Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 09:48   #3121
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Ty kontrolujesz, lekarze kontroluja, ktg konroluje bedzie dobrze
cały czas jestem pod wrażeniem instynktu matki- niech mi nikt nie mówi że nie istnieje

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
A to ja się raczyłam ostatnio wrzucę przepis jak wrócę

Słyszałam, że wody utlenionej i spirytusu się już nie stosuje bo wysusza
i podrażnia skórę wokół pępuszka

Za miesiąc to już będę rodzić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Teraz serio uciekam, paaaa
nosz ale wracaj szybko bo ja juz czekam tu na ciacho do kawki
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:50   #3122
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

iwona: spuchnięta az tak? i tak w ogóle to miło, że sie z nami zżyłaś)) ja też muszę przyznać, że bardzo się przyzwyczaiłam do was dziewczynki

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

dotkaa: jak kąpiele w misce i moczenie nie pomoże to lepiej zadzwoń do gina. Sprawdź też jak możesz ciśnienie..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:51   #3123
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:

Za miesiąc to już będę rodzić

Teraz serio uciekam, paaaa
to musisz się sprężać z praniem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:52   #3124
Oliath
Zakorzenienie

PERSE, mysle, ze tam u Ciebie w szpitalu wszyscy sa bardzo czujni i zamierzaja w razie W natychmiast reagowac, a poki co najwyrazniej korzysci z podtrzymania ciazy przewyzszaja jakiekolwiek ryzyko, wiec nie pozostaje nam nic innego niz za Was permanentne najwazniejsze, ze jestes non stop pod lupa !

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej chcialam was nadrobic - ale nie mam jak

Mala budzi sie w nocy z bolem, od wszystkiego jest mama, wiec na bacznosc staje, jak tylko miauknie lub zacznie plakac. Pozniej zasypia wtulona. Ja z tym wielki brzuchem juz ledwo laze. A tu miesiac ponad jeszcze do terminu wg OM. TZ od 9-18 w robocie - wykoncze sie.

Dziekuje za slowa otuchy i zyczonka zdrowka dla mojej Malej. Nie wiem czemu ja tak wszystko "dotyka"
Biedna Mery i biedna Ty, kochana... Mery musi z tego po prostu wyrosnac, niewiele podradzisz...

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
W Rosji do pepuszka popularna jest woda utleniona 3%, jak myslicie czy to wystarczy to pielegnacji??? W razie 'w' moge chyba zwyklym spirytusem?
Nie powinno sie uzywac ZADNEGO alkoholu do pielegnacji pepuszka. Rozejrzyj sie za alternatywa, jak Octenisept

NADAL PRASUJĘ juz mi kopyta do doopy uciekly!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:55   #3125
surka
Zakorzenienie

Nadrobiłam wsio
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:56   #3126
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Charlize: jeszcze raz napiszę, Twoja mama jest .. okropna dla Ciebie..<przytulam>. Myślę, że ona sobie nawet z tego nie zdaje sprawy..a powiedz mi, macie możliwość ewentualnie sie wyprowadzić i pójść na swoje? czy jesteście jakoś uwiązani? w razie gdyby to do jeszcze trudniejszych momentów doszło...
W tej chwili było by ciężko z przeprowadzką, wyprawka dla małej trochę nas kosztowała a i trochę kasy włożyliśmy w ten dom więc szkoda się wyprowadzać. Tylko co z tego, że czuję się tu jak intruz. Nic mi nie wolno, swojego zdania też nie mogę mieć. A przy każdej awanturze słyszymy "Won stąd niewdzięcznicy"
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:57   #3127
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

W Rosji do pepuszka popularna jest woda utleniona 3%, jak myslicie czy to wystarczy to pielegnacji??? W razie 'w' moge chyba zwyklym spirytusem?
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
teraz się odchodzi od spirytusu
ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
a położne w szpitalach pryskają na pępek i to g..wno to daje
rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy..
i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-10 o 10:02
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 10:01   #3128
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie powinno sie uzywac ZADNEGO alkoholu do pielegnacji pepuszka. Rozejrzyj sie za alternatywa, jak Octenisept

W takim razie powroce do pierwotnego zamiaru aby skorzystac z opcji polskiej apteki online

Oli, a moze by tak odpoczac??
Stary 2013-06-10, 10:06   #3129
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: sprężasz sie widzę, a jak stopy???

Charlize: no tak, atmosfera jest mega ważna w domu.. ale może faktycznie teraz weźcie na wstrzymanie do porodu i jakiegoś blizszego czasu po.. ale rozglądajcie sie za czymś. Kasę włożoną w dom można przeboleć.. bo ona w porównaniu z komfortem psychicznym jest nic nie warta

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-10, 10:07   #3130
jakierka
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41243680]ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy..
i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...[/QUOTE]

Teso, a jak myslisz, sama woda utleniona wystarczylaby? Mowie o pielegnacji gdy dziecko nie ma zadnych stanow zapalnych na pepuszku.
Stary 2013-06-10, 10:07   #3131
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry...witamy się w 34 tc

Tej nocy śniło mi się, że byłam zakładniczką..ale nim się obudziłam zostałam uwolniona, więc choć tyle dobrze Ogólnie spałam całkiem nieźle
Mąż zaczął dzisiaj nową budowę, więc znowu będę mogła być bardziej na bieżąco

Perse wszystko będzie dobrze Kochana..lekarze zrobią to co będzie konieczne i na pewno to będzie najlepsza i najbezpieczniejsza dla Was decyzja. Kciuczki ciągle zaciśnięte i czekamy razem z Tobą

Oliath super, że plamy ustępują..oby tak dalej

Adriana dla męża

fiazo oj widzę, że się strasznie opuściłam w spamowaniu dzięki za statystyki

en trzymam żeby alergolog maksymalnie Ci ulżyła !

idzia w SR położne to samo mówiły, że każdy kolejny dzień w brzusiu matki jest na wagę złota, że brzuch to najlepszy inkubator..

eveewe trzymaj się Kochana i zdrówka dla Małej

jakierka położna mówiła, że ogólnie zalecany jest do pępucha octenisept (bo jakieś tam badania wykazały, że wysuszanie pępka alkoholem zwiększa ryzyko późniejszego alkoholizmu u dziecka )... ale ona poleca spirytus..rozcieńczony wodą w stosunku 7 jednostek spirytusu na 3 jednostki wody.

elaine spotkanie jak najbardziej udane, dziękuję

czarownica, teso dziękuję

czarownica za brak bakterii

kayka, Adriana, czarownica, Charlize, kooocur za nowe tygodnie
Neni a no masz brawa jeszcze raz

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 10:09   #3132
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41243680]ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...[/QUOTE]

Moja siostra używała octanispetu i właśnie położna pokazywała jej, żeby uzywć patyczka lub gazika.
Stary 2013-06-10, 10:12   #3133
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

teso: u mnie na SR też instrukcja obsługi Octeniseptu jak Surka pisze...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-10, 10:12   #3134
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam pytanie

Czy jakiś zaopatrujecie apteczki dla maluszków?

Jeśli TAK CO CZYM??
Octenisept, witamina D i witamina K, gaziki jałowe. W razie czego będę konsultować się z lekarzem i kupować co potrzeba.

Perse- Wszystko będzie dobrze. Jesteś pod dobrą opieką. Jesteśmy z tobą i trzymamy za was kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:12   #3135
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A mi się śniło, ze karmiłam moją malutką i tak fajnie sobie ciumkała peirś
Stary 2013-06-10, 10:13   #3136
magdalennne
Wtajemniczenie

Wyniki ok Hemoglobina ładnie rośnie, bakterii nie ma, więc zostanie mi "tylko" walka z grzybkiem Ale damy radę

Wpadliśmy jeszcze zapytać o możliwość ubezpieczenia, bo mamy na początku lipca płacić i Pani nam dała całkiem przyzwoitą ofertę, tak że od razu podpisaliśmy Przynajmniej to z głowy już...

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chcialam zapytac bo niewiem...pisalam wam ze wczoraj strasznie spuchniete nogi mialam no i mysllam ze mi to zejdzie po nocy a tu nic moze delikatnie tylko zeszlo ale nie duzo,niewiem cY dzwonic do gin czy to normalme czy moge chodzic(mialam isc do sklepu ) czy cooo? wizyte mam w piatek...
Rób to, co dziewczyny radzą, a dla pewności może zadzwoń do gina. Na pewno nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a, no i uwaga uwaga uwaga- +16kg dzisiaj moja waga pokazała
Mam nadzieję, że jeszcze góra 2kg i basta, bo inaczej to się załamię
Ja mam 14 i liczę na to, że już nie pójdzie w górę Pewnie nadzieja matką głupich...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej chcialam was nadrobic - ale nie mam jak

Mala budzi sie w nocy z bolem, od wszystkiego jest mama, wiec na bacznosc staje, jak tylko miauknie lub zacznie plakac. Pozniej zasypia wtulona. Ja z tym wielki brzuchem juz ledwo laze. A tu miesiac ponad jeszcze do terminu wg OM. TZ od 9-18 w robocie - wykoncze sie.

Dziekuje za slowa otuchy i zyczonka zdrowka dla mojej Malej. Nie wiem czemu ja tak wszystko "dotyka"
No tak, mama dobra na wszystko. Trzymajcie się dzielnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...
[/QUOTE]

Dla Artusia wszystko

Cytat:
Wy tu tak piszecie o dzidziusiowym praniu i prasowaniu a ja jeszcze nawet proszku czy tam płynu nawet nie kupiłam do tego jeszcze zastanawiam się co w ogóle do tego prania kupić, chyba płyn dzidziuś
Ja mam Dzidziusia, ale balsam. I całkiem fajny jest

Cytat:
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:16   #3137
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wyniki ok Hemoglobina ładnie rośnie, bakterii nie ma, więc zostanie mi "tylko" walka z grzybkiem Ale damy radę
Stary 2013-06-10, 10:16   #3138
lachryma
Zakorzenienie

hejka

Perse- 3mam kciuki za Was, jesteście pod dobrą opieką, więc na pewno będzie dobrze.
fiazo- za statystyki
dootka- mi nogi nie puchną, ale dziewczyny dobrze radzą z kontrolą ciśnienia
charlize- współczuję całej tej chorej sytuacji
kooocur- ja mam na razie z apteki octenisept, gaziki jałowe, aspirator do noska, wodę morską, tantum rosa dla mnie i chyba tyle. jeśli chodzi o typowe leki nic nie mam, będę kupowała w razie potrzeby. mamy blisko aptekę 24h, więc to nie problem

gratki za tygodnie
i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, w tym moją

zaraz będzie u mnie kurier od Gr-an i ruszam od razu z praniem, bo w sobotę będzie mama, żeby mi pomóc z prasowaniem.

poza tym od rana strzeliłam sobie spa w łazience i doszłam do wniosku, że depilacja zajmuje mi jakieś 3 razy więcej czasu niż normalnie. masakra, wszystko na czuja
Stary 2013-06-10, 10:18   #3139
Konto usunięte

Cytat:
Oliath - naprawdę nie wiem dlaczego przy wszystkich swoich dolegliwościach tak uparcie robisz wszystko, przecież na własną prośbę puchną Ci nogi... od chodzenia, mycia podłóg, od stania... po cholerę prasujesz? daj sobie z tym spokój, przecież dzięki temu Lilo nie będzie szczęśliwsza, jej wyprasowanie ciuszki w niczym nie są potrzebne

Cytat:
Teso, a jak myslisz, sama woda utleniona wystarczylaby? Mowie o pielegnacji gdy dziecko nie ma zadnych stanow zapalnych na pepuszku.
nie wiem w sumie, niektórzy też używają gencjany...
najważniejsze żeby przemywać pępek głęboko w środku, najlepiej własnie szpatułką bo zrobi się to wtedy dokładniej .. mi nikt tego nie powiedział i bałam się tam zaglądać do środka i zaczął mu już brzydko pachnieć, potem dopiero dokładnie i głęboko zaczęłam pędzlować i od razu były efekty
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 10:18   #3140
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Octenisept, witamina D i witamina K, gaziki jałowe
no właśnie jeszcze te witaminy muszę kupić
Stary 2013-06-10, 10:20   #3141
sarna405
Zadomowienie

wstałam już ale teraz nie mogę dojść do siebie...ale mnie zmogło nie lubię 2 raz się kłaść ale mój organizm się domagał
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:22   #3142
Konto usunięte

Cytat:
Moja siostra używała octanispetu i właśnie położna pokazywała jej, żeby uzywć patyczka lub gazika.
Cytat:

to super, niestety u nas na Kamieńskiego położna tylko psikają na pępek i tak zostawiają a on się rozmaka.

Cytat:
gratulacje
Stary 2013-06-10, 10:23   #3143
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Dzidziusia, ale balsam. I całkiem fajny jest
Też mam Dzidziusiowy balsam i jestem zadowolona
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:24   #3144
dzoan
Zakorzenienie

A i zapomniałabym za wszystkie wizytujące dzisiaj

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:31   #3145
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

teso: to faktycznie lipa...jak tak robią. Szkoda ze tego się nie da tak dopilnować..
a co z fotami łóżka piętrowego??wrzucisz?

Sarna: u mnie ostatnio jak tak ciepło jest to śpię do 9tej...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-10, 10:34   #3146
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie na sr uczyli, żeby robić to patyczkiem, bo jest najbardziej dokładny i jednocześnie mały.
Stary 2013-06-10, 10:35   #3147
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.

już też stwierdziłam, ze komu lekarz przepisuje Fenoterol musi go bardzo nie lubic....
Perse kochana trzymajs się, może faktycznie zrobią Ci szybciej cc...A Artus bedzie w inkubatorku, trzymam kcuki!!! Pisz nam co tam sie nowego dzieje!!!!

Cytat:
Mi tez chyba - jesli jednym z objawow jest ustapienie zgagi?
Dzis gin, wiec sie dowiem a internista rano jutro dopiero, niestety.
Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA juz nie swedza i powolutku bledna, za to plecy i dekold/biust/szyja - jaszczurka w ciapki. Nie wiem, co sie dzieje, ale odstawilam wszystkie leki i suplementy i tylko wapno pije/smaruje fenistilem - zobaczymy, czy pozadana tendencja sie utrzyma

Ok, wroce za moment, czas na pobudke
dobrze, ze to dziadostwo Ci ustępuje:/

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Spadam Jutro zaczynam 35 tydzień, zatem możecie już od rana mi klaskać
Klaskam od rana za tydzień

Cytat:
Właśnie uraczyłam się chipsami i w nagrodę ukruszył mi się ząb.
jeszcze tego brakowało:/

Cytat:

wklejam zdjecia.te sa tak jak pisalam jeszcze bez lozeczka dla malej i naklejek itp:P
e no Dotka super wyszło! pokoik bardzo fajny!

Cytat:
Witam sie ponownie!!

Do tego odnalazlam u mamy rzeczy dla Edzia, ktore kupilam jakis czas temu za grosze na targu, wiekszosc z nich uzywana, ale w bardzo dobrej kondycji.

Ponizej fotki, a ja tymczasem lece Was nadrabiac
Jakierka super ciuszki!!!!
Misiaczka Twoje też, ta sukienka jeansowa rewelacja!!!

Charlize
...współczuję tekstów mamy...ja bym też chyba długo z nią nie wytrzymała....

Cytat:

wklejam zdjecia.te sa tak jak pisalam jeszcze bez lozeczka dla malej i naklejek itp:P
e no Dotka super wyszło! pokoik bardzo fajny!

Cytat:
Witam sie ponownie!!

Do tego odnalazlam u mamy rzeczy dla Edzia, ktore kupilam jakis czas temu za grosze na targu, wiekszosc z nich uzywana, ale w bardzo dobrej kondycji.

Ponizej fotki, a ja tymczasem lece Was nadrabiac
Jakierka super ciuszki!!!!
Misiaczka Twoje też, ta sukienka jeansowa rewelacja!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:36   #3148
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
W tej chwili było by ciężko z przeprowadzką, wyprawka dla małej trochę nas kosztowała a i trochę kasy włożyliśmy w ten dom więc szkoda się wyprowadzać. Tylko co z tego, że czuję się tu jak intruz. Nic mi nie wolno, swojego zdania też nie mogę mieć. A przy każdej awanturze słyszymy "Won stąd niewdzięcznicy"
jak tak można powiedzieć do swoich dzieci, przykre to bardzo
Cytat:
Cytat:
u mnie na SR położne mówiły, żeby w domu przemywać pępek tylko wodą, jak coś się będzie działo to wtedy Octenisept
Cytat:

Wizytka dopiero o 17.30 i musi mnie maz zawiezc, bo nie mam szans zbyt wielu krokow postawic w jedynych butach, ktore wchodza na stopy - traperach w azteckie wzorki oczywiscie rozsznurowanych na maksa

PERSE, umieram z ciekawosci i kciuki juz mi zdretwialy od trzymania za Was!!!
trzymam kciuki za wizytę

trzymam cały czas za was kciuki, jesteś pod ciągłą obserwacją więc się nie martw, pewnie przetrzymają cię jak najdłużej się da a potem będziesz już miała Artusia przy sobie jesteśmy tu z Tobą
Cytat:
Mam pytanie

Czy jakiś zaopatrujecie apteczki dla maluszków?

Jeśli TAK CO CZYM??
ja kupiłam ampułki z solą fizjologiczną do oczek, czopki glicerynowe na zaparcia, gaziki do pępka i chcę coś na gorączkę jeszcze kupić i wodę morską do noska

Cytat:
Witamy się w 35 tygodniu

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
W sobote nie moglam się dodzwonić do labu, bo okazuje się ze musieli zamknąć wcześniej.....
no i dziś Pani mi mówi, że:
WYNIK UJEMNY, bakterii nie ma, czyli nie będzie na to antybiotyku

tylko nie rozumiem jednego: w badaniu moczu wychodza liczne bakterie a na posiewie ich nie ma... o co chodzi???
ja też tak miałam jak robiłam posiew ale czemu tak jest to nie wiem

dzisiaj i ja spałam w nocy z przerwami, poszłam siku i potem nie mogłam zasnąć bo mały dostał czkawki i długo ją miał, potem kopał a jak już zasnęłam to męczył mnie sen, że tz mnie zdradził więc jak się obudziłam to się trochę poprzytulaliśmy i po dotykaliśmy i przeszło mi

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:37   #3149
magdalennne
Wtajemniczenie

Wrzuciłam wam do klubu porównanie jak urosłam w ciągu 1,5 miesiąca. To jest masakra jakaś Ale mały w tym czasie przybrał prawie 1,5kg
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:40   #3150
surka
Zakorzenienie

Kurcze czasami mam wrażenie, jakbym w brzuchu nosiła bliźniaki. Tż się śmienie, ale byłaby niespodzianka, jak za jednym strzałem trafił bym 2 bramki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości