Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 07:34   #2401
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć, nie odzywałam się cały weekend, a to dlatego że przeleżałam go w łóżku z potwornymi mdłościami od rana do późnego wieczora, dziś zaczyna się to samo. Na jedzenie patrzec nie mogę, nie wiem jak dziś w pracy wytrzymam...Istnieje jakieś dobre rozwiązanie? Jakieś porady na intensywne mdłości? wymioty wywołuje u mnie nawet głupi kaszel...muszę dotrzymać do wizyty u lekarza ale gdzie tam do czwartku...

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:12   #2402
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Jak ja się czuję nierealnie w tej ciąży. Skończony 9 tydz dziś,a nie wierzę do końca,że w niej jestem. Pewnie tak będzie do Usg,a to jeszcze tyle czasu. Za dwa tyg pierwsze spotkanie u położnej i pewnie zrobi mi test ciążowy
Za 3-4 dopiero Usg. Jak ja bym chciała już

Agoola fajne zwierzaki.
Motory lubię,ale już chyba nie pojadę na żadnym i nie chciałabym,żeby moim bliscy jeździli. Boję się.

Nattalli współczuję. Może zapytaj lekarza co zrobić. To taka dość ekstremalna sytuacja,że męczą cię cały dzień. Moim zdaniem tak się czując powinnaś wziąć zwolnienie. Przecież się wykończyć można.
Stary 2013-06-10, 08:46   #2403
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki a co ile macie wizyty u ginekologa?

Bo mi lekarka w 6 tygodniu powiedziała, że następnie spotkamy sie dopiero w 12 tc hmmmm
+/- co miesiąc. Ale jak nic sie nie dzieje, to tak naprawdę na tym etapie pewnie spokojnie można i rzadziej.

A pomidorowke tylko z cienkim makaronem
Stary 2013-06-10, 08:57   #2404
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Jestem
Na weekend zjechał mąż i powiedzieliśmy rodzicą,tescią,rodzeństwu .....wszyscy bardzo się ucieszyli...zwłaszcza z mojej strony bo nie ma takich małych dzieci w rodzinie
Teściowa stwierdziła że jak to będzie wnuczka to przestanie palić
Nie sądziłam że aż tak się ucieszą
Teraz jest mi łatwiej...mam w nich wsparcie...boje się reakcji szefowej...układam sobie w głowie przebieg rozmowy....ciągle o tym myśle...to nie jest normalne żeby kobieta musiała się takimi sprawami w ciąży martwić...ale w PL tak juz jest i będzie....
W czwartek wizyta u gin a w piątek jej powiem
A pomidorówka z makaronem i pietruszką
Stary 2013-06-10, 09:02   #2405
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.

Nattalli współczuję. Może zapytaj lekarza co zrobić. To taka dość ekstremalna sytuacja,że męczą cię cały dzień. Moim zdaniem tak się czując powinnaś wziąć zwolnienie. Przecież się wykończyć można.
Oj to chyba nie taka rzadkość bo ja też mam mdłości od rana do wieczora. Z synkiem też tak miałam i teraz powtórka z rozrywki. Już lekarzowi mówiłam że zaczynam podejzewać że stwierdzenie "poranne" mdłości to chyba żart bo u mnie są od 8 rano do 20 wieczorem :/
Kupiłam ogórki małosolne do obiadu i chyba do obiadu nie przetrwają sit! Trzeba było kupić dwa razy wiecej
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:08   #2406
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Jestem
Na weekend zjechał mąż i powiedzieliśmy rodzicą,tescią,rodzeństwu .....wszyscy bardzo się ucieszyli...zwłaszcza z mojej strony bo nie ma takich małych dzieci w rodzinie
Teściowa stwierdziła że jak to będzie wnuczka to przestanie palić
Nie sądziłam że aż tak się ucieszą
Teraz jest mi łatwiej...mam w nich wsparcie...boje się reakcji szefowej...układam sobie w głowie przebieg rozmowy....ciągle o tym myśle...to nie jest normalne żeby kobieta musiała się takimi sprawami w ciąży martwić...ale w PL tak juz jest i będzie....
W czwartek wizyta u gin a w piątek jej powiem
A pomidorówka z makaronem i pietruszką
Bedzie dobrze
Ja tez sie troche bałam jak szlam do szefa, a on cały czas sie uśmiechał, mówił, ze mam sie niczym nie przejmować i ze wszystko jakoś sie ułoży ,)
Stary 2013-06-10, 09:13   #2407
Marti944
Raczkowanie

część dziewczyny naprawdę dawno mnie tu nie było ,czas który mnie nie było przeleżałam w szpitalu , miałam strasznego krztuśca , jeszcze kaszle mnie męczy ale już znacznie mniej . Wczoraj wyszłam ze szpitala Tż po mnie przyjechał i mówi że jedziemy do domu , to myślę jedziemy ,a on jedzie do domu wuja. Okazało się że w środę wuja wyjechał już do Włoch i dał mam klucze . Jestem przeszczęśliwa , od dzisiaj się już pomału przenosimy Postaram się trochę nadrobić ale strasznie dużo naprodukowałyście :buzial
Stary 2013-06-10, 09:22   #2408
ajakasia
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe mamusie

Trochę mnie nie było, ale przeczytałam zaległości i jestem chyba na bieżąco. jeśli chodzi o l4 to uważam, że jest to indywidualna sprawa każdej kobiety i skoro ma możliwość pójścia na zwolnienie, to powinna z tego korzystać. Tym bardziej, że co miesiac opłaca składki a pracować i tak będzie prawie do 70-tki, nie mówiąc juz o drugim etacie w domu.
imion nie mamy jeszcze wybranych, sklaniamy sie najbardziej ku polskim, tradycyjnym imionom.
kilka z Was, jak przeczytałam przymusowo posci - znam ten ból, my od dwóch miesiecy nic "ten tego"

Wyszłam juz ze szpitala, lekarz kazał sie oszczędzać i przyjść za dwa tyg na usg zobaczyć, czy krwiak sie wchłonął. Miała którąś z Was podobną sytuację? Biorę duphaston od początku ciąży, teraz 3 tabl dziennie, normalnie juz jak cukierki, w aptece zanim podejde, to juz wiedzą po co przyszłam..
życzę Wam mamusie miłego dnia
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:42   #2409
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Częstowojna nie słyszałam. A Wiktoria jest śmieszne czy dziwne według ciebie?
Polaczenie Czestowojny i Wiktorii, bo to ma dzialac jako calosc. Coby dziewczynka byla wojownicza i zawsze wygrywala

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Oj to chyba nie taka rzadkość bo ja też mam mdłości od rana do wieczora. Z synkiem też tak miałam i teraz powtórka z rozrywki. Już lekarzowi mówiłam że zaczynam podejzewać że stwierdzenie "poranne" mdłości to chyba żart bo u mnie są od 8 rano do 20 wieczorem :/
Kupiłam ogórki małosolne do obiadu i chyba do obiadu nie przetrwają sit! Trzeba było kupić dwa razy wiecej
Poranne mdlosci to w ogole pic na wode- fotomontaz. U mnie mdlosci sa zazwyczaj wieczorne, za to poranne mam omdlenia. Bez kawy rano bym sie bala z domu wyjsc, dobrze, ze znalazlam taka, od ktorej mnie nie odrzuca.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:14   #2410
magnusia
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Co do pomidorówki to tylko z makaronem świderki lub kolanka.

Co do mdłości mi poleciła chyba justii napój : woda, imbir, cytryna i miód- nawet niezły i pomaga
Stary 2013-06-10, 10:20   #2411
forester
Zadomowienie

Witajcie!
Długo się nie odzywałam, ale jakiegoś wstrętu do komputera nabrałam. Jak siadam do neta to od razu czytam coś o ciąży i potem mam czarne wizje, więc wolę pozostać przy książkach. Mdłości 'poranne' to u mnie masakra wieczorna. Od 14 mam taki spadek formy, że wracam do domu i się kładę. Choć faktycznie regularne jedzenie co godzinie jakiegoś drobiazgu pomaga.
Witam wszystkie nowe mamusie
Co do imion- żeby nie zapeszyć z Tż zostawiamy wszystko na końcówkę.
Bóle brzucha jak na @ mam, ale takie chwilowe, choć już parę razy przerażona leciałam do toalety spr czy jest ok.
Staram się być spokojna i zrównoważona, ale obawy mam ciągle gdzieś z tyłu głowy i nie odpuszczają.
Dzisiaj mam wizytę u Ginka, zobaczymy co powie i jak się zachowa, bo ostatnio jest u mnie na cenzurowanym.

Tymczasem miłego i spokojnego dnia!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:13   #2412
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Już czekam na termin rozprawy. Wszystko jest załatwione - pozew w sądzie, szefowa w nerwach.
Trzymam mocno kciuki. Dobrze że się nie dałaś

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Też bym chciała dziewczynkę
Ja też chcę dziewczynkę za pierwszym razem bardzo chciałam chłopca i się udało, mam nadzieję, że teraz też tak dobrze pójdzie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
gin oglądał, zaglądał i powiedział, że na 70 % dziewczynka
Gratulacje w którym tygodniu miałaś to usg?

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

ja takze pochwale się moim maluszkiem
Fajny maluch

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
widziałam jak pisałyście o L4, temat dość kontrowersyjny, ale pamiętajmy że każda ciąża jest inna, róznie sie kobiety czują i różną pracę wykonują.
Zgadzam się, nie możemy wszystkich oceniać jedną/swoją miarą...

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli Was czasem jak na @? I macie wrazenie takiego delikatnego i wrazliwego podbrzusza? Nie pamiętam jak to było na początku, a to że dopiero za dwa tygodnie idę do lekarza to mnie to stresuje :|
Boli, brzuch delikatnie, gorzej z krzyżem to już koniec 9 tyg... też łapię stresa przez te bóle

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Mogę do Was dołączyć? 1 czerwca ujrzałam na teście 2 upragnione kreseczki Po 2 dniach robiłam betę (549mIU/ml) , którą powtarzałam jeszcze po 72 godzinach (1400mIU/ml). Chyba jutro popędzę na jeszcze 1 betę (to będzie 96 h po ostatnim badaniu, więc powinna wzrosnąć o około 175%). Wizytę u lekarza mam 14.06 i nie wiem czy wytrzymam do tego czasu
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Mezaga, jak fajnie, że też tu jesteś
Witaj i gratuluję

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki a jecie pasztetową w ciąży? :P

Bo ja mam chęć a naczytałam się w różnych artykułach, że wątróbka (m.in.wchodząca w skład pasztetowej) jest w ciaży zakazana.
Ja jak mam ochotę to sama piekę pasztet. Dzielę go na kawałki i mrożę. Dzięki temu dobrze wiem z czego zrobiony

Cytat:
Hej.
Jak ja się czuję nierealnie w tej ciąży. Skończony 9 tydz dziś,a nie wierzę do końca,że w niej jestem. Pewnie tak będzie do Usg,a to jeszcze tyle czasu. Za dwa tyg pierwsze spotkanie u położnej i pewnie zrobi mi test ciążowy
Za 3-4 dopiero Usg. Jak ja bym chciała już
Ale tam u was testują cierpliwość/ciekawość ciężarnych
Stary 2013-06-10, 11:27   #2413
ciamber
Raczkowanie

ale się wściekłam coś mi sie z netam stało i moją wiadomość szlak trafił ehhh no ale od początku
Witam wszystkie Nowe Mamy

Dobrze, że czytałam Was w weekend inaczej byłabym jeszcze "w lesie" przy nadrabianiu
co do L4 to ja jak będę czuła się tak jak sie czuję to będę pracowała jak najdłużej choć jak sobie pomyślę o jesieni... gdzie w pociągu człowiek stoi jak glonojad przyparty do szyby + duży brzuch i smarkający, kichający ludzi to robi mi się słabo ale pożyjemy zobaczymy...

Pasztet to hmmm ja staram się o nim nie myśleć bo nie będąć w ciąży potrafiłam otworzyć sobie puszkę i pół zjeść bez niczego

Imiona to już mieliśmy przed ślubem będzie Martynka tak chciał mąż i Krzyś bo Krzyśki to fajne chłopaki

Ogólnie to weekend przeżyłam bez większych mdłości ale niestety dziś wszystko wróciło do normy i mdli mnie strasznie a do tego przeżuwam na okrągło. Dziś do pracy zapakowałam sobie pół reklamówki jedzenia wasa, jogurt, musli, serek, banan, cisteczka belwity, rogalik, suszone owoce i kilka jeszcze drobiazgów... a normalnie to 2 kanapi na cały dzień mi starczały ba i czasami potrafiłam jedną do domu przynieść ehhh coś czuje, że pod konieć ciąży to łatwiej będzi emnie przeskoczyć 156cm niż obejść...
Stary 2013-06-10, 12:02   #2414
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Teraz już nie. W okolicach 6-tygodnia parę razy dziennie łapał mnie taki ból, dosyć mocny. Za pierwszym razem byłam pewna, że coś jest nie tak, bo był naprawdę silny.

Obejrzałam 7-kobiet: ciąża i spłakałam się jak bóbr. Hormony ciążowe jednak działają
No ja właśnie też mam takie, coraz rzadziej rzecz jasna, ale czasem mnie tak rwie z jednej strony i już sobie wmawiam ciąże pozamaciczną
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To każda zainteresowana musi pisać do Sheperdess. Przecież ona nie bedzie wylawiac nowych mam z wątku i wpisywać
Ja sie wpisze dopiero po USG, jakoś sie boje
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Boli, boli, coraz rzadziej na szczęście, ale czasem jeszcze pobolewa. Moim zdaniem, jak nie ma krwawienia i ból nie jest silny ani ciągły to nie ma się czym przejmować.
No ból jest lekki i chwilowy, czasem sie zastanawiam czy to nie od kręgosłupa, bo mnie od porodu bardzo boli
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Mnie bolał tak brzuch do ok 8 tygodnia. Teraz od jakiegoś czasu brzuch pobolewa ale już inaczej.
Nie przejmuj się tym. Dopóki nie ma jakiś bolesnych częstych skurczy znaczy, że macica po prostu się rozciąga
A to ja jeszcze mam z dwa tygodnie czasu, wiec to chyba normalne, że mnie czasem pobolewa.
W ogóle zaczynam sie zastanawiac dlaczego nie mam żadnych objawów...nic dosłownie nic.
Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A wiecie co?Ja zawsze bardzo, bardzo kochałam zwierzęta, bardzo mnie ruszało, gdy coś złego im się działo,a le teraz...to co się ze mną dzieje, to jest okropnie zwielokrotnione...każdy piesek, każdy kotek bezdomny tak mnie rusza. Ostatnio przed restauracją widziałam samotną suczkę, która miała takie wielkie sutki-była karmiąca najpewniej, i głodna. Mówię Wam, nie mogłam nic przełknąć, schowałam jedzenie do serwetki i jej zaniosłam...Znów się wzruszam...;( masakra...żadnego filmu wyciskacza łez nie oglądam, bo bym się zapłakała....

Ja, jeśli pamiętacie, miałam takie niewyraźne usg 2 tyg temu, gdy dr powiedział, że trofoblast jest za duży i 50% ryzyka poronienia, następnego dnia inny dr powiedział, że nie ma aż tak źle..a ja nie wiem, staram się byc dobrej myśli...i bardzo, bardzo zazdroszczę tym z Was, które mają już dobre wieści I czekam na swoje, do 17.06.2013r.

Mnie brzuch nie boli, czasem tylko coś ukłuje, ale bez szału. Za to piersi bardzo...i mdłości mam straszne cały czas, zwłaszcza rano Ech
Ja też kocham zwierzątka i serce mi sie kraja jak widze takie biedactwa..
Ja wizyte mam 19 czerwca, także podobnie
Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Ja też chcę dziewczynkę za pierwszym razem bardzo chciałam chłopca i się udało, mam nadzieję, że teraz też tak dobrze pójdzie

Boli, brzuch delikatnie, gorzej z krzyżem to już koniec 9 tyg... też łapię stresa przez te bóle
Mnie obojetnie kto to bedzie, najważniejsze dla mnie żeby było zdrowe i takie grzeczne jak Jaś
Mnie właśnie też krzyż boli, ale to od ostatniej ciąży
Stary 2013-06-10, 13:01   #2415
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Hej dziewczyny.
Wczoraj sie nie odzywalam, bo miałam jakiś kiepski humor... Rano byłam u koleżanki pogadać o tym jak to jest pod koniec i po ciazy, a po powrocie od niej wszystko mnie wkurzalo!! mąż, tv, hałas na dworze, słońce, wiatr... Nie wiem co to było, ale współczuje Tż dzis juz jest troche lepiej, ale jeszcze jestem jakaś dziwna... Wieczorem, po pracy Was nadrobie i zobaczę co sie u Was działo
Miłego dnia mamusie Buziaki!!
Stary 2013-06-10, 13:04   #2416
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość

Zwolnienie od lekarza raczej mi nic nie pomoże, prowadzę jednoosobową firmę sprzątającą więc mam podwójny kłopot. Chyba będę musiała kogoś zatrudnić, co prawda wiedziałam o tym od początku ale liczyłam na to że do 4-5 miesiąca będę mogła popracować sama jeszcze. No ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a dziecko jest najważniejsze. Co do moich dolegliwości to czuję się jakby czołg po mnie przejechał, a osoby które mówią że ciąża to nie choroba mylą się w moim przypadku... Ale moja mama miała tak samo, moze to u nas rodzinne. Podobno jak była ze mną w ciąży to przez cztery miesiące żyła na wodzie i andrutach bo resztę wszystko wymiotowała. To samo babcia miała.
Ale opowiem Wam coś pozytywniejszego. Wczoraj po silnym bólu w brzuchu zwiastującym nieuniknione pędem pobiegłam do toalety w celach wiadomych. Gdy dotarłam na miejsce okazało się że był to fałszywy alarm ale usiadłam na podłodze zrezygnowana, padnięta już prawie płaczę z wyczerpania...przychodzi mój mąż. Pierwsze upewnia się czy wymiotuję gdy stwierdza że sytuacja opanowana siada przy mnie obejmuje mnie i mówi: "wiesz w pewnym sensie czuje się trochę odpowiedzialny za to że Cię tak męczy, ale pamiętaj sama chciałaś! reklamacji nie przyjmuję" tak mnie tym rozśmieszył że od razu odechciało mi się płakać

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:04   #2417
ciamber
Raczkowanie

Co do bóli to mnie brzuch od czasu do czasu zakłuje ale od jakichś 3 dni mam wrażenie jakby ktoś mi skopał tyłek. Tak jakoś dziwnie czuje ala jakby to kość ogonowa ale nieco wyżej... jeszcze czegoś takiego nie miałam. Piersi już tak nie bolą ale są wrażliwe. Dodam, że mój biust jest raczej malutki i współczuje tym, które mają nieco większy bo to dopiero musi boleć
Stary 2013-06-10, 13:15   #2418
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla fasolek? Wiem, że to jeszcze za wcześnie ale wiadomo jak to jest
na chwilę obecną: dla dziewczynki: Agatka/ Ewa dla chłopca Antoś/Mikołaj
Cytat:
Witam wszystkich

Mogę do Was dołączyć? 1 czerwca ujrzałam na teście 2 upragnione kreseczki Po 2 dniach robiłam betę (549mIU/ml) , którą powtarzałam jeszcze po 72 godzinach (1400mIU/ml). Chyba jutro popędzę na jeszcze 1 betę (to będzie 96 h po ostatnim badaniu, więc powinna wzrosnąć o około 175%). Wizytę u lekarza mam 14.06 i nie wiem czy wytrzymam do tego czasu
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
witamy i gratulacje przesyłamy
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
no wlasnie chodzi o to by ją uaktualnic
na listę wpiszę się jak lekarz potwierdzi, w ogóle dostałam takiego stresa dziewczyny... tż się nie odzywał w piątek po pracy i nie odbierał moich tel. i się tak strasznie zestresowałam, rozbolał mnie brzuch, poryczałam się i nie mogłam długo długo się uspokoić i wiem że durna jestem bo nie powinnam ale to było silniejsze ode mnie
oczywiście ostatecznie tż się odezwał ale co przeżyłam to moje i teraz boję się o moją fasolinkę

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:19   #2419
magnusia
Zakorzenienie

Właśnie wchłonęłam miskę mizerii i paczkę chipsów paprykowych będę wyglądać jak hipopotam
Stary 2013-06-10, 13:28   #2420
Messsuah
Raczkowanie

anna_paw usg miałam w 12 tc
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:46   #2421
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Właśnie wchłonęłam miskę mizerii i paczkę chipsów paprykowych będę wyglądać jak hipopotam
Mnie strasznie ciągnie do chipsów - takie laysy z zieloną cebulką bym wszamała albo fromage Ale na razie jeszcze nad sobą panuję. I tak ciągle coś przegryzam i wiecznie głodna chodzę. Na wadze na szczęście na razie 3 kg mniej niż przed ciążą
Stary 2013-06-10, 13:47   #2422
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość
Co do bóli to mnie brzuch od czasu do czasu zakłuje ale od jakichś 3 dni mam wrażenie jakby ktoś mi skopał tyłek. Tak jakoś dziwnie czuje ala jakby to kość ogonowa ale nieco wyżej... jeszcze czegoś takiego nie miałam. Piersi już tak nie bolą ale są wrażliwe. Dodam, że mój biust jest raczej malutki i współczuje tym, które mają nieco większy bo to dopiero musi boleć
Mam podobnie mam takie parcie na tyłek to nie tak jak na opróżnienie ale podobnie i bardzo dyskomfortowo. Ktoś pisał kiedyś o skurczach porodowych odczuwanych jako potrzeba opróżnienia się to ja mam wrażenie, że to mam w 9 tygodniu
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:25   #2423
san_g
Zadomowienie

Ja właśnie siedzę w pracy- wałówka oczywiście zabrana ze sobą (mam owoce, jagodziankę i popijam słodką herbatę). Podobnie jak kilka z Was mam "wielkiego głoda" co trzy godziny. Rano to normalnie żołądek przykleja mi się do kręgosłupa, brzuszek już widoczny i wydaje mi się, że z tygodnia na tydzień jestem większa. Staram się hamować mój apetyt ale z różnym skutkiem. Dzisiaj na obiad gołąbki- już zrobione czekają tylko na odgrzanie i sos pomidorowy Zauważyłam też, że jak mnie mdli to pomaga mi żucie gumy miętowej i słodka herbata

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:25   #2424
cherubinka
Zadomowienie

No i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam betę 9432 mIU/ml ...teraz już powinnam wytrzymać do piątku, czyli do wizyty

Tak czytam Wasze objawy i próbuję podsumować moje Jem może trochę częściej, ale w mniejszych ilościach. Na pewno częściej odwiedzam łazienkę i trochę pobolewają mnie piersi przy dotyku. Jeżeli chodzi o brzuch, to czasami coś mnie "ciągnęło" czy lekko zakłuło, teraz już mniej. Poza tym rano mam brzuch normalny, a po południu robi się taki ...jakby wydęty Zauważyłyście może coś takiego u siebie? ...i po południu opadam trochę z sił Póki co, to chyba wszystko
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:42   #2425
san_g
Zadomowienie

Cytat:
No i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam betę 9432 mIU/ml ...teraz już powinnam wytrzymać do piątku, czyli do wizyty
Gratulacje, po tak długich staraniach zobaczyć dwie kreski na teście to musi być radość

Co do bóli w podbrzuszu to ja niestety miewam i lżejsze i mocniejsze, lekarz mówi że dopóki nie krwawię to jest ok bo to macica się rozciąga ale oczywiście martwi mnie każdy ból. Mam w środę wizytę u lekarza to znów się na trochę uspokoję, mam nadzieję.

Za to moje libido jest równe 0 a mój mąż chodzi niepocieszony ale co zrobić-razem chcieliśmy dziecko to tak widocznie na razie musi być. Poza tym wczoraj mnie mój mąż tak zdenerwował, że nawet jakby mi się chciało to by nic nie było. Jestem permanentnie zmęczona i nawet domu nie ogarniam bo ciągle po pracy śpię mam nadzieję, że to się szybko zmieni.

p.s ale mam dzisiaj dużo klientów...

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:47   #2426
mezaga
Zakorzenienie

Aga - super beta - musi być wszystko dobrze
Ja właśnie odebrałam wyniki moczu i krwi i wszystko jest w normie. Najbardziej bałam się o płytki - bo choruje na małopłytkowość i o TSH (ze względu na niedoczynność i Hashi)
Byle do 19.30 - wtedy mam wizytę i mam nadzieję zakładanie karty ciążowej
Co do brzucha to ja już nie ukryję, że w ciąży jestem. Myślałam, że brzuch to się pojawia później a ja w 9 tygodniu już mam widoczny. Może dlatego, że ja gruba jestem

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-06-10 o 14:49
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:04   #2427
gosia261282
Gang Iren

U mnie też brzuszek widać,tzn pewnie nie wiadomo,że to od ciąży,bo są kobiety które bez ciąży też taki mają. Tak mi wyskoczył ponad 2 tyg temu,ale nie powiększa się od tamtego czasu. Teraz pewnie dopiero jak fasolka mocniej urośnie to się będzie powiększał. I mam na plusie 0,6 kg. Mam nadzieję,że uda mi się sporo przytyć,żeby mieć rezerwy na karmienie piersią. Bo ostatnio pod koniec karmienia już ważyłam 4 kg mniej niż przed ciążą,nadrobiłam dopiero gdy przestałam karmić.
Stary 2013-06-10, 15:04   #2428
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Gratulacje, po tak długich staraniach zobaczyć dwie kreski na teście to musi być radość

Co do bóli w podbrzuszu to ja niestety miewam i lżejsze i mocniejsze, lekarz mówi że dopóki nie krwawię to jest ok bo to macica się rozciąga ale oczywiście martwi mnie każdy ból. Mam w środę wizytę u lekarza to znów się na trochę uspokoję, mam nadzieję.

Za to moje libido jest równe 0 a mój mąż chodzi niepocieszony ale co zrobić-razem chcieliśmy dziecko to tak widocznie na razie musi być. Poza tym wczoraj mnie mój mąż tak zdenerwował, że nawet jakby mi się chciało to by nic nie było. Jestem permanentnie zmęczona i nawet domu nie ogarniam bo ciągle po pracy śpię mam nadzieję, że to się szybko zmieni.

p.s ale mam dzisiaj dużo klientów...
Ja to mam cały pakiet uczuć ...ogromną radość, taką, że mam ochotę wykrzyczeć to całemu światu, ale nie mogę wręcz uwierzyć, że wreszcie się doczekałam i jednocześnie boję się, że zaraz ktoś mi to odbierze (tfu... tfu). Obiecuję sobie, że będą mi towarzyszyć tylko pozytywne myśli

Moje libido też równe 0

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Aga - super beta - musi być wszystko dobrze
Ja właśnie odebrałam wyniki moczu i krwi i wszystko jest w normie. Najbardziej bałam się o płytki - bo choruje na małopłytkowość i o TSH (ze względu na niedoczynność i Hashi)
Byle do 19.30 - wtedy mam wizytę i mam nadzieję zakładanie karty ciążowej
Co do brzucha to ja już nie ukryję, że w ciąży jestem. Myślałam, że brzuch to się pojawia później a ja w 9 tygodniu już mam widoczny. Może dlatego, że ja gruba jestem
Aguś, beta spora Cieszę się, że wyniki w normie Zaciskam mocne za wizytę. Oczywiście daj znać.
Ja też myślałam, że później brzuszek wychodzi. U mnie ogólnie nie widać, tylko po południu taki wzdęty. Niestety ja na wadze mam 2 na plusie. Tylko, że u mnie tak zawsze waga skacze. Poza tym zawsze przed @ ważyłam 2-3 kg więcej, a po kilku dniach wszystko wracało do normy. Ty razem @ nie przylazła i 2 kg zostały. Jakoś to przeżyję

Gosia, ja to bym chciala jak najmniej przytyć ...zawsze musiałam się pilnować Chudzinki mają dobrze

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-06-10 o 15:07
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:48   #2429
lejdi_aga13
Rozeznanie

ja miewam napady glodu:P nie jestem glodna az nagle BAM zjadlabym konia z kopytami

ja jutro zaczynam 6tydz i juz mam tez jakis inny brzuszek

kochane mam pytanko-moja znajoma jest w 4tyg ciazy i lekko zaczeła krwawic-powinna pojechac do szpitala? bo ma dzidzie 2 i pytała sie mnie czy jak pójdzie to czy zrobia jej USG i czy zatrzymaja czy raczej puszcza bo nie ma z kim dziecka zostawic....powiedzialam ze powinna i ze malego moze mi zostawic,ale nie wiem czy zostawiaja na obserwacji i robia USG
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:58   #2430
_Kluska_
Zakorzenienie

cieszę się, że jesteście
gdybym nie była na forum to myślałabym, że to taki obżarciuch ze mnie. mam napady głodu, wtedy muszę natychmiast dostać to, na co mam ochotę. na przykład dziś wracając do domu naszło mnie na serową bułę. myślałam, że zemdleję z głodu zanim dojdę z nią do domu ach, i zjadłam całą...

poza tym bardzo mnie odrzuca od niektórych rzeczy i niestety nie są to słodycze a np ogórki zielone - mama mi przyniosła całą torbę a mnie mdli jak na nie patrzę

brzuch u mnie też jest widoczny. nawet jedna koleżanka w pracy spytała czy jestem w ciąży bo tak mi się brzuch zaokrąglił a to dopiero 10 tydzień! myślałam, że może około 12 będzie widoczna różnica a tu taka niespodzianka.

dobra, idę przekimać z godzinkę. dziś się wściekłam, bo straciłam 3 godziny na komunikację. pojechałam do pracy, okazało się, że w weekend malowana była ściana obok mojego biurka. smród taki, że aż mnie dusiło. zrobiłam szybko co muszę robić na miejscu a resztę zabrałam do domu. czyli 2h w biurze a 1,5h drogi w jedną stronę

w załączeniu mój bebech też nie jestem chudzielcem, ale nie miałam takiego! mieszczę się już tylko w 2 pary spodni i koszulki mi się opinają. jak tu ukrywać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130608_103704.jpg (27,1 KB, 74 załadowań)

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-06-10 o 16:01
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości