|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |||
BAN stały
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() --- Hej, ja po KTG. Wszystko OK, serduszko pięknie bije, żadnych skurczy. Gin po raz kolejny mi powiedział, że mogę rodzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2613 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi się tam też nigdzie nie spieszy. ![]() ![]() Nadrobiłam. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
siedzę i myślę
|
Kurde mam gorączkę
![]() ![]()
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Cytat:
![]() pomódl sie za niego z domu, a to ktoś Ci bardzo bliski? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zadomowienie
|
A jak stan piersi? Twarde, bolesne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Justyna fajnie, że już jesteście w domu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
moje dziecko padło ze zmęczenia, od 11 do 14 nie spał, teraz obudził się tylko na chwilkę bo mu się pić chciało, possał 5 min i dalej śpi, normalnie ulga. Noce póki co są idealne co 3,5 godz się budzi, poje i śpi jak anioł, tylko za dnia maruder się włącza. Była dziś położna i zdziwiona że na spacerze z małym byłam jak miał 7 dni
![]() Jutro znowu dzwonię do pediatry bo katar nie mija i niech mi malego osłucha czy oskrzela czyste, odrazu na wagę wskoczymy. Czekam na malża do 18 i śmigamy na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
śliczny
Cytat:
![]() zdrówka ![]()
![]() |
#2621 |
Zadomowienie
|
już kąpałam małego bo jeszcze moja mama była i chciałam wypróbować ten sposób z pielucha zadziałał w połowie ale jak go zaczęłam po woli z niej rozwijać żeby go splukac to się zaczęło i nawet ubrać go nie mogłam a jak wkladacie do wanienki maluchy pleckami czy brzuszkiem?bo tak myślę żeby go trzymać na brzuszku i splukiwac tylko to trochę nie wygodne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
siedzę i myślę
|
#2624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wow to już na wizytę, ale szybko ten czas leci!! Cytat:
zmien lekarza!! bo ta to może krowy leczyc a nie niemowlaki! Jak się boisz czy na pewno duzo zjada to zawsze możesz sprawdzić laktatorem, sciągnąć z jednego cyca ile tam się "mieści" tylko wiadomo, dziecko jest w stanie trochę więcej wyciągnąć.. No i wydaje mi się, zę jak zjada z jednego cyca az pada,niedomaga się drugiego i spi 3 godziny to wszystko jest w porządku bo inaczej by się chyba budziła głodna?? Moj Wojtek tez tylko jednego cyca ciągnie za jednym karmieniem, bardzo rzadki z dwóch.. ale to wtedy gdy go odbije, jeszcze przebiorę i mi się porządnie rozbudzi i mocno rączki wrzera..i to wychodzi tak godziné- póltorej od poprzedniego cyca.. a tak z reguły to jeden cyc mu wystarcza.. A i po to normy są w nawiasach, ze dziecko przybiera od tylu do tylu, bo przeciez kazde dziecko jest różne i różnie przybiera... jednemu jest pisane miec 2 m wyrostu innemu 1,50 w kapelszu wiec dziwne by bylo jakby kazdy mial tak samo rosnác.. ------ ja przezylam najazd rodzicow.. sa przekochani, ale ciezko z nimi wytrzumac na dluzsza mete.. wojtek z nadmiaru wrazen nie mogl zasnac,, no i oczywiscie, moze glodny - to nic ze jadl pol godziny wczesniej i a ja mu nie będe ciagle dawac jesc bo będzie za miesiac 10 kg wazyl.. a moze pielucha mokra.. a moze ma kolke... nie nie jest glody, nie ma kolki, nie ma mokro tylko biedny ma za duzo wrazen bo ktos go non stop nosi, przytula, caluje zasadza smoczka... a on chce sie przytulic do mamy i miec swiety spokoj.. A i dzisiaj zaliczyliśmy niekontrolowany sik i to dwa razy.. najpierw W. zasikał wage w przychodni.. no nie jego wina ze pani zamist patrzec ile wazy to gadała przez telefon.. i tak długo na tej wadze leżał ze postanowił sobie ją zasikac.. A potem w domu przy przebieraniu tak go błogo kremowałam, bo mi w przychodni powiedzieli ze odparzona dupka i trzeba sudocremem posmarować... ze od tego kremowania zasikał w domu przewijak.. ehh życie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...wle,10189.html http://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zadomowienie
|
To niedobrze. Oby lekarz pomógł.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
dla takiego uśmiechu to można nie spac chocmy i rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Wg tego co mi mówiono, to przy karminiu piersią też się to podaje. My podajemy K + D.
#2632 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za rady bede probowac może się w końcu przyzwyczai moja mama mówi że też byłam rozdarta podczas kapania źle w szpitalu tylko płakał jak go namydlali a przy plukaniu pod zlewem już nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() zawsze przy usmiechu jezyk daje do gory ![]() co do kąpieli-moja Z tez robila afere jak ja kapalismy..okazlo sie ze woli cieplejsza wode ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |||||||
Zakorzenienie
|
mnie nadal trochę bolą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie ma parcia na parcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() po porodzie też zaraz śmigałam pod prysznic, byłam mega naładowana ![]() raz jeszcze gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() === my byliśmy z młodym na mieście, kupiłam mu w końcu pasujące na niego czapki ![]() ![]() ![]() zaraz wpada koleżanka, więc uciekam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Pierwsza wizyta była w porządku, ale ta dziś to koszmar...
![]() Z miłą chęcią zmienię lekarza, ale nie wiem na kogo, muszę zrobić wywiad wśród znajomych, bo w przychodni jest jeszcze jeden pediatra, ale ona raczej zajmuje się medycyną sportową. A drugi problem to taki, że TŻ mówi, że źle to odbierałam, prócz tej kupy, że przesadzam bla bla bla...Wiadomo on to inaczej odbiera niż ja...I mówi, że nie będziemy zmieniać lekarki ![]() karolina trzymam kciuki by przestały piersi boleć i lekarz coś pomógł marchewka u mnie laktatorem nie da rady, nie umiem się posługiwać tym pie..... Aventem i jestem w stanie ściągać tylko jak mała je z drugiego a wiadomo, że ciężko ściągać i małą karmić...Ale ona się najada, bo śpi. Tak to by się przecież budziła częściej...Tyle potrzebuje i tyle... A Wojtek ile przybrał? Znów 0,5 kg? ![]() axella jakie długie jeszcze ma włoski Zuzia ![]() ![]()
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ale powiedzieli Ci wtedy że za dużo przybrał? Może zwolniłby później
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2638 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
Dzisiaj trochę Małemu dałam się przyssać i już są trochę mniej obolałe.. za to moje brodawki... ![]() ![]() Beznadziejny jest ten elektroniczny termometr, co mierzenie pokazuje inną temperaturę ![]()
![]() |
#2639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rtęciowych, to są wycofane ze sprzedaży podobno. Jeśli Ci zależy, to są dostępne na allegro. Jaki masz termometr? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
Właśnie zdziwiłam się, że lekarz powiedział żebym kupiła rtęciowy, bo też słyszałam, że są wycofane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.