|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
W ogóle moja ginka nie mówi nigdy jaka jest długość szyjki Powiedziała tylko, że miękka się robi. A czujesz to jego wstawianie się?Ewusia ja też muszę odpoczywać jak coś porobię, bo brzuch zaczyna się stawiać i ciągnąć, więc to zupełnie normalne. A w twojej sytuacji to już w ogóle zrozumiałe Nic się nie martw![]() Ja się tam nie martwię, cały mój podatek z roku tyle nie wyniesie, więc nawet jak kilku procentów nie zapłacą, to taka kwota mi nie grozi. I nie wydaje mi się, żeby takie sytuacje były codziennością. W końcu to musiał być błąd.
|
|
#3422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Cytat:
oby tak dalej i już niedługo a Tymusia będziesz tulic ![]() Co do przytulania to mnie tak wszystko boli, że nawet nie wiem jak sie mam zabrać za to ![]() A i mam zielone światło do porodu: KAPA OGOLONA ![]() Ale jednak chyba wolalabym, żeby któraś przetarla szlaki pierwsza
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Ewusia super, że już u siebie jesteście
![]() Oli za wizytę, kolejne dobre wieści ![]() Ja zmykam, posiedzę z Tż bo wrócił ze spotkania, poopowiada co i jak (na świeżo wiem tylko, że decyzja ma zapaść na dniach jak z tą inwestycją) |
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Mąż mnie wymasował i trochę lepiej Dzwoniłam dziś do opieki w sprawie becikowego i faktycznie za 2011 rok musimy zdać info o zarobkach, ale jako, że nie pracowałam, a pracę mam od kwietnia 2012 i muszę dołączyć zaświadczenie o zarobkach w maju 2012, mąż w 2011 przechodził na działalność, więc też dokumenty dodatkowe, ale warto się pobawić dla tysiaczka A jutro do mechanika z samochodem - znów to samo się dzieje ze świecami, więc znów kasy pójdzie
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wy sie wszystkie pchacie z tymi porodami Ghia a czemu masz nie miec lozeczka w sypialni, my tak mielismy od poczatku i dla nas bylo wygodnie. Maz wstawal w nocy tak samo do malej jak i ja, pomimo tego ze chodzil do pracy. A jak mial spac, to wcale mu nie przeszkadzalo, ze mala kwili. ![]() Ewusia super ze juz u siebie - tesciowa faktycznie zlota kobieta odwdzieczysz sie jej na pewno. perse jestes pod fachowa opieka, wiec bedzie dobrze. A moj maly tez leniwy i co ja mam mu zrobic. Zjadlam wlasnie troszke kinderkow, a on tylko sie leniwie przemiescil i w nosie ma mamuske.
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
|
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
Magolina na Kościuszki. A Ty??
Brnę przez te cholerne ubezpieczenia społeczne i się normalnie nie da to jest po prostu jakaś masakra chora. Tyle ustaw i kodeksów już się w życiu nauczyłam ale tego się po prostu nie da. Qrwa jakieś pieprzone wskaźniki procentowe milion wyjątków od wyjątków, terminy z kosmosu pobrane. Po co ja się mam tego uczyć???? Przecież to jest nie do zapamiętania. A ZUS to największa zorganizowana grupa przestępcza tego kraju !!!!!Idę kogoś zabić ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Evewee no tak to oboje będziemy się budzić nie ważne które będzie wstawać i żadne nic nie pośpi. Poza tym TŻ będzie pracował więc w nocy dobrze by było żeby trochę pospał. Ja jak będę na macierzyńskim to mogę złapać trochę snu w ciągu dnia a on w ciągu dnia w pracy i sporo czasu za kółkiem a w nocy zrywanie się do Małego?? Długo tak raczej by nie pociągnął. Tak sobie myślę
|
|
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potrzeba matką wynalazku![]() a no i jak czytam o Waszych zbliżających się porodach to jestem mega podekscytowana!! Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-06-10 o 20:43 |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spowrotem do łóżka. Dobrej nocy jeżeli bym już na tel was nie śledziła.
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na jeźdźca, bo wolę kontrolować głębokość. Od tyłu mnie często bolało w ciąży. |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ma rozne godziny pracy np. teraz mial na 4.15 do pracy, od dzis ma na 7.15 - nam poprostu tak bylo wygodnie. Ale jesli Wam tak pasuje czemu nie u nas nawet mu do glowy nie przyszlo isc spac do drugiego pokoju - a mielismy wtedy dwa, salon i sypialnie. I Tobie faktycznie latwiej bedzie polozyc sie spac w dzien wtedy co Antonio bedzie spal. Kazdy robi wg wlasnego uznania i co byl "pan wladza" u Was Ide zrobie kolacyjke sobie - a co.
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
IWONKA na twoje życzenie przepis na ciasto z rabarbarem w klubie
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w 36 juz 3,4 wiec mamy niezle klocki
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrazcie sobie ze leze w lozku...
We wlasnej pomalowanej sypialni Przed moim nosem lozeczko... Az mi sie wierzyc nie chce. Tz zmobilizowany zrobil dzis kawal roboty. A jutro wraca do pracy i bedzie ode mnie 40 km. Przyprawia mnie to o strach bo co raz dziwniej sie czuje. Lekarz na urlopie. Kurcze modle sie zeby wytrzymac do 20 czerwca. Elaine...a Ty co korzystasz z przywileju kbiety w ciazy i wpychasz sie bez kolejki z porodem? :-* Oliath, Lilo juz taka duza. Jak to dobrze ze nie musisz do szpitala Ewusia, znaczy sie jak juz u siebie jestes to postepy w zdrowieniu ogromne. Wracasz do formy. |
|
|
|
#3435 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki za info Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ja bym chciała urodzić takie małe dziecko !!! Cytat:
Cytat:
ja wytłukłam się przez całe miasto po Ignacka, korki jak cholera, Leosiek sie trochę na dziurach poobijał potem poszliśmy coś zjejść do superanckiej knajpki kozackiej wróciliśmy do domu przed 19... i kuźwa OGRÓDEK ZNÓW ZALANY !!! ale nie będę płakać, niech inni decydują co zrobić, ja mam dość
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-10 o 20:56 |
||||||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn to Ty juz wyszykowanana porodowke?
Ja dzis mowie do Tz i Mamy ze jutro chyba podjade na pasemka na gore a oni zgodnie: a dolu nie robie? |
|
|
|
#3437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niee nie rodze
Nie pcham sie w kolejke ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3438 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytę, to już blisko![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie jestem podekscytowana że u Was już coś się dzieje i niedługo będą pierwsze dzieciaczki na świecie - przy karmieniu trzeba opróżniać pierś do końca a potem z drugiej karmić - po karmieniu można posmarować swoim mlekiem sutki i wietrzyć aż wyschną - od razu po urodzeniu karmić dziecko ale nie potrzeba bardzo długo tego robić bo sutki wtedy będą obolałe - po karmieniu można robić kompresy z kapusty i zmoczoną pieluchę dać na chwilę do zamrażarki a potem zrobić okład z niej to daje ulgę - nie ozywać laktatora elektrycznego przy nawale pokarmu bo to tylko zwiększa ilość pokarmu, najlepiej ręcznie trochę pokarmu wtedy spuścić
|
|
#3439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-10 o 21:04 |
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tzCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] cieszę się, że wszystko dobrze, musi być dobrze, uwierz w to i tego się trzymaj dotka ja kupiłam krem z filtrem rossmanowski
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie raczej problemu z zusem nie bedzie (i nie bylo w pierwszej ciazy) bo ja kase dostaje z pracy, a pracodawca rozlicza sie zus. Czyli u mnie dzial plac wylicza i rozlicza sie w jakis sposob z ZUSem.
Kolacyjka - kanapeczki z salata, zoltym serem, pomidorem i cebulka
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Pan Władza nie był
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zaczynam lakierobejcowac listwy, bo meza fabryka zawezwala w trybie pilnym do awarii.
Ja mam czasem wrazenie, bez urazy, ze on z poldebilami i jelopami pracuje, skoro wszystko na pysk pada bez niego i nikt ale to nikt nie jest wstanie sobie dac rady z byle goownem
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ona chodzi jak cien juz. Ja wlasnie zrobilam przelew TZ na magiczna kwote 0.75 gr za przepał auta z 2010 roku
|
|
#3446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień. Ambitny plan. ![]() Nogi mi dzisiaj do doopy wchodzą i stopy bolą. Prasowanie mam z głowy, matko...prasowanie maleńkich ciuszków jest czasochłonne. Zdecydowanie wole prasować koszule. Zebrało mi się prsowanie z 5 prań i wszystko dla Anki. Ciuszki, pościel, prześcieradełka, pieluchy tetrowe/flanelowe, ręczniki itd... ![]() Padam na twarz...
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
kalisto dzieki wielkie za przepis- juro robie ciacho
czarownica moj Tżt tez pracuje 40 km od domu ale jakos nie zauwazylam zeby to byl wielki problem przy porodzie- akcja podobno tak szybko nie nastepuje |
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz uciekam do spania |
||
|
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
Ja wlasnie zjadlam serek z przepysznymi truskawkami, cos czuje, ze jutro bedzie wyprawa do Lidla po kolejna porcje ![]() Po pracy okropnie bolaly mnie plecy, mimo ze dzis wcale duzo nie pracowalam. Chyba po prostu Edziu juz zaczyna wazyc swoje i moje plecy sie nieco buntuja. Wizyte u fizjoterapeuty mam dopiero 27.06 i jeszcze troche czasu na nia poczekam. Cale szczescie, ze TZ mi czesto plecy masuje ![]() Wlasnie czuje, ze Edziu mnie kopie z prawego boku, ale tak daleko w boku, ze juz prawie przy rozpoczeciu plecow, jakby tunel kopal w poszukiwaniu wyjscia ! Nie sadzilam, ze az tak sie rozrasta macica ![]() Z nadrabiania: Lachryma - super gest od meza z tymi kwiatkami ![]() Ita - no bardzo mi przykro w zwiazku z praca, ciekawe czy to ciaza zawazyla na takiej decyzji? Dziwne, bo u mnie zupelnie inaczej traktuja ciezarna, ale to pewnie zalezy od kontraktu i byc moze od firmy. Jestem pewna, ze po macierzynskim cos wymyslisz ![]() Dziewczyny, jak czytam o skutkach lykania fenoterolu, to wcale Wam nie zazdroszcze. Tyle musicie przecierpiec Co do filtra, ja raczej nie bede stosowac na poczatku, przyjmuje zasade 'im mniej, tym lepiej'. Elaine - wow, super waga Maluszka! I juz prawie rodzisz ![]() Arrabiata - Moze poloz dziecko w kolysce albo w gondoli (jezeli masz wozek typu 2w1/ 3w1 i gondola jest zdejmowana), albo sa do kupienia same wklady do gondoli, pewnie nie sa drogie i moze tam? Magolina - Brawa za prace, ale czy to nie TZ powinien ja napisac? ![]() Myszolka - za udana wizyteMagdalenne - rowniez za piekna juz wage Malego Karolajn - na boku (na lyzeczki) lub od tylu ![]() Roxi , Oliath - za dobre wiesci Sammi - dla TZ Ewusia - fajnie, ze prace sie posuwaja do przodu., Czekamy na fotki I oszczedzaj sie ile mozesz, zbieraj sily dla Tymusia ![]() O matko, juz juz zaczniemy sie wypakowywac Ciekawe czy mamusie czerwcowo-lipcowe beda jeszcze zagladac potem do nas sierpniowek
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
ja chyba w piątek będę piekła wersję z truskawkami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

W ogóle moja ginka nie mówi nigdy jaka jest długość szyjki
Powiedziała tylko, że miękka się robi. A czujesz to jego wstawianie się?
Nic się nie martw
- i jeszcze dla Magdalenne i wszystkich, ktore wizytowaly albo sie szykuja do porodu!!
SZYJKA KROCIUTKA I MIECIUTKA
wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke
tylko musimy poradzic sobie z pokrzywka, gdyz - jak to taktownie ujal moj gin - "oni sie tam Pani przestrasza przeciez" 
Ogólnie ja funkcjonuję teraz tak że wstaję, coś robię przez ok 2 godziny i następnie muszę się położyć odpoczywać znów na jakieś 2-3 godzinki, czasem zdarzają mi się wtedy drzemki, a czasem po prostu leżę i zbieram siły, później znów wstaję i tak cały dzień. 

12.06.2010

Potrzeba matką wynalazku

chciało na samą myśl ale dziś sie spięłam i skończyłam