetyki to zostawiam na wypłate wrześniową , sierpień chce spędzić na zakupach ubrankowych lipiec na kocyki i inne pierdółki ( kocyk, rożek, ręczniczek, śpiworek itd) a ile z teo wyjdzie to sie okaże w praniu jakoś cały czas biore pod uwagę ten wczesniejszy poród, tak jak gin stwierdził ostatnio że na początku miesiąca urodzę :P więc chce do 20 września miec wszyttko, a przynajmniej najbardzije potrzebne rzeczy :P
Ale masz wszystko zaplanowane pełen podziw !
I jeszcze wózek za 350zł

Cytat:

Gratuluję zdanej sesji !

Dziewczyny chyba wykrakałam sobie to że teściowa mogłaby mi zaproponować szperanie na strychu, wychodziłam od TŻta a ona dorwała mnie przy drzwiach i mówi że rozmawiała z córką i że mam przyjechać któregoś dnia z samego rana i przez cały dzień sobie szukać, przebierać itd. Powiedziała mi tylko tyle że tam jakieś łóżeczko mają ale łóżeczka mi nie dadzą bo Damiana siostra stara się o drugie dziecko (już 2 razy poroniła) i tym łóżeczkiem chce wywołać ciąże

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-09 o 22:31
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości